Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Lokál  »  iPhone-t használók OFF topikja (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2018-06-26 14:04:56

LOGOUT.hu

iPhone-t használók OFF topikja

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#9151) eszgé100 válasza tildy (#9150) üzenetére


eszgé100
őstag

ios-en akkor sincs ;]

"-Meddig tart a játék? -Amíg mindenkinek ki nem verik a fogát..."

(#9152) válasza DanielK (#9142) üzenetére



őstag

Meg. A fene egye meg, jól meg is szívtam. Mobil net. Először azt hittem elírták az app méretét.

(#9153) hackeeeee válasza máyköl (#9122) üzenetére


hackeeeee
Jómunkásember

Hm..

Csak ez valahol jó, valahol nem jó, nem?

Tehát, gondolok itt arra, hogy mondjuk van egy pár hónapos telód, tételezzük fel, valami gondja lesz, és cserélik. Mennyire fer az, hogy már egy javított készüléket kapsz cserébe. Jó tudom, elvileg mindent cserélnek benne, de mégis.

Véleményem szubjektív...

(#9154) DanielK válasza hackeeeee (#9153) üzenetére


DanielK
addikt

Mennyivel jobb, hogy csak az adott dolgot cserélik egy készülékben, aztán vagy megy vagy nem. (más gyártó) A refurbished-del azért tesztelnek egy csomót, úgy mintha teljesen új lenne. Ja és mi a garancia másoknál, hogy amikor végleg cserélek, mert annyira nagy hiba van, akkor az adott készüléket nem használják fel alkatrésznek?

(#9155) hackeeeee válasza DanielK (#9154) üzenetére


hackeeeee
Jómunkásember

Más gyártóknál is van ilyen, hogy lényegében szinte mindent cserélnek, volt már rá példa.. (Nokia, LG, Samsung). Nokiánál saját tapasztalat, LG-nél, Samsung-nál pedig topic-ok alapján volt már ilyen.

Öhm, gondolom ilyen itt is lehet, hogy mondjuk a Te kijelzőhibás készüléked alaplapját, akku-ját felhasználják másik készülékben, szerintem. :U

[ Szerkesztve ]

Véleményem szubjektív...

(#9156) DanielK válasza hackeeeee (#9155) üzenetére


DanielK
addikt

Ezt jelenti a refurbished. :DDD De normálisan tesztelik az egész telefont, nem csak az aodott alkatrészt. Legalábbis én úgy tudom. :))

(#9157) eszgé100 válasza hackeeeee (#9153) üzenetére


eszgé100
őstag

Miért az mennyire fair, hogy szétbarmolják a szervizben, többé kevésbé meg tudják csinálni, bekapcsolják 10 mp-re aztán kész is? Akkor már inkább az Apple féle refurbishedet választom, amiben az összes "kopó" alkatrészt kicserélik és a fóliát leszedve újnak néz ki

DanielK: látom meglett az őstag rang, érdemes volt lekapni az összes todo appot az appstoreból, hogy tudjál róluk írni :DDD

[ Szerkesztve ]

"-Meddig tart a játék? -Amíg mindenkinek ki nem verik a fogát..."

(#9158) kali válasza eszgé100 (#9157) üzenetére


kali
legenda

ne a sufnis szervizeket vedd alapul, olvass el néhány olyan hozzászólást is, ahol leírták, hogy apróbb hibával gyártói szervizbe beküldött telefonon több dolgot is újra cseréltek, nem csak a hibás részt!
vagy, hogy egy hibás sgs2 esetében - mivel már kifutó széria - levásárlási kupon, vagy eredeti vételár vissza, és utóbbi sem probléma számukra!
engem bosszantana, hogy egy nem teljesen új telefont kapok, pláne ha néhány hetes/hónapos korában kellene cserélni az általam teljesen újonnan vásárolt telefonomat! azonnal eladnám a felújított iphone készüléket, és vennék újat!

[ Szerkesztve ]

(#9159) hackeeeee válasza eszgé100 (#9157) üzenetére


hackeeeee
Jómunkásember

Ez sem feltétlen igaz ám.. Van rá pár ellenpélda, saját tapasztalatból is... Plusz fórumos tapasztalatok is..

[ Szerkesztve ]

Véleményem szubjektív...

(#9160) manchester85 válasza zack (#9074) üzenetére


manchester85
addikt

Na, nem is tudom, mivel kezdjem. Írtam egy teljesen diplomatikus hangnemű hozzászólást, konkrét kérdésekkel, amire a legelső reakciód egy személyeskedés és az objektivitásom minősítése volt, holott csupán érdeklődő szemszögből írtam. (Azt is leírtam, hogy nem vetem el a váltás lehetőségét.)

Nem tudom, mitől jobb a droidos értesítő, amikor pl. magát az emailt vagy az üzenetet nem is látod benne, csak azt, hogy hány érkezett. Magyarul zárt képernyőn semmit nem fogok látni az értesítésekből? Illetve a képernyő közepén se jelennek meg jelzések, amikben pl. látom az email küldőjét meg az üzenet egy részét? És ettől jobb a droidos változat? Értem. :) Nekem speciel fontosabb, hogy látom a sávban az emailt is, mint az, hogy van benne egy bluetooth kapcsoló. :)

Kösz, hogy felvilágosítasz arról, hogy nem mind1, hogy milyen kategóriás droidról beszélünk. Ez eszembe se jutott volna... Bár nem tudom, ezt mire vonatkozólag írtad.

Szerintem rajtad kívül még soha senki nem állította azt, hogy a droidra jobb alkalmazások vannak. (időzített sms, időzített profil váltó, beszélgetés rögzítő, stb)

Na, látod, ezeket én pont lesz*rom. Ha vkinek sms-t akarok írni, azt megírom, két profilt használok, némát vagy általánost. A beszélgetéseket pedig nem szoktam felvenni. Ezek aztán tényleg komoly dolgok. :DDD

mitől lesz jobb nekem, ha a rendszer bütykölésére fordítom az időt, ahelyett, hogy a milliónyi alkalmazást próbálgatnám
Nem értem miért gondolod, hogy Androidon nincs így?

Attól, hogy folyamatosan arról beszélsz, mennyi mindent lehet állítani droidon. Minden állítás, témázás, változtatás csupán unaloműzés, és elszakadás a tényleges tartalomfogyasztástól, amit maguk az alkalmazások nyújtanak.

Igen, unalmas az iOS, de unalomból váltani az nem feltétlenül jelent jobbra váltást. És minden, ami új, az nehezebben kezelhető, hisz nincsenek meg azok a beidegződések, amik az unalommal együtt járnak. Ergo, több időt fog tölteni az ember a rendszerben történő barangolászással, ami szintén annak tanújele, hogy kevesebb időt fordít tartalomfogyasztásra. Több beállítási lehetőség, személyre szabhatóbb rendszer, több "bütykölés". Mit nem értesz ezen? Ez olyan, mint a kertész és a kertben pihenő ember esete. Van, akit az szórakoztat, hogy itt-ott állítgat ilyen-olyan dolgokat, más meg úgy tekint a telefonjára, mint homescreen se lenne, mert csukott szemmel megnyitja, amit akar, addig meg oda se néz. Kivéve a zárt képernyőre vagy a noti sávra, ami viszont ténylegesen hasznos változásokat mutat.

[ Szerkesztve ]

i6 Silver

(#9161) kali válasza manchester85 (#9160) üzenetére


kali
legenda

azért értesítőről beszéltek, és annak nem feltétlenül az a célja, hogy abban azonnal elolvasd az egész e-mail, sms...stb tartalmát, elég, ha értesít a történésekről, nem?!?! ott egy pöttyintés, és máris olvashatod!
a wifi és a gps be-, és kikapcsolása, továbbá a fényerő állíthatósága például nekem (is) hiányzik a főképernyőről!

Mr.Csizmás; beállítható, hogy mit és mennyit mutasson, az is, hogy a tartalmat egyáltalán ne mutassa, tehát kikapcsolható az előnézet!

[ Szerkesztve ]

(#9162) Mr.Csizmás válasza manchester85 (#9160) üzenetére


Mr.Csizmás
félisten

Nem tudom, mitől jobb a droidos értesítő, amikor pl. magát az emailt vagy az üzenetet nem is látod benne, csak azt, hogy hány érkezett.

mondjuk privátszféra szempontjából, ha otthagyom az asztalon a telefont, ne lássák már, hogy most józsi küldött, hogy 'jer sörözni, vagy éppen a bank küldte meg a fizetésről az értesítést.

apropó, banki hitelesítő sms-t is igy mutogatnál a kijelzőn?

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#9163) Malachi válasza Mr.Csizmás (#9162) üzenetére


Malachi
addikt

iPnoe-on be tudod állítani, hogy mennyit mutasson az üzenetekből. vagy csak álmodtam? dereng egy ilyen beállítási lehetőség... :F

(#9164) manchester85 válasza kali (#9161) üzenetére


manchester85
addikt

Nem. Ha látom benne, milyen emailt kaptam és kitől, akkor az számomra egy sokkal hasznosabb értesítés. :K Én ki se szoktam kapcsolni a wifit, a GPS-t meg az a program használja, amelyiknél engedélyeztem, nem? Szerintem az a legkényelmesebb, ha nem is kapcsolgatja ezeket az ember egyáltalán. :DDD

Mr.Csizmás!

iPhone-ról beszélünk, nem hagyom én ott azt sehol. :DDD

Egyébként nemsokára írok egy kimerítőbb gondolatot a droid-iOS témáról (nem észosztás lesz, ne aggódjatok :) ) a személyes véleményemmel és természetesen azzal együtt, hogy a droidról személyes tapasztalat terén nem sokat tudok. Nem lesz flamekeltő, inkább csak a saját álláspontomat fogom leírni ebben a kérdésben.

[ Szerkesztve ]

i6 Silver

(#9165) Mr.Csizmás válasza Malachi (#9163) üzenetére


Mr.Csizmás
félisten

ok, téma pipa. :K

"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

(#9166) kali válasza manchester85 (#9164) üzenetére


kali
legenda

nekem néha az is hátrány lenne, ha illetéktelen csak egy sort is látna az érkezett üzenetből!
nálam a wifi és a gps feleslegesen menne állandóan, mert van, hogy ritkán használom - wifi például csak és kizárólag a saját lakásban, máshol mobilinternet -, de olyan is, hogy sűrűbben, ezért inkább kapcsolgatom!
a gps még csak konfigurálható, hogy ne működjön csak úgy, kedve szerint, de a wifi kóbor lélek, elég ha csak akkor megy, amikor ténylegesen használom!

(#9167) válasza kali (#9161) üzenetére



őstag

"wifi és a gps be-, és kikapcsolása, továbbá a fényerő állíthatósága például nekem (is) hiányzik a főképernyőről"

+ hozzáférési pont, és az FmRadio indítását is csapjuk hozzá. Megelőlegezem a bizalmat az i6-nak.

[ Szerkesztve ]

(#9168) eszgé100 válasza (#9167) üzenetére


eszgé100
őstag

Mit szedtél, hogy fm rádióról beszélsz? ;]
Amúgy most k.rva jól jönne nekem, mert a kocsimban tönkrement a rádió, nagyon unalmas nélküle órákat vezetni, bár tegnap kitaláltam a megoldást, a számítógépem hangszóróit bedobtam a kocsiba, iPhone-ba bedug, aztán megy a netrádió

"-Meddig tart a játék? -Amíg mindenkinek ki nem verik a fogát..."

(#9171) DanielK válasza tildy (#9169) üzenetére


DanielK
addikt

Köszi! :R ;)

Amúgy egy SG3-ról indultam, majd lett SGS-em (csak sajna még 2.2.1-es szofttal). Páromé lett a telefon, mikor kijött a frissítés rá (2.2.3), akkor mondtam neki, hogy ha hamarabb jön, akkor nem biztos, hogy elcserélem iPhone-ra a telefont. Azzal már vállalható volt az a telefon is. Például neki nagyon tetszik, sőt hiába győzködöm, nem akarja leváltani egy iPhone-ra. :DDD A nagy kijelző, ami miatt nem. Mondta, hogy akkor váltana iPhone-ra, ha az új 4" jönne ki (nem az a tipikus női felhasználó :DD )
Igazából engem pl az is zavar a telefonban, hogy nem lehet mindent feltölteni felhőbe (dropbox, box, skydrive), hanem csak képeket. Droidon bármit lehet, mert engedélyezve van, hogy hozzáférjen a memóriához. A legjobban az hiányzik, hogy a kijelzőn jelezze egy ikon, hogy elmulasztott hívásom, smsem, emailem jött (NoLed).
Ami miatt már nem váltanám le az iost, az az ipaddel való szimbiózisa, illetve, hogy sok appot vettem rá. :B És azért még az, hogy nem kell újraindítgatni. Párom hetente kapcsolja ki és be a telefont, hogy ne lassuljon be. :DDD
Néha jól jönne az a 4" kijelző. :K

[ Szerkesztve ]

(#9172) tildy válasza DanielK (#9171) üzenetére


tildy
nagyúr

Vagyunk paran ilyenek:) En is a 4"< telokat preferalom. Tudom, tepsi, vagy pinponguto. Erre szoktam azt mondani, na igen, de nekem nincs ipadem (oke, a csaladban van) :D:D

[ Módosította: philoxenia ]

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#9174) DanielK válasza tildy (#9172) üzenetére


DanielK
addikt

Nekem max a 4" még jó. Azt zsebre tudom vágni. Igazán jó férfi létemre csak pénztárca, kulcs és telefon szokott nálam lenni (no táska). Szóval ennél nagyobb nem kell, mert akkor kénytelen vagyok táskát cipelni, vagy olyan nadrágot venni, amibe 6x beleférek (és kilóg belőle az alsó - mint mostanság a fiatalok teszik/tették) ;]
Egyébként pont az ipad miatt nem érzem szükségét nagyobb telefonnak. Alapból ipaden csinálok mindent, ha úton vagyok akkor a telefonon.
Szerintem az Apple így áll hozzá: legyen egy iPhone-od, mellette egy pad, gépnek meg egy OS X-es gép (macbook, mac mini vagy imac). Így megértem, hogy nem akarnak nagyobb kijelzőt, mert így le van minden fedve.

(#9175) manchester85: hány napig használtál androidot? Én 9 hónapig, annyi idő alatt azért rá lehet jönni dolgokra. Például arra, hogy egy teljesen használható rendszer, arra amire kitalálták (okostelefonnak). Minden rendszernek vannak hiányosságai és erősségei. Nem lehet összehasonlítani őket. Ugyanúgy nem, ahogy egy Win-OS X-Linux disztrót sem. Más alapokon nyugszanak. Ennyi. Peace legyen mindenkivel! Ilyenek miatt kár veszekedni! :P

[ Szerkesztve ]

(#9176) válasza eszgé100 (#9168) üzenetére



őstag

Nem szedtem semmit mert elgurúlt :D
Ja, akinek 15GB-ja van! Én az 5-öt is alig tudom kifizetni. :( Az FM-ről a legelképesztőbb dolgokat hallottam. Azért nem teszi bele az Apple, mert elavultnak tartja. Lehet, hogy az USA-ban - földön, vizen, levegőben - is van már wifi, de az iPhonet már a holdra is exportálják. Vagyis figyeljenek már az USA-n kívüli igényekre is. De az lenne a legjobb ha az AppStore-ból lehetne rá válogatni appot. De nem lehet, mert ez az app is érinti a rendeszermagot.
Van két autorádió tipus ami aktívan használja az iPhonet. Ha érdekel este tudok adni linket.

[ Szerkesztve ]

(#9184) philoxenia


philoxenia
MODERÁTOR

Személyeskedések törölve ! A továbbiakban tartózkodjatok a másik minősítésétől !

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#9185) manchester85 válasza DanielK (#9174) üzenetére


manchester85
addikt

Sorry, efölött elsiklottam, gondolom, később szerkesztetted. Sehányig, anyámnak van egy gyengébb LG-je, azt állítottam be neki, próbálgattam, tehát ennyi. (Jaj, most el ne kezdjük megint, hogy egy gyengébb droidot ne hasonlítgassunk már. Nem hasonlítgatok, előre is nyugalom mindenkinek, csak válaszoltam DanelK-nak a kérdésére a "droidos" tapasztalataimról. :) )

Azt azért össze lehet hasonlítani, hogy kinek mire van szüksége, illetve pont ezen okból végiggondolni, kinek melyik rendszer válhat be legjobban. De ezek után már nem írom le azt az átkozott hozzászólást, mert semmi értelme. Annak ellenére, hogy direkt hangot adtam neki, hogy a saját magánjellegű dilemmámat szeretetném leírni, mindenki nekem esett, hogy hát hogy merészelek én bármiről is írni, amit nem ismerek. Ráadásul már most több szó esett róla, mint amennyit megért volna az egész. Főleg azért, mert mi a francot lehet arról beszélni, amit még le se ír az ember? :F Szóval ezek után nem sok kedvem van hozzá, talán majd egy blogbejegyzésnek...

i6 Silver

(#9186) philoxenia válasza eszgé100 (#9168) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

Miről mennek a hangszórók? Direkt kötést csináltál a táp egyenáramú részéhez? Inverter?

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#9187) válasza philoxenia (#9186) üzenetére



őstag

Gondolom szivargyújtoról, lakásban meg van hozzá 12V-os adaptere.

(#9188) eszgé100 válasza philoxenia (#9186) üzenetére


eszgé100
őstag

Van egy kis 150w-os táp a kocsimban, szivargyújtóról megy, abba dugtam egy elosztós hosszabbítót, és abba dugtam bele hangszórókat, az iPhone-t ne merüljön, de sokszor csak a tápon levő USB-ről töltöm

"-Meddig tart a játék? -Amíg mindenkinek ki nem verik a fogát..."

(#9189) philoxenia válasza (#9187) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

Nem gondoltam, hogy a lakásban autós hangszórókat használ... :N

eszgé100: Jól gondoltam... :D Ilyesmi?

[ Szerkesztve ]

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#9190) eszgé100 válasza philoxenia (#9189) üzenetére


eszgé100
őstag

Hát nem is:DDD

Amúgy borzalmasan szól, a gyári rádióhoz képest

#9191: várom

[ Szerkesztve ]

"-Meddig tart a játék? -Amíg mindenkinek ki nem verik a fogát..."

(#9191) válasza eszgé100 (#9188) üzenetére



őstag

Csak fogok este Neked linkelni. :D
230V van a kocsidban?

[ Szerkesztve ]

(#9192) philoxenia válasza eszgé100 (#9190) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

Mi ment tönkre a gyáriban? Csatlakozással nem megoldható? [link]

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#9193) eszgé100 válasza philoxenia (#9189) üzenetére


eszgé100
őstag

Pontosan ilyen, csak UK dugós

"-Meddig tart a játék? -Amíg mindenkinek ki nem verik a fogát..."

(#9194) eszgé100 válasza philoxenia (#9192) üzenetére


eszgé100
őstag

Ford Transit, gyári Ford (vagy Visteon) 6000cd

Először az LCD kijelző ment gallyra, aztán elrontotta valaki a kódot és lockolták, azóta nem bírom beadni neki a kódját. Az 1+3+6 gombnyomásra leadja a hangszóró tesztet, a végén szól a rádió is, szóval hardverileg rendben van, szóval csak a kóddal szivat

"-Meddig tart a játék? -Amíg mindenkinek ki nem verik a fogát..."

(#9195) philoxenia válasza eszgé100 (#9194) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

A kódot tudtommal gyári szervizben ki tudják venni, ha a papírok rendben vannak . Szerintem érdeklődj telefonon a legközelebbiben.

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#9196) válasza eszgé100 (#9194) üzenetére



őstag

Kodban tudok segíteni eléggé egységes.

(#9197) eszgé100 válasza philoxenia (#9195) üzenetére


eszgé100
őstag

Sajnos főnökömnél vannak, így sajnos tehetetlen vagyok, őt meg kb semennyire sem hatotta meg, csak annyira, hogy vesz másikat (hehe) szóval előbb lesz új autóm, mint másik autórádióm :)

SÖ: tudom a kódot, rajta van a Fordos kiskártyán, csak beadni nem tudom már neki:((

[ Szerkesztve ]

"-Meddig tart a játék? -Amíg mindenkinek ki nem verik a fogát..."

(#9198) válasza eszgé100 (#9194) üzenetére



őstag

Egyébként gondolatolvasó vagy pont filóztam, hogy leírjam-e. Nekem is egy Connectem van, és villamos szekrényeket gyártok. Ezzel megyek bevásárolni egyegy projekthez. Nagyon megbízható, persze volt már pár izzó sere a százezer alatt :D
A lényeg hogy nekem is egy nagy kocka fejegység van benne, és rendes hangszószókkal szépen szól. Persze nem a dobozos ajtókban. A lényeg amit este küldök link, pont ilyen méretű szifonos rádiókról szól.
Szerk. Az a levehető csík kontakhibás. Kézzel tarts rajta a kezed mikor nyomkodod, vagy fújd be spraivel.

[ Szerkesztve ]

(#9199) eszgé100 válasza (#9198) üzenetére


eszgé100
őstag

Szerintem te a 6000cd RDS E.O.N-re gondolsz, azon volt leszedhető csíkban a gombsor. Nekem ez a fajta van

Vagy ha te is erre gondoltál, akkor viszont nem tudom, hogy hol a leszedhető csík :N

[ Szerkesztve ]

"-Meddig tart a játék? -Amíg mindenkinek ki nem verik a fogát..."

(#9200) válasza eszgé100 (#9199) üzenetére



őstag

Igen.

Egy Sonyval akarták adni - az járt hozzá - de ragaszkodtam ehhez, mert apám Focus-ban nagyon szépen szólt. A 9000Cd zavart meg, arra emlékeztem, de ez még a 6000-es.

http://car-solutions.com/nfs/product/819643/file/Ford-6000-CD-RDS.jpg

Itt a számsor kivehető, és lezár.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Lokál  »  iPhone-t használók OFF topikja (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.