Hirdetés

2024. május 13., hétfő

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-09-10 11:07:49

LOGOUT.hu

Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! :) Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#19801) jjeahh válasza Bici (#19799) üzenetére


jjeahh
nagyúr

"Sajna, a videó nekem fontos, mert elég gyakran van rá szükségem."

fullHD videót ma már kb. minden gép tud, kérdés, hogy mennyire veszed komolyan a videózást, szükséged van-e manuális beállításokra, külső mikrofon-ra stb.

"Ha egy adapterrel M42-es obikat akarok használni m4/3-os MILC gépen, akkor az mennyire viseli meg a bajonettet mechanikailag? Gondolom, a MILC obik könnyebbek a régi M42-eseknél. :U"

én olympus-on csak régi manuális obikat használok jelenleg, van közöttük két m42-es is, ezek b*romira masszív kis vázak, meg sem kottyan nekük egy régi nehezebb full fém-üveg obi :)

(#19802) Bici: e-m1-ben hibrid af van, adapterrel ugyanúgy, gyors af-el működnek rajta a régi 4/3-os obik is, mint 4/3-os vázon

[ Szerkesztve ]

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#19802) Bici válasza Lassú Víz (#19800) üzenetére


Bici
félisten

Csak KIT lencséim vannak.

Mi a különbség obi szempontjából az E-M1 és a többi között?

(#19801) jjeahh: kössz! :R

A videózást annyira veszem komolyan, hogy pl. rendszeresen megyek repülős bemutatókra, és általában fel is veszem őket.
A jelenlegi Pana kiskompaktommal egész tűrhetően lehet követni a vadászgépeket az égen, csak a zoom lassúsága és a fókuszálás hibái és szintén lassúsága okoz gondot. Ja, és még a szélzaj is gázos.
Más típusú felvételeknél - pl. otthoni, vagy buli videóknál a kevés fénynél tapsztalható lassú és hibázó fókusz a problémás.

Ha ezek a problémák megszűnnek, az már nekem elég. Nem akarok belenyúlni a beállításokba, mert a fenti események alatt az ember nem ér rá erre sajnos.

[ Szerkesztve ]

Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html

(#19803) .mf válasza Bici (#19799) üzenetére


.mf
veterán

Hacsaknem többkilósak, szerintem semennyire (de akkor már úgyis az obinál fogva szokott alátámasztva lenni, a m4/3-os vázak pedig fél kilónál megállnak). Ugyan eddig csak PL3 és EM5-öm volt, de mindkettő elég masszív kis fémvázas darab. Panánál a külső burkolat műanyag, de a belső váz tudtommal ott is fém.

Videót, igen, Panával jobb, ott vannak kifejezetten filmezős v-dSLR / "v-dSLM" vázak, mint a Pana GH2-3-4 -- Olyval sokkal szűkebbek lesznek a beállítási lehetőségeid, és bitrátában is korlátozva leszel; de ettől még azzal is lehet. A neten is van jópár videó, amit stabija miatt EM5-tel készítettek, meg lehet nézni, szerintem alkalmankénti hobbi-videóra vállalható.

Ha Bp-en vagy és lesz valamikor meet, gyere el, elég sok vázat és obit szoktunk magunkkal vinni.

Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/

(#19804) Bici válasza .mf (#19803) üzenetére


Bici
félisten

Mikor lesz találkozó, és hol szokott lenni, és honnan tudom meg, hogy lesz? Itt a fórumon szerveződik?

Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html

(#19805) Stauffenberg válasza jjeahh (#19801) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

"fullHD videót ma már kb. minden gép tud, kérdés, hogy mennyire veszed komolyan a videózást, szükséged van-e manuális beállításokra, külső mikrofon-ra stb."

Azért a sereghajtó fényképezőgépeket még egy olcsó Full HD camcorder is lenyomja képminőségben. Vannak gyártók akik nem szóltak a mérnök csapatnak, hogy le kéne nyomni videó minőségben egy 100 ezres amatőr camcordert.

Ez nem csak arról szól, hogy mekkora potenciál van benne egy profibb videó elkészítéséhez. Ezeknek komoly gondjuk van a videó általános minőségével. Szar a vonalélesség, szar a dinamika, agyontömörít, tele van moiré és aliasing hibával és a részletgazdagság is sokszor éppen csak egy impresszionista festmény szintjét üti meg. Játéknak jó amikor nincs jobb kéznél, de nagyjából ennyi.

Szerk: Ez a "Full HD videót tud" érv amúgy nagyon szarul hangzik. Pont olyan mintha azt mondanád, hogy "ma már minden fényképezőgép tud legalább 16 megapixelt, ezért mindegyik egyformán jó". A Full HD nem jelent mást, csak azt, hogy a videód felbontása 1920×1080 lesz 16:9-es képaránnyal, nem minőséget jelez.

[ Szerkesztve ]

(#19806) MC Pite válasza Freddy76 (#19797) üzenetére


MC Pite
veterán

Érdekes mód az EM10 nálam is elindította ugyanezt. Mármint az az érdekes, hogy előtte egyik másik váz sem mft fronton.
Ha korábban is lett volna nem tudom melyik gép nyert volna (EM10 vs E1). Lehet hogy 1-1 használt kit, majd használni őket egy darabig verseny lett volna abból is:D. Panák (GX7ig) nem ütik meg az ingerküszöböm, de annyira nem nyűgöznek le annak sem a képei (egyébként nagyon fasza ki gép).

EM10en megjelenés után is gondolkodtam, nálam (talán más is van hasonló cipőben) a kis dof igen előkelő helyen szerepel, meg a jó jpgek (rühellek utómunkázni, nincs rá időm).
Nikonnál is a fényerős zoomal nyugodtam meg végre (persze a fényerős fix mellett), van a fejemben egy elképzelés általában milyennek szeretném az adott képet, és azt úgyis akarom meglőni.
Viszont zoom obik terén olyan mostoha (az én szempontjaim szerint) az mft, mint amilyen jól áll fixekkel, kb egyedüliként a 12-40 ami jó lenne, de hát az azért nem olcsó mulatság. _Itthoni vásárlással_ hozzáadok 70et, és kapok hozzá egy E2-őt is hasonló obival (-WR). Igaz, porté obival és általános fényerős fix-el megint kb ugyanott lennék (ezeket akármelyik rendszert használom úgyis kellenek) árban.
Én azért próbálgatásokra nehezebben szánom rá magam mint Taylor, így többet törpölök mint cselekszek :DDD . Hozzá voltam régebben szokva egyé hw-ekkel hogy ugyanígy próbálgattam őket, szinte ingyen.

<ELADÓ: Pixel8HibridTok> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

(#19807) jjeahh válasza Stauffenberg (#19805) üzenetére


jjeahh
nagyúr

régi olypen-em van, és csak humoros pillanatok, ilyesmik lekapására használom ritkán, (ez is videózásnak számít nem?) ami kell az látszik rajta, a háttérmosás egy picit dob az összhatáson, dinamika tényleg nulla, agyon van tömörítve stb, ahogy írtad, de szted érdekel engem? nem...ahogy a legtöbb átlagjúzert sem sztem...ezért kérdeztem rá, ha csak ennyi az igénye mint nekem, akkor tökmindegy, sokaknak a jó képminőség is ott kezdődik, hogy vesznek egy dslr-t kitobival, iAuto mód, vaku felcsap, kattkatt jpegben, és tökéletesen meg vannak elégedve...így megy ez videóban is sztem, van akinek magasabbak az igényei, van akinek nem, nekem pl. személy szerint annyira van szükségem, hogy legyen legalább hd felbontású, manuális beállítások, a tömörítés minősége, dinamika, külső mikrofon, post process, bitráta, ezek számomra mind semmitmondóak, ha videóról van szó :D

[ Szerkesztve ]

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#19808) Lassú Víz válasza Bici (#19804) üzenetére


Lassú Víz
őstag

Micro Four Thirds fórumot figyeld. Átlag (1-)2 havonta egy sörözőben megtörténik.

A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.

(#19809) TayRol válasza Lassú Víz (#19808) üzenetére


TayRol
veterán

talán legközelebb valami napos, kellemes helyszínt választunk.:)

(#19810) Stauffenberg válasza jjeahh (#19807) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Te az a user vagy akinek nem fontos a videó, csak jó ha van a "humoros pillanatok" megörökítésére, másra nem használod.

De Bici azt mondta fontos neki, hiszen repülőnapokon és hasonlókon szeretne videózni.

Azért szerintem igényben elég messze álltok egymástól, mert ő többre használná. Neki alighanem elégtelen lenne az amit egy Olympus, Fujifilm vagy Pentax nyújt. Aki célzottan videózásra is vesz gépet, annak ritkán elég a belépő szintű camcordernél rosszabb minőség.

Az megint más, hogy sokan arra is rámondják, hogy fontos a videó, amire te használod. De ez kb olyan mintha ide jönne valaki megkérdezni, hogy melyik a jobb fotózásra, egy iPhone vagy a Nikon D7100, mert ő nem tud dönteni, nem lát különbséget köztük és ő csak a reggelijét szeretné fotózgatni amit Instagramra posztolna.

[ Szerkesztve ]

(#19811) jjeahh válasza Stauffenberg (#19810) üzenetére


jjeahh
nagyúr

ott a pont :)

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#19812) Sn00k


Sn00k
veterán

Hi!

Szerintetek , melyik jobb választás ? Semmi extra igény nincs, csak sima 7köznapi fotózáshoz kell a gép. Illetve eleinte inkább automatán lenne használva , bár gondolom , azért mind a 2 gép jól használható automata üzemmódban is...

Ez a két kiszemelt:

[link]

[link]

[ Szerkesztve ]

3njoy the Lif3

(#19813) A Zéé válasza Sn00k (#19812) üzenetére


A Zéé
addikt

a két gép nagyon nincs egy súlycsoportban, max csak az áruk hasonló...
A Canon egy tükörreflexes 3x zoomot tudó gép, aminek az előnyeit nagyrészt nem tudod kihasználni, ha csak autó módban használod. Viszont elég nagy váz, és ha a tulajdonságai nagy részét nem használnád ki, akkor csak felesleges nyűg lesz.
A Nikon meg egy megazoomos kompakt, kicsi érzékelővel, szerintem elég ergya képminőséggel.
A kettő közül itt egyértelműen a Canont mondja mindenki.

Viszont! Kicsit jobban le kéne tisztáznod, hogy mit szeretnél, de ha nem nagyon szeretnél az autó módból kilépni, akkor valami csúcskompaktot nézz inkább ebben az ársávban, pl Fuji X20, Canon G16, Nikon P7800 és hasonlók.
Vagy ha ragaszkodsz a cserélhető obihoz, akkor valamelyik MILC rendszert nézegesd.

[ Szerkesztve ]

Just a simple Lineman...

(#19814) MC Pite válasza Sn00k (#19812) üzenetére


MC Pite
veterán

Almát hasonlítunk... nem is körtéhez, hanem kb borsóhoz.
Wtf, 24mm - 1440 mm...

Még egy szavazat a köztes vonalra, X20 vagy Olympus XZ-2 pl. Ha milc, 180 körül én X-A1 16-50 + 27mm fix kitet is megnézném. Az alap zoom obin sokat nem kell magyarázni, a kicsi fix meg 'szebb' képeket csinál, és pici. Vagy Panasonic G6 kit ha kell kukucska, Olympus EPL3 ha nem kell. Nikon, Sony milc-ei is képbe jöhetnek ha nem kell EVF és/vagy nem nagyon akarsz obikat cserélgetni. Hmm, nemrég néztük mi drága meg mi nem, az oly EPL3 feletti gépei EM10 kivételével elég zúzós árban vannak, pl EP5+14-42 20 ropira van az X-E2 kittől.

[ Szerkesztve ]

<ELADÓ: Pixel8HibridTok> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

(#19815) Bici válasza Sn00k (#19812) üzenetére


Bici
félisten

Én is egyetértek az elöttem szólokhoz.
Ha általános hétköznepi autózásra kell verda, akkor nem egy terepjáró és egy sportkocsi között kell választani. :N
Sejtem, hogy nem tudtad, hogy két tök másra való gépet néztél ki.

Olympus XZ-2, vagy Panasonic LF1 szuper jelöltek általános felhasználásra és olcsóbbak is.

Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html

(#19816) jjeahh válasza Sn00k (#19812) üzenetére


jjeahh
nagyúr

csatlakozok az előttem szólókhoz, a canon nem automatán kattogásra való, a szuperzumm képminősége meg elég gáz lehet...ha kompakt: xz-10, xz-2, fujifilm x20 mert ezek jpegben is jók, ha cserélhető obis olympus e-pl3, e-pm2, e-pl5...ha raw-tól sem idegenkedsz, akkor panasonic lx7, sony rx100, ha kompakt, ha cse. obis, akkor pana gf5, sony nex-3n :) ha kereső is kell pana g5, g6

[ Szerkesztve ]

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#19817) .mf válasza MC Pite (#19814) üzenetére


.mf
veterán

"Hmm, nemrég néztük mi drága meg mi nem, az oly EPL3 feletti gépei EM10 kivételével elég zúzós árban vannak, pl EP5+14-42 20 ropira van az X-E2 kittől."

Na de kartárs, ne unfairkedjünk már megint :))
Az EP5 a csúcs-PEN, az EVF kivételével többet tud az EM5-nél is (pl. wifi, vagy 1/8000-es záridő, amit pl. egyik Fuji sem tud), s nála újabb modell is.
Az EPL3 felett van az EPL5, amiben ugyanaz a 16 Mpx-es Sony szenzor van, mint az EM5-ben. Ez most dupla-zoom kitben (14-42 és 40-150) 150k; sőt, tagsági kártyával még -15%, tehát 127.5k. Ja és még egy ajándék hátizsákot is bedobnak. Szóval mi zúzós? :P

Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/

(#19818) szilagyiakos válasza .mf (#19817) üzenetére


szilagyiakos
csendes tag

Hol kerül 150k-ba? és milyen targsági kártyával van kedvezmény?

(#19819) Lassú Víz válasza szilagyiakos (#19818) üzenetére


Lassú Víz
őstag

http://www.olympusmintabolt.hu/tavasziakcio2.php

Kedvezmény

A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.

(#19820) gergo5991


gergo5991
őstag

helló, egy olympus e-pl6 14-42mm-es kit megér 199 eurót, azaz 60k ft-t? uj fotó bolt nyillik, ezért 599 eróról 199 re árzták le, de csak 20db van belőle.

(#19821) .mf válasza gergo5991 (#19820) üzenetére


.mf
veterán

Annyit simán megér, sőt. Az EPL5 japán változata, amit hivatalosan itt nem forgalmaznak, tehát esélyes, hogy szürkeimport. A bolt milyen garit vállal rá?

Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/

(#19822) gergo5991


gergo5991
őstag

[link]
nézd meg a linken legfelül van az e-pl6, alatta vannak dslr-ek jó áron, bár csak 10-20db.
itt sk-ban 2év az alap gari mindenre ugytudom :D

[ Szerkesztve ]

(#19823) MC Pite válasza .mf (#19817) üzenetére


MC Pite
veterán

Hányan venné(n)k inkább EP5öt mint EM10et? :)
EPL5 kihagyása jogos, az szintén korrekt, a tavaszi akcióban meg olcsó. Az adott boltból az EPL5 pont hiányzott ahol néztem az árakat, én meg el is felejtettem a kistesót. :B Szerk: EPL6- megjelenését meg át is aludtam úgy látom :D
Ettől függetlenül az én értékrendemben az EP5 kanyarban sincs az EM10hez képest, ha pár paraméterben jobb is. (1/8000 mint lehetőség jól jönne - főként pl egy Df-nél már egyenesen ciki hogy nincs - de dinamika (túlcsordulás?) szempontjából nekem úgy tűnik nem szerencsés - pl a héten is megint találkoztam vele, hogy 1.4en és 2.4en készült képeknél egyiknél az arcon kiégés közelébe vannak részek, kb kuka; a másikon teljesen jó (és még bőven lett volna hova gyorsabb zárat használni, de kb ugyanúgy lettek kiexponálva, tehát a kutya nem itt van elásva). Korábban nem tulajdonítottam neki jelentőséget hogy néha a rekeszt is állítják auto dinamika kiterjesztésnél egyes vázak, gyanítom ezért.

[ Szerkesztve ]

<ELADÓ: Pixel8HibridTok> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

(#19824) Freddy76 válasza MC Pite (#19823) üzenetére


Freddy76
addikt

Az e-p5 a legszebb fényképezőgép, amit kapni lehet. És erről nem nyitok vitát :DDD .

Ha lenne evf, nem tudnának annyi pénzt kérni érte, amennyit ne fizetnék ki...

"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

(#19825) schawo válasza MC Pite (#19823) üzenetére


schawo
titán

EPL6- megjelenését meg át is aludtam úgy látom

Nem, azt az egész nyugati világ átaludta. Tulajdonképpen a PL5 japán változata, pár apró különbséggel.

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#19826) MC Pite válasza Freddy76 (#19824) üzenetére


MC Pite
veterán

Szépnek szép, de szerencsére nem verekednénk össze az utolsón, nálam másik váz (meg hozzá passzoló, retró fém napellenzős, persze az egész bőrtokos körítéses) váltja ezt ki belőlem - amin fél évig tervezték pl csak a 'dájnamiklájnt' :D . Ha nem lenne ciki, még azt is elárulnám hogy néha megnyitom a katalógust és csak perverz módon gyönyörködök benne, és várom már hogy megjelenjen az aktuális :DDD Úgyhogy ismerős az érzés :B

<ELADÓ: Pixel8HibridTok> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

(#19827) MC Pite válasza MC Pite (#19826) üzenetére


MC Pite
veterán

Hopp, 1-2 szó kimaradt, mindegy, a szokásos szintet tőlem így is hozta :D
...meg hozzá passzoló, retró fém napellenzős obik; persze az egész bőrtokos 'körítéssel'...

[ Szerkesztve ]

<ELADÓ: Pixel8HibridTok> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

(#19828) jjeahh válasza MC Pite (#19823) üzenetére


jjeahh
nagyúr

ha lenne pénzem e-p5-re, akkor valszeg vf-4-re is, és a a kettő együtt nekem tuti jobban kéne mint e-m10, ez a kombináció számomra mindenben jobb :D a dinamikát meg nem értem, gondolom olyan képet láthattál, amin alaposan el van baltázva a fénymérés...a szenzor ugyanaz, a zár gyorsabb, egyedül a képfeldolgozó proci más, de az nem hiszem akkorát dobna a dinamikán

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#19829) Lassú Víz válasza jjeahh (#19828) üzenetére


Lassú Víz
őstag

Akkor már lenne E-M1-re is. Kínlódjon a kereső pakolgatásával akinek muszáj.

A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.

(#19830) jjeahh válasza Lassú Víz (#19829) üzenetére


jjeahh
nagyúr

persze, de itt csak az előbbi két vázról volt szó :DDD

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#19831) TayRol válasza Lassú Víz (#19829) üzenetére


TayRol
veterán

egyetértek. jó volt a gx1+kereső kombó, imádtam, de soha többet külön üvegbelenézőkés masinát.

[ Szerkesztve ]

(#19832) Freddy76 válasza jjeahh (#19828) üzenetére


Freddy76
addikt

A vf4 kereső a gyönyörű ep5-ből ronda gnómot csinál. Fújj.

"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

(#19833) jjeahh válasza Freddy76 (#19832) üzenetére


jjeahh
nagyúr

jóna... :DDD csak e-p5 és e-m10-ről volt szó, és mint írtam nekem előbbi jobban kéne...de ha már e-m1 is szóbajöhet, akkor inkább gx7 kéne és mellé egy a7 :DDD

na de elég az álmodozásból... :D

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#19834) Stauffenberg válasza .mf (#19817) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

"Az EP5 a csúcs-PEN, az EVF kivételével többet tud az EM5-nél is (pl. wifi, vagy 1/8000-es záridő, amit pl. egyik Fuji sem tud), s nála újabb modell is."

Az 1/8000-et valóban nem tudja egyik Fuji X gép sem, de Wi-Fi már van minden vázban ami a tavalyi X-M1 óta megjelent (pontosabban. X-M1, X-A1, X-E2, X-T1, ebben a sorrendben). Plusz ha már zárszerkezet: Az X100 és X100s gépekben központi zár van, aminek megvan a maga előnye (nincs vakuszinkron határ), igaz csak 1/4000 a leggyorsabb záridő, de a beépített ND filterrel 3 fényértéket lehet megfogni.

Nem pro vagy kontra érvelek a megemlített gépek mellett/ellen, csak egy kis kiegészítés. :)

(#19835) Sn00k


Sn00k
veterán

Köszi mindenkinek!

Nos az említett gépek közül, nekem ez szimpatikus, részben külsőleg is...

[link]

Viszont kéne hozzá egy OBI is , ami általánosságban megfelel minden célra, ha van egyáltalán ilyen:) Meg legyen benne képstabilizátor, pontosan nem értek hozzá, de ha jól tudom az elég fontos szempont...

THX!

[ Szerkesztve ]

3njoy the Lif3

(#19836) Tin_Shield válasza Sn00k (#19835) üzenetére


Tin_Shield
őstag

"Viszont kéne hozzá egy OBI is , ami általánosságban megfelel minden célra, ha van egyáltalán ilyen:) Meg legyen benne képstabilizátor, pontosan nem értek hozzá, de ha jól tudom az elég fontos szempont..."

Általános célokra a kitobjektívek a legköltséghatékonyabb megoldások. Ebből van többféle is. 14-42 II, 14-42 X, 14-42 II és 45-150, és a 14-140 II. Mindegyikben van képstabilizátor. Általános célra rohangálós objektívnek a legolcsóbb verzió is teljesen redben van. Ha szükséged van komolyabb teletartományra akkor vagy a duplakit vagy a 14-140 II. Amennyiben belefér a keretbe a vázzal együtt célszerű megvenni az objektív(ek)et, külön jóval drágább(ak).

[ Szerkesztve ]

(#19837) fungeld


fungeld
aktív tag

Egy gyors kérdés. Most megyek media marktba 600D-t, D5100-at nézni. Milyen gépek vannak még ezen a szinten, amikre érdemes vetni egy pillantást?

[ Szerkesztve ]

https://www.flickr.com/photos/118824533@N04/

(#19838) jjeahh válasza fungeld (#19837) üzenetére


jjeahh
nagyúr

pentax k500 ha van, a keresőbe vess egy pillantást :D

[ Szerkesztve ]

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#19839) Tin_Shield válasza fungeld (#19837) üzenetére


Tin_Shield
őstag

Pentax nincs az MM-ben, vagy csak én nem futottam még bele soha, ehhez olyan szaküzletbe kell menni ahol árulják. Szvsz megéri. Esetleg Sony SLTA58-ba futhatsz bele. Már feltéve hogy a DSLR vonal érdekel.

[ Szerkesztve ]

(#19840) Wa2x_ válasza fungeld (#19837) üzenetére


Wa2x_
veterán

D5200, 700D, D3200

..: Old Honda's never die - they just get faster :..

(#19841) fungeld


fungeld
aktív tag

Na megnéztem őket, nem tudom miért fikázza mindenki a 600D burkolatát, nekem nem volt vele semmi bajom. Bár a mostani bridge gépem is hasonló, lehet, hogy azért. Egyébként most volt először DSLR a kezemben, öröm volt fogni őket, illetve végre nem volt minden éles. Szerencsére néztem pár videót a kezelésükről, így rendesen ki tudtam próbálni őket. Valószínűleg maradok a 600D-nél, már csak az objektív kérdéses.

https://www.flickr.com/photos/118824533@N04/

(#19842) Tikakukac válasza fungeld (#19841) üzenetére


Tikakukac
titán

Koccold végig őket, MM-ben úgyis egymás mellé rakják mindig a Nikont meg a Canont azonos árban. Már a hangja is rémes, és tök csupasz, semmi rece érdesítés, semmi. Az a 600D az hihetetlen bazári és egyszerű műanyag, az ilyet laptopnál már nem is merik megjátszani, mert hányingerkeltő megfogni.

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#19843) Colonel993


Colonel993
senior tag

Azééééé nem olyan kritikán aluli a 600D anyaghasználata....
Pentax K30-am fehér PET palack burkolata is megér egy misét :))
Inkább annyi hogy 10-es skálán amin a kategóriájában Nikon lenne 8 körül... ott a KANYON kap egy 5-6 körüli értéket...
Olyan "szódával elmegy" kategória, de Bridge-hez képest nekem is FÚÚÚHDEHŰŰŰHA kategória volt elsőre.

[ Szerkesztve ]

||| NE kérdezz, mert a végén még valaki válaszol! ||| ThinkPad & Nikon user ||| Samu s8.4 LTE RulezZz "Mikor 2 hónap elmélete vitatkozik, 8 év tapasztalatával..." - :") -

(#19844) Tin_Shield válasza Colonel993 (#19843) üzenetére


Tin_Shield
őstag

A Nikonból is csak a fekete rücsis burkolat oké, az tényleg a legjobb anyag jelenleg*, de volt már kezemben bordó ötezervalahányszázas, hát az is újrahasznosított tejfölöspohárból készül...

*anno az Olympus DSLR-jei voltak szerintem messze a legjobb építési minőségű és anyaghasználatú gépek ebben a kategóriában

(#19845) MC Pite válasza Tin_Shield (#19844) üzenetére


MC Pite
veterán

Okés a rücsis nikon, de ha az mondjuk 8 (mondjuk egy 16-85, 18-200 szintű obival), akkor a váz+obik az enyémen 14-15 :).

[ Szerkesztve ]

<ELADÓ: Pixel8HibridTok> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

(#19846) jjeahh válasza Tin_Shield (#19844) üzenetére


jjeahh
nagyúr

a műanyaggal sincs baj, ha kellemes tapintású és tartós, de ez a canon-nál még a 60d-re sem igaz :( túl sima a felülete, a bevonat (festék? :F ) pár hónap után kopik, alatta fényes, az illesztések néhol ha nyomogatod vonyítanak
oly-nak jelenleg sincs egyetlen műanyag gépje sem tudtommal, a belépő nikon-ok meg elmennek, de csak azért sztem mert műanyagvilágban élünk, szokva vagyunk...a jobbacska anyagminőség sztem canon-nikon fronton a d7000-nél kezdődik..persze ez mind szubjektív, sokaknak a régebbi szamszung nx-ek, meg az 1100d is megfelelnek, szal akit ez nem zavar...egyel kevesebb probléma :D

[ Szerkesztve ]

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#19847) #16820480 válasza Tin_Shield (#19836) üzenetére


#16820480
törölt tag

Ez a 14-140 II egész korrekt cucc, csak nem olcsó :( Lehetne belőle egy stabilizátor nélküli változat alacsonyabb áron, átlag utazós ojektívnek teljesen jó lenne.

(#19848) fury71 válasza fungeld (#19841) üzenetére


fury71
aktív tag

Nekem egy hete van egy D5100. Én az anyagminőség és fogás miatt döntöttem a Nikon mellett, persze nem ez volt az első szempont, de sokat nyomott a latba, pedig gondolkodtam melyik legyen, D5100 vagy 600D.

Az élet valójában egyszerű, csak mi ragaszkodunk hozzá, hogy bonyolulttá tegyük.

(#19849) schawo válasza #16820480 (#19847) üzenetére


schawo
titán

Van, úgy hívják Olympus M.Zuiko 14-150. Használtan 70 alatt megy, és képileg egész korrekt, semmivel sem gyengébb, mint a Panasonic.

[ Szerkesztve ]

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#19850) #16820480 válasza schawo (#19849) üzenetére


#16820480
törölt tag

Azt is néztem futólag, csak olyan gyenge műanyagnak tűnt ránézésre :B

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.