Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Digitális fényképezés  »  Micro Four Thirds (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#52401) Parci válasza Ijk (#52399) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

nekem a 80 képenként lemerülő aksi, a másodpercekig kártyára írás, a lassú és szar af és a többi kizáró ok lenne, ennyire nem fontos azért a falevél élessége. kuriózumnak jöhetne csak egy ilyen stigma, mindenesnek tuti nem.

az lx100 elég tökéletes lett, de nekem picit fura, hogy a gm5-ért nem lelkesedik itt a nép jobban, végül egész értelmes keresőt kapott, billeg az lcd, jobb a hátsó tárcsája és rá lehet tenni bármit. az új tele pedig meglepően pici lett.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#52402) Parci válasza jjeahh (#52400) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

ez egy comment:com-os anyag alatti komment volt :)

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#52403) Mercutio_ válasza Parci (#52401) üzenetére


Mercutio_
félisten

Én lelkesedem, de még nem döntöttem el, hogy LX100 vagy GM5, majd idővel eldől.

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#52404) |AP| válasza Parci (#52401) üzenetére


|AP|
veterán

ha rá lehetne tenni egy 12-37,5-et 1.7-2.8 fényerővel, akkora méretben, mint az LX100-on van, akkor még jobban lelkesednék a GM5-ért :)

de egyébként igazad van, pont a "rá lehet tenni bármit" miatt nem fogok én sem megválni a GM1-től.

szerk: az "egész értelmes kereső" nem ugyanaz, mint az LF1-ben volt? Vagy javítottak rajta?

[ Szerkesztve ]

(#52405) Parci válasza |AP| (#52404) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

ha lenne ilyen obi, nem lenne olcsóbb, mint az lx100. szóval még mindig megveheted és mellé a gm5-öt. a gm5 keresője amúgy jobb az lf1-énél.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#52406) .mf válasza Parci (#52401) üzenetére


.mf
veterán

Nem rossz az, csak nekem a GM-méret mindenesnek már egy kicsit kompromisszumos, kezelhetőségileg és fogásilag is. Ha meg aprógép, akkor az LX100 az obijával érdekesebb.

Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/

(#52407) madgie


madgie
titán

Nicsak, Robo! Ezt neked tervezték? :)

(#52408) k1csi válasza Parci (#52393) üzenetére


k1csi
senior tag

A g7x tényleg kellemes meglepetés, viszont vsz. már a Sony-nak sem jött össze a 20MP-es rajz a Canonnak meg úgy kellene jobbat hozni, hogy hosszabb az obi ill. a nagylátó véget leszámítva minden gyutávon fényerősebb is. Persze nagyobb bumszli az obi a váz elején, de sokkal inkább úgy érzem. hogy egyszerűen lejjebb van a mérce ezeknél a vázaknál.
Sőt érzésre végeredmény szempontból nem hiszem, hogy lényeges különbség lenne ezek a mostani csúcskompaktok között (ha a gyutáv elég). Pl. a G1XmkII 1 Fé-el fényerőtlenebb obi (kiv. nagylátó vég), de 1 Fé nagyobb szenzor. A jobb szenzortech miatt több pixelt bír el a Sony szenzor és e-miatt jobban lehet croppolni, viszont vélhetőleg pont a tele végén rajzol a leggyengébben az obi (a G1xmkII-nél így van) azaz pont ott kevésbé használható a crop.
A magasabb árcédula meg a kis átfogás miatt viszont az LX100 iránt sem vagyok igazán lelkes.

A Sony szenzor üdvözlendő, meg a jobb videó is (ebben a G1xmkII is elég halovány), de pl. a g7x szánalmasan gyenge akkuja (ami vsz. akkor jön ki, ha részben videózna is valaki) ill. nemhogy beépített még opcionális kereső sincs miatt mindig ott van, hogy megint ez is csak több kompromisszum mint lehetne...

Szóval mindegyik bőven kompromisszum csak máshol, de legalább lehet válogatni kinek mi fontos-

Amit a fotózásról szeretnél tudni Chuck Gardnertől: http://super.nova.org/DPR/

(#52409) hegyimorc válasza Parci (#52401) üzenetére


hegyimorc
senior tag

"nekem picit fura, hogy a gm5-ért nem lelkesedik itt a nép jobban, végül egész értelmes keresőt kapott, billeg az lcd, jobb a hátsó tárcsája és rá lehet tenni bármit"

Nem rossz, de ha csak egy gépem lehetne, akkor nem ilyen lenne, mert ez túl pici, hogy akármilyen obival kényelmes legyen, ha viszont van egy rendes, nagyobb gépem is, akkor amiket most kapott azokra nincs igazán szükségem, mert akkor a másik gépet kapom fel.

Már leszoktam arról, hogy adatlapok alapján próbáljam eldönteni, mi kell, mi nem és ha visszatekintek a GM1-el eltöltött túrázós szezonra, akkor abból nem hiányzik nekem semmi, amit most megkapott a GM5. A keresőn picit gondolkodtam, de igazán az sem hiányzott. GF1-nél még igen, mert annak gyakran nem láttam semmit a kijelzőjén, de a GM1-et mindig jól láttam.

Ha valaki azt mondaná, hogy kérhetek valami változtatást a GM1-en, akár pici méretnövekedés árán is, akkor nagyobb akksit kérnék. (De lehet, hogy még ezt sem)

Tetszik a GM5, de bennem csak olyan érzést kelt, hogy lett egy újabb gép amit nyugodt szívvel választhatnék ha a GM1-re rádőlne egy fa.

Eladó 100km-t futott CUBE SL Cross Race fitness bringa 460eFt helyett 300eFt-ért (kb 175-195cm közötti magassághoz) : https://goo.gl/acsjPA

(#52410) Warter válasza Parci (#52401) üzenetére


Warter
őstag

Én abszolúte lelkes vagyok, az asszony LX7-e mellé/helyett felesleges lenne egy LX100, viszont az én GX1-em utódja így meg van. A GX7 már kicsit nagy nekem. Bár úgyis az ár dönt, ha olcsóért lesz GX7, akkor lehet duzzogva elleszek azzal is. :DDD

(#52411) MrChris


MrChris
nagyúr

Jól néz ki ez az nx1, egész átgondolt a formaterv, letisztult. A wifi gomb mondjuk kicsit hangsúlyos, talán annyira sűrűn nincs rá szükség.

(#52412) MrChris


MrChris
nagyúr

Tényleg, a sima G vonal szanálva van?

(#52413) madgie válasza MrChris (#52411) üzenetére


madgie
titán

"egész átgondolt a formaterv, letisztult"

Aha, átgondolt ;]

Mondd már meg, a kedves delikvens hogy teker azon a programtárcsán?Elengedi a a teljes gépet jobbal és felül kezd két ujjal, fél tenyérrel, majd ököllel matatni? Mert az, hogy teljesen idióta módon a státuszkijelző (státuszkijelző, istenem...) miatt betolták annyira a tárcsát, hogy élő ember hüvelykujja nem ér el odáig, még rá is b@sztak egy lock gombot. Letisztult lett, no :DDD

(#52414) theporcupine


theporcupine
tag

Látom, a GH4 firmware update megjelenése sem váltott ki semmi reakciót szemben a heteken át tartó és némi csalódással zárult E-M1 várakozásokkal. Azért én az USB-s vezérlésnek nagyon örülök, ezt hiányoltam idáig a GH sorozatból és nem is értem, miért hagyták ki. A többit meg majd a gyakorlatban. Kár, hogy még várni kell rá egy hónapot.

https://www.flickr.com/photos/nomorethanwaves/

(#52415) .mf


.mf
veterán

Közben a Sony is elég érdekes dolgokat hozott ki FE-vonalon.
24-240 f3.5-5.6 :Y :DDD ezdekemény... s méretre még nem is tűnik annyira nagynak...
35 f1.4 - kicsit nagynak tűnik csak az obi képe alapján
28 f2 + előtét-lencsék - jó, hogy végre van kompaktabb f2-es obi is, de miért pont 28, nem tartozik a kedvelt látószögeim közé :( A 21 UWA-előtéttel már jobban hangzik, de akkor lehetett volna már egyből annyi.
90 f2.8 makró - hmm portréobinak lehetne fényerősebb, f2.8-nak lehetne kisebb... Biztos nem akartak a leendő 85 f1.x Zeissnek konkurenciát állítani...
De ha kiadnának egy ápdételt A7-et, ami működésre gyorsabb, és van benne OMD-féle vázstabi... akkor egy LX100 jellegű mellett az lenne a fő rendszerem. De szerencsére ennek kicsi az esélye, ahogy egy FF OMD-nek is, úgyhogy egyelőre biztonságban a megtakarításom :))

Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/

(#52416) Mercutio_ válasza hegyimorc (#52409) üzenetére


Mercutio_
félisten

Ha mint hatalmas fejlesztés a programtárcsa közepébe átkerülne az expo gomb (vagy a kettő helyet cserélne) azt nagyra értékelném, G3 után rutinból a programtárcsán akarok exponálni :O

. mf: Pedig az aps-c 28 (ekv 42) az ~ a pana 20/1.7 ami tökéletes 1 obis cucc.

[ Szerkesztve ]

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#52417) MrChris válasza madgie (#52413) üzenetére


MrChris
nagyúr

Majd kiderül, de szerintem én simán elérem a hüvelyk és mutatóujjammal, miközben a kezemben van. Fogadjunk, majd ha lesz MM-ben vagy valahol tapi akkor a másik kezemben telóval lefotózom :DD
Amúgy egy Nikon D7100-on végképp esélytelen az általad vizionált mozdulat :P mert teljesen idióta módon a programtárcsát a státuszkijelző miatt áttették balra Istenem ilyen kretén idióták! :C És még rá is b@sztak egy lock gombot. Ezek nem tudják mi az ergonómia! ;] Klasszikus felállás, bal kéz alul fogja avázat, hüvelyk-mutatóujj forgathatja a zoomgyűrűt. Harmadik 'kezemmel' (mert kemény vagyok) meg benyomom a programtárcsát :DD és még tekerem is :C

(#52418) .mf válasza Mercutio_ (#52416) üzenetére


.mf
veterán

Mondom FE :P ahol a FF 28 az ekv 28

Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/

(#52419) Mercutio_ válasza .mf (#52418) üzenetére


Mercutio_
félisten

Bocs, hogy nem vagyok képben sunyi mountok terén, este megvesszőzöm magam.....vagy aki épp az utamba kerül.

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#52420) Lassú Víz válasza Mercutio_ (#52419) üzenetére


Lassú Víz
őstag

Akkor én kikerüllek. Vagy beöltözöm.

A mérnökkel már egy órája vitatkozol valamin, mire rájössz, hogy ő ezt élvezi.

(#52421) Ijk válasza Parci (#52401) üzenetére


Ijk
nagyúr

Kártyaírás közben teljes mértékben funkcionál a fényképező, tehát zavartalanul tudsz közben fotózni. Nyilván ha több képet lősz akkor torlódik a dolog, de nem ezekkel a gépekkel lőnek tipikusan 20 expos sorozatokat.
Az aksi tényleg kevés, már nézegetem honnan rendeljek még kettőt.
De mindegy is, a sigmák nem általános felhasználásra vannak, túlságosan korlátozottak ahhoz. Viszont jóformán egy jobb milc fix obi árán hozzájuk lehet cserébe jutni.

[ Szerkesztve ]

/人◕ ‿‿ ◕人\

(#52422) Mercutio_ válasza Lassú Víz (#52420) üzenetére


Mercutio_
félisten

Következő talira ebben jössz, és ez nem kérés volt, a topic megszavazta!

MC Pite: Nem te vagy a célközönség, "Haladjon tovább, nincs itt semmi látnivaló!"

[ Szerkesztve ]

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#52423) MC Pite


MC Pite
veterán

Ahogy olvasgatom az újdonságokat (GM5 engem is hidegen hagy) egy dolgot nem értek...

Ha eddig a 12-35 2,8OIS ekkora volt, a 12-32 3,5-5,6OIS meg emekkora... Akkor most hogy a fenébe tudtak egy 11-34 1,7-2,8OIS-t ilyen pici méretben csinálni?:Y
Avagy idági miért bénáztak ennyit a zoomokkal? Nem hiszem hogy olympus palacsinta zoomhoz hasonló eredményre kéne számítani, szerintem még jó képe is lesz.

Ha még kézi zoomos lenne (nem motoros) megnyalnám az 9 ujjamat :D Tizet csak akkor, ha a vaku is belefért volna valahova.

[ Szerkesztve ]

<ELADÓ: Pixel8HibridTok> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

(#52424) schawo válasza .mf (#52418) üzenetére


schawo
titán

Miért, az nem megy fel sima e-mount nexekre? Tudtommal de.

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#52425) .mf válasza schawo (#52424) üzenetére


.mf
veterán

Kákán is csomót, Safranek. FE, FF-re tervezték. Akkora az obi, mint egy NEX váz, csak a legperverzebbek raknák arra.

Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/

(#52426) Parci válasza MC Pite (#52423) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

kisebb szenzorra rajzol az obi, másrészt fix obinál sokkal nagyobb a mozgástér, szépen becsukódik a vázba

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#52427) jjeahh


jjeahh
nagyúr

panáéknál a mérnökök valszeg kokalevelet rágnak vazze, beindultak rendesen :DDD

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#52428) gorgo


gorgo
őstag

Khm, kedves leendő (ex)topiktársak. Hát egyedül hagytok??!? :O
Hát mindenki elkurvul holmi zsebhokimütyürök miatt?? :F Merc_ most, akkor eladod a friss GM1-et? :P (Az nem bukás?)
Félre téve a viccet, puding próbája az evés! És most nem pesszimista vagyok.
Én, ha mennék innen Fudzsi X-t vennék. Elcseszettül jó fixeik vannak és mellé fasza kit zoom (kb. ez az egy nincs meg a tetű m43 felhozatalból, és nem is akarnak tosszák meg). Éppnem ég van mit fejlődniük, illetve az árak kissé betegek, de majd 1-2 év múlva javul a helyzet! Hát kirándulni, meg streetelni jó lenne egy LX100 aláírom :)
Azért nem megyek, mert a fotózásra szánható időm per-pill nem indokolja, hogy ilyen fasza kézben (fiókban) lévő üveghegyet lecseréljek.

"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"

(#52429) madgie válasza gorgo (#52428) üzenetére


madgie
titán

Beteg ár? 150-ért vehetsz most is használt X-E1 kitet, azzal az igen jó 18-55-tel, további 130 mellé egy 35/1.4. Jó, nem a legújabb, nem az 56-os fix, de ettől a kombótól is beszarnál :DDD

(#52430) Studi válasza gorgo (#52428) üzenetére


Studi
addikt

Én továbbra is elkötelezett vagyok. :) Bár én sem használom, csak adom-veszem-cserélgetem a cuccokat. :DDD

(#52431) MC Pite válasza Studi (#52430) üzenetére


MC Pite
veterán

Te? Akkor Tayrol mit csinál? ;] :P
Tényleg, mazsi hogy belassult mostanában :D . Meg relatív én is, alig veszek kipróbálásra 1-2 dolgot, bár asszony megölne ha úgy pörgetném a fotós cuccokat ahogy egyéb hw-eket. De fene a sok tesztbe, abból nem derül ki milyen használni egy-egy cucc :B ot

Mercutio_, amikor az ember azt hiszi hogy valami bukás nélkül elad, na akkor üt be néha nem kis meglepetés :D . [Pl egy kit új árának 120.000Ft-os árleszállítása egyik napról a másikra :W ]

Cameraphone nem olyan nagy szám, 1/1,2" f/2,4 lapul most is a zsebemben...

[ Szerkesztve ]

<ELADÓ: Pixel8HibridTok> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

(#52432) Mercutio_ válasza gorgo (#52428) üzenetére


Mercutio_
félisten

Remélem nullán ki tudok szállni belőle, ha úgy döntök, hogy megy a kicsike, de el nem hagyom a hajót, mert a G3-nak több a használati értéke a paicinál.

Fujik nekem már nagyok méretben és súlyban, annyi erővel már visszamehetnék Pentaxra :DDD

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#52433) arn


arn
félisten

fasza az lx100, kivancsian varom a tesztkepeket... viszont a gm1 lesz olcso :)

facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld

(#52434) gorgo válasza madgie (#52429) üzenetére


gorgo
őstag

Az Em5 után megfogadtam, hogy több szar ergonómiájú vázat nem akarok!!! Leszarom ha kicsit nagyobb, de jó legyen a fogása! Méret/fogás téren most nálam a GX7 a nyerő, és tapiztam az XE2-t: sem a fogása nem jó, az AF meg köszi, várok 1-2 évet, de aláírom, baba képek esnek ki belőle, like :R ! (az XT meg böszme drága, és nem fogtam, de képről legalább "elmegy/jó"). Szal a 3 klasszik fix, 12-es sami, XT váz messze milla fölött van... az nem bagó!

[ Szerkesztve ]

"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"

(#52435) arn válasza gorgo (#52434) üzenetére


arn
félisten

nekem az egyik kedvencem volt az em5 fogasa :) az xt1e nekem kevesbe all kezre, de en ilyenen sose akadok fenn, ugysem ott tartom a sulyt tobbnyire, mindig tamasztok.

facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld

(#52436) schawo válasza gorgo (#52428) üzenetére


schawo
titán

Nekem a Fuji, a Sony és a Samu obik (és az mft pro zoomok) is túl nagyok. Egészen biztosan maradok az mft rendszerben. Esetleg LX100. De akkor ugrik a tele tartomány. De jó lenne, ha kiadnának egy 2x telekonvertert az LX100-hoz, és akkor ekv. 150/5.6 lenne a vége.

evDirect villanyautós töltőhálózat

(#52437) Freddy76 válasza gorgo (#52434) üzenetére


Freddy76
addikt

Sokszor mondtam, hogy a Fujiban nem a váz a gyenge láncszem, hanem az obi. XT1-en sem lesznek gyorsabbak...

Azt is mondtam, hogy ennek a dögnek lelke van. Nem apple, itt nincs "just works" filozófia. Ki kell tapasztalni. Tudom, hogy furcsa, de az első expókhoz képest, most töredék idő alatt tudok fókuszálni az 56-tal. Még a játszótéren is használható.

A 27 soha nem volt problémás, abszolút hozza a pana 20 sebességét.

Persze nem mft szint. A GX7 nyílván minden körülmények között gyorsabb bármelyik pana obival.

"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

(#52438) Parci válasza Freddy76 (#52437) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

halálra idegesít a canon, hogy a pana gx1 után kiadott egy g1x-et, most meg a gx7 után itt a g7x. ez utóbbi amúgy állati kicsi lett, nem is értem, hogy hogy fér bele a 24-100/1,8-2,8 obi :Y (nyilván úgy, hogy szar lesz. sajnos.)

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#52439) Freddy76 válasza Parci (#52438) üzenetére


Freddy76
addikt

Azt nem teljesen értem, hogy ezt miért csinálták. A jelen topik is mutatja, hogy az mft vázak és a nagy szenzoros csúcskompaktok célcsoportja között igen nagy átfedés van, és ezt szerintem a Canon marketingesei is tudják. Ehhez képest ez az elnevezés szerintem melléfogás. De én csak egy buta nem marketinges vagyok, szóval lehet, hogy tévedek.

"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."

(#52440) Warter


Warter
őstag

(#52441) Ijk válasza Parci (#52438) üzenetére


Ijk
nagyúr

Mondjuk valami kis portrézásra alkalmasnak tűnik. :)

/人◕ ‿‿ ◕人\

(#52442) Parci válasza Ijk (#52441) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

csinos bringa :)

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#52443) MC Pite


MC Pite
veterán

Kizárt dolog hogy véletlen legyen ez az elnevezés :(

Nem éppen dícséretes hogy ki kell kicsit ismerni(jobban mint mást), de akkor azok sem voltak tök hülyék akik összeszoktak vele és azt mondták simán használható? Nekem pár hét kellett a pofámleszakadezlassabbmint akomótoskompaktunk-tól rohagálógyerekeismeglesz1.4el-ig. Az igazán tökösek meg kutyáznak a 35össel régi vázzal; én ahhoz már kevés vagyok ;]

Nem is olyan rossz a GX7X... Mondjuk képnézők/böngészők az ilyen képeknél (öhm, felsőközepes szenzor/pixelmérettől lefelé :DDD ) 1:1 helyett jó lenne ha csak 50%ra ugranának, pixel szinten azért nem finom :D

[ Szerkesztve ]

<ELADÓ: Pixel8HibridTok> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

(#52444) Parci válasza MC Pite (#52443) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

mindig a raw-t kell nézni, megvárom a teszteket. de ha csak ennyire lesz szar, már az is valami :B

amúgy meg is lehet indokolni az elnevezést valamelyest. a canonnál a top dslr váz az 1-es. a top aps-c váz meg a 7-es. itt is a top nagy szenzoros kompakt az 1-es, a top kisebb szenzoros kompakt a 7-es. ennyi.

no meg az is megérne egy misét, hogy miért gx7 a gx1 után? és akkor miért gm5 a gm1 után? na és a g5, g6? wtf?

különben évekig úgy voltam, hogy canon gépet bottal sem. ennek az oka a mesterségesen lehülyített 300d volt egyébként, meg az akkori qc gondok. a nikon ehhez képest nem szégyellte tökönlőni a d2x-et egy d300-zal stb. a nikon volt a menő.

nos, a nikon elmehet a francba. pár éve képtelenek kiadni egy fx vázat, amit ne kéne visszahívni. isten sem tudja már, hogy mikor adták ki a d300-at, de annyi eszük sem volt, hogy folytassák. a dizájnt is elqrták.

nagyon szívesen vennék canon kompaktot, már csak azért is, mert a nikon eddig gyalázatosat produkált a témában. bár pletykálnak egy p8000-ről, de nagy a csend.

[ Szerkesztve ]

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#52445) Ijk


Ijk
nagyúr

Nem tudom ti hogy vagytok vele, de ha már a panának sikerült egy majd 4:3-as érzékelő felületet kiszolgálni egy ilyen obival és a canon is "S" méretben kihozott egy ilyen zoomos gépet, akkor nem-e esetleg lehetne egy Ricoh GR méretű, 4:3/APSC szenzoros kitolós obis, ekv. 50mm f1.8-as masinát kidobni? Csak hogy keressem a piaci rést. ;]

MC Pite: Azért még előtte LR-ban nyisd meg az LX100 és a D750 + "nagy csúnya zoom" képeit kis összevetésre. Nem mondom hogy akkor sem az LX100-at vennéd el, de lehet hogy egy kicsit baszná az oldalad az a D750. ;]

[ Szerkesztve ]

/人◕ ‿‿ ◕人\

(#52446) MC Pite válasza Parci (#52444) üzenetére


MC Pite
veterán

És ha a négyes babona miatt kimarad, akkor hogy lett GH4? ;)

Fene a népekbe, hát hihetetlen hogy egy kompaktra 100× akkor nyálcsorgatás és felfokozott hangulat van, mint a csoda D750-re ;] . Teszem hozzá a D750et azzal a nagy csúnya zoommal amivel fényképezték vigyorogva cserélném be egy LX100ra :K .

<ELADÓ: Pixel8HibridTok> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

(#52447) silmatauki válasza MrChris (#52320) üzenetére


silmatauki
őstag

" Amúgy konkrétan melyik emberi áron beszerezhet led körte és kompakt a jó?"

Emberi áron valszeg nem kapsz kifogástalan LED lámpát, mert egyik sem fog semmiféle vörös-tartománybeli emisszióval bírni, ráadásul az olcsóbb modellek döntő többsége villog is ezerrel, ja bocs, 100 Hz-zel.

Én a következőket ajánlom (nagyon sokat teszteltem villogás és CRI szempontjából): ha kb.-izzólámpa spektrum kell, azaz kellenek vörös összetevők is, akkor a LEDON magas CRI-jű lámpáit fogod akarni. Ezeket az osztrák cég nem forgalmazza Mo-n; én a ledison-led-lights.co.uk-ról rendeltem több darabot is még 2011 szeptemberében. Azóta az akkor forgalmazott (és nálam azóta is kitűnően működő) modellek eltűntek a választékból. Ez van helyette, ami hasonlóan jónak (és sokkal olcsóbbnak: anno 32 Font/db áron + posta vettem a lámpákat; ezek max. feleannyiba kerülnek) tűnik:

http://www.ledison-led-lights.co.uk/p/LEDON+LED+Lamp+13W%2C+E27+Dimmable%2C+A66/131.htm

Ez dimmable, és emiatt (mivel van benne egy hatalmas pufferkondi vagy hasonló) nem is vibrál. Nem dimmable Ledon lámpákat nem teszteltem, mivel nem akartam pénzt (alig valamivel kevesebb, mint a dimmable) kiadni olyan lámpáért, amit aztán nem használok, ha kiderül róla, hogy villog.

Ha pénzt akarsz megtakarítani és nem kell a magas CRI, “csak” a vibrálásmentesség, akkor ezt ajánlom: Omega Led Lampbulb, E27 *2700K*. Anno (tavaly jún.) az itmedia.sk-tól rendeltem többet 2200/db-ért. A szokott LED-es sárgászöldes fénye van (ezért a pénzért ez van...), de nem vibrál, és azóta is működik (szemben egy halom olcsóbb LED-es lámpával, amik csak pár hónapig bírták).

[ Szerkesztve ]

(#52448) ROBOTER


ROBOTER
addikt

Győzzetek meg, legalább abban tévedtem, hogy 40-150 Pro állványgyűrűjét nem lehet eltávolítani...
(félek utánaolvasni)

(#52449) Tin_Shield válasza ROBOTER (#52448) üzenetére


Tin_Shield
őstag

A specifikációban szerepel az objektív súlya állványgyűrűvel (880g) és gyűrű nélkül is (760g). Más utalást nem találtam, illetve talán az egyik promó fotón nincs rajta a gyűrű.

[ Szerkesztve ]

(#52450) schawo válasza Tin_Shield (#52449) üzenetére


schawo
titán

Igen, az egyik fotón egyértelműen gyűrű nélkül van.

evDirect villanyautós töltőhálózat

Útvonal

Fórumok  »  Digitális fényképezés  »  Micro Four Thirds (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.