Hirdetés

2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-09-10 11:07:49

LOGOUT.hu

Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! :) Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#19051) HagaNRG válasza Ipadipad (#19048) üzenetére


HagaNRG
őstag

Sony Alpha 58-ra még egy plusz a részemről is.

Péntek óta vagyok tulaja, kitobi, +55-300-as fullos objektív+ (Sony garancia 2018-ig :Y ;] :DD )

Még ismerkedem vele, mert használom, mint egy kompaktot, óriási élmény egy ilyen gyors AF-es géppel fotózni.
A gyári panoráma funkció is olyan dolog, ami soha nem foglalkoztatott, de ebben valami olyan hihetetlen precízen és komolyan van megoldva, hogy azt hiszem gyakran elő fogom szedni.

Ha az a focus peaking funkció, amikor gép AF-en, obi manuális módban van és éles fehér vonalakkal "bekeretezi" a fókuszban lévő témát, akkor azért is egy nagy-nagy piros pont a Sony-nak. Nem találkoztam még ilyen lehetőséggel sem soha eddig és a tárgyfotózásnál- kiváló AF ide, vagy oda- nagy-nagy hasznát fogom venni.
ISO érzékenység remek, Minoltámat ISO400-tól följebb soha nem használtam, itt meg vígan lövöldözöm az ISO 800-as képeket beltérben. Nem azt mondom, hogy 100%-ra nagyítva a 20 megapixel nem kezd rizsásodni, de nem átlag 17"-es monitornyi méretben semmi baj vele, tehát teljesen megtévesztően hozza az eddig mennyezetről derített vakus képek színvonalát mindenféle vaku nélkül.

Egyedül a vakuval vannak problémáim, ugyanis a Minoltám legalább 8 féle vakuüzemmódja után fura, hogy itt csak kettőt találok.
ADI és TTL.
Külső stúdióvakukat egyszerűen sehogy sem tudok vele használni. Elpattantja ugyan őket, de nincs szinkronban a két fény, így a képek használhatatlanok. Ezzel meg azért leszek bajban, mert hiába éreklődök bárhol, bárkitől, nem nagyon van olyan A58 tulaj, aki stúdióvakukkal használná a gépet, de még rendszervakus tulajt se nagyon találtam eddig, a Sony boltban meg csak tippelgetnek, hogy ha veszek egy adaptert hozzá (ami csak rendelésre van mindenhol az országban), akkor azzal lesz-e tökéletes szinkron, vagy kidobok 10k-t érte.

Ez viszont eddig nagy mínusz a Sonynak, mert nem így kellene műkdönie a dolognak, tehát a beépített vakuval is kellene, hogy legyen külső vaku szinkron.
Tegnap kipakoltam a fél lakást, összepakoltam ernyőt, mindent, aztán fotózgattam a Minoltára rakott új Sony obikkal, mert a vadiúj gépem megmakkant az összeállítás láttán...
(ráadásul még az időzítőt sem találtam meg rajta)

Azért annyira nem rossz az összkép, de a 10 éves Konica Minoltával készült képekkel összehasonlítva nem tudom megmondani, hogy melyik géppel lőttem:)

(#19052) Lassú Víz válasza HagaNRG (#19051) üzenetére


Lassú Víz
őstag

Nem akarom elrontani az örömödet, de ez eddig elég rosszul hangzik. Az iso 800-at bármelyik mai MILC-nek, DSLR-nek hoznia kell. Viszont van egy számodra fontos terület amit per pillanat nem tudod, hogy hogyan lehet megoldani vagy nem is lehet megoldani az adott vázzal.

A tanulság, hogy feltűnően kevés szó esik arról a tanácsokban, hogy a belépő gépet a felső kategóriástól nem csak az ára, hanem a kínált szolgáltatások is elválasztják. Tehát vásárlás előtt sokkal nagyobb figyelmet kell fordítani a menürendszer tanulmányozására is.

Egy tipp a vakuvezérléshez. Próbáld ki a teljesen manuális állást, hátha akkor előjön a menüből valami vaku fényerő beállítás is, és kiküszöbölhető a TTL elővillantás. Az adapterre ha bármilyen középérintkezős vaku rátehető (ellenőrizendő!) akkor a váz nem tudhatja, hogy milyen képességű vaku van rajta ezért elvileg csak egy indítójelet ad ki.

A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.

(#19053) schawo válasza Lassú Víz (#19052) üzenetére


schawo
titán

Jobb slave vakuk taníthatók ttl elővillanásra, de legalább beállítható rajtuk, hogy hány villanást hagyjanak ki. Lehet, hogy a slave-eken kell keresni a megoldást.

[ Szerkesztve ]

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#19054) schawo válasza HagaNRG (#19051) üzenetére


schawo
titán

Amikor ttl vakut javasoltunk, nem tudtuk, hogy egy mastert keresel egy buta (nem rendszerbe tartozó) slave rendszer elé.

Ha csak erre kell, akkor kár volt az átalakítót beszerezni.

[ Szerkesztve ]

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#19055) HagaNRG


HagaNRG
őstag

Köszi a kimerítő segítséget.

A gépen manuális állásban is csak Elő-vaku TTL, valamint ADI vaku mód választható. Más opció nincs.

A Slave vakumon nem állítható semmi, kivéve a fényerőt.

Mit tanácsolsz ilyen esetben? (igazából a Minoltán sem állítottam semmit, ott simán jó időben villant a stúdió vaku is) :R

(#19056) ccs2929 válasza HagaNRG (#19055) üzenetére


ccs2929
senior tag

Hogyan villantod el a külső vakukat, vezeték nélküli opcióval? Milyen időzítőt nem találtál meg?

Flickr: http://goo.gl/V53ntj Ha korrekt volt az üzlet,akkor várom az értékelést!

(#19057) Stauffenberg válasza HagaNRG (#19055) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Azért arra én ügyelnék, hogy ha a külső vakukat használod, akkor ne lépd túl a vakuszinkron időt a zársebességgel, mert akkor a villanás egy része vagy akár egésze lemaradhat a képről. Ha ISO 800-on felejted az érzékenységet, akkor egészen biztos, hogy nem tudsz elég "lassú" záridőt elérni. Ez lehet az egyik probléma, másik meg az, hogy a fogadó, azaz a külső vaku nem tud esetleg a wireless elővillantással mit kezdeni, ilyenkor úgy kell beállítanod a vakut, hogy bármilyen villantásra működésbe lépjen, ekkor viszont a gépen kell a wireless módot kikapcsolni, mert az elővillantásra elsül, de neked csak egyetlen fővillantás kell.

De az egész sokkal egyszerűbb ha egy rádiós kioldót veszel és az elvégzi amit kell, de azért azt is be kell állítani megfelelően, hogy ott legyen a vaku fénye a fotókon.

Azt mondjuk erősen kizártnak tartom, hogy az A58 képtelen legyen külső vakut vezérelni.

(#19058) DemonDani


DemonDani
addikt

Nex-5R vagy D650? Ez itt a kérdés.
Szeretném, ha kompakt gépem lenne, ami videózásban is nagyon ott van a szeren (ha jól sejtem a Nex5R már nem rossz, bár pontosan nem tudom, hogy áll a másik félhez képest), de a videózáshoz ha jól sejtem elengedhetetlen lenne egy 50-es f1.8-as fixobi, amit viszont a D650-hez tudok csak bagóért megvenni (30 míg a sonyra kb 80? :W ), tehát számít az ár.

Nagyon nem tudok dűlöre jutni, hogy melyik kerüljön fel a kívánságlistámra. Olyan megoldás szerintetek mennyire megoldás valóban, hogy Nex-5R + Canon EF to Sony E Mount adapter? Ebay-en lattam, kb 25 körül adaptert (90 dolcsi), ez jó ár érte - elvileg AF-es volt tehát jó lenne minden tekintetben?

Vagy ospön2 tegyek le a kompaktságról?

[ Szerkesztve ]

NEM FIZETETT REKLÁM! >>armegoszto.hu<< Folyamatosan friss akciók.

(#19059) ccs2929 válasza Stauffenberg (#19057) üzenetére


ccs2929
senior tag

Nekem is az van, és gond nélkül elvillantja a Minolta 3600HSD vakumat wireless módban, ez tud hss-t is, így max 1/4000-es záridővel is rendben van, ennyit tud a váz is max. :K

Flickr: http://goo.gl/V53ntj Ha korrekt volt az üzlet,akkor várom az értékelést!

(#19060) TayRol válasza DemonDani (#19058) üzenetére


TayRol
veterán

mi az a D650?

(#19061) DemonDani válasza TayRol (#19060) üzenetére


DemonDani
addikt

Egy Nikon amit húgom barátja hozott 2019-ből. btw elírás. ;]

Azt hittem csak trollkodsz így próbáltam alkalmazkodni. :DDD

[ Szerkesztve ]

NEM FIZETETT REKLÁM! >>armegoszto.hu<< Folyamatosan friss akciók.

(#19062) TayRol válasza DemonDani (#19061) üzenetére


TayRol
veterán

esküszöm kerestem, hogy miről lehet szó. csak mert gondoltam 2x nem véletlenül írtad el.:D

(#19063) HagaNRG válasza Stauffenberg (#19057) üzenetére


HagaNRG
őstag

Köszi, de én külső vakukkal pár hétig azért használtam a Minoltát, tegnap este is és megy fejből a helyes stúdióvaku beállítás, tehát zársebesség mehet akár 1/800-ig is, ISO 100 mellett. Vagy másik alternatívaként bemozdulásmentes, tiszta képet produkálok 1/60-on, F10 fölötti mélységgel, szintén ISO 100-200-on.

ezért fura, hogy hasonló beállítással a Sony A58 nem villant, ahogy kell. (persze ott nincs külső vaku egyelőre, csak a beépített)

(#19064) HagaNRG válasza ccs2929 (#19059) üzenetére


HagaNRG
őstag

Tehát wifi módban neked Minolta 3600HSD megy az A58-cal? Mert akkor azt én is kipróbálnám, de a fényképező menüben nincs wireless mód... (a minoltán áttettem a vakut menüből wireless, akkor ment vele, de akkor is kellett a beépített vaku, ami meg már nem megoldás, mert szembelövő az alanyt)

(#19065) HagaNRG válasza ccs2929 (#19056) üzenetére


HagaNRG
őstag

Az időzítő: A sima 10s, vagy 2s-es önkioldó opciót nem találom egyelőre.

A külső vakun ha nem állítok semmit, akkor is elpattan villantásra is. Fókuszbeállító elővillantásra is pattannak a stúdióvakuk is, tehát a fényképezőn, ha semmi sem állítok, csak simán vakuzok egyet bárhová, akkor is el fog sülni mindkét stúdióvaku is.

Ez a szett van nekem:

Microsat Stúdiószett 2x160W

(#19066) jjeahh válasza DemonDani (#19058) üzenetére


jjeahh
nagyúr

komoly videó kéne autófókusszal? a két elvárás nem passzol...vagy alap vidit akarsz af-el, családi események megörökítésére stb, amire bármelyik gép képes, vagy manuálozol

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#19067) ccs2929 válasza HagaNRG (#19064) üzenetére


ccs2929
senior tag

Persze, gond nélkül működik a dolog: A használati útmutatóban le van írva, hogyan, de valóban kell a belső vaku is, bár ezt meg szoktam oldani, hogy eltakarom/terelem a belső vaku fényét, így már nem zavar bele az elkészült képbe :)
Időzítő is az fn gomb megnyomása után a bal felső ikon a képtovábbítás módja menüben van :)

[ Szerkesztve ]

Flickr: http://goo.gl/V53ntj Ha korrekt volt az üzlet,akkor várom az értékelést!

(#19068) DemonDani válasza jjeahh (#19066) üzenetére


DemonDani
addikt

Köszönöm az építő kritikát tényleg hasznos volt ez a hozzászólásod. Ráadásul ritkán is lehet ilyen hatalmas okosságot olvasni. :U

Nyilván veszek majd olyan átalakítót, amivel a csepp esélytől is megfosztom magam, hogy egyáltalán ne is lehessen automatára kapcsolni, mert ne adj isten 10k-t azzal meg tudok spórolni (vagy nem tudom mennyi lehet egy AF támogatás nélküli adapter). Ha már azt szeretném, hogy legyen meg minden lehetőség amit az obi is tud (itt éppen az AF), akkor már noob az illető, ez esetben én. :) Remélem, hogy csak kezdő vagy még iróniából.

[ Szerkesztve ]

NEM FIZETETT REKLÁM! >>armegoszto.hu<< Folyamatosan friss akciók.

(#19069) Lassú Víz válasza ccs2929 (#19067) üzenetére


Lassú Víz
őstag

Ez az amit nyilván nem lehet egy stúdióvaku szettel megcsinálni. Mármint csatlakoztatni arra a több illesztőfelületű vakusínre.

A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.

(#19070) jjeahh válasza DemonDani (#19068) üzenetére


jjeahh
nagyúr

nem vagy noob, nem sértésnek szántam, de ha af-el akarnál videózni, akkor sztem tágíthatod a kört a 650d-ről meg nex-ről nikon-pentax-olypanára is akár. amúgy af canon obival lehet, hogy lesz af-ed nex-en megfelelő adapterrel, de gondolom nagyon lassú...szal ha gyors af-et akarsz, akkor sztem csak natív üvegekben érdemes gondolkozni...videó közben meg mf, de az gondolom egy natív af obin legtöbb esetben pariban sincs egy rendes manuál obival, szal innen ered az előző hsz-m, bocs, ha félreérthető voltam

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#19071) DemonDani válasza jjeahh (#19070) üzenetére


DemonDani
addikt

A lehető legjobb képminőséget szem előtt tartva is akadnak még szóba hozható alternatívák? 150 ezer körülre tenném a plafont. Nem olyan helydefontos az AF, de nekem azért legyen meg, mert néha azért bizony jól jöhet.

NEM FIZETETT REKLÁM! >>armegoszto.hu<< Folyamatosan friss akciók.

(#19072) HagaNRG válasza DemonDani (#19071) üzenetére


HagaNRG
őstag

A Sony A58 videója kiváló.

Nem azért, mert elfogult vagyok, nem azért, mert a teszteket olvasgattam, hanem azért, mert elég kényes vagyok a HD minőségre, (tehát 50"-es TV-men nem vagyok hajlandó divx-et, meg DVD-t nézni, csak HD filmet), így nyugodt szívvel mondhatom, hogy nem rossz az A58-as videója.
A kisfiam táncolás közben úgy tudtam vele videozni, mint régebben a 150 ezres Pana kamerámmal.

Hogy mi ma az alap minőség egy DSLR videoja esetében, azt nem tudom megmondani-de pl. gyanús,hogy Ákos: Tipikus Stereo c. klipje is Vegasban valamelyik DSLR-rel volt csinálva és az bizony igencsak komoly minőséget tud. (sőt, szerintem filmet, sorozatot is forgattak már EOS-szal).

De azok más árkategóriák.
Az alapok közül tudom, hogy az EOS 500D AF-je igencsak problémás volt, ez ahhoz képest fényévekkel jobb, sőt, úgy fogalmazom, hogy családi események pár perces jeleneteinek megörökítésére nekem most nem kell jobb, örülök, hogy ilyet tud a fényképezőm. (de ha lenne normális vaku csatlakozása, annak jobban örülnék- majd megoldódik ez is) :R

(#19073) HagaNRG válasza ccs2929 (#19067) üzenetére


HagaNRG
őstag

Köszönöm! :R

(#19074) Stauffenberg válasza HagaNRG (#19072) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Nem jársz messze a valóságtól, azt nem nézve, hogy az AVCHD formátum tud idegesítő lenni, maga a videó minősége és a hozzá kapcsolódó funkciók tényleg jó kis videós géppé teszik az A58-at. Főleg mivel van focus peaking, ez általában azoknak a szívét is megnyeri akik csak AF mellett akarnak videózni, mert gyerekjáték így a kézi élességállítás.

(#19075) jjeahh válasza DemonDani (#19071) üzenetére


jjeahh
nagyúr

tudnál pár példát írni, mit videóznál, milyen videókat szeretnél esetleg, illetve mennyire ásnád magad bele a témába? nekem még mindig nem tiszta, mennyire van szükséged komoly vidi-re..ha a lehető legjobb videót akarod ennyiért, akkor az 500, 550, 600, 650d jó választás lehet kitzoom-al, egy magic lantern-el, pár olcsó manuál obival kezdésnek sztem..ha viszont csak simán hd vagy fullhd videó kellene, általános célokra akkor szinte mindegy mit veszel, akkor ne videó alapján válassz
illetve: kis méret-súly fontos? optikai kereső, evf, vagy elég az élőkép? bővítenéd később az obiparkod? milyen (fotó)témákra kattognál? portré, táj, makró stb...+ jöhet bármilyen más igény is

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#19076) DemonDani válasza Stauffenberg (#19074) üzenetére


DemonDani
addikt

A58 mellé az obik nem túl olcsók nemde? AVCHD-vel mi a gond?

(#19075) jjeahh
igen előbbi ML szoftverrel 650D-re gondoltam de igazabol jó volna ha valami kisebb MILC-ben is meg lehetne ezeket oldani ML szoftver pl aszem az EOS M-hez is van már. Az pl milyen lenne? Lehet róla valamit tudni? Méret azért lenne fontos mert sokszor megyek túrára, kerázni és ilyenkor is vinném. Ugye nem kell ecsetelni miért gond ilyenkor minden gramm, és egy sérülékeny nagy gép. :)

NEM FIZETETT REKLÁM! >>armegoszto.hu<< Folyamatosan friss akciók.

(#19077) fi:zi'k válasza DemonDani (#19076) üzenetére


fi:zi'k
nagyúr

Pont most volt róla szó, hogy nemfeltétlenül sérülékenyebb a "nagygép".

96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄

(#19078) xXxian válasza fi:zi'k (#19077) üzenetére


xXxian
senior tag

Mondjuk, nagyobb tömeg nagyobb tehetetlenség, nem..?

Eladó ASUS RT-N53 Router (9k)

(#19079) Stauffenberg válasza DemonDani (#19076) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Ha a néhány alap darabot nézzük, akkor drasztikus eltérések nincsenek a rendszerek között. Inkább a kevésbé elterjedt, speciálisabb objektívek között lehet nagyobb a különbség (pl: makró).

Sony Alpha A:

35mm f/1.8 - 59.000 Ft
50mm f/1.8 - 51.000 Ft
85mm f/2.8 - 78.000 Ft

Meg egy rakás tele zoom (55-200mm, 75-300mm, 55-300mm) mind 90k pénz alatt.

Ha megnézed a DSLR konkurenciát, akkor ott hol olcsóbbak, hol drágábbak az egyes darabok, de arányaiban hasonló ehhez. Canon esetén fasza, hogy 28k egy 50mm f/1.8 II, de azzal egyedül videózgatni... hát szűk lesz az biztos, főleg mivel az APS-C crop faktor miatt az már ekv. 75mm.

(#19080) jjeahh válasza DemonDani (#19076) üzenetére


jjeahh
nagyúr

huh, majd az okosabbak megmondják, melyik milc jó videóra, én nem videózok, ezért sajnos nem vagyok annyira képben...az eos m ha csak mf-al videóra használod oké, de az obipark, af sebesség elég gáz :(

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#19081) 98bja


98bja
senior tag

Üdv.

Pár napja jártam itt és kérdeztem hogy szerintetek egy D5100-as megfelelő gép lenne egy kezdőnek 18-55-ös kitobival. Egyértelmű válasz volt, hogy igen. Szétnéztem hogy milyen kínálat van használt cuccból és rábukkantam erre . Oda van írva hogy 1 éves, van még rá 2 év garancia. A garanciába beletartozik a zár cseréje is, vagy azt már plusz költséggel lehet csak megoldani? Mi a véleményetek amúgy, ezt érdemes lenne megvenni? Mert a több mint 10ezer expót kicsit soknak találom egy év alatt. Mondjuk nem tudom hogy ezeknek mennyi az élettartamuk, de ha nekem kell finanszírozni a cserét, akkor már árban ott tartunk mintha újat vennék.

[ Szerkesztve ]

(#19082) schawo válasza 98bja (#19081) üzenetére


schawo
titán

11000 expó, még csak az élete hajnalán van. Persze ettől függetlenül bármikor elütheti a villamos.

[ Szerkesztve ]

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#19083) fungeld válasza 98bja (#19081) üzenetére


fungeld
aktív tag

A zárra sajnos nincs garancia és teljesen kiszámíthatatlan, hogy mikor romlik el. De általában ilyenkor még több 10000-et lehet vele lőni.

https://www.flickr.com/photos/118824533@N04/

(#19084) HagaNRG válasza Stauffenberg (#19074) üzenetére


HagaNRG
őstag

Köszi az egyetértést. :C

Csak a tisztánlátás miatt kérdezem:
A focus peaking ugye akkor az, mikor az obi manuálban, a váz AF módban van és az objektív fókuszgyűrűjét tekergetve az EVF, vagy az LCD fehér körvonalakkal-pontokkal kiemeli az éles részeket. (ugye ehhez azért nem vagyok hozzászokva, mert a Minoltánál az obik mind manuálok voltak, ott elég volt a vázon kiválasztani, hogy AF, vagy MF és kész). Elsőre ilyesztő is volt, hogy akkor most mikor, melyik állásban kell lennie és féltem, nehogy elrontsak valamit...

De ez így óriásit könnyít mindenen, jóformán most már csak ilyen módban fotózok, akkor is, ha gyors témáról van szó.
(mondjuk csinál fura dolgokat a gép, mert ma a fekvő formátumú képemről két alakot kiemelve fogta és álló képpé varázsolta a képem, fogalmam sincs miért és hogyan...)

A Sonynál nincs semmi info a vakupapucs adapterre, pedig állítólag a fél ország keresi és várja, de nincs raktáron most sem. Bárcsak lenne ezek után valaki, akinek van tapasztalata az A58+ rendszervakukkal. (a gyári vakut megkérdeztem, 42-es kulcsszámmal 90 ezer körül van. Hihetetlen sok pénz) :Y

(#19085) ccs2929 válasza HagaNRG (#19084) üzenetére


ccs2929
senior tag

Igen, az lesz a focus peaking, színe akár módosítható is a menüből, fehér-piros-sárga.
Amúgy az élőképbe való belenagyítást próbáltad már?, mert az még egy k...a jó dolog, és akkor már a peaking sem sokat oszt, szoroz :DD
Ha jól emlékszem,elég vagy csak az obin, vagy csak a vázon átkapcsolni manuálba, és úgy működik, de nekem szinte kivétel nélkül csak manuálon van :)

"mondjuk csinál fura dolgokat a gép, mert ma a fekvő formátumú képemről két alakot kiemelve fogta és álló képpé varázsolta a képem, fogalmam sincs miért és hogyan..." Ezek szerint jpg-ben fotózol vele, és be van kapcsolva az automatikus portrékivágás funkció :K

Flickr: http://goo.gl/V53ntj Ha korrekt volt az üzlet,akkor várom az értékelést!

(#19086) hdanesz


hdanesz
senior tag
LOGOUT blog

Valakit érdekel egy alig használt (2hetes) Canon EOS M? 18-55mm-es obival. Garanciás, dobozában.

(#19087) schawo válasza ccs2929 (#19085) üzenetére


schawo
titán

Oké, szuper, de ez egy kérdezős topik. A boldogságrohamok, meg az általános beszélgetés a gépről inkább a Sony topikba valók :)

[ Szerkesztve ]

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#19088) ccs2929 válasza schawo (#19087) üzenetére


ccs2929
senior tag

Jogos, jogos, bár mentségemre szóljon, a kérdés/hsz. itt hangzott el :B

Flickr: http://goo.gl/V53ntj Ha korrekt volt az üzlet,akkor várom az értékelést!

(#19089) HagaNRG válasza ccs2929 (#19088) üzenetére


HagaNRG
őstag

Én meg ezúton köszönöm szépen!

(másrészt meg másnak is hátha megjön a kedve egy-egy olyan típushoz az ilyen megbeszélések által, ami egyébként lehet, hogy nem merült föl lehetőségként)

Máskülönben meg oké, hogy van kismillió fotós topic, de hiába van külön vaku, külön objektív, külön Sony téma, bármi ilyesmi, akár feltételezem akksikól és memkártyákról is, ha alig pörög. Közben meg mindenki, aki széles látókörrel rendelkezik fotós témában az úgyis itt van, akkor elvileg ha valaki ért a vázakhoz, az érteni fog az obikhoz is és egyben azokkal kapcsolatos kérdésekben is talán tud segíteni majd... :R

(#19090) Ipadipad válasza HagaNRG (#19089) üzenetére


Ipadipad
tag

hmm hát én sehol nem találtam ezt a "focus peaking" funkciot..
pedig obit manualra álitottam a vázat AF-re akkor se látok semmit..
probáltam mind 2 MF-re akkor se

menübe se találtam hol lehetne ezt beállitani

L26bKz

(#19091) ccs2929 válasza Ipadipad (#19090) üzenetére


ccs2929
senior tag

Gyere a Sony topicba, ott leírom, hol találod.

Flickr: http://goo.gl/V53ntj Ha korrekt volt az üzlet,akkor várom az értékelést!

(#19092) Stauffenberg válasza Ipadipad (#19090) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

RTFM! :D

(#19093) DJ Reinhardt válasza 98bja (#19081) üzenetére


DJ Reinhardt
tag

A zárra is vonatkozik a jótállás. Pont annyi idő, mint a gépre.
Amúgy ebben a kategóriában 25-35ezer forintos tétel, önmagában messze nem gazdasági totálkár.

(#19094) kpetyke


kpetyke
tag

Sziasztok,

A közeljövőben milc vagy dslr gép vásárlását tervezek, és érdekelne, hogy a milc mivel tud többet/kevesebbet egy dslr-el szemben, a fogást leszámítva (egyre több profi ismerősöm tér át, mert olcsóbb és jobb minden szempontból, szerintük)

Köszi,

(#19095) Stauffenberg válasza kpetyke (#19094) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Olcsóbb és jobb? És ezt profik mondják?

Bár én mindkét kategóriából rendelkezem gépekkel és mindkettőt szeretem, de egyik kijelentés sem áll meg a lábán. Az olcsóságot kapásból lehet cáfolni, nézd meg az objektívek árait, hasonlítsd össze a DSLR üvegekével. A MILC piacról teljesen hiányoznak az olcsó budget objektívek.

Az meg nagyon erősen szubjektív, hogy tényleg jobb-e. Amennyi előnye van, annyi hátránya is. Van akit kifejezetten lázba hoznak az előnyök (pl: EVF, élő hisztogram, expozíció szimuláció, kis méret, stb), de van akit meg zavar, hogy a DSLR gépek AF teljesítményét csak korlátozottan képesek hozni, van aki a kis méretet sem szereti, de legtöbben a drágább objektívek miatt nem ugranak fel.

(#19096) fi:zi'k válasza kpetyke (#19094) üzenetére


fi:zi'k
nagyúr

Mi alapján profik, akik ezt mondják?
A többit lásd Stauffenberg írásában.

96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄

(#19097) jjeahh válasza kpetyke (#19094) üzenetére


jjeahh
nagyúr

az "olcsóbb" az nem egészen igaz, ha használt vázakat nézed legtöbb esetben igen, ha legolcsóbb milc váz + fix obit vetsz össze legolcsóbb dslr + fix-el mondjuk portréra, akkor egy belépő dslr az olcsóbb, ha viszont mondjuk egy zuiko 45-öshöz hasonló minőségű obit akarsz dslr-re, akkor lehet, hogy milc-el jössz ki olcsóbban...szal elég árnyalt ez, az egész az igényeidtől függ, lehet, hogy olcsóbban kijössz milc-el, lehet, hogy nem.
olyan, hogy a milc jobb/rosszabb mint a dslr nincs, rengeteg féle milc meg dslr van + ha mondjuk kis méret kell, evf, kontraszt af, akkor valszeg a nikon d800-at sem szeretnéd, ha meg pl. sportfotózni is akarsz, akkor egyik milc sem neked való jelenleg...szal minden igény, elvárásfüggő :)

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#19098) Lassú Víz válasza kpetyke (#19094) üzenetére


Lassú Víz
őstag

Ha MILC-et veszel több hely marad a táskában víznek, szendvicsnek mert kisebb. Messzebbre vagy hajlandó cipelni mert könnyebb, és a nap végén is fotózol még, mert nem csak az lebeg a szemed előtt, hogy mikor ülhetsz már le végre és teheted le a dög nehéz fotóstáskát.

De ha kell a pontos követő autófókusz akkor DSLR, vagy imádod ha a szeme éles, de a szempillája már nem akkor FF DSLR vagy középformátumú gép lesz neked jó.

Pénzt mindkettőre lehet költeni rengeteget. Többet is mint ésszerű. A felhasználási terület ismerete nélkül nem lehet megmondani, hogy melyik gép a jobb. Nem szabad egy kalap alatt kezelni az autóversenyek fotósait az esküvő fotósokkal és mindkettőt a street fotósokkal. Egy háborús övezetből tudósító fotós is szívesebben szaladgál egy OM-D-vel mint pl. egy D4-gyel szerintem. Tegnap beszéltem valakivel akinek D800-at kell használnia munkához és akkora a fotós váll(!) táskája, mint amekkora táskába ketten pakolunk az asszonnyal egy hétvégi útra. Mekkora képet kell leadnia? Kb. 4 Mpixelest. Szeretne MILC-cel dolgozni? Nem kicsit...

A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.

(#19099) Stauffenberg válasza Lassú Víz (#19098) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

+1 a középformátumnak! :D

(#19100) Byk01 válasza Stauffenberg (#19099) üzenetére


Byk01
senior tag

Szívem szerint én is azzal járnám a várost :)

Biztos csak én vagyok az a fajta, aki meg tud úgy szervezni magának egy városlátogatást, hogy időnként le tudja tenni a cuccát, és az egész napos séta után is legyen kedve este a dögnehéz (kb. másfél kilós) gépével fotózni a szökőkútban pancsoló gyerekeket.
Mellesleg, ha nincs idő megállni néha ennyi időre, akkor minek bármilyen gép is? Rohanunk, és ha használjuk is a gépet, jó eséllyel csak a digitális szemetet gyártjuk.

[ Szerkesztve ]

"Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.