- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Beni2360
félisten
válasz
tomy86 #104986 üzenetére
Ha a win gépedet nem éred el akkor kell csinálni a gépeden egy vendég fiókot.
Adsz egy nevet a vendégnek
pl: Kiskakas és adsz egy jelszavat
Pl: 2024.
És mented, majd a boxon a fájlkezelőben hozzá adod az egyik megosztott mappát, Ip stb/ majd beírod a felhasználóhoz, hogy: Kiskakas és a jelszóhoz: 2024
Elmented és a videók hozzá adásoknál már látni fogod amikor új mappát akarsz hozzá adni. Ha külön meghajtón van érdemes a meghajtót engedélyezni és azt hozzá adni a fájlkezelőben és akkor már csak a kívánt mappák közt kell válogatnod. Remélem érthető volt. Na van is erről egy videóm. -
joydrv
aktív tag
válasz
tomy86 #104768 üzenetére
Igen, ez volt nekem is. Az ablakban bármit adtam meg nem működött. Mondjuk én ezzel pár hete szembesültem és azóta, hogy visszaraktam a win10-et nem is figyeltem mi történt közben. Elképzelhető, hogy valamit javítottak. Előzetesen jelezték, ahogy írtam is, csak nem vártam rájuk.
De ha stabilan fog menni ez a rész, akkor lehet újra adok neki esélyt.
Köszi, hogy jelezted. -
-
agent11
tag
válasz
tomy86 #98947 üzenetére
Köszönöm mindkettőtöknek, így már a DB része teljesen világos!
Csak a teljesség kedvéért:
1. Lementem a Leia teljes userdata könyvtárát.
2. Teljesen új telepítéssel felteszem a Matrix verziót EMMC-re.
3. Leállítom a KODI-t.
4. Felülírom a teljes Martix userdata könyvtárat a mentettel.
5. Letörlöm a myvideos119.db file-t és marad a myvideos118.dbViszont a Leia-s userdata könyvtárban lévő egyéb konfigurációs xml file-okkat történő felülírás nem okozhat gondot?
-
agent11
tag
válasz
tomy86 #98933 üzenetére
Én mindig emmc-re telpítem a CE-t az androidot meg gyalulom a box-okról. Lementettem a Leia-s teljes userdata könyvtárat majd telepítettem a Matrix-ot. A telepítés végén felülírtam minden file-t a mentett userdata könyvtárral. De pont ma olvastam, hogy pl. a Leia esetében a DB neve MyVideos118.db a Matrix esetében MyVideos119.db. Lehet, hogy itt lesz a bibi.
Miket kellene egyébként törölni?
-
unown
csendes tag
válasz
tomy86 #97843 üzenetére
Hát, igen, csak én több, mint 3000 mappáról beszélek. Persze ettől még rendbe lehetne tenni az adatokat, csak idő kérdése (sok idő kérdése). A másik meg, hogy ennyi zenét sose hallgat meg az ember. De amúgy nincs is tragédia, csak keresem a legkényelmesebb megoldást zene hallgatásra.
-
unown
csendes tag
válasz
tomy86 #97839 üzenetére
Köszönöm! A helyzet az, hogy ha a beszinkronizált médiák (zenék) között keresek ki egy albumot, és onnan indítom el, akkor valóban minden dalt lejátszik egymás után. Ha a fájlok között keresem ki egy album mappáját, akkor csak 1 dalt játszik le. A baj az, hogy rengeteg zene van a HDD-n, és hát a média adatok nem túl precizen vannak kitöltve, így a média adatbázis kb. használhatatlan. Nem tudom, hogy érthető-e így ez az egész. Nekem olyan zene lejátszó kéne, ami nem a média adatokat nézi, hanem csak simán a HDD mappa struktúráját.
-
nfsu17
veterán
válasz
tomy86 #95136 üzenetére
CE alatt gond nélkül* ráfrissítettem (.tar) még anno, pár addont ugye letiltott inkompatibilitás miatt, de azokat is helyre lehetett tenni friss telepítéssel..már ha van nexus verziója adott addonnak.
*pár dolog mégis később feltűnt, hogy nem oké, de azt meg kiderítettem, hogy nem a ráfrissítés következménye, mivel szűz telepítés után is jelen volt.
Ez nem azt jelenti, hogy ajánlott ez a módszer, de ha van mentésed, akkor akkora pofára esés nem lehet a vége, max nem tetszik amit látsz és visszaállsz. -
pinnacle
nagyúr
válasz
tomy86 #91012 üzenetére
Arra gondoltam, hogy a TV gomb megnyomásával befejezem a programozást, ekkor kialszik a led, ezután ha használni akarom a TV bekapcsolás funkciót, akkor be kell nyomni a légegeren a TV gombot, majd a programozott gombot (4 szín vagy a bekapcsoló gomb), na ilyenkor nem marad égve a led, csak felvillan, tehát ki sem tudom választani a programozott gombot. Majd kíváncsi vagyok, hogy programoztad.
Most vettem észre, hogy a másik távirányítón nem kell megnyomni a TV gombot, egyből lehet a programozottat. -
pinnacle
nagyúr
válasz
tomy86 #91006 üzenetére
Köszi! A videón lévő távirányítóm színes gombjait, power gombot be tudtam programozni. Hosszan nyomom a TV gombot, egy idő után világít, elengedve lassan villog, TV távirányító megtanulását gyors villogással jelzi, hozzárendelt gomb megnyomására lassúra vált, TV gombbal kilép.
Másik viszont sehogy sem akar összejönni. Hosszan nyomom a TV gombot, egy idő után gyorsan villog, elengedem, lassan villog, megnyomom a TV bekapcsoló gombját erre világít, hozzárendelem a gombot, lassan villog, TV gomb megnyomására kilép. Utána viszont ha megnyomom a TV gombot csak villan egyet, nem világít, így a hozzárendelt gombot hiába nyomom. Ha valakinek sikerül ilyen airmouse-t programozni, legyen szíves írja be.
-
cof
veterán
válasz
tomy86 #89355 üzenetére
Nekem volt már ilyen gondom, most hogy keresgéltem a fórumban mert rémlett. Még S905-ön is ugyanez a HDD ház, ugyanez a HDD. Lehet már régi amúgy mert még 2016 környékén vettem. Ott is 9.2.0 és 9.2.2 CE alatt hibátlan volt, 9.2.1 alatt meg eldobálta. Érdekes mindenesetre, de nem is csodálkozom amúgy, bárhol lehet valami ütközés mert ahány ugyanolyan típus rengeteg különböző alkatrész.
Már jó fél éve használtam ebben a felállásban a Tanix TX3-al és semmi probléma nem volt. Remélem a CE csere megint segíteni fog mint annak idején.
-
kokokka
addikt
válasz
tomy86 #82072 üzenetére
Hát én csak lecseréltem egy sort, amit írtál és így nem lett jó. Próbálkoztam volna tovább is, de el kellett jönnöm otthonról, így már csak holnap délután lesz aktuális a próba. Ott rontottam el (szerintem), hogy csak ezt a sort illesztettem be :
<label>$INFO[Player.Process(videodecoder),[COLOR button_focus]$LOCALIZE[31139]:[/COLOR] ]$VAR[VideoHWDecoder, (,)] $INFO[System.CPUTemperature,[COLOR button_focus]$LOCALIZE[22011][/COLOR] ]</label>
ennek a helyére :
<label>$INFO[Player.Process(videodecoder),[COLOR button_focus]$LOCALIZE[31139]:[/COLOR] ]$VAR[VideoHWDecoder, (,)]</label>
Ami alatta és fölötte van azzal semmit sem csináltam. Így viszont biztosan nem működik, láthattad a fotómon. Azt egyébként hogyan, amit fentebb írtál :Ha több információt is szeretnél megjeleníteni, akkor érdemes az infó panelt két részre osztani, hogy jobban nézzen ki.
Van még egyébként valami jobb, lényegesebb infó amit így ki lehet tenni, mint a hőfokot? -
tomy86
addikt
válasz
tomy86 #82040 üzenetére
Visszaolvasva látom, hogy Mátrixot használsz. Ott ha például az első sort (ahol a videó dekóder szerepel) akarod kiegészíteni a CPU hőmérséklettel, akkor ezt a sort:
<label>$INFO[Player.Process(videodecoder),[COLOR button_focus]$LOCALIZE[31139]:[/COLOR] ]$VAR[VideoHWDecoder, (,)]</label>
módosítsd erre:<label>$INFO[Player.Process(videodecoder),[COLOR button_focus]$LOCALIZE[31139]:[/COLOR] ]$VAR[VideoHWDecoder, (,)] $INFO[System.CPUTemperature,[COLOR button_focus]$LOCALIZE[22011][/COLOR] ]</label>
Ha több információt is szeretnél megjeleníteni, akkor érdemes az infó panelt két részre osztani, hogy jobban nézzen ki. -
Suineg
senior tag
válasz
tomy86 #79936 üzenetére
Szóval néztem én is és a beállítások/Hang menüben kell átállítanom a hangkimenetet Bluetoothra, s akkor megy. Azt korábban elfelejtettem megírni, hogy a Bluetooth fejhallgatót közvetlen a boxra, CE alatt csatlakoztattam. (Nem TV-re vagy másra).
De Droid alatt viszont nem jó, ott akadozik. Ezt valakik meg tudnák nézni esetleg, nekik , hogy megy?
Spotify miatt kérdeztem, s még azt szeretném kérdezni, CE alá van esetleg spotify?
Meg internetes böngésző? -
kokokka
addikt
válasz
tomy86 #77795 üzenetére
Az esetemben szerintem igaz, ugyanis semmit azaz semmit nem társít a back gomb megnyomása után az Editor. Tovabbmegyek, ssh-is beléptem hogy leellenorizzem milyen kódot kap a CE a gomb megnyomása után. Semmit. Az ég világon semmilyen infot nem ad kieg ssh-ra sem. Úgyhogy az a gomb így kuka.
-
kokokka
addikt
válasz
tomy86 #77786 üzenetére
Ezt már tényleg csak infónak : az MX3-nak nincs ID-ja a nagy Back gombhoz. Megnéztem a gyáriét, ott az tartozik hozzá, amit írtál is : 61616
Megelégszem annyival ami van, elengedem a maradékot már. Úgy néz ki valóban az van, amit Csicsóka is írt :remote.conf csak IR távhoz kell egyáltalán.
Ezek a légegerek USB rádiós vevővel min billentyűzet viselkednek.
Ha nincs egyáltalán beállítva semmilyen IR táv, akkor is működik.
A vissza gomb viszont nálam se működött. ugyan ezen a távon.
Kb két éve foglalkoztam itt is ezzel a témával, de akkor nem sikerült megoldani.Talán tényleg ez a vége a sztorinak
-
kokokka
addikt
válasz
tomy86 #77786 üzenetére
Sajnos ez sem nyert. Nem tudom, hogyan tudnám megnézni, hogy egyáltalán van e ID társítva ahhoz a gombhoz. Mert mndegy, hogy mihez akarom hozzálőni az Editorban, semmi nem fogadja el. Letelik az öt másodperc beállítási limit és visszalép. Valamikor találtam itt olyat, hogy SSH-n belépve, a táv gomjait nyomkodva kiírja a kódokat, de most nem lelem sehol.
-
Mano66
senior tag
-
Marcsello31
őstag
válasz
tomy86 #75699 üzenetére
Jah utólag emlékszem, elfelejtettem megjegyezni hogy én is a balena etcherrel írom ki az img fájlokat, vagy ha picit tudod használni a linux ubuntut, akkor ott még egyszerűbb és biztosabb a módszer. De a Balena etcherrel ki kelllene próbálnod
Hátha menni fog.
Lehet hogy valami figyelmen kívül maradt, youtobot gondolom már nézegetted.
És a Libreelec nem menne ezen? -
Indiant
addikt
válasz
tomy86 #74905 üzenetére
Szerintem tegnap óta elfelejtette a bekapcsolót is, de ma ismét betanítottam. Viszont ma a hangerő fel is ment. A többi sajnos nem. Majd talán holnap.
Egyébként tök random be és kikapcsolja a tv-t a box. Sajnos a bemenetre nem vált át magától, pedig a régi box ezt nagyon tudta. (CEC-ben nincs beállítva, hogy kapcsolgassa a tv-t) -
-
Beni2360
félisten
válasz
tomy86 #74075 üzenetére
Na az én házam frontja ahol a két szoba van délnyugati fekvésű.
A ház előtt 2 hatalmas akácfa ad árnyákot.
A Nappaliban van a klíma a hálószobának 38 porotherm tégla fala van és rajta 10 cm szigetelés. 8 éve szigetelték és azóta még a gázkonvektor sem lett vissza kötve. Télen kb 17 c fok nyáron meg 24 c fok van ha nagyon meleg van éjjel van egy lassú ventilator a lámpa helyén az ágy felett és a leglassabb fokozatra van kapcsolva és simogatja a hab testemet.
A télen megspórolt gáz ára bőven fedezi a klímás napokat. Sajnos a nappali falazata tömör tégla és itt már más a szitu. -
Imi1981
veterán
válasz
tomy86 #74049 üzenetére
Én is kifúrkodtam (elég sok lukat fúrtam) az alumínium lemez alatt (alumínium az egyáltalán? Mintha túl nehéz lenne alumíniumhoz képest) és most tesztelem kb 10 perce de már 73 fokon van . Nálam nem akar működni semmi . Lehet nem éri el az alumínium lemez a hővezető padot?
Már 76 fokon van és egy 1080i sorozatot nézek ami 18 percnél tart !
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Tőzsde és gazdaság
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Linux kezdőknek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Motoros topic
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- iPhone topik
- További aktív témák...
- ASUS ROG STRIX B450-F GAMING II Alaplap + AMD Ryzen 7 5700X3D
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Pure Base 500DX fehér 650W
- Dell EqualLogic PS4210E (SAN) szerver, 12x SAS 6TB tároló, két PSU, két vezérlő kártya, RAID, iSCSI
- Beszámítás! Apple Mac mini 2023 M2 Pro 16GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- iMac27 5K, 2019, 3,7GHz, 1TB SSD, 32GB RAM, 8GB video - HIBÁTLAN - erősebbik kivitel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P43s - i7-8G I 8GB I 256GB SSD I Nvidia I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- LG 65QNED86T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged