- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
divan
őstag
válasz
pixta78 #91238 üzenetére
Próbáld ki esetleg az Universal Movie Scrapert, ott a beállításokban lehet választani a szolgáltatók között, hogy honnan húzza az adatokat.
Én úgy értelmezem, hogy jelenleg azon a gépen fut a Kodi, ahol a megosztás is van, tehát nem hálózati a probléma.
-
cof
veterán
válasz
pixta78 #91227 üzenetére
Nem sérült a HDD véletlen? Nézd meg egy Windows-os gépre dugva is telepített Kodival mit csinál. Mappaszerkezeted is biztosan olyan mint kellene legyen? Az ne tévesszen meg hogy régen beolvasta, sokminden változik folyamaotsan a Kodiban és a kiegészítőkben is a frissítésekkel.
-
Beni2360
félisten
válasz
pixta78 #91223 üzenetére
Ez legyen a fő kereső.
Phyton beállítása. -
gyűrű
addikt
válasz
pixta78 #91216 üzenetére
Már sokszor leirtam de kevesen fogadják meg... Ha kész a mappa struktúra és megvan a médiatár tokkal borítóval cdvel stb. , akkor ki kell exportálni, a külön különt választani a film mappákba. ÍGY bármelyik kodi bármikor scrapperek nélkül beolvas tökéletesen újra mindent a localt választva, mert ott van minden egy helyen nfoval képekkel...Még internet sem kell hozzá..
-
pixta78
senior tag
válasz
pixta78 #91203 üzenetére
A másik boxom is Tx9 9.2.8.!
Router újraindítva, boxok újraindítva.
Ha újra építem az egész médiatárat akkor már egyáltalán nem tölt le borítót. Csak üres poszterek láthatóak. A Filmek menüben pedig nincs cím csak a filmekből egy kép. Viszont elindít minden filmet így is.....
SOS segítség! -
Joshi
titán
válasz
pixta78 #87498 üzenetére
Visszatérve az eredeti problémádra, valószínű valami puffer gond van. Hogy aztán most a CoreElec kever be vagy valami más azt nem tudom. Én nem tudom kipróbálni, mert már tesóméknál van a box.
-
Beni2360
félisten
válasz
pixta78 #87446 üzenetére
Szépen leírtad a hibákat. Sok tényező közre játszik.
A HDD amire töltesz, a ház amiben benne van, na aztán a vezetékek, switch- majd a PC alaplapi tudása - USB 3.0 kimenet és sebessége a végén a ház és a benne levő HDD. Bizonyos házak, HDD-k másolás és olvasás során sebességet vesztenek. Nem elég az 1 Gb-s hálózat ha a hozzá kapcsolt hardverek gyengébbek. Na meg a másolandó anyag sok apróból áll ez is lassítja az sebességet.
Ellenőrizd le egy ISO DVD fájllal és egy mappás kivitelben, fogod látni a különbséget. Egyszerűbb ha odaviszed a géphez és ott átmásold vagy a boxra dugod a másik HDD-t. próbálgatni kell melyik a jobb megoldás. Én egy nagyobb volumen másolásnál éjjel szoktam lefekvés elött a xban indítani aztán kész lesz amikor kész lesz.
Szakszerűbben nem tudom elmagyarázni arra van egy Topikgazda (King Unique)aki keni vágja ezeket. Ebben a topikban érdemes olvasgatni és kérdezni. -
fledtamas
tag
válasz
pixta78 #84370 üzenetére
Ezt írja ki rá.
CoreELEC:~ # installtointernal
There is no working 'installtointernal'.
On CoreELEC -ng releases 'installtointernal' has been replaced
by 'ceemmc'Please refer to the following link for more information:
https://discourse.coreelec.org/t/how-to-use-the-team-coreelec-ceemmc-tool/7630 -
user112
senior tag
válasz
pixta78 #84253 üzenetére
Nincs gond vele. Netezést próbáltam vele WiFi Boost-al, de csak a YouTube ment vele normálisan, Android alól. De elég macerás. LE alól nem nagyon akart összejönni. Tervezem bevinni a vezetéket a tv mellé és billentyűzet + egérrel böngészni is. Erre jobb lenne a CE, mint az LE (most ez van az SD-n)?
-
axlfsi
veterán
-
axlfsi
veterán
válasz
pixta78 #81287 üzenetére
En is innen, ugyanerrol a termeklaprol, csak a 4/64-est rendeltem, igaz - Te marciusban, en - most, egy hete, de az enyem biztosan fake (a RAM es a LAN is).
Te tesztelted, tuti rendben van vagy csak arra hagyatkoztal, hogy "mit mutat a rendszer"?
Azert kerdezlek, mert az Androidos beallitasokban nekem is 4GB RAM-ot latni, Aida is annak latja, de a tesztek 2GB-nal borulnak es a LAN sincs meg gigabit (ami nekem fontos lenne, mert nem WiFi-n akarom hasznalni - hiaba van benne 5Ghz, ami gondolom sokaknak eleg, de nekem nem palya...). -
-
granini
őstag
válasz
pixta78 #83795 üzenetére
A fenti hibához nem tudok szólni de én is most rendeltem 5V 3A tápot, remélem megszűnteti a hibákat. Az én X96MAX+ -om nem fagy, csak bizonyos fájlokat nem képes lejtszani, gondolom azért mert a fos táp miatt nincs elég nafta megbizkózni a durva 1080p tömörítésekkel.. az újabb, kevésbé összemákolt 4K kontenttel pl nincs baja azt simán viszi..
-
Truman
senior tag
válasz
pixta78 #83476 üzenetére
Nekem nem hogy elfelejt SD -ről boot -olni az X96 Max+ -om, hanem soha nem is tudott.
Szóval nem egyedi a probléma. Ja és nem FAKE a BOX, minden benne van amit írtak.
Mondjuk azóta már belső tárolón van a CE, ami másfél perc alatt boot -ol, ami szintén fura mert előtte pen drive -ról 20 másodperc se volt. Ja és ez nem a belső tároló sebesség probléma. Mert gépről, hálózaton keresztül bármit villám gyorsan másolok rá. Gyorsabban mint egy átlagos USB 3.0 -ás vinyóra.
Szóval furcsa kis termék ez. -
-
-
csenor
senior tag
válasz
pixta78 #82050 üzenetére
Vettem egy Sony tv-t. Minden fullhd film nagyon szépen fut rajta. 4K viszont semmivel.
Próbáltam Plex, Kodi, Serviio de full "judder" az egész. Beállítani semilyen módon nem tudtam. Vettem Mi Box S-t, hogy majd az lesz a tuti, de nem jött be. Most szereztem egy Telekom Smartboxot, de ez se jött be. Max 20 ezer fotin környékén milyen készüléket ajánlotok amit megtudok "heggeszteni" hogy megoldodjon ez a gond? -
atala
addikt
válasz
pixta78 #82080 üzenetére
Filmet a TV beépített lejátszóján nézek. A Netflix is megy rajta, de youtube nincs.
Jó az X99 Max+-on is a youtube, egy gondom van vele, hogy néha fogja magát, és vissza dob a youtube fő oldalára. Ez akkor idegesítő, ha egy csatornán nézek régi videókat és sokat kell lapoznom mire oda érek. Aztán kezdhetem előről.
Gondoltam kipróbálom mit tud a CE, de akkor lehet, hogy ez erre felejtős. -
atala
addikt
válasz
pixta78 #82071 üzenetére
Geengbuying-ról vettem, nem gondoltam, hogy fake ramos.
Csak pár másodpercre akadt, de ezt csak az elején csinálta. Biztos még állítgatott.
Megy most már a távirányító is.
Egyenlőre nem vagyok elájúlva a A CE-től. Nem gondoltam, hogy ilyen bonyolult lesz a youtube, és a Netflix használata. Meg az egész elég bonyinak tűnik.Van erre esetleg egy topic ahol segítséget lehet kérni? Nem akarok itt offolni.
A legközelebbi boxom valami márkásabb darab lesz az biztos. Pl. Xiaomi. Apple-re már nem adnáék ki ennyit. -
atala
addikt
válasz
pixta78 #82032 üzenetére
Próbáltam már SD-vel, és két pendrive-al.
Próbáltam kiírni balenaEtcher, és Rufus-al is.
Leírom, hogy készítem.- Rufusal kiírom INNEN a CoreELEC-Amlogic-ng.arm-9.2.7-Generic.img.gz fájlt a pendrive-ra.
- A device_trees mappából kimásolom a sm1_s905x3_4g_1gbit.dtb fájlt, és átnevezem dtb.img-re.
-Berakom a pendrive-ot a készülékbe, és nyomva tartva a reset gombot (AV-ben), tápot adok neki.
Ekkor elő jön az eredeti X99Max logo, és onnan már nem mozdul el, lefagy.
Ha kitörlöm a gyökér könyvtárból a kernel.img-t, akkor meg folyamatosan próbál bootolni, de nem sikerül. (Fel villan az X99Max logo, majd eltünik) -
Vtmk
tag
válasz
pixta78 #81984 üzenetére
most töltöm lefele közben megpróbáltam visszarakni ezt de elszállt.
LibreELEC (community): 8.2.3.1 (S905.arm)
LibreELEC:~ # installtointernal
One of BOOT, SYTEM, DATA or DTB partitions is missing.
Make sure that you are using a correct device tree and a device with internal memory!
LibreELEC:~ # -
Vtmk
tag
válasz
pixta78 #81979 üzenetére
szia azt hogy tudom?
installtointertnal ra nem reagál.
ceemmc -x nél pedig y utána 1-es és Aborted...
ceemmc -x
Starting CoreELEC eMMC installation tool...
System is not supported: gxl_p212_2g!
There is NO official support by Team CoreELEC
if you continue to run this tool!
Continue? [y]: y
eMMC size: 0x0003ab400000 [16GB]
No CoreELEC installation found on eMMC
Install in dual boot mode, CoreELEC and Android on eMMC
Use CoreELEC data from
[1] current used SD or USB device
[2] existing backup on current used SD or USB device
Install in single boot mode not possible!
No DT partition was found
Please choose one option? [1/2]: 1
Aborting! -
Beni2360
félisten
válasz
pixta78 #81838 üzenetére
Én már kezdem elveszíteni a fonalat és amint látom
m_kovacs fórumtárs is kezd a lényegre tapintani.
Vagyis ugyan azon a boxon ahol leáll és kilép a 30m-s lan kábelen kapott agyagnál a VLC meg megy rendesen?
Ja nem ez már egy Pc/VLC páros ami ugye már egészen más felállás. Már tényleg elvesztettem a fonalat.
Nekem már nincs több ötletem sajnálom. -
m_kovacs
tag
válasz
pixta78 #81838 üzenetére
"De ha másik lejátszón(pc/VLC) nézem ugyan erről a boxról osztott filmet akkor miért nincs gond?"
Tessék mondani, volt ez az információ az első hozzászólásában, ennyire vaksi lennék?
Teljesen félre ment minden segíteni akaró gondolatom, hiszen nem adatátviteli gond van.
m_kovacs -
m_kovacs
tag
válasz
pixta78 #81826 üzenetére
az alap problémához. Egy kísérletet megér talán. A lejátszó box-nak fix IP-t adni.
A kiszolgáló box-nak fix IP-t adni. A lehető legrövidebb LAN kábellel összekötni őket, azaz kihagyni a routert a comunikációból.így megpróbálni a lejátszást.
(én switch-t használok, azon keresztül is működik router nélkül)
m_kovacs -
Beni2360
félisten
válasz
pixta78 #81810 üzenetére
Kevés ezek szerint az USB 2.0 ahhoz, hogy 10m-re kitolja. Tedd be a hubot és + tápot neki majd úgy próbáld meg.
Habár nekem anno az RPI23B-n jelzett, hogy kevés a táp és akkor rákötöttem egy 3.5" HDD-t és besegített a tápnak de nem küldtem az anyagot tovább 10 m-re.
Próbálgatni kell. -
Beni2360
félisten
válasz
pixta78 #81798 üzenetére
Nehezen tudom követni de szerintem hiába aktív a HDD de USB 2.0-ba csatlakozik és látom közbe raktál egy HUB-t. Támogasd meg azt a HUB-t egy 1A táppal. Nekem is volt hasonló gondom egy usb 3.0 csatiban volt hubbal 2 db 3.5" tápos HDD és kilépett megáll menet közben a lejátszás. Rádugtam egy kicsi tápegységet a HUBRA és azóta semmi gond.
KI kell próbálni. -
blakey
titán
válasz
pixta78 #81763 üzenetére
Első körben kipróbálnám egy másik táppal. az biztos, hogy ilyet a CE egyelőre nem produkál, legalábbis nem találkoztam vele.
A hálózat másik végén egy dróton(cat5e,30m) van egy tx9 amin egy 4TB vinyón TR fut és SMB- n osztom róla filmeket. Hiba a következő(ami miatt leváltottam a régi x96-t, de nem változott): minden tartalom egy idő után(4k, FHD,stb.),kiszáll a lejátszásból, gondolom file méret függő. - itt a hálózati megosztás körül érdemes keresni a hibát, nem lehet, hogy a Tanix egy bizonyos tétlenségi idő után bontja a hálózati kapcsolatot?
Mintha korlátozva lenne az adat. Ha újból elindítom és elejétől oda pörgetem akkor is ugyan abban a pillanatban dob a menübe! - érdekes jelenség, sajnos ilyennel nem találkoztam, esetleg megpróbálhatod NFS-el is.
Egy Asus RT AC57U v3 amin át megy a forgalom. Lehet, hogy ebben kell állítanom valamit? - attól függ, hogy ott milyen hálózati beállítások vannak, nem tudom, alap esetben ott nem kell semmit sem állítani, legalábbis én nem állítok semmit. -
m_kovacs
tag
válasz
pixta78 #81763 üzenetére
Nem ismerem a tx9-et.(nincs kedvem utána olvasni) Gb-s a LAN csatlakozó?
USB 3 as porton csatlakozik a HDD?
Én kiszolgálónak GT1 et (912) akartam használtam Gb os Lan-al,USB 2,0 porton a HDD, 4K tartalomhoz kevésnek bizonyult.
Most Vontar x3 a kiszolgáló, Gb lan, USB3.0 porton a HDD, így már a 4K 120Mb-es test file is hibátlanul megy.
m_kovacs
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Túra és kirándulás topic
- Ingatlanos topic!
- Milyen notebookot vegyek?
- Nintendo Switch 2
- Minecraft
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kompakt MSI alaplap érkezett Ryzenek alá
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- One mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 5 5500 - GTX 1080Ti 11Gb - MSI B450 Max
- Gamer Gép - MSI PRO H610M, Intel I7 12700KF, 32GB DDR4, RTX 4070 12GB , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Gamer Gép - ASUS TUF B660, Intel I9 14900K, 32GB DDR4, RTX 4070 SUPER , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Gamer Gép - MSI Z490, Intel I7 10700, 32GB DDR4, RTX 3060 Ti 8GB , 1 TB M.2 SSD, Gigabyte 450W
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- LG OLED Televíziók: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged