Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-09-10 11:07:49

LOGOUT.hu

Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! :) Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#20101) Nagya21


Nagya21
addikt

HAli!!
Vettem tegnap egy ilyet:
Nikon1 10mm F2.8
Remélem nem átcseszős, mert tul olcsó+az eladó is friss reges.......
Majd kiderül. :U :F
Üdv Nagya

Telefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció

(#20102) MC Pite válasza Nagya21 (#20101) üzenetére


MC Pite
veterán

[ 10 sold ] és értékelés 0? Akkor elég friss...

<ELADÓ: Pixel8HibridTok> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

(#20103) Nagya21 válasza MC Pite (#20102) üzenetére


Nagya21
addikt

HAli!!
Ja hát ezen parázok most én is :U :U :U
(Remélem ha nem jön össze, akkor bizhatok az ebay-ben, meg a PayPal-ban)
Üdv Nagya

[ Szerkesztve ]

Telefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció

(#20104) Stauffenberg válasza Nagya21 (#20103) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Alighanem a PayPal vissza fogja adni a pénzed ha átverés, de azért így is kockázatos. Ha küld helyette egy doboz segglyuk kenőcsöt és van a küldeményen tracking, akkor ő tudja igazolni, hogy a csomagot feladta és te át is vetted. Persze ilyenkor sincs veszve az ügy, de ez felesleges szenvedés.

(#20105) Nagya21 válasza Stauffenberg (#20104) üzenetére


Nagya21
addikt

HAli!!
Köcce a biztatást (öööö ez a seglukkenyöcs ez azé' elgondolkoztat :DDD :DDD :DDD )
Üdv Nagya

Telefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció

(#20106) Mr.Csizmás válasza Nagya21 (#20103) üzenetére


Mr.Csizmás
Topikgazda

vedd fel videóra végig, egyben a doboz körbeforgatását, feladó-címzett megmutatását, és a kibontást.

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#20107) .: JuSzT :. válasza Nagya21 (#20105) üzenetére


.: JuSzT :.
addikt

Féláron átvenném

(#20108) k1csi válasza Stauffenberg (#20104) üzenetére


k1csi
senior tag

Nekem volt olyan eBay/PayPal esetem, hogy hamis töltőt kaptam (fotós cucchoz), amit ki sem mertem próbálni (akku nélkül is világított a töltést jelző LED, a gyári töltőn meg nem; az akkut max belfeszegetni lehetett volna stb). Case-t nyitottam ahol leírtam a problémát, nem is kérdőjelezve meg, hogy kaptam valamit és kértem vissza az áru értékét (szállítást nem). Az egészet visszautalták mindenestől.
Szóval azért tulságosan nem kell parázni, az hogy átvetted még nem a történet vége és még van értékelés is...

Amit a fotózásról szeretnél tudni Chuck Gardnertől: http://super.nova.org/DPR/

(#20109) Stauffenberg válasza k1csi (#20108) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Ezért írtam, hogy nincs még veszve az ügy, hogy átvettél valamit. Az eBay/PayPal ilyen szempontból biztonságos, csak nem szabad hagyni magad, vannak tetű makacs eladók, akik a végsőkig kitartanak, hogy szaros 15 dollárt ne kelljen visszafizetni.

De például az eBay FAQ-ban is benne van, hogy nagyon figyelj a leírásra, mert ha abban valaki trükkösen fogalmaz, akkor nehéz bármit tenni. Meg az eBay alapvetően a vásárló oldalán áll mindig, ennek csak az az eladó ismerősöm nem örül aki egyébként már sok ezer eladáson túl van, mind pozitív értékeléssel és csak egy-két semlegessel. Nála azért próbálkozik évente 1-2 gyökér... átveszik a cuccot, aztán felnyomják, hogy nem volt a dobozban semmi. Na ilyenkor még neki kell alaposan kaparnia, hogy bebizonyítsa az igazát. Az eBay policy az, hogy ha felnyom téged egy vásárló, akkor automatikusan sáros vagy amíg nem tudod bizonyítani az ellenkezőjét.

(#20110) Segesdy


Segesdy
tag

Hali! Nézelődök már egy ideje fényképezőket, szeretnék venni valamilyet amivel azért már komolyabba nis lehet foglalkozni, mert érdekel ez a fényképezősdi, meg ha erre arra járok, pl bringatúra vagy épp valami autós találkozó(Tuning show, akármi).
igazából egy Samsung NX1100 /NX2000 ami nagyon megtetszett. minden paramétere illetve tulajdonsága nagyon tetszik. Vélemények róla?
Menniyvel jobb pl az érintőképernyő fényképezőnél, hasznosabb? Azért kérdezem mert pl amit előbb emlitettem ott az NX2000 nél érintő képernyő van de modnjuk nem zavar engem ha nem az, viszont pl az ISO értékek jobban pl a az NX2000ben, viszont nem igen értek hozzá hogy az mi is lenne.

itt van a két gép összetudjátok mérni.
NX2000
NX1100

(#20111) Nagya21 válasza Mr.Csizmás (#20106) üzenetére


Nagya21
addikt

HAli!!
Háát mosmá az a tervem, köcce a tanácsot.
Visszajelzés alapján, ma feladta a csomagot.
Üdv Nagya

Telefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció

(#20112) Nagya21 válasza .: JuSzT :. (#20107) üzenetére


Nagya21
addikt

HAli!!
Ahamm arra vóna eszed :DD :DD :DD
Ha segglikkenyőcse lesz, odaadom :DDD :DDD :DDD
Üdv Nagya

Telefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció

(#20113) schawo válasza Segesdy (#20110) üzenetére


schawo
titán

Ennyi pénzért egyik sem rossz ajánlat. A Samunak van néhány nagyon jó üvege a rendszerre elfogadható áron.

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#20114) Tin_Shield válasza Segesdy (#20110) üzenetére


Tin_Shield
őstag

Az érintőképernyő alapvetően jó dolog. De én megőrülnék ha minden beállításhoz és/vagy menüben turkáláshoz tapiképernyőzni kéne, pláne mondjuk tűző napon amikor semmit sem látni az LCD-n. De közben meg felnő egy generáció akinek a dedikált vezérlőgombok és tárcsák számítanak kőkörszaki megoldásnak. Szóval ízlés dolga, én a gombokra szavazok, de legjobb ha gombok mellett tapiképernyő is van :)
Az hogy az NX2000 ISO25600-ig megy az NX1100 meg "csak" 12800-ig pont lényegtelen, nagyjából ISO3200 körül van a modern APS-C és m43 lapkák felső határa, ahol még jónak mondható a képek minősége, és képzaj is kezelhető. Bizonyos esetben pl: kisebb méret, fekete-fehér kép, ha olyan a téma jellege ahol nem zavaró a zaj stb lehet feljebb is menni, de itt már erősen az egyéni ízlés dönt kinek mi fér még bele.
Amúgy nem rossz masinák a tesztek szerint, de a fényerős fixekkel hozzák a legjobb a formájukat (30 f2, 16 f2.4), A kitobjektívnek két jelentős hátránya van a versenytársakhoz képest, nem igazán nagylátóról indul, és nincs stabilizátor. Ezekkel együtt kell élni.

(#20115) Segesdy válasza Tin_Shield (#20114) üzenetére


Segesdy
tag

Köszi a választ nagyon hasznos volt, főleg az ISO érték. Viszont ha pl 3200 körül a felső határ akkor hova kellhet pl a 125000 vagy a nagyobb? Most amit irtál ezzel úgy vagyok hoyg az olcsóbb jobban megérné. Érintő kijelző persze sokat dob az árra. Lényegében teljesen azonos a két gép leszámitva a kijelzőt, plusz az ISO értéket, de ahogy érzékelem ezek a magassági értékek nem érnek annyival többet hisz kihasználni nem nagyon lehet.

Kártya típusokról valamit tudnál irni, csak mert látom az egyikben sima SD másik meg Micro sd-s. itt melyik megbízhatóbb vagy nem tudom mi k a szempontok, mi éri meg jobban, vagy a méreten kívül más jelentősége nincs.

Viszont tény, hogy az árintős jobban tetszik, de pl ha kicsit zsírosabb az ember keze ami ugye nem meglepő és összetapogatod és szépen süt a nap amit irtál is.. :D az a káosz.

(#20116) Segesdy válasza Segesdy (#20115) üzenetére


Segesdy
tag

Tin_Shield: Illetve stabilizátor nélkül mennyivel rosszabb a minőség pl kézből?

Ha van valamid mutatóban kb ez a kategória, azt szívesen megnézném.

[ Szerkesztve ]

(#20117) .: JuSzT :. válasza Tin_Shield (#20114) üzenetére


.: JuSzT :.
addikt

és botrány az építési minőségük. NX300 vázat fogtam, nagyon hibátlan váz minden szempontból, de rajta az a kitobi, pocsék, kacsázni jó lenne valami tóparton.

(#20118) Tin_Shield válasza Segesdy (#20115) üzenetére


Tin_Shield
őstag

"Viszont ha pl 3200 körül a felső határ akkor hova kellhet pl a 125000 vagy a nagyobb?"

Marketing :)

"melyik megbízhatóbb vagy nem tudom mi k a szempontok,"

Nem vagyok annyira képben memkártya dologban, Sandisk és Lexar van/volt, mindkettő problémamentes. De gondolom a Samsung jól működik a saját kártyájával is.

(#20119) Tin_Shield válasza Segesdy (#20116) üzenetére


Tin_Shield
őstag

"Illetve stabilizátor nélkül mennyivel rosszabb a minőség pl kézből?"

Ha van elég fény - nappal, kültéren, vagy beltérben jó világítás mellett -, semmivel. Kevés fényben, statikus témákhoz jön jól, kevesebb lesz az elmosódott bemozdult kép, de azért lehet élni nélküle. És ha van rá lehetőség sokszor egy feles is ér annyit :)
Teleobjektív esetén már neccesebb a dolog, ott szinte "kötelező".

(#20120) schawo válasza Segesdy (#20115) üzenetére


schawo
titán

hova kellhet pl a 125000
A specifikációs listára.

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#20121) Segesdy


Segesdy
tag

Gondolkozom most ezen a samsungon, olvastam róla jo is rosszat is, de kinek mi... igazából külsőre is nagyon tetszik a gép. Viszont a Nikon és más tárasit még nem néztem meg, hogy milyenek stb.. azokról valami?

(#20122) Segesdy


Segesdy
tag

Még leirom, hogy mire is kellene a gép, így talán könnyebb. Multkorában voltam AMTS en pesten és nagyon jo lett volna, de csak telefon volt. Nem túl sűrűn járok efféle rendezvényre, mert erre nem tul osk van, de remélem változik majd. Tehát autók fotózása, ha pl olyan helyeken járok túrázni bringával akkor oda is jol jönne, mert szeretek kattintgatni, vagy épp haverokkal ide oda elmegyünk. Viszont tetszenek a közeli képek is (nem tudom, hogy hivják ezt, pl mikor valami lepkét a virágon akarsz lekapni közelről, stb.. ) :D

Sokat azt mondják hogy nikon vagy canon. néztem kompakt gépeket Fuji nikon stb.. mind egyforma volt nekem külsőre, nem sok különbséggel. NEm csúnyák, csak olyan nagynak tűnnek. Lumix G10 et fogtam kezemben már meg fényképeztem is vele, nem rossz, de árban nekem sok, meg akkora fanatik nem vagyok azért, tehet egy átlagnál picit erősebb gép okés lenne szerintem. Árban olyan kb 80K ig mehet.

Lehet sok zagyvaságot írtam most össze és nincs is ilyen gép igazán:D

(#20123) .: JuSzT :. válasza Segesdy (#20122) üzenetére


.: JuSzT :.
addikt

Beltérre kell neked valami fényerős dolog, vagy egy nagyon jó stabilizátor, vagy állvány, és egy nagyobb látószög.

(makrónak hívják a közelről lepkét)

[ Szerkesztve ]

(#20124) Segesdy válasza .: JuSzT :. (#20123) üzenetére


Segesdy
tag

állvány még nem is gond mert van kölcsönbe, de azért pl egy bringatúrához ha tájat stb pl lekapnám nem szívesen cipelem az állványt. Igazából már ott vagyok, hogy nem si tudom mit/ milyet szeretnék. :D meg annyira nagyon nem értek hozzá hogy tudjam mire van pontosan szükségem. :/ Kompakt gépeket is néztem de Lumix g10ből indulva azok picit nagyobbak már és eléggé szöszölősek, tehát pl ha valami autókiállításon vagy nem hiszem h egy egy képért 5-10 percet babrálnál, meg állvány meg ilyesmik. Smart gépeket néztem(ezért tetszett meg a Samu nx1100) viszont ahol néztem, edigital(kedvezmény miatt) ott meg csak kb samuk vannak, ezért nem tudom, hogy nikon vagy canon v fuji stb... gépekben mi a kínálat.

(#20125) imibogyo


imibogyo
veterán

Tudnátok segíteni dönteni (vagy alternatíva ajánlásában)? Tegnap voltam MM-ben és megláttam a Samsung NX2000-et kit-ben 79.990 Ft-ért és nagyon megtetszett. Hazajöttem és böngészgettem a netet minta fotókért és videókért (1 és 2) és nagyon tetszik a minősége. Tudom, hogy ezek nem RAW anyagok, de ha ilyet ki lehet hozni belőle utómunkával, akkor annyira nem lehet rossz).

Látom, hogy épp a Samsung NX2000-ről (is) van szó, de azóta megláttam, hogy a Sony ILCE-3000k (A3000) is 80k. Mind a kettő MILC, de nem tudom melyikkel járnék jobban. Én ténylegesen használom a gépek videó képességeit is (jelenleg Pana FZ38-ét) szóval fontos lenne a videó képesség és ebben az eddig látott sample fájlok alapján jobb az NX2000 (vagy csak ügyesebb kezek közé került ami videókat találtam). Fotó esetében közel azonosnak véltem a két gépet (talán a Sony tetszett ebben jobban).

Az obi park annyira nem izgat, tehát csak azért ne húzzátok le egyiket sem. Ha azt mondjátok ezekkel ennyiért nem járok rosszul, akkor a későbbiekben veszek egy-két fix-et hozzájuk, valamint egy 50-200-ast és szerintem kész is a kis gépparkom (az obik ára azért fontos).

Nem profi munkára akarom használni, csak a jelenlegi FZ38 + Sony AS15 párosról akarok feljebb (jóval) váltani fotó minőségben, valamint a nyaralós videókból szeretnék minőségibbeket készíteni, útinapló jelleggel. Nem is volt a jelenlegi felállással sem különösebb baj, még 42"-on is elég jó visszanézési minőséget adott (a hozzá nem értő nézőknek tetszett), de személy szerint nekem még állványról sem tetszett teljesen a végeredmény (sem fotó, sem videó esetében).

A mostani célom az, hogy a két eszköz helyett egy legyen, ami minőségben több, mint a jelenlegi kettő. A látottak alapján erre egy MILC képes lenne. Csak azt nem tudom melyik. A keret nagyjából ennyi, esetleg nyomós érvvel el lehet menni 100k-ig. Gondolkodtam még olcsó DSLR-ben is (1100D?), de videó minőségében jobbnak találtam a tükör nélkülieket, bár ha jól láttam NX2000-nél csak auto-fókusz van.

[ Szerkesztve ]

(#20126) Stauffenberg válasza imibogyo (#20125) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Szerintem videóban ebben a kategóriában a Sony meglehetősen jól teljesít, plusz ott a focus peaking ami nagyon hálás dolog a kézi fókuszhoz. Az A3000 viszont eléggé felejtős, igaz EVF-es MILC nem nagyon akad ennyiért másoknál... De ennek a minősége eléggé fos.

Meg ha már ekkora gép, akkor nem sokkal nagyobb egy Sony Alpha A58 sem, ami jóval kiforrottabb és az objektívek is olcsóbbak A-bajonettre mint E-bajonettre. Igaz ez 119k (Sony Center ár, kb ez a legalacsonyabb).

MILC vonalon maradva másik sláger a NEX-3N, nagyon fasza gép, de külső vaku sehogy sem használható vele, ezzel számolni kell. Na meg a Sony NEX-ek híresen melegedős gépek, nem szeretik ha pár percnél hosszabb snitteket vennél fel megállás nélkül.

(#20127) imibogyo válasza Stauffenberg (#20126) üzenetére


imibogyo
veterán

Az A58 tetszik. És igazából hiába drágább, az obikon visszahozná a különbözetet. Csak most egyelőre kereten kívül van, tekintve a majdnem plusz 40.000-es felárat az NX2000-hez képest. Szerinted érdemes rá gyűjtenem, vagy úgy is kérdezhetném, hogy szerinted megéri a plusz 40k-t az A58? A NEX 3 is majdnem 100k plusz ott az említett melegedés (van, hogy 5-10 perc is megy egyhuzamban (szülinap pl.)), így az A58-al összevetve, akkor már inkább az A58-at venném nem sokkal drágábban. Tehát maradt döntésre az NX2000 vagy az A58. :B

[ Szerkesztve ]

(#20128) Stauffenberg válasza imibogyo (#20127) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Igazi NX2000 usereket kellene kérdezni a melegedésről, ez nem Sony egyediség. A fényképezőgép szenzorokat eredendően fotózásra tervezik. Más típusokkal is megeshet, hogy az elméleti 29:59 perces maximum előtt leállnak túlmelegedés miatt.

(#20129) schawo válasza imibogyo (#20127) üzenetére


schawo
titán

Ha tényleg videózni kell, akkor Panasonic G6 vagy GH2. Használtan elég jó áron mennek.

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#20130) ccs2929 válasza imibogyo (#20127) üzenetére


ccs2929
senior tag

Szerintem is inkább gyűjts még egy picit, decemberben én is ebben a dilemmában voltam a Samsungot leszámítva --> Nex3 vagy A3000 vagy gyűjtés és az A58. Végül A58 lett, nem bántam meg. Mindet megnéztem alaposan MM-ban, az A3000 nagyon hamar kiesett nekem : itt leírtam, a miérteket is. :)

Flickr: http://goo.gl/V53ntj Ha korrekt volt az üzlet,akkor várom az értékelést!

(#20131) imibogyo válasza Stauffenberg (#20128) üzenetére


imibogyo
veterán

Majd keresek tulajokat és érdeklődöm náluk, hátha. De egyre jobban hajlok az A58 felé. Már többen mondtátok, hogy ez jobb (más oldalon is), szóval szerintem akkor majd benevezek erre.

(#20129) schawo: nem CSAK videózni kell, olyan 50:50 arányban használnám erre is arra is, mert mint írtam útinaplók készítéséhez használnám. Használt gépben pedig nem nagyon gondolkodom, mert nagyon peches vagyok műszaki cikkekben, gari nélkül nem nagyon szeretek vásárolni. :N

(#20130) ccs2929: neked is köszi. Akkor marad az A58-ra gyűjtés. :K

(#20132) smallmer


smallmer
őstag

sziasztok,
gondolkodtam, hogy hobbi szinten elkezdenék fotózgatni.
ilyen 100-120ezer forint körül lehet kapni már profi gépet ?
mit ajánlanátok?
kösznöm

(#20133) Wa2x_ válasza smallmer (#20132) üzenetére


Wa2x_
veterán

Canon 1100D, Nikon D3200, ha tükrös gépet szeretnél.

..: Old Honda's never die - they just get faster :..

(#20134) xXxian válasza Wa2x_ (#20133) üzenetére


xXxian
senior tag

Ezek belépő szintű gépek, profi kellene. :)

[ Szerkesztve ]

Eladó ASUS RT-N53 Router (9k)

(#20135) smallmer válasza xXxian (#20134) üzenetére


smallmer
őstag

Hát annyira epazért nem profi, hanem ami egy kezdőnek kell :)

(#20136) xXxian válasza smallmer (#20135) üzenetére


xXxian
senior tag

Olvasd át a bejegyzéseket....legalább idén jan 01-től. Sokkal okosabb leszel. De tényleg!

Legyen meg 3-4 kiszemelt masina, újat mondani ezután tud (ha tud) bárki is

[ Szerkesztve ]

Eladó ASUS RT-N53 Router (9k)

(#20137) Tin_Shield válasza smallmer (#20135) üzenetére


Tin_Shield
őstag

Ha nincs konkrét elképzelésed akkor nem feltétlenül érdemes első körben ennyit elköltened. Nagyon jó használt DSLR vagy MILC gépeket lehet venni használtan 60-80e forintért is. Kezdésnek, tanulni, gyakorolni bármelyik bőven elég, még sokáig nem a gép lesz a szűk keresztmetszet (bármelyiket választod is), hanem te. Aztán ha bejön az új hobbi akkor célirányosan tudsz továbblépni. Ha nem jön be akkor pedig kis bukóval ki lehet szállni az egészből.

(#20138) Wa2x_ válasza xXxian (#20134) üzenetére


Wa2x_
veterán

Vagy mégse. ;)

..: Old Honda's never die - they just get faster :..

(#20139) smallmer válasza Tin_Shield (#20137) üzenetére


smallmer
őstag

az a helyzet ezzel, hogy nem szivesen veszek használtat a rossz tapasztalatok miatt. megértem, hogy sokkal jobban járnék de nekem megér plusz 30-40 ezer forintot, hogy tudom, hogy nincsen benne semmi hiba :) lehet ez hülyén hangzik, de így látom jónak :) igazából még nagyon nem vagyok benne ezért gondoltam, hogy kikérem a véleményeteket :)

(#20140) Tin_Shield válasza smallmer (#20139) üzenetére


Tin_Shield
őstag

Na jó, de miről kéred ki? Gépet szeretnél venni 100-120e forintért, ennyit közöltél. Ennyi információ birtokában nem lehet értelmes tanácsot adni, csak ilyen "neszesemmifogdmegjól" stílusút, hogy bármelyik ennyi pénzért kapható DSLR vagy MILC kitet megveheted, mindegyikkel bele lehet vágni a fotózásba.
(és ennyi pénzért nagyon nem kapsz profi szettet, ahhoz hétszámjegyű összegben kell gondolkozni)

Ha egy pár dolgot meg tudsz fogalmazni, sokkal hamarabb kapsz használható választ: Pl kicsi hurcolós gépet szeretnél vagy nem lényeges a méret? Sokat fotóznál beltérben vagy sem?. Sokat fotóznál tájat? Vagy inkább embereket? Esetleg virágokat, apró állatokat? Ezek csak példák, még sorolhatnám sokáig...

(#20141) smallmer válasza Tin_Shield (#20140) üzenetére


smallmer
őstag

rendben értem én :) kevés adatra nem lehet ajánlani.
szóval a méret nem lényeg nekem egyelőre úgy érzem, mert igazából mindegy, hogy mekkorát fogok így az elején.
fotozás szempontjából tájképeket szeretnék, esetleg ilyen macro képeket apró kis állatokról, zárt térben is készítenék emberekről, akvárium fényképezés tehát szinte mindenre szeretném használni. gondolom ez elég tág.
az lenne a lényeg hogy az objektív hozzá tartozzon tehát objektívvel együtt legyen mondjuk max 130 ezer forint.
nem kell nekem profi szett, mert ahogy írtad nem értek még hozzá és addig nem szeretnék feleslegesen milliós összegeket elkölteni rá.
így már azért közelebb állunk? :)

(#20142) Stauffenberg válasza Tin_Shield (#20140) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

"és ennyi pénzért nagyon nem kapsz profi szettet, ahhoz hétszámjegyű összegben kell gondolkozni"

Miért, egy régebbi pro váz egy-két jobb üveggel, meg vakuval még beleférhet a hat számjegyű tartományba. :) Mondjuk az tény, hogy nem 100-120k lesz, kivéve ha hajlandó analóg fotózással kezdeni, na ott ennyi pénzért már van bőséggel professzionális cucc. :D

Mondjuk tényleg jó lenne hallani, hogy mik a géppel és objektívekkel szemben támasztott követelmények, azon túl, hogy férjenek bele a keretbe.

Én hirtelen egy Pentax K-500 alapkitet tudnék javasolni ennyi dohányból, szerintem az a váz még bőven hosszú évekig fog gond nélkül szolgálni. Objektívekből meg bőven van kínálat, akár használtan is, igaz kicsit több kutatómunkát igényel, mint a Canon-Nikon vonalon. Igaz a Pentax K-500 sem fér bele a 120k keretbe, mert 130k körül van, de megéri a felárat, na meg a Nikon D3200 vagy Canon EOS 600D sem olcsóbb. Szerk: Közben látom emelkedett a keret 130k-ra. Abba már beleférne.

Belépő Oly/Pana gépekből meg majd kioktatja valaki, azokhoz annyira nem értek, inkább a felsőbb kategóriákban vagyok jártas.

De szerintem is nagyjából mindegy mit vesz ennyi pénzből. Csak ne Pentax Q legyen! :D Mert bármivel el lehet kezdeni. Na jó azért a Sony NEX-3N sem feltétlenül ajánlott, azt iszonyat gyorsan ki lehet nőni, főleg ha felmerül igényként egy külső vaku. De a többi Sony is rendben van alapvetően.

[ Szerkesztve ]

(#20143) Tin_Shield válasza smallmer (#20141) üzenetére


Tin_Shield
őstag

Kicsit közelebb :)
Ha mérete nem lényeges akkor inkább DSLR. Bár a ~130-as keretből legalább olyan jó MILC-et lehet venni mint DSLR-t de későbbi bővítés jelenleg olcsóbb a DSLR-nél (és a használtpiac is nagyobb, bár ez most téged nem érdekel, de majd rájössz... :) )
Sok választásod nincs, ekkora keretből a Canon 1100D-t javasolható 18-55IS(!) objektívvel, és cipőkanállal belepasszírozható a keretbe egy 50f1.8 is beltéri fotókhoz, valamint egy SD kártya is. Nem a legkorszerűbb a gép és a szenzora, az anyagminőség is olyan amilyen, de többi alternatíva mellé - bár mind jobb kicsivel szinte minden paraméterben -, nem férne bele keretbe semmilyen fényerősebb objektív, a géphez adott kitobjektívl meg beltérben elégé korlátoz.
A makrót első körben felejtsd el, nem fér bele a 130-ba, majd később bővíthetsz (közgyűrű, előtét, esetleg objektív)

(#20144) Tin_Shield válasza Stauffenberg (#20142) üzenetére


Tin_Shield
őstag

"Miért, egy régebbi pro váz egy-két jobb üveggel, meg vakuval még beleférhet a hat számjegyű tartományba"

Persze. Első körben használt gépet javasoltam, de megkaptam a választ hogy új gép kéne 130-ból objektívvel. Tájképezni. Beltérre. Makrózni.

[ Szerkesztve ]

(#20145) Mr.Csizmás válasza Tin_Shield (#20143) üzenetére


Mr.Csizmás
Topikgazda

azt nem értem, hogy egy 1100d hogy jöhet egyáltalán szóbal egy k-500 féle alternatíva mellett (kivéve márka-fanság) :U

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#20146) Tin_Shield válasza Mr.Csizmás (#20145) üzenetére


Tin_Shield
őstag

Én mint kenyonfan? :DD

Távirati stílusban az előzmények: 130e. Kitobjektívvel. Új gép. Tájkép. Beltér. Makro.
(Sokkal) jobb a K500 ez nem kérdés, de ilyen peremfeltételekkel szerintem nem fér bele a keretbe.
(és azért a 1100D+18-55IS+50f18 is bőven megteszi tanulószettnek)

[ Szerkesztve ]

(#20147) Mr.Csizmás válasza Tin_Shield (#20146) üzenetére


Mr.Csizmás
Topikgazda

ugyanaz a sor, mint a 120k-ból építs gamer gépet :U

btw. 130e-ért már EPL5, EPM2 duplakit is kijön, aminek sokkal jobb sony szenzora van, mint az őskövület canon.

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#20148) Tin_Shield válasza Mr.Csizmás (#20147) üzenetére


Tin_Shield
őstag

Sőt Fuji X-A1 kit is kijön. Vagy Nikon D3200 kit is. De 130-ért egyikben sincs fényerős objektítv.
Ha abszolút használhatatlan lenne a cucc én sem ajánlanám, de azért messze nem erről van szó, bármilyen elavult is a szenzor, vagy tejfölöspohár a váz. Ha aszondja a kérdező, hogy hajlandó többet áldozni, vagy visszavesz az igényekből, én is tudok jobb alternatívát mondani.

[ Szerkesztve ]

(#20149) Stauffenberg válasza Tin_Shield (#20146) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

A Canon EOS 1100D utat bejárva sem jön össze az összes kritérium. Ellenben a K-500-ra például rá tud tenni filléres manuális makró objektíveket és focus peaking mellett igazán kényelmesen tudna ügyeskedni. Az 50mm f/1.8 objektív meg jó kérdés, hogy mennyire optimális beltérre... ezen a szenzoron már kistele, makróra meg aztán főleg nem alkalmas. Azt inkább kezdő portré fotósoknak javasolnám.

(#20150) Tin_Shield válasza Stauffenberg (#20149) üzenetére


Tin_Shield
őstag

Zárt térben embereket, azt írta.
Hiába megy rá a az olcsó manuális, ha nem akar használt cuccot.
Később közgyűrűvel meg lehet próbálni makrózást az ötvenessel is. Vagy egy raynoxot a kitobi elé tenni
De lassan visszaidézem már az összes előzményt :)

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.