Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Lokál  »  iPhone-t használók OFF topikja (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2018-06-26 14:04:56

LOGOUT.hu

iPhone-t használók OFF topikja

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#45901) joey04 válasza madgie (#45897) üzenetére


joey04
titán

Ha te ezt nem látod/hallod, mert ezerrel bömböl a Tiesto
pont ez akartam írni, hogy csak akkor nem hallható, ha üvölt a zene.

"Ha nem vennél a kezedbe gyorsabb telefont, akkor soha nem mondanád meg, hogy mennyivel gyorsabb telefonok vannak jelenleg a piacon."

(#45902) B-L-A-C-K válasza manchester85 (#45900) üzenetére


B-L-A-C-K
titán

Ez szerintem mindenkinél így van, én sem veszem észre sokszor egyből hogy pl szemből jön vagy hátulról, de ezért kell körültekintően figyelni, és megbizonyosodni arról honnan is jön, és elengedni.

(#45903) manchester85 válasza B-L-A-C-K (#45902) üzenetére


manchester85
addikt

Nyilván. En csak annyit próbáltam elmagyarázni, hogy ha atmegyek a zöldön a piroshoz érkező mentő elott, az nem ugyanaz, mintha valaki átmegy a piroson a zöldhoz érkező másik autós elott a kereszteződésben. :U Remelem, ezzel mindenki egyet tud érteni.

[ Szerkesztve ]

i6 Silver

(#45904) B-L-A-C-K válasza manchester85 (#45903) üzenetére


B-L-A-C-K
titán

Persze hogy nem ugyan az, de ha átmész a zöldön és jön, már eleve előtte hallanod kell jóval hogy jönni fog és el kell engedned akkor is. Nem csinálhatod hogy én leszarom nekem akkor is zöld van.

(#45905) manchester85 válasza B-L-A-C-K (#45904) üzenetére


manchester85
addikt

Az előbb beszéltük meg, hogy hiába hallom, sokszor nem tudja az ember hogy honnan fog jönni, egyáltalán az ő útjába fog-e kerülni.

"Nem csinálhatod hogy én leszarom nekem akkor is zöld van."

Nyilván. De mégse annyira egyértelmű elengedni egy mentőt, mint megállni a pirosnál, a zebranal meg a STOP táblánál, hisz a pillanatnyi forgalmi helyzet dönti majd el, hogy en el tudom-e engedni.

[ Szerkesztve ]

i6 Silver

(#45906) joey04 válasza manchester85 (#45905) üzenetére


joey04
titán

Az előbb beszéltük meg, hogy hiába hallom, sokszor nem tudja az ember hogy honnan fog jönni, egyáltalán az ő útjába fog-e kerülni.
az már a te hibád. figyelj jobban.

"Ha nem vennél a kezedbe gyorsabb telefont, akkor soha nem mondanád meg, hogy mennyivel gyorsabb telefonok vannak jelenleg a piacon."

(#45907) Ragnar95 válasza Turbomann (#45894) üzenetére


Ragnar95
nagyúr

Na elment már az i5 250-ért? ;] :P

A másik témához meg: fölösleges ezen vitatkozni, mivel KRESZ szerint a megkülönböztető jelzést használó járműnek van elsőbbsége és ez így is van rendben. A vezetőnek mindig teljes mértékben a vezetésre kell tudnia koncentrálni, hogy bármilyen helyzetet a lehető leggyorsabban felismerjen és reagáljon rá, ha nem tud rá reagálni, az már az ő hibája, viszont nem csak az ő problémája, mivel ezzel másokat is veszélybe sodorhat...

[ Szerkesztve ]

Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.

(#45908) manchester85 válasza joey04 (#45906) üzenetére


manchester85
addikt

Miert is? Ha epp egy párhuzamos utcában vinnyog, es en mar pont a kereszteződésben vagyok, az mér az en hibám? Az en hibám, hogy nem látok valamit, es nem tudom pontosan, honnan jon a hang? :DDD Maradjunk annyiban hogy minden ember igyekszik elengedni a mentőt, köztük en is, de nehogy megmagyarázzatok mar, hogy nem létezhet nehezen lereagalhato helyzet, ha egy az "általános kreszt" felül író jármű lep a képbe.

A family frost dettó. Mindig hallom, de sose tudom, hol van. :DDD

[ Szerkesztve ]

i6 Silver

(#45909) nord_ válasza manchester85 (#45905) üzenetére


nord_
veterán

hiába hallom, sokszor nem tudja az ember hogy honnan fog jönni

Ha meghallom a szirénát, az első dolog, amit megteszek: körülnézek! :D Lehet, hogy magát az autót nem látom, de a többi autó mozgásából már lehet sejteni, honnan jöhet, így mire a közelembe ér, egyértelműen tudom neki jelezni (félrehúzódással, index használatával), hogy látom őt és merrefelé tud mellettem elsuhanni.

(#45910) Malachi válasza manchester85 (#45908) üzenetére


Malachi
addikt

azért ettől elég sokat haladtunk. :)

(#45911) joey04 válasza manchester85 (#45908) üzenetére


joey04
titán

bocs de a kiinduláshoz képest ez már csak magyarázkodás.

"Ha nem vennél a kezedbe gyorsabb telefont, akkor soha nem mondanád meg, hogy mennyivel gyorsabb telefonok vannak jelenleg a piacon."

(#45912) manchester85 válasza Malachi (#45910) üzenetére


manchester85
addikt

De köteles továbbra se vagyok. Átmentem a zöldön, mert nem láttam a mentőt. Nem tudok olyan büntetésrol, ami a "mentő elott áthaladó" szabálysértést jelentené. 10 éve csináltam a jogsit, akkor nekünk igy tanították: a mentonek akkor van elsőbbsége, ha megadjàk.

Joey20!

Mi ebben a magyarázkodás? Egy mentonek elsőbbséget adni (értsd ezalatt hogy elengeded) forgalmi viszonyoktól is függhet. En csak azt mondom, amit nekem anno tanítottak, és ami logikus is. Sokkal pontosabb lenne ha valami ilyennel érvelnétek, hogy: "vezetőnek ha lehetősége van ra, elsőbbséget kell adnia a megkülönböztetett jelzésű jármű számára.

[ Szerkesztve ]

i6 Silver

(#45913) kali válasza manchester85 (#45912) üzenetére


kali
legenda

ebben mi a nem világos számodra?

42. § Magatartás a megkülönböztető vagy figyelmeztető jelzéseket használó járművekkel szemben

(1) A megkülönböztető jelzéseket (villogó kék fényjelzést és szirénát vagy váltakozó hangmagasságú más hangjelzést) használó gépjármű, illetőleg minden ilyen gépjárművekkel kísért (közrefogott) zárt csoportban haladó, megkülönböztető fényjelzést használó gépjármű részére minden járművel, minden helyzetben elsőbbséget kell adni, és akadálytalan továbbhaladását - félrehúzódással és a szükséghez képest megállással - lehetővé kell tenni.

(#45914) DanielK válasza kali (#45913) üzenetére


DanielK
addikt

szerintem ő ebbe próbál belekapaszkodni: "szükséghez képest megállással "

(#45915) manchester85 válasza kali (#45913) üzenetére


manchester85
addikt

Ebben minden: de ha atmegyek a zöldön, es a mentő félig kilogva all a pirosnál, akkor az olyan, mintha atzúgtam volna a piroson es a zöldnél meg kellett állnia egy autósnak miattam? Eleg világos a kérdésem?

Nyilván azert megy szépen lassan araszolva a pirosnál, mert mindenki szamara világos, hogy annál a zöldnél meg kell állni. :U

[ Szerkesztve ]

i6 Silver

(#45916) Turbomann válasza kali (#45913) üzenetére


Turbomann
tag

Így igaz, de amit a Manchester próbálna elmagyarázni az belső szabályzat, ahogyan kellene alkalmazni. Az hogy ilyen érthetetlenül sikeredett és nem KRESZül sikeredett.;) ilyen szavakat még hírből sem ismer a KRESZ, de mi értékeljük a nyelv újítók át.;)

(#45917) irgum válasza manchester85 (#45915) üzenetére


irgum
addikt

Ezt a szőrszálhasogatást, istenem! A kresz minden esetben jól leírja a szabályokat. Ez esetben nem lehet fekete fehéren leírni, de mindenki érti. Még Manchester85 is, de megszokhattuk tőle, hogy szeret rugózni a semmin. :)

(#45918) kali válasza DanielK (#45914) üzenetére


kali
legenda

folyamatában kell nézni a szöveget és a folyamtot is, ha a félrehúzódás nem elég, vagy eleve olyan a helyzet, hogy alapból csak és kizárólag megállással biztosítható a megkülönböztető jelzést használó jármű számára az elsőbbség, akkor meg kell állni.
nem véletlenül írták úgy, hogy ... minden járművel, minden helyzetben elsőbbséget kell adni ...

manchester85; a kérdés világos, csak nem életszerű, legalábbis a fenti utolsó mondat fényében.

[ Szerkesztve ]

(#45919) manchester85 válasza irgum (#45917) üzenetére


manchester85
addikt

Ahogy tőled is a szemelyeskedest. Na lépjünk. Igazatok van, csak fejezzetek mar be végre. :)

Kali!

A félrehuzodas, megállás oké. Ez egyertelmu. De ha atmegyek a zöldön, es a kereszteződésben közeledik egy mentő, akkor az most szabálysértés? Hagyjuk mar. Az életben nem büntettek még meg ilyenért szerintem senkit.

Mellesleg igyekszem elengedni a mentőt, de volt mar ra példa, hogy kikerült, elszaguldott mellettem. Akkor ez most szabálysértés volt?

[ Szerkesztve ]

i6 Silver

(#45920) manchester85


manchester85
addikt

Amúgy lehet, hogy anno akkor szarul tanították, na mind1. :U Vagy változott a KRESZ az elmúlt 10 évben ezzel kapcsolatosan. Mert most mar rakerestem en is. Csak iPad-rol vagyok, ugyhogy nem igazán volt kedvem utána nézni, de zárjuk le azzal, hogy akkor ezekszerint rosszul tudtam, vagy elavultak az ismereteim. (Nem tudom, melyik a ketto közül.)

Black!

Mert közben irt még valamit kali. Zárjuk le, mert nem volt igazam. Tisztán emlékszem, hogy az oktató azt mondta: elsőbbsége van, ha ugy dönt a vezeto, hogy megadja. De ezen most mar lényegtelen vitázni. Ha nem igy van, akkor nem igy van. Nem volt igazam, kész, elismerem, ti még beszélhettek róla, csak engem hagyjatok ki a témából. :U

[ Szerkesztve ]

i6 Silver

(#45921) B-L-A-C-K válasza manchester85 (#45919) üzenetére


B-L-A-C-K
titán

Ez a legjobb...:D

" Igazatok van, csak fejezzetek mar be végre. :)"

Alatta meg folytatod.... :N

(#45922) bigdady válasza kali (#45918) üzenetére


bigdady
nagyúr

Na nehogy már balesetet keljen okozn hogy elengedjem a mentőt...

Manchester85 ne add fel! :D

[ Szerkesztve ]

(#45923) kali válasza manchester85 (#45919) üzenetére


kali
legenda

minden helyzetben elsőbbséget kell adnod, akár megállással is, ha csak úgy kivitelezhető részedről a dolog, ellenkező esetben szabálysértést követsze el, lásd a korábban beidézett szöveget, amelyben nem látok olyat, hogy kivéve forgalomirányító fényjelző készülékkel ellátott kereszteződés.
amennyiben úgy átférsz a kereszteződésen, hogy a megkülönböztető jelzést használó jármű továbbhaladását nem akadályozod, úgy rendben van, ellenkező esetben már problémás a dolog.
mivel a megkülönböztető jelzést használó gépjármű vezetőjének engedi meg a kresz, hogy a közúti jelzéseket...stb figyelmen kívül hagyja, ezért kötelessége meggyőződni róla, hogy magatartásával a közlekedés biztonságát, a személy- és vagyonbiztonságot nem veszélyezteti, illetve részére a többi jármű vezetője az akadálytalan továbbhaladást lehetővé tette.

bigdady, nem okozol balesetet, olvasd el a vonatkozó szabályozást, illetve a hozzászólásaimat, főként ezt; link
megállsz szépen a járművel, és mindenki más is így tesz, és mivel követési távolság..stb mindenki részéről betartva, és ismerik a vonatkozó szabályokat is, ezért nem lesz baleset! :)

[ Szerkesztve ]

(#45924) joey04 válasza B-L-A-C-K (#45899) üzenetére


joey04
titán

emélem most nem ezen a vitán lesz ~300 hozzászólás
de. :D

"Ha nem vennél a kezedbe gyorsabb telefont, akkor soha nem mondanád meg, hogy mennyivel gyorsabb telefonok vannak jelenleg a piacon."

(#45925) GALARDO


GALARDO
addikt

Többet nem rakok be képet. :W ;]

How would I describe myself? Three words: hard working, alpha male, jackhammer....merciless...insatiable. by: DS

(#45926) Totheground


Totheground
addikt

9M+ :C

Tokyoite - https://www.instagram.com/denipi_m/

(#45927) Malachi válasza Totheground (#45926) üzenetére


Malachi
addikt

örömteli, de meg is lep kicsit.

(#45928) joey04 válasza Malachi (#45927) üzenetére


joey04
titán

hát én nem örülök neki. :( bár... a trollok miatt egy picit mégis.

"Ha nem vennél a kezedbe gyorsabb telefont, akkor soha nem mondanád meg, hogy mennyivel gyorsabb telefonok vannak jelenleg a piacon."

(#45929) icecave válasza Totheground (#45926) üzenetére


icecave
nagyúr

Majd jön Manchester mindjárt, hogy egyszerűen ennyi hülye ember van, és addig amíg ez így van, nem lesz innováció, mert mint látható az emberek a szart is megveszik! :D

(#45930) Blyan válasza joey04 (#45928) üzenetére


Blyan
félisten

a trollok miatt egy picit mégis.

Ez olyan,hogy magaddal küzdesz? :D

The ability to destroy a planet is insignificant next to the power of the Force.

(#45931) greggggg


greggggg
aktív tag

sziasztok!

szeretném megkérdezni i5re milyet "puha" tokot kllene vegyek? esetleg ki milyet használ? ami fontos fekete készülékem van de nem szeretném ha kemény tok lekoptatná a festéket ergo szerintem szilikon tok jó lesz rá vagy az is szedi a festéket?

greggggg felhasználónak 5 piros pontja 0 fekete pontja van.

(#45932) Malachi válasza greggggg (#45931) üzenetére


Malachi
addikt

nem az szedi, hanem az alá bejutó apró porszemek dörzsölik le. ez kb. elkerülhetetlen.

(#45933) Ragnar95 válasza Totheground (#45926) üzenetére


Ragnar95
nagyúr

Azt azért vegyük figyelembe, h ez 2 modell összesített adata... Meg kéne nézni, h tavaly i5 mennyi ment el, illetve h most külön-külön 5S és 5C mennyi...

Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.

(#45934) Malachi válasza Ragnar95 (#45933) üzenetére


Malachi
addikt

tavaly i5 4-5 millió körül, idén a 9 millión 1/3-2/3 arányban osztozik kb. a két modell az 5s javára. szóval úgy tűnik mindenképp rekrord - nem mindtha számítana.

(#45935) vadászcsiga válasza Totheground (#45926) üzenetére


vadászcsiga
félisten

Úgy néz ki csak én nem tudom mi ez a 9M+? :F

(#45936) Cyberpunk válasza Malachi (#45934) üzenetére


Cyberpunk
félisten

Már megérte előrukkolni a C modellel ebből is látszik. Csak tartsák ezt meg, nekem nehogy C legyen csak jövőre. :D

vadászcsiga: 9 millió + :DDD

[ Szerkesztve ]

"You said you'd always be there for me.... but you're not..."

(#45937) Zjunior válasza vadászcsiga (#45935) üzenetére


Zjunior
veterán

9.Millió felett!

Work Hard ™- Play Hard ™!!

(#45938) GALARDO válasza vadászcsiga (#45935) üzenetére


GALARDO
addikt

[link]

How would I describe myself? Three words: hard working, alpha male, jackhammer....merciless...insatiable. by: DS

(#45939) vadászcsiga válasza GALARDO (#45938) üzenetére


vadászcsiga
félisten

Koszi, és ennek örülünk?

(#45940) Totheground válasza vadászcsiga (#45939) üzenetére


Totheground
addikt

:K

Tokyoite - https://www.instagram.com/denipi_m/

(#45941) vadászcsiga


vadászcsiga
félisten

(#45942) greggggg válasza Malachi (#45932) üzenetére


greggggg
aktív tag

ok akkor milyen tokot vásároljak? nem akarom "leharcolni" a telót.

greggggg felhasználónak 5 piros pontja 0 fekete pontja van.

(#45943) Blyan válasza greggggg (#45942) üzenetére


Blyan
félisten

Gyári doboz? ;]

The ability to destroy a planet is insignificant next to the power of the Force.

(#45944) Cyberpunk válasza greggggg (#45942) üzenetére


Cyberpunk
félisten

Ami tetszik. ;] Nézegess, esetleg linkeld ami tetszik segítünk dönteni, de ha gondolod választok én a helyedben is a saját ízlésem szerint.;) ;]

"You said you'd always be there for me.... but you're not..."

(#45945) Ragnar95 válasza vadászcsiga (#45941) üzenetére


Ragnar95
nagyúr

Valóban nagy zene :K
Sidotól még a Hey du! nagy kedvenc, bár abban ugye jóval erősebb a pop jelleg, illetve Bushidoval közösen a So mach ich es

Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.

(#45946) vadászcsiga válasza Ragnar95 (#45945) üzenetére


vadászcsiga
félisten

Na nem is sejtettem hogy ismerős lesz valakinek. Kronehiten hallgatom neha

(#45947) Onderon válasza greggggg (#45942) üzenetére


Onderon
senior tag

spigen vagy incase

(#45948) Ragnar95 válasza vadászcsiga (#45946) üzenetére


Ragnar95
nagyúr

Legnagyobb német rapperek között van :D Rokonom élt kint Németországban, úgyhogy megismertetett a híresebb német zenészekkel és Bushidot, meg Sidot énis eléggé megkedveltem :K

Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.

(#45949) greggggg válasza Cyberpunk (#45944) üzenetére


greggggg
aktív tag

jolvan. lehet így lesz:)

köszönöm!

greggggg felhasználónak 5 piros pontja 0 fekete pontja van.

(#45950) vadászcsiga válasza Ragnar95 (#45948) üzenetére


vadászcsiga
félisten

Azért egy komplett albumot biztos nem tudnék végig hallgatni tőle de a szám amit linkeltem tetszik. Anno volt még az a 3 csaj, a Tic tac toe, jópofa volt az is.
Igazából nem ez a kedvenc stílusom ahogy korábban kiderült rólam de pl autóban társaságban jól lehet rajuk bólogatni :)

Útvonal

Fórumok  »  Lokál  »  iPhone-t használók OFF topikja (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.