Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Multimédia, életmód, 3D nyomtatás  »  Autóhifi (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-11-12 16:20:20

LOGOUT.hu

Autóhifi

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#36251) Osynho válasza bajusz15 (#36250) üzenetére


Osynho
addikt

Anyós alá.

(#36252) bajusz15 válasza Osynho (#36251) üzenetére


bajusz15
senior tag

Gondoltam rá én is, majd megkukkantom mennyi hely lesz neki, remélem elég. Tápelosztót terveztem betenni, egy 25mm^2 -es kábel van bent, viszont nem tudom, hogy ennek a 2 csatisnak mennyi kéne. 2x25A-es biztosíték van benne, szerintem 10mm^2 elég lenne neki, de inkább megkérdezlek Téged/Titeket.

(#36253) footy válasza bajusz15 (#36252) üzenetére


footy
addikt

Inkabb 16-20mm

(#36254) PiciPeti válasza bajusz15 (#36252) üzenetére


PiciPeti
őstag

Minimum 20mm^2, és ha lehet az akksiról hozz neki pozitívat, és negatívat is. 2x3m kábel biztosan elég lesz így is. :K

(#36255) MunezXBK


MunezXBK
nagyúr

Nem árul valaki 35-ös tápkábelt véletlenül?

[ Szerkesztve ]

(#36256) bajusz15 válasza PiciPeti (#36254) üzenetére


bajusz15
senior tag

20-as lesz akkor :) Amivel viszont még gondban vagyok, az az rca kábel. a mono erősítőn van R, L bemenet, R, L kimenet. A fejegységen van két pár rca kimenet, ezek közül az egyik párba van bedugva az erősítő R, L bemenete, eddig oké. Az erősítő kimenetével kéne összekötni a másik erősítő bemenetét, igaz? Viszont az két csatornás, úgyhogy két pár rca bemenet van, a mono erősítőn viszont csak egy pár kimenet. Akkor most hogy? :D

(#36257) PiciPeti válasza bajusz15 (#36256) üzenetére


PiciPeti
őstag

Ha a fejegységen van 2pár RCA kimenet, akkor az egyik menjen a subhoz, ez általában rear/sub-ként van jelölve. Az első szett erősítőjét pedig a fejegység front kimenetére kösd.

Így tudod állítani a sub hangerejét az első szettől függetlenül, ha vegyes zenéket hallgatsz, akkor ez jól jön. :K

(#36258) Daywalker válasza bajusz15 (#36252) üzenetére


Daywalker
addikt

Ugyanezzel szenvedek jelenleg. Nekem is 25-ös megy hátra, de én szerintem ott fogom elosztani tápelosztóval és onnan tízesekkel kötöm be az erősítőket. Elméletileg elégnek kell lennie.
Nem akarom ülés alá rakni. Inkább csinálok a csomagtartóba egy második szintet, ami alá berakom az erősítőket. Bár lehet, hogy kevés lesz, még le kell mérnem mindent...bár tervezek egy másik akkut hátulra, úgy meg elég lesz..

[ Szerkesztve ]

"A szabályok csak irányelvek azoknak, akiknek végképp nincs szabad akaratuk."

(#36259) Osynho válasza Daywalker (#36258) üzenetére


Osynho
addikt

Én is fantáziáltam ilyen pótkerékhez építésen. Nem melegszik túl az erősítő? Főleg, ha 2 van? Vagy szokás 1-2 ventilátort bekötni?

Más:
Megjött a Maximus szett. Bi-amp-os a hangváltója. Érdemes ezt kihasználni? Kenwood BT60U fejem van, tud időkorrekciót, de nem aktív, ha jól értelmezem, ezzel a váltóval az aktív vágást kikerülve tudnék időkorrekciót állítani. Viszont azt hogy kell bekötni? A fejen 3 pár rca van: front, rear, sub. A rear lehet pl a mélyközép rca-ja, a front meg a magasé?

ilyen kábel van most behúzva az első szettnek. Felszabadult itthon egy ilyen. Érdemes kicserélni? Gondolom nem árt a vastagabb, csak szopás szétbontani az egészet. :)

(#36260) bajusz15 válasza PiciPeti (#36257) üzenetére


bajusz15
senior tag

Igen ez nekem is megfordult a fejemben, viszont a fejegységen egy pár kimenet marad ha a másik a sub, az első szett erősítőjén viszont ugye két pár van. Használjak Y rca csatlakozókat?

(#36261) Osynho válasza bajusz15 (#36260) üzenetére


Osynho
addikt

Mivel 2db-ból áll az első szett (persze külön magas és mélyközép, de érted :) ), így 1 pár rca kell hozzá. Jobb és bal oldal. :) A második pár az erősítőn nem kimenet véletlenül?

[ Szerkesztve ]

(#36262) bajusz15 válasza Osynho (#36261) üzenetére


bajusz15
senior tag

óóóóó :W Úgy látszik nekem már ilyenkor nagyon este van :DDD Kimenet lesz a másik pár.. Valamiért nálam külön a jobb és külön a bal oldal is még két oldalból áll :C Így már okés lesz, rendelek is kábeleket, köszi a válaszokat :R

(#36263) Daywalker válasza Osynho (#36259) üzenetére


Daywalker
addikt

Nem a pótkerékhez rakom, mert oda nem férne el kettő sehogy sem. Sőt az a baj, hogy az ülés hátuljára sem fér el a kettő, a csomatartó oldalfala meg műanyag és nem leszedhető külön, hogy panellel lehessen helyettesíteni. Vagyis lehetne, de hihetetlen drága lenne. Egyszerűen muszáj valamit kitalálni. Talán az ülés alá lenne a legjobb, de nincs kedvem ott kábelezni semmit sem, plusz hátra be van húzva az RCA is.
Amit én tervezek, az egy fiókszerű megoldás, kvázi a csomagtartónak dupla alja lenne, de csak a felét foglalná el, így nem lenne oldala, azaz remélhetőleg tud szellőzni. De még azon is agyalok, hogy simán felrakok szendvicsszerűen kettőt valami emeletes megoldással a hátsó ülésre. Egyelőre agyalok.

"A szabályok csak irányelvek azoknak, akiknek végképp nincs szabad akaratuk."

(#36264) Osynho válasza Daywalker (#36263) üzenetére


Osynho
addikt

Igen, én is a csomagtér alját emelném fel, egy fa lemez beiktásával, bár van egy kis helyem a pótkerék felett is. Aztán egy rácsot tennék az erősítők fölé, hogy jobban szellőzzenek. Viszont csomagokkal megpakolva nem lenne elég levegő. :/ Mindegy, ezt nem erőltetem most, majd a következő autómban. :) Szönyű betegség ez a hifizés. :DD

bajusz15: :DDD Szívesen. Jó építkezést!

(#36265) Daywalker válasza Osynho (#36264) üzenetére


Daywalker
addikt

Ne is mondd! Nekem is fejtörést okoz, hogy hova tegyem, és minden percben mást tartok jónak. Ráadásul nem akarok rá vagyonokat költeni. De a rácsos megoldásod tetszetős, arra nem is gondoltam eddig - volt már plexi is pedig gondolatomban:)
Az az igazság, ha meg van pakolva, akkor úgysem tudom üvöltetni, mert akkor a sub sem tudná kifutni magát, így talán a melegedés nem lenne gond. A régebbi ládámmal mentem úgy, hogy rogyásig volt pakolva a csomagtartó, és az erősítőnek sem jutott sok levegő...nem mondom, hogy hideg volt. Viszont a tervezett második akku miatt muszáj egy helyre tenni őket, vagy nagyon bonyolódik a kábelezés.

mod: perverz gondolatként a kalaptartó alja is szóba jöhetne de hát a meleg felfele száll, meg nem akarom átfúrni, és különben sem lenne pehely súlya.

[ Szerkesztve ]

"A szabályok csak irányelvek azoknak, akiknek végképp nincs szabad akaratuk."

(#36266) Osynho válasza Daywalker (#36265) üzenetére


Osynho
addikt

A plexi karcolódik és nekem nagyon bazári. Bár lehet ízlésesen is megcsinálni, de nekem egyből a telepi neonos-teszkótuningos emberkék ugranak be róla :D

Most az anyós alatt van egy TX880. Én is meglepődtem, hogy elfért. :C Így kevesebb/rövidebb kábel kellett, hátra csak a subnak megy kanóc.Nincs útban semmi a csomiban, lehet pakolni.

(#36267) Daywalker válasza Osynho (#36266) üzenetére


Daywalker
addikt

Igen, ezért is vetettem el a plexit. Nyilván a JBL nálam is elférne, meg tényleg mindenből kevesebb kábel kell, de amilyen szerencsém van tuti valaki valahogy eltiporná vagy kiborít valamit aztán. Akkor is beszenvedem hátulra valahogy! :D

"A szabályok csak irányelvek azoknak, akiknek végképp nincs szabad akaratuk."

(#36268) MunezXBK válasza Osynho (#36266) üzenetére


MunezXBK
nagyúr

Nem légzsákos az ülésed?

(#36269) Osynho válasza MunezXBK (#36268) üzenetére


Osynho
addikt

Nem. :)

(#36270) MunezXBK válasza Osynho (#36269) üzenetére


MunezXBK
nagyúr

Így könnyű. :D

(#36271) Osynho válasza MunezXBK (#36270) üzenetére


Osynho
addikt

Nem bánnám, ha lenne. Megoldanám az erősítőt. :D

Valaki erre valami okosat? :B

(#36272) pps1 válasza bajusz15 (#36252) üzenetére


pps1
senior tag

stereo 4 ohmra elég a 10-es. :K

"Elméletileg nincs különbség elmélet és gyakorlat között. A gyakorlatban... van."

(#36273) dreizwanzig


dreizwanzig
tag

Hello!
ezekről a kábelekről mi a vélemény?
1
2

(#36274) Adonimus válasza dreizwanzig (#36273) üzenetére


Adonimus
aktív tag

Inkább ez:
Crunch

Nekem van Crunch is és Renegade is, mondjuk a Renegade-al sincs semmi bajom, talán annyi a hátránya, hogy duplán fut a szál és nehezebb elhelyezni.

[ Szerkesztve ]

adonimus felhasználónak 41 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! - http://www.phmegbizhatosag.atw.hu

(#36275) dreizwanzig válasza Adonimus (#36274) üzenetére


dreizwanzig
tag

van egy csomó vásárlási utalványom, ezért kérdeztem ezeket. Szóval a kérdés úgy hangzik, hogy ha kb ingyen van nekem, akkor megfelel-e a célra? :-) Vagy annyira szar, hogy ingyen sem jó. Elsődleges szempont, hogy ne szedjen össze sok zajt

(#36276) footy válasza Osynho (#36259) üzenetére


footy
addikt

A Biamp lenyege annyi, hogy a jelszintet es az idokorr-t tudod allitani kulon a mgasnak es kulon a melykozepnek. Ha biamp van akkor hangvalto van es az mindig vag a fejtol fuggetlenul.
Igen a rear a melykozep RCA-ja. Viszont arra kell figyelni hogy az a legfelso. (Altalaban a magas szokott a legfelso lenni, nem a melykozep)

(#36277) Osynho válasza footy (#36276) üzenetére


Osynho
addikt

Igen, így gondoltam én is. Viszont a fej menüjében nem találtam ilyen beállítást, csak front és rear, illetve ezek távolsága. :U Fentről lefelé a sorrend: rear, front, sub. Mondjuk egyelőre biztos nem aktuális a dolog, csak hirtelen elgondolkodtam. :)

Jól gondolom, hogy kellene a 2,5-es kábel a szettnek? A magason 2 kis fül van, nagyon közel a membránhoz, azt nem merném megforrasztani. Milyen sarut érdemes ehhez venni?

(#36278) Adonimus válasza dreizwanzig (#36275) üzenetére


Adonimus
aktív tag

Amikor először bekötöttem volt de akkor rossz helyen vezettem a kábelt és a kapcsoló szálat is használtam. Majd középen vezettem el és kikötöttem a kapcsoló szálat semmi gond nincs vele. (Renegade). Mélyládának adja a jelet, semmi gond nincs vele. Szerintem megéri az árát is, ingyen meg főleg :)

adonimus felhasználónak 41 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! - http://www.phmegbizhatosag.atw.hu

(#36279) dreizwanzig válasza Adonimus (#36278) üzenetére


dreizwanzig
tag

köszi!

Amúgy érdemesebb az erősítőnek a negatívot az akksiról adni a generátor zaj csökkentése miatt?

(#36280) Joe fiú válasza dreizwanzig (#36279) üzenetére


Joe fiú
senior tag

Nincs összefüggésben a kettő, generátorzaj általában rossz testelés miatt fordul elő leginkább, legyen az erősítőnél, fejegységnél, rca-nál. Nekem az egyik erősítő akksira, másik kasztnira volt testelve, az ég világon semmi különbség nincs. Ha találsz megfelelő testpontot, pl. biztonsági öv csavar alatt, akkor tökéletes megoldás.

(#36281) PiciPeti válasza dreizwanzig (#36279) üzenetére


PiciPeti
őstag

Esetleg földhurok alakulhat ki, ha két különböző ponton van testelve a két erősítő. Pl a nyomó erősítője a hátsó bizti csavarnál, az első meg az elsőnél, ne adj isten a fejegység is valahol a kasznin.

Ez is búgást okozhat, de nem túl jellemző.

(#36282) megema


megema
őstag

Sziasztok!

Nem tudtok esetleg ehhez hasonló 1 DIN-es fix vagy lefelé nyíló kijelzős, normális fejegységről? Navira, tolatókamera (ennek hiánya nem kizáró ok) és BT-s iPhone támogatásra lenne szükségem.

Egyáltalán érdemes még fejegységet navigálásra használni? Frissíthető a térkép rendesen?

[ Szerkesztve ]

(#36283) dreizwanzig


dreizwanzig
tag

köszi a válaszokat!

ráraktam az RCA-kra egy rohadt nagy ferrit zavarszűrőt és azóta nem búg... Persze inkább a probléma gyökerét kéne megszüntetni, úgyhogy lecserélem az RCA kábeleket.
Még egy kérdés. A koaxaimon túl sok a magas, még akkor is, ha teljesen lehúzom a magast a fejegységen. Van erre valami megoldás?

(#36284) footy válasza megema (#36282) üzenetére


footy
addikt

Ezek a kinai cuccok nagyon gagyik. Jobban jarsz ha a telefonhoz veszel egy jofajta tartot (mondjuk Brodit) es kevsebb szivassal frisebb terkepeid vannak.

(#36285) PiciPeti válasza footy (#36284) üzenetére


PiciPeti
őstag

Vagy a Dension motyóját, és akkor a kihangosítás is megoldott. Ráadásul magyar termék. :U

(#36286) Debesq


Debesq
tag

Sziasztok!
Érdemes ilyen kábelszetteket néznem, vagy inkább jobb lenne ha külön venném meg az alkatrészeket?
[link]

Ez elég lenne egy Renegade HQT15 800/250 szubcsőhöz? Erősítő még nincs, de ehhez mérten venném.

(#36287) tboy93


tboy93
nagyúr

Sziasztok! Van egy 7 gen civic sedanom. Szeretnék bele egy jó hangcuccot. Az előző autóm egy régi swift volt, előre beműtöttünk egy 16.5-ös szettet, hátul a csomiban meg volt egy mac mpx2000 - blau gtb300 hp páros. A fej egy jó pioneer volt. Na már most a kocsi eladásával elment a fej + az első szett, az erő meg a mély maradt. A gondom csak az, hogy nem tudom mire lesz elég ez a mély. Szeretem hangosan hallgatni, szerintetek mire számíthatok? A sedan csomija nagyon lefogja a hangot? Nézzek másik ládát?

(#36288) opeter70 válasza tboy93 (#36287) üzenetére


opeter70
senior tag

Próbáld ki! Nincs biztos recept.
Ugyanaz a mélynyomó, amelyik eddig jól szólt egy ferdehátúban, szólhat borzalmasan egy lépcsőshátúban.
De ez igaz lehet fordítva is.
Nincs olyan (legalábbis én nem tudok róla), hogy x mélynyomó ferdehátúba jó, y mélynyomó pedig sedanba.
A mélyhangok "átmennek" az üléstámlán is, emiatt nem kell aggódnod.
Ha esetleg mégis kevés lenne, még mindig le lehet nyitni a sílécalagutat (ha van), de én pl azt csináltam, hogy kivettem a gyári hangszórókat a kalaptartóból és azoknak a nyílásán át van akusztikus összeköttetés az utastérrel.
Ezen kívül ki lehet próbálni más-más ládatípusokat is.
Sajnos csak sok-sok kísérletezés eredményeképpen lehet megtalálni az ideális megoldást.
Szóval első lépésként próbáld bele a mostani szettet, aztán lehet tovább gondolkozni.

[ Szerkesztve ]

(#36289) tboy93 válasza opeter70 (#36288) üzenetére


tboy93
nagyúr

Rendben, köszi :R

(#36290) pps1 válasza Debesq (#36286) üzenetére


pps1
senior tag

Ez silány kábel, vegyél egy Gladen RCA-t és tápnak sima hegesztő testkábelt.

"Elméletileg nincs különbség elmélet és gyakorlat között. A gyakorlatban... van."

(#36291) zsolt19900


zsolt19900
őstag

sziasztok úláccik, hogy lesz egy lupom amibe 16.5es első szett + erősítőt szeretnék plusz ha nem drágítja meg nagyon leszigetelném az első két ajtót... egy normálisabb első szettel "kiküszöbölhető" lenne az, hogy ne kelljen mélynyomó a rendszerbe?

jelenleg valami 20-30e Ft-os jvc fej van benne, az kezdésnek elég is lenne, rca kimenet tuti van rajta az erősítőnek.

Nem óckodom sőt inkább támogatom is a használt cuccokat, esetleg ha tudnátok valamit ajánlani első szett + meghajtására erősítőt használtan azt szívesen venném

én is végigfötröm pl. olikszet és kársztájlingot ha nem gond és találok valami értelmesnek tűnőt azt véleményezésre belinkelném nektek

Faragó Szolgáltatóház - Magyarszék - Autóalkatrészek és kiegészítők, Biztosítási alkusz, pénzügyi tanácsadás, számítógép javítás karbantartás, Új műanyag nyílászárók értékesítés, ingatlanközvetítés --HÍVJ VAGY ÍRJ BIZALOMMAL--

(#36292) footy válasza zsolt19900 (#36291) üzenetére


footy
addikt

A szigeteles egy teljes erteku komponens. Ha sajat magadnak csinalod akkor egy 8-10ebol ki lehet hozni.

(#36293) Debesq válasza pps1 (#36290) üzenetére


Debesq
tag

Értem. És a remote kábelnek és a földnek mindegy milyen vagy annál is kell figyelni valamire?

(#36294) footy válasza Debesq (#36293) üzenetére


footy
addikt

A föld/testnek nagyon nem mindegy hogy milyen, legalább olyan vagy jobb vezetőképességű legyen mint a táp.
A remote szál nem kell hogy különösebben minőségi legyen, árnyékolás viszont nem árt rá.

(#36295) zsolt19900 válasza footy (#36292) üzenetére


zsolt19900
őstag

persze megcsinálom magamnak, vagy ha még mindig "rendel" Pécsett soksok hónappal ezelőtt emlegetett emberke aki hifit szerel be, akkor megkérdezem tőle :) de szerintem elboldogulok vele

néztem a udimensio szettet csak hát elég drága sajnos, utána néztem hálivudokat azok sem olcsóak.... belépő szintnek jbl vagy hertz megtenné?

továbbá cs-n olxen nézegettem első szettre meghajtó erősítőt gondolom 20k ig bezárólag bőven megfelelne valami.... magnat rx44 túlzás lenne? vagy menjek inkább valami "régebbi" de az eladó állítása szerint szép hangot produkáló erősítő felé?

szigetelésből melyik az ajánlott? + kábelszettet milyent szerezzek be? ilyesmin gondolkodjak, hogy ne szedje össze a kasztni vagy bármi más zavaró sistergését, hogy belebujtatom valami árnyékoló cuccba a kábeleket? nem akarok "picsarázónak" tűnni, de ha egyszer kábelezek+szigetelek szeretném rendben tudni, persze nem a legdrágább anyagok érdekelnek, hanem olyasmi ami a szép hangzáshoz megfelel

Faragó Szolgáltatóház - Magyarszék - Autóalkatrészek és kiegészítők, Biztosítási alkusz, pénzügyi tanácsadás, számítógép javítás karbantartás, Új műanyag nyílászárók értékesítés, ingatlanközvetítés --HÍVJ VAGY ÍRJ BIZALOMMAL--

(#36296) SPF


SPF
senior tag

Sziasztok!

Kellene egy kis segítség. Lecseréltem a kocsim, és a régi kocsimból át akartam rakni a rádiót. Viszont amikor be akartam rakni már az új autóba, akkor vettem észre, hogy a kocsiból kijövő antenna vezetékét nem tudom bedugni a rádiómba, mert van pár cm (4-5?) különbség. A rádióm Sony, az autó pedig Astra G, ha ez számít valamit.
Mit tudok csinálni?

Remélem érthető voltam :)
Köszönöm a segítséget!

(#36297) bajusz15


bajusz15
senior tag

Sziasztok!
Most keszulok betenni a masodik erositot az elso szettnek, de nincs eleg hely az anyos alatt, igy csomagtartobol lesz elore hozva a kabel. Kerdesem az lenne, hogy mindket hangszorokabelt lehet elore hozni egy kuszob alatt, vagy kulon kulon lenne erdemes? Jelenleg az egyik oldalt van hozva az rca kabel, masik oldalon a tapkabel. Itt jon a masodik kerdesem, hogy a masodik rca kabelt az elso szettnek szeretnem elorevinni a fejegyseghez, hol kene vinni a kabelt? Egy kerdes mint szaz, hogy oldjam meg a kabelezest? :D koszi!

(#36298) PiciPeti válasza bajusz15 (#36297) üzenetére


PiciPeti
őstag

Én a helyedben áttennék valami középre, a kardán alagút mellé. Ha nem megy ott semmi, akkor az RCA-kat, ha ott is megy kábel, akkor a tápot, és a küszöbben vinném a hangszórókábeleket.

2 erősítő tápja, 2 pár RCA, 2 pár hsz kábel ritkán fér el a küszöbben, de ha mégis, akkor megoldható, de jobb lenne szeparálni sztem. :)

(#36299) opeter70


opeter70
senior tag

Urak!
Nincs valakinek esetleg 1 db nagyon olcsón, vagy netán ingyen elvihető hibás 16,5 cm-es mélyközép hanszórója? Még membrán sem kell bele, csak a kosár a lényeges. :)
Ugyanis szeretnék a jelenlegi 13-as helyére befaragni valahogy egy 16-ost, de mivel még kiemelőgyűrűvel is bizonytalan a végeredmény, ezért addig nem merek vásárolni 16-os első szetet, míg nem vagyok benne biztos, hogy be tudom barkácsolni a mostani helyére.
Szóval a 16,5 cm átmérőjű kosár gyakorlatilag csak sablonnak kellene.
Köszönöm!

(#36300) jegenye77


jegenye77
addikt

Megnéznétek ezek közül melyiket lenne érdemes megvennem:
B-Ware Hertz DCX 165
CRUNCH DSX62 16cm
MAGNAT
PIONEER
Peugeot 307 első gyári hangszórók helyére lenne egyenlőre erősítő nélkül.+ van egy aktív láda hátul.

[ Szerkesztve ]

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéből csúszott ki, mint valami szépséges medúza, de a bajnokok tudják, hogy az apjuk t?kéből jöttek!

Útvonal

Fórumok  »  Multimédia, életmód, 3D nyomtatás  »  Autóhifi (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.