Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Építő/felújító topik (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#86001) Misi1980 válasza aujjobba (#85996) üzenetére


Misi1980
senior tag

Én most építettem be a tetőteret úgy hogy raktam párazárás céljából hőtükör fóliát a mennyezetre és a falakra is.A ház kívülről szigetelve van.Napi 10perc szellőztetéssel 45%-os páratartalom van a tetőtéri szobákban.

AceVentura;Az univerzális kéménynek kb 10.000ft/méter a füstcső és az idomom is kb ennyibe kerülnek.A gyári kéményeknek nem tudom az árát.

[ Szerkesztve ]

(#86002) ctrlaltdel13 válasza Misi1980 (#86001) üzenetére


ctrlaltdel13
őstag

Jól írtad párazárás céljából, de a párafékező képesség nem ugyanaz mint a párazárás. sd érték.

(#86003) Nerazim válasza föccer (#85995) üzenetére


Nerazim
őstag

Bocsi lehet figyelmetlen voltam, de a páradiffúz fólia alulra minek? Akkor már mindegy ha nem rak semmit, nem? Úgy értem, hogy könnyebb átjutnia a párának, ha nincs semmi mint ha egy kis ellenállásó fólia van nem? Vagy pont ez a lényeg, hogy csak a pára egy részét engedje át? Csak azért kérdezem, mert nálam is hasonló a szitu annyi különbséggel, hogy nálunk már le lett rakva a hőszigetelés előtte viszont fel lett verve az agyagtapasztás (mai fejjel már lehet nem verném fel->hőtároló tömeg) és a gerendák közé tettük a hőszig. ezért nagyon nem is tudtunk volna fóliát rakni. Illetve amit Csabroncka írt sztem úgy esetleg megodlható utólag, hogy alulról van rögzítve, így a gerenda is védve van.

Be my computer.. Baby I'm a user!!

(#86004) AxBattler


AxBattler
félisten

Üdv!
Újfent mosdós kérdések... :D
- mosdókagylóba nyomógombos leeresztő ajánlott? Melyik márka?
Most láttam egy barátomnáé széles fejeset, és megtetszett, csak nem tudom, mire kllene figyelnem?
- csőszifon, vagy búraszifon?
- külön mosógépnek szifont milyet?

"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." KERESEM: Lian Li PC-C50, Silverstone Milo ML03 ..............................................................................................

(#86005) AxBattler


AxBattler
félisten

+ keskenyebb elektromos törölközőszárító mennyire ajánlott?

"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." KERESEM: Lian Li PC-C50, Silverstone Milo ML03 ..............................................................................................

(#86006) Pikkolo^^ válasza RohamDroid (#86000) üzenetére


Pikkolo^^
addikt

Le akarja rántani. Nekem 15 méterre mondtak 400-at.

(#86007) Flowtation válasza emre (#85973) üzenetére


Flowtation
őstag

és
(#85990) Misi1980

Köszi a csőtermosztátos válaszokat. Közben rájöttem, hogy hülyeséget írtam, a lényeg csak az lett volna, hogy a régi helyen eléggé fel kellett fűteni a kazánt, volt, hogy 70 fok körülire, mire bekapcsolt a csőtermo 30 fokon. De lejjebb meg azért nem akarom venni, mert 30 fokos vizet nem tudom kell/érdemes-e még keringtetni. De lényeg, hogy a mostani helyen jobb lett mindenképp.

Keresek: D-link covr-1102 2 pack routert.

(#86008) RohamDroid válasza Pikkolo^^ (#86006) üzenetére


RohamDroid
aktív tag

Csúnya dolog ez... Engem az ablakosok akartak :)
6 rétegű argon gázos ablakunk lesz végül beépített szellőzővel egyedi méretben gyártva+bejárati ajtó, az ablakokon rolós szúnyogháló és műanyag redőny.

Az egyik ajánlat szereléssel egyedi gyártással 750 (ezt választottuk Aluplast ablakok lesznek) a legjobb az volt hogy volt ajánlat 310 ezerért is azt mondta a faszi mindent beraknak 2,5 óra alatt + dísz léceznek is mondom a friss púrhabra belécezik az ablakot? "persze nem lesz annak baja" :O
De a legjobb a 2,4M Forintos ajánlat volt. Azon hangosan felröhögtem és hetekig hívogattak hogy akkor miért nem választottam őket.

Üdv.: Csaba

(#86009) rlazol


rlazol
addikt

Sziasztok!

Még mindig a vízmelegítő téma...
4.4 kW-os átfolyós vízmelegítő hány Amperes biztosítékot kér? 16A van benn, a bővítés nem éri meg, mert a biztosítéktáblát is cserélni kéne, mivel öreg. Elég az?

Az orvosom szerint elmebajban szenvedek. Ez butaság. Minden percét élvezem!

(#86010) pjen válasza rlazol (#86009) üzenetére


pjen
félisten

Sajnos az karcsú lesz,legalább 20A kéne.

RohamDroid.Hozzánk jött 2 ember reggel kilenckor,7 ablakot cseréltek,tokkal vonóval,csak festő kellett utánuk.Délután háromkor elmentek.

[ Szerkesztve ]

(#86011) fero02 válasza rlazol (#86009) üzenetére


fero02
veterán

4400:230= 19.13. Tehát 20A.

bővítés nem éri meg, mert a biztosítéktáblát is cserélni kéne, mivel öreg.

Vezetékek, kötések állapota? ÁVK van? :U

(#86012) emre válasza Ace Ventura (#85998) üzenetére


emre
veterán

Említettem a TRICOX kéményt, nem kérdeztél rá?

Ez durván sok. Itt vannak árak, kérj részletes listát és ellenőrizd le mit akar megvetetni veled.

A stabil diktatúra ugyanúgy társadalmi alku eredménye, mint a stabil demokrácia, csak az alku logikája más.

(#86013) emre válasza Flowtation (#86007) üzenetére


emre
veterán

Ha 70 fokos előremenővel lett tervezve a rendszer akkor fel kell fűteni a kazánt 70 fokra, mert alacsonyabb hőmérsékletű vizet tök felesleges keringetni benne. A csőtermosztát azon a hőmérsékleten kapcsolja a szivattyút amire állítod, hogy ne a hideg víz legyen keringetve, és ne hűljön vissza túlságosan a kazán.
A helyedben visszaszámolnék a radiátor és szobaméretetekből, hogy kb. milyen előremenővel lett tervezve a rendszer. Mondjuk ha ilyen időben kell a 70 fokos víz akkor a komoly hidegben gőzzel fűtesz?

Valószínűleg nyugodtan visszatekerheted a termosztátot 50-60 fok környékére.
A szivattyút milyen fordulaton használod?

A stabil diktatúra ugyanúgy társadalmi alku eredménye, mint a stabil demokrácia, csak az alku logikája más.

(#86014) Nerazim


Nerazim
őstag

Ha már kazán téma, nálunk kondi gázkazán van 55 fokra van állítva, ezzel érdemes játszadozni, h pl 50-re leveszem. Van értelme?

[ Szerkesztve ]

Be my computer.. Baby I'm a user!!

(#86015) zsoika válasza aujjobba (#85996) üzenetére


zsoika
addikt

Itt még senki nem hallott Aereco és Helios automata szellőztető rendszerekről?
Segéd energia nélküliek.

(#86016) Flowtation válasza emre (#86013) üzenetére


Flowtation
őstag

Nem jól fogalmaztam. Amikor befűtök a kazán órája szerint 70 fokos víznél kapcsolt be a csőtermosztát, ami viszont 30 fokra volt állítva. Tehát nem kell mindig 70 fokos víz, csak ezt a nagy különbséget szerettem volna azzal csökkenteni, hogy közelebb raktam a termosztátot. Így pontosabban tudom szabályozni, erről beszéltünk előbb. Ilyen időben elég lenne szerintem az 50 fok körüli víz is bőven, de valamiért - valszeg béna vagyok - nem sikerült még belőnöm rendesen a kazánt úgy, hogy kapjon levegőt, de azért ne is lobbanjon el a rárakott fa. Egyébként vegyestüzelésről van szó, egy viadrus öntvény kazánom van, 5 tagos, tervezés itt nem volt, mivel amikor megvettük a házat, már készen volt a rendszer, csak vegyes kazán nem volt, azóta hál Isten nem kellett hozzányúlni, csak radiátor csere volt.
Az ideális állapotot kellene megtalálnom, mert van huzatszabályzó, ami az alsó ajtót vezérli, meg van a kéménycsőben is egy pillangószelep, a kettő helyes beállításával próbálkozom.
A szivattyút a legalacsonyabb fordulaton használom, mert este mikor már csend van hallani az áramló vizet. Egyébként idén sikerült rendesen beszabályozni a radiátorokat is, eddig az emeleten tök meleg volt, lent meg nem, a félemelet pedig még hidegebb.

Keresek: D-link covr-1102 2 pack routert.

(#86017) Rotyi válasza Ace Ventura (#85998) üzenetére


Rotyi
aktív tag

Így első hallásra "picit" sokallom.
Attól függ mi van benne, és milyen határidővel. Gázterv, gáz meo kell? Milyen kazán? Hol van ez helyileg?
Akár privátban is írhatsz.

Ami majdnem az, az nem az!

(#86018) emre válasza Flowtation (#86016) üzenetére


emre
veterán

Az gond, nálam kb. 5 fok különbség van. Tehát most 55 fokra van állítva a termosztát, a kazán meg max 60 fokos amikor kapcsolt. Én nem állítgatnám hogy jó legyen hanem kicserélném egy másik csőtermosztátra mielőtt megforralja a vizet a kazánban.
Egyébként van beépítve valamilyen biztonsági lefúvó szelep, vagy hidraulikus váltó, hogy üzemzavar esetén ne robbanjon fel a kazán?

A stabil diktatúra ugyanúgy társadalmi alku eredménye, mint a stabil demokrácia, csak az alku logikája más.

(#86019) runner 125 válasza Flowtation (#86016) üzenetére


runner 125
nagyúr

Nem egészen értem, de akkor valószínű rossz a csőtermosztát.
A vegyes kazán közvetlen előrmenőjén kb másodpercek alatt éri el a kazánvíz hőmérsékletét, szerintem azon a fél méteren szakaszon tök mind1 hova rakod. De, az h a csőtermosztát 30 fokra van állítva, és akkor indul el, ha a kazánban már 70 fokos a víz, hát az elég furcsa.
A régi fűtésünknél ugyanilyen Viadrus kazán volt, annyi h az 6 tagos volt, de 60 fok körüli előremenőre volt állítva a csőtermosztát mindig, a kazán órája szerint alig pár fok eltérés volt csupán.

Egyébként sajnos a direkt vegyesfűtésnek pontosan ez a nagy hátránya.. h puffer nélkül gazdaságtalan és kevésbé komfortos, noh meg szabályozható.
Viszont a meglévő vegyespufferesítése, közel 2M ft.. noh tavaly év végén itt mondtam, h befejeztük. Nem éri meg fával fűteni manapság, ekkora plusz kiadás mellett meg pláne és akkor még nem beszélve arról, h az ember megveszi a fát, behozatja, ledaruzzák, felemeli, összevágja, megint felemeli, talicskára teszi, betolja, lerakja, majd a kazánra megint felemeli és ráteszi. 4x fogod, mire kazánra kerül, és akkor hol van a vágással töltött idő, munka, a lánc, a benzin, az olaj amit fűrész megeszik, aztán kelhetsz hajnalba h befűts, meg még éjjel tenni rá h ne hűljön le reggelre a ház.. folyton füstszagú a ruhád, hamuzás, áh..
Index forumon van vegyeskazán topik, annó nekem azt írták többen is, h még akkor is olcsóbban jövök ki, ha van erdőm (de nincs), eladom a fát és gázzal fűtök, mintsem megveszem és a fenti procedúrát végigjárva fűtök.

Noh meg azt a 2M-t inkább jövőre napelembe rakom.

"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

(#86020) pjen válasza zsoika (#86015) üzenetére


pjen
félisten

Én kinyitom az ablakot,ajtót,naponta többször és üde friss levegő van a lakásban.Nem érdekel ha egy kicsivel több a fűtés számla.

(#86021) runner 125 válasza DoItYourself (#85994) üzenetére


runner 125
nagyúr

Nem, de egy panel ritkán nagyobb ekkora alapterületnél, de majd jön és beszámol róla. :)

De egyszerű matek, ha 15cm magasak a gerendák, akkor 55 m2-nál 8,25 m3, és ebből lejön a gerendák térfogata..
20-30 m3 családi házaknál szokott kijönni aljaztcserekor..

föccer

Oda kell rá egy kicsit figyelni télen. Teregetés, főzés, szellőztetés.. ha nincsventil, fürdőbe és konyhába 1-1 elszívót kivezetni.. igen, ez mind ok okozat és költség, de idővel közel tökéletessé és gazdaságossá tehető egy vályogház is. Emellett egy áltagos páratartalom mérővel folyton ellenőrízhető és az is biztos h megfelelő hőszigetelés mellett napi szellőztetetéssel nem kerül többe "újra" felfűteni a levegőt, mint ha szigetelen házba havi 60-70.000ft-ot fizet gázra...
A falak addigra átmelegszenek, a belső tér pedig pikk pakk újramelegszik.

Ace Ventura

Nem olcsók a gyári kémények, viszont írasd le vele, h miből áll az ő árajánlata. Egyszerű példa, Vaillant-ból pl 2db 45 fokos fordító 14k.. majdnem eldobtam én is az agyam, aztán kb 2 szar dupla falú műanyag elem az egész. De ha csak nem tizenmétert kell kivezetni, akkor a 150-et sokallom.

Pontos listám, csak h legyen viszonyítási alapod:
(Az árak br. árak)

303918 1 db 10 028ft
Vaillant 60/100 mm-es ellenőrzőidom, alu/pps

303903 2 db 16 952ft
Vaillant 60/100 mm-es koncentrikus hosszabbító cső, 1000mm, alu/pps

303911 2db (1 csomag) 13 490ft
Vaillant 60/100 mm-es Koncentrikus 45 könyökidom, alu/pps

20220656 1 db 19 340ft
Vaillant 60/100 mm-es Függőleges tetőátvezető rendszerhez, alu/pps

303980 1 db 12 774ft
Vaillant univerzális magastető gallér

Kb. 73k és ez egy relatív alacsony tető, kevés idommal és csővel megoldották a kivezetést.

A lényeg, ha megvan a pontos db szám (hány méter egyenes cső, fordító, tetőkivezető, végelem, stb.), nézz körbe a neten te is. Spec. én megbeszéltem a fűtésszerelőmmel annó minent, h írja össze mi kell, és beszerzem.

megatherm.hu
kazanwebaruhaz.hu
ventil.hu

Kb. ezeket találtam a legkedvezőbb árú webshop-oknak.

[ Szerkesztve ]

"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

(#86022) macilaci78 válasza AxBattler (#86004) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Nekem volt ilyen klikk-klakk szifonom, mókás, de nekem tetszett. Hamarabb vízkövesedik, a perem alatt megül a dzsuva, ha egy akármekkora ékszert beleejtesz, rögtön el is tűnik. És nem csak a fülbevaló fül mögötti rögzítője tartozik ide, hanem karikagyűrűtől kezdve sok minden.
Szép, elegáns, nem kell eldugdosni a fekete gumidugót, de én nem éreztem, hogy ugyanilyenre van szükségem az új bútornál is.

Grohéval nem lesz gondod, szaküzletben 7-10 k körül mennek a jobbak.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#86023) zsoika válasza pjen (#86020) üzenetére


zsoika
addikt

Valamikor nyáron volt nyitva ablak . Az automata,szellőzők elvégzik a nyitogatást helyettem. Hygro szabályzásúak ,tehát párára nyit ,majd zár...mindig csak annyit enged be amennyi friss levegő kell. Persze ezt is méretezni kell. Nekem egy ezzel foglalkozó cég tervezte meg és én csináltam a bemarást +felszerelést az ablakokra(a szellőzőket tőlük vettem).
Mondjuk a dolog ott kezdődik hogy alap egy páraelszívó a konyhában és szárítógép a túl nagy páraterhelés ellen .

(#86024) Pttypang válasza zsoika (#86023) üzenetére


Pttypang
veterán

De hova helyezed a paramentesitot mondjuk egy panelban?

Everybody lies.

(#86025) zsoika válasza Pttypang (#86024) üzenetére


zsoika
addikt

"paramentesitot" ? Ilyenre gondolsz ?
Amiről én beszélek az az ablakba van marva és onnan enged be friss levegőt ha van kivezető is. A panelban van kivezető (központi tetőventi) a fürdőkben és a wc-ben.
Régi típusú ablaka nem kell az szelel anélkül is.
A páramentesítő gépet meg a száradó ruhák mellé.

[ Szerkesztve ]

(#86026) pjen válasza zsoika (#86023) üzenetére


pjen
félisten

Nekem nincs gondom a párával.Már üzemel egy nagy akvárium és egy szoba szökő kút.így tudtam feltornázni 50% ra.Viszont,hogy én mennyire szeretem a friss levegőt azt én akarom eldönteni.Viszont van elszívóm,a kamrában ventilátor,a velux tetőtéri ablakok szellőzői mindíg nyitva vannak+konyhában a vizmelegítő is kéményes.

[ Szerkesztve ]

(#86027) Pttypang válasza zsoika (#86025) üzenetére


Pttypang
veterán

A paramentesito gepre gondoltam fokent.
Akkor azt a furdoszobaba? Gondolkodom, hogy mivel a furdoszobaajto a vejarati ajtora nyilik, ezert egy toloajtova alakitanam a meglevo ajtot, vagy hasonlo megoldas.

Oda teregetek, igy nekem is az jutott eszembe eloszor.

Everybody lies.

(#86028) Morris válasza zsoika (#86023) üzenetére


Morris
veterán

Nálunk ugyanígy van minden :))

(#86029) macilaci78 válasza Pttypang (#86027) üzenetére


macilaci78
nagyúr

A páramentesítő gépek nem nehezek, a levegőnek meg tök mindegy, hol helyezed el. Simán felrakhatod egy polcra is. Beállítod 50%-ra és ha eléri, kikapcsol.
A fürdőben azért is jó, mert van lehetőséged szifonba csatlakoztatni és nem kell a tartályt ürítgetned. Egyszer felrakod, bekötöd, beállítod és le van a gond. :K

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#86030) emre válasza Ace Ventura (#85998) üzenetére


emre
veterán

Ariston árjegyzék 2018
Innét ki tudod keresni mi mennyibe kerül eredeti alkatrészekből. Égéstermék elvezetés 6-ik oldaltól.

A stabil diktatúra ugyanúgy társadalmi alku eredménye, mint a stabil demokrácia, csak az alku logikája más.

(#86031) Nerazim


Nerazim
őstag

Wc-be/mosogató tálcába ti szoktatok önteni valami tisztítószert, hogy megelőzzétek az esetleges eldugulást/lerakodást? Ha igen mit?

Be my computer.. Baby I'm a user!!

(#86032) runner 125 válasza Ace Ventura (#85998) üzenetére


runner 125
nagyúr

Jah és azt el is felejtettem, h ha ez a márka engedélyi az univerzális kémény, akkor nyilván abból építtsed meg, az pedig a gyári kémények ára alatt van minden esetben!

"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

(#86033) RohamDroid válasza pjen (#86010) üzenetére


RohamDroid
aktív tag

Nemsemmi :R Nálam két nap lesz a csere sokat kell vésni meg megfogóhálókat kirakni mert a második emeleten fognak szerelni. Elég alaposak a hírük szerint. Remélem ez nálam is így lesz :))

A legdurvább része eddig a felújításnak a két réteg festékre tett 3 réteg tapéta levakarása volt. Konyhában mindenhol ez volt még a plafonon is. (elég bizarrul nézett ki a konyha, mert takarítani nem nagyon szeretett az előző tulaj....)

Viszont ami nagyon bánt a lakással kapcsolatban az az, hogy a gáz be tápnak nem tudom elzárni a csapját.. gondolom be van rohadva.. az előző tulaj állítása szerint sosem mozgatta meg. 2011-ben volt óra csere akkor gondolom még működnie kellett. Van erre valami trükk, hogy hogy lehetne megmozdítani anélkül, hogy károsodjon? (nem szeretném ha eresztene stb. szóval nem nagyon nyúltam hozzá, de konvektorokat szeretnék majd cserélni + az átfolyós gázkazánt le szeretném cserélni elektromosra. Az előzőnek a csövét viszont szeretném eltüntetni, de amíg a gázt nem tudom elzárni addig nem tudom elvágatni a csövet...

Egyébként van valakinek véleménye erről a termékről > Ariston Velis Evo 50.
Erre szeretném a gázosat cserélni.

Köszi hogy elolvastad a hosszú irományomat, szép napot! :R

Üdv.: Csaba

(#86034) AxBattler válasza macilaci78 (#86022) üzenetére


AxBattler
félisten

Ezeket találtam... 1, 2
Gondolom búrás szifonnal nem olyan nagy gáz, hogy "eltűnik" benne minden...

"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." KERESEM: Lian Li PC-C50, Silverstone Milo ML03 ..............................................................................................

(#86035) Flowtation válasza emre (#86018) üzenetére


Flowtation
őstag

Az igazat megvallva erre nem is gondoltam, hogy rossz lehet. Persze van lefúvó szelep, ilyen esetekre. Én azt gondoltam, nehez(ebb)en bír megmozdulni a víz, mivel a szivattyú nem engedi, azért ez a nagy különbség, meg a távolabb lévő termosztát miatt. De az is igaz, hogy az előremenő sem vékony, szal igazad van, keresek csőtermot! Van ajánlott?

(#86019) runner 125
Igazat adok Neked, de nálam mindenféle korszerűsítés 2 Mft-al kezdődne. Először is a ház szigeteletlen, egyelőre fent vannak műa. ablakok és belső szigetelés, lent még semmi. A padlás is teljesen csupasz. A puffer ahogy mondod, az is annyi. A gázkazánom egy 10+ éves Saunier Duval F24, ami szerintem elég gyengécske a ház méreteihez képest, tartós mínuszban nem bírja a fűtést. Persze ha a ház rendben lenne akkor talán oké. Lehet hülyeség, de nekem teljesen más meleg van fával mint gázzal. A procedúra nagyjából helyes, de eddig mindig meg tudtuk oldani ezeket, időben kell és nem olyan nagy munka. De számolgattam már párszor, kb. 200 eFt-ból ha van fa, az nekünk elég egy télre (nagy szélsőségek nélkül persze), de gázzal sehogy sem tudom kihozni. Édesanyámék kb ugyanekkora házban laknak, most tértek át átalányra, 30k/hó, pedig csak ketten vannak, szóval szerintem nem éri meg nekünk a gáz, jelen állás szerint. Ha majd rámdől az OTP és sikerül hellyel-közzel korszerűsíteni, megváltozhat a véleményem. Amúgy tudom nem a legjobb megoldás, de mindig van otthon pár mázsa szenem, na ha azzal bedurrantok, akkor aztán van meleg, de ezt csak nagyon ritkán, ha tényleg marha hideg van. De amúgy no offense, a tapasztalataimat írtam le.

Tőled is: van jó tipped csőtermosztátra?

Keresek: D-link covr-1102 2 pack routert.

(#86036) rlazol válasza fero02 (#86011) üzenetére


rlazol
addikt

fero02 - mi az az ÁVK?
szerdán verik szét az egészet, új biztosítéktábla stb, de a villanymester azt mondta, hogy az órát is cserélni kéne, emiatt nem éri meg a vezetékbővítés.

Az orvosom szerint elmebajban szenvedek. Ez butaság. Minden percét élvezem!

(#86037) zsoika válasza rlazol (#86036) üzenetére


zsoika
addikt

Áram-védőkapcsoló, fi relé

(#86038) macilaci78 válasza RohamDroid (#86033) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Ettől a gáztól ne félj! Ha csövet vágsz, akkor gázterv, elviszik az órát, plombálják a csonkot, majd ha kész vagy és megvolt a meó, akkor visszarakják. Összesen 30-50k + ugye a terv, munka, stb.

Nálam is ezt akarták, pedig nálam csak egy átfolyós bojlert akartam levenni és oldható menetes kötést akartam ledugózni. De nem úgy van az!

Persze órát visszarakni csak a hatályos szabályozások szerint lehet, vagyis mágnesszelep a nyílt lángú fogyasztókhoz, konvektorhoz kémény, meg hogy ma még lehet egyáltalán konvektort beüzemelni?

Gázcsapra visszatérve: volt olyan albérlet, ahol a csap a sarokban volt, sima "T" alakú, nagyon nehezen lehetett hozzáférni, kicsi erőkarral. Levettem a csap tekerőjét, bementem egy szerelvény-szaküzletbe és vettem egykaros tekerőt 20 centis erőkarral. Így már a lányok is tudták könnyen zárni.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#86039) macilaci78 válasza AxBattler (#86034) üzenetére


macilaci78
nagyúr

Nekem az utóbbi fazon volt emlékeim szerint, a bútorral adták.

Ja, még amivel szoptam, de sokat: a csepegés. Kb 5-6 alkalommal szedtem szét és raktam össze, mire cseppmentes lett. A fajansz alatt a gumitömítést felfelé nyomó anya és a menetes nyak között szivárgott a víz. Ökör mennyiségű tömítőzsinór és teflonszalag oldotta meg a problémát.
Annyi nem folyt, hogy a padlón is látszódjon, kiszáradt volna a fiókban... Ja, lakásfelújításkor a gépész, tehát szakember rakta össze.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#86040) rlazol válasza zsoika (#86037) üzenetére


rlazol
addikt

ja, hogy az!
fogalmam sincs... mire jó az? Gondolom, ha kell, akkor a villanymester majd berakja, remélem.

Az orvosom szerint elmebajban szenvedek. Ez butaság. Minden percét élvezem!

(#86041) canniball válasza Flowtation (#86035) üzenetére


canniball
nagyúr

Nálam is pont így (30/70) volt a csőtermosztáttal, egy ilyenre cseréltem, ez tökéletes.

https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...

(#86042) mokus1


mokus1
addikt

Hálószobába beépített tolóajtós szekrényt szeretnék. 3 toloajto lenne.Ennek a kozepebe szeretnék egy tvt tehat a középső ajto mögött lenne. Arra gondoltam hogy olyan tükröt kéne odatenni ami kívülről tukor belulrol viszont ha bekapcsolom a tvt akkor atjon rajta a kep. Ennek a tukortipusnak mi a neve? Illetve ti hogy oldanatok meg?

(#86043) fero02 válasza rlazol (#86036) üzenetére


fero02
veterán

Nincs összefüggés a 2 dolog között. 10A-hez és 32A-hez is jó elosztó kell, ÁVK-val és megfelelő értékű kismegszakítókkal + vezetékekkel.

(#86044) zsoika válasza mokus1 (#86042) üzenetére


zsoika
addikt

Egy üveglapot tennék oda és tetetnék rá tükrös fóliát....de van ilyen üveg is gyárilag (reflexiós)

[ Szerkesztve ]

(#86045) emre válasza Flowtation (#86035) üzenetére


emre
veterán

ilyen Siemens csőtermosztátom van

A stabil diktatúra ugyanúgy társadalmi alku eredménye, mint a stabil demokrácia, csak az alku logikája más.

(#86046) macilaci78 válasza mokus1 (#86042) üzenetére


macilaci78
nagyúr

A legtöbb TV-nek infra távja van, a tükrös, de még a sima üvegen sem megy át a jel. Persze, okos TV-re van app. :K
Arra számíts, hogy mind a fényerőből, mint a színekből el fog venni ez a megoldás, nem beszélve arról, hogy a csukott szekrényben megtermelt hő ott is marad és elég szekrény hangja is lesz.

Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!

(#86047) Ferike81 válasza macilaci78 (#86046) üzenetére


Ferike81
senior tag

+1
Arról nem is beszélve, hogy kívül és belül is tükröződni fog. Belül villog a szekrény, kívül tükröződni fog minden.

[ Szerkesztve ]

Nem mindegy, hogy egy okos hülyéskedik, vagy egy H.Ü.L.Y.E. okoskodik.

(#86048) RexpecT válasza mokus1 (#86042) üzenetére


RexpecT
addikt

A hang se fog az előnyére változni az biztos.

Szerk:
Most látom, hogy macilaci78 ezt is írta többek között.

[ Szerkesztve ]

(#86049) mokus1 válasza macilaci78 (#86046) üzenetére


mokus1
addikt

Ezekben igazad van, hang mondjuk nem problema hangszóróval.
Mit javasolnatok helyette? Vagassam inkabb ki es legyen ott lukas a szekrény?

(#86050) zsoika


zsoika
addikt

(#86048) RexpecT
(#86047) Ferike81
(#86046) macilaci78
Olyan kishitűek vagytok ;]
Nem azt kérdezte hogy nem lehet megcsinálni! A hangot ki lehet vezetni HDMI ARC-n erősítőre akár. A távi megoldható wifin. Hőt alig termelnek ezek az új TV-k és a szekrény hátuljára lehet csinálni szellőző nyílást...stb. A visszatükröződés elkerülésére pedig a tv képernyőjére körbe bársony vagy egyéb puha anyagból tenni kell keretet , akkorát hogy a üveghez érjen....így nem tud oldalt kimenni a fény.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Építő/felújító topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.