Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
GrandeP
addikt
válasz fastleslie #4057 üzenetére
Reset-et nyomtál , mikor másik portba dugtad a kábelt?
Ez a motorola modem fullparaszt edisön ám.... nem egy multi taskingolós... egy bekapcsolás egy gép...
NEMMEGY! Értem, de mi nem megy? EZ! De mi? EZ NEMMEGY?!
-
Spet
addikt
válasz fastleslie #4062 üzenetére
Ati 2/3000-es széria, geforce-nál meg szerintem az 5000-s szériát tudja kihajtani
Eladó Seiko 7016-5000 Seiko Monaco
-
sklopp
őstag
válasz fastleslie #4061 üzenetére
Első lépésben a nettel működő gép hálókártyájának MAC címét klónozd a routerre, valószínűleg ezért nem megy.
-
fastleslie
senior tag
válasz fastleslie #4062 üzenetére
Ezt találtam:
[link]
E szerint egy ATI 9800-ast még elvitt. De mivel ez 2005-ös, szerintem azóta jöttek ki újabb, kevesebbet fogyasztó, de teljesítményben hasonló AGP-s videokarik... -
Spet
addikt
válasz fastleslie #4067 üzenetére
Hát igen 2005-ben AGP-ben a 9800 volt a legjobb azóta kijött egy kettő újabb (jobb teljesítmény/fogyasztás arányban is). Ha igazán válogatni szeretnél akkor itt időrendben fenn van az összes radeon kártya, itt+ az nvdia-s kártyák.
Eladó Seiko 7016-5000 Seiko Monaco
-
napoleon2323
tag
válasz fastleslie #4080 üzenetére
na picit össze-vissza beszéltem, de utánanéztem. A monitoron D-SUB kimenet van csak. Ezért a régi kártyához kellett átalakító, mert annak csak DVI kimenete volt, de az újnak már van D-SUB is. Így átfogalmazódik a probléma ?
With every conflict I grow stronger!
-
Nova96
őstag
válasz fastleslie #4094 üzenetére
Az első amint a rendszer(ek),vannak az igen.De a másik ahol:zene,képek,videók találhatók nem. Ez lenne a baja?
-
napoleon2323
tag
válasz fastleslie #4088 üzenetére
új monitorra nincs pénzem
most ugyan olyan jó a kép, mint a régi kártyával, csak most 60Hz-en megy a régivel pedig 75Hz-n ment így ... érdekes ...With every conflict I grow stronger!
-
superecneB
őstag
válasz fastleslie #4106 üzenetére
2007-es. Nem, szét szoktam szedni újrapasztázás miatt, de nem szokott poros lenni. (Valahogy az asztali gépem sem volt poros sosem pedig a földön volt tartva szőnyegen)
-
Melack
veterán
válasz fastleslie #4586 üzenetére
Ez a kérdés mindig aktuális lesz azt hiszem, amíg az a gép van....
Skype az megoldható. Így már menni fog.
A Team Viewer alatt viszont a rendszer a kamera képét adja be egyből, és ott nem tudsz rajta változtani sajnos. Arra kell még vmi megoldást kitalálni....Te is biztosra mész
[ Szerkesztve ]
Ex-Informatikai Szolgáltató Asztali Munkatárs
-
siebener
aktív tag
válasz fastleslie #5924 üzenetére
Igen, azt tudom, de windows nélkül, pl. bios-ban ezt meg tudom nézni?
-
siebener
aktív tag
válasz fastleslie #5927 üzenetére
Nem spéci, egy "mezei" asrock 775 vm 800-as lap van benne.
Köszönöm, valahol utánanézek.Egyébként 256, max. 512 MB RAM megy bele, így működhet a 32 bites telepítés, ha mégis 64 bites?
-
siebener
aktív tag
válasz fastleslie #5930 üzenetére
Köszönöm a segítséget.
Netezésre, meg videónézésre volt használva. Nem egy erőgép, de megy.Azóta megtaláltam indításnál, meg BIOS-ban is, a processzor 64 bites.
Szerk.:
A BIOS H/W monitor azt írja, hogy
Vcore 1.354 V
+ 3.30V : 3.332 V
+ 5.00V : 5.256 V
+ 12.00V : 11.354 VAz utolsó érték nem gond, hogy kisebb...? Lehet, hogy hülyeséget kérdezek, de felmerült áramellátási hiba a gép nyűgjeinek okaként.
[ Szerkesztve ]
-
siebener
aktív tag
válasz fastleslie #5932 üzenetére
Kb. 10 percen át ezen állt, nem volt változás, egyébként pedig a maximum 1-2 tized volt le, 4-5 tized pedig felfelé.
-
Realradical
őstag
válasz fastleslie #6894 üzenetére
5-ös az process failure. Ezért írtam, hogy valahol hardware-es gáz van.
Things that try to look like things often do look more like things than things
-
Kommy
veterán
válasz fastleslie #10168 üzenetére
Nézd meg ezeket, de nem biztos, hogy van használható: [link]
-
x63
aktív tag
válasz fastleslie #10269 üzenetére
Igen, 30Hz felett "no signal" van a TV -n, próbáltam úgyis, hogy csak a Tv -n legyen kép de akkor is csak max 30Hz.
Mert aki hazudik, az csal, Aki hazudik, az lop, Hazudni, csalni: csúnya dolog!
-
tottiiii
tag
válasz fastleslie #10318 üzenetére
alaplap esetleg?vagy annak nem nagyon van köze hozzá?
-
VásRló
tag
válasz fastleslie #10929 üzenetére
Ja .
És azt meg tudod mondani, az Nvidia esetében is van fogyasztáscsökkentés alapjáratban, vagy csak az ATI-nál, a PowerPlay-jel?
Mert ez azt jelenti tudtommal, hogy csak töredékét fogyaszt a kártya, ha nincs erőteljes használat alatt, pl játék közben. -
Khelben
nagyúr
válasz fastleslie #10997 üzenetére
Köszi a válaszokat, úgy néz ki, sikerül megoldani, hogy egy ismerős kikapcsolja.
-
tixem
addikt
válasz fastleslie #11016 üzenetére
Az újba beletettem de még a biosban se láttam. Mobilracket pedig értelemszerűen nem menet közben. Kikapcsoltam táp ki, és úgy bele.
A régiben pedig ha belemegyek a biosba, kiírja hogy cd-dvd meg hogy hard drive de akármelyiket engedélyezem, azt írja hogy pls install a proper boot device. Aztán amikor újra indítom mindig a floppy-t látom elsődleges boot eszköznek beállítva, holott save and exit-tel csak a dvd-t/hdd-t hagytam benne.
Galaxy S24 Ultra 1TB ||| ( •_•) ( •_•)>⌐■-■ (⌐■_■)
-
Daert
őstag
válasz fastleslie #11025 üzenetére
Ventik felpörögnek,alaplapi csipogóm asszem van a deszka dobozában de nincs bekötve.Mint írtam a VGA-t kivettem és utána próbálgattam az IGP-t.
-
Teasüti
nagyúr
válasz fastleslie #11033 üzenetére
Lehet indirekt táphiba is. (és itt betáp elégtelenségre is gondolok, pl hálózati hiba)
De amúgy +1. És itt többet nem is tehetünk, biztosra csak még egy géppel mehet.[ Szerkesztve ]
-
spista222
addikt
Proci nélkül nincs önteszt így a procit nem tudja kisípolni.
Daert Nem olvastam végig mindent de azt próbáltad már hogy speakerrel csak procit raksz a lapba és persze hűtőt és kisípolja e a memória hiányát? ha nem akkor szerintem az alaplappal lett valami kisebb valószínűséggel a CPU-val persze csak akkor ha a táp az jó.
[ Szerkesztve ]
-
Gyuszi 78
tag
Mindez tökéletesen helytálló, azonban egy hibás tápegység is okozhatja a hibát, ami esetleg más összetevőket is magával ránthat. Abban teljesen egyetértek, hogy a lehető legkevesebb hardverrel kezdje a tesztelést, ám ha úgy minden rendben, akkor szinte biztosan táp hiba, és még örülhet ha ennyivel megúszta.
Én első körben a procit pasztáznám újra, és ellenőrizném a hűtőt, hogy rendesen felfekszik-e. Az is tud ilyet produkálni, ha túlmelegszik.
-
spyduck
nagyúr
válasz fastleslie #11022 üzenetére
Sejtettem, igen ezt szoktam csinálni. Mindegy, nemsokára jön az új gépem, addig kibírom
Köszönöm! -
Den Hadnagy
senior tag
válasz fastleslie #11104 üzenetére
Szia!
Köszi a véleményt!
Korábban volt itt egy teszt, ami azt hozta ki, hogy egy jó minőségű 400-as táp egy csúcs gémergépet agyontuningolt procival, tunungolt VGA-val röhögve elvisz, pláne egy FSP. A proci valóban 95 w-os TDP osztályba esik kb, de nagyon ritka az, ha minden összetevő maxra járatva dolgozik. Azaz nem fogsz full HD krájzisz és letöltés mellett DVD-t írni, meg videót renderelni
A gépben várhatóan 3 HDD, 1 SSD és 1 ODD lesz.
Nekem az a véleményem és tapasztalatom, hogy a 400-asnál nagyobb tápra való igény a piac által generált ál-igény, az az előnyös, ha egy közepes teljesítményű táp dolgozik magas kihasználtsággal, mert akkor éri el a legnagyobb hatékonyságot.
Köszönöm még1x!
DH
"Ha máshogy éled az életedet, azt a társadalom önmagában kihívásnak tekinti. Nem kell, hogy árts, a másság félelmet kelt. Fél, mert rámutatsz, hogy máshogy is lehetne. Fél, hogy ha nem követed a normáit, a végén mégsem szakad rád az ég."
-
spista222
addikt
válasz fastleslie #11118 üzenetére
Ezt nem értem hogy miért ne vehetne nagyobb terhelhetőségű tápot. Általában a tápok 50%-os terhelésnél dolgoznak a legnagyobb hatásfokkal. Ha a gép 200W-ot eszik akkor ennyit fog enni 400W-os táppal is és 600W-ossal is plusz mínusz a hatásfokuk különbsége ami dőlhet bármelyik irányban táp belső felépítésétől függően.
-
fastleslie
senior tag
válasz fastleslie #11123 üzenetére
A Chieftech tápok hatásfoka lényegesen jobb! 180W-nál pl. csak 200W, és 330W-nál is 370W! ez már 89%! Szintén innen: [link]
Csak hogy az enyémet dícsérjem! -
spista222
addikt
válasz fastleslie #11123 üzenetére
Itt sok tápnak megvan a mérési eredménye szép karakterisztikákkal mindennel. azonos sorozat különböző tápjait is össze tudsz hasonlítani ha szeretnél.
Az a teszt nem mérvadó mert nem egy sorozatból van a 350-es és a 400-as és még ha azonosokból is lenne akkor is van szórás köztük.
Még ide nagyon dicséred magadat de Chieftecből is van 70%-os hatásfokú és 90%-os is.
Ha neked nem teljesen ugyanez a típus van akkor nincs 89%-os hatásfokú tápod és egyébként is ez csak 1 munkapontban ennyi. Még ide tartozik hogy a mérés csak 10 es pontossággal bír vagyis összehasonlításnak jó de másnak nem.uszkart Nem az írásvédettséget kell kikapcsolni hanem jogokat kell adnod magadnak mert alapesetben nincs. Ehhez Pl Total Commander jobb klikk amit módosítani akarsz (file vagy könyvtár(ha könyvtár akkor fel fogja ajánlani hogy ez legyen e a belső file-okra is))->Biztonság-> Szerkesztés->Hozzáadás->Ahol villog a kurzor írd be hogy mindenki és utána névellenőrzés ez kijavítja Nagy M-re és aláhúzza.->Ok->állíts be a mindenkihez a teljes hozzáférést.->Ok ->Ok most már szabadon módosítgathatsz bármit de csak óvatosan.
Egyszerűbb megoldást ha nem a Program Files-ba telepítesz programot hanem létrehozol egy programok könyvtárat amire nincs ilyen korlátozás a C:\ meghajtón.[ Szerkesztve ]
-
laci06
senior tag
válasz fastleslie #11302 üzenetére
Chrome alatt ezzel lementi a "főoldalt", de azt, ami az egyes részeiben van már nem... Nekem pedig az kéne, hogy egy komplett honlapot leszedjen valami, minden tartalmával együtt.
Erre valami? -
SAOneill69
csendes tag
válasz fastleslie #11291 üzenetére
Köszönöm a válaszokat!
Ezt nem érteme elég azt feltenni, ami nem működik!
Ha nem működik akkor miért rakjam fel?
A gyártó xp-re adott támogatást win 7 nincs náluk. Ismerősöm mondta, hogy náluk is hasonló gépek vannak és azon már win7 van én kerestem de nem találtam. És ha nincs mégsem megfelelő akkor hol todom megnézni a hardverkomponenst?
Még egy kérdés: a win 7 tényleg jobban foglya gépet az xp-nél? -
SAOneill69
csendes tag
válasz fastleslie #11317 üzenetére
Köszönöm! Ez gyors volt. Ha nem megy valami majd kérdezek!
-
Khelben
nagyúr
válasz fastleslie #11320 üzenetére
Nálam leáll minden sleepnél. HDD, ventik, minden. Egér vagy bill meg felébreszti.
-
szalámi66
csendes tag
válasz fastleslie #11320 üzenetére
ugyanazt csinálta a sleep nálam is, mint Khelben-nél, csak elállítódott valahogyan, nem tudom hogy, más is használja a gépet, de persze senki nem tud semmiről... mindenesetre ezt az energiagazdálkodási beállítást kipróbálom, köszi!
-
xxxbmx
tag
válasz fastleslie #11344 üzenetére
igen de nem tudom hol kell megnézni?egyszerüen nincs benne olyan mappa ami hasoonlo lenne?és miontha nem is létezne a 30gb minusz:Snincs erre vmi progi?
ha az üzletemet akarod rontani keress másik embert(vagyis ne offold a hirdetéseket):D
-
xxxbmx
tag
válasz fastleslie #11357 üzenetére
hát igen de ez az!hogy mindeggyiknek megnézem a tulajdonságibaan!ősszeadom és a végösszeg 40gb!és a c meghajto mégis azt irja ki h 0mb hely és pirosan virit!pedig még 30gb hely vhol van!
ha az üzletemet akarod rontani keress másik embert(vagyis ne offold a hirdetéseket):D
-
fastleslie
senior tag
válasz fastleslie #11357 üzenetére
Ilyne progira gondoltam, mint a [link]
Folder Size, ez elől nem bújik el semmi! -
Nemgéza
csendes tag
válasz fastleslie #11478 üzenetére
Kösz, de írtam, hogy ezen már túl vagyok. Meg ha jól gondolom, akkor az alvó állapot csak akkor aktiválódhat, ha nem dolgozok a géppel, nálam viszont ez a hibernálás munka közben is bekövetkezik, függetlenül attól, hogy "ezerrel" dolgozok.
-
Nemgéza
csendes tag
válasz fastleslie #11480 üzenetére
Ez felmerült bennem is, de csak annyit tudtam tenni, hogy lefuttattam a frissített vírusirtót, "természetesen" nincs eredmény.
-
Casper36662
csendes tag
válasz fastleslie #11716 üzenetére
Rendben megpróbálom hogy kikapcsolom picit több időre.
Próbáltam már azt is hogy kikapcsoltam kb 2 percre aztán amikor visszadugtam a hálózati kábelt megvártam még észhez tér a modem és csak utána dugtam rá a routere de így se sikerül pedig router reset is volt.
De akkor most próba újra. Majd jelentkezek sikerült-e?! -
xKacsax
aktív tag
válasz fastleslie #11780 üzenetére
Hát ez is jó játék, csak nekem konkrétan AZ a játék kellene, mert rengeteg szép élményem kötődik hozzá. Olyan 3 napja már ezt vadászom de semmi találat nincs.
Verba volant, scripta manent.
-
Dany007
veterán
válasz fastleslie #11838 üzenetére
Köszönöm! Én nem voltam biztos benne.
-
diox
tag
válasz fastleslie #15645 üzenetére
Bank kártyás megoldást támogatom amúgy
"mindenki okos, némelyek előre, mások utólag"
-
GrandeP
addikt
válasz fastleslie #18167 üzenetére
èn már lassan egy magos p4-el sem kínlódok nem hogy p2-3-al....
NEMMEGY! Értem, de mi nem megy? EZ! De mi? EZ NEMMEGY?!
-
correctman
tag
válasz fastleslie #18174 üzenetére
Szerintem se de jelenleg nincs jobb ötletem.
Amúgy is ráfér.
Ja és win tűzfal off , vírusírtó off. -
tikshow
addikt
válasz fastleslie #19023 üzenetére
igen az esetek 99%-ba én se csinálom csak emiatt, de miután egy win7et 30 perc alatt driverestől alap programostúl felpakolok nem nagyon visel meg
madmaxxx: ez egyértelmű, valószínűleg meg is lesz játszva, mert a kedvenc egerem
[ Szerkesztve ]
-
ron8
senior tag
válasz fastleslie #19162 üzenetére
ati 5770 hd 1 gb
-
ron8
senior tag
válasz fastleslie #19167 üzenetére
Úgy csináljam, hogy elindítok egy játékot, közben pedig nézem everestben a dolgokat? hol kell nézni a hőfokokat?
-
ron8
senior tag
válasz fastleslie #19176 üzenetére
Igen, felpörög, teljesen felhangosodik a gép, főleg, ha a szobában is meleg van alapból.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- POSZTER NYOMTATÁS - NAGYFORMÁTUMÚ FÉNYKÉP / FOTÓ NYOMTATÁS
- Canon A-1
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-5G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro A40-D: i5-7GEN I 8GB I 256SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Toshiba Tecra Z40-C: i5-6GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest