Hirdetés

2024. május 21., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-26 14:36:02

LOGOUT.hu

Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#70351) kentucky


kentucky
őstag

Sziasztok! Szerintetek ez milyen bringa?

(#70352) Valkűr


Valkűr
őstag

Ma 10:20-kor egy Szeged-Vásárhely és valamikor vissza Szeged bringatúra valaki? Igazodunk a sebességhez, nem hagyunk ott senkit! Hozz hideg kaját vagy csokit, de ott is tudunk enni. Kell víz, tartalék gumi sem árt, sosem lehet tudni :) Láthatósági mellényt is kell, de jó bármilyen fényvisszaverő csíkkal ellátott öltözet vagy kantár is mert van egy szakasz ahol ki kell menni a főútra ami majd becsatlakozik a bringasávba. Sisak nem kötelező, csak 40 felett és itt nem a korodra gondolok :)

Olajbányásztéren a nevezett időpontban a térerő hambisnál van a tali...

[ Szerkesztve ]

iPhone 15 Pro Max, iTab Air 5

(#70353) ivana válasza ghost364 (#70350) üzenetére


ivana
Ármester

Bringagyalogon nem kötelező menni én sose szoktam ha jó az út. Amúgyis, borzasztó, hogy az előírást nem tartják be a bicikli út szélességére ami 2,5m ír elő, amin simán elférne 3 akármilyen bringa egymás mellett meg 4 outis is akár.

(#70354) ivana válasza kentucky (#70351) üzenetére


ivana
Ármester

Egész kellemesnek tűnik, viszont a sor, tányérok, lánc elég kopottnak látszik.

(#70355) szebe válasza Jester01 (#70344) üzenetére


szebe
őstag

"A kedves nyaralók mondjuk a sima utcákat is képesek teljes szélességben elfoglalni."

Kiegészítés: és jó magasról tesznek arra, hogy ott autó/bringa/rajtuk kívül bárki bármivel szeretne közlekedni.

"ha ledobsz a Mecsekbe egyszer késsel, meg egy banki terheléssel, én megiszom a h*gyomat, megeszem a lárvát, de akkor is fizetem a villanyszámlát"

(#70356) rétisün válasza szebe (#70355) üzenetére


rétisün
veterán

ehhez nem kell nyaralónak lenni, erre többedmagával akármelyik gyalogos képes :(((

war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!

(#70357) kentucky válasza ivana (#70354) üzenetére


kentucky
őstag

Köszi, akkor keresek tovább :K

[ Szerkesztve ]

(#70358) fpeter07


fpeter07
veterán

Időfutamverseny milyen volt? Nem lehet konnyu beosztani az eor rajta.

(#70359) ghost364 válasza ivana (#70353) üzenetére


ghost364
senior tag

Ott kötelező, mert van kint kerékpárral behajtani tilos tábla, de csak 200 méteren, annyiért meg nem érdemes kacskaringózni. (Tulajdonképpen mindnekinek lassabb, mert biciklivel meg kell várnod az autókat, autóval meg nem kéne elütni a kerékpárosokat)

(#70360) Runner_fxr válasza ghost364 (#70350) üzenetére


Runner_fxr
Ármester

Hát nem tudtad? :) "Magyarországon az egy főre jutó bunkók száma kettő"
Tulajdonképpen már nincs is értelme felhúzni magunkat bármi nemű primitívségen, megszoksz vagy megszöksz. Kb ennyit lehet tenni.

Engem ami leginkább kiakasztott, hogy sokszor 5 percig is állok a zebránál mire megáll valaki átengedni.
Melóba menet, rendszeresen át kell mennem egy forgalmas zebrán ahol egy 2 sávos főút van. Nagy szerencse kell hozzá, hogy hamar átengedjenek. Aztán ha az egyik sávban kegyeskednek is megállni, attól még a másik sávban simán halad tovább a kocsisor. Nem egyszer volt olyan, hogy megáll a külső sáv, elindulok a zebrán, majd az autó takarásából 60-al átsuhan előttem egy autó a másik sávban. Miután megpillant a szeme sarkából satufékkel megáll a zebra után, mintha az bármit is számítana. :) Olyan is volt, hogy satufékkel megáll a zebra előtt, a mögötte lévő meg telibe vágta és átlökte a zebrán előttem. Teljesen érthetetlen számomra, hogy embereknek mi jár a fejében, amikor látja, hogy áll egy kocsisor a zebra előtt, erre ő még átslisszol a másik sávban gyorsan, nem foglalkozva azzal, hogy akár egy babakocsit is kitolhatnak elé.
Persze én ezekre számítok, ha megbíztam volna az autósokban, már kb 10-szer kinyírtak volna ott.
Volt idő amikor annyira felb@szták az agyam, hogy pár perc várakozás után beijesztettem, amikor már majdnem a zebra előtt volt egy autó kitoltam egy húsz centire a bringát majd gyorsan visszahúztam. Ilyenkor ijedtségükben átrántják a kormányt a mellettük lévő sávba. Majdnem baleset is lett belőle, bár megérdemelnék, de inkább felhagytam ezzel, kivárom türelmesen a sorom, és b@szok az egészre, mást úgy sem tudok tenni. Már nem is küldöm el a kurv@ anyjába ha ki akar nyírni, csak nevetek a seggfejeken. :)

[ Szerkesztve ]

(#70361) -=RelakS=- válasza Runner_fxr (#70360) üzenetére


-=RelakS=-
veterán

Pár hónapja volt KRESZ oktatásunk, amolyan frissítés.

Nem csak az derült ki, hogy bringán is büntetik a telefon nyomkodását (kézben tartott mobiltelefon a megfogalmazás, de az sem jó, ha rögzítve van a bringához :Y ), hanem az is, hogy ha zebra előtt álló autót látsz, akkor neked is meg kell állnod. Akkor is, ha ez a szembe sávban van. Azt nem részletezték, mi az a jel, amikor el lehet indulni, de feltételezem, hogy ha kitisztult a zebra, akkor mindenki elindulhat akkor is, ha a másik még totojázik :DDD

Zebrán átkelésnél meg egyre kevesebbet akarok arra várni, hogy kitisztuljon az út, ezért ha forgalom van, leszállok, tolom. Amikor meg bringán ülve várom, hogy kitisztuljon az út, a jónép meg megáll, hadd menjek, akkor meg úgy meglepődök, hogy majd felborulok induláskor :W :DD

Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__

(#70362) ígyvanferi válasza Runner_fxr (#70360) üzenetére


ígyvanferi
addikt

Nekem épp, hogy egész jó tapasztalatom van az utóbbi pár évből a zebrán átengedést illetően. Pedig férfiember vagyok, így arra se foghatom, hogy nagyok a melleim, ezért előzékenyek.
Mondjuk nem Pestről van szó, hanem Győr, meg Cegléd, de előbbi mégis csak nagyváros.

(#70363) Pttypang válasza Runner_fxr (#70360) üzenetére


Pttypang
veterán

Belefasultunk szerintem mind, mar nem zavar egyikunket se komolyan, ha ilyennel talalkozik, nem tudom, ez mennyire jo.

Everybody lies.

(#70364) Jester01 válasza ígyvanferi (#70362) üzenetére


Jester01
veterán

Nekem is, szintén nem Pest persze. Sok már 50m-rel hamarabb lelassít, villog, integet stb. Néha túlzásba is viszik, se előtte se mögötte nem jön senki én meg már úgyis megálltam, nyugodtan elmehetne előttem mert mire elindulok az is idő. De inkább így mint fordítva. :R

Ezen felül is van rengeteg rendes ember, azoknak mindig meg is köszönöm hogy lehúzódtak, szóltak a gyereknek vagy megfogták a kutyát. :R Nem kerül semmibe.

Jester

(#70365) ghost364 válasza Runner_fxr (#70360) üzenetére


ghost364
senior tag

Legtöbb autóssal nincs bajom mostanában, a szabályok nagyrésze teljesen értelmetlen és/vagy betarthatatlan. A legnagyobb baj az, hogy az összes szabályt tanyabájkkal 10-15-tel közlekedő Manci nénire és Józsi bácsira hozzák, mindenki más le van szarva.
Egyébként meg egyaltalán nem az vagyok, aki rögtön elkezd mutogatni, ez már a testalkatom miatt is bátor dolog lenne :D

[ Szerkesztve ]

(#70366) kentucky


kentucky
őstag

Decathlon-os BTWIN Rockrider 340 mennyire ajánlott még?

(#70367) Roni2011 válasza Runner_fxr (#70360) üzenetére


Roni2011
csendes tag

Ennél már csak itt nálunk szarabb a helyzet! (Szigetszentmiklós Lakihegy) Van itt nálunk egy jó kis szuper lámpás gyalogátkelőhely. Ami úgy működik hogy a gyalogos megnyomja a gombot és egy idő múlva zöldre vált a lámpa! Az autósoknak ilyenkor piros jelzést folyamatosan még vagy 5-6 autós semmibe veszi és simán átmegy még a gyalogosok között is! Vagy van utána egy biciklis út ami keresztezi a főutat.A főúton már jóval előbb ott a tábla hogy bringás út keresztezi a főutat. Na én itt mindig inkább leszállok mert nem egyszer volt olyan hogy az egyik autós átengedett a másik meg majdnem elütött és utána még ő neki állt feljebb hogy miért megyek elé! Hiába mutattam neki a felfestett bicikliutat az aszfalton csak legyintett egyet és röhögött! De olyan is volt hogy hazáig jött mellettem és ugatott végig nekem hogy hogy kéne nekem közlekednem,de annyira sötét volt hogy nem tudtam meggyőzni hogy hogy is kéne megközelíteni egy gyalogátkelő helyet vagy egy bringás út kereszteződést! 20 éve vezetek de ez ami most a közlekedésben kialakult valami borzalom! Egyszerűen életveszély már kerékpározni! Ha tehetem inkább elkerülöm a főutakat messziről mert a kerékpárost semmibe se nézik!!!! Pedig ugye mi már nem azok a két forintos biciklin guruló vénasszonyok vagyunk! A múltkori vitámnál mondom az embernek hogy "te én nem azért bringázom mert nincs pénzem autóra hanem mert a munkám után(informatikus vagyok) jól esik egy kicsit így sportolni,és a bringám vagy háromszor többet ér az ő 3 Gofjánál"

[ Szerkesztve ]

(#70368) fpeter07 válasza ghost364 (#70350) üzenetére


fpeter07
veterán

Rakd ki a válladat, úgy félre lehet tessékelni az embereket, ha a szóból nem értenek.

(#70369) Normi™ válasza Roni2011 (#70367) üzenetére


Normi™
őstag

"20 éve vezetek de ez ami most a közlekedésben kialakult valami borzalom!"

Én még csak 12éve,elég stresszes sofőr voltam régebben,de amiket ma látok az már borzasztó,azokhoz képest én egy szelíd figura vagyok.
Én már szabályosan kutatom,hogy mi történt,mikor romlott el így minden.Olyan szintű elsuttyósodás ment végbe ebben az országban és nem csak ebben,szinte mindenben megdöbbentően rövid idő alatt,hogy ijesztő.
Egy példa:Valamelyik nap megyek a saját sávomban bringával,jön egy termetes kátyú és a sávon belül kikerültem,erre jön szembe egyetlen autó és elkezd dudálni rám.Most vagy én vagyok hülye és ha nem akadályozom a mögöttem lévőt(aki egyébként nem volt) a saját sávunkban akkor gyakorlatilag mehetek középen is,persze nem tartósan mert a jobbra tarts azért itt is érvényes.

"It was me on that road. But you couldn't see me.Too many lights out, but nowhere near here.It was me on that road. Still you couldn't see me.And then flash lights and explosions"

(#70370) TheProb


TheProb
veterán

Sziasztok!

Anno vettem egy merida MTB-t, ami nem nagyon volt használva, de szeptembertől újra elővenném.
Eddig is az volt a baja, hogy egy héten belül csutakra leengedett mindkét kereke, mi lehet a lehetséges ok ilyenkor? Vmi ultragagyi belsőket tettek rá, szar szelepekkel vagy mi?

"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d

(#70371) dokee78


dokee78
félisten

Gondolom ez nem természetes mozgás?

(#70372) Pttypang válasza dokee78 (#70371) üzenetére


Pttypang
veterán

De.

Everybody lies.

(#70373) ivana válasza dokee78 (#70371) üzenetére


ivana
Ármester

De és minél gagyibb annál jobban mozog, de teljesen szinte semmin nem tudják elkerülni, még a dura ace is mozog egy kicsit így, nem érdekes....

(#70374) ---Lasali--- válasza kentucky (#70366) üzenetére


---Lasali---
Közösségépítő

Alapból sem ajánlottam volna soha, jó párat javítottam már. A fékeket általában kidobom róla, semmire nem jók. A kerekek meg szintén borzalmasak, legolcsóbb kínai agyak, és feketére festett gyenge felni, ami miatt sikít és nem fog a fék, és alapból gyenge az egész konstrukció ahhoz hogy MTB felhasználásra minimális szinten is elég legyen.
Ezeknek az olcsó decathlonos bringáknak a váltó felszereltsége is a legeslegolcsóbb shimano - sram alkatrészekből van, ilyeneket szinte bármilyen márka legalsó kategóriájában megtalálsz.
Inkább gyűjtsél még, és vegyél olyan bringát, amiben legalább van valamire való két normális kerék, meg fék.

[ Szerkesztve ]

(#70375) ---Lasali--- válasza ivana (#70373) üzenetére


---Lasali---
Közösségépítő

Új ultegra kerekem dobját is szét fogom majd szedni, hogy ráállítsak, gyárilag majd le szédül az agyról. :D

(#70376) Pttypang válasza ---Lasali--- (#70374) üzenetére


Pttypang
veterán

De ne azt nezd, hogy ra van irva, hogy montenbajk, szerintem aszfalton eltekeregnek vele es normalisabb, mint a hasonlo arban kaphato aruhazi szutykok. Igen, ha van lehetosegy szerezzen tobb penzt es vegyen normalisat :)

Everybody lies.

(#70377) dokee78 válasza Pttypang (#70372) üzenetére


dokee78
félisten

Köszi!
+ivana

(#70378) flash-


flash-
veterán

ha már elvittétek a bringát 2 féle szerelőhöz mindkettő mást mondott hogy mi lehet a baj, de valahogy egyiknek sem hiszel és érzed hogy más lehet a háttérben csak ők nem jönnek rá vagy nem aakrnak rájönni a hibára, akkor hova szoktátok vinni?

van valami tuti tipp?

"Embrace our fellow man, no longer vilified"

(#70379) imyourfriend válasza flash- (#70378) üzenetére


imyourfriend
őstag

Mi a probléma egyáltalán?

(#70380) kentucky válasza ---Lasali--- (#70374) üzenetére


kentucky
őstag

Köszönöm! Mi lenne az első modell amit ajánlanál belépő szinten?

(#70381) SkyS1gn


SkyS1gn
félisten

Sziasztok :) Bringát vennék amiket most kinéztem:

Hexagon R4 2014
Hexagon X5 D 2015
Hexagon X4 MD 2014

A minnél nagyobb vázméret lenne a jó, 180cm/90kg körül vagyok. a HIdraolikus vék nemtudom mennyit számít az X5 esetében, megéri a felárat az R4? Az az egyedüli 27,5-ös a felsoroltak között, netán valami más alternatíva 100k környékén?

Tech addict, $TSLA and Tesla owner, geek.

(#70382) Tothgera30 válasza SkyS1gn (#70381) üzenetére


Tothgera30
Ármester

Ilyen összegért újonnan csak beugró kategóriás bringákat lehet kapni, ahogy linkelted is, mindegyik alap, mechanikus fékkel (tárcsa vagy v-fék) rendelkező MTB kerékpár, belépő szintű Shimano szettel. Persze mint már sokszor írtam korábban, ez az árkategória, amibe sorolt bringákat a leghamarabb elkapkodják. Számodra megfelelő 18"-19"-20"-as vázméret lenne. Viszont a helyedben szétnéznék a használt piacon is, mivel 26"-os bringák között most igen jókat lehet vadászni a 27.5 hype miatt (és legtöbbször a 650B szett ezek alatt is elfér), pölö: [link], [link], [link].

"A pokol nem hely, hanem állapot"

(#70383) ---Lasali--- válasza kentucky (#70380) üzenetére


---Lasali---
Közösségépítő

Ilyen áron nagyon nehéz használhatót kapni. Igazából értem én azt, hogy miért mondják hogy ez jó vétel ennyiért, mert ennyiért nem nagyon kapni semmit, csak ettől még messze nem jó biciklit.
Ennyiért használtat kell venni, újban csak szemetet kapsz. 120 tól kezdődnek nagyjából azok a biciklik, amikben nem kínai kacat a kerékszett, van legalább egy legolcsóbb shimano kazettás agy, meg van rajta normális fék, váltás, ami jó is valamire, nem csak bohóckodni, meg boltba járni.
De még 120-160 ezres bringákkal is vigyázni kell, mert ma már a divat marketing miatt rákerülnek a gagyi tárcsafékek, amik többnyire nem is jók ilyen belépő kategóriában, másrészt meg a bringa alkatrészeihez képest aránytalanul drágák, így megint csak máshol kell spórolniuk hogy beleférjenek a keretbe, ezért kerül az ilyen bringákba újra csak kínai agy pl, noname küllő, gyenge minőségű felni, stb.
Ma már a belépő kategóriák (80 ezer ft környéke) váza sem igazán jó, direkt elcseszik a geometriákat, hogy el tudják adni a drágább bringákat, így gyakorlatilag ma már egy 160-200 ezer alatti új bringát fejleszteni sincs értelme jobb közép, közép felső kategóriás alkatrészekkel, mert a végén drágábban jössz ki, és nem azt kapod amiről álmodtál.

[ Szerkesztve ]

(#70384) ---Lasali--- válasza Pttypang (#70376) üzenetére


---Lasali---
Közösségépítő

Igazad van teljesen, csak én azt látom, hogy bejönnek az üzletbe a szülők, és megnézegetik a bringákat, megmutatunk párat, hogy miket tudunk adni mennyiért használtban, igényesen precízen felújítva, majd elmennek és megveszik ezeket a bringákat, az elmúlt fél évben 2 ismerős helyi szülői is vett a gyerekének ugyan ilyen decathlonos bringát, és az lett mindig a vége, hogy nekünk kellett cserélgetni rajtuk az alkatrészeket, hogy használható legyen, de még mindig nem jó a bicikli, mert attól hogy a gyerek lejön vele pár padkán, meg kimegy vele a kilátóig, attól 8 as van a kerékbe hogy folyamat beleér a fékbe, sz@rul vált, rágnak az agyak, elgörbül a tengely, plusz az egész el van fuserálva, és ronda is. És a végén már rá lett a biciklire fröcskölve 20 ezer ft és még mindig egy semmi. Jobban jártak volna ha megveszik a kicsit festék hibás, kicsit ott ott kopott használt de felújított bringát, ami még évekig jól működik ha néha behozza.

És akkor azt még nem is hoznám fel pluszban, hogy hány olyan családot látok megvenni olcsó szemetet, (most ezt ettől a biciklitől függetlenül mondom), aki új autóval jön, nyaralni megy a világ végére, drága cuccokban jön be, de biciklire 160 at kiadni, na azt aztán nem, járjon inkább a kínai sz@rral a gyerek.
Vadi új ML mercedesből szedik ki az OBI -s biciklit, és várják tőle a csodát, stb.. meg el vannak ájulva az áraktól, de a márkaszevizben hogy lehúzzák egy olajcsere miatt 80 ezerrel, az nem baj.

[ Szerkesztve ]

(#70385) SOAD19


SOAD19
addikt

Sziasztok!

Szeretnék venni új markolatot, van valami ajánlott típus max. 5-6k-ig bezárólag. Főleg városi közlekedésre használom a bicajt. Jelenleg, a gyári ergo kialakítású markolatom van fent, lehet maradnék valami hasonlónál.
Ez milyen lehet, bár jó lenne olcsóbban megúszni: [link]

Eladó új Barton tropical óra szíj fekete és fehér színben.

(#70386) SkyS1gn válasza Tothgera30 (#70382) üzenetére


SkyS1gn
félisten

Igen messze vannak...
ez?

Tech addict, $TSLA and Tesla owner, geek.

(#70387) Sleek válasza ---Lasali--- (#70383) üzenetére


Sleek
senior tag

Értem én ,hogy 120-160ezer a belépő színt.
De azért vesznek szerintem olcsóbban sokan bringát mert nem tehetik meg a 160 ezres árat.
Aki keres gyárban 80-100ezer ft t az sajnos nem tud mást venni.
Főleg ha még kell másra is költeni.
Sajnos ezek a tények hazánkban :(

<OLYMPUS E-M10II VÁZ + EZ-M1442 II><Kross Level A2 Merida Scultura 300 ,Wilier GTR Team Rim Giant Xtc Slr 2 >

(#70388) pc360 válasza ---Lasali--- (#70384) üzenetére


pc360
addikt

És akkor hozzátenném, hogy ilyen alap teleszkóppal mennyire nem ér semmit az ember. AZ a monti lelke, de egy 160 ezer alatti új gépen fikát nem ér az egész, csak egy problémás orrsúly az egész.

Válogatott, rendszeresen frissített programok ► neszetools.hu

(#70389) a000


a000
őstag

Sziasztok!

Vásárláshoz kérném a segítségeteket.
186cm 90kg.
Ahol használnám: többnyire aszfalt, de sok felénk a rossz minőségű földút. Alkalom adtán mennék túrázni is a természetbe vele.
Összeg: induljunk ki 100eFt-ból.

Mit ajánlanátok? Akár használt is szóba jöhet.

[ Szerkesztve ]

(#70390) Pttypang válasza ---Lasali--- (#70384) üzenetére


Pttypang
veterán

Ismerem ezt a történetet, de nem sok mindent lehet vele kezdeni.
Én azért vettem ilyen kerékpárt, mert tudtam, hogy szét fogom verni. A rálocsolt összeg nagy része egész logikusan lett elköltve, de jobban jártam volna, ha inkább annyival többért veszek egy normális kerékpárt, valóban. Tanulópénz ;)

A legtobb altalad felsorolt hiba abbol adodik, hogy nem tudjak normalisan hasznalni, de oszinten, a 200 ezres bicikli elvezne, ha a padkazas ugy nezne ki, hogy letekerek es a nyeregben ulve zuttyanok egyet? Ugye.. Csodat ne varjunk, de ha az obis 30 ezres meg a 60 ezres rockrider kozott van valasztasi lehetoseg, akkor inkabb utobbit tanacsolom. Kiemelve, hogy nem, ezzel ne menjen senki dh-zni.

(#70388) pc360
Én úgy tapasztalom, hogy azért működik az, ne gyertek a hülyeségekkel, nyilván az árához mérten, de a semmitől messze van azért, kivéve télen, -15-ben tényleg nem szeret mozogni.
Olyan 40-50 mm tényleges útról van szó, persze darabos, nehéz mozgással.

(#70387) Sleek
Megtehetné, hogy költ rá, de feleslegesnek érzi, hiszen csak a boltba jár vele.. Meg egy kicsit erdőbe, meg o birja ez, kimegyek vele a hegyre, o lemegyek ott, ahol a haver fonoke lement a felmillas geppel, o milyen szar, hol a mentő..

[ Szerkesztve ]

Everybody lies.

(#70391) imyourfriend válasza ---Lasali--- (#70384) üzenetére


imyourfriend
őstag

Ilyen ez, megveszik a 3-4-5 milliós autót kerékpárra meg sajnálják a 140-150ezret és járnak decathlonos drótszamarakkal kb.. lehet szidni, anyázni ésatöbbi de aki új autót vesz és mondja hogy nincs pénze normális kerékpárra az inkább nem tudom, de lehet jobb ha nem is kerékpározik.. :U

(#70392) Sleek válasza Pttypang (#70390) üzenetére


Sleek
senior tag

Ha ennyire ez a téma . Te megveszed pl a 100ezer ft s fél colos dugókulcs készletet ? Vagy egy csípőfogót 15ezerért ? :DD Lecsúszik a kulcs azt jön a mentő . Lehet itt témát boncolgatni . Bringás fórumban drágább minőségibb bringát ajánlanak. Mint pl az én szakmámban a drágább kulcsokat.
Így van ez rendjén csak mérlegelni kell ki mire használja. :DD Tényleg nem vitázni szeretnék sőt távol áll tőlem .

[ Szerkesztve ]

<OLYMPUS E-M10II VÁZ + EZ-M1442 II><Kross Level A2 Merida Scultura 300 ,Wilier GTR Team Rim Giant Xtc Slr 2 >

(#70393) SkyS1gn válasza imyourfriend (#70391) üzenetére


SkyS1gn
félisten

Mindekinek megvannak a priorításai, attól még biciklizhet hogy nem épp arra akar kiadni egy valag pénzt nem?

Tech addict, $TSLA and Tesla owner, geek.

(#70394) Tothgera30 válasza SkyS1gn (#70386) üzenetére


Tothgera30
Ármester

Nem rossz, vállalható ennyiért

#70389 a000: Trekking/Cross vonalon indulnék el, 21-es vázméret kell neked, ezeket lesd meg: [link], [link], [link], [link].

"A pokol nem hely, hanem állapot"

(#70395) ---Lasali--- válasza SkyS1gn (#70393) üzenetére


---Lasali---
Közösségépítő

De most ez nem erről szól, itt arról van szó hogy még mindig nem halt ki az országnak az a maradi felfogású rétege, akinek a bicikli a nagy meg a kiskerekű csepelben merült ki, és mint sport tárgy nem létezik és azon kívül hogy kényelmetlenül és lassan eldöcörög vele a boltig meg vissza, semmire nem jó, mert amúgy mindenre ott van az autó meg a master card. Valamint neki a meccs nézésen meg a sörözésen kívül komolyabb kapcsolata a sporttal soha nem is volt. Nem véletlenül vagyunk az érrendszeri megbetegedésekben az élen Európában.
Szerintem a kerékpárra nem költünk 20 ezernél többet meg úgy egyáltalán nem költünk rá, meg azt se tudjuk miaz meg hogy van ez az egész, az erre eredeztethető vissza.
Ha ezek az emberek ráülnének egy normális biciklire, akkor talán szeretnének biciklizni, nem utálnák a biciklizést, meg a mozgást ami vele jár. Hanem élményben lenne részük, és csinálnák.
És erre van jópár példám, mikor valaki kapott egy bringát, vagy csak egyszer úgy döntött hogy vesz egy jót, és utána mosolyogva jött vissza, hogy minden héten megy vele legalább 2-3 szor, mert tök jó, pedig eddig soha nem bringázott, mert utálta.

(#70391) imyourfriend
Vegyen azt amit akar, csak ne engem nézzen hülyének, mikor szívrohamot akar hallani hogy 3 ezer ft volt a javítás, meg 5 darab utazási iroda tulajdonosaként vissza kérdez, miután mondom hogy a teljes felújítás 57 ezer volt, hogy "nem 55 öt beszéltünk meg?". :D

[ Szerkesztve ]

(#70396) SkyS1gn válasza ---Lasali--- (#70395) üzenetére


SkyS1gn
félisten

Na igen a jót könnyű megszokni :)

De most ez olyan nekem meg van egy 600-as RC helim ami nem 10-100 lepedő mégse fogok ugyanennyit kiadni bringára (még ha meg is tehetem) mert a szememben az "nem ér annyit" tehát decent bringát szeretnék nem is a legócskábbat, de nem annyiért mint amennyit más kiadna rá, mert az igényeim (a bringával szemben) mások. ;)

[ Szerkesztve ]

Tech addict, $TSLA and Tesla owner, geek.

(#70397) Pttypang válasza Sleek (#70392) üzenetére


Pttypang
veterán

Ez hogy jon ide? Talan autoszerelokent teszkos kulcsokat hasznalnak?
Ez akkor illene a temara, ha futarkodasrol vagy hasonlorol lenne szo.

(#70395) ---Lasali---
De a te opciod, hogy felkelsz es lazadsz ellenuk, de te boltos vagy, egyertelmu hogy nem akarsz szemetet eladni, en viszont le$zarom egy szinten tul, nem fogom meggyozni, hogy maganak tesz rosszat, kozlom, hogy hatvanert ottvan az, x kompromisszum, ne varjon csodat. Ha ezek utan valami baja lesz vele, nem az en problemam, nem fizet nekem senki, hogy meggyozzem a vevot, hogy ne legyen ostoba.

Everybody lies.

(#70398) kentucky


kentucky
őstag

Egyszerűen nincs többem rá, így inkább marad a Decathlonos bringa. Most nyáron erdőben/földes úton túrázásra jó lesz. Sajnos diák vagyok, nem engedhetem meg magamnak a 120+-os bringát magamnak.

(#70399) ivana válasza ---Lasali--- (#70395) üzenetére


ivana
Ármester

nagy meg a kiskerekű csepelben Azok ezerszer tisztességesebb biciklik mint a rockrider 340. :U Viccen kívül még a késői 24-es is (olyan '82-3-as lehet), de a 28-as túrák, mátrák ha egyszer összerakod (kb. egy zsírzás, meg a küllők cseréje elég szokott lenni, illetve új gumikra is szükség lehet, azoknak nem tesz jót az idő) mindenen átmegy, kényelmes rugós nyereg, gumikba mehet 3,5bar és akkor jobban gurul mint egy 26-os monti. A hátsó agy örök élet, főleg a régi olajozó kupakos, azt szét se kell szedni ha egyszer kitakarítod, csak néha belenyomni 1-2cl olajat :DDD Dinamós lámpával éjszaka is jól lehet menni, a kormányzása meg egy álom (kátyús földúton lazán félkézzel mehetsz).

(#70400) TheProb válasza TheProb (#70370) üzenetére


TheProb
veterán

Erre vki?

"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.