Hirdetés

2018. május 25., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2018-03-20 23:38:00

LOGOUT.hu

TP-Link WR1043ND - N450 router

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#68851) woodworm válasza nimfas (#68850) üzenetére


woodworm
(PH! addikt)

Nekem van, transmission-daemon. :DD

(#68852) Tibor691 válasza llax (#68839) üzenetére


Tibor691
(lelkes újonc)

Tegnap délután óta tudok torrentezés mellett internetezni.
A Packets Statistics Interval (5 ~ 60): 5-ről 60-ra állítottam.

Köszi az ötletet.

És most már nem barnulnak be a zöld torrentbárok.

Viszont még mindig nem tudnak letölteni tőlem (nincs feltöltés).

[ Szerkesztve ]

LG 55LM660S - MindigTV alap + Alien2 - UPC Direct, Tata

(#68853) nimfas válasza woodworm (#68851) üzenetére


nimfas
(PH! addikt)

Goflex-en ArchLinux fut, daemon azon is van. 😃

(#68854) m3ss


m3ss
(PH! kedvence)

1043 nd v1 routerem van. gyari firmwarrel lanon sem tudja a 150 mbitnel tobbet, van vkinek ilyen routerrel tapasztalata? thome routerevel 700 mbitet merek.

www.bekofoto.hu

(#68855) Headless válasza m3ss (#68854) üzenetére


Headless
(őstag)

Nem is fogja.

hardveres nat nincs a v1-ben.

Vargalex AA openwrt buildjével elérhetsz 300 mbps körül valamint a topikban linkelt fastpath lede buildel talán összejön a ~450 mbps is. azzal tudsz többet elérni, de minden másra erősebb router kell.

fast path

[ Szerkesztve ]

LEDE - R3G/DIR860l -> https://tinyurl.hu/Ntkb/

(#68856) m3ss válasza Headless (#68855) üzenetére


m3ss
(PH! kedvence)

koszi, akkor nezek masik routert.

www.bekofoto.hu

(#68857) mcwolf79


mcwolf79
(PH! addikt)

Üdv!
LEDE FW-en hol lehet beállítani a router-re kötött külső vinyót a hálózatra?
Thx

Playstation 4 Pro PSN ID: x_mcwolf_79_x

(#68858) wertigo1984


wertigo1984
(PH! addikt)

Sziasztok!

Vam egy ilyen routerem, regen hasznaltam de most ujra elokerult. Szeretnem hasznalni, de nem tudom beallitani. Kerhetnek egy kis segitseget? Hiaba irom be a bongeszobe az ip cimet (192...blablabla), nem tud rakapcsolodni.

(((d(^_~)b))) "Milyen kegyes is az élet, ha az embernek megfelelő helyen vannak barátai."

(#68859) Borisz76 válasza wertigo1984 (#68858) üzenetére


Borisz76
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Közvetlenül a gépre kötötted?
Resetet nyomhatsz a fenekén.

Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html

(#68860) wertigo1984 válasza Borisz76 (#68859) üzenetére


wertigo1984
(PH! addikt)

Nem kotottem gepre. Megvolt a reset, osszes led felvillant.

(((d(^_~)b))) "Milyen kegyes is az élet, ha az embernek megfelelő helyen vannak barátai."

(#68861) Borisz76 válasza wertigo1984 (#68860) üzenetére


Borisz76
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Közvetlenül kapcsold a géphez és úgy próbáld....

Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html

(#68862) Anonymus23


Anonymus23
(PH! kedvence)

Sziasztok,

Egy kis segítséget szeretnék kérni, port forwardinggal kapcsolatban:
Adott egy 1043-as (asszem v3-as) router, ahol be kellene állítanom port forwardingot egy játékhoz, e szerint:

Ahol 1 port van, az még (talán) tiszta is, hogy hogyan kell, hiszen más eszközöket (NAS) használok, ahol különböző szolgáltatások portjai forwardolva vannak, de ezzel így próbálkoztam:

A Forwarding menüben a virtual servers résznél:

Illetve a triggeringnél:

Amikor a Ubisoft tartományt ad meg, lásd pl 33000-33499, akkor azt hogyan és hol kell beállítani?
Ami a képen van, csak beírtam, hogy legyen példa, meg hogy elfogadja-e egyáltalán.
Ha forwardolni akarok, akkor be kell írni mind a virtual serversnél és a triggernél is?

Előre is köszönöm a segítséget, mert kicsit elakadtam ebben a port tartomány forwardban...

[ Szerkesztve ]

;) - The Power of the Ligth Side

(#68863) Anonymus23 válasza Anonymus23 (#68862) üzenetére


Anonymus23
(PH! kedvence)

Asszem közben rájöttem:
Ez így helyes?

Ha a portforwardot beállítottam, akkor van szükség a triggeringre?
MAC cím alapján ki vannak osztva az IP címek DHCP által nem kezelt területre.

Köszönöm a segítséget! :R

[ Szerkesztve ]

;) - The Power of the Ligth Side

(#68864) Cunaja


Cunaja
(PH! addikt)

Sziasztok!
Egy kérdésem lenne, amire kerestem a választ, de pontos találatom nem volt.
Van nekem egy 1043ND V3-as router, ami gyalázatos wifi sebességet produkál. 30-40MB max, közvetlenül a routernél.
A kérdés lényege, ha kicserélem a romot, változni fog ezen valami, ha igen, akkor melyikre érdemes?
500-as Digi net van, amit simán kezel a router, de a wifi gyalázatos.
Sokat olvastam és kerestem erre a gondra, de bele gabalyodtam a válaszokba.
Elnézést, ha valahol van rá válasz, de nem találtam konkrétan erre.
Nekem nem kell semmi extra, csak tudja továbbra is az 500-as net tempóját és gyorsabb legyen a wifi.
:R előre is a válaszokat!

[ Szerkesztve ]

华为ROM专家 ---Romjaimmal kapcsolatban a privátban feltett kérdésekre nem válaszolok. Arra ott a topik!!---

(#68865) Cunaja válasza Cunaja (#68864) üzenetére


Cunaja
(PH! addikt)

Közben Keke69 fórumtárs segítségével megoldva. LEDE FastPath feltéve.
Wifi sebesség kicsit növekedett, de eddig ahol már alig volt térerő és 5mb volt a tempo, most ott is full térerő van és 46mb a sebesség.
Amiért aggódtam, az a Digi 500-as net volt.
:R Keke69! :)
A végére a Digi. :Y

华为ROM专家 ---Romjaimmal kapcsolatban a privátban feltett kérdésekre nem válaszolok. Arra ott a topik!!---

(#68866) keke69 válasza Cunaja (#68865) üzenetére


keke69
(őstag)

Örülök, hogy tudtam segíteni! :C

Soha ne vitatkozz idiótákkal,mert lesűllyedsz az Ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal!

(#68867) k0pasz


k0pasz
(újonc)

Sziasztok!

Adott egy 1043N V5.0 router, 1.0.3 Build 20161118 rel.64282(4555) firmware-el.
Fő probléma: Internetezés közben, (esetleg online rádió is megy) ha youtube-n elindítok egy videót, 99% hogy eldobja a wifit, majd 10 mp múlva magához tér. Van mikor eljátssza többször egymás után, néha megy tovább mintha misem történt volna.
Érdekes, mert kicsivel több mint egy órát töltöttem le 100 mbit/s körüli értékkel, azt meg sem érezte.
Kábelen másik gépen semmi probléma nincs.
Létezik valami okosság erre? Esetleg garancia, 2-5 kilós kalapács? :R

Köszönöm,
Üdv

(#68868) szpeti40 válasza Cunaja (#68865) üzenetére


szpeti40
(senior tag)

Nekem is az a bajom, hogy nagyon hoki a wifije a routernek, hiába van 500-as upc-nk, közvetlen mellette se megy 40MB/s fölé a sebesség, én azért többet vártam tőle :/ . Neked firmware cserével mennyivel lett gyorsabb a wifi?

Azért 500-as netből gigabitest csinálni nem semmi, lehet én is cserélek akkor :C

Galaxy Tab 2 7.0 CM11, Xperia Z2 6.0, Canon 500D

(#68869) Cunaja válasza szpeti40 (#68868) üzenetére


Cunaja
(PH! addikt)

A wifi nem lett gyorsabb, vagyis ezt így kifejezni nem lehet.
Ahol eddig gyenge volt a jel és nagyon lassú volt, most ott is full jel van és 45Mbps. Az alap sebesség azért nem lesz gyorsabb, mert amivel használod az nem tudja a 40MHz-et a 2,4GHz-es sávon.
Egyszóval stabil a wifi, a jel a duplája lett és a 500-net is megy vele. :Y

华为ROM专家 ---Romjaimmal kapcsolatban a privátban feltett kérdésekre nem válaszolok. Arra ott a topik!!---

(#68870) Multibit válasza szpeti40 (#68868) üzenetére


Multibit
(PH! kedvence)

1. Miből gondolod, hogy a router wifi-je “hoki”? Szerinted a wifi kommunikációban egyedül a router a befolyásoló tényező?
2. Nem kéne a wifi-bajod esetén az 500 Mbps-t emlegetni, mert az csak vezetékkel értendő!

(#68871) avman válasza Multibit (#68870) üzenetére


avman
(PH! addikt)

monnyuk ha 40 MB/s mindig meglenne mellette az AC-s wifimen, összetenném a 2 kezem. :DDD

[ Szerkesztve ]

Caedite eos. Novit enim Dominus qui sunt eius.

(#68872) Multibit válasza avman (#68871) üzenetére


Multibit
(PH! kedvence)

Ő is az a fajta, akinek örök gond a mértékegységek helyes jelölése ;)

(#68873) szpeti40 válasza Multibit (#68872) üzenetére


szpeti40
(senior tag)

Nem vagyok az a fajta, infót tanulok, tudom mi micsoda ;) csak tegnap véletlen elírtam..

Valóban 40 Mb/s-re gondoltam (ac routerrel megvan a 40MB/s wifin (450 Mb/s eddig az itthon mért legnagyobb sebesség egy macbook pro-val) )
De valóban az interferencia és a vasbeton falak se kedveznek a wifi sebességnek/jelerősségnek..

[ Szerkesztve ]

Galaxy Tab 2 7.0 CM11, Xperia Z2 6.0, Canon 500D

(#68874) nOvOp válasza k0pasz (#68867) üzenetére


nOvOp
(senior tag)

Ez engem is érdekelne, mert a gyerek nálam is panaszkodik a yt-ra, meg a messenger hívásra. Elmegy, majd visszajön a wifi. Nekem v4 LEDE van fenn. Kicseréltem a régi 841N-re (gyári fw), azon nincs ilyen probléma.

(#68875) szatocs1981


szatocs1981
(fanatikus tag)

Sziasztok, lenne egy ilyen VER2.1-es, gyári fw-es routerem. Kizárólag a laptopon megszakad a WiFi random időközönként, majd a tálcaikon mellett egy sárga háromszög jelenik meg. Csak reboot-tal orvosolható. Egyszerre 3-4 telefon ill. táblagép, plusz egy laptop csatlakozik a routerre. Mi lenne a megoldás a probémára?

előre is köszi a segítséget

PS.: fix chanel sajnos nem javított a helyzeten.

[ Szerkesztve ]

(#68876) qqcqqc válasza szatocs1981 (#68875) üzenetére


qqcqqc
(őstag)

Én tápegységet cserélnék....

(#68877) szatocs1981 válasza qqcqqc (#68876) üzenetére


szatocs1981
(fanatikus tag)

Komoly??? Lehet attól? :Y

(#68878) qqcqqc válasza szatocs1981 (#68877) üzenetére


qqcqqc
(őstag)

Szerintem nem egy mai darab, és jó pár évig be volt dugva. Nekem a V1-es már a harmadik tápot eszi. :)
Igaz van már vagy 7-8 éves. Folyamatos wifi szakadás, nem túl stabil vezetékes net. Na ezek a a problémák a tápcsere után mindig megszűntek.

(#68879) szatocs1981 válasza qqcqqc (#68878) üzenetére


szatocs1981
(fanatikus tag)

Köszi, kipróbálom...Meg tudnád mondani, hogy milyen paraméterekkel rendelkezik a táp?

(#68880) Zigi


Zigi
(senior tag)

Sziasztok.
Upc 500-as netem van. Megmértem a wifi sebességet 3 eszközzel és az itthon található kliensekkel. Sajnos a teszt nem teljes körű, mert ac-s eszközöm nincs :( , de azért remélem hasznos lesz azoknak akik a routert (pl.: 1043nd v2) okolják a wifi lassúsága miatt. Tehát 2.4Ghz, 20/40 auto-n 11bgn mixed, routerek mindig ugyan oda téve, társasházban a legjobb csatornát próbáltam megkeresni (csilliárd wifi). A kilensek és a routerek között kb. 3 m volt.
A kliens amin a legjobb értékeket mértem egy asus laptop Qualcomm Atheros AR946x Wireless Network Adapterrel (beépített). 5 mérést végeztem a speedtest.net segítségével és a legjobbat írtam fel.

Connection box-al ~80.43 Mbps le 22 fel.
tplink c7-el 96.68 Mbps le 21.8 fel
1043nd v2 -es a router gyári fw. 168.97 Mbps le 22.4 fel

A többi klienst lényegtelen melyik routerrel mértem....
Levovo T61 42 Mbps le 22 fel
Sony Z3C 38 Mbps le 21.9 fel
Samsung A3 2016 25 Mbps le 22 fel
stb. stb.

Konklúzió : az 5Ghz-s routerek 2.4-en haloványok az upc-st és a C7-et is csúnyán lemosta a 1043ND v2 N-es hálón. Egy kertes házban ahol nincs ennyi idegen wifi szerintem megvan a 200+. A 300 meg a 450 max. laborban. Speedboostra semmi válozás. Egy dolog kimaradt, ha lesz időm kipróbálom a 1043 antennáit áttenni a C7-re mit csinál akkor......
Üdv.

[ Szerkesztve ]

(#68881) szpeti40 válasza Zigi (#68880) üzenetére


szpeti40
(senior tag)

Semmi nem fog változni antenna cserével, mivel a c7-en a külső antennák 5ghz-esek, így a 2.4ghz-es antennák nem fognak menni vele.

Galaxy Tab 2 7.0 CM11, Xperia Z2 6.0, Canon 500D

(#68882) szatocs1981


szatocs1981
(fanatikus tag)

Sziasztok, meg tudnátok mondani, hogy a táp bemeneti csatlakozója 5,5mm (külső) és 2,5mm (belső) átmérővel rendelkezik? Jelenleg sajnos nem áll módomban lemérni.

előre is köszönöm

(#68883) Borisz76 válasza szatocs1981 (#68882) üzenetére


Borisz76
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Pont most kerestem meg a TP-Link WR1034ND v1.7-s routeremet mert be akarom állítani AP módba ...
Lőttem képet, bár nem a legjobb remélem kivehető a csatlakozó mérete.

[kép] [kép]

Tolómérő nem volt kéznél :B

Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html

(#68884) Marci112233


Marci112233
(fanatikus tag)

Üdvözletem!

Nekem volna egy ilyen routerem V4-es verzió.
Na most szinte naponta, elszáll a net, és pirosan világít rajta a világháló jele. ( Földgömb jel)
A beltéri modemen minden oké a visszajelző ledek szerint, és a net csak akkor jön vissza, ha újraindítom a modemet. A gép amin általában először észreveszem ezt az asztali gépem, ami madzagon van a roueterre kötve, de a két laptopon is elszáll ilyenkor a net amik wifin vannak rajta. Két napja cserélték a modemet egyébként, pont e miatt is, meg lassú is volt a net. Most sebesség ugyan meg van, de meg-meg szakad a kapcsolat. Okozhatja ezt a router, vagy szimplán a szolgáltató a ludas?

Gigabyte GA-Z170-D3H, IntelCorei5 6600/CoolerMaster 212EVO,Kingston HyperXFury 2x4GB DDR4 2133 MHz,MSI GTX 1060 GamingX6GB,Samsung 840EVO 120GB, 2x500GB WD HDD,CoolerMaster CM690III,FSP Hydro G 650W

(#68885) szatocs1981


szatocs1981
(fanatikus tag)

Nagyon köszönöm! Én ezt 5mm-nek látom, de a fém része lehet, hogy 5 tizeddel nagyobb, így remélhetőleg az 5.5-es jó lesz...

(#68886) Pali79


Pali79
(fanatikus tag)

Sziasztok!
OpenWrt vargalex v1.1.7 esetében, hogyan tudom beállítani, hogy egy bizonyos gép, csak egy bizonyos weboldalt tudjon megnyitni?

(#68887) vargalex válasza Pali79 (#68886) üzenetére


vargalex
(Topikgazda)

Szia!

A forrás IP-re, vagy MAC címre blokkolsz mindent, és elé beteszel egy olyan forgalmi szabályt, ami szintén a forrás IP, vagy MAC cím alapján az egyetlen cél címet engedélyezi.

Alex

(#68888) Pali79 válasza vargalex (#68887) üzenetére


Pali79
(fanatikus tag)

Köszönöm, ez biztosan jó, csak ettől szájbarágósabban kéne, mert értem ugyan amit írsz, de megvalósítani nem tudom. :)

(#68889) Kris87


Kris87
(senior tag)

Sziasztok!

Hétvégén tervezem újrarakni / frissíteni a rútert és épp a repairokat nézegetem. Van már pár olyan, amit nem értek, konkrétan mi a különbség a sima repair és a repair for mnt verzió között? Köszi előre is!

(#68890) suste válasza Kris87 (#68889) üzenetére


suste
(Topikgazda)

a "repair_for_mnt" az egy speckó verzió, ami a "/mnt" -re teszi fel a 9092-es rendszert (hdd/pen -re)
előnyei:
-nem a flasht irogatjuk állandóan frissítésnél
-nem a flash méret a korlát hanem a hdd/pen
-ha több router is van a hálózatban, akkor egy helyről olvashatják a 9092-t, nem kell mindet frissítgetni külön

2-en már használjuk egy ideje, tökéletesen működik :)

[ Szerkesztve ]

Openwrt fw-k --> http://logout.hu/bejegyzes/suste/openwrt_barrier_breaker_14_07_sajat_verzio.html --> README.TXT!!!

(#68891) Kris87 válasza Kris87 (#68889) üzenetére


Kris87
(senior tag)

Plusz most nézem, hogy ugyebár leírás szerint:

"-Alaphelyzetben lévő 0.8.1 fw esetén fel kell tenni az utolsó 0.8.3-repair -t, majd utána az utolsó 0.8.3.1-repair-(dátum).tar.gz csomagot."

Na most letöltöttem a szerintem legújabb "0.8.3-repair-UTF8-2018-04-28.tar.gz" javítócsomagot ami frissebb, mint a "0.8.3.1-repair-2018-04-08.tar.gz", kicsit belekukkantva a konkrétan ezekbe a repairokba, most nem tesz hozzá semmit a 0.8.3.1 a 0.8.3-hoz, szóval elég feltennem csak a 0.8.3-mat miután feltettem a 0.8.1-es fw-t és jó vagyok újra pár évig. Vagy rosszul gondolom?

(#68892) suste válasza Kris87 (#68891) üzenetére


suste
(Topikgazda)

Logikus, hogy ha újabb a 0.8.3 repair mint a 0.8.3.1, akkor felesleges a 0.8.3.1 :)
Szóval jól gondolod.

Openwrt fw-k --> http://logout.hu/bejegyzes/suste/openwrt_barrier_breaker_14_07_sajat_verzio.html --> README.TXT!!!

(#68893) Pali79 válasza vargalex (#68887) üzenetére


Pali79
(fanatikus tag)

Próbáltam mindent letiltani az alábbiakkal:

config rule
option src lan
option dest wan
option src_mac 30:0e:d5:2c:cf:c8
option target REJECT

config rule
option src lan
option dest wan
option dest_ip 192.168.1.167
option target REJECT

de nem történik semmi sem, ugyanúgy eléhető a net a gépről.

(#68895) tigipuf


tigipuf
(senior tag)

Na levettem a trorrentezés terhét a routerem válláról.Vettem egy zyxel nas326-ot.
Routerre visszatettem a tök gyári szoftvert,de most is maradtak gondjaim.Valamiért állandóan zárja a transmission portját(vagyis port tesztnél closed),pedig lefixáltam a routerben,lehet valamit elcsesztem :F
Lehet meg kellene néznem újra a suste féle firmware-vel?

[ Szerkesztve ]

a te generációd,,,sajna degeneráció.

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.