Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#38901) Parci válasza Amur (#38836) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

nem gond, hogy szóbakerül, nyilván pörög a lakosságban ilyen elmélet is. én egyszerűen csak annyira extrém/abszurd gondolatnak tartom, mert elképzeltem, amit állít.

hogy oké, akkor akarok kapni én is a 600 usd-ből. hogyan? kitől? és még ha sikerült is, honnan jön a sok százezerszer, milliószor 600 usd?

amit simán elhiszek, az az, hogy országok (kormányok) játszanak a statokkal, hogy aztán több kártérítést kapjanak a vonatkozó nemzetközi szervezetektől, esetünkben az eu-tól. de hogy abból egy fillért sem lát az egyszeri user, az 110%.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#38902) Kékes525 válasza Parci (#38899) üzenetére


Kékes525
félisten

Ne adjuk a szájukba, hogy rettegünk, még idézőjelben sem. A rettegők lebénultak, cselekvésre képtelenek. Mi éppen ellenkezőleg, cselekszünk. A helyes védekezés magatartásra ösztönzünk az embereket és próbáljuk a konteókat, félreértéseket, tudománytalan felvetéseket eloszlatni, megmagyarázni.

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#38903) Asbee válasza Parci (#38899) üzenetére


Asbee
veterán

Mert a többi nem?

(#38904) ooloo válasza Parci (#38899) üzenetére


ooloo
őstag

Egy veszélyes vírusnak majd egy év kell , hogy teljes , rettenetes valóságában megmutatkozzon ? Kétlem . A covid19 min. 100x megkerülte a földet és a földlakók min70%-a átesett rajta legalább egyszer .Szerintem . A lakosság körében használatos maszkok 80-90%-át körberöhögi a vírus még helyes használat esetén is . Főleg , hogy a zömében ugyan azt a maszkot nem egyszer , nem kétszer , hanem sokszor használják . Fogdossák , összegyűrve zsebre vágják a következő használatig . Nem beszélve a helytelen felhelyezéséről . Szóval ... hiába van szinte mindenkin maszk , ez így fabatkát sem ér . Ergo , a vírus akadálymentesen terjedhetett eddig is . A nevetséges látszatintézkedéseket és a bősz bírságolásokat hagyjuk , mert kritikán aluli .
Én inkább attól rettegek , ha netán jönne egy igazán veszélyes vírus , akkor ez a töketlen döntéshozó réteg lefagyna és tényleg hullanának az emberek , mint ősszel a legyek .

Semmi sem olyan veszélyes a "demokráciára" , mint amikor az emberek szabadon választhatnak!

(#38905) Micsurin válasza ooloo (#38904) üzenetére


Micsurin
nagyúr

Tavasszal mi az 1%-ot sem értük el a reprezentatív átfertőzöttségi mérésen.

The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.

(#38906) #22743424


#22743424
törölt tag

Amíg van mit enni, inni van mit megművelni van mit kizsákmanyolni , amíg tudnak az emberek dolgozni és javakat felhalmozni használni,addig a politikusokat és a mögöttük lévő embereket nem ( nagyon) érdekli az a sok probléma amit a jelen helyzetben tudnánk valamilyen szinten orvosolni, hogy a jövő valamelyest elviselhető és élhető legyen. Sajnos. Ez a vírus meg jelenleg az egész világra hatással van gazdaságilag,politikailag, pszichésen az emberekre az egész világon.

(#38907) Kékes525 válasza ooloo (#38904) üzenetére


Kékes525
félisten

Rengeteg állítás, nulla bizonyíték. A tudomány nem hiten, hanem tényeken, alapszik. A tényeket vizsgálatokkal, kutatásokkal, analízisekkel szokták létrehozni. A tied vagy mások vizsgálatai, kutatási eredményei hol vannak? Dumálni bármit lehet. Annak viszont semmi értelme, mert csak fake newshoz, félreértésekhez vezet. Járvány idején ezek adott esetben akár halálhoz is.

Ha esetleg visszakérdeznéd. Az én bizonyítékaim a komolyan topikban vannak. Legalább 100 tudományos cikkel alátámasztva, amelyeket a világ legnagyobb szaklapjaiból linkeltem.

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#38908) Drizzt válasza ooloo (#38904) üzenetére


Drizzt
nagyúr

"Egy veszélyes vírusnak majd egy év kell , hogy teljes , rettenetes valóságában megmutatkozzon ? Kétlem . A covid19 min. 100x megkerülte a földet és a földlakók min70%-a átesett rajta legalább egyszer .Szerintem ."
Ez nem egy olyan kerdes, amit velemenyekkel lehet eldonteni. A 70%-nak egeszen biztosan semmi koze a valosaghoz. A legfertozottebb orszagokban(Olaszorszag) se mertek 7%-nal tobbet, a reprezentativ, megfelelo modszertannal vegzett meresek szerint. Es a kepletbol megint kihagyod, hogy azert a fold lakossaganak egy jelentos resze a virus felbukkanasa ota aktivan vedekezik, erosen nehezitve a virus terjedeset. Magyarorszagon se volt a keso tavaszi felmeres szerint sem 1 %-ot meghalado az atfertozottseg. Azt mar valoszinuleg atleptuk azota. Jo lenne egy ujabb Huncover kor.

I am having fun staying poor.

(#38909) Parci válasza Asbee (#38903) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

a többi nem ennyire rövidtávon aktuális. sokkal pusztítóbbak, "majd egyszer". a korona is csak akkor ijesztő, amikor minimum a szomszédot viszi a mentő.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#38910) Kékes525 válasza Drizzt (#38908) üzenetére


Kékes525
félisten

A barna csík a magyar. Látható, hogy az utóbbi, nagyon rövid idő alatt hova jutottunk, milyen meredeken haladunk felfelé, hogyan közelítjük meg a "nagyokat". Ne tévesszen meg senkit, a skála logaritmikus. Forrás: [link]

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#38911) Parci válasza ooloo (#38904) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

a maszk téma egyébként nem ilyen egyszerű. valóban, ha százszor használod, nem steril már. de attól még mindig megvédhet, hogy letüdőzz egy húzásra négymillió darabot a covid-legényekből. jó eséllyel más felületen át elkapni, sokkal nagyobb a sansz az enyhe lefolyásra az alacsony vírusszám miatt.

(és akárhogy is számolom, ha a gyerekek hozzák majd haza, márpedig ők fogják, akkor én nem tudok nem a magas bevitellel indítani)

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#38912) Lauda


Lauda
félisten

Beindult a lehúzás is:

Ebből megint hány ember lesz, aki nem kapja vissza, nem igényli vissza stb stb a befizetett összeget? Na az ilyen cégeknek van igazi indoka arra, hogy a rettegést fenntartsa...

(#38913) Asbee válasza Parci (#38909) üzenetére


Asbee
veterán

Szerencsére nem nagyon viszi a szomszédokat a
mentő. Általánosan értve. Persze viheti még. Minden lehet.

[ Szerkesztve ]

(#38914) Asbee válasza Lauda (#38912) üzenetére


Asbee
veterán

Szánalmas. Ugye levoltam mindig szólva, mit nyerészkedne bárki is a covidon, a vakcinán. Hát itt van. :R

(#38915) Kékes525 válasza Asbee (#38913) üzenetére


Kékes525
félisten

Mivel nálatok nincs, akkor a sehol sincs. Jó érv.

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#38916) perempe válasza Kékes525 (#38876) üzenetére


perempe
addikt

köszönöm.

* Brahms: 4. szimfónia *

(#38917) Kékes525 válasza Asbee (#38914) üzenetére


Kékes525
félisten

Tökéletesen igazad van. Egy magán cég ne is üzleteljen, adja ingyen, hisz kommunizmus van. Te is ingyen dolgozol, nem?

Amúgy 5 ezer forint előleget kérnek, amit visszatérítenek, ha mással adatod be az injekciót.

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#38918) Parci válasza Asbee (#38913) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

ezért is érthető a legtöbb user hozzáállása. nem látja, nem érzékeli, tehát nincs. klímaváltozás dettó, a teljes ökoszférát elöntő szemét szintén. tudja, hogy van, látja is valamennyire, de távoli ügy, nem lehetetleníti el, félni nem fog tőle.

a legviccesebb, hogy pedig ezek a dolgok mind ugyanoda futnak ki: az életterünk megy tönkre, mert tönkretesszük. és egyébként, ha már rettegés: szerintem ijesztően felgyorsult ez a folyamat az utóbbi egy-két évtizedben.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#38919) Parci válasza Asbee (#38914) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

szerintem nem lepődhet meg senki, hogy a gyógyszergyár pénzért fejleszti és árulja.

az ilyen netes szarságokkal meg nem kell foglalkozni, valahogy inkább a háziorvosi/gyerekorvosi vonalról gondolnám ezt intézni. majd.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#38920) Amur


Amur
addikt

Én személy szerint azért érzem hogy valami nem stimmel, mert a jelenlegi központi kommunikáció az hogy nincs kommunikáció. Ez szerintem kb. Lenin elvtárs óta azt feltételezi hogy van probléma. Legutóbbi "kommunikációnak nevezhető" nyilatkozat szerint állig felfegyverkezve várjuk a második hullámot.
Az a második hullám már itt dübörög(igen én is érzem hogy ez még nem a csúcs, és az emberek is azért nem érzik veszélyesnek mert "nem hullunk mint a legyek"), de itt a hullám, és úgy megy át rajtunk hogy a fegyvert elő sem rántottuk.
Nem értem miért nem vonják pl. be jobban a katonaságot? Ha tényleg nincs tesztelési kapacitás már, ott van elég jól kiképzett eü.hadosztály, biztos le tudnak venni egy mintát a teszthez, és létszám, jármű, felszerelés is van hozzá.(és nem a tigris tankokra célzok),
vagy vonjanak be külsős cégeket(még lehet meg is találja néhány rokon a szerencséjét általa...pénz formában persze)
Tehát engem az ijeszt meg(még azért nem remegek) hogy nincs kommunikáció.
Nem tudnak mit mondani? nincs terv? nincs fegyver? vagy nincs kire célozni?
azért kezdünk mi egyszerű emberek elméleteket gyártani, mert nincs most aki a szánkba adja azt. Ez veszélyes rájuk nézve is! Nem jó ha sokat gondolkodunk..

Youtube csatornám: youtube.com/c/AmurRajadasha =**=Minecraft és android gameplay=**=Az avatart Stonefortressdragon készítette https://www.deviantart.com/stonefortressdragon

(#38921) Asbee válasza Parci (#38918) üzenetére


Asbee
veterán

Félreérthetően fogalmaztam elsőre. Nem a saját szomszédra értettem. Azért annak hamar híre menne, főleg nálunk ha hullanának a “szomszédok”.

(#38922) ooloo válasza Kékes525 (#38907) üzenetére


ooloo
őstag

Ez egy szakmai fórum ? Nem . Szerintem egy kötetlen beszélgetés a covid19-et és az azt érintő történésekről .

Nem .... nem kérdezek vissza . ;)
Azért sem , mert nincs annyi időm , hogy naponta több órát a vírus után nyomozva elpazaroljak . Te sokkal felkészültebb vagy :R :R :R

Semmi sem olyan veszélyes a "demokráciára" , mint amikor az emberek szabadon választhatnak!

(#38923) Kékes525 válasza Parci (#38919) üzenetére


Kékes525
félisten

Azt próbálják meglovagolni, hogy az állami beszerzések mindig lassúak. Ők pedig sokkal kevesebb adminisztrációval gyorsabban tudják. Legalábbis ebben reménykednek. Ha sikerül nekik, akkor még hasznosak is. Akinek van pénze és nem akar várni beadatja velük. Amúgy sokkal drágábban mint az állami nem adhatja.

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#38924) Lauda válasza Amur (#38920) üzenetére


Lauda
félisten

Azért szerintem sokat elárul, hogy kb semmt sem csinál ez a kormány a járvánnyal (illetve de, megpróbálja a ner a saját zsebeit megtömni erre hivatkozva (is)) és nincsenek tele betegekkel a kórházak és kvázi alig vannak elhunytak.

[ Szerkesztve ]

(#38925) Asbee válasza Parci (#38919) üzenetére


Asbee
veterán

Én sosem mondtam ingyen dolgozzanak, adják ingyen. De nem érzem elrugaszkodottnak, hogy bizony vannak lesznek akik nyerészkednek.
A tesztelésekkel nincs így pár helyen? Amikor itt a kórház nagyban hirdette az ingázóknak 50 ezerért mehetnek be pcr-ra. El is tüntették a plakátokat....

[ Szerkesztve ]

(#38926) Kékes525 válasza ooloo (#38922) üzenetére


Kékes525
félisten

Így igaz, de olyanokat azért itt sem állíthatsz, ami a védekezést gyengíti és akár emberéletekbe is kerülhet. A maszk véd és vele hatékonyan lehet csökkenteni a vírus terjedését. Ha hozzávesszük a távolságtartást és a személyi higiéniát, akkor már nagyon sokat tettünk a vírus megfékezésért.

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#38927) ooloo válasza Kékes525 (#38926) üzenetére


ooloo
őstag

Miért gyengíti a védekezést ? Ez a fórum hellyel közzel egy zárt közösség . Gondolod , hogy az én irományom hatására ezrek dobálják el a maszkokat ? Nem . A véleményemnek egy áldozata lehet ... saját magam . Vállalom .

Semmi sem olyan veszélyes a "demokráciára" , mint amikor az emberek szabadon választhatnak!

(#38928) Kékes525 válasza ooloo (#38927) üzenetére


Kékes525
félisten

Ennek a zárt közösségnek több mint 916 ezer regisztrált tagja van. Magyarországon ez nem semmi. [link]

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#38929) Parci válasza Asbee (#38925) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

biztos, hogy lesz ilyen, eleve mindenki annyi profitot csinál, amennyit bír :)

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#38930) Parci válasza Kékes525 (#38928) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

azért nem olvassa ám minden regisztrált tag ezt a topikot, közel sem :)

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#38931) tom_tol válasza Ezekiell (#38892) üzenetére


tom_tol
addikt

Nálunk nincs kötelező maszk, ezért elsőre azt feltételeztem valakinek gyűjtenek.

(#38932) Kékes525 válasza Parci (#38930) üzenetére


Kékes525
félisten

Tudom, de azért magyar viszonylatban így sem kevés. Azaz amit itt firkálunk, az sokakhoz eljut.

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#38933) Micsurin válasza Kékes525 (#38928) üzenetére


Micsurin
nagyúr

Azért azóta átütötte a Ph a 950k-t azért az nem semmi. :DDD

The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.

(#38934) Kékes525 válasza Micsurin (#38933) üzenetére


Kékes525
félisten

És szerintem ez az egyik leglátogatottabb, legjobban pörgő topik a koronavírus miatt.

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#38935) Asbee válasza Kékes525 (#38926) üzenetére


Asbee
veterán

Az, hogy te itt kampányolsz az oltás mellet már most, az nem veszélyezteti az ember életeket? Volt amikor még kötelezővé tételét emlegetted. Hogy előre foglalják le? Milyen szakmai bizonyítékokat tudsz felhozni, hogy lesz egy nagyon jó, hatékony vakcina? Hogy milyen mellékhatásai lehetnek? Ezeket mind tudod? Jó neked. Mondom ezt úgy, hogy nem vagyok ellenes. De várjuk ki a végét.

(#38936) Rive válasza Amur (#38920) üzenetére


Rive
veterán

Nem értem miért nem vonják pl. be jobban a katonaságot?

A (hazai) katonaság ~ korlátozott rendfenntartási feladatokra jó, arra meg egyelőre nincs szükség.

Tehát engem az ijeszt meg(még azért nem remegek) hogy nincs kommunikáció.

Ugyanaz a helyzet, mint tavasszal. Amíg meg nem jelent, addig ültek a s*ggükön: amikor megjelent és bement a barna maci a naciba, akkor meg túlreagálták - de a fő cél/tevékenység mindenesetre az volt, hogy politikai és gazdasági előnyt kovácsoljanak belőle.

Most ~ az várható, hogy még 1-2-3 hétig megy a nyugtatás, miszerint minden rendben, fel vannak készülve. A beduguló tesztelési kapacitás ezt látszólag alá is fogja támasztani. Aztán ahogy a fiatalok hazaviszik a cuccot és elkezdenek a veszélyeztetett korú/állapotú szüleik meg nagyszüleik kidőlni és bedugítani az egészségügyet, akkor majd jól túlreagálják, és kerítenek ehhez valami bűnbakot.

/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!

(#38937) ubyegon2 válasza Parci (#38930) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Léci ne vedd el topikprocesszorunk kedvét! :D Ha ebben a hiszemben osztja a tudást, az csak jó. Még az is lehet, hogy ez a 916 ezer regelt tag odahív néhány családtagot is, így akár lehetne napi 1,5-2 millió topikolvasó is. :DDD

(#38938) Asbee válasza ubyegon2 (#38937) üzenetére


Asbee
veterán

Mesterünk napi tanításai nélkül unalmas lenne ez a világméretű topik. :(

(#38939) -FreaK-


-FreaK-
veterán

Berakom ide is:

Why Masks Work BETTER Than You'd Think

Itt meg az oldal ahol csúszkákkal tudsz játszani, hogy milyen hatása van annak hogy hányan és milyen maszkokat viselnek: The Multiplicative Power of Masks

(#38940) Jablocskov válasza ooloo (#38904) üzenetére


Jablocskov
tag

"Egy veszélyes vírusnak majd egy év kell , hogy teljes , rettenetes valóságában megmutatkozzon?"

Egyszerű matematikai modellekkel is belátható, hogy azokkal a tulajdonságokkal amivel a koronavírus rendelkezik több hónap kell a járvány felfutásához, még akkor is ha nincs védekezés.

"A covid19 min. 100x megkerülte a földet és a földlakók min70%-a átesett rajta legalább egyszer."

A tesztek nem ezt mutatják.

"A lakosság körében használatos maszkok 80-90%-át körberöhögi a vírus még helyes használat esetén is . Főleg , hogy a zömében ugyan azt a maszkot nem egyszer , nem kétszer , hanem sokszor használják . Fogdossák , összegyűrve zsebre vágják a következő használatig . Nem beszélve a helytelen felhelyezéséről . Szóval ... hiába van szinte mindenkin maszk , ez így fabatkát sem ér."

A maszkot nem azért kell használni, hogy téged védjen, hanem azért, hogy egy fertőzött kevésbé szórja szét a vírust. Ezt a funkciót egy koszos maszk is ellátja, ha helyesen használják.

"A nevetséges látszatintézkedéseket és a bősz bírságolásokat hagyjuk , mert kritikán aluli."

Bármennyire is banálisnak tűnik a maszkhasználat és a távolságtartás, jelenleg nincs más eszközünk a vírus ellen. Ha ezeket az emberek nyolcvan százaléka betartaná, akkor már rég vége lenne a járványnak. Délkelet-Ázsia országaiban például sokkal fegyelmezettebben betartják az emberek ezeket az egyszerű szabályokat a járvány kezdete óta, nem is állt meg az élet, meg lehet nézni a számokat, kevés beteg, kevés halott az európai és amerikai országokhoz viszonyítva.
A bírságok pedig azok miatt szükségesek, akik még ennyi idő alatt is képtelenek voltak
felfogni a járvány elleni védekezéssel kapcsolatos legegyszerűbb dolgokat is.

"Én inkább attól rettegek , ha netán jönne egy igazán veszélyes vírus , akkor ez a töketlen döntéshozó réteg lefagyna és tényleg hullanának az emberek , mint ősszel a legyek."

Egy igazán veszélyes vírus esetén, nem lenne miről vitatkozni, mert mindenki átkerülne a "rettegők" táborába és szó nélkül betartana minden előírást. A koronavírus, mivel nem egyformán veszélyes mindenkire, megosztja a társadalmat, ez sajnos megnehezíti a védekezést.
A "töketlen döntéshozó réteg" már ettől a vírustól is lefagyott, mert eddig csak a teljes alkalmatlanságukat sikerült bizonyítani.

[ Szerkesztve ]

(#38941) ubyegon2 válasza Asbee (#38938) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Az, hogy unalmas lenne, csak egy dolog, rendkívül tájékozatlanok is lennénk és én konkrétan tudom, hogy határainkon kívül is olvasták a topikot! Mondjuk a tavaszi kicsit félrekalibrált időszakban 100-ból 99 olvasó fejvesztve menekült világgá, de ez nem profunknak köszönhető. Az a 600000 tödőgyuszi és ezzel párhuzamosan a 400000 halott sokakat megrémiszthetett. A bergamói 5darab csapatszállítón elvitt 30 halott képe is hatásos volt és nem is folytatnám, mert még én is megrémülök! :Y

Én azóta többször említettem, hogy ez a rettegőtopik, ha ez valakit sért, csak sajnálni tudom, a fenti pár tény miatt nem lehet mást írni. Ja és kifelejtettem azt a tudományosnak mondott tényt, hogy x naponta duplázódik a fertőzöttség, így akkor tavasszal be lett bizonyítva, hogy x hét és kipusztulunk. Csak azért volt pofánk nem kipusztulni, hogy majd most! ;)

(félve írom le, hogy offtopikokban és más topikokban olyanoknak sincs fogalma eme remek topikról, akik évek óta napi szinten itt vannak, akik viszont tőlem tudták meg, hogy van ilyen, el is küldtek a fenébe, hogy ilyeneket legközelebb ne is említsek nekik.....)

[ Szerkesztve ]

(#38942) nobela válasza Micsurin (#38905) üzenetére


nobela
senior tag

"Tavasszal mi az 1%-ot sem értük el a reprezentatív átfertőzöttségi mérésen."

Ne erőlködj, ooloo kartársat láthatóan nem izgatják a tények.

ÁRESÉS !!! Sennheiser HD 650 (szinte teljesen új) magyar garanciával, akár ezüstözött szimmetrikus kábellel is eladó 119.900.- Ft

(#38943) Parci válasza ubyegon2 (#38941) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

muszáj ezt? :U

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#38944) ubyegon2 válasza Parci (#38943) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Nem. :N

(#38945) Parci válasza ubyegon2 (#38944) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

meg kellene próbálni senkinek sem szekálni a másikat, onnantól a világbéke sima kisdolgozat!

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#38946) Rive válasza ubyegon2 (#38941) üzenetére


Rive
veterán

Az a 600000 tödőgyuszi és ezzel párhuzamosan a 400000 halott sokakat megrémiszthetett.

Mivel szemmel láthatóan ez a fél év nem volt elégséges, hogy megemészd a kora tavaszi nyájimmun-süketelések kivitelezhetetlenségét bemutató egyszerű, csak szimpla százalékszámítást igénylő legrosszabb esetre vonatkozó számokat, csak szólnék, hogy a 600k tüdőgyuszi már nem aktuális.

Az egyre nagyobb számban felbukkanó újrafertőződésekkel a nyájimmunitás (természetes) elérhetősége mostanra egyre valószerűtlenebb, tehát immáron az az alapeset, hogy 60% helyett a következő években ~ mindenki elkapja majd: ez Magyarország esetén legrosszabb esetben ~ egymilllió súlyos esetet (tüdőgyuszi csak az alap, mint azt a május utáni ismeretbővülés után már tudjuk) jelent.

Illetve, mivel mostanra már olyan újrafertőződés is ismert, ahol a második menet kifejezetten súlyosabb (!) volt, mint az első, az alap várakozás a szerzett részleges immunitás kedvező hatásáról nem feltétlenül áll meg => az az egymillió, mint felső határ akár még növekedhet is.

Ja, és ajánlom figyelmedbe #31440-et.
Remélem, az ott feltett kérdés megválaszolásához szükséges mennyiségű és elképesztő bonyolultságú matek még nem lesz túl megerőltető.

[ Szerkesztve ]

/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!

(#38947) ubyegon2 válasza Parci (#38945) üzenetére


ubyegon2
nagyúr

Én se bánnám, ha így lenne, kár, hogy utóbbi időben a realistábbakat nem ilyen viccesen szekálták. Szóval még inkább ez a stílus, mint az, én békepárti vagyok abszolút. :R Ja és realitáspárti, főleg ha extreme nagy számokat látok.

(hajnalba megint betelepülök pár napra a bulinegyed közepébe, ahogy fél éve már megszokott ez, hátha túlélem ezt is)

[ Szerkesztve ]

(#38948) ooloo válasza Kékes525 (#38934) üzenetére


ooloo
őstag

Akár igaz is lehet .... de így is "belterjes" . Azaz a széles tömegek előtt nem ismert , hogy mi zajlik eme virtuális szalonban . Nem életszerű az az állításod , hogy a védekezést gyengítem . Sőt , ellenkezőleg . Leírtam , hogy annak ellenére betartom a fővezér által előírt védekezési normákat , hogy jómagam túlzónak tartom azt . A lányom is arra készült , hogy a karanténnak fittyet hányva bandázgat a régen nem látott barátaival . Ezt kifejezetten megtiltottam neki . Azóta ferde szemmel néz rám . Nézzen .
Egy biztos ... mindent megteszek a védekezésben és a megelőzésben , de a véleményemet magam formálom és hangot is adok neki . Elvégre demokrácia van .

Semmi sem olyan veszélyes a "demokráciára" , mint amikor az emberek szabadon választhatnak!

(#38949) Ringman válasza Rive (#38936) üzenetére


Ringman
nagyúr

ha nem lehet kiképezni a katonák pár %-át, hogy helyesen felvegyen egy védőruhát, meg tudjon mintát venni és becsomagolva az előírásokat betartatva eljuttatni egy adott épületbe a levett mintákat, akkor elég nagy problémák vannak.

akkor majd jól túlreagálják, és kerítenek ehhez valami bűnbakot.

na erre viszont biztosan van a-tól z-ig forgatókönyvük.

(#38950) Ringman


Ringman
nagyúr

ez aztán járványvédelem a javából:
Módosították a jogszabályt, korlátozás nélkül jöhetnek a külföldi vadászok Magyarországra

az Országos Magyar Vadászkamara még augusztus végén kezdett el lobbizni az Agrárminisztériumnál, hogy a járványhelyzet ellenére engedjék be a külföldi bérvadászokat, mert a külföldi bérvadászokat is érintő beutazási korlátozások miatt az „előttünk álló gímbika szezon egycsapásra kilátástalanná és pénzügyileg tervezhetetlenné vált”.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.