Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-09-10 11:07:49

LOGOUT.hu

Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! :) Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#16483) Freddy76 válasza sir_mook (#16477) üzenetére


Freddy76
addikt

Ha valaki nem használja ki egy cserélhető objektíves rendszerben lévő előnyöket, akkor annak igazából nincs is szüksége rá. (ezt nem csak rád értem)
Miért, az m4/3 vagy a többi milc micsoda, ha nem cserélhető objektíves rendszer?

Előjönnek a grammok... Ez azért nem mindegy. És amint elkezdünk rájuk obikat pakolni, úgy lesz egyre kevésbé mindegy. Amint írtam, a rendszer egészét nézve jönnek ki különösen a méretbeli előnyök.

Amíg az oly-t használtam, ebben a táskában elfért egy olympus om-d em-5 váz, egy 45/1.8, 20/1.7, 12-50 objektív, valamint egy fl36 (dönthető-forgatható fejes) vaku. A szenzor mérete okán kétszeres az ekv. gyutáv, vagyis a 45 ekv. 90-nek felel meg. Az oly om-d konkrétan egy baromi jó váz, középkategóriás tükrösökhöz mérhető zajszinttel, dinamikával képminőséggel, ráadásul van benne egy olyan stabi, amilyet a tükrösök között most semmivel nem tudsz utolérni, 4 fé előnyt simán hoz. A váz és a 12-50 időjárásálló.

Ugyanezt tegyük össze dslr-ben, és nézzük meg, az mekkora lenne. Egyértelmű, hogy nem egy ilyen p.csányi ridikül jönne össze, hanem egy masszív méretű cucc.

Persze ha valaki rohanó szarvast akar fotózni, vagy pókokat és gombákat (mint m3ss), esetleg a sportfotózásban érdekelt, vagy éppen fontos neki iso1323463457637-on zajmentes képeket készíteni, az ne m4/3-ot vegyen. De a többieknek (a fotósok 90 %-ának) jó ez is.

Amúgy - amint írtam - egy jobbfajta tükörnélküli (fuji xe-1, oly om-d em-5, em-1, pana g6, gh3, gx7) tudásban (ide értve a képminőséget és a szenzorok tudását is) nem marad el a mai apsc-ktől (vagy legalábbis hanyagolható a különbség). Nyílván vannak hátrányai (drágább, bizonyos látószögek nincsenek, vagy nagyon drágák, af lassabb), de ez sokakat nem érdekel, részben pedig megszűnőben vannak (pl. ahogy terjed a rendszer, egyre olcsóbbá válik, az af pedig már elég gyors az újabb gépekben). De vannak előnyei is, az evf pl. az.

Nem azt akarom mondani, hogy egy mai tükörnélküli jobb, mint egy tükrös, de azért olyan kategorikus kijelentést sem kellene tenni, mint amilyeneket te teszel a tükrösök védelmében.

M3ss: amúgy abszolút nem olyan, mintha téged hallanálak. Te nem végletekben gondolkodsz, és nem teszel megkérdőjelezhetetlen kinyilatkoztatásokat. Amikor veled szóba került ez a téma, baromi sokat kérdeztél, majd mérlegelve megállapítottad, hogy neked nem lenne jó a tükörnélküli rendszer, leginkább azért, mert a mostani cuccodnak megfelelő tudású amabból négyszer annyiba kerülne.

[ Szerkesztve ]

"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.