- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bizonyos boltok vették vissza. Legjobb tudomásom szerint nV által indított mass visszavásárlás rohadtul nem volt... nem véletlenül volt a per...
Szóval elég jól állt a dolgokhoz.
Háááát, jah. A per indítás után másfél évvel kiegyezett az nV.
Soha rosszabb hozzáállást... -
mcwolf79
veterán
Ácsi, félreértettetek
Én nem annak tapsikolok, hogy nem büntetik meg őket még jobban. Nekem is volt 970-em ,sztem is köcsögség volt így átbaxni a népet ezzel a VRAM variálással, de naívság azt hinni, hogy ez az akár milliós büntetés meg fogja hatni az NV-t (persze lehet 1-2 valagat szétrúgnak), és ez fogja visszatartani legközelebb az emberek átbaxásától.
User részről meg biztos van aki mikor kibukott ez lázadt, de az a nagy igazság ,hog így "csonka" VRAM állománnyal is kategóriájának legjobbja volt. (Akkor az AMD nem tudott mást ellene csatasorba küldeni, csak egy átnevezett 290X-et, aminek annyi előnye volt csak, hogy olcsóbb volt -> viszont melegedett és zabálta az áramot).
Tapasztaltam. A 970-em után 390X-em volt (megjegyzem nem a VRAM miatt cseréltem le, hónapokkal utána történt a csere - > azért cseréltem ,mert hogy jön a rengeteg DX12 és Vulcan AAA játék {A 290 után akkor nyeltem be másodjára az AMD és Abu marketing bullshit-jét, soha többet, csak ha már létezik az előny ,akkor talán lesz megint AMD VGA-m} )Sebességben akkora difi nem volt a 390X javára, viszont melegedett mint az állat. A 970 vígan elvolt a házamban normál hőfokon, a 390X-el napokig küzdöttem, hogy normális (értsd. olyan,ami nem szúrjaa szemem)hőfokokat értem el . A VRM részt akkor is csak egy rárakott 8 cm-es ventivel tudtam 90 C alatt tartani. -
válasz
mcwolf79 #20392 üzenetére
Senki nem mondta, hogy földhöz fogja őket vágni...
De azért nem is pár ezer USD-ről van összességében szó..
According to TopClassAction website, NVIDIA has agreed to pay 30 USD to each buyer of GTX 970. Company will also cover additional attorneys’ fees, which are estimated at 1.3 million USD.
És ez csak az additional fees....
Mondjuk ezt a hozzáállást nem teljesen értem, annak örültök, hogy alacsony a bünti és nem fogja az nV-t arra ösztönözni, hogy ne lépjen ilyen szépeket a jövőben.... ha még AMD fanatikusok mondanák ezt, azt megérteném, hadd szopassa az nV a saját vásárló bázisát... de ahogy nézem, pont a saját táborából kerülnek ki azok az emberek, akik annak tapsikolnak, hogy alacsony a bünti...
Ez ám a fanatizmus -
-
Peat;)
veterán
válasz
schawo #20379 üzenetére
Kár, de az nekünk is jó ha kap egy körmöst az elkövető, ki tudja hogy ha nincs a botrány mi lett volna a 1060-asból.
Hozzá teszem a másik oldal is egyfolytában kamuzik, de nem fizikai specifikációkban. De ha pereskednének a félrevezető, sokszor valósággal igencsak távol álló bemutatók, diagrammok miatt akkor nem könnyezném meg egyik céget sem. Néha úgy érzem magam a marketinganyagnál mint a nyugdíjasoknak kellene a 200e-es mágnespárna bemutatókon.
-
FLATRONW
őstag
válasz
Malibutomi #20374 üzenetére
Igazságos döntés. Szerintem azoknak nem kellene vissza kapni semmit akik jóval az ügy kirobbanása után vették a kártyát.
-
válasz
Petykemano #20384 üzenetére
Szerintem is ez már csak vihar a biliben... A többség pont nem foglalkozik már ezzel.
-
Petykemano
veterán
válasz
Na most bánja, hogy sikertermék lett.
Egyébként mindenkinek kell fizetnie, vagy csak annak, aki a perben részt vett és/vagy kéri?Nem hiszem, h párezer embernél többen jelentkeznének. Valószínűleg a többség elégedett volt. Majd most, hogy már a pawcal van fókuszban, most kezdődnének az elégedetlenségek.
-
Puma K
nagyúr
válasz
Malibutomi #20372 üzenetére
Ezt most így honnan vetted? Forrás?
-
törölt tag
Hol és hogyan is kell kérnem pontosan a 30 dodót?
-
imi123
őstag
válasz
Na akkor most visszaüt hogy a 970-es volt a legnépszerűbb kártya.
-
Tom5
addikt
válasz
És ezt hogy kivitelezik világszerte?
-
Venyera7
senior tag
válasz
Malibutomi #20372 üzenetére
Na végre, mit kap az nV?
-
Malibutomi
nagyúr
Ha igaz, akkor a userek megnyertek a pert az NV ellen a 970 3.5GB ugyben.
-
válasz
lezso6 #20369 üzenetére
Persze, stimmel, 3 ms valószínűleg egy realteknek elment, de nekik figyelembe kell venni az összes előforduló használati lehetőséget. Nyilván a többségnek nem pattogott, különben tele lett volna anyázókkal az összes fórum. De láthatóan törekedtek megoldani a problémát a rétegfelhasználónak is.
-
gamer187
tag
Sziasztok
Jelenleg melyik kártyára érdemesebb beruházni 60e ft körül? Radeon vagy Nvidia? Egy GTX960 4GB néztem ki.
-
törölt tag
válasz
Malibutomi #20017 üzenetére
Nekem csak 48C atlagban 2100
-
Fél évig volt NV-m (750Ti, sőt az most is szolgálatban van egyik stúdiós gépben), de nem tapasztaltam, hogy nagy lenne a dpc. Márpedig nálam ez életbevágó, és azonnal kijön. A hangkártyám drivere folyamatosan figyeli a dpc-t, és rögtön visít, ha 1000u fölötti értéket észlel. Valószínűleg új modelleknél szokott előjönni a gond, ami a többi, régebbi modellt nem érinti.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
schawo #20362 üzenetére
Mindig megoldják ezt a problémát. Időnként előjön egy nagyobb frissítésben, és pár hét alatt reagálnak is rá. Ezért sem volt érdemes nagy dobra verni, mert viszonylag sűrűn fut bele ebbe a gondba az NVIDIA az új driverekkel. Évente egyszer minimum. Aztán jön egy új driver és újra jó.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A magas DPC időről időre előjön az NV-nek. Főleg a generációk elején. Érdemes lenne úgy csinálniuk, ahogy az AMD, hogy van a DPC késleltetésre is egy tesztjük. Biztos az AMD is belefut ebbe, csak a teszt kiszűri a problémát.
-
killer095
őstag
A külömbség annyi hogy az NV kártyák ezzel a "hibával" is elverték a mezőnyt
Bár úgy látszik hogy még mindíg a melldöngetés megy, mondjuk más nem is mehet a jelenlegi kínálat mellett
-
törölt tag
"Furcsa hibát javít a legújabb Nvidia hotfix driver
GTX 1060, GeForce GTX 1070 és GeForce GTX 1080-as videokártyák mellé telepíthető
A driver a DPC (Deferred Procedure Call) késleltetés mértékét csökkenti, ami ha magas, különböző hibákat okozhat: például akadozásokat, alacsonyabb FPS-t, de akár audió problémák is jelentkezhetne."
Igaz Nvidián nincsenek hibák, ott csak hibajavítások vannak -
Nyugis
senior tag
üdv!
mindegyik uj kártya csak ideig óráig jó.
aztán furcsa módon midnenig elöjön vlaami addig nem volt fejlesztés és hopp utána a másik a top kártya. -
törölt tag
válasz
Venyera7 #20340 üzenetére
Mondjuk azért, hogy a realitás talaján maradjunk, némiképpen árnyalja a képet, hogy a top 10-ben van még 4db GTX1080, 3db GTX1070 és egy GTX970. Emellett nem tudunk pontos számokat sem (hogy őszinte legyek, nem igazán tudom azt sem, hogy az amazon best seller listája mekkora időintervallumot foglal magában és hogyan működik), ráadásul nincs másik épkézláb 480-as custom, amit venni lehetne, így a teljes eladás a Nitróra összpontosul. Ettől függetlenül persze szép dolog ez, főleg a Gibbo által elmondottakkal kombinálva..
-
Laja333
őstag
válasz
Malibutomi #20329 üzenetére
Amazonon is első a 480 Nitro+ 8GB. Sőt a 4 GB-os is a 6. helyen.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
hoppa, 10000 eladas ugy hogy ma kuldik ki elsore a kartyakat? nem rossz.
es ahogy nezem itt szepen lassan elindultak lefele az arak is, mar az akcios 970 / 390 kornyeken is van 480. szuper.
-
Kolbi_30
őstag
válasz
De a magyar zöld fanoknak semmi sem jó ami piros..mer az övék elektrolitot tartalmaz!
-
killer095
őstag
válasz
Megnézném azért a másik oldalt is az hogy teljesít!
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
killer095 #20328 üzenetére
Nem hiszem hogy annyira szomorkodnak az AMD-nel.
"ETA's updated as I literally just ordered an additional 3000 units of Nitro cards, infact the Sapphire Nitro 4G and 8G OC are as of now OcUK's pretty much top selling cards out of all graphics cards. Sapphire are absolutely over the moon with this level of success as are AMD."
"AMD are also aware that we have nearly 10,000 units of RX 480 on backlog, of which Sapphire accounts for over 50%, as such AMD are also moving more GPU to fulfill OcUK PO's."
"It really is, RX 480 is selling insanely well now, Sapphire with Nitro have nailed it and were finding the Powercolor Devil card to also be selling like crazy."
-
killer095
őstag
Azt meg tudod mondani hogy a gyártókat ki korlátozta be, és ezzel ki fuserálta el a dolgokat? Remélem nem kell súgni a válaszhoz!, Tarolhatott volna az AMD hogy ha nem szerencsétlenkedik, és engedélyezi a nem refeknek is a megjelenést, csak ők nagyot akartak szakítani a semmire való refből, gondolták eljáétszuk azt amit az NV a faunders editionokkal, csak itt szarul sült el
-
-
törölt tag
Ezek a Custom 480-ak elertek mar valahova fizikalisan kaphato valtozatban vagy meg mindig a varakozas megy rajuk? Itt egy gramm sincs csak pre-order, azert egy honap utan mar lehet illett volna kitapetazni a boltokat veluk
-
Kolbi_30
őstag
válasz
Malibutomi #20318 üzenetére
Van különbség..az egyik amd a masik Nvidia...és az épp elég..mert az amd szar, meg akkor is ha pont ugyan azt adja mint a masik gyarto..teccik erteni?
-
Malibutomi
nagyúr
RX480 vs GTX 1060 FCAT analysis [link]
Gyakorlatilag nincs elteres a ketto kozott. Egyedul AotS-ban par kiugras az AMD kartyan, de az sem lathato szemmel a cikkiro szerint.
-
-
core i7
addikt
válasz
Malibutomi #20310 üzenetére
Igen Volta is 16nano lesz
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
turbokappa #20282 üzenetére
Warez emlegetése már használatra való buzdításnak minősül.
-
Venyera7
senior tag
válasz
Jó és 10nm után? Nem nagyon lehet már lejebb menni, fizikai korlátok már lassacskán előjönnek.
-
válasz
Ó ki van ez találva...
+100mm2-t még simán fel tudnak használni (annyival kisebbek a mostaniak pl az előzőeknél).
Az pont elég arra hogy kicsit tovább csiszolgatva kihozzanak megint +25-50%-ot.
-
válasz
Malibutomi #20307 üzenetére
Értelemszerűen. Az 1060 tuningolhatóságáról sem mondtam egyetlen jó szót sem
(#20305) schawo: ezt nem értem
-
Malibutomi
nagyúr
En a tuningot mindig teljesitmenyhez viszonyitva nezem, nem csak a gyarilag megadott orajelhez kepest.
Gyarihoz kepest az 1060 pl tud 20% OC-t, ami elott le a kalappal, foleg hogy a ref is szinte olyan jol teljesit mint a custom kartyak.De ha ugy nezem, hogy a tesztekben 1900 korulre boostolt, es ugy jottek ki a lathato FPS ertekek, ahhoz kepest a user tud huzni meg 8-10%-ot, vagyis nem igazan tobbet mint a 480-nal.
Ertsd: review-ban hozott az 1060 60FPS-t(1900MHz), a 480 meg 56-ot (1266MHz), a kulonbseg nem igazan fog noni mar tuningolva.
Az 1060 megy 2100-at a 480 1360-at. -
válasz
Ghoula #20299 üzenetére
Igen, lehetett ezt sejteni - ahogy a Hawaii és a Fiji kártyák, a Polaris 10 is kb. üveghangon megy gyárilag. Kérdés persze, hogy ez mennyire yield okokból van - a 470-esből talán okosabbak leszünk.
A W / tr kicsit csalós, mert a fogyasztás a teljes board power, tehát benne van a memória is. De összegészében a konklúzió lehet jó - a tranzisztoronkénti fogyasztás hasonó.
-
válasz
Ghoula #20299 üzenetére
Elég szomorú ez a gyári +300mV (+40%). Nekem már az első ref 480 tesztek után ez volt a tippem, hogy a 1060-ra hegyezték a 480-at, bármi áron be kellet venni a magaslatot. A feszültség, fogyi és tuning lettek a járulékos veszteség. Magyarán szarrá húzták már a refet is, és a terv feletti órajel miatt nem bírja a tápellátás.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- ASUS PRIME GeForce RTX 5080 O16G
- ASUS TUF Gaming RX 6700 XT OC 12GB GDDR6 Videokártya!
- Gainward RTX 3070 Phantom 8GB GDDR6 Videokártya!
- GIGABYTE RTX 5080 16GB GDDR7 AERO OC SFF - Új, 3 év garancia - Eladó!
- ZOTAC GeForce GTX 1080 8Gb ArcticStorm+Raijintek Triton 240mm radiator (+ventilátorok és fittingek)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csapj le az új MSI MPG B550 GAMING PLUS-ra most! 0% THM-RE is!
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Samsung Galaxy A5 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged