- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sh4d0w: Csak a profit - emberélet nem számít
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Doom
aktív tag
válasz
divan #104722 üzenetére
Igen, korábban teszteltem iperf3-mal, és bőven 100 mbit feletti sebességet adott (talán 900, ha jól emlékszem). Most kipróbáltam azt, hogy WinSCP-vel a belső tárhelyre másoltam pár gigát, és 40 - 50 MByte-os sebességgel ment, annak ellenére is, hogy a LAN portba van dugva a kábel. Szóval mégse biztos, hogy a LAN porttal van baj... De mindegy, már nem szórakozom vele, majd beszerzek egy másikat, addig meg vagy használom előzetes másolgatással, vagy az átalakítóval. Ezek alapján elég valószínű, hogy a készülékkel nem stimmel valami.
Szerk.: a PC-mre mondjuk 100 MByte-tal másolok, de a 40-nel már bőven ki lennék békülve a lejátszó esetén, az is több mint 100 mbit.
Amúgy hogy tudja "elveszteni" a gigabites tulajdonságot?
-
blakey
titán
válasz
divan #104598 üzenetére
Ha az Android mellett jól fut a jelenlegi CE, akkor ne frissítsd. Sajnos már nem emlékszem, hogy a 210-es, 242-es kernel szükséges-e a jelenlegihez, vagy sem. Nagyon régi FW van azon a Homaticson. A frissítés módja OTA, ha nincs, akkor nem frissítesz, ha szükséges, akkor találunk rá módot, hogy legyen újabb verziód.
-
nfsu17
veterán
válasz
divan #103773 üzenetére
A "power menü" az lehet "shutdown menü" is, mivel eddig ez volt a funkciója.
Mivel a "116" csak kikapcsolja a boxot, ezért átírhatod "shutdown"-ra is, vagy "poweroff"-ra.
De lilakiskutya is lehet.A "másolásos mizériát" csak azért ajánlottam, hogy legyen meg a régi, ha az új conf nem fog működni, vagy valami történne vele. Egy backup sosem árt.
Igazából egy db. conf fájlban is azt művelsz, amit akarsz.Hivatalosan:
[https://github.com/torvalds/linux/blob/master/include/uapi/linux/input-event-codes.h]#define KEY_POWER 116 /* SC System Power Down */
A
31
-es code, ami neked volt:#define KEY_S 31
A Kodiban a
Shutdown menu
A 0x40 az a távod power gombjának IR kódja, nálam a Dune-men pl 0x43.
A 116 mondja meg mit csinál az gomb a linuxban, jelen esetben ki kellene kapcsolnia a systemet.
A # mögötti rész meg neked info, hogy mit csinál, mert amúgy nem befolyásol semmit.
Aztán úgyse így van, és majd kijavítanak. -
-
nfsu17
veterán
válasz
divan #103763 üzenetére
Pár napja próbálgattam valamit a 22-essel, és én mindig kikapcsolom a boxot gombbal, ha végeztem, hogy rendesen leálljon.
Biztos nem jött fel semmilyen menü, simán kikapcsolt, ahogy máskor is.
Most ezzel csak annyit segítettem gondolom, hogy ez inkább bug nálad, mint fícsör. -
Csabi1984
addikt
válasz
divan #103530 üzenetére
Úgy gondolom, hogy általánosságba nincs mert CEC az ARC HDMI port mellett a többin is működik de ugyanakkor az a HDMI amin az ARC megy a CEC azon is van és bizony ha zavar van akkor a hangra is kihathat. Jómagam vagyok ennek alátámasztója.
Most működik az ARC és CEC az LG-n de amikor nem kapcsol be az AVR hanem kézzel kell akkor tehetem a TV az ARC hangkimenetre olyan csendben van mint egy kisangyal.
Mások tanácsára először csak az ARC kábel volt csatlakoztatva stabilan pöccre indul, az ugoos és TV közé tettem egy HDMI CEC less adaptert és jelenleg is működik.
Már csak az appletv és Firestick nincs rácsatlakoztatva a TV-re és azóta sincs gond.Tehát ha ténylegesen nincs összefüggés q CEC és ARC hangátvitel között de kihatással lehet rá.
-
pch
senior tag
válasz
divan #103530 üzenetére
Elvileg semmi. A CEC csak a távirányító kódokat viszi tovább elvileg. Viszont annyiban lehet köze, hogy az kapcsolgatja az AV bemenetét.
De csak elképzelés, hogy a box ilyenkor nem látja, hogy milyen AV lóg a HDMI lábán és nem adja ki a DD+ kódot. De ez csak elmélet.
Csak bosszantó, hogy véletlen átkapcsolás után nincs hang. -
nfsu17
veterán
válasz
divan #102556 üzenetére
Úgy tudom, abban X2 van.
Faby
Én kipróbálnám azt a belakott boxot mindenképpen, mert akkor lehet mihez hasonlítani.
És akkor mihez is hasonlítsuk?
Hát fizess elő NF-re, vagy HBO-ra, nézd a tévé natív appjával a DV anyagot és akkor látod (vagy nem), hogy érdemes-e erőltetni a DV-t valami boxon is. -
maestro87
őstag
És mi olyat lehet beállítani rajta ami megakasztja? Az előző boxon egyébként Transmissiont használtam. Azzal más probléma is volt: állandó fájlrendszer hibákat idézett elő, filmeket tüntetett el a HDD-ről, de volt olyan is hogy a fájlra kattintva egy másik film indult el. Azért ez nagyon durva hiba volt amit rossz beállítás nem okozhatott. qBittorrentre váltás és box csere óta ezt azonban már nem csinálja. Szóval lehet ez se user error. De a régi boxot -ami ritkábban fagyott le-, és ezt is, szerintem a csilivili témák fagyasztják meg vagy valamelyik magyar filmes addon ami a háttérben x óránként frissül.
Nyugodtan mondhatsz, ha van rendes érved az android ellen.Míg nem raktam fel a CE-t addig pár hétig az androidot használtam és az stabil volt, igaz, torrent nélkül.
#99600 vargalex: Ez jót ötlet, kérdés hogyan.
Tudom hogy nem lesz rá, így marad a dual rendszer vagy áttérek teljesen androidra vagy android tv-re ha tudok.#99601 gyűrű:
Az, hogy "egy maroknyi ember készíti, szabadidejében" nem releváns, de pont ezért nem lesz soha stabil. Legrosszabb tapasztalataim nekem mindig az open source szoftverekkel voltak. Egyébként ha olyan fasza lenne a CE vagy a Kodi, akkor újraindulna magától fagyás esetén.
"minden szir-sz.rt futtatni próbálnak rajta"
Azért ez nem valami hiteles egy olyan személytől aki szintén lecserélte a témát ugyanarra mint amire én, illetve használ Youtube meg "szir-szar" Netflix kiegészítőt is.Továbbá érdekes, hogy ebben a topikban azt mondjátok, hogy a CE stabil, ha átmegyek a Kodi topikba ott azt fogják mondani a Kodi is stabil és ugyanez történne egy qBittorrent stb. topikban is. Kérdem én ha mindegyik stabil, akkor miért fagy le a box?
Nem lehet, hogy mégiscsak az általad említett emberek írták meg rosszul a kiegészítőt, a CE-t vagy a Kodit? Mert ugye ezek mind közösségi fejlesztések...
Az, hogy nálad tökéletesen működik, nem jelenti azt hogy más hardverrel is tökéletes lesz. Lásd a fenti példát, ahol egy hardver és egy elvileg "stabil" szoftver cseréje megoldott egy problémát.
Vicc az, hogy a korábbi rossz tapasztalatok miatt sokkal jobban megválogatom, hogy mit telepítek fel és csak a legszükségesebbeket rakom fel. A jobb témáknak viszont nem tudok ellenállni és lehet ez a hiba.(Torrent szerverre amúgy bőven megfelelő az S922X, ezért nem fogok venni egy drága NAS-t).
-
hunaqua
addikt
Elnézést,hogy így . Nekem az átlátszó van.
https://www.aliexpress.com/item/1005004242254798.html?spm=a2g0o.store_pc_allProduct.0.0.6024498ez3GfWO&pdp_ext_f=%7B%22sku_id%22:%2212000030501747588%22,%22ship_from%22:%22%22%7D&gps-id=pcStoreJustForYou&scm=1007.23125.137358.0&scm_id=1007.23125.137358.0&scm-url=1007.23125.137358.0&pvid=859ef833-552f-4032-b374-5a25ffb46392
-
Beni2360
félisten
Vsrtam ezt a választ, nem szeretnék vitaba menni. Ez a hivatalos valtozat, nem véletlenül van a torrent is így készítve. Es van, hogy szokozzel nem talalja de pontokkal azonnal. És en nem nezegetem, hogy tetszik a szoveg vagy nem.
Lehet finomítani ha nem talalja szokozzel tegyen közé pontokat. -
-
vargalex
Topikgazda
-
-
headhunter
addikt
-
-
Technoman
őstag
Köszi mindkettőtök gyors válaszát.
Mindkét verziót kifogom próbálni, de:
divan:
Hol találom ez az üzemmódot? Szétnéztem a menüt (Confluence skin), de nem találom, pedig a beállítási szintem "Profi"joydrv:
Én is szeretem az Eon-t. Az a kedvencem, de itt többen mondták, hogy ha nem akarok fagyásokat, akkor inkább az alap skineket használjam.
Hogy is kell ezt feltennem ezt a Nightly-t, ugyan úgy mint a simát? Még sosem tettem fel ilyen fejlesztőit.
Feltételezem, a "Generic-et", a .tar-ral meg ugyan úgy tudom a jelenlegire ráfrissíteni?thx
-
Technoman
őstag
Ez így van.
Nálam a cca 6 éves Panámmal (TX-48AS640) tök jól működött. Ha kikapcsoltam, a TV kikapcs, ha bekapcsoltam, a TV bekapcs, mint a vaj
De, a most vásárolt csúcsabb 4K/HDR/anyámkinját is tudó Sony-nál (KD65-XH9096), már nem mindig úgy dolgozik, ahogy én szeretném.Megjegyzés: Nem tudom, hogy ezeknek az anomáliáknak van-e ahhoz közük, hogy azóta új gépre/gépekre váltottam (előtte Minix U1-em volt, most Minix U9 és egy Alis X96 Max + -om van, de csak most váltottam az új gen.-es CE-re, azelőtt 9.2x-em volt, de azzal is csinálja a fentieket a Sony.)
-
Wasquez
senior tag
Ezért érdekelne az, hogy mik a személyes tapasztalatok!
Eddig egy olyan hozzászólás volt, amiből az derült ki, hogy van akinek megy rendesen a tv box!
Kinek milyen, van e többeknek hasonló problémája, mint nekem, vagy csak én vagyok béna!
Az általánosságokkal nem jutok közelebb a megoldáshoz, hogy a kábeles az stabilabb, meg a wifi sok mindentől függ, stb, meg interferencia, meg sok készülék ugyanazon a sávon!
Ezek olyan nesze semmi fogd meg jól.
Nekem valami furcsa ezen, és nem a hálózat többi tagja lesz a probléma forrása feltehetőleg, mert azok mennek rendesen. -
aldebaran
addikt
Többször is csinálta. De egyébként random filmeknél néha azt csinálja, hogy nézzük és egyszer csak átdob a következő filmre. Mikor visszamegyek a filmre, akkor nézzük kicsit, majd megint átdob a kövi filmre.
Nem zavar a sok javítás, de régebben nem csinálta ezt a hibát, bár régebben Leia volt, nem Matrix. -
ORCA58
addikt
divan;vargalex
Köszi! Próbáltam 2GB -os Gigabites Lan dtb-vel is, de az sem indult. Egyébként a két box ugyan az, az AIDA szerint sehol sincs eltérés köztük. Mivel lehet még próbálni? (csak MATRIX-al próbáltam)
Mivel esicyhun fórumtárs is hasonló gondokkal küzdött, megpróbáltam úgy telepíteni, ahogy ő tette. SDFormatterrel teljes formázás, majd Rufus programmal CoreElecet kiírása. Az eredmény ugyan az, nem indul. Se SD-vel se Pendrive-al. Lehet el kell csípni egy pillanatot, amikor hajlandó bebootolni?A másik is csak sokadik próbálkozásra sikerült.
Nemrég vettem észre, hogy az a box, amelyiken indul a CE, ugyan azt csinálja, mint esicyhun kütyüje. Áramtalanítás után az android indul. Viszont pár perc után ki-be kapcsolás, és a CE indul. A CE kikapcsolás lehetőségek menüben a Gép kikapcsolása "gombra" nem reagál. Bosszantó hiba! Lehet HDR gondom is lenne, de az nem olyan lényeg, a tulajnak nincs olyan tv-je.
Most nagyon bánom, hogy nem Vontar C3-at vettem, de az nem teszik, ráadásul szinte mindenki ezt veszi. -
Sima teszt anyagot töltöttem le egy másik csoportban adtak linket hogy a térhatást azzal tesztelik.De ha jól emlékszem sima mpeg filmet sem játszott le elindult hang volt kép nem. De ma jobban meg nézem.Én csak arra gondoltam hogy ha felraktok egy ce-t akkor van e valami alap dolog amit bekell állítani akár hang akár kép esetén? Hogy zökkenő mentes legyen a lejátszás. De akkor ezek szerint nincs.Köszönöm a válaszod
-
Beni2360
félisten
Az NFS-ben ugyanúgy a mappákat kell megosztani, mint a sambában volt, marad ugyanott. - De nálam ugyan azokat a mappákat amit SAMB-n megosztottam nem fogadta el az NFS-nél új mappákat kellett létrehozni és abba áthelyezni a samba mappából a videókat. Írták, hogy kel csinálni valami parancsot, hogy a samba mappába vezessen de ez már nekem sok volt.
Nekem végül igy sikeredett. -
melan
senior tag
Jelenleg 2 (video) mappában találhatóak a filmek a NAS-on, samba engedélyezve van, azon keresztül érem el mindenhonnan. Az NFS megosztásban akkor ezek szerint marad minden ahol van, "csak" hozzáadok egy NFS "láthatóságot" is? Utána KODIban elvileg elérem az nfs megosztásokon belül, ha jól sejtem...
-
Z10N
veterán
Itt neztem meg mi a legfrissebb: https://coreelec.org
Ugy remlik 9.2.6 van fent nekem. Azota pedig nem volt update.Maskor tudom, hogy updatel automatan bootolasnal. De azt 10 perc alatt letudja. Szoval volt ideje boven, mielott kikapcsoltam. Tobbire?
A splitter mukodik, most teszteltem. Csak a monitorok nem kedvelik.
-
joydrv
aktív tag
divan & maestro87 , Köszönöm!
A kodi oldaláról a "kézi megoldással" letöltött és a filmek mellé bemásolt NFO és .jpg működik. A filmek fájlait kell átnevezni a fentiek nevére és onnantól minden OK.
(De fogok regisztrálni a themoviedb.org-ra is.)Mostanában egy másik sorozattal is volt érdekes esetem.
Mustat lesket (Fekete özvegyek). Ez 13 részes, az 1-8 rész rendben volt, de a 9-13 részek nem jelentek meg a listában. Ezeket át kellett kódolni, a H264 profilt (High Level) átállítani 3-ról 4.1-re és utána már bekerültek láthatóan a többi mellé.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- PlayStation 5
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Stellar Blade
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Filmgyűjtés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- alza vélemények - tapasztalatok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 5 5500 - GTX 1080Ti 11Gb - MSI B450 Max
- Gamer Gép - MSI PRO H610M, Intel I7 12700KF, 32GB DDR4, RTX 4070 12GB , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Gamer Gép - ASUS TUF B660, Intel I9 14900K, 32GB DDR4, RTX 4070 SUPER , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Gamer Gép - MSI Z490, Intel I7 10700, 32GB DDR4, RTX 3060 Ti 8GB , 1 TB M.2 SSD, Gigabyte 450W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z270G GAMING WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- Mini PC, tiny PC HP Fujitsu Esprimo i5-7500T
- BESZÁMÍTÁS! HP ZBook 15 G6 munkaállomás - i7 9850H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Quadro T2000 4GB WIN10
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest