- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- sh4d0w: Csak a profit - emberélet nem számít
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Zeratul #25518 üzenetére
Ezt a jajongást nem tudom honnan vetted, de alaptalan.
A 480 esetében mindenki sejthette milyen lesz, és hogy egy kanyilóval se fogják olcsóbban adni. Az 1070 is hasonló. Már akkor is írtam szerintem, hogy 120-at is adnék egy erősebb Polarisért, ha lenne.
Én elfogadtam, hogy egy 1070-et meg kell fizetni, és nem mostanában lesz 100K-ért. 150-160K az sok érte, de nekem pl 130 volt az keret amit még kiadtam érte. (Kb ennyire is csökkentek be végül)
Szvsz ne is reménykedjen senki, hogy mand a Vega után hirtelen lemegy mindennek az ára. Pont ugyan úgy lesz keményen beárazva mint a Polaris és Fury/390X is.
-
bozont
veterán
válasz
Zeratul #25522 üzenetére
Senki, de egyszerűen mert AMD fan vagyok.
Bár talán nem annyira elvakult (akkor biztos nem Intel procim lenne). Meg a Freesync-et is kipróbálnám ha már tudja a monitor.
Másfelől nem mondtam, hogy RX 480 árában akarom, természetesen egy 1070 körüli teljesítményt, annak az árban is várok. Pontosítva már nem várok, mert veszek egy RX480-at, majd meglátjuk mennyire leszek a teljesítménnyel elégedett. Csak azért vártam a Vega-t, mert azzal biztos kihúztam volna legalább 2 évet, a 480 meg valószínűleg előbb lesz cserés, főleg a WQHD miatt. -
bozont
veterán
válasz
Zeratul #25518 üzenetére
A legtöbben szerintem inkább azért jajongunk mert egyszerűen nincs 1070/80 teljesítmény AMD-nél és egyelőre úgy tűnik még vagy fél évig nem is lesz. Ha meg tényleg nyáron jelenik meg a Vega, akkor még rálehet számolni legalább 3-4 hónapot mire normalizálódik az ára és lesz elég készlet.
-
HSM
félisten
válasz
Zeratul #25472 üzenetére
Nézd, az erre fordítható anyagi lehetőségeim nem nőttek lényegesen, míg a VGA-k árai igen. Nekem mindegy, hogy a forint lett gyengébb, vagy a VGA drágább, végeredményben számomra ugyanaz.
És amíg itt a többség forintban keresi a pénzét, és alig nőtt a reálbére az elmúlt mondjuk 5-10 évben, addig ez az állításom helytálló. Mert ugyanúgy 260 dollár környéke egy RX480, mint annak idején egy 5850 volt, egy 5850-et mégis ki lehetett fogni újat 60K körül, míg az RX480-ból (8GB-os verzió, ami egy árban van az 5850-el) jó, ha 85-90K-ért ki lehet ma fogni. Ahogy annak idején a HD4890 is ezen 250 dolláron nyitott és vígan be tudtad szerezni itthon 60K HUF-ért. -
Solymi81
aktív tag
válasz
Zeratul #25151 üzenetére
Nem akarom én etetni a trollt, de ha egyszer fogalomzavarban vagy valóságismereti zavarban szenved:
"A játékoknak nem a minimális gépigényét kell szem előtt tartani, mert akkor sokan ilyen téves következtetést vontok le belőle. Call of Duty Infinite Warfare minimális gépigényének a valóságtartalma a fórumozok véleménye alapján nem elég egy közepes minőségi szintre sem, hogy még közben elfogadható sebességgel is játszható legyen."
Talán nem a minimálistól kellene elvárni a közepes igényt, hanem az ajánlottól vagy kettő közöttitől.
Az meg már más tészta ha valaki el is hiszi azt, hogy a készítők a mi érdekünknben csak is jól portolnak és optimalizálnak.Amúgy nem is értem, hogy mit várt egy RX470 4GB-os kártyától. Az általa említett simán kipengethető 80-90K-ból már lehetett volna egy GTX1060 6GB / RX480 8GB is.
Mondjuk a konfigja így az RX470-nel mehetne a "Hogyan NE építs konfigot FULLHD-hoz" topicbaA többi témánál is vicces a 4K-t meg i7-et mainstreamnek vizionálni. Max akkor ha valaki folyamatosan olyan körökben mozog ahol ez a mainstream vagy a 9gag-en nézegeti a "beléptem a pcmasterracebe" nevezetű önfényezéseket...
Bocsánat, ha kicsit erős voltam, de ne gondoljuk már azt, hogy mindenkinek a játék az élete meg ha játszik is, akkor meg a maximum kell neki. Vajh miért is fogy annyi konzol?
-
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Zeratul #25086 üzenetére
Az a kisebb probléma. Van még kettő nagyobb:
Egyrészt az adatokat nem felhasználószinten, hanem gépszinten összegzi, vagyis ha cseréltél gépet vagy valamit a gépben, akkor egy évig megőrzi az előző adatokat is, és csak akkor törli, ha nem jelentkeztél be egy évig a régi konfiggal. Ez azért lényeges, mert ha mondjuk eladtad a VGA-d a használt piacon egy másik Steam felhasználónak, aki bejelentkezik és elküldi az adatokat, akkor az adott VGA kétszer van benne a kimutatásban legalább egy évig.
Másrészt csak az első grafikus vezérlőig érzékeli a kimutatást, tehát ha van egy aktív IGP-d, akkor azzal kerülsz be. -
imi123
őstag
válasz
Zeratul #24804 üzenetére
A mesterséges Nv lassításhoz egy kis adalék.
AMD Cripples Async-Compute on Older GCN GPUs? -
FLATRONW
őstag
válasz
Zeratul #24789 üzenetére
Mi ez a felfogás, hogy meg is érdemli?
Ha valaki vesz egy kártyát, akkor azt használni akarja hosszabb távon is, nem pedig fél év múlva eladni.
Egyébként meg ugyanúgy veszít a másik gyártó kártyája is az értékéből.(#24790) ->Raizen<-: Sajnos ez van. Én is berendeltem az 1070-et, nem olcsó. Sajnos az RX480 teljesítménye nekem nem elég.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Zeratul #24747 üzenetére
Az Intel kvázi-monopol helyzetben azt tesz amit szeretne. Pusztán a számok 5-6-7 miatt is megveszik az új procikat az új gépekbe. Konkurencia nélkül pont annyi fejlesztést adagolnak, ami a legtöbb bevételt hozza még. Ez vegytiszta matek.
AMD teljesen más, túlélésért küzdenek, és mégis sokszor Terézanyáskodtak... gyenge marketinggel és ehhez mérten sem kiemelkedő kártyákkal. Olyan szoftveres fejlesztésekkel, amik nem igazán növelik az eladásokat... (Minek vegyek Doomra új AMD kártyát, ha az előző GCN-en is hasít, az új Pascalt meg már meg KELL venni, mert új és gyors, és jobb és Maxwell,Keplet köhög DX12 alatt) ....
én továbbra is azt mondom, bárcsak lenne görényebb az AMD, durvább húzásokkal, több profitot, pofátlanabb eszközökkel kéne lehúzni a mezei userekről. Hosszabb távon ez 50-50% share-hez vezet(het)ett volna, és mondjuk egy 1070 kategória rég kintlenne, 80K-s középkategóriás áron...
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Zeratul #24729 üzenetére
Na lejárt, még annyit tennék hozzá... hogy a másik aspektusa a low level apiknak, intrinsics stb-nek, hogy az AMD HW-k sokkal "szebben öregszenek"...és jól optimalizált, gyors játékok jöhetnek. Pl a Doom, ami szárnyal Vulkan alatt. (Tehát amikor FPS-re fordítjuk a lowlvl-t, nem szebb-részletesebb grafikára és fizikára)
Oké, ez nekünk baromi jó... csak próbáld ezt beadni egy AMD részvényesnek, egy pénzügyi értékelésen:
"Hölgyeim és uraim!, Az elmúlt negyedévben a szoftver részleg kifejlesztett egy technológiát, amivel a régi AMD-s hardverek szárnyra kapnak, a 380,390 és Fury kártyák 30-40%-al gyorsabbak! A vásárlóinknak ez óriási dolog, hiszen így még 1-2 évig teljesen felesleges új kártyát venniük, hiszen a régiekkel is szuperül fut 60 FPS-el minden az új API-k alatt!
Reményeink szerint ezzel mégkevesebb új AMD kártyát kell majd eladnunk, kevesebb árbevételt generálva, amivel aztán hosszabb távon megszüntetjük a fejlesztési büdzsét, mert amúgy is túl jó kártyákat adtunk el rejtett tartalékokkal..."(Csak egy ok, amiért szépen visszakell fogni a DX12-ben rejlő lehetőségeket, és óvatosan kell bánni ezzel, mert különben ki a franc fog új kártyát venni?)
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Zeratul #24729 üzenetére
Inkább a Low level API-ra gondolok akkor... Legyen Vulkan vagy Mantle. Egyszerűen nem hiszem el, hogy csak az AOTS-ot tudták kihozni ebből az egészből ennyi év alatt... Nekem ez azt jelenti, hogyha a Stardock ekkora óriási erőforrás és szakmai befektetéssel csak ezt tudta kihozni, akkor mit várjunk más fejlesztőktől?
Emlékeim szerint ez az egész nem csak arról szólt, hogy a gagyi konzolkódokat átemeljük PC-re, hanem egy új korszakot jelentene a PC gamingnek. Ehhez képest a PC lassan "konzolcsicskássá" degradálódik... és a fő cél az, hogy a sok konzoltaknyot mégolcsóbban letolhassák a játékosok torkán.
-
válasz
Zeratul #24262 üzenetére
Valami eszetelenül balfasz szerződésekkel sikerült magukat megint mínuszba rángatni. Most azért kellett sokszámillió dolláros (a teljes CPU/GPU árbevétel, 40%-át kitevő) kötbért dellázni a GF-nek, mert nem használták ki a technikailag gyengébb infrastruktúrájukat, és helyette a TSMC-től rendeltek. Egyszerűen sík idióták vezetik az AMD-t, ha ilyen szerződés egyáltalán létrejöhetett.
Naná, hogy nincs pénzük semmire.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Zeratul #24246 üzenetére
Akkor ez magyarázd meg Ren Hoek kollégának is aki azon siránkozik hogy az R9 390/Xről nincs mire váltani.
Egy szóval nem mondtam ilyet... csak azt, hogy nincs verseny. Nincs konkurencia, sem árverseny. Ha lenne Vega nyilván megfontolnám, hogy a fejlettebbnek vélt technológiát vegyem ugyan azon az áron (Egyébként egyre erősebben kétlem, hogy 120-130K körül kapunk valamit mostanában GCN formájában) de probléma letudva, pár héten belül rendelek egy 1070-et. Konkrétan az évek óta zajló PH!-s mesekampány dobott át a zöldekhez...vártam a DX12-re 390X-re, Fury-ra, Polarisra (jó, ez jó iparos munka lett, ez tény!) stb...sokszor beszoptam már, sokáig védtem, hittem benne, olvastam párthű kiskatonaként szorgosan a fórumot, tech cikkeket stb... a sokszoros csalódás beleég az emberbe. Újra egységsugarú "hülye" leszek, aki beteszi a gépbe a motyót és játszik.
++: Amit én már több éve várok a DX12-től, Mantle-től Vulkantól az egy ilyen DEMO: Pl
1. Egy grandiózus rombolható város (sok rajzolási parancs), ahol egy realisztikus mechával végigrombolhatok mindent ágyúkkal, rakétákkal stb...
2. Kitörő üvegek, összeomló falak, lángoló faszerkezetek (GPU-n számolt fizika, lángok, füst - async)
3. Robbanások/torkolattüzek (külön lightsource-ú fények).
4. Mindez egy (jó, legyen kettő) GCN-t úgy kihajtva async, hogy Furmark szinten izzad, de játszható FPS. Geforce-ok meg sírnak a context switch alatt...Ekkor tartanám hitelesnek a több éve zajló explicit nyálverést. Sem játék, sem demo, de még benchmark se tudja ezt... csak hogy lássuk már haladunk valamerre, mert az AoTS kb egy 6-7 éves visszafejlődés.
+ A cégnél még mindig Matlab-ot használunk. Matlab soha a büdös életbe nem fogja támogatni szerintem az AMD GPU-kat. Csak NV-t... az összes gépi tanulás/ Deep Learning framework CUDA-s... AMD-t szinte semmi nem támogat ilyen téren - és le is szarják nagyívben, most kezdenek ebben is észbekapni. Nagyon sok tudományos szimulációra és signal/image processingre is lehet használni egy CUDA-s kártyát, míg AMD-hez külön kell nulláról fejleszteni ezeket.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Zeratul #24251 üzenetére
1: a Sony az erősebb vasat profittal árulta
2: az "elég szép" relatív, mennyi van egy VGA hoz képest ? Egy fullos PS4 Pro gép 400€ egy hasonló szintű Polaris VGA (RX 480 8 GB) meg 300€ ?
4: ne beszélj jelen időben tényként arról ami nem létezik, főleg, hogy a költséghatékonyság és a minőség általában nem jár kéz a kézben... -
törölt tag
válasz
Zeratul #24245 üzenetére
A "picipuhának" (LOL) elsődlegesen az volt az érdeke, hogy a lehető legolcsóbban szerezzen egy designt ami elég ahhoz, hogy legyen egy elégséges teljesítmény és a vele szerelt gépeket első naptól profittal tudja eladni - tehát a hangsúly az olcsóságon volt. Találtak egy ilyen "bolondot" aki gyakorlatilag 0 profittal még tervez is nekik külön egyet. A többi már jött magától, bármilyen HW-t szénné lehet optimalizálni ha csak azzal kell foglalkozni, a PS3/X360 szépen megmutatta mit ki lehet hozni 1-1 fix konfigurációból.
(#24246) Zeratul: Amiért ő "siránkozik" és amire azok a kártyák elegek két különböző dolog.
-
törölt tag
válasz
Zeratul #24234 üzenetére
És szerinted én mit írtam előbb ? Egyetlen api ahol előbb a HW volt, eddig _mindig_ az új HW-t kellet az API-hoz tervezni és nem fordítva, tehát nem ez az általános eljárás. Itt pedig főleg azért sem, mert a DX12 elsődlegesen egy konzolhoz tervezett API amit PC-re is áthoztak (kisebb nagyobb módosításokkal).
-
törölt tag
-
Asbee
veterán
válasz
Zeratul #24223 üzenetére
Jó lenne igen. Csak több típussal nem így van sajnos. Az átlag user, amikor melegszik, hibázik, mikrolaggol, szarul fut a játék, nem a sokat emlegetett megoldásokat fogja választani, hanem lecseréli NV-re és magaszról szarni fog rá, hogy egy technikailag gyengébb kártyája lesz, de jelenleg jobb.
-
-
Attix82
addikt
válasz
Zeratul #23228 üzenetére
Arra célzott a kolléga, hogy az AMD csak azt látja, hogy fogy a VGA, viszont a játékfejlesztők meg azt, hogy a játékosok nagy része NV-t használ.
A játékkiadóknak meg az a cél, hogy minél többen megvegyék. (és természetesen játszható legyen)
Amúgy nem hiszem, hogy az AMD vagy a nagykerek / kiskerek örülnek ha valaki 20 DB AMD VGAt berendel és fél év után viszi vissza hogy gajra ment....főleg a ventik amik nem napi 24 órára vannak tervezve.
-
smkb
őstag
válasz
Zeratul #23228 üzenetére
Tán az, hogy a játékfejlesztő cégeknek nem szempont egy olyan vga, ami alig van jelen a játékpiacon, de az AMD hosszútávú pc vga stratégiája a pc játékpiacra, és nem a bányászatra épít ?
Mégis mi lenne... arról nem is beszélve, hogy bitcoin egy óriási lufi, ami egyik pillanatról a másikra tűnhet el. De látom, nagyon nem megy a piaci stratégiák működésének értelmezése.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Zeratul #22198 üzenetére
Zs lenne rá éppen, de abszolút FHD-re tervezek... oda már 1070 semi-overkill. 480-1070 között semmi nincs. 480 meg gyengécske kicsit FHD-re szerintem. Fury lenne jó, de az meg 4GB+ power.Plusz bármennyire is jónak tartom a Pascalt, azért egy GCN mint arch előnyei DX12/Vulkan alatt kezdenek kijönni Polarisnál. Pedig az egy középkat...
Vegából ideális FHD kártya lehet performance szinten... dehát 8-9 hónap IGP az horror. Eddig mindig pár hét alatt volt új bestbuy kártya, most meg 3 hónapja várakozás.(Pedig tényleg nem a pénz a gond, most hogy van stabil munka egyetemista lét után, ez a 100-150K VGA kategória lazán kigazdálkodható egy normális munkából. Már azt mondom baromság rettegni ilyen 5-10K bukókon, és emiatt naphosszat figyekni a HA-t, mikor kell eladni... Megveszed és élevezed. Ennyi bukó benne van ebben a hobbiban.... csak maga az elv, hogy jó érzés meghozni egy jó döntést. Kérdés, hogy, az 1070 jó döntés lenne-e FHD, Vulkan, DX12?.... jött értesítő nemrég, h 136K alá esett Iponban a Gainward 1070 Paragon! Ezek után dugják fel az MSI 480-akat 105-108K-ért..
-
mlinus
őstag
válasz
Zeratul #21738 üzenetére
az rx 480 sokszor még az alap 1266mhz boostot se tudja tartani, míg a gtx 10-ekből gyakorlatilag mindegyik jóval a garantált boost fölött vannak alapból, akár 300-400 mhz-vel is. Aztán néha ebből lejön 20-30 mhz hőmérséklet függvénéyben, valóban....
de azért érzed a különbséget
(az 1080 ref az egyetlen ami komolyabban visszavesz - az összes AIB illetve 1070/60 ref elég stabilan tartja már az órajelet.)
-
Motyi
senior tag
válasz
Zeratul #21744 üzenetére
Ezt meg honnan veszed (egy haverod látott olyat aki hallott róla)? Az egyik gépembe van egy Asus Strix 2114/9600-on megy a legdurvább terhelés mellett is, 60 fokos GPU hőmérséklet mellett 0 throttlingal. És ez a 1060-as kártyáknál nem white raven kategória, a 2100-at +/- 50 MHz simán viszik stabilan. Az meg, hogy a 9xx sorozat hogy működött az nem mérvadó a 10xx sorozat szempontjából.
(#21747) Laja333 Ez az AMD problémája, szinte borítékolható, hogy mikorra lesz (jövő év eleje?) annak már a Volta ellen kell bizonyítania és sanszos, hogy az bukta lesz. (hozzáteszem, hogy sajnos, mert ezt a mi pénztárcánk bánja majd)
-
Sanyi19
őstag
válasz
Zeratul #21738 üzenetére
???
Nekem Gigabyte WF2 van, teljesen jól tudja tartani, 2100-ra beáll aztán lemegy 2088-ra, de azt tartja mindenben. Tegnap direkt figyeltem, GTA 5-öztem 3 órát, very high-on, 8x MSAA-val, 75 fokig ment a kártya. Igaz a szobámban 22 fok van, gépházba 4 rendszerhűtő és semmi más egyéb nem fűt a gépben (a proci max 50 fok CM HT4-el)...
-
Laja333
őstag
válasz
Zeratul #21408 üzenetére
Alapvetően játszani, de ahhoz hogy kiteszteljem az ideális beállítást, kell játék előtt egy "gyors teszt".
Meg azért jobban néz ki, ha FS-al reprezentálom, mint ha azt írom, hogy "játék alatt mintha kicsit lassabb lett volna, és mintha kicsit melegebb/hangosabb, viszont egy másik beállítással mintha kicsit gyorsabb és mintha kicsit hűvösebb". -
mlinus
őstag
-
cyberkind
félisten
válasz
Zeratul #20910 üzenetére
Oké, akkor legyen így, ettől függetlenül még mindig 2 éves és elavult cucc 12-ben, ehhez képest jól tartja magát még ha erőből is, 2 év alatt illett volna valami ütősebbet összedobni szerintem, bár akkor minden erősebb lenne.
Ez van, visszafogja a fejlődést és érdekes módon ami jól optimalizált cucc PC-re az nagyon szép és nagyon jól is megy, kb értelmét se látom a Dx12-nek de terjedjen el, valamire csak jó lesz, a Quantom Break jó szar is lett még az új javított kiadása is.
(#20911) mlinus
Nekem megvan a Store-os, és minden beállításon minden felbontáson ocsmány, de cserébe eksön közben nincs meg a 60fps, igazi forradalom volt ez.(#20909) Keldor papa
Én csak pár éve olvasgatom ezt, aztán valamiért nem akar ez összejönni de még most se. -
-
Peat;)
veterán
válasz
Zeratul #20457 üzenetére
Látod erről beszélek. Írtam valamiket, azonnal elkezdtél lovagolni egy zöld problémán. Tudom hogy ott mi volt a gond. Azt is hogy a probléma kiderülte után az eladások fikarcnyit sem csökkentek és a legnépszerűbb kártyává nőtte ki magát a generációjában, erre szokott jönni a reakció, hogy persze, mert a hülye zöld fanok mindent megvesznek.
-
Egon
nagyúr
válasz
Zeratul #20457 üzenetére
Dehogynem. Meg is oldották, már régen, hogy semmiképp ne használja a 3.5 giga feletti részt a kártya.
Persze ez olyan szempontból nem megoldás, hogy teljes értékű 4 GB-nyi memóriát sehogy sem lehet a kártyákra varázsolni (ez evidens), de a tulajok beszámolói alapján (is), nincs gond a kártyával (olyan szitu pedig meglehetősen kevés van, hogy a 3.5 giga kevés, de 4 giga elég lenne). -
törölt tag
válasz
Zeratul #20181 üzenetére
Megismétlődni látszik az eset, amiért felhoztam ezt a régi GCN1-es Pitcairn GPU-ra alapozó szériát. Egy gyengébbre sikerült hardvert, ami némi technikai gondokkal is küzd egy másik szoftveres tényezőtől függően nevezhetünk majd játékos hardvernek. Akkor a Mantle, most a Vulcan és a DX12 jelent valami kis plusszt és a gyors kódok hozzák ki a hardver rejtett tartalékait... Vagyis ezek nélkül ez is félkarú óriás marad és egy beváltatlan igéret AMD részéről.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Zeratul #20174 üzenetére
Szerintem ezt ebben a formában megint hiba volt igy kiadni, csak már muszály volt valamit gyorsan reagálni ezen az új 14nm-es csikszélességen... és felmutattni valamit az Nvidia ellenében. Szerintem egy RX 470 start megfelelőbb lett volna (ahogyan ezt anno a HD 4770 tette 40nm-en). Talán a felmerült problémák sem kerültek volna nyilvánosságra és a custom megoldások elfedték volna őket.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Zeratul #20122 üzenetére
Az azért fontos, hogy az AMD-GloFo és az NV-TSMC kapcsolat teljesen más. A TSMC nem kínál olyan megrendelési modellt senkinek, amit a GloFo biztosít az AMD-nek. Egyszerűen a TSMC nincs rákényszerülve arra, hogy legyen egy stabil megrendelő, aki elvisz egy rakás gyártósort. A TSMC üzleti modellje szimplán a profitmaximalizálásra épül, semmit a gyárak kihasználására. Utóbbi egyszerűen automatikusan megtörténik a sok megrendelő miatt. A GloFo számára a gyárak kihasználása a cél, és utána jöhet csak szóba a profit. Nyilván ez jóval alacsonyabb waferárakat eredményez.
-
Egon
nagyúr
válasz
Zeratul #18948 üzenetére
Amcsiban annyi is a 4 gigás verzió, vagy tévedek?
A lényeg, hogy összehasonlíthatóak az árak: ha igaz a 250 dodós ár, akkor elvileg nagyon közel lesz egymáshoz a 8 GB-os 480 és a 6 GB-os 1060 ára (utóbbi valamivel drágább lehet ugyan, de ha megmaradnak az arányok, akkor ez 100K-s ár esetében kb. 5K-t jelenthet majd). -
Dyingsoul
veterán
válasz
Zeratul #17373 üzenetére
Ha már ennyire sarkosan nézed, akkor beszéljünk róla, nem bánom. Kijön az 1070, tegyük fel lesz kb 150-160k az ára. Fél év múlva eladom, mennyiért is? 110-120-ért? De legyen 100k, az alá csak nem süllyed ha csak nem lesz akkora felhozatal, hogy a később érkező kártyák iszonyat jó teljesítményűek lesznek nagyon olcsón.. Akkor bukok rajta 50-60k-t legrosszabb esetben fél év alatt. Most kezdjek el beszélni arról, ami a fórumon már lerágott csont, hogy fél év alatt ki milyen haszontalan vagy ártalmas hobbira költ el 50-60 ezret?
Egyébként gbors még nálam is sokkal jobban megfogalmazta a dolog értelmét. Ha jön kellőképpen jó teljesítményű kártya, nem izgat mennyit bukok rajta (annyit biztos nem fogok rajta bukni, mint azok akik egy hónapja vettek mondjuk TitanX-et vagy 980 Ti-t most meg eladják mert itt az 1080).
-
Dyingsoul
veterán
válasz
Zeratul #17368 üzenetére
Számotokra semmi, számomra annál több... június 17-én államvizsgázom, utána kilátásban van néhány olyan melóhely ahol háromszor annyit fogok keresni, mint ahol most dolgozom. Igényeim pedig vannak PC gaming terén, amit muszáj kielégíteni államvizsga után ezért nem leszek már el sokáig az IGP-vel.
1070 a minimum amit kinéztem, mivel lesz mellé VR is és nem csak fullHD-ben fogok bohóckodni (Rift vagy Vive közül először az amelyiket hamarabb be tudom majd szerezni).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- GeForce RTX 3060 12gb
- ASUS Radeon RX 6800 TUF GAMING OC 16GB használt videokártya számlával és garanciával eladó!
- ZOTAC GeForce GTX 1080 8Gb ArcticStorm+Raijintek Triton 240mm radiator (+ventilátorok és fittingek)
- Zotac Gaming AMP Holoblack RTX 3070 8GB GDDR6 256bit!!! Beszámítok!!!
- Zotac RTX 3090 24gb
- Nintendo Switch bazár (Okosított Nintendo Switch konzolok, játékok, tartozékok)
- DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest