Hirdetés
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen mosógépet vegyek?
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
-
LOGOUT.hu
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomy86
addikt
válasz kokokka #82057 üzenetére
Azt még a 18-as Kodihoz csináltam.
Próbáld meg azt a módosítást, amit a 82043-as hozzászólásban írtam! Boxon még 18-as Kodit használok, úgyhogy csak win alatt teszteltem, de ott működik Mátrixon.gyűrű: miért kell átnevezni a skin.estuary mappát? Csak azért kérdezem, mert 18-as Kodinál ez nem kellett.
[ Szerkesztve ]
-
gyűrű
addikt
válasz kokokka #82062 üzenetére
Mi nem működik? Ha az addon.xml-ben ami a skin mappában van, ugyanaz a neve, és indítás után bemégy az addonok közé nem látod? Engedélyezted?
csináltam régen az eredeti estuary skinhez itt van még letöltheted, ha sikerül klónozni a skint ezt másold be majd..
[ Szerkesztve ]
-
gyűrű
addikt
De ez nem 19-es kodihoz való neked meg az van.. akkor alma..
-
tomy86
addikt
válasz kokokka #82066 üzenetére
Valamit te csinálhatsz rosszul
Próbáld meg ezzel a módosított DialogPlayerProcessInfo.xml-el! Telepítettem a 19-es Kodit x96 boxra, úgyhogy Matrix alatt is működik.
Ahogy én csináltam:
- estuary skin másolása a storageracp -r /usr/share/kodi/addons/skin.estuary /storage/.kodi/addons
- addons/skin.estuary/xml mappában levő DialogPlayerProcessInfo.xml cseréje.
Egyébként ezzel egészítettem ki az eredeti xml-t, ahogy korábban is:<control type="label"><!-- Soc hőmérséklet -->
<width>600</width>
<height>50</height>
<aligny>bottom</aligny>
<label>$INFO[System.CPUTemperature,[COLOR button_focus]$LOCALIZE[22011][/COLOR] ]</label>
<font>font14</font>
<shadowcolor>black</shadowcolor>
<visible>Player.HasVideo</visible>
</control>[ Szerkesztve ]
-
kokokka
őstag
válasz tomy86 #82072 üzenetére
Hát én csak lecseréltem egy sort, amit írtál és így nem lett jó. Próbálkoztam volna tovább is, de el kellett jönnöm otthonról, így már csak holnap délután lesz aktuális a próba. Ott rontottam el (szerintem), hogy csak ezt a sort illesztettem be :
<label>$INFO[Player.Process(videodecoder),[COLOR button_focus]$LOCALIZE[31139]:[/COLOR] ]$VAR[VideoHWDecoder, (,)] $INFO[System.CPUTemperature,[COLOR button_focus]$LOCALIZE[22011][/COLOR] ]</label>
ennek a helyére :
<label>$INFO[Player.Process(videodecoder),[COLOR button_focus]$LOCALIZE[31139]:[/COLOR] ]$VAR[VideoHWDecoder, (,)]</label>
Ami alatta és fölötte van azzal semmit sem csináltam. Így viszont biztosan nem működik, láthattad a fotómon. Azt egyébként hogyan, amit fentebb írtál :Ha több információt is szeretnél megjeleníteni, akkor érdemes az infó panelt két részre osztani, hogy jobban nézzen ki.
Van még egyébként valami jobb, lényegesebb infó amit így ki lehet tenni, mint a hőfokot? -
őstag
Sziasztok!
Ma jutottam oda hogy a több mint egs hete vett x96 max-ot kipróbáljam. Ez az első media boxom. Aki eladta nekem srác korrekt volt és feltelepítette a coreeleket ami egy pendriveon van és az van az x96ba kötve. Az lenne a kérdésem van valami amit bekell állítani? A net közvetlenűl kábellel csatlakozik gondolom az úgy jó. Viszont raktam bele egy másik pendriveot amin filmek vannak,azt elinditottam de nem volt kép csak hang🤷 Továbbá azt is mondta itt valaki hogy számitógéppel is összeköthető és akkor nem kell kimásolni a tartalmakat belehet tallozni és lejátsza,na ezt is néztem volna de nem sikerült. És még egy kérdés kikapcsolt állapotban nem mutatja az órát csak bekapcsolva? Nem fordítva kellene lennie? linket is jó lehet ha ott kapok választ. Köszönöm szépen
-
tomy86
addikt
válasz kokokka #82073 üzenetére
Csak azt csináld meg, amit és ahogy a 82072-es hozzászólásban írtam, a korábbi leírásaimmal ne is foglalkozz! Az ottani linkről töltsd le a módosított xml-t és cseréld le vele az addons/skin.estuary/xml mappában levő eredetit.
"Van még egyébként valami jobb, lényegesebb infó amit így ki lehet tenni, mint a hőfokot?"
Sok mindent ki lehet íratni, kinek mi a fontos. Kodi infolabels -
atala
addikt
válasz pixta78 #82071 üzenetére
Geengbuying-ról vettem, nem gondoltam, hogy fake ramos.
Csak pár másodpercre akadt, de ezt csak az elején csinálta. Biztos még állítgatott.
Megy most már a távirányító is.
Egyenlőre nem vagyok elájúlva a A CE-től. Nem gondoltam, hogy ilyen bonyolult lesz a youtube, és a Netflix használata. Meg az egész elég bonyinak tűnik.Van erre esetleg egy topic ahol segítséget lehet kérni? Nem akarok itt offolni.
A legközelebbi boxom valami márkásabb darab lesz az biztos. Pl. Xiaomi. Apple-re már nem adnáék ki ennyit. -
pixta78
senior tag
-
blakey
titán
A Kodi használata minden OS-en ua., Xiaomi egy kalap k@ki. De szinte az összes box-szal vesződni fogsz. Ahol nem Kodi a lejátszó ott mélyebben a zsebedbe kell nyúlnod viszont a Kodihoz képest elképzelhető, hogy hiányérzeted lesz. Tanuld meg a Kodit és minden frankó lesz, hidd el. Nekem szinte az össze boxom volt/van, a CE egy kimagaslóan jó médialejátszó OS, csak meg kell tanulni a Kodi használatát. Esetleg vehettél volna eleve CE-vel előre telepített boxot, Odroid N2, Khadas Vim3L, Beelink GT-King és akkor a kezdeti élmények is jobbak lettek volna.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
nfsu17
veterán
Streamre tényleg nem ez a legjobb, már csak a netflix négyká hiánya miatt is, ha ez szempont.
Azt is aláírom, hogy be kell állítani (főleg az addonokat), bár filmet nézni azonnal lehet outofbox.
A YT sem könnyű mindenkinek az api miatt, stb.Viszont ezeket - legjobb esetben - egyszer kell megcsinálni és megy ameddig vki nem változtat vmin.😃
Aztán utána lehet megint mókolni.Ettől függetlenül nagyon örülök, hogy anno nem chromecastot vagy mi box S-t vettem. Bár lehet azokkal is ellennék, de nekem ez így tök oké.
A Dune playert (oké, régi is és csak 1080) már eltettem a szekrénybe.
De nekem is szenvedés volt az elején ez az egész, de megérte. Itt segítettek. -
atala
addikt
válasz pixta78 #82080 üzenetére
Filmet a TV beépített lejátszóján nézek. A Netflix is megy rajta, de youtube nincs.
Jó az X99 Max+-on is a youtube, egy gondom van vele, hogy néha fogja magát, és vissza dob a youtube fő oldalára. Ez akkor idegesítő, ha egy csatornán nézek régi videókat és sokat kell lapoznom mire oda érek. Aztán kezdhetem előről.
Gondoltam kipróbálom mit tud a CE, de akkor lehet, hogy ez erre felejtős. -
melan
senior tag
Van arra lehetőség, hogy az x96Max+ wifi kártyáját működésre bírjam? Úgy értem drivert megfelelő mappába másolni, vagy az indító dtb fájlt módosítani? Vagy örüljek, hogy megy, és hagyjam a fenébe?
-
Technoman
őstag
A napokban jött egy frissítés az általam használt 9.2.6-.ra. Mivel nem vagyok itt minden nap, kérdezném, hogy a CE csapata a 9.2x-es vonalat továbbra is folytatja ill. most akkor két variáns megy egyszerre a 9.2xxx és a 19-es is?
(a megjelenés napján feltettem ezt a 19-es Matrix változatot az X96 Max +-ra, de hamar le is szedtem. mert nem jött be) -
blakey
titán
válasz Technoman #82088 üzenetére
Talán még egy verzió lesz a 9.2-es rendszerhez ami egyben javítás és előkészítés, hogy aki szeretne az tudjon hibamentesen a Matrixra frissíteni, Kodi 18 már nem "fejlődik", vége. A fejlesztés a Matrixra öszpontosul a Kodinál és a CoreELEC-nél is. Napról-napra jön javítás a Matrixra, lassan semmi előnye nincs a korábbi Kodinak.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
rgeorge
addikt
válasz blakey #82089 üzenetére
Én nagyon ritkán használom mostanában a Coreelec-et, de amikor megjelent a mátrix, átállítottam a frissítési csatornát a 19-re, és frissítettem menüből a mátrixra. Egy anomália volt csak: első induláskor azt üzenete, hogy az openvfd nem kompatibilis, de nem szedte le, nem tiltotta le, és működik azóta is. Ahogy a teljes rendszer is, minden ugyanúgy, mint azelőtt, de lényegében semmi extra sincs telepítve az openvfd-n és a keymap editor-on kívül.
Csak azért írom ezt, mert ezek szerint van lehetőség rendszeren belül is frissíteni matrix-ra 9.2.6-ról. Arról nincs infó, hogy mit kellett változtatni a 9.2.6-on a matrix-ra frissüléshez?
Más: az img módosítása ugye ilyenkor nem szükséges?Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."
-
divan
őstag
válasz lajosx #82086 üzenetére
Olyat semmit nem kell állítani, hogy legyen kép a videón, annak alapból lennie kellene. Én még nem találkoztam olyan videóval, ami így viselkedett volna. Milyen formátum volt?
Ahhoz, hogy a számítógépről tudjál filmeket lejátszani, azt a mappát amiben a filmek, sorozatok (külön mappában kell lennie) vannak, meg kell osztanod. Ha azonos hálózaton vannak a lejátszóval, akkor látni fogja, és le tudja játszani. A megosztásnak vannak buktatói, mindet nemigen lehet leírni, nem is a topic témája elsősorban, keress rá, és kezd el, ha megakadsz valahol lehet segíteni.
Az óra sajnos így működik, csak bekapcsolva mutatja az időt, ez a hardver sajátossága.
-
blakey
titán
válasz Imi1981 #82092 üzenetére
Külön SD-re telepítve van a CE.
S922X-en megy a 1080p szoftveresen, de ott más hiba jöhet elő egyéb 4K (AVC) anyagokkal. Semmi sem tökéletes. Netflixhez nem feltétlenül CE-t ajánlok.ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
BullZeye
veterán
X96 Max Plus-nál van mód, hogy ne 75°C-on vegyen vissza a teljesítményből, hanem mondjuk 85°C-on?
Már hűtést is cseréltem rajta, de van olyan videó ahol pár perc után 75°C-os lesz.Eladó Yuka 1000 robotfűnyíró + sweeper!
-
BullZeye
veterán
válasz Csabi1984 #82098 üzenetére
H96nál S912-vel 3 év alatt nem volt problémám, de ez minden módosítás nélkül elég meleg volt.
És van egy anime amit hardveres gyorsítás helyett próbál szoftveresen megoldani aminek az eredménye, hogy leszedett burkolattal, új hűtőbordával, felfelé fordítva is 10 perc után eléri a 75°C-ot, és utána akadni kezd gondolom az órajel visszavétele miatt.
Aktív hűtést nem szeretnék rá.
Az összes S905x3 ennyire melegszik? Mert ezen a ponton kétlem, hogy más gyártónál jobb hűtőborda lenne rajta, mint az a 40x60x10mm-es amit ráraktam, és mivel burkolat sincs rajta, így a szellőző nyílások sem megoldás.
Pár hete többen rendeltünk geekbuyingról, többieknél minden rendben? (hardveres dekódolásál max 70°C-ig megy fel, azzal nincs bajom)
Eladó Yuka 1000 robotfűnyíró + sweeper!
-
nfsu17
veterán
válasz Csabi1984 #82098 üzenetére
Nem tudom BullZeye mit csinált a hűtéssel, de úgy néz ki, hogy rosszabb lett, mint a gyári.Én tudtam nyáron tesztelni, egyedül a 4k60 amúgy ami izzasztja, de 85 fokot még akkor sem láttam. Talán 79 fok volt 20-25 perc után.Ugye eleve alig van 4k60 film, szóval nagyon nem is érdemes erre tervezni, persze nem árt.Ha ennyire rossz nála a szitu, akkor tegyen alá egy csendes usb-s ventit, legtöbb embernél azért nem ennyire rossz.Pedig ha ennyi SW dekódolású filmet nézel, akkor vagy valami bika nagy hűtőbordát kell rátenned, vagy aktív pörgetőt alá.
Azért legtöbb esetben HW dekódolással mennek az anyagok mindenkinél (netflixet kivéve, de a 720p még ott is jó)"és még a nyár sincs itt. Szerintem nyáron főtt kukorica helyett főtt boxok lesznek."
Nem emlékszem, hogy tavaly nyáron egy box is megfőtt volna a topikban , csak pörögtünk a témán.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- RPI 4 és 5 Service: komplett gépek (2, 4 és 8 GB RAM) összeállítása, alkatrészek
- AKCIÓ! HP ProDesk 600 G5 SFF számítógép, CPU: i7-9700, 16 GB RAM, 512GB SSD, Win10/11 PRO, telepítve
- GAMER PC: RYZEN 5 4500-5600X - GTX 1060 - Új 16/32GB DDR4 kit - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- Gamer PC v6 , R5 5500 , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD
- Gamer PC v5 , i7 10700 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD , 240 víz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest