Hirdetés
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- Asszociációs játék. :)
- No Voice in the Galaxy
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Csalók a Facebookon.De ennyi???
- Fűzzük össze a szavakat :)
- MárkaLánc
- Android másképp: Lineage OS és társai
-
LOGOUT.hu
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Ajánlott billentyűzetek listája!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Domonkos
Ármester
válasz Szabó Batman #43202 üzenetére
Egy-ket havonta bele lehet futni egy-egy teljesen hasznalhato darabba. Ha nem tul regi, akkor egy sima, olcso atalakitoval is mukodesre lehet birni. Nekem nagyreszt jo tapasztalataim vannak veluk.
Gender of electrical connectors is defined by the pins.
-
Ringman
nagyúr
nem a kupakok foltosak hanem a telefon lencséje
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Domestos
tag
válasz Mr.Csizmás #43209 üzenetére
Az mennyire járható út, hogy veszek gateron silent brown switcheket (elvileg van alin), és kicserélem egy kész kínai viszonylag olcsó billentyűzetben? Kérdés, hogy milyen billentyűzetbe mennének bele? Pl Redragon devarajasomba, vagy egy Modecom volcano hammerbe? Vagy eleve nem háttérvilágítósat érdemes csak erre venni?
-
Domonkos
Ármester
válasz Domestos #43211 üzenetére
Szerintem teljesen mindegy, ha mindketto cherry klon.
Arra kell figyelni, hogy ha a billentyuzet plate mounted es nincs a pcb-n lyuk a pcb-mounted kapcsolonak, akkor ha olyat veszel, akkor azokat le kell csippentsd. Ha alapbol pcb-mounted a billentyuzet, akkor abba csak pcb mounted kapcsolokat tudsz tenni.Gender of electrical connectors is defined by the pins.
-
dqdb
nagyúr
válasz Domestos #43211 üzenetére
Úgy nézem 0,75 USD egy Gateron Silent Brown, az Aliaz ennél olcsóbb. Mielőtt lépnél bármit is, keress YouTube-on hangteszteket (relatív összehasonlításra lesz csak jó, de arra igen).
A háttérvilágítás olyan téren zavarhat be, hogy típustól függően pluszmunkát jelenthet a kiforrasztása, és nem biztos, hogy vissza is tudod rakni. Kétféle billentyűnkénti háttérvilágítási megoldás van: SMD LED van a nyákon, ami átvilágít a switchen, vagy hagyományos LED, amely a switchen keresztül van felülről befűzve a nyákba (plusz még az underglow-nak is nevezett megoldás, amikor jellemzően akril diffúzort világítanak meg LED-ekkel, de ez switchtől független). A régebbi kapcsolóknál az SMD LED lehet problémás, az újabbaknál a nem SMD LED, szóval erre is figyelj oda.
-------------
Trópusi keményfa ház ellen/mellett milyen érveket tudtok felhozni? Az árán kívül persze Az alternatíva vastag alumínium lenne, a fa mellett szól, hogy egy másik billentyűzethez keményfa csuklótámaszt használok, és azt szeretem (meg úgy általában a keményfából készült dolgokat).(#43214) Domonkos: ami kimaradt, hogy az alumínium jó, de olyanom már van Ez az akusztikakérdés érdekes, a másik elbizonytalanító tényező az a felületkezelés módja és tartóssága. Ezért vagyok döntésképtelen, mert a merevség áll szemben azzal a vággyal, hogy legyen valami redheart fából készült dolog is a lakásban
[ Szerkesztve ]
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
-
dqdb
nagyúr
válasz Ringman #43215 üzenetére
És tényleg. Érdekes, hogy a KBDfans boltját nem dobja ki az AliExpress keresője a Gateron Silent Brown kifejezésre, míg a megtalált Cool Jazznél készlethiány van barnából, így egy harmadik bolt alapján írtam a számot, ahol csak tízes csomag van.
[ Szerkesztve ]
-
Crabface
senior tag
Ez mióta elérhető?
"If you don't look back when you're walking away from your car, you bought the wrong one."
-
Ringman
nagyúr
válasz Crabface #43217 üzenetére
nem láttam még. ebből hogy lehet értelmes aliexpress linket kinyerni?
szerk:
[link]a tartósságával kapcsolatban vannak fenntartásaim, de legalább olcsó
[ Szerkesztve ]
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
dqdb
nagyúr
válasz Ringman #43218 üzenetére
[link]
Csak úgy, hogy rákeresel a szövegre a nem mobil felületen, az m. törlése az elejéről nem működik ...A kupakkészlet nagy hátránya, hogy a kiegészítő karakterek hiányoznak a kupakról, azaz aki azért venne magyar kupakkészletet, mert nem tudja például, hogy hol van a % vagy a @, az ezzel a kupakkészlettel sem fogja tudni.Elnéztem valahogyan ... Kopni fog, de sokkal olcsóbb, mint a most megjelent dyesub variáns, valamit valamiért.[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
válasz Mr.Csizmás #43219 üzenetére
I thought it is a keyboard, but the description was correct it is just a keyset. But the pictures are misleading. It's would be better to photo the product, not a keyboard!
-
Ringman
nagyúr
egy része rajta van a fehéren és a feketén is, de pl az űúóüá-n nincs.
Kopni fog, de sokkal olcsóbb, mint a most megjelent dyesub variáns, valamit valamiért.
arról meg fentebb tettem fel saját fotót
[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
még nem legóztam össze, na meg a choc minire nem jó teljesen.
még egy ozone strike battle iso van itthon, régebbi mx reddel, lehet arra rakom majd rá.
pro:
- vancon
- szerintem elég vastagok a karakterek
- nem elég élesek - pl $ jel
- az ékezetek nagyon a kupak tetején vannakegyéb:
- kupakvastagság a várt, a deformáció is - konkávok az 1u kupakok oldalfalai is.iso 75%-ost venni (és nem legózni) elég esélytelen 150$/€ alatt, lehet hogy majd egy fnatic mini streaket veszek majd mx silenttel. [link]
-
powerwade
senior tag
-
dqdb
nagyúr
válasz Ringman #43225 üzenetére
Masterkeys L-re kerül, ha kerül, így kompatibilitási probléma nem lesz. A billentyűzet kiválasztásánál a hagyományos kiosztás volt a szem előtt, és addig is legalább jó kupakon tudnak gépelni.
- szerintem elég vastagok a karakterek
Legalább kontrasztosak. Este háttérvilágítás nélkül a monitor fényénél garantáltan jól látszanak.- nem elég élesek - pl $ jel
Ez dyesub velejárója, idővel romlik, bár itt már újonnan szöszösebbnek tűnik a széle, mint amit elvárnék.- az ékezetek nagyon a kupak tetején vannak
Ez nekem is feltűnt. Nem tudom eldönteni, hogy ez-e a jobb megoldás, vagy az, hogy az ékezetes betűk lejjebb kerültek volna a kupakra mint más gyártóknál.- kupakvastagság a várt, a deformáció is - konkávok az 1u kupakok oldalfalai is.
Ez nem túl jó hír. A space mennyire kiflisedik?iso 75%-ost venni (és nem legózni) elég esélytelen 150$/€ alatt, lehet hogy majd egy fnatic mini streaket veszek majd mx silenttel
ISO 75%-ra nem rakod fel ezeket a kupakokat, a jobb oldali oszlopban lévő billentyűk egy része rossz sorba esik.powerwade: Hiába adok hozzá saját ónt, nem akar megolvadni a gyári forrasztás
Az ólommentes forraszanyagnak (jóval) magasabb az olvadáspontja, lehet, hogy a pákád nem alkalmas ilyen forrasztására.tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
nyunyu
félisten
válasz Crabface #43217 üzenetére
Passz, ehhez semmi közöm, most látom először.
De ezek szerint másnak is mániája a magyar kupakszett.Jut eszembe, év elején mintha tőlük is kérdeztem volna, hogy tudnak-e magyart gyártani, de ennél nem jutottunk tovább.
[ Szerkesztve ]
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
Ringman
nagyúr
A space mennyire kiflisedik?
eléggé, ha leszorítom az egyik sarkát akkor kb 1,5 mm-rel emelkedik fel a másik sarok.
de alaprajzi értelemben is el van csavarodva ~0,7-09 mm-t
ezek szemmel vannak saccolvaszerk:
(#43229) nyunyu
yep, 63.8-ért alap+mod+modpro+hu-t
annyi is volt a csomagra írva.
26-án késő este adtam le a rendelésteste lehet feldobom az ozone-ra, de metálvörös alun elég hülyén fog kinézni
[ Szerkesztve ]
-
slider0
csendes tag
Sziasztok!
Logitech K750-re keresek alternatívát, mert úgy tűnik, hogy itthon a magyar kiosztású változat már nem kapható.
A javaslatokat előre is köszönöm!
-
slider0
csendes tag
Köszönöm az infókat!
-
nyunyu
félisten
válasz Domestos #43233 üzenetére
Jobb képet nem találtam a Gat Silent Brownról, de ez PCB mounted, átmenő LEDes háza van, NEM SMD kompatibilis.
SMD kompatibilis Gateronoknál ki van vágva a kapcsoló alja, hogy legyen helye a PCBre forrasztott SMD cuccnak.
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
Ringman
nagyúr
ez használható switchek forrasztásához, vagy a forma miatt nem elég precíziós? [link]
-
Domonkos
Ármester
válasz Ringman #43241 üzenetére
Valoszinu alkalmas lehet, de tuti nem a legjobb. Legalabbis en a "szovegkiemelo filc hegyut" szeretem.
Amugy a planck-et az alin kaphato leheto legolcsobb pakaval forrasztottam amin volt hoszabalyzo. Ekkora meretben szerintem nagyjabol mindegy. A technika fontsabb, mint a felszereles.Gender of electrical connectors is defined by the pins.
-
dugo_
veterán
válasz Ringman #43241 üzenetére
Ilyesmi áron szerintem ez jobb:
https://www.hestore.hu/prod_10029515.htmlVagy egyszer kell beruházni egy otthoni szinten már bőven elégséges darabra:
https://www.hestore.hu/prod_10027657.html -
Ringman
nagyúr
köszi a válaszokat!
pár fotó a kupakokról: (basszus az cherry mx red is szokatlan a gat clear után, kimarad a betű
a costar stabokat meg továbbra is utálom - na meg a kupakokba is bele kellett feszegetni, nagyon szorul.
- az S betű oldala maszatos
- 2.75u shift el van vetemedve
- Ő helyett is Ö van a kupakokon
- többi a képeken (tudom a strike battle nem túl jó alap ennek)
- space meg van fordítva - fordítva raktam fel a stabok műanyag szarjait és már nem akartam kiszedni[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
a costar stab műanyag biszbaszainak felfelé kell állnia, nem?
úgy raktam fel, ahogy a gyári kupakokon van, de szorul meg billegEladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Ringman
nagyúr
ISO 75%-ra nem rakod fel ezeket a kupakokat, a jobb oldali oszlopban lévő billentyűk egy része rossz sorba esik.
choc mini esetén egy pg up (enter sora) és egy end (shift sora) híja van a dolognak. - na meg a space
-
dqdb
nagyúr
válasz ribizly #43245 üzenetére
Befelé hagyományos 60/40%-os ólmos forrasztóanyaggal szinte bármi jó. Kifelé is, "csak" kézügyesség kell hozzá, mert kiforrasztani valamit mindig sokkal nehezebb.
Ellenben ha ólommentes forrasztást kell megbontani, akkor nem árt az olyan páka, amelynek a vezérlése képes relatíve konstans hőmérsékletet tartani a páka hegyén, hogy minél gyorsabban végezhess, mert a magasabb hőmérséklet miatt könnyebb az alkatrész megsütni, vagy akár a nyákról a forrszemet felszedni.
Szóval az általad választott olcsó páka tökéletes lesz ólmos forrasztáshoz, de a témaindító ólommentes kiforrasztáshoz kevés lehet, főleg tapasztalatlan ember kezében.
[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
Ehh, assdrop megvette a GH fórumot.
Mi lesz így a közösségi billzet(alkatrész) groupbuyokkal?
assdrop szintű monetizálást nem szeretnénk látni, meg kínai bazárosodást semHello IT! Have you tried turning it off and on again?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest