Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Szólánc.
- Milyen mosógépet vegyek?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kwzatz
őstag
-
kwzatz
őstag
válasz Petykemano #16794 üzenetére
A 380x meg a 970-et és ott van a 980 nyakán
"Everything is high risk, if you are a pussy."
-
kwzatz
őstag
Most olvastam ezt a kis összefoglaló cikket, de nem is az az érdekes, hanem a szavazás eredményei a cikk végén. (jelenleg 20500 leadott szavazattal, ami már elég korrekt minta) Ha az AMD nem lő mellé a Polaris 10-zel és tényleg a 390 szintjén lesz korrekt áron, kisebb fogyasztással, tényleg arathat. (érdekes az AMD-Nvidia kártyákra leadott arány, ha összegezzük őket, 66%-34%)
[link][ Szerkesztve ]
-
kwzatz
őstag
Azt írják, hogy kevesebb, mint 300$, teljesítménynél meg van hír arról is, hogy 390x környéke vagy fölötte. Nyilván amikor lesznek benchmarkok és pontos árcédula, akkor jobban meg lehet ítélni, hogy korrekt vagy sem. Ezért írtam, hogy "ha az AMD nem lő mellé...", mert ezek még nem 100%-os infók.
-
kwzatz
őstag
válasz wjbhbdux #16868 üzenetére
Ha 60-70-ért kidobnának egy kártyát, ami a 970/390 vagy esetleg a 390x szintjén van, alacsonyabb fogyasztással... Nos, azt véleményem szerint vinnék, mint a cukrot. 1080p-re meg is lenne az új kártyám, ilyesmiben is reménykedek.
[ Szerkesztve ]
-
kwzatz
őstag
válasz Malibutomi #16872 üzenetére
Attól függ, hogy induló árról beszélünk, vagy 1-2 hónappal megjelenés utániról. Ha 75-80 az indulásnál, akkor 1-2 hónap alatt remélem beesik 70-ig. Ha 85, netalántán 90 körül indul, azzal már nem tudom, hogy megfogja-e azokat az embereket, akiknek 260-280, illetve 750Ti-960 körüli kártyája van. Gyanítom, hogy ki kell adniuk egy olyan kártyát is, ami a 380x teljesítményét hozza 50-60k körül, ha már ebben a szegmensben akarják növelni a piaci részesedést. Az sem lenne rossz. Sok még itt a kérdőjel, egyáltalán azt lehet már biztosra tudni, hogy hány kártyát adnak ki most?
Bratilla95: Szerintem megfelelő lesz az is. Az alacsonyabb fogyasztás miatt a hűtés kérdése gondolom nem fog akkora problémát okozni, ráadásul eddig a Giga kártyákkal semmi problémám nem volt még.
-
kwzatz
őstag
válasz cyberkind #17153 üzenetére
Miért gondolják azt a Denuvo kapcsán egy csomóan, hogy ha nő ennek hatására a kereslet a játékok iránt, akkor az ár csökkenni fog?
Van egy terméked, x áron vettek eddig y mennyiséget belőle, aztán valaminek a hatására ugyanazon az áron y+100-at vesznek belőle, akkor te csökkented az áraid?
Ha valaki függvényekkel is szeretné látni, hogy miért fog nőni a játékok ára a Denuvo hatására, akkor keressen rá arra, hogy mi történik akkor az egyensúlyi ponttal, amikor a keresleti függvény jobbra tolódik."Everything is high risk, if you are a pussy."
-
kwzatz
őstag
válasz #85552128 #17656 üzenetére
Csak lehet, hogy logikusabb lenne az r9 380 2GB vs 4GB árakat nézned, ha már ezeknek a helyére érkezik ez a kártya. És ugye az általad említett 290x 4GB vs 8GB téma óta szolid 2 év telt el és akkor az a 8GB egyedinek számított. Szóval ez a 4vs8 kb. az akkori 2vs4-nek felel meg inkább szvsz, fejlődnek a dolgok. Persze tény, hogy pletyka, de egyáltalán nem tűnik lehetetlennek.
[ Szerkesztve ]
-
kwzatz
őstag
válasz #85552128 #17659 üzenetére
A plusz 2GB 20-30$ (a 380 esetén) volt, akkor nem értem, hogy most 1 évvel később hogyan lenne +80$ 4GB többlet.
Emellett ehhez valóban memória árakat kell nézni, kérdés, hogy hol tudod ezt megtenni? Hol látod, hogy az AMD-nek mennyibe kerül most +4GB GDDR5 memóriát dobni egy kártyára? Honnan tudod, hogyan változott ez az elmúlt időszakban? (tekintve, hogy pl. a DDR3 ára kb. a felére csökkent - még ha nem is áll semmilyen közvetlen kapcsolatban a kettő, csak példa az árcsökkenésre) Szerintem ezek alapján pont reális a 30$, de igen, majd kiderül.[ Szerkesztve ]
-
kwzatz
őstag
válasz #85552128 #17661 üzenetére
"A legolcsóbb 380 2 GB és 4 GB között most egy évvel később is 9000 Ft ~32$ különbség van (ipon), ugyanaz a márka/kiadás." Magyarország, magyar árak. Én meg találtam olyat, hogy Asus Strix neweggen, és 15$ a különbség a 2GB-os és a 4GB-os változat között. Ugyanaz a márka/kiadás. Szóval Kb. 15-30$ között változik. Ha ebből a 15$-ból indulok ki 2GB különbség esetén, akkor nem elérhetetlen a 30$ 4GB esetén.
"Szerinted olcsóbb lett?" Ha tippelnem kellene, azt mondanám, hogy igen, tekintve a DDR3-4 RAM-ok árának elképesztő esését, arra következtetnék, hogy az azoknak kedvező gyártási feltételek a GDDR5 esetében is megvoltak. A "semmi köze" valószínűleg egy erős, szélsőséges megfogalmazás. Úgyhogy igen, szerintem olcsóbb lett, de nem tudhatom biztosra. Mint ahogy te sem.
A konkrét termékek, amikkel példálóztal 1, illetve 2 évesek, pontos következtetésre nem igazán alkalmasak.
[ Szerkesztve ]
-
kwzatz
őstag
válasz #85552128 #17665 üzenetére
"2 GB szerintem még mindig olcsóbb mint 4, tehát biztos nem a VRAM miatt..." Akkor mi miatt szerinted? Tekintve, hogy a két kártya között semmilyen más különbség nincsen. (és igen, 2GB olcsóbb mint 4, csak a kártya árának már nem ugyanolyan hányadát adja, mint régen)
Mondjuk ez is lehet egy indikátor arra vonatkozólag, hogy már nem olyan jelentős tétel, mint akkor volt, amikor a kártyákat kiadták, és amilyen árkülönbséggel továbbra is árulják ezeket. Mondjuk ezért. Gondolom ugyanis, hogy akció keretén belül sem valami jótündér adja áldását a 4GB-os változatra azért, hogy annak nagyobb arányban csökkenhessen az ára.
[ Szerkesztve ]
-
kwzatz
őstag
válasz he7edik. #17667 üzenetére
Az van írva rá, hogy 700$ (1080) és <500$ (2x RX480). De jó hogy írtad, mert ez még valószínűbbé teszi, hogy nem 280$ lesz egy, hanem szinte biztosan 250$ alatt (itt gondolom a 8GB-os változatokról van szó, mivel a 4GB-osnál szimplán 400$-t írtak volna).
-
kwzatz
őstag
válasz Milka 78 #17962 üzenetére
"Arra még emlékszel amikor amd procit/vga-t hajtottunk és görcsösen kapaszkodtunk az általunk elképzelt ideálba,sőt olyan szájkaratét rendeztünk,hogy még pihizni is lettül küldve?
Na ez pont olyan csak a másik oldalról nézzük" Szóval, tényleg pont olyan.
Szerintem jobb ötlet lenne - és lehet, hogy ez a szunya által említett törzsfejlődés következő pontja már - teljesítmény és ár alapján kártyát venni, mint márkanév alapján. Szerintem legalábbis nem egyértelmű, hogy AMD vagy NVIDIA.
Sok tesztet láttam, az alapján az előző generáció összefoglalva kb. így nézett ki:
950>370; 380>960; 390>970 (ha a fogyasztás számít, akkor 970>390), 390x és 980 között erős adok-kapok, ha fogyasztás, akkor 980, bár igazán egyik sem éri meg, feljebb pedig 980Ti>bármi az amd-től. Nem tudom, hogy ezek közül valamelyiket rosszul látom-e, de szerintem nem indokolja a 80-20%-os piaci részesedést a kártyák minősége, teljesítménye, ára, az NVIDIA egyértelműen marketingben nyer. Jó példa a korábban említett apple, féláron lehet kétszer olyan jó mobilt venni, de hát ez nem számít az olyan embereknek, akik a megjelenés előtt 1 nappal már sorba állnak az új "ájfónért", valamilyen általuk sem értett ok miatt. (könnyezve röhögtem azokon a youtube videókon, amik ott készültek...)
Kíváncsi leszek, hogy most mi fog történni, sikerül-e az amd-nek, amit terveznek. Már egy ideje én is akarok kártyát venni, de nálam max. 80k a határ, egyszerűen pénzpazarlásnak érzem a drágább kártyákat, főleg 1080p-re. Örültem volna, ha az NVIDIA is előjön az 1060-nal, mert ha a 480 tényleg tudja azt, amit ígérnek, akkor csak 1 kártya lesz ebben az árkategóriában, amit érdemes az elkövetkezendő pár hónapban vásárolni."Everything is high risk, if you are a pussy."
-
kwzatz
őstag
válasz cyberkind #18442 üzenetére
80k-nál sokkal olcsóbban hol kapod meg? Használtan? Ráadásul 1-2 hónapon belül már nálunk is a korrekt árán lesz az RX 480 custom változatokban, nem annyiért mint most az 1. napon. Esélyes, hogy a teljesítmény is nő ezzel együtt néhány százalékkal.
A Te logikád mentén amúgy akkor mondhatjuk, hogy az 1070 egy nagy nulla, mert közel ugyanazt a teljesítményt (980Ti) már 153.000 Ft-ért újonnan meg lehet kapni és 1 éve köztünk van, ráadásul még csak nem is használtan, nem ref. kártyát, mint ahogy az a példádban valószínűleg szerepel.
[ Szerkesztve ]
-
kwzatz
őstag
válasz NandorHUN #18447 üzenetére
A 4GB-os már az 1. napján is olcsóbb egy viszonylag drágának számító boltban, mint a 970 legolcsóbb változata a legjobb árakon értékesítő boltban.
Ez az "inkább használt" dolog meg, ami folyamatosan előkerül, szvsz értelmetlen. Ráadásul így, hogy dx12-ben egy picivel meg is előzi a GTX980-at (Hitman, Total War, AotS) , én már inkább ebbe tenném a pénzem, ha már az első napon is olcsóbb 13 ezer Ft-tal, mint a legolcsóbb használt 980-as aprón. Igen, tudom, nem jön dx 12 game, egyelőre csak 22 címet írnak összesen az év végéig bezárólag, abból kb. 10 nagyobb név van ( az előbbiek mellett Deus Ex, Watch Dogs 2, Battlefield 1 stb.), de jövőre már elvárható lenne, hogy ez változzon, addig meg talán még nem avul el 1080p-n a kártya."Everything is high risk, if you are a pussy."
-
kwzatz
őstag
Én megvárom most már, hogy mit tud és mennyiért az 1060, ráadásul ilyen áron még úgysem érdemes a 480-at venni, szóval van idő. Sokszor olvasom a driver gondot, én csak az r7 260x-ről és r9 270-ről tudok nyilatkozni, mert ezek vannak a családban, de soha nem tapasztaltunk különösebb problémát. A friss játékokhoz is mindig elég gyorsan érkezik javítás, különösen ha komolyabb probléma van vele, szóval ilyen szempontból szerintem nincs gond. A két kártyás móka persze más kérdés, eddig sem volt túl jó befektetés, szerintem ezután sem lesz, nem tud mást csinálni az ember, mint minél több infót gyűjteni, mielőtt vásárol.
-
kwzatz
őstag
válasz Malibutomi #18486 üzenetére
Igen, és tegnap valahol olvastam, hogy ez a UK ár már egy picit emelt ár, mert tegnap annyira nagy volt rá a kereslet, hogy megtehették. 69.000 Ft-nál kezdett (179£) talán.
-
kwzatz
őstag
válasz #85552128 #18601 üzenetére
Ha szabad kérdeznem, melyek ezek?
A Division DX 11, nem értem, miért releváns ebben a kérdésben. A Rise of the Tomb Raidernél patch-csel érkezett a DX12, elég felemás eredménnyel, és nem tudtam, hogy nvidia cím, már csak a pure hair miatt sem.Emellett nem tudom, hogy a később érkező játékok között van-e egyáltalán idén még nvidiás dx12 cím. AMD által támogatott valószínűleg kettő is (Deus Ex, Watch Dogs2). Minimum jelzésértékű a dolog szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
kwzatz
őstag
-
kwzatz
őstag
válasz he7edik. #18607 üzenetére
Te pedig nyelvtanórára.
De hogy érdemben is hozzászóljak:
A nagyon jól sikerült Unity után az AC:Syndicate annyira jól fogyott az első héten, hogy idén nem is jelenik meg belőle újabb epizód, mert át kell gondolniuk, hogyan hozhatnák vissza az emberek bizalmát. Helyette ugyanaz a Ubisoft, aki az AC-ért felel, Watch Dogs 2-vel jön idén. Ismerős a cím? Igen, mert előbb írtam, hogy DX12-es lesz. Az első rész egyébként megdöntötte a megelőző AC játékok első napos eladását. 10 millió fölött szórtak el belőle.A Deus Ex: Human Revolution a Square Enix legsikeresebb címe volt a megjelenése után, 1 hónap alatt több mint 2 milliót adtak el belőle. A Mankind Divided most a legjobban várt címek között van, valószínűleg még jobban fog fogyni. A hozzászólást azért megint megköszönném.
[ Szerkesztve ]
-
kwzatz
őstag
válasz mcwolf79 #18610 üzenetére
Tisztában vagyok ezzel, de nem a játék minősége volt a hsz-em lényege. Arra reagáltam mindössze, hogy ezek nem éppen kis, alacsony példányszámban eladott címek. Ráadásul amennyire rossz játékoknak tartom az AC szériát, és amennyire rosszul sikerült a Watch Dogs, a második rész videóit látva lehet esély rá, hogy ez valami más legyen. Persze lehet, hogy csak megint ügyesek a trailerekkel.
-
kwzatz
őstag
válasz keIdor #18744 üzenetére
Egyelőre nem igazán látom ennek a 3GB-os változatnak a felvevőpiacát. Már egy 960/380 teljesítménye is ott volt, hogy jól jött a 4GB RAM sok játék esetén. Nyilván az árától is függ majd, de 180$ felett épeszű ember egészen biztosan nem vesz már 3GB-os kártyát az elkövetkező hónapokban.
-
kwzatz
őstag
válasz daveoff #18982 üzenetére
Az 1070 és az 1080 alapján mára már azért sejthető, hogy a 250$-os MSRP az csak papíron létezik, és a 300$ az igazi ár, ami alapján a magyar árakra is számítani lehet. 120.000 Ft lesz ez kb. indulásnál. Érdekes ez az új középkategória mostanában.
-
-
kwzatz
őstag
Ja, bocs, akkor félreértettem. Az MSRP környéke nálunk olyan 235-240 ezer Ft-ot jelent ugye? (mai árfolyamokkal becsülve) Pcx-et nézem főleg, ott 257-ről indulnak, de valóban van iponon 242-ért (bár ahogy nézem, az is elég ingadozó raktárkészlettel) . Rá lehet fogni végül is, hogy van, de azért még ez nem az igazi. Ráadásul ez alapján meg már azt nem értem akkor, hogy az elvileg 100$-ral többre taksált Founders Editionök hogy mozognak nagyjából ugyanilyen árakon nálunk.
-
kwzatz
őstag
válasz cyberkind #19644 üzenetére
"Tele vagyunk DX12-es címekkel, amik kihasználják a kártyákban lévő erőt."
Ezt a mondatot valakinek mindig sikerül behánynia, csak egyre nevetségesebb lassacskán, amikor Deus Ex: Mankind Divided, Watch Dogs 2, Gears of War 4, Battlefield 1, Civilatizon VI jön idén, valamint Abu a Dishonored 2-t is dx12-es címnek írta korábban, de arról nem találtam ilyen infót. Talán a most vásárolt kártyát még nem kell kukázni decemberig, amíg ezek a game-ek legkésőbb megjelennek.
[ Szerkesztve ]
-
kwzatz
őstag
válasz cyberkind #19653 üzenetére
A Deus Ex 1 hónap múlva jön, az talán már nincs olyan messze.
Többiek: Egy mondatot nem írtam a kártyák teljesítményéről. A DX12 címek jönnek, jövőre meg nyilván még több ilyen lesz, amit cyberkind ír, az ma már nem érv, ennyi volt a mondandóm. Tetszik az 1060 teljesítménye, ráadásul Hitmanben is csak picivel van lemaradva DX12-ben a 480-tól, DX11-ben pedig nem kérdéses az előnye. A magyar árak fognak dönteni, ezek alapján lehet, hogy én is erre nevezek be.[ Szerkesztve ]
-
kwzatz
őstag
Azért 1080p-re bőven, de még úgy ahogy 1440p-re is elég lesz az a 6GB ésszerű kompromisszumokkal. Ami engem zavar, hogy kijött a 480 és az 1060, és 95e Ft alatt nincs új középkategóriás kártya jelen pillanatban. Annak ellenére, hogy tudom, hogy ez a forint gyengeségének és a remek 27%-os áfának köszönhető javarészt, azért elég meredek.
-
kwzatz
őstag
válasz Malibutomi #19664 üzenetére
Jogos, Warhammert kellett volna írnom, ahol lényegében semmi különbség nincs DX12-ben. A Hitman elég speciális azon túlmenően is, hogy AMD-s cím, ott valahogy nagyon dominálnak az AMD kártyák. Ettől függetlenül még tetszik az 1060 teljesítménye, mert mindenhol szép eredményt hoz. A Deus Exre nagyon kíváncsi vagyok, hogy ott mi lesz a helyzet.
[ Szerkesztve ]
-
kwzatz
őstag
válasz velizare #20333 üzenetére
"bányászok" Na, akkor az árak esését azt kb. el is lehet felejteni az RX 480, és egész jó eséllyel az RX470 esetében is majd. Ahogy nézelődtem neten, kb. mindenhol azt írják, hogy mennyire szuper erre ez a kártya.
[ Szerkesztve ]
-
kwzatz
őstag
válasz schawo #20335 üzenetére
Őszintén szólva fogalmam sincs, de ha azt nézzük, hogy sokkal kisebb a fogyasztása, mint mondjuk az r9 290-nek és valószínűleg jobb is erre a feladatra, akkor esetleg újra megérheti valami, nem vagyok járatos a kriptovaluta témában.
-
kwzatz
őstag
válasz Venyera7 #20340 üzenetére
Mondjuk azért, hogy a realitás talaján maradjunk, némiképpen árnyalja a képet, hogy a top 10-ben van még 4db GTX1080, 3db GTX1070 és egy GTX970. Emellett nem tudunk pontos számokat sem (hogy őszinte legyek, nem igazán tudom azt sem, hogy az amazon best seller listája mekkora időintervallumot foglal magában és hogyan működik), ráadásul nincs másik épkézláb 480-as custom, amit venni lehetne, így a teljes eladás a Nitróra összpontosul. Ettől függetlenül persze szép dolog ez, főleg a Gibbo által elmondottakkal kombinálva..
-
kwzatz
őstag
válasz TTomax #21737 üzenetére
Szomorú, de szerintem ezzel a játékkal is majd kb. 2-3 hónap múlva (minimum) lesz érdemes próbálkozni. Fog ez gyorsulni minimum 10-20%-ot minden karin (DX12-vel lehet, hogy többet is), mostanában úgy néz ki, ez a tendencia.
-
kwzatz
őstag
válasz #45997568 #22045 üzenetére
Olyan logikátlan, hogy 30%-ra sikerült növelniük a piaci részesedésüket. Ha azt nézzük, hogy tavaly az év ugyanezen szakaszában 18% volt, talán mégsem akkora blődség. (bár a következő negyedéves jelentés lesz az igazán érdekes, mert abban már jelentős részben szerepelni fognak a 460/470/480 eladások is)
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- 10x R5 430 2GB DDR5 egybe (zörgő ventis)
- PowerColor AMD Radeon RX 6600 XT HellHound 8GB használt videokártya eladó garanciával!
- GIGABYTE RTX 2060 OC 6GB (GV-N2060WF2OC-6GD rev. 2.0)
- Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6600 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest