Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Beviteli eszközök  »  Milyen billentyűzetet vegyek? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2019-03-15 13:37:03

LOGOUT.hu

ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Ajánlott billentyűzetek listája!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#42151) inf3rno válasza emiki6 (#42148) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Talán segít valamit: [link]

Buliban hasznos! =]

(#42152) PixAlan válasza emiki6 (#42148) üzenetére


PixAlan
aktív tag

Milyen értelemben kéne anne pro alternatívának lenni? (melyik funkciók kellenek?)

Egy DIY 60% kitet kb olyan 80 dollár fele tudsz összehozni ha nem probléma az összeszerelés, amúgy meg alin itt ott vannak elvétve kínai mechek még olcsón, meg persze ott van a klasszik magicforce

(#42153) inf3rno


inf3rno
nagyúr

A TKL lehet nekem is jó. Kimérem majd, hogy mekkora kell pontosan szélességre. Ahogy nézem van 1-2 amit itthon is lehet kapni és ISO-s, pl: NATEC Genesis Thor 300 TKL vagy Sharkoon PureWriter. Ebből a Sharkoon 55g-os. Lemértem pénzérmékkel, hogy a mostani membrános mennyitől nyomódik le, és 65g jött ki. Szóval gyakorlatilag bármelyik mechanikust könnyebb lenyomni, még a cherry black-eseket is. A NATEC-nél van red és blue kapcsolós is, tehát 45g és 55g, viszont az "í"-nek nincs helye rajta. Van egy kisebb Media Markt itt a közelben, körülnézek majd, hátha van kirakva bármilyen mechanikus billentyűzet, amin ki tudom próbálni, hogy érzésre milyen.

Buliban hasznos! =]

(#42154) inf3rno válasza PixAlan (#42152) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Jól értem, hogy ezeknél a DIY kiteknél csak a vázat adják, és külön kell/lehet venni hozzá switch-et meg gombokat? Van ezeknél valami szabvány foglalat?

Buliban hasznos! =]

(#42155) PixAlan válasza inf3rno (#42154) üzenetére


PixAlan
aktív tag

Alkatrészenként kell összeválogatni

nyák
ház
kapcsolók
kupakok
stabilizátorok

persze van, hogy több alkatrész együtt árulnak

és igen, mindennek passzolnia kell, vannak szabványok, pl ott van a "standard" gombkiosztás vagy a szabvány 60% ház, de van bőven a szabványtól eltérő is(pl pont a szabványtól eltérő kiosztások széles tárháza az egyik nagy pozitívum, pl split spacebar)

(#42156) nyunyu válasza inf3rno (#42154) üzenetére


nyunyu
félisten

MX klón kapcsolóknak pont az a lényegük, hogy mind lábkiosztás, mind ráhúzható kupak tekintetében csereszabatosak az eredeti Cherry MX kapcsolókkal, szóval olyat forrasztasz be a helyére, ami neked tetszik.

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#42157) nyunyu válasza PixAlan (#42155) üzenetére


nyunyu
félisten

Szabványtól eltérő kiosztású billzetre macerás kupakokat szerezni.
Olcsóbb kupakszettekben jellemzően csak a standard 6.25 szóközös, ANSI kiosztás van csak meg, ISO pl. jellemzően nincs.

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#42158) emiki6 válasza PixAlan (#42152) üzenetére


emiki6
veterán

nem nagy, világos, olcsó és ajánlott, kb ennyi... :D RGB, wireless meg egyéb fölös fícsörök nem kellenek. :D Fontos, hogy barna kapcsolós legyen (gateron mondjuk) és nem lenne rossz, ha nem lenne hangos.

Kapcsolót forrasztani nem fogok, gondolom a forrasztott kitek vagy nem léteznek vagy nem olcsóbbak annyival. :D

[ Szerkesztve ]

Kívánom neked, hogy mindent megkapj az élettől, hogy rájöjj, nem elég. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Quad Era-1, Grado Hemp & Neumann NDH-30 "salesman"

(#42159) Crabface válasza MasterMark (#42090) üzenetére


Crabface
senior tag

Megy az, csak alapból nem inicializálja a portot. Keress rá neten, gpdedit hekk kell és utána jó. Egyetlen számot kell át írni.

"If you don't look back when you're walking away from your car, you bought the wrong one."

(#42160) emiki6 válasza emiki6 (#42158) üzenetére


emiki6
veterán

Jó, lehet fekete is, de elsősorban fehéret keresek. Fekete van az anne proból is.

Kívánom neked, hogy mindent megkapj az élettől, hogy rájöjj, nem elég. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Quad Era-1, Grado Hemp & Neumann NDH-30 "salesman"

(#42161) Ringman válasza emiki6 (#42148) üzenetére


Ringman
nagyúr

[link] [link2] - ez olcsóbb
Plum84 gateron

[ Szerkesztve ]

(#42162) emiki6 válasza Ringman (#42161) üzenetére


emiki6
veterán

Néztem a magicforce-okat is, ott is a cherry kapta a fehér, a gateron a jégkék fényt (milyen kár). A plum84 meg inkább ne tett volna backlightot a billentyűzetébe ilyen kupakokhoz... :D
A fene essen bele, csak az anne pro design-ja tetszik (na meg a pokeré). Most rögtön úgyse tudok még venni, bízom benne, hogy lesz még fehérben, de a fekete is jó lehet, ha nem lesz más. Azért passzívban követem a topikot, hátha lesz valami érdekes. még. :K

[ Szerkesztve ]

Kívánom neked, hogy mindent megkapj az élettől, hogy rájöjj, nem elég. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Quad Era-1, Grado Hemp & Neumann NDH-30 "salesman"

(#42163) MasterMark válasza Crabface (#42159) üzenetére


MasterMark
titán

Közben meglett köszi, de regedit lesz az. :))

Switch Tax

(#42164) buherton


buherton
őstag

Sziasztok!

A segítségteket szeretném kérni. Volt lehetőségem kipróbálni egy [ilyen] mechanikus billentyűzetet. Programozó lévén ez a munkaeszközöm és szeretnék váltani, mert a gumidómos többé már nem kényelmes. Szerencsémre ez egy TKL volt, így biztosra tudom modani, hogy a numpad nem kell. Igen ám, de láttam, hogy van ennél még kisebb is a 60%-os. Bizonytalan vagyok, hogy bemerjem-e vállalni. Az F1-12, Insert, Del, End, PgUp, PgDn, és a nyilakat rendszeresen használom és nem tudom, hogy áttudnék-e szokni arra, hogy egy Fn gombbal hívjam elő ezeket. Aki 60%-osra váltott, hogy élte ezt meg?

Egyébként ezek a paraméterek:
Mechanikus: Cherry MX Clear
Kiosztás: ANSI US
Keycap: normális PBT, és függőlegesen helyezkedjenek el a shiftel vagy alttal hívható karakterek, tovább ne legyen fekete.
LED: nem érdekel
Ár: nincs megszabva, de jó lenne 50k alatt maradni.
A legfontosabb: ne legyen _gamer_

Ezek között vacillálok:
Varmilo 87M
Vortex Pok3r (az Fn gomb nagyon rossz helyen van, de néztem, hogy a caps lock helyére tehető, amivel még együtt is tudnék élni)
Leopold FC750R

Melyiket ajánljátok?

[ Szerkesztve ]

tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, milyért - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!

(#42165) adamssss


adamssss
veterán

Sziasztok!

Billentyűzetet szeretnék vásárolni.

1.Mekkora összeget szánsz rá? Bármire nyitott vagyok, ha az olyan.
2.Használt szóba jöhet? Inkább csak új
3.Milyen billentyűzetet használsz most? / Miért cseréled le? Microsoft ergonomic. Túlságosan egymás mellett vannak a gombok, elkopott, és nekem túl hosszú úton járnak. Dolgozni egy Thinkpad X1 carbonon szoktam és azt a billt ezerszer jobban szeretem vmi ilyesmit keresek.
4.Mire használnád a billentyűzetet? 70-gépelés, 30-játék
5.Milyen típusú billentyűzetet keresel? (ollós, gumiharangos, mechanikus stb.) Valami olyant ami rövid úton jár, strapabíró, kényelmes rajta a gépelés. Nekem az etalonok a business laptopok billentyűzetei.
6.Van konkrét modell ami tetszik? Nincs
7.Milyen kiosztást szeretnél? ISO (magyar, német, angol stb.), ANSI (amerikai), JIS (japán, koreai stb.) Magyar
8.Milyen méretű billentyűzetet szeretnél? (kell-e numpad, fn-sor, kurzorblokk, stb) Kell num, más nem.
9.Extra igények (világítás, csuklótámasz, vezetéknélküliség, ergonomitás, programozhatóság, stb.) Világítás jó lenne. Más nem kell.

Köszi

[ Szerkesztve ]

Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...

(#42166) Mr.Csizmás válasza buherton (#42164) üzenetére


Mr.Csizmás
félisten

ha F-ezel, egy 75% / xd84 klón nem jobb választás? nekem drevo84-em van, az F sor megvan (nem Fn layer), és a PgUp-Home sor meg a szélén van egy oszlopban, jobb érzés használni, mint a sima 104-es blokkon, ha megszokod.

[ Szerkesztve ]

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#42167) Ringman válasza buherton (#42164) üzenetére


Ringman
nagyúr

az mx clear elég komoly szűrőfeltétel, próbáltál is már ilyen switchet?

nálam a 60% az otthonra jó, de nem dolgoznék vele kategória (pl shift+del az shift+fn+backspace - a hármas billentyűkombinációkat annyira nem kedvelem), de Domonkos meg jól elvan vele, szóval egyénfüggő.

a 75% is jó alternatíva lehet: [link]

mechanicalkeyboardsra rájön még az áfa is.
leopoldot a mykeyboard.eu-n és a candykeys.com-on is nézd meg.

opció lehet az is, hogy pbt kupakokat külön veszel, ez attól függően, hogy blank is jó, vagy kell felirat kb 35-80$ közötti spektrumon mozog. (persze lehet sokkal drágábban is venni)

függőlegesen helyezkedjenek el a shiftel vagy alttal hívható karakterek,
ezt nem igazán értem

van olyan kb 60%-os méretű billentyűzet, amin van még kurzorblokk - jellemzően diyben [link]

vagy 65-68%-os, pl tada68 vagy Leopold FC660M, de ezek nem biztos hogy mx clearrel is beszerezhetők, mondjuk tada68-at is lehet diyben rendelni

[ Szerkesztve ]

(#42168) Blasku válasza buherton (#42164) üzenetére


Blasku
tag

Szia! :)

Mint ahogy azt előttem is írták, először nézd meg, hogy a 60%-os kiosztás és legfőképp a Cherry MX Clear tényleg megfelelne-e neked.
Ha igen, akkor a Vortex Pok3rnél szerintem nincs jobb :). Nekem olyan van, pont fehér, ANSI és még Clear-es kapcsolóval is. Munkában használom (szintén programozó vagyok), és csak átszokás kérdése az egész. Vettem hozzá egy szütyőt, így nagyon jól befér a hátizsákba, nem kell a melóhelyemen bent hagynom (open office... :U ).

A Pok3rrel az, hogy hol vannak a gombok, annak pont semmi jelentősége nincs, mert teljesen átprogramozható. Én pl. az Esc-et megcseréltem 0-ra, mert az ANSI kupakok ellenére magyar kiosztással tolom. Az Fn gombot is a bal Windows gomb helyére simán oda tudtam tenni, a Pok3r alján van 4 DIP kapcsoló amik közül ha jól emlékszem a 4. pont erre szolgál.
Összesen van 1 + 3 programozható réteg makrózáshoz, ill. a billentyűk átvariálásához.

Ja, és nekem megállt 45 000-nél a történet, pedig USA-ból kellett hozatnom, mert EU-ban pont nem volt fehér, Clear-es változat raktáron.

Szerk.: Ja, és nem kell félni a nyílgombok hiányától! Talán a legtöbb 60%-os billentyűzeten van ilyen trükk, de a Pok3rnél a Windows + Space + jobb Alt kombinációval el lehet érni, hogy a jobb-alsó sarokban a 4 billentyű nyílgombként funkcionáljon. Tehát a jobb Shift lesz a felfele nyíl, jobb Ctrl a jobbra stb.
Ez mondjuk az Fn-t is elfedi, ami gondot okozhat, de ezért is érdemes arrébb tenni, akár a Caps Lock helyére :K

[ Szerkesztve ]

http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=blasku

(#42169) Mr.Csizmás válasza Ringman (#42150) üzenetére


Mr.Csizmás
félisten

megjött nekem is, délután hoki :D

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#42170) powerwade válasza Mr.Csizmás (#42169) üzenetére


powerwade
senior tag

nekem is, bár csak reggel veszem át a kispostán :) a hokit a hideg évszakokra tartogatom :)

(#42171) PixAlan válasza buherton (#42164) üzenetére


PixAlan
aktív tag

Vortex race(vagy más 75%os billentyűzet)? Nem annyival nagyobb, mint egy 60%os billentyűzet, viszont van rajta teljes f-row+ nav cluster, persze más elrendezésben.

Fn kicsit kétesélyes, van aki soha nem szokja meg, van akinek sokkal kényelmesebb

(#42172) nyunyu válasza buherton (#42164) üzenetére


nyunyu
félisten

MX Cleart lehet egyáltalán értelmes áron találni DIY projekthez?
Sehol sem látok 0.6$/db alatt, az egy full billzetnél már 66$.

(Taobaon ~65$-os MX Clear "bánya" is lesz vagy 130$+áfa, mire átveszem, annyi sz@r rakódik rá a Taobao agent 10%-ától kezdve 50$-os szállításig, 3000Ft magyar postás vámkezelésig :W)
Plusz még generálhatok hozzá valami egyedi illesztő elektronikát, mert alapból nem lehet PCre kötni. :DDD

[ Szerkesztve ]

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#42173) buherton


buherton
őstag

(#42166) Mr.Csizmás

Néztem én is ezt a koncepciót. A laptomon is ilyen van és nincs ellenemre. Viszont én csak ezt találtam: Vortex Race 3, aminek a keycap kialakítása nem tetszik.

Néhány lenyomás erejéig volt szerencsém nyomkodni Cherry MX Cleart. A Brown-t volt szerencsém egy hétig napi szinten használni, de puhának éreztem.

(#42167) Ringman

Ezt biztosra tudod mondani, hogy az ÁFA minden esetben rájön? Ha más nem, akkor megkérek egy kollegát, aki elhozza.

A külön keycapseten is elgondolkoztam, de nem hiszem el, hogy gyárilag nem találok magamnak megfelelőt, ami értelemszerűen olcsóbban kijönne.

Számomra teljesen érthető és szimpatikus érv a 60%-os mellett, hogy a kéznek kevesebbet kell mozognia és így kompaktabb és gyorsabb, mint a hagyományos méret. Ellenben több billentyűt is nyomni kell, pl. a shift + PgDn-hoz, vagy shift + Inserthez.

(#42168) Blasku

Ez az, amit nem tudok megnézni, mert nincs senkinek kölcsönbe egy ilyen, hogy kipróbálhassam. Próbáltam az autohotkey-jel a Pok3r-t mappelni a mostani billentyűzetemre, de az AHK sem mindenható.

------

Nem egyszerű így látatlanban eldönteni :( :)

tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, milyért - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!

(#42174) Mr.Csizmás válasza buherton (#42173) üzenetére


Mr.Csizmás
félisten

a keycapeket le tudod cserélni, itt a topicban van pár DSA fan.

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#42175) buherton válasza nyunyu (#42172) üzenetére


buherton
őstag

Elég gyorsan letettem a DIY-ról, mert bár az egyes alktarészek ára nem sok, de relatíve sok alkatrész kell és az már sok összességében.

(#42171) PixAlan

Igazából teljes kiosztáson is sok minden csak másik gomb lenyomással elérhető. Hmm...

tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, milyért - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!

(#42176) Ringman válasza buherton (#42173) üzenetére


Ringman
nagyúr

usából postázva elég nagy esély van rá, hogy vámolás lesz a vége

Vortex Race 3, aminek a keycap kialakítása nem tetszik.

más profilt bajosan fogsz találni az esc és del helyére.

(#42177) Keil Walker


Keil Walker
aktív tag

Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni.

1.Maximum 25 ezer Ft a határ
2. Csak új jöhet szóba
3.Jelenleg egy Dell KB1421-et használok, irodai munkára. Most kicserélhetem egy komolyabbra. Ez már elmúlt 7 éves. Igazából nincs vele gond, de látszik már rajta a kora.
4.Jaték és multimédia nem lesz, csak levelezés, irodai szoftverek, stb.
5.Mechanikusnak örülnék, ha kijön ennyiből.
6.Tesoro Durandal. Ez tetszene, de jöhet más tipp is
7. Főleg németül írok, ezért a német kiosztást preferálom. A mostani is német.
8.100%-os méret
9.Extra igények (világítás, csuklótámasz, vezetéknélküliség, ergonomitás, programozhatóság, stb.) nincsenek. Ne legyen nagyon bazári

Köszönöm

(#42178) buherton válasza Ringman (#42167) üzenetére


buherton
őstag

függőlegesen helyezkedjenek el a shiftel vagy alttal hívható karakterek,
ezt nem igazán értem

Nézd meg a "\ |" billentyűt, ez a vízszintes verzió [link]

tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, milyért - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!

(#42179) Ringman válasza buherton (#42178) üzenetére


Ringman
nagyúr

nem emlékszem rá, hogy valaha ilyet láttam volna - vagy csak nem tűnt fel :D

(#42180) Mr.Csizmás válasza Ringman (#42179) üzenetére


Mr.Csizmás
félisten

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#42181) Ringman válasza Mr.Csizmás (#42180) üzenetére


Ringman
nagyúr

olyat nem láttam, mint amilyen a (#42178) buherton -es hsz-ben lévő linken van, hogy a shitflayeres karakterek a sima mellett vannak

[ Szerkesztve ]

(#42182) Mr.Csizmás válasza Ringman (#42181) üzenetére


Mr.Csizmás
félisten

pedig elég sok csájnizon van, a melós KG010-es is vízszintes alteres.

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#42183) Ringman válasza Mr.Csizmás (#42182) üzenetére


Ringman
nagyúr

hát hülye vagyok, a saját anne pro-n is ilyen volt a gyári :W

(#42184) dqdb válasza buherton (#42178) üzenetére


dqdb
nagyúr

Ez alapvetően a háttérvilágításról szól. Középen a kapcsoló, a LED így az egyik felére kerül, ezért a másik felén halványabb lesz emiatt a világítás, és ezt védik ki vele.

Sok háttérvilágításos billentyűzetnél megfigyelhető, hogy a számok halványabban világítanak, mint a Shift+szám szimbólumok.

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#42185) Domonkos válasza dqdb (#42184) üzenetére


Domonkos
Ármester

Kiveve persze a romer-g kapcsolokat, ahol az egesz dizajn a vilagitas kore epult. :W

Gender of electrical connectors is defined by the pins.

(#42186) Mr.Csizmás válasza Mr.Csizmás (#42169) üzenetére


Mr.Csizmás
félisten

697 gramm nettó keycap, és nem kaptam egyetlen space-t se :( :D szétválogatás folyamatban....

[ Szerkesztve ]

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#42187) Ringman válasza Mr.Csizmás (#42186) üzenetére


Ringman
nagyúr

majd adok :)

(#42188) PixAlan


PixAlan
aktív tag

majd a grab bagekről kérnék egy reviewt, ott figyel egy a kosaramban már mióta de nem vitt rá a lélek hogy rendeljek mert így is van legalább 3 billentyűzetnyi fölös capem.

(#42189) Ringman válasza PixAlan (#42188) üzenetére


Ringman
nagyúr

jövő héten jut el hozzám majd, akkor felteszek pár fotót.

(#42190) Mr.Csizmás válasza PixAlan (#42188) üzenetére


Mr.Csizmás
félisten

végeztem a szétválogatással, spoilerben felteszem az albumot bontva. meglepően sok DSA? Dolch? van benne, dye és DS nagyrésze, fosmártott meg meglepően kevés. azért egy gyufásdoboznyi egzotikus állatkát is sikerült becsempészniük :D

[ Szerkesztve ]

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#42191) Mr.Csizmás válasza Mr.Csizmás (#42190) üzenetére


Mr.Csizmás
félisten

SPOILER aliexpress grab bag :D

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#42192) powerwade válasza Mr.Csizmás (#42191) üzenetére


powerwade
senior tag

Aww... azok a kék DSA-k nekem is jól jönnének, amúgy érdekes válogatás. Holnap én is teszek fel szortirozás után képeket. Ami nekem nagyon kéne az 2.25 és 2.75u blank DSA a split spaces DZ60hoz :) A piros/sárga/zöld Stop/Approve/Fuel mekkora méretű?

[ Szerkesztve ]

(#42193) Mr.Csizmás válasza powerwade (#42192) üzenetére


Mr.Csizmás
félisten

majd ha a doktor úr is megkapja, összeülhetünk tradelni és sörözni. :K

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#42194) Ringman válasza Mr.Csizmás (#42193) üzenetére


Ringman
nagyúr

a doktorurazást nem vágom, már a 41801-es hsznél is tanácstalan voltam :/

(#42195) powerwade válasza Ringman (#42194) üzenetére


powerwade
senior tag

Mèg ha nekem mondaná... Mert ugye a 12. doki (Peter Capaldi) a Doctor Who - ból a profilképem :)

(#42196) PixAlan válasza Mr.Csizmás (#42191) üzenetére


PixAlan
aktív tag

wow nem tűnik rossznak, több érdektelen ronda kínai mártott sapkára számítottam(mármint nem az ilyen béna noveltykre hanem mondjuk a magicforce fontjával ellátott borzalmakra)

nekem 4-10db 1.5u és 4db 2u dsa kupakra lenne szükségem ergo kithez, szóval ha esetleg lenne valakinek fölös sörért vagy csokiért cserébe ne tartsa magában :))

(#42197) Mr.Csizmás válasza Ringman (#42194) üzenetére


Mr.Csizmás
félisten

akkor tévedek, mégse doktor az alteregód :F

@powerwade az is pótolnivaló nálam :R

PixAlan :K

[ Szerkesztve ]

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#42198) Ringman válasza Mr.Csizmás (#42197) üzenetére


Ringman
nagyúr

(#42199) inf3rno


inf3rno
nagyúr

No én közben méricskéltem. Úgy néz ki, hogy méretben és a szükséges gombok számában a 60-65-70%-os billentyűzetek a megfelelőek. Annál több már túl széles, annál keskenyebben meg már nincs elég gomb. Szóval a TKL (80%) is kilőve, a 40-50%-osak is, mert nincs számsor rajtuk. A 65-70%-nál plusz egy oszlopot és plusz egy sort adnak hozzá. Szélességben tehát a kettő egyforma, magasságban térnek el egymástól. Annyi extra van rajtuk a 60%-hoz képest, hogy a 65%-on már vannak nyilak, a 70%-on meg már van F sor. Az utóbbi nem annyira fontos, az előző talán egy kicsit, mert szoktam page down-t meg end-et használni, meg persze a del sem ártana. Igazán jó szélességben a 60%-tól egy oszloppal keskenyebb lenne, de az nem létezik. Így valószínűleg nálam az lesz, hogy keresek valami keskeny kivitelű 60%-osat.

A DIY-ről azt olvastam, hogy a végére drágábban jön ki vele az ember, mintha megvenné készen, szóval inkább olyannak ajánlott, aki szeret mókolni vele, vagy valami nagyon egyedit akar.

Az ISO-ban nem igazán reménykedem, mert úgy veszem észre, hogy a legtöbbjét USA piacra szánják, tehát valszeg ANSI lesz a vége. Aztán vagy megtanulok együttélni a kiosztással, vagy nem használok ékezetes karaktereket vele. Az utóbbi nem nagy gond, mert többet használom már az angolt lassan, mint a magyart, kivéve talán ezt a fórumot. Még körülnézek mielőtt megrendelem, meg kérek még véleményt. Majd jelentkezem később. :-)

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#42200) Domonkos válasza inf3rno (#42199) üzenetére


Domonkos
Ármester

Am 40%-os billentyuzetek a legminimalisabb kezmozgasra torekszenek es egyebkent sokkal jobbak, mint ahogy azt sokan gondoljak. Ugyan kell egy kis ido mire az ember hozzaszokik minden egyes billentyukombinaciohoz, de utana a szinte 0 kezmozgas nagyon vissza fogja hozni a tanulasba tett erofesziteseket. Ugyanaz mint a 60%-os eseteben, csak egy fokkal extremebben.
Hasonlo filozofia, mint az egerhasznalat teljes mellozese.

Gender of electrical connectors is defined by the pins.

Útvonal

Fórumok  »  Beviteli eszközök  »  Milyen billentyűzetet vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.