Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Lokál  »  iPhone-t használók OFF topikja (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2018-06-26 14:04:56

LOGOUT.hu

iPhone-t használók OFF topikja

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#9901) DanielK válasza manchester85 (#9900) üzenetére


DanielK
addikt

Ezt akkor csúnyán benéztem! :B :DDD
Basszus, qrva jó a marketingje a Vodának. Ha más is olyan b*lf*sz mint én, akkor ő sem veszi észre és megveszi mátrixszal. :Y :DD

[ Szerkesztve ]

(#9902) DanielK válasza manchester85 (#9900) üzenetére


DanielK
addikt

De még mindig tartom magam ahhoz, hogy ezt nem lehet objektívan hasonlítgatni. :P :DDD

(#9903) philoxenia válasza manchester85 (#9900) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

Sokkal nem jobb... Bármilyennel megvéve...[link]
A Voda netje meg sok helyen kritikán aluli.... :U Pesten lehet jó, de vidéken már....

[ Szerkesztve ]

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#9904) manchester85 válasza DanielK (#9901) üzenetére


manchester85
addikt

Hidd el, a másikat is benézted, ugyanúgy mint ezt, csak az még mindig nem esett le. :)

Elmondtam az objektív érveket.

1. az USA-ban fix ára van a készüléknek (200$) Ez már eleve magában foglalja, hogy a csomagok kevésbé rugalmasak. Nem fognak 20$-os csomagot adni mellé. Nálunk igen, ugyanis ezzel emelkedik a telefon ára is. De ez még mindig jobb, mert valaki inkább a beszélgetésen spórolna, mint hogy fizessen egy csomó havidíjat.

2. az USA-ban vannak olcsóbb szolgáltatók. Amelyik iPhone-t árul, az eleve drágábban ad mindent. A 3 grácia, szidják is őket rendesen. Ergo, ugyanazt a szolgáltatást drágábban kapod meg. Ez is egy objektív tény, szívesen linkelek neked csomagárakat. Én nem iPhone miatt vagyok T-s, hanem mert egy számomra kedvező csomag van a T-nél. Ergo, semmilyen kompromisszumot nem kellett kötnöm az iPhone vásárlásához e tekintetben. (Csak a hűség, de előfizu amúgy is kell. :U ) Ez is egy óriási különbség a magyarral összehasonlítva. Bármilyen csomaggal, szolgáltatónál megvehetem (kivéve a telenort), max drágább lesz a telefon. De a független ár fölé nem fog menni, az iPhone-t forgalmazó amcsi szolgáltatók árkülönbözete viszont igen.

Azt nem lehet eldönteni, hogy egy amerikai pénztárcához mérten mennyire sok egy 100$-os csomag, de azt igen, hogy van olyan szolgáltató, aki 50$-ért adja ugyanezt, és hogy az mennyivel kerül kevesebbe. Ezek objektív tények. És az is objektív tény, hogy ha Amerikában olcsóbb a független készülékár, és drágábbak a csomagok, akkor elvileg mindkettő érv a hűségnyilatkozat ellen szól. Ahogy az is, hogy vannak olcsóbb szolgáltatók és vannak drágábbak. Nálunk nincs ilyen. Tehát nem kell szolgáltatói szinten kompromisszumot kötnöm. (kivéve, ha telenoros lennék). Csakhogy az USA-ban jóval nagyobb árbeli eltérések vannak. És az is objektív tény, hogy a legtöbb amerikai agyilag zokni, és fogalma nincs, mire mennyi pénze van, mert a legtöbbjük hitelkártyákból építi fel az egész életét. :U Én csak annyit írtam, hogy az USA-ban se épp olcsó mulatság iPhone-t venni. Ami szintén tény, ugyanis más szolgáltatónál 1000x olcsóbb ugyanazt a szolgáltatást megkapni, így lényegében burkoltan a készülék részletét fizeted vissza sokszorosan burkoltan, nem pedig a szolgáltatás igénybevételéért kapod a kedvezményt.

[ Szerkesztve ]

i6 Silver

(#9905) Mr.Csizmás válasza philoxenia (#9889) üzenetére


Mr.Csizmás
félisten

sima érettségim van (hivatalosan, mert szakma az off a mostani munkakörben), és nettó 102e-t keresek. jó vagyok? mert alulfizetettnek érzem magam :DDD

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#9906) philoxenia válasza Mr.Csizmás (#9905) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

Ha jó a meló, akkor nem, ha utálod akkor igen....

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#9907) Xero válasza Malachi (#9887) üzenetére


Xero
nagyúr

Ismeretségi körömben (80%-osan mérnök/IT) az átlag itthon olyan netto 240-260 körül alakul juttatások nélkül. Ez azért fel tudja nyomni a nagy átlagot is.
Nekem is voltak itthon olyan ajánlatok amik ennek a 240-260-nak közel a dupláját hozták volna a konyhára nettoban, de a meló is olyan lett volna. Van aki elvállalta és az még jobban tolja föl.

Ettől függetlenül én továbbra is tartom, hogy értékelhető tudással-tapasztalattal, ha van az embernek rá lehetősége, akkor mozdulni kell nyugatabbra.

[ Szerkesztve ]

(#9908) válasza philoxenia (#9895) üzenetére



őstag

Lehet hogy elsiklottál a hozzászólásom felett, vagy nem értetted. Az átlagott azok dobják meg akik havonta milliókat keresnek, de a sok 100milliós jövedelem sem ritka. Simicska, Demcsák stb. és még ki tudja hányan vannak. Igen átlagot számólnak - statisztika. Mintát összehasonlításra használnak.
Nostredamus jóslata beteljesülni látszik, csak természetik katasztrófákat demográfiai összeomlásra kell felcserélni. A világgazdaságot két dolog határozza meg. A pénz, és a bizalom. A oxidációt a gyulladáspont és az oxygen. Ha valamelyik komponens sérül, nem tökéletes az égés. Nosztri azt is megmondta, hogy a világégést egy új paradicsomi világ követi. Erre a következő teoriám van. A demokráciát az ókori rómaiak találták ki, ami sosem működött jól, de a mai napig sincs jobb helyette. Meggyôződésem, hogy nem a demokráciával van baj, hanem az emberiség nem érett meg rá. Az Új Direktíva - a világégést követő időszakban - már az emberi értékekre fekteti a hangsúly.Megszünteti a nemzetek közötti rivalizálást. Nem lesznek gazdagok és szegények, helyette az erény és bizalom fog dominálni. A "gazdagságot" mint mércét az határozza meg ki mennyit tett másokért, a közösségért. Megszünik a pénz mint fizetőeszköz, helyette igény igénye szerinti javadalmaztatásba részesül. Ehhez az kell hogy képesek legyünk felmérni a lehetöségeinket. A tanulás - mint megszerzett tudás erény, de nem különbség, legyfeljebb szélesebb horizontot jelenthet a társadalom építése szempontjából. Ebben a rendszerben a boldogság nem időszakos, hanem a természetes létforma. Ma haszálatos negatív hangulatott sugalló szavaink kikopnának a generáció váltások alatt. Szociális fejlődésünkkel exponeciálisan nőne tudományos fejletségi színtünk, a kiegyensúlyozott logikus gondolkodásmódunknak köszönhetően.

Hihetetlen, de igaz. Szeretném ha ezt a hsz-t mindenki csak ezer év múlva olvasná el. :D vagy legalább újra.

Szerk. Az eber önző, és képtelen az önfeléldozásra.

[ Szerkesztve ]

(#9909) philoxenia válasza (#9908) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

A jövedelembe csak a fizetéseket számolják bele, ne keverd ide Simicskát és a többieket.
Demcsáknál kire gondolsz? :F
Esetleg Demján, de ő sem fizetésből húz magas jövedelmet... Amúgy 2millió ember fejenként 80000-el és 1000 ember 8millával:

2 000 000 * 80 000 = 160 000 000 000 + 1 000 * 8 000 000 = 8 000 000 000 = 168 000 000 000 / 2 001 000 = 83 958.021 Milyen meglepő.... Ennyit emelnek a magas fizetések, ha teljes átlagot számolunk...

Akkor töröljem az előző hsz-ed? :U :D ;] Úgy megvalósul az ezer év....

[ Szerkesztve ]

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#9910) eszgé100 válasza philoxenia (#9909) üzenetére


eszgé100
őstag

Gondolod, hogy csak 1000 ember keres 8 millát?

"-Meddig tart a játék? -Amíg mindenkinek ki nem verik a fogát..."

(#9911) philoxenia válasza eszgé100 (#9910) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

Gondolod, hogy olyan sokan kapnak annyi fizetést, amennyi fölemeli az átlagot? Keresetről van szó, nem jövedelemről... Illene már megkülönböztetni a kettőt... :U
Olyan, mintha Bill Gates és a mikrosoftos dolgozók jövedelmét átlagolnád és azt mondanád ott annyit keresnek...

[ Szerkesztve ]

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#9912) válasza philoxenia (#9909) üzenetére



őstag

Röviden csak annyit - mivel úton vagyok - hogy már a nyugdíj is jövedelem - ha jól tudom - akkor a milliárdos osztalék, üzletrész, részvény hozadék, nevezzük aminek akarod - nem jövedelem? Még a saját lakásom eladása is jövedelemnek számít.

Törőlheted, de az emberiség elleni bűntet volna, ami már a Hágai Bíróságra tartozik. :D

[ Szerkesztve ]

(#9913) philoxenia válasza (#9912) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

Te az emberiség része vagy? Azt hittem fölöttünk állsz.... ;] :D
Átlag miről is beszéltél? Olvass vissza, ha elfelejted, mit írtál..... :U :D

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#9914) Malachi


Malachi
addikt

az átlagkereset az átlagkereset és kész, magyarul a bérből és és fizetésből élők pénze. csúnya is lenne, ha a milliárdosok vagyonát meg bevételeit is beleszámolnák...

egyet nem tudok, hogy az egyéni vállalkozók pl. számítanak-e, de szerintem még ők sem.

és Philoxenia számítása még inkább alátámasztja azt - nekem - hogy nem értem, hogy jön ki a 141 ezer. szerintem az a 3+ ezer nem olyan nagy ugrás, ekkora mennyiségnél sem. de mindegy, nem számít. sajnálom és vacak a helyzet, de hála égnek nincsenek anyagi gondjaim szóval ennyi. pedig vállalkozóként nekem még a bőrömet is lenyúzzák, de durván.

megyek is, feladom a lottót. :D

(#9915) válasza philoxenia (#9913) üzenetére



őstag

Ez az egész inkonzisztens ahogy ma minden.

Nem vagyok mindenható, csak...

"Azt hiszem, hogy az idősebbeknek már nincs annyi vesztenivalójuk, így az a helyes, ha bátran felszólalnak azok nevében is, akik még fiatalok, ezért az ő esetükben sokkal több forog kockán." A.E.

Az Egyéni Válalkozóknak is van bejelentet fizetésük, különben miből tudnák számolni a járulékokat.

[ Szerkesztve ]

(#9916) philoxenia válasza (#9915) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

Ez egyáltalán nem így van, a vállalkozóknak nem "fizetésük" van általában... Vállalkozók alkalmazhatják magukat és kaphatnak fizetést, de ez nem azonos a jövedelmükkel...

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#9917) sp@rtan válasza sp@rtan (#9852) üzenetére


sp@rtan
senior tag

Így kell ezt csinálni, már csak 79 cent, veszem is. ;]

(#9918) GALARDO


GALARDO
addikt

Számomra már egyre sürgetőbb egy új telefon beszerzése, így érdeklődve olvasom az új iPhone érkezésével kapcsolatos híreket. Én is így vagyok vele.

How would I describe myself? Three words: hard working, alpha male, jackhammer....merciless...insatiable. by: DS

(#9919) tildy


tildy
nagyúr

No , hetvegen el lesz adva .Bukok rajta valamennyit, de usse kavics. max majd megvarjuk az evveget, aztan akkor lesz majd az ujbol egy.Hatha az bejon. £350-ert adom el ismerosnek.

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#9920) mondomén válasza GALARDO (#9918) üzenetére


mondomén
őstag

2 hét és jön a samsung, már nem kell sokat várnod.:)

(#9921) GALARDO válasza mondomén (#9920) üzenetére


GALARDO
addikt

Feltétlen, minden vágyam. :DDD

9922: Az nekem is tetszik, bár kicsit nagy. De sajnos nem jöhet szóba, az android miatt. :)

[ Szerkesztve ]

How would I describe myself? Three words: hard working, alpha male, jackhammer....merciless...insatiable. by: DS

(#9922) mondomén válasza GALARDO (#9921) üzenetére


mondomén
őstag

Gondoltam. :))
Én amúgy nagyon kíváncsi vagyok már rá. A one x is nagyon tetszik.

[ Szerkesztve ]

(#9923) Malachi válasza GALARDO (#9918) üzenetére


Malachi
addikt

ennek is mi értelme, mikor majdnem mindenki őszi megjelenésről beszél...az nyárral kapcsolatos optimista elképzelés legfeljebb csak a cikkszerű fejében létezik.

várom már én is, de annyira azért nem, mert egyre inkább az a tippem, hogy 2 év hűséggel egy 10-11 ezres csomaggal nem marad 100k alatt az ára. :(

(#9924) tildy válasza Malachi (#9923) üzenetére


tildy
nagyúr

Ijj az azert huzos. Itt ilyen aru csomagban ingyen kapja az ember.

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#9925) Malachi válasza tildy (#9924) üzenetére


Malachi
addikt

huh várjál, el vagyok a tévedve, a 16GB-os 4s már most 99.900.- 2 év hűséggel, ikon400-zal, ami havi 11k.

na. most komolyan. kell nekem egy 100k-s telefon? csak az a baj, hogy annyira jó és annyira megszoktam a 3Gs-t és annyi mindent vettem már rá, én nem akarok váltani...

(#9926) válasza GALARDO (#9918) üzenetére



őstag

A Qualcommnak nem sok köze van az iPhone-hoz. Az A6 saját fejlesztésű Corex amit a Samsunggal gyártat. Ezért most az a nagy összeborulás.

Na de ezt...

(#9927) eszgé100 válasza Malachi (#9925) üzenetére


eszgé100
őstag

havi 11k-ért biztos nem vennék 4s-t 100 rugóért

"-Meddig tart a játék? -Amíg mindenkinek ki nem verik a fogát..."

(#9928) Xero válasza Malachi (#9925) üzenetére


Xero
nagyúr

Azért nem kicsit megdöbbentő, hogy az első körös vásárlók (mint pl én és még itt páran) mennyivel jobban jártak. A 70e-s ár azért barátságosabb volt. Mondjuk, ha belegondolok, hogy a 3G-t anno szintén megjelenés napján 30e alatt vettem. Vicces az itthoni szolgáltatók kapzsisága.

Mondjuk én nyáron/ősszel adom is el és vagy Németországban veszek egyet szolgáltatónál, vagy egyet függetlenül akárhol. Szóval már most lehet licitálni egy szép állapotú, fólia nélküli, de dock-ban tartott fehér 4S-re. :P

[ Szerkesztve ]

(#9929) tildy válasza Malachi (#9925) üzenetére


tildy
nagyúr

Az meg mindig mocsok sok az itteni £34 fontos csomag , ingyenes telohoz kepest.

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#9930) Malachi válasza tildy (#9929) üzenetére


Malachi
addikt

persze, hogy sok. rengeteg. minden EU-s, osztrák, német, akármilyen 30-35 Euros csomaghoz képest rengeteg. ahogy mondod, ebben a kategóriában már ingyen is elvihető néhol az iPhone.

de mindig elfelejtem, hogy majd eladom persze a független 3Gs-emet, ősszel remélem még megér majd úgy 40-50-et és a maradékot már sokkal szívesebben köhögöm majd ki.

viszont van egy olyan csavar a dologban, hogy korábban a megjelenés után 3-4 hónappal volt egy rendes árcsökkentés. most meg mit ad isten, utoljára ugye emelték az iPhone árakat. szóval nem tudom, mi lenne okos, ha azonnal megvenném, ahogy kijön, vagy megvárnám a jövő év elejét...hogy aztán még ráemeljenek? normális?

rohadt egy világ ez én mondom, csak az a baj, hogy a környező országokban valahogy mégsem tűnik annak...eh.

[ Szerkesztve ]

(#9931) Xero válasza Malachi (#9930) üzenetére


Xero
nagyúr

A 3G megjelenése után is felment az ára. Azért emlékszem rá, mert egy sörözés alkalmával szóba is került a társaságban, hogy early adopterként mindig bemákolom a jobbik árat szinte mindenből. :P

szerk: Jobban belegondolva lehet, hogy 20e alatt vettem még a 3G-t. Már nagyon nem emlékszem mennyi volt az ára a megjelnéskor. Azt tudom, hogy Szolnokon vettem meg egy utazás során, mert a webshop későbbre igérte csak. :P

[ Szerkesztve ]

(#9932) Xero válasza Xero (#9931) üzenetére


Xero
nagyúr

Na gyorsan utána néztem. 28e volt megjelenésekor az iPhone 3G. :K

(#9933) Mela Kehes válasza (#9926) üzenetére


Mela Kehes
addikt

Nekem tetszik!

"Ha lehet menni akkor menjünk, ha meg tökölni kell akkor meg tököljünk."

(#9934) máyköl válasza GALARDO (#9918) üzenetére


máyköl
veterán

Ez is érdekes:

"Mivel az iPhone-okat Kínában szerelik össze dél-koreai alkatrészekből, az első megbízható, kiszivárgó hírek a távol-keletről szoktak származni, az új készülékekről, az Apple valamelyik partnercégétől. A legújabb pletykát ennek megfelelően egy koreai hírportál indította útjára: bennfentes forrásokra hivatkozva azt állítják, az okostelefon hatodik generációja folyékony fémből, vagyis a Liquidmetal nevű ötvözetből lesz majd.

Folyékony fémen természetesen nem higanyt, vagy a Terminator 2 jövőből jött robotját kell érteni, hanem egy speciális fémötvözetet, amit 1992-ben találtak fel a kaliforniai műszaki egyetem kutatói. Az ötvözet titánt, cirkóniumot, nikkelt, rezet, és egyéb fémeket tartalmaz, és különlegessége az amorf szerkezet – gyakorlatilag úgy épül fel, mint az üveg. Különösen erős, könnyű és ellenálló, nehezen karcolódik és kopik, a műanyagokhoz hasonlóan munkálható meg, de a fémek fizikai tulajdonságaival bír. Leglátványosabb tulajdonsága a különösen puha érintés, szinte olyan, mintha folyékony közeghez érne az ember – innen is a fém neve.

Az Apple 2010 augusztusában kapott engedélyt a használatára, és kisebb, belső alkatrészek esetén már kísérleteztek is vele, az első generációs iPadnek például Liquidmetalból van a SIM-kártyatartója, és több más Apple-termék is használja az ötvözetet kisebb mechanikus alkatrészekben. A fém aránylag drága, és a megmunkálása sem egyszerű, de egyik sem olyan probléma, ami az Apple-t különösebben zavarhatná a szekértők szerint. Abban is egyetért mindenki, hogy egy folyékony fémből készülő ház kellőképpen megkülönböztetné az új iPhone-t az összes többi okostelefontól, és a saját elődeitől is."

írja az index.hu

(#9935) Malachi válasza Xero (#9931) üzenetére


Malachi
addikt

az egy akkori áfaemelés, plusz a válság miatti forintbukta miatt volt. tavaly november óta viszont nem igazán változott a gazd. helyzet (ugyanolyan szar, talán kicsit optimistább) de mégis rádobtak 30 ezret az árra. ilyen húzásokkal nem lehet kalkulálni.

(#9936) manchester85


manchester85
addikt

Ha már árak: most nézem, a Galaxy S II. a T-nél dominóval már csak 117 ezer.

Nem mennék bele a szokásos iPhone-Samsung flémbe, hisz egyértelmű, hogy az iPhone a jobb. ;]

Na jó, viccet félretéve, nem kérdés, hogy egy GS2, 4S összehasonlítás már csak egyéni preferencia kérdése, hisz mindkettő mellett és szemben is szólnak érvek.

A 4S két év hűséggel 180k. Vagyis másfélszer drágább előfizuval, mint a dominós GS 2. Komolyan mondom nevetséges. Oké, hogy lassan jön a GS 3, de ettől még nem lett rosszabb a GS2. Illetve attól még nem fog többet tudni a 4S, mert később jön az új iPhone.

Komolyan mondom, nonszensz, hogy két rivális csúcsmodell közül az egyik kétszer annyiba kerüljön, mint a másik.

[ Szerkesztve ]

i6 Silver

(#9937) DanielK válasza manchester85 (#9936) üzenetére


DanielK
addikt

Ebben látod egyetértünk. :DDD

[ Szerkesztve ]

(#9938) válasza máyköl (#9934) üzenetére



őstag

Ezt linkeltem, de nem baj. :D Azt írja a cikk, hogy még ez is kevés lesz. Szerintem meg akkora durranás lesz mint az első iPhone-ban a kapacitív kijelző. Olyan a tapintása ennek a fémnek, mintha vízbe nyúlnál. El nem tudom képzelni, de a 3G 3GS is a fogásával volt nyerő. Az A6-os SoC-al 4 magos GPU-val, víz-záró szereléssel, már jó lesz. Mi kellene még. Amugy ennek az amorf anyag pletykának van alapja. Régóta foglalkoztatja az Applet.

(#9939) iphoneresell válasza manchester85 (#9936) üzenetére


iphoneresell
csendes tag

Aki apple elkötelezett,az 300ért is megfogja venni..

(#9940) máyköl válasza (#9938) üzenetére


máyköl
veterán

Bocs, elfutottam mellette... :DDD

[ Szerkesztve ]

(#9941) válasza Mela Kehes (#9933) üzenetére



őstag

Csak annyit tennék hozzá hogy az i6 ha tényleg LTE képes lesz akkor sajnos lesz köze a qualcommhoz, mert az szállítja BB chippet. Összekevertem a SoC-al. Úgytudom, hogy az iPadba szerelt BB chip csak az USA működik az LTE-vel Európában nem. Ha ezen nem változtatnak nem oszt nem szoroz. Frekvencia eltérések vannak.

(#9942) manchester85 válasza iphoneresell (#9939) üzenetére


manchester85
addikt

Ez hülyeség. Legalábbis ebben a formában. Hol voltak az Apple elkötelezettek, mikor a cég csődközeli állapotban volt? Persze akkor is voltak Apple fanatikusok, de akinek tényleg minden mindegy, csak alma legyen, azoktól bőven csődbe is mehet a cég. Nem a fanatikusok tartanak fenn egy céget, hanem az elégedett vásárlók, de ők bizony le is tudnak ám morzsolódni, ha nem szolgálják ki őket. Csak a névért emberek milliói nem fognak megvenni egy terméket.

Én se voltam soha Apple fanatikus, egyszerűen megvettem anno a legjobb érintőkijelzős eszközt, ami 2009 tavaszán elérhető volt. Szerintem ahhoz kétség nem férhet, hogy akkor a konkurencia még gyerekcipőben járt. Azt hiszem, anno az i7500 Galaxy-t próbáltam, vagy valamelyik első droidos Samsungot, és a hányinger kerülgetett a kezelhetőségétől.

Nálam nagyon egyszerű a képlet: anno azért vettem iPhone-t, mert az hozta magasan a legjobb felhasználói élményt. Megszoktam, megszerettem, ezért nehezen is váltok, hisz tudom, hogy rendben teszi a dolgát, sosincs vele gondom. Tehát úgy gondolom, hogy az a milliónyi Apple fanatikus is inkább az évek alatt felgyülemlett elégedett vásárló, mintsem fanatikus.

De a kiforrott konkurencia, és az iPhone-hoz hasonlóan felhalmozódó Galaxy tábor is a jele annak, hogy a verseny kiegyensúlyozott, A multitouch, az alkalmazásbolt, gyorsan és pontosan reagáló kezelőfelület ma már nem iPhone privilégium. Anno az iPhone 3,5" kijelzője hatalmas volt, ma már kicsi. Tehát rengeteg minden változott, viszont ebbe nem fér bele, hogy 2x annyiba kerüljön, mint egy Galaxy csúcsmodell. Hisz akkor se került kétszer annyiba, amikor szárnyait bontogató androidok voltak 3" képátlóval, förtelmes kezelhetőséggel illetve még förtelmesebb windows mobile-os készülékek.

Egyébként nagyobb csomagokban a szolgáltatók több kedvezményt adnak az iPhone-ra, tehát ott még mindig megéri. Pl. MM XL-ben 30k a 4S és 54 a GS2. Gondolom ezzel akarják az iPhone eladásokat feljebb tornászni, de ha a kis csomagokat vagy a dominós árakat nézzük, akkor ott pont fordított a helyzet. Tehát aki nem 16 ezres csomagban gondolkodik, annak nagyon nem éri meg iPhone-t venni GS 2 helyett, ha vacillál a kettő között.

i6 Silver

(#9943) r4z válasza manchester85 (#9936) üzenetére


r4z
nagyúr

Csak nem leesett valakinek a tantusz, hogy mit vauzunk már jó ideje... :))

I don't love people. I love 911s, Astral Projection and french fries, in that order.

(#9944) manchester85 válasza r4z (#9943) üzenetére


manchester85
addikt

Mi esett le? Sose mondtam mást. Nem mondtam egy szóval se, hogy "csak a zájfón a jó", viszont számos tekintetben úgy gondolom, hogy nekem sokkal jobban megfelel, mint egy GS 2 mondjuk. Nem akarok semmit állítgatni, kényelmes típus vagyok. Ilyenek, hogy csengőhang meg sms hang változtatások sose érdekeltek. (Ezzel nem azt mondom, hogy ennyivel tud többet egy GS 2, inkább azt, hogy ha már e téren se érdekelnek a telefonban rejlő állítgatások, akkor számomra a droid hosszútávon semmiképp nem lenne sikeres platform.) Több beállítás, hosszabb, többlépcsős kezelőfelület, ennek én csak a hátrányát látom. Nem is beszélve erről a romozásról, se eleje se vége. Persze lehet, hogy valaki ebben a szórakozását is leli, annak nyilván más. De azt se tudom, mire jó ez a sok bütykölés, a témák, widgetek nem érdekelnek, amikor iOS-en 3 érintéssel, 5 mp alatt benn vagyok bármelyik alkalmazásban Ebben nyilván az is szerepet játszik, hogy az iOS-t szoktam meg.

Pl. mikor volt egy kis kitérőm omnia 7-re, folyton megnyomtam valamelyik érintős gomb-ot, a bing keresőt vagy a visszát, baromi idegesítő volt. Később, már figyelnem kellett, hogy hol foghatom meg a telót, nehogy véletlenül megnyomjam. iPhone-on pedig esélytelen, hogy a home véletlenül nyomódjon meg. Ezek mind olyan apró kis finomságok, amik miatt az iPhone nagyon jól használható, és még ezernyi ilyet tudnék felsorolni.

Kíváncsi vagyok, érdekel persze, kipróbálnám stb, hisz mindenkit űz a változatosság iránti vágy, de úgy gondolom, hogy egy idő után ennek csak a hátrányát látnám. Ráadásul az iOS UI-ja nekem sokkal szimpatikusabb. (No nyilván nem a homescreen-é, de azt ritkán nézegetem.)

[ Szerkesztve ]

i6 Silver

(#9945) r4z válasza manchester85 (#9944) üzenetére


r4z
nagyúr

Én arra gondoltam, hogy a szifon aránytalanul drága

I don't love people. I love 911s, Astral Projection and french fries, in that order.

(#9946)



őstag

Na ez sz igazi off :DD

Lebukott az SGS III - Amason

599€ :DDD

4,7' kijelző SAMOLED plusz :))

12MP camera :))

ICS :)

16GB belső tárhely :W

32GB SD slot :W

Hol van még május 3.-a London? :D Amason benézte a dátumot.

[ Szerkesztve ]

(#9947) máyköl


máyköl
veterán

Tőzsdézik valaki a topikból? :)

(#9948) manchester85 válasza r4z (#9945) üzenetére


manchester85
addikt

Jah ok, de ez csomagfüggő is. Máshol, külföldön a szolgáltatóknál kb. mind egy árban van (iPhone, csúcssamu, csúcs HTC) És a nagyobb csomagokban, mint írtam is, nálunk is. Aki eleve abban a csomagban venné, annak nem drágább. :U

i6 Silver

(#9949) Ricardo válasza (#9946) üzenetére


Ricardo
félisten

Kép is van? Linket tudsz adni?

(#9950) r4z válasza (#9946) üzenetére


r4z
nagyúr

Link? Mellesleg az nem Amason, hanem Amazon.

manchester85: Feltöltőkártyával 120k az S2, 2 év hűséggel pedig 180 a szifon dominóval még drágább. Milyen csomagfüggőségről beszélsz? Ja, hogy a 20k-s havidíjas Mozaik XXL-ről, aminél kb az arany Vertut is megkapod féláron.

[ Szerkesztve ]

I don't love people. I love 911s, Astral Projection and french fries, in that order.

Útvonal

Fórumok  »  Lokál  »  iPhone-t használók OFF topikja (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.