Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Építő/felújító topik (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#120001) tothjozsi96 válasza Victoryus (#119996) üzenetére


tothjozsi96
addikt

Nem lesz redőny?

(#120002) Z_A_P válasza Z_A_P (#120000) üzenetére


Z_A_P
addikt

Mondjuk belegondolva, mindegy mekkora a toktoldo, mert azon ugyis vegig lesz a homlokzati, tehat ha jol ertem szigeteles szempontjabol mindegy hogy 1.5 v 5 cm a tok. :F
Lasd: [kép]
Vagy rosszul ertem?

[ Szerkesztve ]

OK

(#120003) LOTR válasza Z_A_P (#119994) üzenetére


LOTR
addikt

csak kíváncsiságból érdeklődnék és természetesen nem csak tőled:

akik hasonlóan nyílászárócsere előtt vannak/voltak
energetikussal konzultáltak-e, hogy vajon megéri 3 rétegű üvegezett és jobban szigetelt nyílászárókat választani (megtérülés szempontjából), vagy esetleg a komfortérzeten segít annyival, hogy az fontosabb szempont és nem számít, hogy esetleg csak nagyon sokára hozná vissza az árát - ha egyáltalán?

nem vagyok képben az árakbeli eltérésekkel a 2 rétegű alap tokozású és a 3 rétegű jobban szigetelt nyílászárók között

One Ring to rule them all

(#120004) -Tsaba- válasza LOTR (#120003) üzenetére


-Tsaba-
tag

Én körbe jártam a témát mielőtt nekifogtam, de arra jutottam hogy ez nagyon sok tényezős dolog. Milyenek a régi nyílászárók (pl a régi fa, vetemedett, nem hőszigetelt üvegesnél minden jobb), milyen a hőigénye a háznak (ha éve szinten csak 10-20 ezret sporolók a fűtéssel, nagyon lassan térül meg), milyen a falazat (hiába raksz 3 rétegűt ha máshol elmegy a "meleg"), meddig tervezel még ott lakni (megtérül e neked, vagy kfizetik e a vételárban), stb (pl komfortban mi az elvárás)...?
Általános szabálynak nekem annyit mondtak hogy 2 rétegű elég felújításnál, 3 rétegű meg inkább új építésnél. Persze kértem árajánlatot mindkettőre, de nekem pl nem ért meg 1,5x-2x annyit az hogy 3 rétegű legyen, úgy hogy valszeg 20-30 év múlva lehet megint cserélem. Nyilván ha kicsi lenne a ház/lakás vagy/és rengeteg pénzem lenne akkor nem számítana...

[ Szerkesztve ]

(#120005) Z_A_P válasza LOTR (#120003) üzenetére


Z_A_P
addikt

Hali, szvsz anyagilag 99+% hogy nem eri meg (de akar a homlokzati szigeteles sem, egy atlag hazon 5M ft, mennyi ido alatt hozza be??).
A komforterzetrol meg fogalmam sincs, nyilvan adott ingatlanban kellene mindkettot azonos idoben kiprobalni.
Mi bekoltozes elott ujitjuk.
Mashol (ablakos forumok) azt mondjak ma mar a melegperem a minimum (az hogy 2-3 reteg, az mar nem is kerdes :) )

[ Szerkesztve ]

OK

(#120006) justmemory válasza 8th (#119990) üzenetére


justmemory
senior tag

Szia,

nekem májusban csinálták, 120-as drótfonat, 210-es 8x8-as trapézoszlop (gondolom akkor neked arányosan jó lesz a 240-es oszlop); talajfúróval megfúrták, oszlop bele, letömörítették - beton nem került bele -, megfeszítették (plusz támasztóoszlopok) és kész. Az oszlopokat 3 méterenként rakták. Persze az enyém szomszéd felől van; ja esetleg neked utcafronti kell, akkor lehet ettől el kell térj.

--- Imprisoned, inside this mind... --- Joined at the soul with a pair of headphones ---

(#120007) LOTR válasza Z_A_P (#120005) üzenetére


LOTR
addikt

#120004 -Tsaba-

de éppen ez a lényeg, hogy ez a 'sok tényezős', ez mind számolható, a komfortérzet az egyedüli szubjektív dolog
új építésűnél meg már nem kérdés, ott hozni kell az energetikai normákat, így ha jól tudom 2 rétegű már nem is építhető be

sokkal inkább arra irányult a kérdés, hogy aki régifajta, rossz hőszigetelésű ablakokat cserél le, annak van e értelme egyből 3 rétegűre cserélni (vagy a standardhoz képest többkamrás tokozásúra)
mi anno energetikussal számolgattunk és olyasmi érték jött ki, hogy kb ~5%-kal lenne alacsonyabb a hőveszteség prémium ablakok esetén, így egyértelmű volt, hogy az ablakokhoz nem nyúlunk (ahol több az üvegfelület ott nyilván többet is számít, viszont a költségek is magasabbak)

ez meg már csak egy újabb kérdés, hogy pl a melegperemes 2 rétegű ablak milyen árkülönbséget jelent az energetikai értékei mellett

One Ring to rule them all

(#120008) macilaci78 válasza ldave (#119995) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Igaza van, a csak egy oldalán festett fa hajlamos vetemedni.
Milesi, Boróka márkák jók.

A színezés nélküli fenyő gyorsan érik. Hülyeségnek hangzik, de a fenyőt érdemes fenyő színre pácolni, hogy sokáig olyan legyen a színe.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#120009) Exodion


Exodion
aktív tag

Sziasztok,

nagyon lama kerdes: hogy tudok maszkolo szalagot lehuzni ugy hogy NE tepje fol a szilikon oldalat?

Belso sarokban ragasztott vinyl illesztesi tokeletlensegeit tuntettem el eppen szurke szilikonnal. Ketoldalrol sensitive maszkoloszalag (2-3mm a saroktol mindket iranyban), szilikonnal behuztam, ujjbeggyel lesimitottam aztan ahogy szedem le a maszkolo szalagot, a szilikon oldalat feltepi. Ujjal visszanyomni ezutan meg ronda.

Az akrilt nem szedi vissza, nemertem hogy a szilikon-t miert :( . Murexin SIL 60 szilikon, de a Mapei-es antracitot is ugyanigy feltepi oldalt.

(#120010) tothjozsi96 válasza Exodion (#120009) üzenetére


tothjozsi96
addikt

Akkor kellett volna lehúzni a szalagot miután rákerült az anyag, tehát nem megvárni míg megszárad. Más, mikor elhúztad a szilikont ujjal vagy jégkrém pálcikával, akkor nedvesítetted a szilikon felületét mosószeres vízzel? Fújtál rá vagy sem? Ha nem akkor megértem miért jártál így.

[ Szerkesztve ]

(#120011) Z_A_P válasza tothjozsi96 (#120010) üzenetére


Z_A_P
addikt

akkor nedvesítetted a szilikon felületét mosószeres vízzel?

:F :F :F

OK

(#120012) Donki Hóte válasza LOTR (#120007) üzenetére


Donki Hóte
veterán

A 3 rétegű ablakok hőszigetelő képessége mintegy 20 %-al jobb, mint a 2 rétegűé, a hangszigetelő képessége kb. 30 %-al jobb, az IR sugarakat kb. 25 %-al szűri jobban. A látható fényt csak kb. 5 %-al árnyékolja jobban, tehát messze nem igaz az a néhány helyen hallható dolog, hogy a 3 rétegű ablak mögött nem élnek meg a virágok :U

Abból kiindulva, hogy télen a fűtési energia kb. 8-12 %-a távozik az ablakfelületeken, abból 20 %-ot megtakarítani nem nagy spórolás, gazdaságilag alig éri meg 3 rétegű ablakot berakni, mert a megtérülés évtizedekben mérhető. Viszont télen tényleg kevésbé "húz" a hideg egy 3 rétegű ablak mellett, illetve nyáron sem érzel különösebben meleget, ha átsüt a nap egy ilyen ablakon.

A gazdasági megtérüléstől függetlenül mi a régi ház felújítása során 3 rétegűre cseréltük az ablakokat, nem szeretjük a hideg-érzetet, ami egy hűvös felületből jön.

Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.

(#120013) szaszyka válasza LOTR (#120007) üzenetére


szaszyka
senior tag

Szia. Én 4 éve cseréltettem a régi, gerébtokos ablakokat 3 rétegű uvegezéssel ellátott 9cm vastag fa ablakokra. Szomszédom, azonos méretű, azonos tájolású lakásának ablakai 2 rétegű műanyag ablakokat rakatott be. Nekem elég bot fülem van, de ő azt mondta, hogy például nálunk sokkal kevésbé szűrődik be az utca zaja, mint nála. Lehet, hogy kamu, de elvileg a 3 rétegnek a zajcsökkentése is jobb. (Az pedig, hogy megtérül-e? A cigi, az alkohol sem térül meg, az autók is pénztemetők, mégis egy csomó ember füstöli, issza, pöfögi el a pénzét "feleslegesen". Engem megnyugtat a tudat, hogy nem vettem "sz.rt", amikor ránézek a nyílászárókra :)).

Lenovo Thinkpad X220 :D

(#120014) tothjozsi96 válasza Z_A_P (#120011) üzenetére


tothjozsi96
addikt

:F

(#120015) Novics


Novics
senior tag

Urak!

Ha már nyílászárócsere; nálunk nem rég volt, és a két ajtóküszöb alá nem nyomtak purhabot. Mivel szokták ezeket kitölteni, alátámasztani? Az egyik ajtónál hidegburkolat lesz - nyomkodjanak be csemperagasztót? - a másiknál viszont csak vinyl, az nem fogja úgy tömíteni, mint a csemperagasztó+járólap.

A fontolva haladó. - 30 felett minden nap ajándék.

(#120016) Donki Hóte válasza Novics (#120015) üzenetére


Donki Hóte
veterán

Ha már nyílászárócsere; nálunk nem rég volt, és a két ajtóküszöb alá nem nyomtak purhabot.

Nyomjál akkor be te purhabot :K

Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.

(#120017) Exodion válasza tothjozsi96 (#120010) üzenetére


Exodion
aktív tag

Nem irtam hogy vartam amig szarad :N . Szalag fel; feluletet nagyon kicsit nedvesse tesz egy nedves torlokendovel (nekem igy jobban megtapad rajta); szilikon-t rarak; ujjal lehuz; szalagot le. Szele mar jon is fol. Ennyit csinalok, se tobbet se kevesebbet. Az egesz 3-5perc a szilikon felrakasatol a szalag lehuzasig.

Es errol lenne szo:

Sokat hagyok rajta vagy mi a fene? Akrillal mar szepen megy; abba belejottem, de a szilikon feladja a lecket.

[ Szerkesztve ]

(#120018) ldave válasza macilaci78 (#120008) üzenetére


ldave
félisten

Köszi! Ha jól értem, akkor a lazúr annyival több, mint a sima pác, hogy van benne lakk is?

A Slime draws near! Command?

(#120019) kunberci válasza Exodion (#120017) üzenetére


kunberci
aktív tag

[link] 5 perctől.

(#120020) tothjozsi96 válasza Exodion (#120017) üzenetére


tothjozsi96
addikt

Ha nedvessé tetted a felületet szilikonozás előtt akkor elég egyértelmű hogy mi a probléma. Azért jön fel mert nem tud megtapadni, szilikon felhordása előtt nem lehet nedvesíteni a felületet. Miután felhordtad utána kell a szilikont nedvesíteni spricnivel és úgy eltudod húzni szépen. Tehát ez a probléma, nedves felületen nem fog megtapadni, le os szedheted az egészet.

(#120021) Exodion válasza kunberci (#120019) üzenetére


Exodion
aktív tag

Igen, ezt lattam en is. Csakhogy nekem erdes feluleteim vannak es alattam meg laminalt padlo :D.szoval ez a csontig aztatom dolog nalam nem jatszik, sem a szetnekem mint a taknot, mert az lvt paranyi kis bordaibol ki nem szedem.
Nalam maszkoloszalag ketoldalon, vizes ujjbeggyel lehuz modszer van. Csak ugye amikor a szalagot lehuzom kiderul hogy lehuzza a szilikont a feluletrol. A sarokban ottvan de az oldalat elszedi. Ha ezt megprobalom utanna lehuzni megint szalag nelkul (mint a videoban) nem egy szep egyenes szilikonozott "elt" kapok hanem egy minden bordaba beleulo cikcakkos fortelmet.

tothjozsi96: nedvesites nelkul is probaltam ugyanazt csinalja. Csak akkor a feltevessel is figyelnem kell. Nedves felulethez nalam ottmarad. Szaraz LVT-rolmeg van amikor kis hurkaban leesik es 5centivel lentebb log.

[ Szerkesztve ]

(#120022) LOTR válasza szaszyka (#120013) üzenetére


LOTR
addikt

#120012 Donki Hóte

nektek és az előzőeknek is köszi a válaszokat

One Ring to rule them all

(#120023) kunberci válasza Exodion (#120021) üzenetére


kunberci
aktív tag

Nem kell szétáztatni. Kicsit végig spricceled, és kész. Fújsz egy picit az ujjadra, és azzal is le tudod húzni. A maszkoló szalag mellett nagyon csúnya, és nem kell szilózás előtt nedvesíteni a felületet, csak utána.

(#120024) beers


beers
addikt

Sziasztok!
Ha már nyílászáró.....
Vettem egy használ műanyag ajtót, beraknám a kazánházba!
A fél délutánom ráment, mire a toktoldót, purhabot leszedtem, de a szilóval bajban vagyok! Van valami speckó anyag, ami a régi megkövesedett szilót leszedi? Spaklival próbáltam, de nem az igazi! Csiszolást kihagynám.....
:R

M&N

(#120025) tothjozsi96 válasza Exodion (#120017) üzenetére


tothjozsi96
addikt

Akkor miután belekapott a sarkaiba a szalag, spricceld át még egyszer (miután már lekerült a szalag) és egy jégkrém pálcikával húzd át, finoman. Nem kap ki belőle semmit hogyha elsőre jól lehúztad, az alsó sarkát pedig eltudod simítani vele. Jobbat nem tudok.

De amúgy én biztos nem játszanék szalaggal, a hézagba felhordod a szilikont, majd egyből bespricceled, amikor lehúzod a felesleget az már nem fog odatapadni sehova mert lespriccelted és úgy már nem tud odatapadni, tehát attól ne félj hogy majd összecseszed vele a szegélyt, vagy bármi mást.

(#120026) Exodion válasza tothjozsi96 (#120025) üzenetére


Exodion
aktív tag

Szo ne erje a haz elejet kiprobaltam. Hat orulok hogy az eredmeny konyhabutor mogott lesz :D:


Hat ez vallalhatatlan. Elhiszem hogy ez csodaszepen mukodik feher szilikonnal a feher tukorsima csempe feluleten de ez csunya. Nekem egy szep diszkret egyenes vonal kellene szilikonnal - pont olyan amit a mester festheto akrillal ugyanigy siman megcsinalok :D.

En maradnek a maszkoloszalag mellett, csak nemertem hogy miert tepi fol a szilikont mikozben az akrilt nem. Bar lehet ilyet nem is lehet amit akarok a fene se tudja.

Gyanitom a gondot az jelenti hogy az a szurke LVT a falon nagyon nem sima. Megkapaszkodik benne a szilikon es azt se ujjal se fagyi palcikaval ki nem huzom. Kapok egy hullamos cikcakkos osszevissza formedvenyt :( .

[ Szerkesztve ]

(#120027) 8th válasza justmemory (#120006) üzenetére


8th
addikt

Üdv. Nekem is szomszéd felől lenne a ház háta mögé, nem az utcafrontra így lehet nekem is elég lenne egy 120cm magasságú. Még átgondolom a dolgot. Arra voltam jobban kíváncsi, hogy kell-e betonozni az oszlopokat de ezek szerint nem szükséges. Ez jó hír. :)

(#120028) pjen válasza Novics (#120015) üzenetére


pjen
félisten

Szsrintem betont nyomjál alá.

(#120029) lemmy71 válasza 8th (#119990) üzenetére


lemmy71
őstag

Szerintem bőven elég és beton tuskó sem kell. Pár éve csináltam hasonló képen a kerítést a szülői háznál. 2,5 méteres beton szőlő oszlopokat tettem le 2,5 méterenként szintén 80 centi mélyre. Én nem ástam hanem egy kézi fúróval fúrtam ki a lyukakat, kicsit beáztattam és úgy cuppantottam bele az oszlopokat, az elején és a végén 45 fokban megtámasztottam egy oszloppal a függőleges oszlopot.

(#120030) Victoryus válasza tothjozsi96 (#120001) üzenetére


Victoryus
addikt
LOGOUT blog

Lesz redőny.. Azt meg célszerű lenne szigetelés után felrakni, ennyit mondtak. Most teljesen külső síkban van minden ablak. 1 redőnyt fizettem ki, a dolgozó szobámra. Ma se értem rá bemenni az ablakos céghez, inkább vakoltam meló után. Úgy látom a legolcsóbb obi-s Sakret nem is rossz.
Ablaknál maradva, építész nem ajánlotta a 3 rêtegűt, nem térül meg szerinte.
Összességében nem lesz rossz a ház szigetelése, alulról 20cm eps, új ablakok, falra megy majd 14cm egyszer, a tetővel meg nem tudom mi lesz. Nem beton gerendás, hanem fa, nem tudom mennyire bírná a gyapotot. Most belülről valami nádfonat van rajta, a padláson meg fogalmam sincs mi az. Lehet arról is nád tömörítve sárral? Nem tudom, még nem bontottam meg.

Eladó Lego: 42139 All terrain vehicle

(#120031) tothjozsi96 válasza Victoryus (#120030) üzenetére


tothjozsi96
addikt

Ugye azt tudod hogy így nem kell redőnyt felrakni hogyha az ablakra rátakar majd az az 5-5 centi hőszigetelés amit fentebb írtál? Az ablaktokra rátakar az 5-5 centi hőszigetelés, majd erre raknák fel a redőnylefutót, ami lehetetlen. Nem fog elférni.

(#120032) sanzi89


sanzi89
addikt

Fűtetlen melléképület tárolójához keresek ajtót. Ugyan kültérről beszélünk, de a falsík előtt van egy 2,5 méter széles fedett, terasz rész, így gondoltam olcsóbban megúszhatom a dolgot egy tömör fa beltéri ajtóval. Hő, hangszigetelés, biztonság nem fontos. Az eső kb. akkor érheti ha vízszintesen esik, nap se nagyon tűz rá közvetlenül, max a legaljára alacsony napállásnál.
Megfelelne-e egy ilyen ajtó a feladatra? Radex beltéri ajtó Marbella üveges balos borovi fenyő 90 cm x 210 cm

[ Szerkesztve ]

"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."

(#120033) macilaci78 válasza ldave (#120018) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Hogy mi van pontosan benne, nem tudom, csak annyit, hogy egyféle anyaggal 1-3 rétegben meg lehet oldani feladatot.

Azt tudd,hogy minden felületkezelés rákfenéje a felület előkészítése!

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#120034) mezis válasza sanzi89 (#120032) üzenetére


mezis
nagyúr

Nekem sokkal kisebb eresz védelmében talán 15évig is bírta az akkori idők egyetlen beszerezhető beltéri ajtaja. (Kívül, belül 5mm-es préselt valami, közte csaknem semmi.)
Az alja kezdett mállani a hótól, csapódó víztől.
Beborítottam az egészet hajópadlóval. Így már semmi nyoma az időjárásnak.

[ Szerkesztve ]

mezis

(#120035) Victoryus válasza tothjozsi96 (#120031) üzenetére


Victoryus
addikt
LOGOUT blog

Én mondtam, hogy lesz szigetelve, így kalkulálták ki. Akkor ez érdekes kör lesz megint.

Eladó Lego: 42139 All terrain vehicle

(#120036) tothjozsi96 válasza Victoryus (#120035) üzenetére


tothjozsi96
addikt

Értem, azért szerintem pontosan kérdezzél rá hogy hogy gondolkodnak, jobb most pontosan tudni, vagy lehet meglepetés ér majd mikor mégse lehet felrakni mert nincs olyan vastag az ablaktokja, az 5 centis szigetelés meg ragasztóval együtt 6-7 centi lesz már. ;)

(#120037) zoli03 válasza Victoryus (#120035) üzenetére


zoli03
őstag

Toktoldó van az ablakon?

(#120038) ldave válasza macilaci78 (#120033) üzenetére


ldave
félisten

Köszi! Most úgy néz ki hogy aki beépíti az ajtót, le is festi, csak a színt kell kiválasztanom.

A Slime draws near! Command?

(#120039) szatocs1981


szatocs1981
aktív tag

Hello, PVC külső ablakpárkány es a műanyag ablak találkozásánál a rést mivel érdemes kitolteni? Semleges szilikon vagy akril?
Előre is köszi

(#120040) LOTR válasza sanzi89 (#120032) üzenetére


LOTR
addikt

ez nem úgy működik, hogy még tok és kilincs is kell hozzá?
ez esetben kb ~80k lenne az ajtó, ennyiből, akár kültérit is tudsz venni (mellékbejárati?)

hasonlóan ahogy mezis kolléga is írta, nálunk nagyszülőknél is jó 30 éve szolgál egy hasonló beltéri ajtó egy kinti tárolón, (ilyesmi mint ez, csak akkor még sima felülettel árulták: [link]) semmi baj vele

One Ring to rule them all

(#120041) gzbotii


gzbotii
veterán

Sziasztok,

Adott egy új építésű családi ház, ahová laminált padlót szeretnénk.
A kérdés a következő: ilyenkor ajánlott egy réteg lépésálló hungarocellt lerakni, és arra egy 2-3-4cm vastag betont önteni, majd arra jön rá a laminált padló (+fólia, meg ami kell ilyenkor)? Vagy csak a lépésálló és rá a szalagparketta+sallang?

8-11mm vastag szalagparkettát szeretnénk mindenképp, ha ez számít.

Közben olvasom, hogy lépésálló (EPS) helyett jobb az XPS.

[ Szerkesztve ]

When every logical course of action is exhausted, the only option that remains is inaction.

(#120042) #68216320


#68216320
törölt tag

Sziasztok.
A műanyag ablak, lakás felöli oldaláról leszedtem a műanyag takaró "léceket", hogy megnézzem milyen állagú a purhab az ablak és a fal között.
Szerintem megfelelő, nem nyúlnék hozzá. Visszatenném a takaró műanyagokat, de nem tudom mivel rögzítsem.
Most valami 1-1.5mm vastag, 20mm széles, fehér, rugalmas szalaggal volt rögzítve. Az megfelelő lenne most is? Mi annak a neve? Vagy esetleg más kellene?

(#120043) Donki Hóte válasza gzbotii (#120041) üzenetére


Donki Hóte
veterán

Laminált padló alá stabil alátámasztó réteg kell, pl. meglévő szőnyegpadlóra sem ajánlott rárakni, a szőnyegpadlót fel kell szedni és a betonra (2-4 mm vékony alátét fóliával) kell lerakni a laminált padlót.

Szóval a lépésálló EPS-re sem szabad közvetlenül rárakni, kell a lépésálló EPS és a laminált padló közé stabil betonréteg (ami szerintem legalább 5 cm vastag).

Ha nincs hely a rétegrendben az 5 cm-es vastag betonrétegnek, akkor a lépésálló EPS-re átfedésben két rétegben 15-15 mm vastag nútféderes OSB lapot kell letenni és arra mehet a laminált padló.

[ Szerkesztve ]

Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.

(#120044) gzbotii válasza Donki Hóte (#120043) üzenetére


gzbotii
veterán

Értem, tehát mindenképpen kell a beton a szigetelésként szolgáló EPS-re.
Köszönöm a választ.

When every logical course of action is exhausted, the only option that remains is inaction.

(#120045) Stylewars_kp válasza Novics (#120015) üzenetére


Stylewars_kp
senior tag

Tenni kell alá járólap darabot. Purhab össze fog törni és meg fog hajolni a küszöb.

(#120046) Donki Hóte válasza #68216320 (#120042) üzenetére


Donki Hóte
veterán

A szalag nevét nem tudom, de stukkófixel (ilyennel, vagy pl. ilyennel) jól lehet az ilyesmit rögzíteni.

Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.

(#120047) Novics válasza Stylewars_kp (#120045) üzenetére


Novics
senior tag

:R
Meg a többieknek is.

A srácok nagyon profin dolgoztak, ezért nem gondolnám, hogy pont a két ajtó alá felejtettek el habot nyomni. Szándékosságot vélek felfedezeni benne.
Csemperagasztó mehet alá? Mert az van itthon, beton viszont - most - nincs. Meg oda egyébként is elég kicsi a rés. Esetleg kültéri önterülő? Az egyenletesebben tudná alátámasztani.

A fontolva haladó. - 30 felett minden nap ajándék.

(#120048) sanzi89 válasza LOTR (#120040) üzenetére


sanzi89
addikt

Tok jár hozzá, és a kilincs már megvan. Amikor elkezdtük felújítani a melléképületet, akkor vettünk minden ajtóra kilincset, hogy egyforma legyen. Szóval nekem pont jó, hogy nincs hozzá kilincs. Zár is van benne.

Mellékbejárati ajtókat én kb. 100k környékén láttam, ami tömör fa. Stílusban mindenképpen fát szeretnénk, csak lazúrozva lenne, ez illene a lambériás környezetbe, ahol lenne. 100k alatt fehér, műanyag kültéri ajtókat láttam csak, de az nem tetszik.

Így maradt fenn a rostán a linkelt OBI-s ajtó. Asszonynak tetszik, nem kell rendelgetni, ránézésre normálisnak tűnik, remélem tartós is lenne. A kérdésem erre irányult, de úgy tűnik, hogy megerősítettetek a kérdésben, köszi!

"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."

(#120049) Z_A_P válasza Novics (#120047) üzenetére


Z_A_P
addikt

Szándékosságot vélek felfedezeni benne. Csemperagasztó mehet alá?

Miert nem hivod fel oket megkerdezni? :F

OK

(#120050) Stylewars_kp válasza Novics (#120047) üzenetére


Stylewars_kp
senior tag

Én beépítéskor tettem alá két darab járólapot. Így megfelelő magasságba kerül. A kimaradt űrt pedig purhabbal oldottam meg. Másik oldalról még a burkolatot alá akarom tolni, mert maradt ott kb 1-2 cm.

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Építő/felújító topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.