Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Építő/felújító topik (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#133001) Doki16 válasza tothjozsi96 (#132995) üzenetére


Doki16
addikt

Az ablakokba ne vágass ilyen hülyeséget, semmi értelme.
Ismered őket, nem érnek semmit? Tartok tőle én is, hogy megvágjam a drága 3 rétegű ablakokat.

A konyhában van páraelszívó a tűzhely felett?
Van, semmit sem ér, helyett egész végig megy ilyenkor a párátlanító gép. Csak hát napi 5-10kwh nagyon sok. Így már a legutóbb 440kwh volt a havi fogyasztás és ez csak több lesz, ahogy hűl az idő.

Van szárítógépetek vagy pedig a lakásban van kiteregetve a vizes ruha?
Van és csak azt használjuk, nagyon sok párát csinál. Egy 3-4 órás etap végére már 80-90% között van a pára a fürdőben.

Fürdés után szoktatok szellőztetni? Elég csak a fürdőben.
Nem mert túl hideg lesz, helyette megy 3 órát a páramentesítő zárt ajtónál.

Viszont ez a páramentesítő gép csak tüneti kezelés, mert hosszú távon nem megoldás, mert nem bírom árammal.

Ha használom a gépet akkor is csak elodázom az elkerülhetetlent. Nem egy hét múlva lesz újra penész hanem kettő.

Ez már két hónapos történet, azóta szenvedek vele, nagyon sok mindent kipróbáltam. Szellőztetés után becsukom az ablakokat és fél órára rá már 70% újból. Pedig volt, hogy 45 percig nyitva voltak az ablakok. A fürdőben órákig nyitva van az ablak (nagy ablak) és újból hamarost 60-70% lesz.

A Tyrannosaurus Rex legközelebbi ma is élő rokona: a csirke.

(#133002) z0d1@Ku$ válasza elfelejtette (#132999) üzenetére


z0d1@Ku$
senior tag

Hàt eddig azt se tudtam mi az a hbz :) köszi, itt van 5 perc sétára :R

(#133003) Bici válasza YAS-dude (#132988) üzenetére


Bici
félisten

Sajna, ez van, ebböl kell kihozni a legjobbat.
Akkor a wago-s megoldás a jobb, vagy maga a konnektor vezesse tovább?

Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html

(#133004) tothjozsi96 válasza Doki16 (#133001) üzenetére


tothjozsi96
addikt

Szellőztetésnél nem az a lényeg hogy órákig nyitva legyen, hanem az hogy kihajtsa a párát. Nem egyszer kell nagyot szellőztetni, hanem többször keveset. Naponta 3x5-10-15 percre nyisd ki az ablakokat. És mindig azelőtt mikor elindul a fűtésed. Kint is páradús a levegő, nem kell hosszú időre kinyitni az ablakot mert az sem jó. Arra jó hogy kiszellőztesd a berekedt párát a lakásból.

A konyhai páraelszívó miért nem ér semmit? Nem elég nagy a teljesítménye? Nálunk egy 15-20 éves Siemens páraelszívó van, 3-as maximum fokozaton ha több dolog fő/sül akkor is szépen elszívja.

Régebbi házaknál, nálunk is az a "bevett" szokás hogy a spájz és a wc helyiségben állandóan nyitva van az ablak, bukón. A konyha mellett van a spájz, van egy harmonika ajtó, azt ha főzünk elhúzzuk, és az ablakon is ki tud menni a pára, illetve a páraelszívó is viszi kifele szépen. Ezt érdemes lenne átgondolni szerintem neked is.

Én is vettem ilyen páramentesítő gépet. Mikor hazaköltöztem itt is 85% páratartalom volt szüleimnél, aztán azt hittem hogy valami megoldhatatlan probléma van itt is, mert szüleim mondták hogy szellőztetnek. Szellőztettek is csak napi 1x, vagy két naponta egyszer, ahogy épp eszükbe jutott. Hát a meleget nem lehet kiengedni. :) Azóta odafigyelek rá, naponta 3x ki van nyitva az ablak, hallom hogy kattan a termosztát (indítja a kazánt) és nyitjuk ki az ablakokat, 5-10 percre. Nálam a páramentesítő gép nem oldott meg semmit, amíg ment addig jó volt, utána ugyanúgy visszament az egekbe a páratartalom. Elkezdtem így szellőztetni ahogy írtam is, és kellett 2 hét mire beállt rendesen. Azóta semmiféle probléma nincs. Mondom, most is 54% a páratartalom, pedig az előbb volt főzés is.

Egyébként az is lehet hogy nálad a fal alatti vízszigetelés vagy pedig az aljzat okozza a problémát. De először ezeket a dolgokat amiket írtam ki kellene próbálni.

(#133005) RexpecT válasza tothjozsi96 (#133004) üzenetére


RexpecT
addikt

Az sem mindegy, hogy a páraelszívó tényleg páraelszívóként funkcionál-e. Van olyan is ami nincs kivezetve a kültérbe, csak valami faszenes betét van benne így csak a szagokat szűri.
Szellőztetésnél ha lehet érdemes kereszthuzatot csinálni, Úgy sokszor elég 5 perc is, a falak annyi idő alatt nem hűlnek le, a levegő meg utána viszonylag hamar visszamelegszik.
Nekem nincs tapasztalatom szárítógéppel, de fentebb azt írja Doki16 hogy van szárítógépük, de nagyon sok párát csinál. Nem pont az lenne a lényege, hogy a szárítógép megfogja a párát a szárítás során, és a lefolyóba vezeti :F

(#133006) tothjozsi96 válasza RexpecT (#133005) üzenetére


tothjozsi96
addikt

Igen, ezt is elfelejtettem írni hogy kereszthuzatot kell csinálni. Én is mindig így szoktam. És a szárítógépet is elfelejtettem. Az kondenzációs lehet vagy hőszivattyús? Ha nagyon befűt akkor gondolom kondenzációs. Nálunk hőszivattyús van, az nem csinál páradús levegőt. Reméljük megválaszolja a kérdező ezt is.

(#133007) stickermajom válasza tothjozsi96 (#133006) üzenetére


stickermajom
addikt

Hőszivattyús is megdobja a párát kicsit, nem csapódik le minden a kondenzátoron.

(#133008) macilaci78 válasza Dani82 (#132969) üzenetére


macilaci78
nagyúr

A 2. link nem jó. Az elsőn csak az látszik, hogy táblás alátétet rak. Ebből csak annyi jön le, hogy valamilyen úsztatott padló lesz...

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#133009) zoli03 válasza tothjozsi96 (#133004) üzenetére


zoli03
őstag

"Kint is páradús a levegő, nem kell hosszú időre kinyitni az ablakot mert az sem jó. Arra jó hogy kiszellőztesd a berekedt párát a lakásból."

Kint is és bent is relatív páratartalmat mérünk, kint valószínűleg magasabb is, mint bent.

Nem a párát hajtod ki, hanem a benti levegőt kicseréled a kintire, de mivel a kinti lényegesen hidegebb, így ahogy felmelegszik bent, lecsökken a relatív páratartalma.

Kereszthuzattal szerintem teljesen felesleges 10-15 percet szellőztetni, az energiapazarlás. Ha normálisan lehet kereszthuzatot csinálni, 5 perc is bőven elég. Én pl 1-2 percet szoktam teljesen nyitva hagyni az ablakokat, a maradék idő amíg körbemegyek kinyitom és bezárom őket kb 2 perc.

(#133010) Doki16 válasza tothjozsi96 (#133004) üzenetére


Doki16
addikt

Szellőztetni már próbáltuk mi is a pár perces napi több etapos megoldást, de nem vált be igazán. Mindenesetre teszek vele még egy próbát :)
Miért fűtés bekapcsolásakor nyitod ki az ablakokat?

Konyhai páraelszívó egy használhatatlan darab amit vett a volt tulaj. [link] max fokozaton elviselhetetlen a hangja és még akkor is elszáll mellette a gőz. Rendes 600 széles a gép, de az elszívó része csak 350. Konkrétan semmit nem ér, odateszem a kezem és nincs neki húzás. A kéményemnek nagyobb a természetes húzása :)

Nálunk nincs spájz meg semmi hasonló dolog a lakótérben. Nem tudok kis ablakot kinyitni. [kép]

Egyébként az is lehet hogy nálad a fal alatti vízszigetelés vagy pedig az aljzat okozza a problémát.
Ez simán elképzelhető, nem tudom, hogy van a rétegrend megcsinálva. A ház nagy százaléka alatt alagsor van. [kép] Egyedül a konyha és a kisszoba alatt van teljes aljzat. De az is fel van emelve vagy másfél méter magasra. Az első terasz magasságában kezdőik a járófelület a házban. Nem tudom van-e ennek jelentőség, tehát elég messze van a lakótér a földtől.

Ilyen a szárítógép. [link] Biztosan hőszivattyús. Ki van takarítva, ahol gyárilag ki lehet, én sem értem miért csinál olyan sok párát. De a tartályba is tesz vizet rendesen.

#133005 RexpecT: Ki van vezetve a ház oldalára. A konyhai páraelszívó kivezetésének helyére gondoltam pont rakni egy hővisszanyerős szellőztetőt. Hátha az segít ha 0-24 megy.

A Tyrannosaurus Rex legközelebbi ma is élő rokona: a csirke.

(#133011) macilaci78 válasza z0d1@Ku$ (#132998) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Sima bevésőzár BB-kulccsal. A kulcstengely és kilincstengely távolsága az egyik mérvadó adat (ránézésre 90 mm), a másik az ajtó élében látszódó fémlemez és a kilincstengely távolsága. De ha már kivetted, tetszőleges zárszaküzletbe beviheted. Több kerületben is van nagy választékkal rendelkező üzlet, nem csak a HBZ.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#133012) tothjozsi96 válasza Doki16 (#133010) üzenetére


tothjozsi96
addikt

És az az alagsor vizesedik? Le vannak vakolva a falak? Azért kérdezem mert ha nincs, akkor biztos azért nem vakolták le anno mert tudták hogy vizesedni fog. Viszont ha le van vakolva és nincs lemállva róla, akkor nem szívja a vizet. De amúgy simán lehet hogy ez is felvezeti a vizet. Valahol kívülről nem tudod leverni a vakolatot ahol nem látszik? De csak van a lakótér szintjénél is egy vízszigetelés a tégla sor alatt.

Igen, az egy hőszivattyús szárítógép. Szüleimnél hasonló 7439-es van, egyébként pont most vettem én is ugyanezt a 8439-et. :DDD A kisebb 7kg-os modell ami a szülőknél van az is csinál egy kis meleget, oké, én nem tettem mellé páramérőt, de ott egy kisablak, náluk a padlásfeljáró helyiségben van, egyáltalán nem párásodik le tőle az ablak üvege, ezért gondolom annyira nem csinál nagy párát.

(#133013) Doki16 válasza tothjozsi96 (#133012) üzenetére


Doki16
addikt

Nem vizesedik egyáltalán, kellemes a klíma lent fűtés nélkül is. Nincseneke bevakolva a falak. így néz ki. [kép] [kép] Egy pici része van bevakolva, de ott sem tapasztalok semmi gondot. [kép] Egy két helyen a sarokban nem tökéletes, az lehet a problémás rész akkor gondolom én. Bemérek majd oda. Nincsenek jobb képem, mert nem a falat fotóztam :) [kép] [kép]
Vettem nedvesség mérőt. Tégla módra állítva random pár helyen megnéztem és mindenhol ilyen 1-1,5% között volt a teljes alagsorban.

Hol gondoltad leverni a vakolatot, a házon kívül? Nagyon remélem én is, hogy van vízszigetelés, mert amúgy elég korrektül megépítették a házat 80-ban.

A Tyrannosaurus Rex legközelebbi ma is élő rokona: a csirke.

(#133014) csababarca válasza Doki16 (#132993) üzenetére


csababarca
őstag

Én is még most akartam leszigetelni a házat, ilyenkor már nem érdemes, nem ajánlott?

iPhone 8 64GB, MacBook Air, Skoda Superb 2012, CRTDI 2.0

(#133015) tothjozsi96 válasza Doki16 (#133013) üzenetére


tothjozsi96
addikt

Ha van nedvességmérőd akkor azzal mérd meg több ponton a beltérben a falakat. Én alul a padlószint felett mérnék csak, hamar kiderül hogy ez-e a probléma. De szerintem majd jön egy nálam sokkal okosabb és megmondja hogy mi lehet a baj. Szerintem pedig azért nincs bevakolva az alagsor mert vizes, legalábbis a pincéket is azért nem vakolták be, mert szívja a nedvességet a téglafal.

(#133016) razorbenke92 válasza Doki16 (#133001) üzenetére

Nem lehet, hogy a páraelszívó azért nem ér semmit, mert túl hermetikus az épület? Ha nincs levegő utánpótlás, akkor a páraelszívó motorja csak a saját maga által keltett beltéri nyomáscsökkenéssel küzd, és nem tudja hatékonyan kijuttatni a levegőt.

Én egyébként egyszer elindultam az egyhelyiséges hőcserélők vonalán, de letértem róla. Sok helyen reklámozzák ugyanis, hogy friss levegőt biztosít a _páratartalom minimális csökkentése mellett_ . Ugyanis ezeknél a hűtést és a fűtést ugyanazon betét végzi. A kifújáskor belső levegőből lecsapódó párát beszíváskor a melegebb kerámiabetét visszaadja a bejövő levegőnek. Még ha nem is 100%-ban, akkor is visszatesz a párából.
Ráadásul a páraelszívónál említett okból ezekből kettőt kell tenni, amik szinkronban mennek.

Én végül egy nagy eBay-es leárazáson vettem egy Recutech alu hőcserélőt 28 ezerért (jelenleg ez a hőcserélő magyar forgalmazónál 100+), és építettem köré egy rendszert, ami igazából még mindig nincs kész, többet állt, mint ment, most épp a tetőtér beépítés miatt volt szétszedve a csövezése. Ebben a kiáramló és a bejövő levegő nem találkozik egymással, specifikáció szerint a kinti -5°C levegőt ~93% hatékonysággal fűti fel a bentről kiáramló 25°C-os levegő 210m3/h légcsere mellett. Ez azt jelenti, hogy ha kint 99%-os párás ködös idő van, a beáramló levegőm páratartalma valahol 15-20% lesz. A másik dolog ami szintén várat magára a ki-be áramlási pontokon hőmérés, páramérés és annak logolása.

Mások számára a kondi fáradós, nekem farad-os...

(#133017) RexpecT válasza csababarca (#133014) üzenetére


RexpecT
addikt

Nem igazán, szinezni 5 fok alatt nem lehetne gyártói előírás alapján, és a hálózás sem a legegészségesebb ilyen fagypont körüli vagy alatti hőmérséklet esetén.

[ Szerkesztve ]

(#133018) csababarca válasza RexpecT (#133017) üzenetére


csababarca
őstag

Színezni nem is akarok, csak gondoltam leszigetelek kívülről még itt november végén.

iPhone 8 64GB, MacBook Air, Skoda Superb 2012, CRTDI 2.0

(#133019) tothjozsi96 válasza csababarca (#133018) üzenetére


tothjozsi96
addikt

Szerintem sima liba.

(#133020) attiati


attiati
veterán

Bejárati zárban szorulva megy bele a kulcs. A tartalék kulcs is.
A zár lötyög, van neki mozgástartománya oldalra.

Érdemes kencefencével próbálkozni? (wd-40, zárolaj, grafitpor)
Vagy jó eséllyel zárcsere?

(#133021) Doki16 válasza csababarca (#133014) üzenetére


Doki16
addikt

Biztos van olyan ragasztó ami használható 5 fok alatt, de a legtöbbre 5-25 fok közé írja a gyártó. Purhab polisztirol téli ragasztót tudsz használni. Én most ezzel fogom a maradék kis csíkokat felragasztani az ablakok ajtók köré. [link]
De még nekem is hátra van kb 20 m2 és még 30m2 behálózás. Próbálok majd 5 fok körül dolgozni.

razorbenke92: Simán lehet, mert nagyon jól zár az ingatlan. Most fel centire kinyitottam az ablakot és úgy dolgoztatom a paramentesitot miközben a feleségem főz a konyhában csukott ajtó mellett. Jelenleg jól al a dolog. [kép]
Ez a rendszer amit csináltál érdekel. Vannak róla terveid? Már ha egyáltalán publikus :)

[ Szerkesztve ]

A Tyrannosaurus Rex legközelebbi ma is élő rokona: a csirke.

(#133022) Kickass válasza Doki16 (#133021) üzenetére


Kickass
őstag

Most lehet csak én nem értem, de a párásodás okán nem az volt a mondás hogy nincs szigetelve a ház?

(#133023) Atomgeszi válasza Doki16 (#133021) üzenetére


Atomgeszi
veterán

Zsákos mindegyik addig jó, mivel cement kötésű az összes.

Én is habbal ragasztottam tegnap a lapokat.. Mint a beton úgy megkötött.

Más kérdés, hogy tavaly 5 fok alatt lett a kerítés xps tábla leglettelve, utána csiszolni lehetetlen volt, mert úgy megkötött, mint a beton. :DDD

Tegnap amit felraktam elvedoket zsákos ragasztóval, kicsit lassan kötött, az éjjel 1 fok volt, de mára az is olyan lett, mint a beton.

Sima stavmatos zsákos ragasztó.

A kerítésre meg ujhazas ragasztó ment. Nagy különbséget nem vettem észre, mindkettő jó anyag.

Mondjuk arra kíváncsi lennék, hogy a világon, ahol sosincs kb 0 fok fölött a hőmérséklet, ott hogyan vakolnak? :U

[ Szerkesztve ]

(#133024) Doki16 válasza Kickass (#133022) üzenetére


Doki16
addikt

Nem mondtam, hogy az én hazám szigetelem :D Sogornal dolgozunk éppen. Az mi házunk sajnos nincs szigetelve.

A Tyrannosaurus Rex legközelebbi ma is élő rokona: a csirke.

(#133025) 6030D válasza SHawk (#132994) üzenetére


6030D
Ármester

13 év alatt átjött volna a penész is, nem csak a spóra, ha van, és talál utat, nem?

Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla

(#133026) aleister válasza Atomgeszi (#133023) üzenetére


aleister
veterán

Félreolvastam, bocsi. :)

[ Szerkesztve ]

Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.

(#133027) z0d1@Ku$ válasza macilaci78 (#133011) üzenetére


z0d1@Ku$
senior tag

Igen, ezekkel tisztában voltam köszi :R Kaptam is olyat, ami megfelelő a régi helyére az említett boltban. Itt van 5 perc sétára az üzlete szerencsére, úgyhogy már be is került a helyére :R

(#133028) tyielow válasza Atomgeszi (#133023) üzenetére


tyielow
aktív tag

Ugyanezzel szívunk. Az erkélyajtó nyílását levéstük szinte az alap aljáig, és betonozni kellett minimális, 90x35 centit (!), csak hogy egyenletes felületet kapjunk. Volt maradék sóder, vettünk cementet, még kötésgyorsítót is löttyintettünk hozzá, de iszonyat lassan köt... a csemperagasztónak meg most 2+ nap kellett.

Az a SOUDABOND EASY TÉLI RAGASZTÓHAB nagyon jó lenne nekem a káva felső részét szigetelni. Hány percig kell állnom alatta, hogy odakössön? :D

[ Szerkesztve ]

YouTube: toty1ka

(#133029) razorbenke92 válasza Doki16 (#133021) üzenetére

Abszolút publikus, olyannyira, hogy már többször leültem logoutot írni róla, csak aztán miközben írtam, mindig azt láttam, hogy mi az ami még nem tökéletes, és úgy voltam vele, hogy még megcsinálom azt is mielőtt megírom.

Írok róla részletesebben holnap itt egyet.

Mások számára a kondi fáradós, nekem farad-os...

(#133030) bandi0000


bandi0000
nagyúr

Sziasztok

Tudom így làtatlanba nehéz, de kérdeznék, hogy van egy 20-30 éves gàzkazánunk, foggalmam sincs milyen típus, majd megnézem, de ma nincs lehetőségem rá.

Szóval, hogyan működhet ez? Beállítom a hőfokot, és kvàzi dübörög addig, amíg el nem éri, és ki-be kapcsol, vagy lehet benne valami finom szabályzàs is?

A problémám konkrétan az, hogy a termosztát igaz a nappaliban van, de 15 fokra van állítva most, és a szobámban 22 fok felett van, hellyel közzel jó ez a hőfok, bár személy szerint estére jobb lenne nekem 18-19 is.

Ez így normális lehet? Bár gondolom nem, ha szerencsénk van csak a termosztàt a hibás, ha nem, akkor más baj is van gondolom.

Más: Hallottam, hogy új gázkazànt csak úgy nem lehet venni, mert előírásoknak meg kellene felelni, pl kémény stb, ez tényleg így van? Olyat is mondtak, hogyha használtat veszek, akkor ott nem kell ilyennel foglalkozni

Xbox One: bandymnc

(#133031) pjen válasza bandi0000 (#133030) üzenetére


pjen
félisten

Szia. Azokban a kazánokban még nem volt finom szabályozás. Vagy égett vagy nem, max a lángot lehet lejjebb venni, de akkor mindíg kísebb lesz. A szobádban zárni kéne a radiátoron, hogy a többi szoba melegedjen. Új kazánt vehetsz csak másik kémény kell és egyszerűsített gázterv. Használtat tehetsz a mostani helyére, ha ugyanolyan rendszerű. Ha működik minek cserélnéd. A radiátorokat kell beszabályozni.

(#133032) bandi0000 válasza pjen (#133031) üzenetére


bandi0000
nagyúr

Köszi, sajnos nálunk gravitációs a rendszer, és a fűtésszerelő azt mondta, hogy ez esetben nem lehet a randiátort szabályozni

De abban az esetben is, ha csak be-kikapcsol a kazán, akkor nem kellene kikapcsolnia ha 15 fok felett van? Mert az előtérben is mind 19-20 foknak kell lennie

Xbox One: bandymnc

(#133033) pjen válasza bandi0000 (#133032) üzenetére


pjen
félisten

Csaoádi ház, egy vagy két csöves rendszer? Attól hogy gravitációs még lehetne. Másik kazán semmit nem változtatna. Egyébként van a radiátoron szelep? Ha nincs és egy csöves rendszer akkor egy radiátor csere lehet a megoldás.

(#133034) tothjozsi96 válasza bandi0000 (#133032) üzenetére


tothjozsi96
addikt

A termosztátnak van egy hő differenciája. Régebbi termosztátok 0.5 fokos tűréssel bírnak. Tehát ha te 20 fokra állítod akkor 19.5 foknál kapcsol be, és az is lehet hogy 20.5-nél áll le, de utóbbi az nem biztos. Szerintem a rendszerbe szereltess be egy keringetőszivattyút, utána más lesz minden.

Azt nem értem hogy lehet hogy valahol 15 fok van, máshol meg 22? Ezek milyen radiátorok? Van radiátor szelep? Tehát tudod őket nyitni zárni? A visszatérőnek is van elzárója? Radiátor alján ahol visszatér a víz, ott kérdezem.

(#133035) SHawk válasza 6030D (#133025) üzenetére


SHawk
csendes tag

A penésznek nedves felület kell, szárazon nem él meg. A belső hőszigetelés miatt a lakás párája az eps és a fal között csapódik ki, folyamatosan nedvesen tartva az a területet. A spóra viszont szabadon terjed a lakás levegőjében és ugye nem túl egészséges.

(#133036) szotyika77


szotyika77
aktív tag

Sziasztok!

Zuhanyzó padlójából kellene mapeies epoxy fugát kikaparnom, a ház mozgásától megsérült 1-2 helyen a fuga, és elvált a csempétől.
Milyen eszközzel a legegyszerűbb? :)

(#133037) kw3v865


kw3v865
senior tag

Sziasztok!

A lakásom fölötti padláson a beton födémet szeretném leszigetelni (a falak szigetelve vannak 10 cm vastagon, illetve a fal teteje és a tető találkozásánál is van ilyen hungarocell jellegű szigetelés). Az az elképzelésem, hogy kőzet- vagy ásványgyapot szigetelőanyagot veszek és legalább 2*10 centi vastagon terítem rá a betonra. Saját magam fogom megcsinálni, nem lépésálló lesz, csak a sima gyapot-jellegű szigetelés jöhet szóba.

Azonban nem világos számomra, hogy kell-e alá, illetve a tetejére fólia? Illetve, ha igen, akkor milyen? Van-e értelme az én esetemben? Van aki azt mondja kell, msáhol meg azt olvastam, hogy káros lehet, de legalább is felesleges. Nem tudom eldönteni.

(#133038) Dorian válasza kw3v865 (#133037) üzenetére


Dorian
félisten

Alul párazáró, felül párafékező.

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#133039) sztanozs válasza Doki16 (#132993) üzenetére


sztanozs
veterán

Nalunk ugyanez a helyzet: a foldszinten a radiatorok teteje melegedik csak fel (az emeleten minden rendben van). Valami okosat tud valaki mondani, mitol lehet?

JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...

(#133040) bandi0000 válasza pjen (#133033) üzenetére


bandi0000
nagyúr

Családi ház igen, radiàtorokat pont idén cseréltük, van rajta szelep ha arra gondolsz, amin keresztül lehet légteleníteni, és 2 csöves, ha azt jelenti, hogy van egy be és kimentő cső külön külön a radiàtorba

tothjozsi96: Lehet félreérthető voltam, maga a termisztàt van 15 re állítva, és úgy van 21 körül a szobába, valami honeywell vagy micsoda a màrkája ha ez jelent valamit, pár éve lett cserélve amúgy

Ha jól tudom volt keringető, de ki lett kötve valamiért, de nem a fűtéssel van a gond, hanem a kazán le nem kapcsolásàval szerintem

Xbox One: bandymnc

(#133041) Eagl3


Eagl3
veterán

Konyhai sarokablak: [kép]
Itt a két ablak találkozásánál nem kéne lennie valamilyen gumi tömítésnek? Ha igen, milyet kellene vennem és be tudom e magamnak szerelni?
Eléggé húz a hideg ezen a ponton amúgy.

[ Szerkesztve ]

(#133042) gerisz23 válasza bandi0000 (#133040) üzenetére


gerisz23
őstag

[link] hasonlónak kellene lennie a radiátoron,alul meg egy másik szelepnek a beszabályzáshoz.
Azt kellene megnézni hogy a termosztát valóban szabályozza-e a kazánt,keringető lehet nem ártana,vszleg a szoba ahol a termosztát van a fűtéskör végén lehet,így ott fordul meg legkésőbb a víz.Pár kép jól jönne

Asus B560M-K,Intel Core i3 10100F,Pure Power 10 400W,Corsair 2*4GB,Rx 570 4 GB

(#133043) gerisz23 válasza sztanozs (#133039) üzenetére


gerisz23
őstag

Levegős,vagy koszos a rendszer,át kellene mosatni.

Asus B560M-K,Intel Core i3 10100F,Pure Power 10 400W,Corsair 2*4GB,Rx 570 4 GB

(#133044) Doki16 válasza sztanozs (#133039) üzenetére


Doki16
addikt

Nálam csak az az egy radiátor. A többi hibátlanul megy.

A Tyrannosaurus Rex legközelebbi ma is élő rokona: a csirke.

(#133045) pjen válasza bandi0000 (#133040) üzenetére


pjen
félisten

Ott ahol bemegy a cső és ahol kijön van szelep, ha van azon lehet szabályozni. A kazán azért nem kapcsol le, mert ahol van ott hideg van. Ha van szelep azon a radin ahol meleg van, azon kell zárni és melegebb lesz ahol most hideg van. Lehet kéne keresned egy másik szerelőt.

(#133046) sztanozs válasza gerisz23 (#133043) üzenetére


sztanozs
veterán

Hmmm, sajna ez albi amibe nemreg koltoztunk be - nem tudom mennyire tudom forszirozni a dolgot. Mar szoltam es az ingatlanos vizese ranezett, de csak a vallat vonogatta, hogy ez ilyen...

JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...

(#133047) tothjozsi96 válasza Doki16 (#133044) üzenetére


tothjozsi96
addikt

Szia! Automata légtelenítőt kell felszerelni. Létezik kész megoldás is, szerintem viega idomokból jobb összerakni. Nem igényel tudást, loctite-al tömíted, betekered a légtelenítő helyére. Előtte alul-felül elzárod a radiátort, ennyi. Az a legjobb ha ebből a radiátorból le is engeded a vizet, felrakod a légtelenítőt, majd kinyitod a vizet rá és a légtelenítő megoldja. :K

(#133048) tothjozsi96 válasza Eagl3 (#133041) üzenetére


tothjozsi96
addikt

Szia! Maszkolószalaggal ragaszd körbe a hézagot, akrillal vagy szilikonnal húzd ki. Létezik a Soudal-nak All fix, hibrid polimer alapú tömítője, én azt venném, az nem nagyon kellene hogy kirepedjen idővel sem.

(#133049) Eagl3 válasza tothjozsi96 (#133048) üzenetére


Eagl3
veterán

Én arra gondoltam, hogy veszek ilyen fehér öntapadós szalagot amit meghajlítva beragasztok. De ez is egy jó opció amit mondasz csak szépen kell dolgozni vele. :)
Amúgy abban bíztam, hogy erre van valami gyári gumi profil amit bele lehet tömködni csak nem rakták be.

(#133050) tothjozsi96 válasza Eagl3 (#133049) üzenetére


tothjozsi96
addikt

Létezik olyan is. PVC takaróléc, [link]

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Építő/felújító topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.