Hirdetés

2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-09-10 11:07:49

LOGOUT.hu

Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! :) Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#20551) tsyl válasza Tin_Shield (#20549) üzenetére


tsyl
aktív tag

Nagyon köszi! Ezt én meg sem néztem.

17 éve a PH-n....

(#20552) tsyl válasza Mr.Csizmás (#20550) üzenetére


tsyl
aktív tag

Nézegettem a használt milceket is...tegnap a Samsung azt hiszem NX1100-as volt az üzlet polcán, de annyira nem tetszett...igaz be sem tudtam kapcsolni, abba nem volt akku.... szó mi szó, tényleg nagyon nehéz döntenem. Nekem a fényképezés idáig mindig csak kis kompaktról szólt. Amikor dolgoztam ott voltak mellettem a profi fotósok hatalmas objektívekkel és általában Canon gépekkel...nem is érdekelt, hogy mit és hogyan is no meg mivel csinálnak...
..Aztán az egyik kollégám áttért a DSLR filmezésre és tényleg egy teljesen más látványvilágba találtam magam mikor megnéztem a felvételeit. A mozgókép is csodás de engem főleg a sok természeti állókép fogott meg, amin ha akarja az ember csak a mókus füle látszik élesen...szóval nem tudom, erre mi a legalkalmasabb technika, de a netten keresgélve láttam többek közt az 1100d-től is. És ha most veszem meg akkor van egy gépem null expósan aránylag elfogadható áron és idővel bővíthető ha megtudom tanulni... Ez motivált most engem.
Semmi tapasztalatom nincs fotózás terén én filmekbe utaztam idáig, ami hasonló de mégis más világ más technikákkal. Úgy látszik ahogy öregszem, úgy megy el az eszem...de ezt nagyon szeretném kipróbálni szigorúan csak amatőr szinten.

17 éve a PH-n....

(#20553) jjeahh válasza tsyl (#20552) üzenetére


jjeahh
nagyúr

mint vas, a mélységélességgel való játszáshoz nagy szenzor, tele, vagy fényerős obi kell..lehet az milc, dslr, vagy akár kompakt is. mik az igényeid? kereső kell? ovf vagy inkább evf? videózni is akarsz komolyabban? fogás, markolat vagy inkább kis súly-méret jelenti számodra a kényelmet? anyag-építési minőség fontos? használt játszik? obiparkot fejlesztenéd? milyen témára kattogtatnál? stbstb

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#20554) erzol válasza Tikakukac (#20533) üzenetére


erzol
őstag

:R :C
Kösz az infót!
Hozhatná má a posta nekem is...

(#20555) Tin_Shield válasza tsyl (#20552) üzenetére


Tin_Shield
őstag

Jó kis pénztemető hobbit néztél ki magadnak :)
Én nem szeretem a Canon gépeit, de újonnan ~68e-ért a az 1100D kit szerintem rendben van. Ha bevállalod a hurcolászást tanulógépnek megfelelő, egy jó darabig még nem a váz tudása fog korlátozni. Először az objektív (főleg ha DC, az IS elfogadhatóan rajzol) lesz a szűk keresztmetszet. A kis mélységélességhez majd valami fényerős darab kell, az 50 f1.8II a szokásos választás az ár miatt, ez félalakos portréhoz elmegy APS-C vázon. Aztán jön a teleobjektív a "mókus füle éles" képekhez, ebben a Canon verhetetlen, csak bírd pénztárcával :) de nem keserítelek el, nem csak horror árú darabok vannak, a kitobi tele párja, az 55-250IS (főleg használtan) ár/érték arányban elég jó.
Persze lehet viszonylag kis pénzből is űzni ezt a hobbit, sokan szeretnek a régi manuális objektívekkel játszani. Technikailag a Canonra elég sok mindent fel lehet "hegeszteni", de ha ilyen terveid vannak jobban jársz ha inkább a MILC vonal irányába nézelődsz.

[ Szerkesztve ]

(#20556) Nagya21 válasza tsyl (#20548) üzenetére


Nagya21
addikt

HAli!!
A neten 89990 a stabis obival az MM-ben.
1100D
Üdv Nagya

Telefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció

(#20557) tsyl


tsyl
aktív tag

Nagyon szépen köszönöm mindenkinek! :R

Megkérdezhetem, hogy az IS és DC objektívek között mitől van ilyen nagy minőségi különbség?

jjeahh:
:)
A kompakt kiesik.
az igényem egyenlőre csak a tanulás (a lehető legkevesebb automata üzemmóddal).
filmezni nem igazán szándékozok vele arra ott vannak a videó kamerák.
A méret és súly nekem annyira számít, hogy: "legyen fogása" a gépnek és érezzem, hogy "van azért" súlya.
Jelen esetben az anyag-építési minőség nem fontos és igazából legtöbbet a használt piacon nézelődtem.
Sajnos az a tapasztalatom, hogy tőlem nézve az ország másik részében van egy adott kamera, amit megnézni nem biztos, hogy meg tudok.
Az obi parkot jelenleg nem tervezem fejleszteni, bár nagyon szeretnék kipróbálni komolyabb és nagyobb optikákat is...de ha sikerül ráéreznem ezek ízére, akkor ismerve magam biztos megint lesznek álmatlan éjszakáim:)
A téma főleg kreatívan jönne... igazából természetben szeretnék kattintgatni. Környékbeli utazások (Ausztria, hegyek-völgyek, pillangók, méhecskék, virágok, bibék...és minden hasonló amit a saját látásmódommal szeretnék megörökíteni...klasszikus kezdő fotós betegség tudom...:) )

[ Szerkesztve ]

17 éve a PH-n....

(#20558) jjeahh válasza tsyl (#20557) üzenetére


jjeahh
nagyúr

sztem egy olympus e-pl1, e-p1, e-p2, panasonic g1, g2, g3, nikon D3000, D3100, D80, canon 450d, 40d használt kit bőven megfelelne kezdésnek :)

[ Szerkesztve ]

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#20559) Tin_Shield válasza tsyl (#20557) üzenetére


Tin_Shield
őstag

A 18-55 a 350D-vel jött ki ha jól emlékszem, és a 8MP-s vázakon is kifejezetten sz.r volt. Később kapott némi kozmetikázást, átnevezték II-re, majd III-ra, de lényegében nem változott, filléres gagyi.
Az IS nem csak a stabilizátorban több, optikailag is újratervezték, azt hiszem a 450D-hez volt először választható, de nem vérzik el a mostani 18 MP-s egyenszenzoruk előtt sem. Természetesen az 1100D 12MP-én is jó, persze kitobjektív szinten.
A használt géppel óvatosan, bár egy új 1100D áráért jobb gépet is lehet venni, csak akkor ugorj bele, ha van lehetőséged a szemrevételezni és kipróbálni, látatlanba vett gépre csúnyán rá is lehet fázni.

[ Szerkesztve ]

(#20560) tsyl válasza Tin_Shield (#20559) üzenetére


tsyl
aktív tag

:R Köszönöm szépen! Ma munka után megyek vissza a boltba és megnézem a tartozék objektív típusát.

17 éve a PH-n....

(#20561) szp1 válasza tsyl (#20560) üzenetére


szp1
addikt

Már sokadszor linkelem ( igaz nem ide, hanem az illetékes topoikba ) :[link].
Csak mert sok a legenda a kitobi körül.... :)

Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )

(#20562) Tin_Shield válasza szp1 (#20561) üzenetére


Tin_Shield
őstag

Ezek szerint a III verzió optikailag ugyanazt tudja mint az IS II, csak stabi nélkül? Ez nekem új, én úgy tudtam csak a külső dizájnt kapta meg. Mondjuk tesztet még nem láttam III-ról, de sosem késő újat tanulni...

[ Szerkesztve ]

(#20563) szp1 válasza Tin_Shield (#20562) üzenetére


szp1
addikt

Így van, optikailag teljesen ua.
Mondjuk a stabi nem hátrány....de jó fénynél szerintem használható ( bár én lecseréltem egy 18-135 stm.re ).

Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )

(#20564) Tin_Shield válasza szp1 (#20563) üzenetére


Tin_Shield
őstag

Köszi

(#20560) tsyl: az előbbi eszmecsere tükrében 68 ezerért rendben van az ezerszázados a 18-55III-mal is, ha nagyon kell a stabilizátor majd cserélsz később valamire.

[ Szerkesztve ]

(#20565) donnamanna


donnamanna
csendes tag

Na ha minden jól megy, csütörtökre itt a Pentax K500-asom 158ért. Tudom hogy ez nagy pénz, de a fotós világban, pláne dupla obival és ennyit dicsérve a gépet nekem gyanúsan olcsó az ára. Vajon miért ilyen kedvező egy ilyen tudású és ennyire komoly gép ára?

(#20566) rbalint88 válasza donnamanna (#20565) üzenetére


rbalint88
addikt

mert pentax és mindenki canont vagy nikont vesz.

(#20567) tsyl


tsyl
aktív tag

Voltam az "olcsóboltba"...és a 1100d az 18-55 III DC obival van ...:( ..megkérdeztem az eladót, hogy IS-el nem-e lehetne vagy nincs-e...de reménytelen ötlet volt..szerintem annyira sem volt képben mint én még pár napja...
Tin_Shield: :R

[ Szerkesztve ]

17 éve a PH-n....

(#20568) Tin_Shield válasza tsyl (#20567) üzenetére


Tin_Shield
őstag

Nem gond.
Közben kiderült, hogy az III-as verzió már javított optikai tulajdonságokkal bír, csak a képstabi hiányzik belőle.

[ Szerkesztve ]

(#20569) tsyl válasza Tin_Shield (#20568) üzenetére


tsyl
aktív tag

Szuper! A kezem meg hála az égnek nem remeg még :)

17 éve a PH-n....

(#20570) Lassú Víz válasza tsyl (#20569) üzenetére


Lassú Víz
őstag

Majd rájössz amikor megnézed az első relatív hosszú záridős képeidet :) ;]

A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.

(#20571) szp1 válasza tsyl (#20569) üzenetére


szp1
addikt

Azért ha nem csak 10x13-asban akarod nézni a képeket 1!125 alá ne nagyon menj...könnyű az a váz+obi, hamar beremeg.

Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )

(#20572) DamonJay


DamonJay
csendes tag

Üdv,
egy olyan kérdésem lenne, hogy 113k-ért Sony A58K-t megéri venni ha még adnak vele 32GB -s sony kártyát illetve neki megfelelő Sony táskát (a ráadás értéke kb 15 ezer ft) ? barátnőm venné aki biológus és kezdő fotózás terén és nagyrészt természetben fotózgatna és videozna vele, tehát mind2 dolog fontos és nem szeretne egyelőre se objektívre se más tartozékra költeni. Esetleg ennyiért van jobb alternatíva? Köszi.

(#20573) Stauffenberg válasza DamonJay (#20572) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Ez egy jó vétel, főleg egy kezdőnek. Videózni manuális fókusszal érdemes, ebben pedig hatalmas segítség, hogy alapból van focus peaking.

Viszont biztos, hogy kell rá költeni majd annak függvényében mit fotózni a természetben.

1.) Madarakat, állatokat? Teleobjektív.
2.) Apró élővilágot, rovarokat, növényeket? Makró objektív.

Ez minden más márkára és típusra is igaz. De kezdésnek ez a szett elég jó vétel. :) Azért persze nem árt ha annak a kártyának az írási sebessége elegendő a Full HD videóhoz és nem valami régi, raktáron beragadt, eladhatatlan Class 4 körüli kártya.

(#20574) ccs2929 válasza DamonJay (#20572) üzenetére


ccs2929
senior tag

Szia!

Nekem is ilyen gépem van, én szeretem. Ennyi pénzért meg nem nagyon van alternatíva, aminek a videós minősége is ilyen szinten van, milcekről nem tudok nyilatkozni. A kártya+táska nem rossz ajándék egyébként. :) Kezdésnek meg bőven tökéletes szerintem :K

[ Szerkesztve ]

Flickr: http://goo.gl/V53ntj Ha korrekt volt az üzlet,akkor várom az értékelést!

(#20575) DamonJay válasza Stauffenberg (#20573) üzenetére


DamonJay
csendes tag

Köszi a gyors választ Neked is és ccs2929-nek is, egy class 10-es kártyáról van szó, úgyhogy remélem elegendő lesz a full HD-nak. A madarak meg apró rovarok majd 1-2 évet várnak objektívre, mert a keret nem engedi és kezdésnek én is úgy gondolom ez elegendő lesz. Még1x köszi a segítséget. ;)

(#20576) Stauffenberg válasza DamonJay (#20575) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Annyit hozzátennék, hogy ha bejön majd a barátnődnek videózás közben a manuális fókuszálás (bekapcsolt focus peaking mellett, természetesen), akkor simán vásárolhat majd hozzá filléres manuális objektíveket. Telét, makrót egyaránt. Egy jobb videós állványra letámasztva nagyon pöpec videókat lehet majd vele készíteni. Ugyan ez igaz fotóra is, persze csak ha bejön a manuális fókuszálgatás.

(#20577) DamonJay válasza Stauffenberg (#20576) üzenetére


DamonJay
csendes tag

Ennek az infonak nagyon fog örülni, szerintem előbb-utóbb boldogulni fog a manuális fókusszal is, és ha nem túl drágák a manuális objektívek akkor valóban jó vétel ez a gép. Köszi. :)

(#20578) Stauffenberg válasza DamonJay (#20577) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Adapter 2-4 ezer forint, objektívek meg szép számmal mindenféle árkategóriában a 10 ezer forint alattiaktól egészen azokig aminek az árából már modern, rendes AF üveg is kijön. Sőt, ha régi Konica Minolta objektívet vadásztok, ahhoz adapter sem kell (de ha nincs AF, akkor az is csak manuális fókuszálással fog menni).

(#20579) DamonJay válasza Stauffenberg (#20578) üzenetére


DamonJay
csendes tag

Majd ha objektív vásárláshoz érünk rászánok egy délutánt infogyűjtésre, kicsit párhuzamos vagyok a dologgal így van mit még utána olvasni illetve tapasztalt emberkék véleményét kikérni. De így jó tudni, hogy kb mennyibe fáj majd egy ezzel a géppel kompatibilis objektív ami valószínüleg nem AF-os. Köszönet az infokért.

(#20580) tsyl válasza DamonJay (#20579) üzenetére


tsyl
aktív tag

Megkérdezhetem, hol árulják a fentebb írt ajándékokkal ezt a gépet?

17 éve a PH-n....

(#20581) smallmer


smallmer
őstag

sziasztok,
lenne egy kérdésem hozzátok,
nikon d5100 ról van szó, bedugom usb-vel a gépre és nem érzékeli. lehet hogy valamit elállítottam rajta? valami ötlet?

(#20582) ccs2929 válasza smallmer (#20581) üzenetére


ccs2929
senior tag

Lehet, nézd meg a beállításoknál az usb-s részt, és állítsd a neked megfelelőre. :)

Flickr: http://goo.gl/V53ntj Ha korrekt volt az üzlet,akkor várom az értékelést!

(#20583) tsyl


tsyl
aktív tag

Minél többet olvasok, annál bizonytalanabb leszek...és ügetek most már a 80 ezres léc felé...
79.900-ért újonnan Samsung NX1100 20 -50mm vagy a Olympus E-PL3 14-42mm bizonyulhat jobb vételnek?

17 éve a PH-n....

(#20584) smallmer válasza ccs2929 (#20582) üzenetére


smallmer
őstag

nincs olyan, hogy usb :S

(#20585) jjeahh válasza tsyl (#20583) üzenetére


jjeahh
nagyúr

valamivel jobb képminőség, jobb fogás vs nagyobb, kiforrottabb obipark, fém építés, jobb jpeg motor, vázstabi dióhéjban...nincs olyan hogy jobb, neked kell eldöntened, hol kötsz kompromisszumot

[ Szerkesztve ]

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#20586) smallmer válasza smallmer (#20584) üzenetére


smallmer
őstag

kiderült, rossz a kábel, gariban azt is cserélik? :)

(#20587) rbalint88 válasza tsyl (#20583) üzenetére


rbalint88
addikt

szerintem egyik sem. hosszú távon nem éri meg.

(#20588) tsyl válasza rbalint88 (#20587) üzenetére


tsyl
aktív tag

ááá...:) :R azt hiszem mára feladtam...
Köszi jjeahh!

[ Szerkesztve ]

17 éve a PH-n....

(#20589) ccs2929 válasza smallmer (#20586) üzenetére


ccs2929
senior tag

Azt kétlem, hogy cserélik, de, ha sima usb-->micro usb kábel, akkor az filléres tétel. :)

[ Szerkesztve ]

Flickr: http://goo.gl/V53ntj Ha korrekt volt az üzlet,akkor várom az értékelést!

(#20590) Stauffenberg válasza smallmer (#20586) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Biztos, hogy rossz? A Nikonok nem mindig tudják az MTP módot ami az ilyen USB-ről hozzáféréshez kell.

Használj kártyaolvasót, jobban jársz vele.

(#20591) andris1602


andris1602
aktív tag

Sziasztok
Az lenne a kérdésem, hogy kb mennyi egy jó állapotú Pentax K200D váz használt piaci ára? Bocsi az offért.
Üdv

(#20592) cselt válasza rbalint88 (#20587) üzenetére


cselt
senior tag

Akkor mi éri meg ennyiért? Én is épp most ebben az árszegmensben nézelődök, nálam eddig az E-PL3 a befutó.

(#20593) faki_ válasza andris1602 (#20591) üzenetére


faki_
senior tag

Legfeljebb 30-35e Ft-ra tippelem, de van beárazós topic, ott lehet, korrektebb választ kapsz.

(#20594) rbalint88 válasza cselt (#20592) üzenetére


rbalint88
addikt

valami használt cucc érné meg. E-PL3 kezelhetősége és fogása nem a legjobb és még a régi szenzor van benne. kitobival egy használt Panasonic G3, de akár G5 vagy GX1 is ki tud jönni 80 körül, ami nagyságrendekkel jobb gép mindenben.
samsung nem lenne rossz, csak a 20-50 obi helyett kellene a 18-55.

(#20595) tsyl válasza rbalint88 (#20594) üzenetére


tsyl
aktív tag

a 18-55-ös meg 30-35 körül van használtan...
annyira ügyesen megvan oldva ez a bolti piac..nehogy már jól járjon az ember...
...no megyek hirdetéseket nézni, ma döntenem kell...:)

17 éve a PH-n....

(#20596) .: JuSzT :. válasza tsyl (#20595) üzenetére


.: JuSzT :.
addikt

Én valahogy arra keresnék megoldást, hogy prémium kártyával az olympus mintaboltban megvenném az E-PL5 duplakitet 127 ért. Majd teleobi 40ért elad, táska 7ért elad, és 80 ból van egy új 3 év garis Sony (pl. E-M5) szenzoros géped.

(#20597) tsyl válasza .: JuSzT :. (#20596) üzenetére


tsyl
aktív tag

Nem rossz elképzelés, no meg nagyon tetszik a a gép is. Ha ennyi pénzt tudnék rá áldozni megvétel után biztos kipróbálnám a teleobit is...és tuti tetszene...és magamat ismerve nem lenne szívem utána eladni... :)

17 éve a PH-n....

(#20598) andris1602 válasza faki_ (#20593) üzenetére


andris1602
aktív tag

Nagyon köszönöm :R

(#20599) DamonJay válasza tsyl (#20580) üzenetére


DamonJay
csendes tag

Én Erdélyben tartózkodom és az itteni Emag-nál van az a58k-ra ez a heti akció...:p

(#20600) ccs2929 válasza DamonJay (#20599) üzenetére


ccs2929
senior tag

Akkor szerintem ne várjatok vele ;)

Flickr: http://goo.gl/V53ntj Ha korrekt volt az üzlet,akkor várom az értékelést!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.