Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
MC Pite
veterán
Megkésve bár de törve nem (Ádyka,DarthSun,frescho):
Amiket találtam (1-1 usb, hang vagy ide port előferdül hogy nem működik, de eredendően használhatóak)
Asus P4P800+hátlap, Abit BL7, Acorp 6BX67+hátlap, ISA hang, AGP-s Virge, UTP/BNC lan, AGP-s VIVO-s Asus V3000, Voodoo... 1(?) kábellel PCI-os, Celeron300A hűtővel, PIII 1000/256/133, MMX 166, Celeron 850/128/100 + átalakító(370SP), C 633/128/66, 2×128as 133as SD 2oldalas, Gigabyte GA-60XT+1000A/256/100 (ez a kombó lehet extra tétel lesz, illetve várható még egy ilyen kombó), XP 2200+, 478as(asszem) 200as celeron, 800as Duron, intel 845ös 478as referencia lap+hátlap, Duron 1000 -működőként vettem de sztem átbaxtak-. Van még egy Slot1/FCPGA-s PC100 BXcel lap amiben a biosfrissítés nem sikerült, de előtte még ment . Egy vargánya táp vmi védőcuccal, 8cm venti, meg egy tonna északi híd borda.
Ezek 3 alaplap+1cipősdobozban relatív kompaktak.
Van még egy S462es 9600SE-s félkonfig, pontosítom mi hiányzik belőle...Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
bacsis
Közösségépítő
válasz spista222 #19602 üzenetére
mondom, nem valószínű hpyg rossz a hőátadás... elég forró a hűtő talpa, lamellái.. persze nem annyira hoyg 90fokot eredményezze a proci... nem lekvárt használok, hanem az autóknál használatos talán fékpofák kenésére alkalmazott "copper pasztát" szomszéd autószerelő adta, nekem nagyon bevállt
Jahh és direkt a hűtőborda talpát fel is csiszoltam biztos ami tuti alapon
-
spista222
addikt
válasz bacsis #19603 üzenetére
Elvileg a proci alatt van egy kis hőérzékelő ami méri a proci hőmérsékletét mivel alatt van így kevesebbet mér mint a tényleges és lehet hogy ezt szoftveresen "megnövelik".
Más: Az XP már nem ismer fel ISA-s hálókártyákat?
Hangkártya(ESS1869), VGA(Trident 512KB) gond nélkül megy de a hálót nem akarja felismerni(RTL8019AS)[ Szerkesztve ]
-
Peter789
senior tag
válasz spista222 #19604 üzenetére
egy csomó ISA drivert kiszedtek az XP-ből, ami a Win2000-ben még benne volt. de az ilyen realtek-ek elég elterjedtek voltak annó, próbálj meg hozzá keresni (akár W2K-s is jó lehet)
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- AquAgorA ...Pál apostol nyomában: http://fleettracker.eu/index.php/component/aquagora
-
spista222
addikt
válasz Peter789 #19605 üzenetére
3 Realtekes hálókártyát próbáltam egyik sem jelent meg az eszközkezelőben, Volt egy Dlink és egy Genius azok gond nélkül mentek.
Hiába lenne driver meg sem jelenik az eszközkezelőben valószínűleg kuka lesz(persze még kipróbálom más lapban is).
Egyébként egy Gigabyte GA-7IXE4 próbálgatom őket, túl új lenne a lap azokhoz a kártyákhoz? -
Peter789
senior tag
válasz spista222 #19606 üzenetére
érdekes, pedig a doksija szerint PnP, szóval érzékelnie kellene. esetleg húzod az FSB-t? nekem KT133-as lappal és valami ISA-s 3com hálókártyával volt olyan jelenségem, hogy bár ISA kártya nélkül 155-ig emelhettem az FSB-t, ISA kátyával már 150 körül elkezdett olyan jelenséget generálni, hogy a háló ikon villogott oda-vissza hogy van háló, nincs háló... ha picit visszavettem, stabil lett, nem bírta a felhúzott buszórajelet...
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- AquAgorA ...Pál apostol nyomában: http://fleettracker.eu/index.php/component/aquagora
-
És megérkezett, hazahoztam, róla van szó Itt már beszerelve a 2004- es csúcskonfigomba. XPSP3 felismerte, egyelőre evvel a driverrel fülelem de letöltöttem a komplett CD- jét is. Meg így éjszaka csak fülessel. Elsőre jól szól, nem érzek extrát. Bekapcsolom a 462- es gépet, amiben Live van, itt a meglepi, érezni hogy gyengébb pedig ez is jól szól. A jobbról a gyengébbre visszaállni feltűnőbb mint fordítva. Kerestem a választ, most megkaptam.
X-Fi megint egy lépés feljebb
bacsis : Lehet hogy nekem meg a 754- es lapom alámér, folyamatos használat mellett 30 fokot jelez a CPU- ra Igaz Zalman van rajta, de mégis elég alacsonynak tűnik.
A 3 test probléma nem megoldható.
-
Peter789
senior tag
valakinek nincsen véletlenül valami felesleges super7-es lapja, esetleg egy nagyobb K6-2 vagy 3 procival?
a jó öreg BP6-hoz ma szereztem 2x Cel1 400-ast. annó is ilyenek futottak benne 550-en - az 500-as K6-2-m szintén 550-en a kanyarban sem volt az 1-1 cerka ellen - jó lenne nosztalgiázni kicsit
-
Rolci
tag
Sziasztok!
Találtam elfekvőben pár régebbi lapot. Szeretnék életet lehelni beléjük, viszont itt van például EZ! Nem tudom beazonosítani. Tudnátok ebben segíteni? Illetve, ha valami tapasztalat van pont egy ilyennel kapcsolatban akkor az nagyon jól jönne! Akad itt még egy GA-586TX3 lap is! Ebből mit lehetne kihozni? Ezekben futna egy PCI-os Voodoo 5500?
No meg Ez is itt van! Na erről sem tudok valami sokat. Szóval jól jönne a segítség.Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
Peter789
senior tag
első lap: ha rákeresel hogy vxpro, rögtön az első képtalálatra meg is van a neve: Elpina M537D - elképzelhető hogy a tiéden mást találsz, régen sok kis gyártó ontotta magából az egy terv alapján készült lapokat. ahogy nézem, minden lényegi infó rá van szitázva
a második giga lap egy picivel talán jobb, mert intel chipset-es, de hasonló...
a voodoo elvileg mehet bennük - bár kihajtani még egy K6 se se tudná igazán
a vidkártya meg egy alap S3 Virge, a jó öreg 3D-lassító családból egy erősebb 486 gyorsabban renderel szoftveresen, kevesebb grafikai buggal
-
-
Rive
veterán
A lapok közül határozottan a második a nyerő, bár mind a kettőnek van egy nagy hibája: nincs rajtuk AGP... Igaz, hogy ez így nagyon retro fíling, de azért érnek majd nagy meglepetések.
A videokártya... Igazából nem tudom,miért röhögik ki a többiek, igazán derekas egy darab volt: az egyik 3D tesztprogram alatt (nem emlékszem már, melyik volt) kétszer annyit nyomott, mint a klasszik S3Trio.
Másfél helyett bő három FPS-t...A Voodoo 5500-at efféle lapba inkább ne rakd, egyrészt kár bele, másrészt ezekhez a régi lapokhoz való tápok némelyike hajlamos maga alá f*sni, a V5500 pedig ritka, értékes darab... Ezekhez leginkább a V1 vagy max. a V2 való.
[ Szerkesztve ]
/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
Peter789
senior tag
néztem pár aukciót német íbéjen super7 lapokra, de ezt tényleg nem gondoltam volna ami ott ment...
Shuttle HOT-591P, VIA MVP3 = 10.53+7 EUR-on zárt
Gigabyte GA-5AA, ALi M1542 + K6-2 300 + 128MB SD = 19.38+4.1 EUR
ASUS P5A-B, ALi M1542 + K6-2 350 + 128MB SD = 34.24+4.1 EURwtf, bő 11e egy ilyenért ??? pedig szívesen kipróbáltam volna, hogy tényleg nem megy e vagy problémás e a V3800 az asus egyetlen super7-es deszkájában
-
-
Peter789
senior tag
válasz DarthSun #19618 üzenetére
na bakker, erre a 4diket már nem is néztem, az meg a VIA MVP3 noname lap + 400-as K6-2 + 128MB SD szállítva össz 2e-ért ment el [link]
-
-
válasz sladka_pani #19621 üzenetére
Szintúgy, én is sokat költöttem ilyenekre de koránsem annyit mint bacsis, dehát őt úgysem lehet utolérni Szoktam neki mondani hogy ő olyan mint a fénysebesség, a tudomány mai állása szerint elméletben megközelíthető de elérni vagy túlszárnyalni nem lehet
-
bacsis
Közösségépítő
Mirű beszéltek? Fenyő, Rive mindegyikük nagyobb mennyiségű "gyűjteménnyel" rendelkezik mint én, és még hány ilyen ember van csak itt az országban, akikről nem is tudunk én maximum egy erős középmezőnybe tartozok csak
-
-
Fenyő
őstag
válasz DarthSun #19625 üzenetére
Igen én láttam vmelyik bacsis szobája/padlása/sufnija (már nem tudom milyen helység volt ) videóját, az én moytóim meg sem közelítik azt a mennyiséget, igazából XT-P1 közötti holmikból van "nagyobb" mennyiség, azok közül is a 2-486 közötti korszakból (de ezek is elférnek néhány nagyobb dobozban + komplett konfigok/házak foglalnak még nagyobb helyet, de ezeket meg egymásra tornyoztam egy sarokban), de itt a ph-en is ismerek legalább még 2 olyan embert (+ a vaterán is belefutottam már néhány tényleg komoly gyűjtőbe, ill. hwsw-én is akadnak szép számmal) akinek biztos több retro portékája van, meg akikről még nem is tudunk, szóval biztos vannak egy jópáran az országban. Isten nyugosztalja, Penyusnak volt még irdatlan mennyiségű múzeumnyira való cucca, remélem nem lett az enyészeté.
Nem küldhetsz privát üzenetet saját magadnak!
-
-
-
Van nálam egy gép, videokártya csere + újratelepítés. Havernak meghalt a videokari, így megválok a tartalék R9600- asomtól. Egy 2001- et nyomattam még rajta, mielőtt elvitte. 2001 környékére vetítve azért elég jó teljesítményt ad, most pedig még netezős gépnek is jó. Még a Yutube is tűrhető a kis Palomino- val.
Asrock K7VT2
Palomino 1700+
768M DDR266
Connect3D R9600 / 256M
-minden alapon
-XPSP3 + minden felhasználói progi feltelepítve.6742 pötty :
-
Rolci
tag
Sziasztok!
Létezhet az, hogy egy Dell optiplex GX1-es gépnél a házba be van ragasztva az alaplap? Ha igen akkor ne is próbáljam kivenni? Itt egy kép róla!
-
addikt
Akkor passz. Az is lehet, hogy azt tartotta a hűtőt a hídon?
szerk:
Vagyis, hogy oda volt rögzítve...[ Szerkesztve ]
Mos mé, hánem? De! Vagy nem...
-
bacsis
Közösségépítő
Srácok! sikerült szert tennem a talábnlegböllérebb Socket A lapra, egy Epox 8RDA6+ alaplapra, van itt mindeféle tutiság, 6db SATA port IDE RAID, SATA RAID csak hogy a msot engem érdeklő dolgot írjam, és egy 40-es HDD-n van az oprendszer, mivel a lap tud hardveres RAID-et ezért a kérdésem az hogy tudok oylant csinálni, hogy RAID0-ba összefűzök a meglévő 40-es HDD-t egy másik 40-essel úgy hogy az oprendszerem megmaradjon?
-
Peter789
senior tag
a 2007-es már retrónak számít? hozzájutottam egy IEI KINO-690AM2 ITX-es laphoz... láttatok már olyan AM2-es lapot, amire a saját szabványa mellett S478-as hűtőt is rá lehet rakni? az AMD hűtőhöz való körmös keretnek oldalt van 4 füle, amibe tökéletesen passzol egy 3000-es prescott gyári rézmagos hűtője! gugliztam hátha csak nekem maradt ki, de nem találok hasonlót a gugli képkeresővel...
-
Peter789
senior tag
lévén hogy fél ipari alaplap, a biosban abszolút nulla tuning lehetőség van - még a memóriát se lehet manuálisan beállítani. talán a videómemória mennyiségét lehetne ide sorolni, ez az egyetlen. viszont a SetFSB ismeri a PLL-jét, így mégiscsak odacsaphattam a lovak közé... ráadásul egész szép eredménnyel szerintem:
3dmark 2001 default tesztekkel nézve
2000MHz @ FSB200 > 3864 pötty
2250MHz @ FSB225 > 4825 - 12.5% órajel emelésre 24.9%-os sebességnövekedés
2400MHz @ FSB240 > 5170 - 20% > 33.8%
2550MHz @ FSB255 > 5275 - 27.5% > 36.5% sebesség plussz a 2GHz-hez képestAM2 Orleans 3200+, 512KB L2, a vidkártya az integrált X1250-es, 1GB RAM > 128MB leosztva, Win7 32bit, legutolsó 8.2-es catalyst
ilyet még nem láttam, hogy az órajel emelésre ennyire hálásan reagáljon valami! bőven többet hoz %-ban mint maga az emelés... 260-265-ös FSB-vel próbálkozva már el-eldobta magát a gép - bár lehet a 666-os RAM adja meg magát 850MHz felett először már egyre jobban bánom hogy túladtam 2*2GB 1066-os DDR2-n, most nagyon jól jönne... érdekes módon az everest és GPU-Z szerint a GPU órajele változatlanul 400MHz, de elég valószínűnek tartom hogy az is arányosan megy ilyenkor felfelé és a progik csak rossz helyről olvasnak valami fix értéket...
a prescott hűtővel fémhideg a borda és a lap is alulról tesztelés közben is, úgylátszik kissé túl van méretezve
[ Szerkesztve ]
-
Fenyő
őstag
válasz Peter789 #19641 üzenetére
Normálisabb Integrált videokártyáknál (Ati X-es vagy Nvidia 6-os szériától felfelé) az Fsb abszolút korlátozó tényező, úgyhogy ezért hálálják meg nagyon a tuningot, + ram tuning is sokat dob rajtuk, mivel ugye a rendszermemóriából csípik le...
-
MC Pite
veterán
válasz MC Pite #19601 üzenetére
A voodoo kivételével (meg a tuaceka+giga lap, vagy +1000ért az is, külön 1500) feladnám a cuccokat valakinek. Nekem kényelmesebb lenne 1 vagy max 2 embernek, ha annál szét tudnátok válogatni hogy kinek mi kell. (Most benne vannak 4 dobozban, ha sok felé kell küldeni, kell még egy adag dobozt szereznem.)
Lenne jelentkező ezek fogadására?
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
bacsis
Közösségépítő
az FSB korlátozó tényező igen, de a kollega esetében az FSB nem FSB, hanem alap órajel, vagy referencia órajel, ahogy szimpatikus, ami csak a proci órajelét szabja meg... és itt nem az FSB-n kommunikál a proci meg az északi híd meg a memória, hanem a Hyper Transporton, ami meg már nem fogja vissza az Athlon64-ek telljesítményét
De asszem ezzel te is tisztában vagyViszont lenen itt más amiben tudnál nekem segíteni! Szereztem egy VIP-es 486-os lapot, 94-es a BIOS-a... az 5X86-os CPU-kkal meg sem nyikkan... egy másik VIP-es lap 96-os BIOS-át átrakva tökéletesen megy a lap 5X86-ossal és uyge annak a BIOS-nak köszönhetően jóval több finomhangolási lehetőséget is kapok... a kérdésem az hogy hogyan tudnám én a 96-os BIOS csipp tartalmát kiolvasni majd beleflashelni a 94-es BIOS-ba?
onnan gondolom hogy lehet flashelni mert a kézikönyve a lapcsokának ezt írja: "You Can update both types with new BIOS files as they come available -
Fenyő
őstag
válasz bacsis #19645 üzenetére
Igen tudom, hogy Hypertransport van FSB helyett A64-nál (csak az egyszerűség kedvéért nem akartam idekeverni), de egyre megy integrált vga esetén ugyanúgy korlátozó tényező a Hypertransport is (talán az A64-es klubban olvastam annó, hogy pontosan, hogy is működik ez, de a lényeg, hogy gyakorlatban is pontosan ezt tapasztaltam, ha tuningnál visszaosztottam a HT-t, akkor int. Vga teljesítménye is drasztikusan visszaesett).
486-os témához; először is pontosan milyen lapokról lenne szó (hátha fellehető hozzá eredeti bios is)? Kilovasatni ha uv eprom, akkor csak égetővel tudod, ha írható akkor simán le tudod menteni awardflashhel is /sy /pn paraméterekkel, de tapasztalatom szerint ezekben még leginkább uv-és biosok vannak, csak megvan a lehetőség (32 lábú foglalat, +jumper a programozó feszültséghez) flashrom upgradehez.Nem küldhetsz privát üzenetet saját magadnak!
-
Fenyő
őstag
válasz bacsis #19647 üzenetére
A fölső vmi Pchips lap, ilyenem nekem is van, fake cache chipes, megtaláltam a frissített biosát is annó és bele is írtam (az eredeti nekem is vmi régi volt még, azzal nekem sem ment "modernebb" procival), csak elő kell bányásszam, mert már nem emlékszem hová mentettem, de ha megtalálom majd átküldöm...
Szerk.; M915i azt hiszem ez lesz az.[ Szerkesztve ]
-
Fenyő
őstag
Nem lett jó az előző link, de erről az oldalról letöltheted.
-
bacsis
Közösségépítő
igaziból az enyémen fekete PCI portok vannak, hátha nem kamu kess csippek vannak rajta
De ha mégis, az opás az alsó lap amit mutattam, az csak 133MHz-en hajlandó menni.. az EDO ram előnye is tök jól kimutatható a testCPU nevű tesztprogival ,de hát megcseszhetem a 33MHz-es FSB-t 4X-es szorzóval
Asszem marad a Soyo 4SAW ami elég gyors és VIP-esszerk: akkor így ezzel tudom flashelni a BIOS-át vagy akkor is marad az eprom égető?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest