Hirdetés
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen mosógépet vegyek?
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
-
LOGOUT.hu
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Márton
nagyúr
Ha CE-ben nem force-olom a 4:2:2 kimenetet, akkor mi megy ki a tv-re 4:2:0 vagy 4:4:4?
Magyarán előny vagy hátrány ha engedélyezem? (mindkét esetben van kép a 4k tv-n, csak nem találtam tesztanyagot, amivel látnám a különbséget)Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
blakey
titán
válasz Márton #82802 üzenetére
422 vagy 420. azért erőlteted a 422-t, hogy ne legyen 444. Akkor kell/érdemes engedélyezni ha valamilyen gond adódik a képpel, ninc skép, villog, néha zöld, stb. Bajt nem okoz, szinte semmit nem veszel észre.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Truman
senior tag
Sziasztok! X96 Max Plus -nál hogy kell Micro SD -ről boot -olni?
Megnyomom a resetet, tápot adok, de csak a szokásos Android recovery menü jön be. Itt kellene valamit választanom?
Az élet egy sz*r játék, de azért a grafikája nagyon ott van…
-
blakey
titán
válasz Truman #82809 üzenetére
Reboot to LibreELEC app-al is lehet.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz Truman #82811 üzenetére
Ha nem megy akkor:
- hamis a boxod
- rossz img-t vagy rosszul írtad ki
- nem megfelelő dtb-t használsz (ez akár a hamis box eredménye is lehet)
- hibás a box SD olvasója
- rossz a kártya
- próbáld meg USB-ről
- nálam az összes box működött az app-al, 4 éve, az első Amlogic boxot indítottam a fogpiszkálós módszerrel, azóta csak app.ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Truman
senior tag
nfsu17
"Úgy érted, hogy nyomod a resetet a likban ÉS tápot adsz, míg nyomod"
Igenblakey
- hamis a boxod
Azt honnan lehet tudni? Elvileg gigabites a LAN a router jelzi. A hamisak nem csak 10/100 -asak?
- rossz img-t vagy rosszul írtad kirufus -al csináltam.
- nem megfelelő dtb-t használsz (ez akár a hamis box eredménye is lehet)Elvileg ez 4/64 GB -os. sm1_s905x3_4g_1gbit.dtb -t használom.
- hibás a box SD olvasója
A droid jelzi az SD jelenlétét és tallózni is tudom
- rossz a kártya
Teljesen új, minden olvassa.
- próbáld meg USB-ről
OK.
Az élet egy sz*r játék, de azért a grafikája nagyon ott van…
-
DoItYourself
Topikgazda
X96 Mini 2/16G (S905W) tulaj van itt, aki CE-t használ? Egy barátom vett ilyet, de nem indul neki a CE 9.2.0 a gxl_p281_2g dtb-vel. Vagy valamit rosszul csinál, még nyomozom.
Eladó dolgaim: Marbo Sport MH-W105
-
Truman
senior tag
-
Truman
senior tag
válasz pixta78 #82823 üzenetére
Még annyi, hogy ugye ez már a belakott beállított rendszert tolja rá, nem pedig egy teljesen újat?
A másik, hogy feljebb írtam a "Reboot to LibreELEC" app nekem nem működik. Ha megtartom az androidot, hogy fogok majd váltani? Boot menüm lesz?Az élet egy sz*r játék, de azért a grafikája nagyon ott van…
-
krealon
veterán
válasz DoItYourself #82818 üzenetére
"X96 Mini 2/16G (S905W) tulaj van itt, aki CE-t használ? Egy barátom vett ilyet, de nem indul neki a CE 9.2.0 a gxl_p281_2g dtb-vel."
Nekem 1 GB-os verziom van. Ezzel a setuppal inditottam egy SanDisk SD kartyaval, azota frissult 9.2.7-re:
X96 mini 1GB s905w
gxl_p281_1g.dtb
9.2.1/CoreELEC-Amlogic.arm-9.2.1-Generic.img.gz
[ Szerkesztve ]
-
mpo
veterán
A Videoklipekbe szeretném berakni a digitalizált VHS home filmeket, már mkv-ban vannak.
Leírás vagy videó linkje is jó lenne, hogyan kell csinálni, mert nem találtam működő megoldást.
Ha máshova kell például Filmek-be, az se baj, csak ne ömlesztve a filmek között legyen.Ha érted, akkor már elavult.
-
Truman
senior tag
válasz pixta78 #82823 üzenetére
Vietkongos barátunk itt szépen bemutatja hogyan is működik. Elvileg ha marad a droid, akkor mindig CE alól kell újraindítani, hogy a droid töltsön be, mert gép első bekapcsolásakor mindig a CE fog indulni alapból.
Na erre még alszok egyet.Az élet egy sz*r játék, de azért a grafikája nagyon ott van…
-
aldebaran
őstag
-
FingR86
őstag
üdv mindenki egy kis segítségre lenne szükségem.
kicsit untam már, hogy a transmission olyan tetű lassan tölt le.
felraktam thoradia repóból a qbittorrent-et. sikerült kifürkésznem a portját, amin elérem a webes felületen. be is állítottam mindent magamnak ahogy kell. De a transmission-ben azt imádtam hogy PC-re is és telóra is volt GUI.PC: Transmission Remote GUI
Mobil: Transmission Remotea kérdés az lenne, hogy Qbittorrenthez mik az alternatívák ? PC-re és telefonra is.
PC-n alapból Qbit-et használok, abban van lehetőség elérni a boxon lévő klienst ?
és esetleg mobilra vmi qui ? -
FingR86
őstag
hát már mivel épp ott akarom hagyni a transit, így annak nem érdekel a CE gui-ja.
mi a qbit PC-s elérése a webesen kívül ?
qBittorrent Remote: beszereztem én is a pro verzióját. és ebből jönne a következő kérdésem.
helyi hálózatról el tudom érni az alkalmazásból. de a külső elérés egyelőre nem megy.
megcsináltam ugyanazokat amiket a transi külső eléréséhez is megcsináltam. de itt nem történik semmi.routerben hozzá adtam egy külső és a belső portot. de nem történik semmi amikor a szolgáltatós net címem után írom a külső portot.
egyébként ez a qbit fényévekkel veri sebességben a transit.
transi tudott 10-20Mb ugrándozva.
qbit meg:[ Szerkesztve ]
-
fgordon
senior tag
-
Beni2360
félisten
válasz Truman #82827 üzenetére
Mit kell erre aludni nekem már nyár óta így működik semmi gond nincs vele, ha netán szükség lenne az Androidra akkor a CE-ből kb fél perc alatt átlépek. 4/32 GB X96 Maxom van.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Imi1981
veterán
válasz FingR86 #82835 üzenetére
Pedig ha nyitottál portot neki akkor működnie kell! Én csak távoli eléréssel használom így nem kell valtogassak mert mindenhol működik. Mondjuk én PC-n futó qbittorrenthez használom és ddns szolgáltatást is használok. Így néz ki link
A qbittorrent PC-n is fényévekkel gyorsabb (feltöltés és letöltésben is) mint a transmission.[ Szerkesztve ]
-
FingR86
őstag
válasz Imi1981 #82840 üzenetére
nekem nem kell dyndns sem mert soha nem változik a szolgáltatóm IP címe.
szóval még ez sem bonyolít be. a routerben ugyanazt csináltam mint a transmission-nek is.Internal IP AddressI internal Port External Port Protocol
box ip címe a lan-on --------- box belső portja---------egy tetszőleges külső port -----TCPmégsem történik semmi
-
FingR86
őstag
válasz Imi1981 #82843 üzenetére
ahogy írtam, helyi hálózatról elérem.
szóval a porttal nincs bajom.
én átírtam már magamnak 8880-ra.
és természetesen a bejövő kapcsolati port is meg van nyitva a routerbenA a ce trans és a ce qbit külső portok az természetesen más.
ezeket a portokat írom az internetszolgáltatóm IP címe mögé.
a transmission hibátlan - bárhonnan elérem
a qbit pedig semmi - csak bentről érem el a 8880-as porton a 100-as IP-vel.[ Szerkesztve ]
-
Imi1981
veterán
válasz FingR86 #82844 üzenetére
Ha kívülről akarod elérni nem az a IP kell ! A fő routered IP kell! Például 77.110.159.48:8880 a te portoddal. Természetesen nem ez az routered IP címe csak példaként írtam, hogy ez a formátum kell. A transmissionnál, hogy volt jó úgy nem tudom mert ott is így kellett volna. Vagy Dydns szolgáltató de azt írtad fix az IP címed (nekem elvileg dinamikus de mégis 2 éve ugyan az) akkor nem kell.
Ez a remote alkalmazásba kell ! A routerben jól csináltad szerintem. Bár az én routeremben tök máshogy van. Nálam így van link
[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- RPI 4 és 5 Service: komplett gépek (2, 4 és 8 GB RAM) összeállítása, alkatrészek
- AKCIÓ! HP ProDesk 600 G5 SFF számítógép, CPU: i7-9700, 16 GB RAM, 512GB SSD, Win10/11 PRO, telepítve
- GAMER PC: RYZEN 5 4500-5600X - GTX 1060 - Új 16/32GB DDR4 kit - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- Gamer PC v6 , R5 5500 , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD
- Gamer PC v5 , i7 10700 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD , 240 víz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest