Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-09-10 11:07:49

LOGOUT.hu

Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! :) Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#38579) pethob válasza jjeahh (#38574) üzenetére


pethob
aktív tag

"Egy kicsit fura nekem, hogy ha valami nincs azt előnyként könyveled el :F"

Nem értettél meg. Nem könyvelem el előnyként az IBIS hiányát. Csak felsoroltam pár érvet amellett, hogy miért lehet logikus döntés a Fuji mérnökeitől, hogy úgy tervezték meg az X rendszert, hogy nincs és nem is lehet benne IBIS. (Természetesen vannak optikai stabilizátoros lencsék, mégpedig igen jók.)

Minden rendszer egy jól megválasztott kompromisszum. Az általam írt érvek mind arról szólnak, hogy miért nem feltétlen szükséges IBIS. Ehhez a Fuji még hozzáteszi, hogy ráadásul szerintük rontana a képminőségen és/vagy ergonómián ha lenne, és én azzal az állítással kívántam vitába szállni, hogy az IBIS hiánya egy zsákutca a Fuji számára. Ez ugyanis egy nagyon erős, és szerintem egyáltalán nem igaz állítás.

(Mellesleg Canon és Nikon sem használ IBIS-t ezzel a "profi" fotós világ túlnyomó része sem, és a Hasselblad mérnökei pont ugyanazt nyilatkozták, amikor kérdezték őket, hogy az új MF milcben miért nincs: mert rontana a képminőségen és mert részint felesleges, tekerd feljebb az ISO-t...)

https://www.flickr.com/photos/pethob

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.