Hirdetés
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- Asszociációs játék. :)
- No Voice in the Galaxy
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Csalók a Facebookon.De ennyi???
- Fűzzük össze a szavakat :)
- MárkaLánc
- Android másképp: Lineage OS és társai
-
LOGOUT.hu
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Ajánlott billentyűzetek listája!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ringman
nagyúr
válasz Beretvás #43100 üzenetére
leírás?
cikkszámra kell mindig keresni: CH-9101024
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
törölt tag
Sziasztok!
Lenne egy olyan kérdésem, hogy asztali géphez terveznék majd valamikor BT billentyűzetet (valószínűleg egy Logitech K380-at) használni BT egér (Logitech MX Master, ez már megvan) mellett. Ami érdekelne:
- ha egy BT 4.0 adaptert teszek a gépbe, akkor egy adapterrel működhet egyszerre a két eszköz?
- ha elküldöm alvó módba a gépet, akkor billentyűzettel vagy egérrel fel lehet majd ébreszteni, illetve ha nem, akkor hogyan? (most laptopon Linux alatt BT egérre nem reagál alvó módban) -
PixAlan
aktív tag
válasz #16820480 #43103 üzenetére
Igen fog egy adapterrel mindkét periféria is működni, viszont az egered a logitech unifying recievert is támogatja aminek pont ez a profilja és nekem jobb tapasztalataim voltak eddig ezzel mint a bluetoothos perifériákkal, bár nem teszteltem rengeteg darabot egyik oldalon sem.
Alvó üzemódból nem fogja tudni szerintem bluetoothos egér vagy billzet felkelteni a gépet.
[ Szerkesztve ]
-
Beretvás
veterán
válasz Mr.Csizmás #43104 üzenetére
jogos.. kell is nekik..
-
hhenry
őstag
Sziasztok! Mindenkinek ajánlom a Logitech G213-at.
Annyi hogy angol kiosztása van de egy nagyon jó billentyűzet. -
dqdb
nagyúr
válasz hhenry #43107 üzenetére
Köszi, de nagyon nem. 18000 forintért már lehet tényleg jó billentyűzetet is venni, egy membránosért hiba ennek az összegnek akár a felét is kiadni.
--------------------
"Az anti-ghosting (kihagyás elleni) játékmátrix az optimális játékteljesítményre van hangolva, így minden helyzetet uralhat még akkor is, ha egyszerre több billentyűt is lenyom."
Gratulálok a Logitech fordítójának a zárójeles részért Bár a játékmátrix szót is nehéz értelmezni."an anti-ghosting matrix that keeps you in control when you press multiple gaming keys simultaneously"
Ez volt az eredeti.[ Szerkesztve ]
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
bombibmw
veterán
Akkor jó leszek a K70 Rapidfire-el srácok, vagy nézzek valami mást?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz PixAlan #43105 üzenetére
Köszi!
Közben észrevettem, hogy a K380-on nincs pgup, pgdn, home és end gomb, se printscreen, szóval nem annyira jó (a vele azonos méretű laptop billentyűzetemen ez mind elfért szépen). A K780 meg már marha drága lenne, szóval még nézelődök, hogy mit lenne jó venni. Egyelőre a Logitech K375s tűnik szimpatikusnak helyette.
[ Szerkesztve ]
-
ribizly
veterán
válasz Domonkos #43088 üzenetére
Én ugye beleszaladtam anno a G413-ba. A build quality meg a megjelenése, a design nagyon rendben volt, de sem gaming-re sem gépelésre nem alkalmas. A switch meg sem közelíti azt a minőséget, amit akár egy Kailh vagy akármelyik kínai gyártó hoz érzetben. Persze más a mechanika, de ha az volt a cél, hogy azt hozza érzetre, mint a Cherry csak más világítási megoldással, akkor nem jött össze...
|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|
-
dqdb
nagyúr
[link]
Ha a gyártók így folytatják az újabb típusok bevezetését, akkor két-három éven belül a switch testerek 100%-os billentyűzet formájában fognak érkezni, a 60%-oshoz szükséges mennyiséget már elértüktAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
-
nyunyu
félisten
Szerintem már most is össze lehetne rakni egy full billzetnyi különböző kapcsolót.
Ebben a teszterben csak 16 Kailhet látok, míg múltkor linkelt csoportképen 27 modern Kailhot számoltam meg, és akkor még nem volt Box Royal, meg a "klasszikus" fekete házas Kailhok (=NVM kategoriás szar) nincsenek is rajta.
Meg Outemuból sem csak a 4 klasszikus szín létezik, hanem nemrég emlegettem, hogy csak taktilisből van már vagy 10 különböző ház, stem, rugó kombó, de mostanában már a kapcsoló lemezt is variálják, úgyhogy nem biztos, hogy le tudnám írni az Outemu Purple és az Outemu Ice Purple V2 közti különbséget.
(Talán csak a kapcsoló teteje, meg a kapcsoló lemez azonos bennük, Outemu Sky Clear már abban sem egyezik egyikkel sem. )[ Szerkesztve ]
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
dqdb
nagyúr
válasz Domonkos #43117 üzenetére
Nagy a választék switchből, azonban ennek töredéke jelenik csak meg a mainstream gyártók kínálatában, ott nem igazán érezni a fejlődést. Már az is nagy előrelépés lenne szerintem, ha egy CM jelentőségű gyártó bevállalná a Kailh hotswap socketet egy új modelljén (a csillámpóni nyújtotta lehetőségek úgyis lassan elfogynak, így talán értelmes irányban próbálnak meg egyéniek lenni).
ribizly: Én egy komolyabb silent szériát várok a Cherry-től, de az is igaz, hogy a silent red sem volt 100%-os.
Platina áron Zilent, arany áron Aliaz, olcsón füldugó. A speed vonalat az elmúlt időben eléggé kimaxolták a gyártók, úgy tűnik, hogy többen is elindultak a csendesség felé, remélhetőleg az egzotikumok mellett kijönnek előbb-utóbb olcsó és halk switchek is.Ringman: egy ideje szinte már csak a Massdrop-made dolgok maradtak a billentyűzetes vonalon, amiket érdemes megnézni, plusz egy-két valós group buy GMK vonalon.
nyunyu: ha a különféle Zealio és Otemu Purple változatokból összekevernénk egy-egy marékkal, nem kis meló lenne szétválogatni
[ Szerkesztve ]
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
nyunyu
félisten
nyunyu: ha a különféle Zealio és Otemu Purple változatokból összekevernénk egy-egy marékkal, nem kis meló lenne szétválogatni
Elvileg mindegyik Outemu Purplenak indult, de még mindig nem tudom, a stem színén kívül mi a különbség a pink, magenta, purple kapcsolóim között.
Eladó szerint mindegyik 62 grammos, mert a keményebb rugóerőt sötétebb stemmel jelölést csak az Ice Purpletól felfele vezették be (Zealio R2+ mintájára), sima Purpleból csak egyféle rugós volt.
[ Szerkesztve ]
-
PixAlan
aktív tag
mainstream boardokban szerintem az idők végezetéig három féle switch fog létezni,
-eredeti cherry, abból is főleg csak a klasszik 4, a vásárlóik túlnyomó része csak ezeket ismeri szóval ezek mennek jól
-knockoff a klasszik 4 cherryből azoknál a márkáknál, akik spórolni akarnak ezen a téren
-olyan switchek, amibe bele lehet magyarázni, hogy ettől hirtelen überpro leszel, mint pl a speed switch vagy az opto switch(utóbbiban amúgy van potenciál, de nem ott, ahol reklámozzák)
Szerintem mainstream gyártó nem fog tudni a fő közönségének több terméket eladni azzal, hogy ez a kapcsoló simábban jár vagy jobb a taktilitása, így nem is fogunk egyhamar ilyeneket látni, a hotswap pcb is ilyen szerintem(nem mellesleg amerikában lehet kapni full size per key rgb billzetet 110 dollárért(vagy 60 dollár switch és keycap nélkül) és nem túl kelendő termék, pedig ez így elég jó deal)
-
Domonkos
Ármester
Rovid helyzetjelentes a planckorl:
Az ortolinearitassal minden rendben van. Egyetlen egy billentyut nem szoktam csak telibe talalni.
A zealio purple kiraly. Kelloen taktilis, konnyu vele touch-type-olni es igy halk is.
Probaltam a billentyuzetet egy nagyon picit magamfele donteni, de nem jott be. Jo lesz igy laposan.
Az icipici talpak tul puhak a magassagukhoz kepest. Ha az egerpadot alateritem, akkor egy kicsit be tud sullyedni az egesz klaviatura. Csuszkalni nem csuszkalnak es leesni sem akarnak, de jobb lenne ha max fele ilyen magasak lennenek.
A felso plate-et le kellett csiszolnom, mert kellemetlenul sorjas volt.
A 10. firmware revizio utan osszen 4 retegem van. Ebben van egy qwerty is amit nem hasznalok, cask a kompatibilitas miatt van. Kinezoben van egy 5. is, de csak azert hogy raszorjak minden olyan billetyut, ami meg nincs meg. (numpad, printscreen es tartaik)BTW hol lehet kapni 4*12-es grid kialakitasara alkalmas cherry kompatibilis plate-et? Amit anno elmentettem ali-n azt levettek.
Megpocolnam a 15k alatti 40%-os billentyuzetet is a nyaron. Asszem hogy csak ez hianyzik hozza.Gender of electrical connectors is defined by the pins.
-
Domonkos
Ármester
válasz nyunyu #43128 üzenetére
Jonak nez ki. Koszonom!
Egyebkent kivancsi lennek hogy milyen modon tamogatja ez a planck pcb-jet is, mert tudomasom szerint pont nem ugyanott van nekik az usb kivezetve...
Mondjuk pont nem erint, mert kezzel drotoznam ossze.[ Szerkesztve ]
Gender of electrical connectors is defined by the pins.
-
ussseal
tag
Sziasztok!
Lassan több mint egy éve nyúzok egy Lenovo Preferred Prot, de sajnos kezdenek eléggé "bepuhulni" a membránok (nem tudom mi erre a helyes kifejezés, de szerintem tudjátok mire gondolok), talán az izzadásra eléggé hajlamos kezem lehet a ludas.
Emiatt váltanék mechára, a következő feltételekkel:
- ISO
- brown switch (de ha kell, reddel is megbarátkozom)
- Fullsize vagy valami hibrid, a lényeg, hogy legyen numpad
- háttérvilágítás (egy szín bőven elég, nem kell karácsonyfa RGB)
- mindezt maximum 30k-igAhogy nézem a piacot, mindegyik teljesítése lehet egy nulla elemű halmazt ad most
Korábban Masterkeys Pro M UK-val szemeztem, az minden kitételt teljesített ezek közül, de azóta nem kapni, esetleg tudtok valami alternatívát vagy szerezzem be máshonnan?
[ Szerkesztve ]
-
chopin42
addikt
válasz ussseal #43130 üzenetére
Fnatic gear rush, teljes, egy színű, van barna, iso.
[link] Uk layoutttal lesz iso, arra figyelj.
Annyi, hogy nekem is ilyen van, és kegyetlenül izzad a kezem, ami egyszer okozott gondot. Szóval törölgetni ajánlott munka/játék közben.[ Szerkesztve ]
Szakmai kérdések csak a fórumban...
-
Crabface
senior tag
Cherry stab zajtalanításhoz van valakinek tippje?
"If you don't look back when you're walking away from your car, you bought the wrong one."
-
ribizly
veterán
Nagyon szépen köszönöm a tippet.
Egyelőre megvárom az említett gateron silent brown-t, mert azért most igen elégedett vagyok a meglévő Cherry MX Brown-os billentyűzeteimmel. No persze mindig jó tudni, hogy van még feljebb (vagy inkább talán tovább).
|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|
-
Hzsolt11
tag
Sziasztok
Billentyűzetet szeretnék vásárolni a főbb szempontok hogy nem nagyon szeretnék sokat költeni rá max 15k, légyen háttérvilágítás és szeretnék olyant aminél lehet programozni hogy melyik billentyű világítson.
A tippeket előre is köszönöm -
Snowy_owl
őstag
Sziasztok!
Elgondolkodtam egy mechnaikus billentyűzet vásárlásán, de olyan idegen terep számomra ez az egész. Egyrészt még sosem próbáltam, másrészt érdekelne, hogy valóban kényelmesebbe mint egy sima gumiharangos mondjuk gépelésnél? Illetve mi az a pénzösszeg amit érdemes rászánni hogy értelmes eszköz legyen a vége?
régen minden jobb volt, régen még a "régen minden jobb volt" is jobb volt.
-
nyunyu
félisten
válasz Snowy_owl #43137 üzenetére
Az a probléma az itt felsorolt kínai kapudrogokkal, hogy ha rákapsz az ízükre, akkor egyre jobbat és jobbat akarsz, aztán simán el lehet jutni 2-3 év alatt ahhoz, hogy 2-300k-nyi billzeted halmozódjon fel itthon, aztán az újonnan 50-60k-s billzetekben is csak azt lásd, mi miért nem tökéletes benne.
(Egyre inkább úgy érzem, mégiscsak szükségem lenne egy Ergo4000-szerű mechára, integrált hastámasszal, szigorúan balra tett numpaddal, csak lusta vagyok megtervezni, aztán megépíteni.
Na jó, valami ilyesmit már rajzoltam tavaly ősszel.)[ Szerkesztve ]
-
Domonkos
Ármester
-
powerwade
senior tag
válasz Mr.Csizmás #43141 üzenetére
Pontosan. Először én is egy piros kapcsolós James Donkeyval kezdtem, amiből most donor lett mert szedem ki a switcheket... mennek a JJ40be
-
powerwade
senior tag
-
Snowy_owl
őstag
válasz Mr.Csizmás #42986 üzenetére
Köszönöm a kimerítő választ itt aztán lehet válogatni! Első körben egy akármilyet amit sikerül ki akarok próbálni élőben. Nem tudom a médiamatyiban vane ilyesmi. Ha nem sikerül akkor berendelek egyet a felsoroltakból.
[ Szerkesztve ]
régen minden jobb volt, régen még a "régen minden jobb volt" is jobb volt.
-
Domonkos
Ármester
válasz Snowy_owl #43147 üzenetére
Probalgatas elott meg annyit erdemes lehet megtenned, hogy nagyjabol utananezel a 3 fobb kapcsolotipusnak (linear, tactile, clicky). Igazabol erdemes lenne mindegyikbol kiprobalnod egyet, mert sokkal jobban kulonboznek, mint az eloszor gondolad! Meg ez a resze is kelloen szubjektiv ahhoz, hogy neked ne az tetszen, mint ami moundjuk nekem tetszik.
Gender of electrical connectors is defined by the pins.
-
Ringman
nagyúr
elvileg a magyar dyesub kupakok helyzete:
Package arrived in destination countryEladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
buherton
őstag
válasz buherton #43009 üzenetére
Az ilyesmikre irányult a kérdésem, mint pl az alábbi eset:
Tudom, hogy szinte minde Kínában készül, de tapasztalataim szerint az aliexpresszes kínai nem egyenlő azzal, amit pl európai vagy amerikai márka alatt készítenek és nem voltam benne biztos, hogy ez a billentyűzet alkatérszekre is igaz. Úgy tűnik igaz . Ráadásul kínaisan ízléstelenek.
[ Szerkesztve ]
tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, milyért - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest