Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  ThinkPad (NEM IdeaPad) (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-06-17 21:32:33

LOGOUT.hu

Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#60801) Dhampir válasza Kbali (#60796) üzenetére


Dhampir
félisten

Sajnos nincsen ott, az volt az első, hogy ott is megnéztem.

(#60797) Tikakukac

ProduKey-el kiolvastam még Win7 alatt, de nem lett jó a kulcs. Lehetséges, hogy csak a 8-hoz jó.

Talán, ha beszerzek legal Restore Discet a 7-hez, azzal megoldható lesz.

[ Szerkesztve ]

(#60802) Blue Eagle


Blue Eagle
őstag

Van egy aprócska gondom. Nem eget rengető, de mégis, böki a csőröm. Minden jól megy, de az Fn+F7 kombinációra nálam miért nem jön elő az asztalra a választó ablak, ahol a képet külső kijelzőre tudom kihelyezni, másolni, stb a képet. Funkciójában működik, csak az ablak nem jön elő. Valami ilyennek kéne:

(#60803) Francia91 válasza Blue Eagle (#60802) üzenetére


Francia91
veterán

Most meglestem a T500-nál, Fn + F7-re nekem csak a Windows-os verziót adja ki, a képen láthatót nem, pedig minden telepítve van, amit a System Update talált

"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/

(#60804) Chaser válasza Francia91 (#60803) üzenetére


Chaser
titán

Nekem is.

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

(#60805) Francia91 válasza Blue Eagle (#60802) üzenetére


Francia91
veterán

Szerintem ez kell Neked!

"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/

(#60806) Dhampir válasza Dhampir (#60801) üzenetére


Dhampir
félisten

Windowsos vonalon valószínűleg a W8 mellett döntök, ha már rákényszerültem a kockázatos váltás miatt.

A kérdés már csak az, hogyan lehet használható desktopot készíteni belőle, minél egyszerűbbet.

Mindenféle Start-menüre hajazó programokról olvastam, de célszerűbbnek tartom valamilyen fapados és külső szoftver telepítését nélkülöző megoldást keresni.

Az Ubuntu Unity-menüje nagyon egyszerű a Windows 8-hoz képest, de sajnos szükségem van a Windowsra is, ezért nem tudok teljes egészében váltani.

Az elmúlt napokban .rpm és .deb csomagkezelésű rendszereket vetettem össze a munka szempontjából legpraktikusabb ablakkezelőket górcső alá véve, különös tekintettel a lassan fejlődő A Razor-qt-re és az LXDE valamint a Cinnamonra.

A Linux-disztribúciók közül openSUSE 13.1, Mageia 4, Ubuntu 12.04.4, Kubuntu 12.04.4, Lubuntu 13.10 került terítékre. Az összes közül számomra eddig az Ubuntu bizonyult a legjobbnak az adott laptop-konfigurációhoz.

Aktuálisan a NAV-os .rpm alapú Abev-ÁNYK szépen feltelepült az openSUSE 13.1-re, a többi disztribúción ezt nem ellenőriztem.

A Silverlight lejátszása is fontos szempont számomra webes médiatartalmak lejátszására és ez a szoftver az Ubuntun ment még régebben Pipelight telepítésével, a Kubuntuban a korábban bevált telepítési sorrend már nem működött.

Felülmúlhatatlan érzés volt, amikor nem kellett kéretlen programoktól tisztogatni és karbantartani az operációs rendszert.

(#60807) soldi3r válasza Dhampir (#60806) üzenetére


soldi3r
veterán

Akkor mar a 8.1-et valasztanam, talan az a kisebbik rossz. Nekem a Debian + W7 paros valt be.

E30 (oo=[][]=oo)

(#60808) Blue Eagle válasza Francia91 (#60805) üzenetére


Blue Eagle
őstag

Köszi, de ez fent volt, mégis újra raktam. A probléma ugyanaz. Fn+F7 kombinációra továbbra sincs on screen, sem ablak. :(

(#60804) Chaser
Igen a windows verziót adja be nektek mert ti Win 7-et használtok. Gondolom... de én Vistát.

[ Szerkesztve ]

(#60809) Dhampir válasza soldi3r (#60807) üzenetére


Dhampir
félisten

Csak 8-as recovery lemezt adtak a géphez, ezt kellett szeretnem. :(

Ezt nem lehet 8.1-re frissíteni? :F

[ Szerkesztve ]

(#60810) r4z válasza Dhampir (#60809) üzenetére


r4z
nagyúr

Nézz be az Áruházba, ott lesz a legelején a 8.1 upgrade. Start menünek én a jól bevált Start8-at ajánlom. Fizetős ugyan, de tökéletes mása a Win7-es megoldásnak.

[ Szerkesztve ]

I don't love people. I love 911s, Astral Projection and french fries, in that order.

(#60811) Dhampir válasza r4z (#60810) üzenetére


Dhampir
félisten

Köszönöm, akkor nekivágok az "új világ" felfedezésének. :) :R

(#60812) fgordon


fgordon
senior tag

Aki tudja, hogy honnan tudom letölteni a Windows XP x64 / Windows 2003 x64 operációs rendszeren rendesen működő Power Manager alkalmazást, az számomra a legnagyobb (magyar) Thinkpad szakértő lenne! :B

A Lenovo Power Management Driver 1.67.04.05 telepítve lett, elvileg működik is (mármint jelenleg nem jelez hibát, bár lehet, hogy semmi sem hívja meg), de ez csak az egyik része.

Eljutottam például ide, de kb pont úgy jártam, ahogy ott leírták: a legutóbbi Power Managert nem tudtam feltelepíteni, nem engedte a telepítő (gtu402ww.exe, gtu401ww.exe, mint előző változat), a jóval régebbi ami meg felment, az meg nem működött, nem látta az akkut, és a windows service sem működött megfelelően, nem tudott elindulni.
Viszont láttam működni 64 bites 2008 szerveren a Power Managert, de itt nem ez a kérdés, hanem hogy XP / 2003 64 biten működjön, amire én nem találtam az interneten sem olyat, akinek működött volna. :(

Amire gondoltam, hogy a setup.inx -et visszafejteni például InstallShield Decompiler-rel (ISD, vagy régi nevén SID: Sexy InstallShield Decompiler), majd átírni bizonyos részét, hogy engedje a telepítést. Addig jutottam, hogy első ránézésre nem találtam meg, mit kellene átírni. Itt a 27749 soros forrása a setup.inx-nek. Ha meg is lenne, nincs compile.exe-m, nincs Installshield IDE 6 vagy 7 nekem, amivel újra lehetne a text állományt fordítani inx-nek. Ez is egy út lenne. Csinált ilyet valaki, vagy ismer valaki olyat, aki csinált már ilyet? :F

Adobe telepítőknél egészen egyszerű elméletben átírni, hogy milyen operációs rendszerre engedje magát feltelepíteni (ahogy utánaolvastam), de itt nem ilyen van.

Simán elindítva a Power Manager állományokat: nem indulnak el. Az is út lenne, hogy registry watcher alkalmazással rögzíteni, hogy mit ír bele a Power Manager mondjuk egy 64 bites Vista, 2008 x64-be telepítéskor / használatkor, és azokat lementeni, benyomni 2003-ba + a megfelelő fájlokat a helyükre rakni. Aki ezt az utóbbit érti, van ideje és van 64 bites Vista / 2008 op rendszere és küldene .reg -et + file listát, hogy mit hova, megköszönném, hogy kiderüljön. :R

Aki tudja erre a megoldást, hogy működjön a Power Manager 2003 x64-en és megvalósul, annak első körben a nevét arany betűkkel a Thinkpad háttérképére írom és megígérem, hogy 1 hétig úgy fogom használni a gépet, küldök is fotót majd a gépről... :P De ennél sokkal fontosabb az elismerés, hogy megoldotta azt, amit senki nem tudott... ;)

Tudom, az talán első kérdésetek, hogy mi értelme ennek az egésznek, mi értelme egy 2003 / XP x64-et T500-on... a válasz: kihívás és kíváncsiság... ;]

:R

▏▎▍▋▊▉ Gordon (eleinte azt hittem) ▉ ▊▋▍▎▏

(#60813) Dhampir válasza Dhampir (#60811) üzenetére


Dhampir
félisten

A Win 8-nak köszönhetően ismét Linuxos leszek. :DD

(#60814) FoxiestFox válasza Dhampir (#60813) üzenetére


FoxiestFox
félisten

Várható volt

(#60815) Dhampir válasza FoxiestFox (#60814) üzenetére


Dhampir
félisten

Nem gondoltam volna. Annak idején a developer verziót kipróbáltam és nem tűnt ennyire rossznak. :(

Ez a "Gold" értékelés biztató. :D

Munkaállomásnak kell a Windows 7. :O

[ Szerkesztve ]

(#60816) Dhampir válasza FoxiestFox (#60814) üzenetére


Dhampir
félisten

Az Ubuntu színkezelése egy kaki. A Silverlight-Pipelight sem működik. :(

(#60817) lapa válasza fgordon (#60812) üzenetére


lapa
veterán

ha compatibility módban telepíted?

+ előtte installer elindít de next-et nem nyom, az temp könyvtárba szemetel, azt a könyvtárat megkeres, abban minden exe-re jobb gomb, compatibility mode. utána telepít.

nemtom hitelesítést kivetted a driver telepítése előtt? volt valami pipa rá. de gondolom ezen túl vagy. jó az a 2003 amúgy, megértem ha harcolsz érte. de többet nem tudok mondani, azon kívül hogy (32 biten) én mindent meg tudtam etetni vele, nem hiszem, hogy pont a lenovo hulladéka lenne kivétel (merthogy mindenféle desktop meg egyéb dolgokra használtam én is).

(#60818) Borote válasza Dhampir (#60813) üzenetére


Borote
addikt

A felhasználói felülettel nekem sok problémám nincs. Kapott egy startmenü alkalmazást, és máris majd' minden úgy működik, mint Win7 alatt. (Muszáj volt hosszabb távon is kipróbálnom, hogy legyen róla véleményem).

Az mondjuk már sokkal idegesítőbb, hogy altatásból felébresztve közvetlenül storahci hibát dob az eventviewerben, ami azzal jár, hogy kb 15 másodpercig nem lehet semmit se kezdeni a géppel, hálózatot sem jelez, majd hirtelen észbe kap. Van, amikor a monitort sem kapcsolja be azonnal... Majd még keresgélhetek a neten, ha lesz időm, hátha valakinek már sikerült ilyen problémát megoldania.

Ja, mindez asztali gépen...

De hogy mondjak pozitívumot is, a Task Manager baromi jó :D És az ezeréves UltraNav billentyűzetem is használható rajta (manuális drivertelepítés után persze :P), csak újraindítás után valamiért nem mindig akar működni, és ki kell húzni + visszadugni a kábelét, hogy működjön rendesen.

Hogy ha nem lennék lusta visszatenni a Win7-t, és lenne időm is rá, akkor megtenném? Nagy valószínűséggel igen... Sok értelmét nem láttam nekije.

(#60819) r4z válasza Borote (#60818) üzenetére


r4z
nagyúr

Én vagyok az egyetlen, akinél minden perfektül megy Win8.1 alatt? Pedig nem is támogatott a gépem :D

I don't love people. I love 911s, Astral Projection and french fries, in that order.

(#60820) Pttypang válasza r4z (#60819) üzenetére


Pttypang
veterán

Nekem sincs gondom vele, pedig még a gma915hoz sincs driver :DDD

Everybody lies.

(#60821) Xmodule


Xmodule
őstag

Folyamatosan elö jön egy ilyen ciripelö hang valahonnan. Eddig azt hittem hogy a HDD adja ki ezt a hangot de most mar SSD van a gépben és még mindig jön. Ilyen nagyon halk kis ciripelés. Valakinek valami ötlet mi lehet az? Kijelzö talán?

Azért jó mazochistának lenni, mert ha rossz, akkor jó. De ha meg jó, akkor rossz, tehát jó.

(#60822) fgordon válasza lapa (#60817) üzenetére


fgordon
senior tag

Compatibility módban is próbáltam természetesen, de nem vezetett sikerre.

Nem néztem még a temp könyvtárat, de sok állomány tömörítetlenül ott van a setup mellett, nem sokat másolhat oda, de köszönöm, ki fogom próbálni. :R

Nem jut el a hitelesítésig a Power Manager, egyszerűen a telepítés el sem indul, hogy nincs megfelelő operációs rendszer. Pedig megy Vista 32+64 / Win7 32+64, Win8 is. És ott van a 32 bites XP változat, de az sem megy fel a 64 bitesre természetesen.

32 biten valószínű menne. És a "vicc" valamint biztos tudod, hogy a Windows 2003 DE és EE 32 bites változat 64 GB memóriát tud címezni, a standard változat csak 4 GB-ot szokásosan mint a normál XP. Mondjuk ha ezt a nagyobb memória címzést mint patch kiadják az XP-hez, még lassabb lett volna az áttérés bármilyen más MS operációs rendszerre... :U

▏▎▍▋▊▉ Gordon (eleinte azt hittem) ▉ ▊▋▍▎▏

(#60823) fgordon válasza Xmodule (#60821) üzenetére


fgordon
senior tag

Tücsök?! ;]

Bizonyos notebookoknál én szoktam hallani a memória "ciripelését". Nagy memóriát kezelő műveletnél vagy adatmásolásnál jelentős lehet. De nem mindenki hallja, ahogy én teszteltem ezt...

Ha CPU/MEM tesztet indítasz, például Prime95, vagy Everest memória sebesség teszt, akkor is hallod, esetleg akkor jobban?

▏▎▍▋▊▉ Gordon (eleinte azt hittem) ▉ ▊▋▍▎▏

(#60824) Pttypang válasza Xmodule (#60821) üzenetére


Pttypang
veterán

Táp? o.O

Everybody lies.

(#60825) xcds válasza Xmodule (#60821) üzenetére


xcds
őstag

Az alaplap ciripel. Ha Power Manager-ben letiltod a CPU deeper sleep-et, akkor halkabb lesz elvileg, de akkuról pl nekem akkor is ciripel.

(#60826) Xmodule válasza Pttypang (#60824) üzenetére


Xmodule
őstag

hm...tényleg mint ha a táptol jönne. marmint ahol a csatlakozo van.

Azért jó mazochistának lenni, mert ha rossz, akkor jó. De ha meg jó, akkor rossz, tehát jó.

(#60827) HSM válasza fgordon (#60822) üzenetére


HSM
félisten

Ha engem kérdezel, a gond az, hogy az XP 64 bit valójában egy Windows Server 2003 változat átnevezve. Emiatt se a 32bit XP-vel, se a windows Vista/7-el nem igazán kopmatibilis.

(#60828) kraftxld válasza fgordon (#60812) üzenetére


kraftxld
nagyúr

És tényleg... mi az értelme szopatni vele magad?
Win7 x64 fel, aztán lehet bohóckodni ezzel az öszvér x64-es XP-vel VMware worksation alatt :)

| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'

(#60829) Poo válasza Xmodule (#60821) üzenetére


Poo
aktív tag

Szinte az összes tp ciripel aksiról használva de ha rádugod a töltőt akkor elkussol ,és a procitól jön a ciripelő hang.

Veszek eredeti tonereket,patronokat

(#60830) Tim82 válasza Poo (#60829) üzenetére


Tim82
nagyúr

Nem TP sajátosság, hanem Core 2 Duo és speedstep funkció. Azt nem tudom, hogy a Core i is "megörökölte-e".

"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

(#60831) Dhampir válasza Borote (#60818) üzenetére


Dhampir
félisten

Startmenü alkalmazással tényleg átláthatóbb a rendszer.

A ClearType beállítás ellenére rondán megjelenő betűk lehangolttá tettek. :D

(#60819) RazorGTR1

Másoknak is perfekt a 8.1. :D

[ Szerkesztve ]

(#60832) FoxiestFox válasza Poo (#60829) üzenetére


FoxiestFox
félisten

Nem ciripel amúgy mind. Még azonos típuson belül is képesek eltérni ebből a szempontból.
Nálam a T500 alig hallhatóan (álló venti mellett kb) ciripelt, a W500 csendben van.
Régebben a T61p viszont hallhatóan csinálta, ha nem volt 100%-on hajtva a procija.

(#60833) Borote válasza Dhampir (#60831) üzenetére


Borote
addikt

Ez a modern felület érintőkijelzőn biztos vidám (én mondjuk ott sem használtam extrém sokat), de asztali gép esetében, egér/touchpad/trackpoint-os megoldásokat nézve (főleg a középsőről tudok nyilatkozni, bár ott is csak régi hardverről :D ) nem éppen a legcélszerűbb.

Az én egyedi hibáimat (és bosszússágaimat) leszámítva általános felhasználást tekintve nincs nagy különbség a 7 és a 8 között, ha az ember átszabja egy kicsit a kinézetet. Szóval nem teljesen világos ez a hatalmas harc 7-es meg a 8-as tábor között.

(#60834) Poo válasza Tim82 (#60830) üzenetére


Poo
aktív tag

Na ezt nem tudtam,thx az infót,nálunk csak tp van :))

Veszek eredeti tonereket,patronokat

(#60835) Tim82 válasza Poo (#60834) üzenetére


Tim82
nagyúr

Nálunk is. :)

"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

(#60836) soldi3r válasza Borote (#60833) üzenetére


soldi3r
veterán

Mar nagyon sok program elerheto 8/8.1 ala is. De en az ev vegeig biztosan nem frissitem le a 7-et.

[ Szerkesztve ]

E30 (oo=[][]=oo)

(#60837) franc0


franc0
őstag

Ahogy már beírtam korrábban is, sok múlik a töltőn ciripelés témában.

ThinkPad X200 X201 alkatrészek: http://bit.ly/Qcadc4

(#60838) Xmodule


Xmodule
őstag

Koszonom a valaszokat.

Azért jó mazochistának lenni, mert ha rossz, akkor jó. De ha meg jó, akkor rossz, tehát jó.

(#60839) adorjant


adorjant
senior tag

Valakinek nincs eladó X301 gépe? :)

(#60840) solaris7 válasza adorjant (#60839) üzenetére


solaris7
tag

Biztos nem vetted észre
most látom van egy pici hibája :((

[ Szerkesztve ]

(#60841) Tommy291


Tommy291
csendes tag

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni hogy van egy Lenovo IBM ThinkPad T60 laptopom. Újratelepítettem(WIN7) mert vírusos lett. Eredetileg is mikor megvettem WIN7 volt rajta és ATI Mobility Radeon X2300 videokártya volt felrakva. Most akármelyik drivert teszem fel egyik sem jó. Ha a Lenovo oldalán megnézem ott ATI Mobility Radeon X1300-at ír. De akkor hogyan volt felrakni az X2300-as drivert ha X1300-as van benne? Néztem ez a Mobility Modder-t is de nem tudom hogyan kell használni. Ezt a laptopot vettem és nem volt hozzá driver lemez :( Ha tud valaki segíteni vagy egy drivert adni amelyik jó WIN7-hez azt megköszönöm :) Ha kell még valami amit nem írtam le akkor írjátok meg és leírom :)

(#60842) solaris7 válasza Tommy291 (#60841) üzenetére


solaris7
tag

Francia91-nek köszönhetően
Én is ezt raktam fel a T60-ra

(#60843) HSM válasza solaris7 (#60840) üzenetére


HSM
félisten

Amennyiben egy ilyen szétbarmolós szerelés nyomait lehet "pici" hibának nyilvánítani. :U

(#60844) Tim82 válasza Tommy291 (#60841) üzenetére


Tim82
nagyúr

T60-ban biztosan nincs X2300. X1300 vagy X1400 van (vagy Intel GMA 950).

"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

(#60845) solaris7 válasza HSM (#60843) üzenetére


solaris7
tag

Elnézést kérek :R csak a jó szándék vezérelt a karc nagyságát nem láttam :B

(#60846) HSM válasza solaris7 (#60845) üzenetére


HSM
félisten

Karc? :Y Mintha egy véső méretű csavarhúzóval feszegették volna szét a kijelző káváját mindkét oldalon... :(

Természetesen a jó szándékodat egy percig sem vitatom. :R Elsőre nekem sem tűnt fel.

[ Szerkesztve ]

(#60847) Tikakukac válasza Tommy291 (#60841) üzenetére


Tikakukac
titán

x1300 volt eddig is benne max valaki nagyon alkotott, nincs ott semmi baj.

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#60848) VegyesTamás


VegyesTamás
senior tag

T61-et mennyire kell szétbontani, hogy hozzáférjek a zsanér csavarokhoz? mert most olyan mintha fellazult volna (nem a zsanér holtjáték az) a bal oldali. :(

Tiktokpomfrit /VTMDrifting/ Youtubeon és Facebookon és tiktokon - Drift, Vlog, Sztorik Dániából, tiktokon dánul, magyar tiktok - DánKrumpli

(#60849) 4ckatro


4ckatro
csendes tag

Sziasztok!

Van egy 6 cellás lenovo akksim T500-ba. Power manager feltöltve azt írja, hogy 'Good' állapotban van illetve, azt mutatja, hogy csak 64-szer volt töltve. Gyári 56 Wh kapacitás helyett 39 Wh-t ír. Na most, ha 100%-ról elkezdem meríteni, kb 5-10 perc alatt lecsökken 90%-ra majd hirtelen leugruk 1-2%-ra és kikapcosl a gép.

Szerintetek fellehet még éleszteni egy ilyen akksit?

Próbáltam már többször feltölteni, majd lemeríteni, próbáltam a Lenovo-s Battery Gauge Reset-et de az se segített. Egy új akksira nem szeretnék beruházni, meg jó lenne, ha még ebből az akksiból egy 30-60 percet kitudnék passzírozni.

Lehet valamelyik cella meghalt a 6ból? Házilag azt tudom cserélni?

A válaszokat előre is köszönöm!

(#60850) solaris7


solaris7
tag

Szerintetek berakható a T500-as hűtője a T60-as hűtő helyére?
Nagyon barkácsolós a dolog, vagy csinált már ilyet valaki?
Chaser írta hogy Gondwana talán csinált már ilyet de napok óta nincs jelen :((

Nem ilyen állapotban árulom a T60-at hűtő kitakarítva újra pasztázva :K
Ha nem kell senkinek megpróbálkozok vele,zavar a 3000-es fordulat

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  ThinkPad (NEM IdeaPad) (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.