Hirdetés

2024. május 8., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Építő/felújító topik (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#68551) Chaser válasza mickemoto (#68550) üzenetére


Chaser
titán

nem több az se mint gipszet bekeverni
széria glettből van nagy kiszerelés, nyilván fal állapotától függmennyi kell hozzá, én azt innen nem látom
ha tudsz csinálj képet, úgy könnyebb segíteni

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

(#68552) M43g


M43g
aktív tag

Sziasztok,

Több kérdésem is lenne :U - biztos később is lesz pár, ahogy a kontár kivitelezők munkáját visszabontom.
A korábbi kérdésekkel kapcsolatban felmerült kis fürdőszobánk ~0.8 * 1.9 m. Hosszában fut a zuhanyfolyókától a szennyvíz strang felé a cső, ebbe az ágba van belekötve a leendő mosogatógép (fal túloldal) illetve mosogató szifon (szintén fal túloldal). A keresztmetszetek elvileg rendben vannak, a strang felé szélesedik, meg egy hozzáértő vizes rakta még össze a betonozás előtt.

1) Az aljzat feltörése, és a szivárgás tesztelése után mekkora lejtést állítsak be ennek a < 2m lefolyó csőnek? 1-1,5 centiméter elég lesz a fürdő teljes hosszában (ez kb. 5-8 ezreléknek felel meg)? A zuhanyfolyókának ugye nem kell extra lejtés (az aljzat feltörése után láttam, hogy elég erősen lejtett a cső az első beágazásig).

2) A másik, hogy az aljzatbeton készítésekor a két szélén kell dilatációs hézagot hagyni? (Beton béléstest az alap, tégla a fal). Ha igen, akkor mivel?

3) 15 centi volt kb. a beton, amit feltörtem, mivel túlhúzták, saccra 10 centit tennék a helyére.
(a) ha alulról szeretném lépésálló xps-el, vagy más (általatok ajánlott) szigeteléssel szigetelni, akkor van minimum vastagság, amit szabad abból letenni (én 3-5 centisre gondoltam)? Feltételezve, hogy a beton legalább 5 centi vastag marad.
(b) a lefolyó cső miatt, illetve alá nem fér el valószínűleg szigetelés, mennyire nem ajánlott ilyenkor azt körbe rakva letenni ilyen extrudált szigetelést, nem okoz ez gondot? (hőtágulás, zsugorodás)
(c) a vízszigetelésnél egy esetleges pár mm-es dilatációs rés (v.ö. (2)), vagy a nem teljes területen letett xps (v.ö. 3/b) nem okozhat hőtágulás miatti repedést? Nyilván mapeband-et használnék az élekben, sarkokban.

4) gipszkarton mögé épített WC szereléséhez szoktak szerelőablakot csinálni, vagy a jó minőségű (nálunk geberit) nem romlik el, és amúgy is minden szereléshez elég a nyomópanel leszedése által nyújtott nyílás?

:R hálás köszönet minden segítségért :R

Szerk: egy kiváló minőségű ábra :DDD

[ Szerkesztve ]

(#68553) Chaser


Chaser
titán

kaptam egy tippet h ne kelljen felszedni a parkettát meg alatta levő párnafát és léceket a salakos födémről
a szaki azt mondta ők úgy szokták hogy ahol mozog, recseg lyukakat fúrnak, aztán purhabot nyomnak bele, belegondolva nem rossz
csinált már valaki ilyet?
legrosszabb esetben egy kis részen kipróbálom aztán elválik:)

ezt a fég zeusz F8.50P csodát sikerült megvenni a felújításos lakásból jó áron, nekem anno konvektor sokszor pattogott, gondolom a fém hőtágulása, azt mondták ennél nincs ilyen, használ valaki ilyet?
igazából ha ilyen is akkor megy majd mikor nem vagyunk itthon meg éjszaka, egyébként meg a klíma fűt, de nagy hidegben nem fog ártani ez sem - ha már bélelt az a kémény ( : -

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

(#68554) Packersbay


Packersbay
tag

Sziasztok!

Szeretnénk a konyhába mosogatógépet venni és ebben kérnék segítséget. Először is hogyan kössük be:) a képen látható csaptelep van csak a konyhában semmi egyéb kiállás ahová rá tudnám kötni a gépet,hogy vizet kapjon. Gondolkoztam a kombinált sarokszelepen viszont így elég amorf formája lenne a csaptelepnek,ha egyáltalán vissza lehetne rakni utána a helyére. Hogy lehetne ezt szerintetek megoldani??

Saját házi akácméz eladó! Dell laptop alkatrészek eladók!

(#68555) gerisz23 válasza n_stolz (#68548) üzenetére


gerisz23
őstag

Én gipszkarton nélkül csinálnám ,lehet ledszallaghoz kapni profilt,olyat is ami tompítja a fényét kicsit.Hűtése is jobb lesz a szalagnak ha profilba ragasztod.

Asus B560M-K,Intel Core i3 10100F,Pure Power 10 400W,Corsair 2*4GB,Rx 570 4 GB

(#68556) M43g válasza Chaser (#68553) üzenetére


M43g
aktív tag

Nem egy biztosítás.
Nálunk ilyen van, túlnyomták a habot, nem recseg, viszont hepe-hupás (inkább hegyes-völgyes). És ha fel kell szedni mégis, akkor - mivel a poliuretán kiváló ragasztó - minden ragadni fog mindenhez, salak-homok-másik parkettadarab, egyszerre jön, ha éppen hajlandó jönni.

(#68557) gerisz23 válasza Packersbay (#68554) üzenetére


gerisz23
őstag

Kibontani nem lehet a falat a bútor mögött?Szvsz az lesz csak szép ha cső megkeres,szakival sarokszelep rátesz.

Asus B560M-K,Intel Core i3 10100F,Pure Power 10 400W,Corsair 2*4GB,Rx 570 4 GB

(#68558) tomazin


tomazin
veterán

Zuhanykabinajtó vásárlás állunk. Van valakinek esetleg tapasztalat milyet érdemes/milyet ne?
99cm a nyílás, alavetően 1szárnyasra gondoltunk, azon belül is sanotechnik-re. Mennyire jó ez az elgondolás? Érdemesebb 2szárnyasat venni, kisebb a terhelés a zsanérokon?

(#68559) kristoph08 válasza Chaser (#68454) üzenetére


kristoph08
csendes tag

Kültéri legáteresztő vakolatnak a Ceresit Poro-t tudom ajánlani.

[link]

(#68560) tomazin válasza tomazin (#68558) üzenetére


tomazin
veterán

Közben jutott eszembe:
egyik oldalt gipszkarton fal, másikon 10es ytong van.

(#68561) Packersbay válasza gerisz23 (#68557) üzenetére


Packersbay
tag

A bútort már kiszedtük mert a szekrény háta penészedett valamiért. Akkor már csak az marad.hogy megkérdezem az előző tulajt,hogy honnan vitték át a vizet a konyhába és hol fut az a rohadt cső..

Saját házi akácméz eladó! Dell laptop alkatrészek eladók!

(#68562) Misi1980 válasza M43g (#68552) üzenetére


Misi1980
senior tag

A lefolyónak 1méteren 1%lejtést szoktak adni. Tehát 1 méteren 1cm-t.

(#68563) Chaser válasza M43g (#68556) üzenetére


Chaser
titán

Igen ezzel szamoltam h csak esszel
Viszont ha mukodik nagyon jo, lenne mar aki elviszi a faanyagot, de ha nem kell vele szenvedni meg osbt venni az nyilvan jobb, amennyi fa ott van eleg jol szigetel es meg erre menme egy reteg 2cm koruli hajopadlo is
Most ahogy kinez a parketta kb teljesen sik es szep is, pedig legalabb 65 eves - akkor volt az epuletben nagy general, cserepkalyha is akkor keszult -

M43g koszonom, utana nezek

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

(#68564) macilaci78 válasza n_stolz (#68548) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Itt lesz tapasztalat gipszkarton és ledszalag kombinációjával.

Sima gipszkarton profil a holkerben és tőle 33 centire, gipszkarton az élére, aljára, találkozáshoz sarokélvédő, glett, festés és ezzel kész is vagy.

Érdemes előtte behúzni a vezetéteket és a ledprofil vonalában kihozni. Így maga a profil rá fog takarni.
Ha a szellőzést meg tudod oldani, akkor a dobozolásban a ledvezérlő és tápegység is elfér. A tápegység hőt termel, ehhez kell szellőzés, mondjuk, egy ajtóknál is használt szellőzőrács, vagy perfetti lemez. Érdemes revíziós ajtót is beépíteni, hogy a tápegységet szükség esetén tudd cserélni, a kötéseket javítani.

Profilból van sokféle, az egyszerű, amit a síkra csavarozol, a bonyolult, amit a síkba marsz. Utóbbi ki fogja gyengíteni a gk-t, így keresztbe is kell merevítőt tenned, ami a vezetékeknek is útban lesz. Több anyag, több munka, de szebb. Be sem kell marni, mert ez ilyen vállas profil. Egyszerűen két gk-csík közé berakod, a vállai felfekszenek a csíkokon és csavarral a gk-profilhoz húzod. Olyan profilt nézz, amire a búrát rá tudod pattintani, mert nem lesz mindenhol lehetőséged a végéről beszúrni.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Eladó garzonlakás! Budapest III. ker. Tímár utca, 29 m2, galériás. https://ingatlan.com/34130552

(#68565) Chaser


Chaser
titán

ha már szóba jött a led
egy ideje nem követem, pár éve még csak pwm vezérlésűek voltak, van már pwm mentes azóta?

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

(#68566) Ton-ton válasza Packersbay (#68554) üzenetére


Ton-ton
tag

Vizes boltban elmondod mit szeretnél, és adnak hozzá csapot.
Valami [ilyet] fogsz kapni. Ezeket kell a mosogató csaptelep mögé felszerelni (csaptelepet leveszed, ezeket beszereled, csaptelep vissza.
Házilag is kivitelezhető. Hátránya, hogy ronda, és a mosogatógép csövének helyet kell vágni a munkalapba...

http://qtp.hu

(#68567) Ton-ton válasza n_stolz (#68548) üzenetére


Ton-ton
tag

Nem igazán szokás ilyen formában megépíteni, de meg lehet.
Alap esetben a faltól 33,5cm-re felfúrsz egy UD30-s profilt, a falra pedig a mennyezettől 8,5 cm-re szintén UD30-t.
A függőleges kartocsíkot felrakod, és a két karton találkozásához is felcsavarozol UD30 profilt.

Amennyiben a már javasolt kartonba sülyesztett alu profilba teszed a LED szalagot, akkor CD profilból kell a két UD30 közé darabokat betenni (úgy forgasd az UD-t, hogy bele tudd forgatni a CD profilokat)
Ennél csak picit anyag igényesebb, ha rejtett világítást építesz. Ekkor a LED szalag nem lesz közvetlenül látható, szórt fényt fogsz kapni. Ez kb. 30% ráfordítás anyagban és munkában is.

Mindenképp terveznék 1-2 spot lámpát is. Egyszerűen költséghatékony.
Ha nem használod, akkor is. Egyszerűen a spot helyére vezeted a kábeleket, így azon a lyukon fel tudod tolni a "trafót" (LED tápegysége, szükség esetén több). Egy spot lámpa 1000-1500, egy revíziós ajtó cca. 5000...

http://qtp.hu

(#68568) Ton-ton válasza Chaser (#68563) üzenetére


Ton-ton
tag

Szépen fokozatosan nyomkodd a habot, és készíts segédeszközt hozzá.
Tehát fogj két pallót, és ezeket 30-40 cm-s távtartók segítségével üsd (szögeld) vagy csavarozd egymáshoz, úgy hogy a pallók az élükön álljanak (kb. egy létra kinézetű valami).
Ezt fektesd végig a padlón, és komolyan súlyozd le. Ide gyakorlatilag bármi megfelel az építkezésről (cementeszsák, csempék, stb). Ezután már 2-3 helyen kifújhatod habbal a két palló közt, szinte biztosan nem fogja tudni felnyomni...
Tehát elég időigényes tevékenység, soká tart míg végzel a szobával...

http://qtp.hu

(#68569) Met válasza Gabesz87 (#68543) üzenetére


Met
Topikgazda

Mikor volt kifestve?

"If in doubt, flat out!" Colin McRae

(#68570) Ton-ton válasza M43g (#68552) üzenetére


Ton-ton
tag

1) 1-2%. Tehát méterenkén 1-2cm. Ha jól értem nálad inkább az 1% :-)
2) Diletációs csík a neve. Egy szivacs szerű valami, 15-20cm széles, és tekercsben tudod megvásárolni. Ezt egyszerűen felszögelik a falra, majd a beton odanyomja. A beton kötése után a kilógó részt levágják.
3) Lépésálló EPS, fölötte fólia, s úgy a beton. Viszont előfordulhat, hogy így már háló is kell a betonba. (Föccer az illetékes beton ügyekben :-) ).
Nem, nem okoz gondot ha változik a beton vastagsága, Ám ha a csövek alatt kihagyod a szigetelést, akkor a hangok ellen már semmit nem ér. Hőszigetelés is jelentősen romlik. Ilyen helyre szokták beönteni a granulátumot (ugyanazok az EPS gyolyócskák, csak nincsenek tömbbe préselve). Tekintve, hogy nagyon kis mennyiség kell, azt javasolnám, hogy szabd be amennyire tudod, és a maradék EPS-ből morzsolj le a csövek mellé.
4) Nem szükséges, a tartályon kívül minden mást ki lehet cserélni a nyomólap alatti lyukon keresztül. (Kartonból két réteg szükséges legalább).

http://qtp.hu

(#68571) Ton-ton válasza M43g (#68552) üzenetére


Ton-ton
tag

Amennyiben nem kapsz diletációs csíkot, akkor 1cm-s EPS lapból vágj csíkokat a fal mellé.
Vízszigetelésnek jellemzően nem okoz gondot, erre van a hajlaterősítő szalag. (fizikai terhelést nem kap, hisz a csempe ráfed erre a résre).

http://qtp.hu

(#68572) sketchifun


sketchifun
senior tag

Széria glett részemről nem ajánlott. Lassan köt, és porózus, le lehet seperni a falról. A nem kötés azért baj, mert sokszor bele fogsz kapni ott, ahol nem kéne. Kis adagot keverj, kb 1 liter vízzel. Ha vastagon kell rá anyag, Baumit FinoFill, ha 1 centi elég, FinoBello.

A gelettelést ha csinálod, ne középről kezd, hanem az egyik sarokból. Amelyik szimpatikusabb. Kb egy méter szélesen kell felhordani, majd mindig a már fent lévő glett felé, egyenletes erővel, kb 25-30 fok dőléssel. Húzd el a glettet vízszintesen, majd függőlegesen is, majd újra vízszintesen.

A glettet úgy keverd, hogy nehogy túl sűrű legyen. Akkor hiába hígítod vissza, csomós lesz, amivel csak a baj van. A glett akkor jó, ha nem esik le az élére állított spaklitól.

Egy rétegtől ne várj csodát, nem lesz tökéletes. Egy éjszakás szárítás után 120-as vászonnal csiszold át, a kiálló részeket a körülötte lévő gipsz síkjáig. A lyukakat, réseket újra gletteld ki, egy éjszakás száradás után a javításokat csiszold simára.

A festés, és a glettelés előtt is portalanítani kell, ami egy kefével, seprűvel történhet, majd picit nedvesítsd meg, hogy lekösd a port.

Festésnél ezutóbbit ismételd meg, majd először 20%-ban hígított festékkel vigyél fel egy réteget, ügyelve, hogy ne follyon meg. A második réteg 10% hígítású legyen. Az első réteget legalább 6 órát hagyd száradni.

Fehér festék esetén, piros fedeles héra, vagy PoliFarbe intaller, vagy efölött.

Gyerekek! Az a lényeg, hogy van pénz lóvéra! © Jakab Zoltán

(#68573) macilaci78 válasza Chaser (#68553) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Én olyat láttam, hogy kerékpárbelsőt szigetelőszalaggal javítottak, ahol előjött valami nyűgje...

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Eladó garzonlakás! Budapest III. ker. Tímár utca, 29 m2, galériás. https://ingatlan.com/34130552

(#68574) macilaci78 válasza tomazin (#68558) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Mi 102 cm-re vettünk két szárnyú lengőajtót. Kb 140 cm széles a fürdő, ebből kb 85 cm széles a kabin, a maradék 55 centire nyílik az ajtó. A Ravak-ban bízok most már, hogy nem az van... :U

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Eladó garzonlakás! Budapest III. ker. Tímár utca, 29 m2, galériás. https://ingatlan.com/34130552

(#68575) Lipton válasza tomazin (#68558) üzenetére


Lipton
őstag

1 metert megosztanam 20/80cm aranyban. Varioglass van sok eve nalunk, tokeletes.

(#68576) r.levente75 válasza sketchifun (#68572) üzenetére


r.levente75
addikt

Te festő vagy? Mindig így csinálod? :Y

(#68577) Chaser válasza Ton-ton (#68568) üzenetére


Chaser
titán

köszönöm, leszorító anyaggal nem lesz gond, van itt bezsákolva is szép adag törmelék már ( : meg mdf lapok
20nm a szoba, az se baj ha nem 1 nap alatt van kész, úgyis van mmást is csinálni

macilaci78 egy kis részen kipróbálom, ha működik csak nyerhetek, ha nem elfújtam egy doboz purhabot 1000ft-ért:) ezt az eljárást ő szokta alkalmazni, topikból is kiderült h más is/másnál is volt rá példa

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

(#68578) macilaci78 válasza Chaser (#68577) üzenetére


macilaci78
nagyúr

A parkettába fúrt lukakkal mit csinálsz?

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Eladó garzonlakás! Budapest III. ker. Tímár utca, 29 m2, galériás. https://ingatlan.com/34130552

(#68579) Chaser válasza macilaci78 (#68578) üzenetére


Chaser
titán

bedugózom ( :
a parkettának látható felülete nem marad, erre megy majd rá a hajópadló - nagyon-nagyon esetleg laminált, de egy keméyn fából készült hajópadló lesz sztem -
szóval ez nem parketta felújítás, megszünteti a recsegést és mozgást és erre burkolnak rá
ha a terhelés lenne a gond, cserépkályha megy, láttam már ui. kályhákat hirdetni, 5-600kg
egyébként a szaki megnyugtatott, találtak már mindent ilyen födémekben salaktól kezdve sittig de akár téglával teljesen feltöltve, nem nagyon érdekelte régen a munkásokat meg munkafelügyelőt mire vannak méretezve szerencsétlen gerendák:) -

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

(#68580) DoItYourself válasza Chaser (#68577) üzenetére


DoItYourself
addikt

A purhabhoz csomagolt nejlonkesztyűt használd, mert gusztustalan anyag, eszement módon tapad mindenre.

Eladó dolgaim: Marbo Sport MH-W105

(#68581) nesa


nesa
veterán

Urak létezik purhab szerű Spré amit úgy tudok kifújni mint a festéket, tehát valamit leszeretnék fújni vékonyan purhab szerű anyaggal.

(#68582) Chaser válasza DoItYourself (#68580) üzenetére


Chaser
titán

köszönöm, ismerjük egymást, építettem már be ajtót, most is fogok egy egész darabot majd
- nem szoktam elfelejteni védőszemüveget se felvenni ilyeneknél -

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

(#68583) attiati


attiati
veterán

Ma beszéltem szaniter boltos eladókkal csempére ragasztással kapcsolatban. Egységesen azt állítják, hogy a csemperagasztó nem fog lejönni nyom nélkül. Vagy egyáltalán nem jön le.

Praktikeres eladó szerint minden egyéb megoldás a hő hatására el fogja engedni a ragasztást, így nem hatékonyak.

Szaniter boltos szerint ezekkel a kétoldalú ragasztószalagokkal lenne érdemes próbálkozni, ami szivacsos és kültérre való.

Szerintetek?

[ Szerkesztve ]

(#68584) pjen válasza attiati (#68583) üzenetére


pjen
félisten

Az igazán jó ragasztó valószínűleg ne jön le nyom nélkül.Nekem a kétoldalas megmarta az üveget.

(#68585) gordonfreemN válasza attiati (#68583) üzenetére


gordonfreemN
addikt

F.bs ragasztó? Nekem bevállt sok mindenre már.

¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.

(#68586) gordonfreemN válasza Chaser (#68579) üzenetére


gordonfreemN
addikt

Ezen a purhabos megoldáson én is csak lesek. Simán összenyomható... akkor meg ugyanúgy kilapul idővel a perketta alatt. Én hasonló esetben betomoztam. Igaz az az enyém és hosszú távú, sőt végleges megoldást akartam.

¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.

(#68587) fasyrt válasza attiati (#68583) üzenetére


fasyrt
őstag

Nem tudom, hogy te mit akarsz csempere ragasztani, de nincs lehetetlen.
A szaniteres nem mondott hülyeseget, mi a tükröt ilyennel tettük fel 2 hete, meg fent van. :D

(#68588) dh66e válasza attiati (#68583) üzenetére


dh66e
veterán

Mit akarsz felragasztani?

[ Szerkesztve ]

(#68589) attiati válasza fasyrt (#68587) üzenetére


attiati
veterán

Csak egy nyomorult wc papír tartót :)
És ezt honnan szerváltad?

Ebben van valami egyéb anyag a két ragasztó felület között?

gordonfreemN: nem kétlem, hogy ragad. De le is jön nyom nélkül, amit felragasztasz vele?

[ Szerkesztve ]

(#68590) dh66e válasza attiati (#68589) üzenetére


dh66e
veterán

Keress 3M-es kétoldalú rgasztót ha van autószerelő ismerősöd vagy autósboltban.Örök mint a nyomorúság.
Egyébként tükörragasztó kétoldalas is jó hozzá azt meg kapsz nagyárúházakban is,de a legjobb ha bemész egy nagyobb üvegeskereskedésbe.

[ Szerkesztve ]

(#68591) eszmilan


eszmilan
tag

Villanyszerelőkhöz lenne egy kérdésem:
Gipszkarton válaszfalakba szerelnék villanyt és úgy szeretném megoldani, hogy nem csak dobozokat rakok és oda beállok a kábellel, hanem rendesen be is csatornázom, mint vakolat alatti szerelésnél.

Ilyenkor hogy szokták csinálni, melyik csövekkel?

Gipszkarton dobozokat már használtam, de a csövezésre csak az jutott eszembe, hogy felrakom a vázat és az egyik oldali gipszkartont, és ezekhez próbálom meg rögzíteni a csöveket valamilyen módon. Viszont lenne olyan, hogy a válaszfal mindkét oldalán lenne doboz, erre viszont nincs ötletem.

Mi ennek a szakszerű módja?

(#68592) Ton-ton válasza eszmilan (#68591) üzenetére


Ton-ton
tag

Gégecsövet szoktak húzni.
Jellemzően nem rögzítik, mert könnyebb befűzni ha gond van (befűzve teszik be a gégecsövet), és amúgy is lusták.
Ha magad készíted a falat, és nincs szerszámod, akkor figyelj, hogy a falprofilok ugyanúgy álljanak (pl. mindegyiknek lefelé legyen a vágott oldala). Vannak a profilokon H alakú lyukak, azokon tudod átvinni vízszintesen a csöveket (megnyomod ujjal a lemezt, elhajlik, és lesz egy négyzet alakú lyuk a profilon). Ha nem megfelelő a magasság ahol ezek vannak, illetve nem szeretnél sokat húzgálni addig a szintig, akkor kúpos vagy lépcsős fúróval készíthetsz oda ahova szeretnél...
Azt az oldalt kartonozd előbb ahol kevesebb szerelvényed lesz. Beteszed a csöveket, igény esetén szigetelést, figyelve hogy a szigetelés elé kerüljön amit utólag ki akarsz húzni. Lekartonozod. Kifúrod a doboz helyét, s a lyukon benyúlva kihúzod a kábelt. Ráteszed a szerelvénydobozt, és így teszed be.

(Nem szerelek villanyt, "csak" kartonozok.)

http://qtp.hu

(#68593) sketchifun válasza r.levente75 (#68576) üzenetére


sketchifun
senior tag

Nem, villanyszerelő vagyok, de a társam festő, így van amikor festek.

Purhabbal ovatosan, a purhab nagyon dagad. Ragasztóhabot használnék, az sokkal kevésbé dagad.

Az ötlet nem rossz, a lyukakat sem kell majd betömnöd, elég lesz, ha levágod a kijött habot. Én úgy csinálnám, hogy ha tudjuk, hol a gerenda/párnafa, akkor a köz két szélére, 40 centinként fúrnék lyukat. Persze a két oldal eltolásával. Először egy sarokban próbáld ki a technológiát.

Kartonban villany: maximum védelem gyanánt tegyél a vezetékre gégecsövet. Egyébként nem szükséges. Úgysem lehet később áthúzni majd.

Gyerekek! Az a lényeg, hogy van pénz lóvéra! © Jakab Zoltán

(#68594) biker válasza sketchifun (#68593) üzenetére


biker
nagyúr

Ha nem lusta az ember, és elvezeti a csövet a profil mentén, 50-80cm rögzítésekkel, akor jó eséllyel utólag áthúzható
De ez ritka :(

Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |

(#68595) attiati válasza dh66e (#68590) üzenetére


attiati
veterán

a kulcskérdés: lejön később csempe és csempefényezés nélkül?

(#68596) pjen válasza attiati (#68595) üzenetére


pjen
félisten

Ami normálisam ragad szerintem nem jön le nyom nélkül.Mért nem próbálod ki egy tartalék csempén,addig lehetne a papír egy sámlin.

(#68597) gerisz23 válasza eszmilan (#68591) üzenetére


gerisz23
őstag

Mű 1 es cső könyökökkel a vázszerkezet oldalához rögzítve,a toldásoknál ragasztva.Gégecsővel könnyebb,valaki írta hogy a kevesebb szerelvényes oldalt rakd fel először,pont fordítva szoktuk.Az az oldal felmegy amin több szerelvény van,bejelöl ,kifúr doboz betesz.Hátulról becsövez,bekábelez.Ha lépésálló gégecsővel csinálod az a leggyorsabb és jó eséllyel fűzhető lesz később is csak egyenes szakaszokat csinálj a csövet kicsit megspanolva.

Asus B560M-K,Intel Core i3 10100F,Pure Power 10 400W,Corsair 2*4GB,Rx 570 4 GB

(#68598) attiati


attiati
veterán

Vettem tömítő gumigyűrűt a mosógép szifonra

De kisebb, mint az eredeti.
A képen a csavarozható elem alatt kiszélesedik a cső egy pár miliméteres részen.
A régi gumi a kiszélesedő rész mögött volt. Ez a kisebb gumi viszont nem megy át a kiszélesedő részen, így csak elé tudom tenni. Az baj?

pjen: nincs tartalék csempe :) és 2-3e ft-ért drága lenne próbából venni egy 3m-es ragasztót. Aszem minden infó megvan, valamelyiket kipróbálom. Köszi mindenkinek !

[ Szerkesztve ]

(#68599) dh66e válasza attiati (#68595) üzenetére


dh66e
veterán

Ideiglenesen lenne fent?
Egyébként simán lejön egy kis zsineg segítségével-ne fém legyen-lepucolható lakkbenzinnel,extra erős esetén nitro higitóval a maradék ragsztó ha esetleg leszednéd.A csempének nem lesz semmi baja.

[ Szerkesztve ]

(#68600) Chaser válasza gordonfreemN (#68586) üzenetére


Chaser
titán

gyakorlatilag terhelést nem nagyon kapna, csak egy minimálisat, és még azt is eloszlatja a fedőburkolat
de legeslegrosszabb eset felszedem az egészet parkettástól, deszkástól, párnafástól, elmegy vele egy nap, elviszik, zsákot kapok hozzá, még 1-2 nap az osb lerakása
betonban gondolkoztam én is először, de nem egyszerű megoldani és kb teljesen felesleges is miután jobban belegondoltam, ezzel a megoldással volt eddig is a ház, sok helyen most is ez van, engem csak a recsegés meg mozgás zavar

sketchifun gondolkoztam azon is, tudom van több fajta töltő képességű hab, majd jól utánanézek, ha túl keveset dagad az se jó mert nem fog bemenni mindenhova
gyakorlatilag parketta alatt teljesen be van deszkázva a párnafa, minimális dilatációs hézagokat hagytak csak, ezek alatt levő rész az érdekes
lassan kiürül a szoba meg elmegy a kályha is és tudok bontogatni

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Építő/felújító topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.