Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
lajxko
tag
Hali!
Adott D: partíción egy Dokumentumok nevü mappa. Windowst telepítettem újra (C:-re), a D-hez elvileg hozzá sem ért. Mégis eltűnt ez a mappa. Minden más megvan. Ha létre akarok hozni ilyen mappát, akkor azt írja, hogy már van ilyen. Rejtett fájlok mutatása be van kapcsolva. Se intézőből se Total Commanderből nem látom. Ötlet?
-
Phvhun
őstag
Tud valaki valami jó cipőt/bakancsot télre, amivel hóban is lehet menni, és max ~15k-ba kerül?
-
Fricu
tag
válasz lajxko #56651 üzenetére
ha azt mondja, hogy már létezik, akkor úgy is van, csak meg kell találni.
ötlet1
intéző, D meghajtó, tulajdonságok, eszközök, hibaellenőrzés - ha valami összegabalyodott kiderül.
ötlet 2
nem került át megosztott dokumentummá? akkor nem a saját profilodban találod, hanem "All users"-nél
ötlet 3
vinyó állapota? Sentinel?
ha lesz valami írd meg, érdekelneFricu
-
macera2
aktív tag
válasz padi68 #56657 üzenetére
Valamiféle olyan eszköz kellene , amire a TV-n éppen futó műsort fel tudnám venni DVD-re. Közvetlenül, v. attételesen. Egyébként analóg kábel TV-m van. A videomagnó már kiment e divatból. Ehhez a feladathoz milyen eszközt, módszert tudnátok ajánlani? Előre is köszönet a válaszokért.
A fontoskodás és az inteligencia faktor szorzata mindig 1 .
-
törölt tag
Nokiáknak? Na ne hülyéskedj már! Nem tudod mi az a Nokia töltő? Már a 1610-emnek is az volt.
Valószinűleg rejtett partició lett belőle Érdemes ránézni particionáló programmal, a win gyári beépítettjét nem ismerem, de a Partition Wozard Home Edition -ja teljesen ingyenes és teljes értékű
[ Szerkesztve ]
-
gamer187
tag
Ventilátort szeretnék +ba betenni a gépházamba, de az alaplapon ami van 2db CPUFAN csati foglalt a gyári ventik miatt.
Hova tudnék csatlakoztatni? próbáltam 1-2 helyre de bekapcsolom a gépet és semmi.
Ez az alaplapom:
http://www.northeastnetwork.com/ebayimages/Motherboards/437793_1.jpg
-
törölt tag
válasz gamer187 #56661 üzenetére
Ebben az esetben direktből a tápra tudsz kötni, 5V-ost biztosan. Én alaplapról sehonnan nem hoznék le feszültséget, a standard csatlakozókon kívül természetesen.
Egyébként azt mondod a CPU FAN foglalt, akkor még kell lenni 1-2 darab CASE FAN csatinak is szerintem.
Vagy megoldhatod külső áramforrásról is.
szerk: Ja látom, azt írod mindkettő csatid foglalt. Abból az egyik CASE FAN, azaz ház hűtés lesz szvsz. Nézd meg hány voltosak a ventik, és szerezz 5V vagy 12V-t a tápegységről.
[ Szerkesztve ]
-
lajxko
tag
válasz #48613632 #56659 üzenetére
Megnéztem de ez sem áll fent.
A HDD-n egyetlen egy partíció van, nincs semmi féle rejtett partíció.
Amúgy érdekes ha pl csinálok a C: -n egy ugyanilyen nevü mappát, és belerakok valamit, simán át tudom másolni mindenestől a D:-re csak épp ugyanúgy eltünik a süllyesztőben. FEKETELYUK -
törölt tag
válasz lajxko #56663 üzenetére
És a C: meghajtó mérete ugyanakkora, mint a HDD mérete?
szerk:
Ebben az esetben a win telepítésekor valaki valamiért átrendezte a particiós táblákat, ami azért furcsa, mert azt egy mozdulattal nem lehet.
Ha meg véletlen ment tönkre, akkor meg helyrerakni nem lehet. Mármint egy mozdulattal[ Szerkesztve ]
-
shadow1901
aktív tag
-
törölt tag
válasz lajxko #56667 üzenetére
Tehát akkor a D az egy külön winchester? Eddig particiót írtál, azért az nem ugyanaz Én a helyedben ránéznék azért mégegyszer a Partition Wizard-dal, az mindent lát. Megtennéd, hogy ránézel, és bedobsz egy képet ide róla? Kiváncsi vagyok mit mutat!
szerk:
valami ilyesmit szeretnék látni.
[ Szerkesztve ]
-
Fricu
tag
válasz lajxko #56655 üzenetére
Dugd fel ezt a vinyót D egy másik gépre, vagy ugyanerre a gépre, de egy fizikailag másik vinyón legyen egy másik rendszer. Látja?
A total commander úgy van beállítva, hogy mutassa a rejtett és rendszer fájlokat?
(beállítások, általános beállítások, képernyő, látszik a rejtett/system fájl)
Tiszta vagy rátelepítés történt?[ Szerkesztve ]
Fricu
-
lajxko
tag
válasz #48613632 #56669 üzenetére
Srácok, sikerült előhozni Total Commanderben!
A rendszerfájlok megjelenítését kellett bepipálni!
De hogy ez mióta rendszer fájl azt nem tudom... Írásvédett a mappa meg rejtett is, és ki se kapcsolható. Erre ötlet, hogy hogy kapcsoljam ez a két beállítást ki?szerk: Ez is megvan: Fájl attributom módosítása.
Köszi mindenkinek aki próbált segíteni![ Szerkesztve ]
-
gamer187
tag
válasz shadow1901 #56668 üzenetére
Ú ezt kösz!
-
janos1988
addikt
Nem tudjátok, hogy az Aimp miért nem játszik le néhány mp3at? Ha belehúzom a könyvtárat akkor szürkével mutat 1-2-őt és átugorja. Splitelt Armin mixről van szó jelen esetben.
[ Szerkesztve ]
https://www.youtube.com/watch?v=mkDSGbRyjz8&list=PLVJH24yGtE_w5Ke4aWmRV8erFQmqRD1dK Minden egyes új rész rátesz még egy lapáttal :-D
-
bolyhos bari
tag
Sziasztok!
Hogyan tudnám megtalálni azt a programot, ami kb, másodpercenként kinéz a netre? Nem víruskeresőre gondolok, mert már többet végigvettem, hanem valami olyan program volna jó, ami konkrétan megmutatja, mikor melyik program netezik. A gép most lett újrahúzva, ha nincs rákötve a régi vinyó, minden oké. Amint visszadugom, másodpercenként "dorombol" és egy-egy pillanatra megugrik a netforgalom. Ki akarom irtani azt a kis dögöt!! (Már teljesen kiidegelt...)
64 bites Win 8.1 preview-ra kellene a megoldás. Valami naplózás? Passz!
Előre is köszi!
-
Vakegérke
félisten
válasz bolyhos bari #56675 üzenetére
Nem értek a Win 8.1-hez, de szerintem a feladatkezelőben megleshető, hogy melyik progi aktív.
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
törölt tag
válasz bolyhos bari #56675 üzenetére
Esetleg a router log file-ja? Persze azt előtte be kell kapcsolni.
-
MaxxDamage
félisten
Mivel RAM topikba nem kaptam választ így felteszem ide is a kérdést
Vajon kompatibilis bele ebből 4db memória modul ? (egyforma 4db)
(ECC-t nem írja a gyártói oldal... / nincs írva az az adatlapján / specifikáción...)L
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
invasio
tag
válasz MaxxDamage #56678 üzenetére
Ez ha jól látom ráadásul registeres RAM.
Tuti nem fog benne menni....Csak a puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
rover45
őstag
Sziasztok, mondom a kérdésem
Van egy keringetőszivattyúm, aminek a teljesítménye 35W-50W.
Szeretnék ehhez egy szünetmentes tápegységet, hogy ha esetleg 1-2-3 órás ne adj Isten fél napos áramszünet van, akkor ne robbanjon fel a tartály, hanem keringesse tovább.
Merre induljak a keresésben? -
törölt tag
válasz MaxxDamage #56678 üzenetére
Sajnos nem fog menni, de ha menne is, ez PC2100-as, neked PC3200-as kell. DDR1 esetében ez sokat számított.
-
MaxxDamage
félisten
válasz invasio #56679 üzenetére
invasio & pitepeti71 : , azért egy próbát teszek majd vele !
(+ írtam már Gigabyte Support -nak is e-mailt ebbe a témába / képet csatoltam, hogy lássák a mem type -t)DDR 400 / 333 / 266 184pin --> 2 kiemelt stimm is , csak az ECC nem
L
[ Szerkesztve ]
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
törölt tag
válasz MaxxDamage #56682 üzenetére
A 266-os működőképes a 400-as lapokban, csak vissza kell állítani a BIOS beállításokat, vagy auto módban ezt is megoldja magától.
Viszont nagyon lassúcska lesz a géped, érezhetően visszafogja magát.
Erre mondtam, hogy anno ez még sokat számított.ECC memória is elindul bizonyos lapokban, de csak az unregistered. AZ ECC modulokon 1-el több chip van, ez esetben oldalanként 9 a 8 helyett.
A registered modulok további, más méretű és elhelyezkedésű chippeket is tartalmaznak, még, a 9 normál méretűn felül.
Remélem érthető voltam. -
MaxxDamage
félisten
válasz #48613632 #56683 üzenetére
Köszönöm, világos !
Uncsitesóm gépébe lenne a RAM
amennyiben próba útán nem üzemel, akkor megfelelőt szerzek be, és énis úgy tudom ez a RAM (ECC Reg) külön Serverbe való - Old Server Mainboard - Supported to DDR ECC Reg RAM)Az említett RAM sajnos az MSI (MS-9105) Pro266TD Master-LR lapba se ment.. (peddig abba ilyen való)
L
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz MaxxDamage #56684 üzenetére
"Az említett RAM sajnos az MSI (MS-9105) Pro266TD Master-LR lapba se ment.. (peddig abba ilyen való) "
Persze, mert gondolom ezt az 1 darabot tetted bele
Servereknél ez nem így működik, általában párosával kell a modulokat pakolgatni, de nem ritka esetben teljesen ki kell tölteni, azaz ha 4 bankod van, akkor annyit, ha 8, akkor annyit. (Illetve ha 2x 4 bankod van, akkor 4 vagy 8)
Sok esetben problémát okozhat a szimpla, vagy dupla oldalas kivitel, ezek általában le vannak írva az adott termék specifikációjában.
Aztán volt valami x4 meg x8 meghatározás is, de az lehet már későbbi speckó.
De mivel nem ismerem az ide vonatkozó standardokat, csak érintőlegesn foglalkoztam serverekkel, ezért ebbe nem mennék most bele
-
MaxxDamage
félisten
válasz #48613632 #56686 üzenetére
Pontosan tudom mit csináltam, mert lassan 20+ éve foglalkozom ezekkel
MSI Support-al is komoly konzultáció volt ezügybe (anno) , és az architex (x4 , x8) volt a problem , tehát az MS-9105 -be csak akkor jó a 4GB RAM ha ECC Reg. RAM (4x1GB) van beépítve, am. próbáltam 2x 1GB és 4x1 GB is (+ minden ismert módot... átnéztem amit csak lehet / egyéb modulokat pl. 4x1GB sima NoN-ECC -t is beleraktam /Kingston/ - ezek ugye kb. jók minden gépbe - , de mégse... )
Am. köszi az infokat, már néztem eBay -en megfelelő RAM -pack-ot filléres áron !
MS-9105 egy remek lap, de mai világba amit találtam bele RAM -ot (direkt termék Spec RAM modulok) annak az ára nem kevés így inkább hagytam benn a 4x512MB DDR-t (Kingmax)L
[ Szerkesztve ]
-
Lompos48
nagyúr
válasz rover45 #56687 üzenetére
Ez veszteségmentes konverziónál is olyan kb. 4-5A-t igényelne az akkuból. Ez megoldható egy (akár fáradtabb) 12V-os autóakku UPS-re kötésével. Az, hogy kis árammal töltené az akkut nem lenne gond, mert az áramszünetek általában ritkán jelentkeznek, lenne ideje tölteni. A kis töltőáram pedig nem tudja azt túltölteni se. Kérdés, hogy AZ a szivattyú tolerálja-e a UPS kimeneti hullámformáját, ami nem színuszos.
-
ggg666
őstag
-
shadow1901
aktív tag
válasz rover45 #56680 üzenetére
Valamennyire keringeti a gravitáció is a vizet... Esetleg olcsóbb megoldás egy nyomás elengedő szelepet beiktatni. Igaz adott tüzelőanyag kárba vész (be zárod a kazánt aztán menthető marad valamennyi, már ha jelen vagy), de ára töredéke a akkus megoldásnak.
Fent említettek fűtésnél érvényesek!
[ Szerkesztve ]
Kérdezz, bármit meg lehet oldani! | Inkább privátot írjatok!
-
hera1110
újonc
Sziasztok,valaki segítene nekem?Vodafonos usb stickem nem tudom feltelepíteni,hiba üzenetet küld.XP szerviz pakk3 van a gépen,valamilyen program hiányzik?
-
törölt tag
Üdv minden segítőkész fórumozónak.
Volna egy Dremel Versatip szettem, amivel a következő problémám adódott.
A fejrészt szétszerelve, található benne egy rostély. Mivel az enyém már elég elhasználódott állapotban van, szertném cserélni.
Csakhogy a Dremel ezt a kis bizgentyűt nem tartja raktáron, illetve erre nincs utánrendelés.
Tulajdonképp egy rostélyszerkezetről van szó, ami össze van hengerbe hajtogatva, de valójában egy téglalap.
Azt a célt szolgálja, amit a vihargyújtók esetében az izzószál.
A nagy nyomással érkező gáz elfújja a lángot, voltaképp saját magát oltja ki. Ez a kis rostély viszont vörösen ittik, de legalábbis elegendő hőt tart fent az újboli begyújtáshoz.Kérdésem, ha nincs ilyen utángyártva, mivel tudnám ezt pótolni? Természetesen azonos anyagot kerek, tehát alu tésztaszűrő darab, vagy szúnyogháló nem játszik
Tudnátok ebben tanácsot adni?
Lentebb a kép az alkatrészről.[ Szerkesztve ]
-
fastleslie
senior tag
Bár játékos kérdés, de hátha valaki tud rá valami okosat:
A játék neve: The Lord of the Rings: War in the North
A játék kb. két hétig ment a gépen, amikor leállt. A probléma az, hogy a játék indítása után nem tud betölteni! A windows hibaüzenetet küld, amelyben arról értesít, hogy a játék helyes működése hiba miatt leállt.
A gép adatai:
NVIDIA GeForce GT 740M 1Gb
Intel(R) Pentium(R) CPU 987 @ 1.50 GHz
4 Gb RAM
Windows 8 64 bites
(Ez egy Sony laptop SVF1521B1EW)
Ami érdekes: Az integrált grafikus résszel fut (? cammog) a program, viszont a GT 740M-el hibaüzenettel kilép.
Minden más program (játékok is) hiba nélkül mennek. A driver újra lett telepítve, a legújabb az nVidia Weboldaláról.
Tippjeim:
Egy Windows frissítés ölte meg a játékot. (?) Ekkor a driver újratelepítésének segítenie kellett volna...
Hardver gond? Akkor a többi játék is vacakolna...
Megsérült a játék? Újra lett telepítve, a gond megmaradt.
Megsérült a DVD? akkor az integrált grafikus résszel sem menne...
Egyébb ötlet?
-
Vakegérke
félisten
válasz fastleslie #56696 üzenetére
Megpróbálhatnál XP kompatibilitást beállítani a játéknak hátha alapon.
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
fastleslie
senior tag
válasz Vakegérke #56697 üzenetére
Win 8 alatt is futott 2 hétig és most is fut, ha nem a GeForce GT 740M-t használja...
Amúgy a kompatibilitási mód még elég kevés problémámat oldotta meg! (mondjuk sikerült így XP-hez készült driverrel felismertetni hardvert Win7 alatt, de sok olyan prorgam van, ami akkor sem megy Win7 alatt, ha bármilyen kompatibilitást is állítok be...)[ Szerkesztve ]
-
pjen
félisten
válasz fastleslie #56698 üzenetére
"A driver újra lett telepítve, a legújabb az nVidia Weboldaláról".lehet ez a baj,egy régebbi meghajtóval esetleg jobban menne.
[ Szerkesztve ]
-
fastleslie
senior tag
Nem kizárt, mert én is arra gyanakodtam, hogy a Win8 frissítése miatt nem megy, és lehet, hogy az is a legújabb drivert tette fel (de szerintem nem).
Bár kétlem, hogy a legújabb driverben ekkora szarvashiba lenne!
A driver újratelepítés már azért volt, mert megmakacsolta magát a játék![ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest