Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-09-10 11:07:49

LOGOUT.hu

Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! :) Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#16301) m3ss válasza A Zéé (#16300) üzenetére


m3ss
veterán

hja, de az ilyen felhasznaloknak sztem semmi szukseguk tukros gepre. mert ennek az az elonye hogy jo a fogasa, strapabiro, sokat bir az akku, dof, sok fele uveg, szenzor, kereso...ezekbol kb egyiket sem fogjak kihasznalni. ergo felesleges. cipelni meg vegkepp. vegyenek milcet vagy nemtudommit :D

"De te is elég sokáig elvoltál a 18-55-tel nem? "
oszinten szolva nem :DDD miutan meglett az 50-es csak 18mm-en hasznaltam, f8-on. arra jo volt hogy megtanitott panoramazni. d70 is megtanitott kenyszerbol par dologra. lehet celszeru sz*rt venni eloszor, ujragondolom az egeszet :DD

https://www.instagram.com/jozsef.beko/

(#16302) A Zéé válasza m3ss (#16301) üzenetére


A Zéé
addikt

azért az nem igaz, hogy nem használják ki. Kereső, a hosszú akku, az af, meg a szenzor jóság anélkül is, hogy f2.8, és alatti üvegeket tekersz a vázra. A kérdés az, hogy ki mennyire használja ki.
Te teljesen, van aki csak töredékében.
De vannak olyan júzerek is, akik elvernek félmillákat obikra, és mégse használják ki jobban, mint azok, akik a 18-105-tel. Ezt az utat mindenkinek magának kell kijárni. Nem tudjuk előre se te, se én, hogy kivel mi fog végül történni. De a 18-105 egy olyan obi, ami nagyon sokat tud segíteni ebben a tanulásban. Amennyibe kerül egy új kitben, annyiért kb bármikor el lehet adni, minimális bukással, vagy akár anélkül is.
Nem mondom, és senki nem mondja, hogy a 18-105 ultimate megoldás, csak azt, hogy elindulni jó, és kis kockáztatással rá tud jönni vele mindenki, hogy mi kell neki. Szerintem.

az meg más kérdés, hogy kinek mire van igazából szüksége, mert ez sokszor sokaknál sok kérdésben nem egyezik azzal, mint amit akarnak :)

Just a simple Lineman...

(#16303) Stauffenberg válasza m3ss (#16299) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

"ez a 18-105 nalam ilyen logikai bukfenc. a nikonnak jo mert elad jo sokat, a profi fotosoknak jo mert sok szar kep keszul"

Abszolút helytelen és teljes egészében technika centrikus felfogás, hogy a jó fotókat a jó felszerelés készíti. Nem!

Azért készülnek vele "szar" fotók, mert a kezdő fényereje csak f/3.5? Vagy azért készülnek szar fotók mert végállásban csak f/5.6 a legtágabb blende? Esetleg azért, mert zoom létére nem hozza a fixek rajzolatát?

Szerintem ez az egyik legjobb tanulásra termett objektív, mert kis befektetéssel annyi látószöget kapsz, amit fixekkel csak 3-4 üveg tud lefedni. Van valós nagylátószöged, van általános látószöged és amit nem tud egy hagyományos 18-50mm körüli kitobjektív, van portréhoz alkalmas látószöged! Mindezt úgy, hogy hozza a 18-50mm körüli kitobjektívek minőségét és fényerejét.

Pont csak ennyivel tud többet az átlagos kitobjektívnél.

(#16304) kovaripeti válasza kovaripeti (#16294) üzenetére


kovaripeti
aktív tag

Esetleg az utolsó kérdésemre még valaki adna választ? Köszi.

(#16305) A Zéé válasza kovaripeti (#16304) üzenetére


A Zéé
addikt

az nem lenne rossz kombó, sőt... Csak az obit nagyon le kell tesztelni, hogy pontos-e a fókusza.

Just a simple Lineman...

(#16306) kovaripeti válasza A Zéé (#16305) üzenetére


kovaripeti
aktív tag

Köszi, akkor az lesz, mint a kitobi.

(#16307) m3ss válasza A Zéé (#16302) üzenetére


m3ss
veterán

"Kereső, a hosszú akku, az af, meg a szenzor jóság anélkül is, hogy f2.8, és alatti üvegeket tekersz a vázra."
sztem a legtobb ember aki atvalt dslr-re, pont nem az akkuido meg a kereso miatt fog. azt sem tudja mi az a kereso. plane nem hogy milyen. en azt latom hogy inkabb kihajtogatjak a kijelzot :)
akku? sok lelkes fotos itt ph-n annyi kepet lo egy evben mint amire egy d90 egy toltessel kepes. markolat nelkul :P
szenzor miatt veszik azt elhiszem, de azt meg pistike nem tudja kihasznalni, vagy feleslegesen teszi azt (18-105 iso 6400 szobaban hasonlat)
de teny hogy nem egy rossz ar/erteku obi (csak van tamron 17-50 is), ha vki abszolut fogalmatlan a fotozas teren es nem tudja hogy viragokat, tengerpartot vagy a gyereket akarja fotozni...ha mar fotozott vagy van konkret elkepzelese hogy mit szeretne fotozni, sztem felejtse el. garantaltan jobb kepeket fog kesziteni massal.
mellesleg a d5100+18-105 kit meg nagysagrendekkel racionalisabb dontes, mert ennel olcsobban (80-100e) nem biztos hogy manapsag megerne vazat venni. bar megneznem ha vki portrezni akar celzottan, mivel csinalna jobb kepet a d5100 kittel, vagy egy d70+50+85 1.8D-vel ;) de ez most nem is eredekes...tegyuk fel hogy gyorsan megszabadul a kitobitol mert gyorsan tanul :)
de egy d7100+18-105, ha 1 hetig gondolkodok rajta sem talalok epeszu magyarazatot ra...persze onmagaban a vazra sem ennyiert, de nem trollkodok :)

https://www.instagram.com/jozsef.beko/

(#16308) Stauffenberg válasza A Zéé (#16305) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Kalibráltatni kell. Volt olyan kollégám aki megvette, nem volt jó, cseréltette, az sem volt jó, megint cseréltette és az végre jó volt. Aztán a végén közölték a boltban, hogy gyorsabb lett volna ha már az elsőt elviszi kalibrálásra. Sajnos a Tamron minőség ellenőrzése legendásan pocsék.

(#16309) A Zéé válasza Stauffenberg (#16308) üzenetére


A Zéé
addikt

igen, csak a kolléga használtan akar venni, amire már nem biztos, hogy van gari. Anélkül kb mennyi pénz kalibráltatás? Bár alaposan letesztelni a saját vázával még mindig olcsóbb :)
Nikonos topicból úgy tudom, hogy Németországba küldik ezeket kalibrálni, és volt olyan fórumtárs, akinek el is veszejtette valamelyik posta út közben.

Just a simple Lineman...

(#16310) Stauffenberg válasza A Zéé (#16309) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Miért megy egy Tamron objektív Németországban ha a hivatalos hazai márkaszerviz a Camera Kft? Ugyan az ami a Canon, Pentax és Sigma szerződött márkaszervize is. Pár évvel ezelőtt volt egy ismerősöm aki vett egy backfocus problémával küzdő Canon 50mm f1.8 üveget (ez még az első generációs), amit pár ezer forintért kalibráltak a vázhoz. Most a weboldalukon nincs fent a javítások árlistája, de fel kell őket telefonon hívni, hogy mi van olyankor ha kifogsz egy pontatlan Tamron objektívet. Egyébként egy ideje 5 év garancia van ezekre az üvegekre, így a használt piacon is akadhatnak olyanok amikre akad még bőven.

Nem tudom mennyire reális, hogy időt és pénzt nem sajnálva utazgatsz és tesztelgetsz használt objektíveket, holott könnyen lehet, hogy benzin/vonatjegy költségen már kalibrálnák is.

Most már engem is érdekel mennyiért csinálja meg a Camera Kft, szóval valaki hívja fel őket! :D

[ Szerkesztve ]

(#16311) m3ss válasza Stauffenberg (#16303) üzenetére


m3ss
veterán

"Abszolút helytelen és teljes egészében technika centrikus felfogás, hogy a jó fotókat a jó felszerelés készíti. Nem!"
ezt ki mondta? pont az ellenkezojet vallom. csak epp sokkal jobban meg fog latszodni az elkeszult kepen ha egy celobjektivvel keszultek szar vazzal vs kitobi jo vazon. kezdo kezeben is.

"Szerintem ez az egyik legjobb tanulásra termett objektív, mert kis befektetéssel annyi látószöget kapsz, amit fixekkel csak 3-4 üveg tud lefedni."
miert kell lefedni az egesz tavolsagot? legalabb gondolkozik a kompozicion, fenyeken mikozben odasetal 2m-rel kozelebb a gyerekhez, nem tekergeti a zoomot ahol epp eloveszi a fenykepezogepet.
vagy te inkabb a 18-105 vegen keszitesz portret, kutyafotot, gyerekfotot, etelfotot, targyfotot nyitva, mint 50mm-en egy fixel? en nem. nem torzit az olyan sokat ha nem maszol bele az ember fejebe. kivancsi lennek ki mondana meg hogy melyik gyerekfotomat lottem 50-essel, melyiket meg 105-ossel...

"Pont csak ennyivel tud többet az átlagos kitobjektívnél."
teny. annyival tobbe is kerul. 18-55+50 1.8D is kijon az arabol. meg sztem az 50%-kal tobbe kerulo tamron 17-50 is jobb ar/ertekben.

[ Szerkesztve ]

https://www.instagram.com/jozsef.beko/

(#16312) m3ss válasza Stauffenberg (#16310) üzenetére


m3ss
veterán

de amugy mondtam mar h mindkettotoknek igazatok van, nem rossz tanulasra. de kovaripeti csaladot akar fotozni, volt mar dslr-je is, akkor ne vetessunk vele sztem 18-105-ot...de banom is en.. :DDD

https://www.instagram.com/jozsef.beko/

(#16313) schawo válasza m3ss (#16312) üzenetére


schawo
titán

Én veled vagyok :DD

Szerintem sem a legjobb dolog a kitzoommal bohóckodni, ha ért hozzá az ember.

A dinamika meg iso kérdéssel viszont nem értek egyet. Annak ellenére, hogy filmessel is lövöldözök, ahol bizony előre el kell dönteni, hogy a következő 36 képem 25-re exponált 50-es filmre készüljön, vagy esetleg 800-ra exponált 400-asra, rohadtul nem mindegy. Örülhetnék a szabad isoállításnak, mégis bosszant a régebbi Olympusom dinamikahiánya, amikor 800-on az árnyék már teljesen bukik, főleg, hogy tudom, hogy nem lenne muszáj neki.

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#16314) kovaripeti válasza m3ss (#16312) üzenetére


kovaripeti
aktív tag

Köszönöm! Több éve állandó fórum olvasó vagyok, adok a szavadra, annyira már ismerlek. Igen, volt tükrös gépem, tudom is használni, tudom hogy mi a rekesz/záridő stb. Rendszeresen olvasok fotós könyveket is, sőt míg nem volt gépem, még többet, hogy ne felejtsek. Már eldöntöttem, hogy 5100 lesz 2.8-as stabis tamronnal. 200.000-ből kijön. Köszi a segítséget mindenkinek!

(#16315) schawo válasza kovaripeti (#16314) üzenetére


schawo
titán

Ő a fixekre (35/1.8 50/1.8) szeretett volna rábeszélni :)

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#16316) kovaripeti válasza kovaripeti (#16314) üzenetére


kovaripeti
aktív tag

Jaj még egy kérdés! És mi a helyzet a Nikon D3200-al? Az 5100-hoz képest nem sok a lemaradása, engem igazándiból az ISO érdekelne? Mondjuk a fele. Számít? Mert azonkívül a kihajtható LCD, és az arcfelismeréssel van lemaradva. Az meg hanyagolható. Nem lenne jobb választás?

(#16317) kovaripeti válasza schawo (#16315) üzenetére


kovaripeti
aktív tag

Igen, de egyébként adok a válaszára.

(#16318) JohnyBlue válasza kovaripeti (#16316) üzenetére


JohnyBlue
őstag

+1 a D5100 ra

https://ipollo.com/?ref=johnyblue

(#16319) k1csi válasza m3ss (#16299) üzenetére


k1csi
senior tag

Én sokszor szoktam ajánlani a D5100 +18-105 kombót akik nagyon bizonytalanok 50 1.8G társaságában (de adott esetben 35 1.8 vagy 85 1.8 is lehet) külső vakuval.

Ismerősnek ez van, ért a fotózáshoz, elégedett vele. Én is próbáltam, elég jól tartja a fényerejét a zoomkor. Persze kitobi, nem egy ligában van egy fix 2.8-as zoommal, de vsz. nagyon jó kiindulópont.

Canonban valami hasonló a xxxD + 18-135 STM.

A 2.8-as nem stabis Tamron se rossz bár a tele vége rövid lehet. Szintén külső vaku nélkül a 2.8 is kevés lehet adott esetben.

Azt sem látom mi a gond az f/4-es FF-el, ha van hozzá több más obi is.

Pont te linkelted ezt a képet nemrég egy másik topikban.

Szerinted ehhez a képhez nem lett volna elég a fenti lista?
Akkor miről beszélünk?

Kezdők sokkal inkább azt szokták elrontani, hogy csakis új cucc kell, aztán vagy azért cserélnek nagy buktával mert bejött és valami jobb kell vagy azért mert nem és lelkesedést vesztettek. Holott aki nem tudja pontosan mit akar jobban járna, ha használtban próbálkozna felmérni neki mi jön be.

Egyébként nem szeretnék ebbe a beszélgetésbe nagyon belefolyni.

kutymorg

A 7D egy elég koros váz már, legnagyobb előnye a használt ára. A D7100 egy kurrens erős APS-C váz. Ezeket viszont tényleg akkor érdemes venni, ha marad elég pénz jó obikra, fénytechnikára és nem gond a hátizsáknyi cucc. Hobbira, ahol sokat hurcolássza valaki a cuccot mFT jobb.

Amit a fotózásról szeretnél tudni Chuck Gardnertől: http://super.nova.org/DPR/

(#16320) Stauffenberg válasza k1csi (#16319) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

"azt szokták elrontani, hogy csakis új cucc kell"

Tekintve, hogy az átlag vásárló még kenyérpirítót is hitelre vásárol, így nem csoda, hogy a legtöbben az új géphez ragaszkodnak.

Meg aki a használt gépet nem vállalja be, mondván nem ért hozzá, az simán megveszi a jóval nagyobb értékű, lógó belű, legatyásodott használt autót szakértelem nélkül mert bízik a friss fenyő illatban és a tekert óraállásban.

(#16321) sideburns válasza Stauffenberg (#16303) üzenetére


sideburns
aktív tag

Most már valaki igazán definiálhatná, hogy mi a "jó" fotó meg a "szép" fotó. ;]
Ugyeugye?

(#16322) jjeahh válasza m3ss (#16298) üzenetére


jjeahh
nagyúr

én is fix-es vagyok, soha nem volt zoom-om, és valszeg nem is lesz, max ha ellepnék a piacot 10-100mm f1.2 üvegekkel bagóért... :DDD ettől függetlenül mégsem tudnék fixeket ajánlani a legtöbb kezdőnek, mivel akinek első gép, sztem az még nem tudhatja mit is szeretne igazából, milyen gyútávot használna a legtöbbször...én pl sok sok év óta olvasgatok a témában, fotósmagazinoktól, könyvektől roskad a szekrény, viszont gépem csak kb egy éve lett, és drasztikusan megváltoztatta az elképzeléseimet a fotózásról, az igényeim is teljesen mások lettek...
1/8000: végre valaki egyetért a gyors zárral, köszi :R
oly e-p1-em van, pont iso800-ig bírja, vakut meg csak pózolós portréknál használok, és olyan helyen, ahol nem kell diszkrétnek lennem, ráadásul legtöbbször nem szeretem manipulálni a természetes fényeket, árnyékokat. Na de ez ízlés kérdése, lényeg, hogy magas iso tűrés, ha igény van rá nem akkora hülyeség sztem, csak mindent tudni kell használni, ahogy írtad, szóval kevés fény=fel kell tekerni az iso-t 6400-ig nem minden esetben igaz
a d7100+kitobi kombó tényleg nevetséges, kitobi belépő vázakra való sztem, minél nagyobb átfogással, kezdőknek, "csipanyitó" szettnek :) azért egy ultrakompaktnál, amiről a legtöbben váltanak, egy dslr kitobival is jobb képminőséget kreál...az más dolog, hogy nekem semmire sem elég..de na nem vagyunk egyformák, az igényeink sem azok...

[ Szerkesztve ]

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#16323) fi:zi'k


fi:zi'k
nagyúr

Egy ismerősöm szeretne visszatérni a fotózás világába, immár digitális vonalon. Jónéhány éve hobbiból fotózgatott, még a filmes érában. Főként portrézásra kellene neki, egy kevés "városival" megfűszerezve.
Nagyjából 1M-et szánna a történetre és abszolút elfogulatlan márkát illetően.

Ugyan vmelyest ismerem a kínálatot, nem szerettem volna kérdezés nélkül ajánlani neki.

96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄

(#16324) PRO-peller válasza fi:zi'k (#16323) üzenetére


PRO-peller
senior tag

Mi is az az 1M? Most 1 millióra gondolok, de lehet tévedek.

(#16325) JohnyBlue válasza PRO-peller (#16324) üzenetére


JohnyBlue
őstag

Az 1M az 1 milka :P

Soknak tűnik de nem olyan sok :)

[ Szerkesztve ]

https://ipollo.com/?ref=johnyblue

(#16326) PRO-peller válasza JohnyBlue (#16325) üzenetére


PRO-peller
senior tag

1 misi? Ne wazz! És most kezdi kigondolni mit akar? :DDD

(#16327) JohnyBlue válasza PRO-peller (#16326) üzenetére


JohnyBlue
őstag

Ha belegondolsz jobban nehéz dolog az 1 misit úgy elkölteni, hogy OK legyen a szett...

Portrézni meg utcát szeretne lődözni :) Ha jól vettem ki szavaiból.

(gondolkozzunk Nikonban )

portré...
kell egy vaku? kell... 1kila hopsz
ócsó üveg 85mm 1.8G... több mint 1kila hopsz
drága üveg 85mm 1.4G ááá ez már nagyon drága :)

de ne fixeljen portréra hanem vegyen egy 24-70 2.8 at... 4kiló hopsz :)

streetre is biztos kell valami jó kis üveg mondjuk 2-3kiló hopsz :)

és ezt milyen vázra dobjuk fel DX vagy FX ?

nagyon kevés az a 1Milla :P

https://ipollo.com/?ref=johnyblue

(#16328) PRO-peller válasza JohnyBlue (#16327) üzenetére


PRO-peller
senior tag

Ne haragudjatok, de még most is röhögök.

De most komolyan, ha lövése sincs a történetről akkor mért akar vki 1M-et (nevezzük így) elkölteni alapból?
Ha meg ért hozzá és 1m körül áll meg ami neki kell, akkor miért kell tanácsot kérni ehhez?

Ugye nem értettem félre vmit?

(#16329) fi:zi'k válasza PRO-peller (#16324) üzenetére


fi:zi'k
nagyúr

Így van, 1 millióról van szó.
Nem kötelező újnak lennie, bár a váz kevés expós legyen érthető okokból.

(#16328) PRO-peller
Nem akarja mindenáron elkölteni.
Van egy keretösszeg és érdekli, hogy mi hozható ki belőle, ami leginkább megfelel az igényeknek.

[ Szerkesztve ]

96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄

(#16330) JohnyBlue válasza fi:zi'k (#16329) üzenetére


JohnyBlue
őstag

Na jó delegalább annyit mondjál már hogy FX vagy DX ?

https://ipollo.com/?ref=johnyblue

(#16331) fi:zi'k válasza JohnyBlue (#16330) üzenetére


fi:zi'k
nagyúr

Filmes múltból adódóan inkább FF.

96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄

(#16332) JohnyBlue válasza fi:zi'k (#16331) üzenetére


JohnyBlue
őstag

D800 + 24-70 (tami vagy nikon) meg egy vaku oszt' vót pénz nincs pénz :)

https://ipollo.com/?ref=johnyblue

(#16333) fi:zi'k válasza JohnyBlue (#16332) üzenetére


fi:zi'k
nagyúr

Portréra nem lesz rövid a 28-70? :U
Egyéb opció, mondjuk APS-C-t is beleszámítva?

96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄

(#16334) JohnyBlue válasza fi:zi'k (#16333) üzenetére


JohnyBlue
őstag

Sok variáció van. Az ösmerősöd fix vagy zoom párti? DX re meg használt D7K Sigma 10-20 meg portréra 85mm 1.8G vagy barbárba Nikon 70-200 VR II ? :P

Úúú nekem meg lejárt a munkaidőm :P megyek haza forraltborozni :P

https://ipollo.com/?ref=johnyblue

(#16335) A Zéé válasza JohnyBlue (#16332) üzenetére


A Zéé
addikt

D800+24-70/2.8 kombót be se takarja a milla, ha az új árakat vesszük :)

A D600+24-70/2.8 már éppen befér egy gurigába.
szerk2: D600 + 28/1.8 + 50/1.8 + 85/1.8 se lehet rossz sor :)
Vagy Fuji X rendszer valami hasonló sorral.

[ Szerkesztve ]

Just a simple Lineman...

(#16336) JohnyBlue válasza A Zéé (#16335) üzenetére


JohnyBlue
őstag

Igaz igaz csak a d600 ott a Dallas problema :)

https://ipollo.com/?ref=johnyblue

(#16337) fi:zi'k válasza JohnyBlue (#16334) üzenetére


fi:zi'k
nagyúr

Nagylátóban nem a Tokina a király?
Portréra fix. A street még új terület, így a zoom gondolom jobb lehet még. Majd megkérdezem.

(#16335) A Zéé
Fujinál mi lehet kihozni ennyiből?

(#16336) JohnyBlue
Dallas? Mármint drága?

---
Egyébként ajánlottam volna neki a Pentaxot saját indíttatásból, de nem vagyok túlzottan elégedett a K5II/s kialakításával.
Pedig pont hasonló összegre jött ki ez a szett: K5IIs, DA* 16-50, FA43, DA* 60-250, FA77. Igaz, csak a váz volt új.

96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄

(#16338) balu077


balu077
tag

Sziasztok.
Segítsetek melyiket vegyem és miért?
Canon 600D vagy Nikon D5100 :F

(#16339) A Zéé válasza fi:zi'k (#16337) üzenetére


A Zéé
addikt

x-pro1 meg 18/2, 35/1.4, 60/2.4 Utóbbi macro obi, de a gyutáv miatt akár még portréra is jó lehet. Hozzáteszem régen azt rótták fel a Fuji rendszerének, hogy lassú minden értelemben. Ez nem tudom idővel mennyiben változott a különböző szoftverfrissítések óta. Viszont nekem (és többeknek is) nagyon bejönne az egész pakk :)

Just a simple Lineman...

(#16340) Freddy76 válasza fi:zi'k (#16337) üzenetére


Freddy76
addikt

A dallas azt jelenti, hogy olajosodik a d600 szenzora.

D7100 + 50/1.8 + sb700 + valami zoom arra a tartományra, ami neki bejön (ha filmezett, akkor csak tudja, hogy tájképezik, és nincs élet ekv. 70 fölött, vagy portrézik, és kell a 200 bokeh-vel...). Lehet egy 24-120/4 akár, az nagyon jó... Az 50/.18-at azért ajánlottam, hogy kicsit érezze, mit jelent egy mai vázon egy jó fix.

A fentivel még marad bőven pénze az egy millából, és később ahhoz tudja igazítani a rendszert, ami neki kell. Makróobi, egy 85-ös portréra még egy vakuval, stb.

Ha ff akkor én vázban d700-ban gondolkodnék. Használt, nyílván, de nem fog bukni rajta, ha el akarja adni.

"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

(#16341) Stauffenberg válasza fi:zi'k (#16331) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

Ha full frame vázat szeretne, akkor sovány lesz az a milla új rendszer esetén. Használtból már mondjuk ki lehet fogni csinos, keveset futott 5D Mark II vázakat, ezekkel rogyásig van a használt piac, mert anno vitték mint a cukrot, ez volt a legnépszerűbb munkagép. Éppen ezért mindenképpen meg kell győződni róla, hogy nem egy leharcolt, lógó belű példányt vesz az ember. Egy patika állapotú 5D Mark II váz kijön 400 pénzből vagy alatta is ha rászánja az időt a keresésre, többi mehet objektívekre. A korábban említett 24-70mm fasza (és itt a Canon féle L szériára gondolok), ebből is millió meg egy van eladósorban, első generációsat kell keresni (a második generációs nem jobb annyival mint amennyivel többe kerül). A vége kevés portréra, de a Canonnál hatalmas a választék üvegekből.

Ha viszont nem feltétel az FF és egy igazán jó vázat szeretne újonnan, esetleg pont távmérős vonalról jön, akkor nagyon jó még ez:

Fujifilm X-Pro 1 (18mm f/2 + 35mm f/1.4 + 60mm f/2.4) - 850.000 Ft

Ezzel lefedve a nagylátó, általános látószög meg korlátozottan a portré is (a crop faktorral számolni kell az ekvivalens gyújtótávolságokhoz, ami így 27mm, 50mm, 90mm). Na ennek a rendszernek az egyetlen hátránya, hogy nincs még igazi portré üveg hozzá.

De rakható rá Leica M adapter, na ott megnyílik a mennyeknek kapuja. Meg kis szerencsével hamarosan valaki kihoz már rá végre egy 90mm körüli üveget.

---

(#16340) Freddy76: Na pont az ilyen fórumos szóbeszédek miatt lesz hamarosan "discontinued" a Nikon D600. A MAP (minimum ár) listáról már le van véve, mostantól minden kereskedő annyiért adja amennyiért nem sajnálja, csak végre kiszórhassák már. Hamarosan itt a D610, ami az égvilágon semmiben nem fog változni, csak a felirat lesz kicserélve. A D600-nál a korai gyártásúak voltak gázosak, de ez az olaj/por/kosz/fogtündérkaka mítosz annyira rajta ragadt, hogy senki nem viszi és hatalmas készletek maradtak a kereskedők meg a gyártó nyakán.

[ Szerkesztve ]

(#16342) Abry válasza fi:zi'k (#16331) üzenetére


Abry
tag

Ha nekem lenne 1M-em felszerelésre, adott igények mellett én ezeket venném:
Canon 6D + 24-105 f/4 IS USM + 17-40 f/4 USM + Speedlite 430 EX II (ezek újonnan is kijönnek 1M-ból)

(#16343) Abry válasza balu077 (#16338) üzenetére


Abry
tag

Attól függ mire akarod használni, ha csak fotózásra, akkor nikon d5100 + 18-105 best-buy, ha viszont fontos a videó is akkor a Canon 600d.

(#16344) Freddy76 válasza Stauffenberg (#16341) üzenetére


Freddy76
addikt

Lehet, hogy nem olvastál vissza, én erre reagáltam, amit fizik nem értett. Nem írtam, hogy rossz vétel lenne a d600, bár én inkább a d700-at venném használtan...

"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

(#16345) m3ss válasza PRO-peller (#16328) üzenetére


m3ss
veterán

ennyi.

de mindenkinek van egy verzioja persze :DDD
d7k
11-16
35 1.8g
50 1.8g
85 1.8g
egy yn ttl vaku, 2 manual vaku.
ez kjon kb 500-600-bol, tobbit koltse masra :DDD amit ezzel nem tud megfotozni, azt nem is kell sztem. persze ha akar hozzadobhat meg egy sigma 105/150-et, vagy vmi telet attol fuggoen hogy mit akar fotozni.
vagy d7k helyett d700, es mondjuk mas nagylato stb...
fuji sor is jol nezne ki, ha fele ennyibe kerulne :DDD amugy a fuji 18mm obija az kinek nagylato? aki mobilrol valtott? mert annak lehet eleg lesz... :B

[ Szerkesztve ]

https://www.instagram.com/jozsef.beko/

(#16346) fi:zi'k


fi:zi'k
nagyúr

Köszi mindenkinek! Átadom az infókat, aztán jövök vissza.

Btw, mi a helyzet az Oly OM-D E-M1-gyel? :))

96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄

(#16347) Dictator^ válasza m3ss (#16345) üzenetére


Dictator^
veterán

11-16 tényleg olyan jó, mint mondják?

crop vázra gondolkoztam én is a tokina 11-16 f2.8-on, csak még nem született végső döntés, canon 10-22nek jobb az átfogása, illetve ajánlgatták a sigmát még..

És különben is... ...megfogadtam, hogy többé nem fogadok!

(#16348) m3ss válasza Dictator^ (#16347) üzenetére


m3ss
veterán

jonak mondjak. en csak probaltam, vagy 3 kepet csinaltam vele :)
nekem sigma 10-20 van, nagyobb atfogas nekem is jobb ebben a tartomanyban...meg hat arban is eleg jo. de itt most nem nagyon volt szempont a penz ugyhogy eszembe sem jutott ilyen f4-rol indulo uvegben gondolkodni :DDD

[ Szerkesztve ]

https://www.instagram.com/jozsef.beko/

(#16349) jjeahh válasza fi:zi'k (#16346) üzenetére


jjeahh
nagyúr

a legújabb, legfejlettebb profi mft váz, 5 tengelyes vázstabija van, meg egyéb nyalánkságok, sztem nem lehet rosszabb, mint egy ff, inkább teljesen más...obi kevesebb van rá, de azok nagyon karcolnak, és ft üvegekkel is szépen együttműködik elvileg...hátránya: aps-nél is kisebb szenzor valamivel, ami képminőségben szuper, viszont ff háttérmosást nem várhatsz...előny: szinte bármilyen régi manuál üveg adapterezhető, és kicsi, könnyű, ami utcafotónál áldás lehet...Mlacát leszámítva gondolom senki nem próbálgatta itt még, nagyon friss cucc. de ha már mft szóbajött, nézz rá sztem egy pillanatra a panasonic gx7-re is, meg gh3-ra ;) vagy om-d e-m5...

[ Szerkesztve ]

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#16350) BiriBum


BiriBum
őstag

Nem akarok senki pénztárcájában vájkálni, de ennyi pénzt kiadni egy vázért, két obiért és egy vakuért csak akkor éri meg, ha valaki pénzért fotózik. Ez esetben viszont ugrik a másik 2-3 miller a tartalék vázra, még több obira, állványra, gömbfejre, stúdióvakura, miegymás.
Minden DSLR cucc benne van jó pár száz ezer forintban, de nem mindegy, hogy egy eleve drága rendszerrel kényszerpályára állítod magad vagy racionálisan, apránként veszed meg, ami kell.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.