Hirdetés

2024. május 22., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-26 14:36:02

LOGOUT.hu

Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#205651) Hasaggymeg válasza jjeahh (#205648) üzenetére


Hasaggymeg
Topikgazda

Tudom, láttam, nekem is Stan's van, a kérdés csak az, hogy a legjobb tömítés érdekében kell ezt betartani, vagy mert lerobbanhat a gumi...mert az utóbbi legkevésbé sem függhet a tejtől ami éppen a gumiban van. :F

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#205652) zsocy válasza fulton (#205643) üzenetére


zsocy
őstag

Black Friday-en mindig akcióznak, plusz ha fel vagy iratkozva hírlevélre ott is szoktak kódot küldeni. Nekem pl. most van egy 15%-os hírlevél kuponom, ha kéred elküldöm privátban. Sisakra és szemüvegre jó, nem tudom lencsére is működik, nov. 20-ig érvényes.

(#205653) Toobee válasza Hasaggymeg (#205645) üzenetére


Toobee
veterán

Ha az lenne, már nem lenne az :DDD de asszem ki lett tiltva a lakásból a szerelés. Ha a vidd innen ezt a szart, látni sem akarom részt jól fordítottam

https://barbieripnk.hu/

(#205654) ivana válasza sz_abika (#205627) üzenetére


ivana
Ármester

KMC (campa) lánc Most KMC vagy campa lánc? Shimano-Campa adapteres freehub Ez mit takar?

Amíg nincs igény minden fokozatra addig találsz olyat ami jó. [link] Ez alapján annyira nagyon gáz nem lesz. Emlékeim szerint 9 sebiből nem különleges a campa lánc, az egyedül 10 sebességnél van, hogy a campához más lánc kell (keskenyebb).

(#205655) sebgutkopf válasza MPowerPH (#205595) üzenetére


sebgutkopf
őstag

Ma pont azzal szembesültem, hogy mennyivel jobb buli lehet ebike-al mennyi itthon felvonó mentes helyen lejtőzni.
A mai körömön a 2 bemelegítő szakaszolások után 3 teljes kört tudtam enni a pályán és a 3 körömben lefelé pont a fáradság miatt voltam lassabb és így már nem vágtam neki a 4. körnek, mert annak nem látom értelmét, hogy csak azért felmenjek, hogy lassan jöjjek le. Felfelé a legkönnyebb útfonalon is végig 20% körüli emelkedés, a legtöbbet toltam, fent meg 5 perceket pihegtem.
Az itt is regisztrált sporttárs a napokban ott ebike-al ment 8 kört, tehát alsó hangon 2x, de ha csak a teljes köröket nézzük majd 3x annyit lejtőzött mint én.
Az egyenletből nagyjából az látszik 8 > 3. Ennyivel nyert az ebike. Persze a lefelében feltételezem az én bringám jobb móka, de akkor is 8 vs 3.

(#205656) MPowerPH válasza arcitec (#205634) üzenetére


MPowerPH
félisten

Mondjuk mert nincs hely, es ha megallsz, akkor eleg problemas az ujra elindulas. Mar ne is haragudj, maszol, kikopod a tudodet, koncentralsz, es akkor jonnek mogotted az elektromos sz@rokkal, es letolnak ugy, hogy meg csak verejtek sincs az arcukon.
Nem az ebike -al van bajom, hanem az ujgazdag puhany tulajdonosaikkal.

sebgutkopf: Nem mondom, az utolso mai emelkedomon en is osszeszoritottam a fogaimat, mert teljesen kikeszultem, es amikor meglattam, hogy a kanyar utan meg meredekebb, akkor kivantam magam ala en is egy keves rasegitest. Abban a pillanatban jol jott volna, mert elkeszultem.... Ellenben felszenvedtem, jo erzes volt utana. Hazajottem, hideg meleg zuhany a combomnak, hogy eletre kelljen, es most tok jo. Legkozelebb meg egyszerubb lesz, aztan ha egyszer nem leszek ennyire puhany, mar nem kell ilyenekre gondolnom.

Bikepark az mas, ott szerintem alap a felvono. UK -ban ha az nem volt, akkor furgonnal vittek fol a bicajokat es a ridereket.

[ Szerkesztve ]

Don't Tread On Me

(#205657) sebgutkopf válasza Toobee (#205620) üzenetére


sebgutkopf
őstag

Először nem szoktad szárazon felfújni, hogy illeszkedjen a gumi a felnire?
Az ilyenektől meg tud kínélni, ha már a helyén van a felnin és utána töltöd be a tejet.
Részvétem a nappaliért!
Asszony nem szedte le a fejed? Nálam minden potenciális “koszolós” szerelés előre megírt forgatókönyv szerinti letorkolással jár :DDD

(#205658) sebgutkopf válasza jjeahh (#205633) üzenetére


sebgutkopf
őstag

Én már a kék Bontrager-en vagyok és pont a te érdeklődésed iránta keltette fel a figyelmemet. A Stans jó volt, majd kipróbáltam idén a Joe’s-t. Na az egy kalap sz@r. Semmit nem fog meg csak fröcsköl, ha nem pici pontszerű a sérülés. Most már a kék csoda van a kerekekben és a joe’s flakon ugyan még félig volt, nagy ívben repült a kukába… annyira felidegelt.

(#205659) Toobee válasza sebgutkopf (#205657) üzenetére


Toobee
veterán

Üresen fújtam fel először, nem volt gond. Kész volt ez már, csak hagytam pihenni. Gondolt egyet és feltobbant. Dehogynem, a gyerek miatt.

[ Szerkesztve ]

https://barbieripnk.hu/

(#205660) jjeahh válasza sebgutkopf (#205658) üzenetére


jjeahh
nagyúr

Ha "defekted" lesz, beszámolhatsz majd, hogy tényleg annyira jó-e, amennyire dicsérik :D . Legközelebb már csak jövőben veszek tejet, a télen remélem bírja ami benne van.

[ Szerkesztve ]

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#205661) sebgutkopf válasza MPowerPH (#205656) üzenetére


sebgutkopf
őstag

UK -ban ha az nem volt, akkor furgonnal vittek fol a bicajokat es a ridereket.

Ez de jó lenne itthon. Valószínű kicsi a piaca még, pedig akár pickuppal is ha valaki felvinne napi mondjuk 10x én simán fizetnék érte.
Persze most azért nyavajgok, mert a hétvégével most a legtöbb bikepark bezárt a szomszédos országokban is, vége a szezonnak és jön a manual lift időszak, ami sokkal kevesebb downhill élménnyel kecsegtet.

Azért 2 hete még nyomtam egy könnyed szezonzárót Wexl-ön. De jó volt a Jump line, viszont nagyon sokan voltak és sok volt a mugli. Bemelegítő körömön meg is lepődtem, hogy olyanokat értem utól, akiket nem is láttam elindulni a pályán és csak lestem honnan kerültek elő és milyen lassúak voltak, kanyarodni se tudnak…
A legjobban az mutatta, hogy sokan voltak és sokan bátrak, hogy a nap során 2x jött a mentő helikopter, ami miatt a felvonót is leállítják. A második után, amikor a jump line utolsó szekcióját le is zárták a baleset miatt, úgy voltam vele, ez volt a jel, hogy ideje abbahagyni aznapra, így “csak” 12 kör fért bele a napba.

(#205662) Hasaggymeg válasza Toobee (#205653) üzenetére


Hasaggymeg
Topikgazda

Women! :U ...amúgy a képeket elnézve nem csoda.🤭

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#205663) Runner_fxr válasza Hasaggymeg (#205615) üzenetére


Runner_fxr
Ármester

A fenét, szélmalomharc ez kolléga! :D
Mint fentebb is olvashattuk zsocy-tól, amint kipróbálod helyére kerül.
Azokat úgy sem győzöd meg akik 0 tapasztalattal köpködnek az ebike-ra és felhasználóra is.
Írhatsz 8 oldalas esszét is a témában, az sem változtat semmit. Majd előbb utóbb úgy is ki fogják próbálni, mert erre halad az ipar és megkerülhetetlen lesz, utána elgondolkodnak.

Abban amúgy igazat adok, hogy nyilván sok idióta is vett ebike-ot, de nem ezek alapján kell egy járművet megítélni, főleg nem érdemes általánosítani. Értelmes távokat, szinteket úgy sem lehet úgy menni, hogy felnyomom max rásegítésre és mindenkit lenyomok. Lehet így használni egy ideig, aztán lemerülsz akár 20-30km után és vége a bulinak, az analógos meg nevetve elteker melletted. Tehát már csak ezért sem érdemes ezeken fennakadni. Joga pedig mindenkinek megvan ahhoz, hogy kerékpározzon az erdőben, akár analóggal, akár rásegítéssel. Az sehova nem fog vezetni, ha egyesek előjogokat követelnek maguknak. Sok olyan felhasználó is vett E-MTB-ot, akik régebben analóggal tolták, akár jóval régebb óta bringáznak mint azok akik most köpködnek az ebike-ra és ezek az emberek tudnak is bringázni, ismerik az erdőket, a traileket és nem fognak gondot okozni senkinek.
Jó dolog a strava és az egyéb közösségi média, de sajnos kitenyésztett egy olyan embertípust (szándékosan nem generációt írok, mert sokféle korosztályban megfigyelhető) akik valami kőkemény versenynek tekintenek a hobbi sportra, és elfelejtik élvezni. Aztán jöttek az ebike-ok és az asztal közepére csináltak. :D

[ Szerkesztve ]

(#205664) MPowerPH válasza Runner_fxr (#205663) üzenetére


MPowerPH
félisten

"megkerülhetetlen lesz"

Azert az tulzas. Soha nem lesz az. Ez sport, es a sportteljesitmeny(aki azert teker) az ebike -al nem merheto. Jo, ha elmesz vele 120km -et, akkor mar igen, de ez a csoport nem megy annyit. A tobbseg meg csak nem is ott hasznalja, ahol kell.

" Értelmes távokat, szinteket úgy sem lehet úgy menni, hogy felnyomom max rásegítésre és mindenkit lenyomok. Lehet így használni egy ideig, aztán lemerülsz akár 20-30km után és vége a bulinak"

Szerintem a nem ertelmesebbje, aki a tobbseg, pont ezt csinalja. :N Az a 30km boven sok is neki meg rasegitessel is. Ne viccelj mar, ezek az emberek 2km futas utan meghalnak, hol tekernenek le ekkora tavokat?

"Jó dolog a strava és az egyéb közösségi média, de sajnos kitenyésztett egy olyan embertípust (szándékosan nem generációt írok, mert sokféle korosztályban megfigyelhető) akik valami kőkemény versenynek tekintenek a hobbi sportra"

Nem versenynek, hanem kihivasnak. :U Pont mint a futas, uszas, evezes. Ezek sportok. Van, aki szabadidos cellal csinalja, masok meg sportnak tekintik. Az, hogy vannak targetek, amit mondjuk felallitasz Te vagy masok altal felallitottat akarod megdonteni, az csak motivaciot ad.

[ Szerkesztve ]

Don't Tread On Me

(#205665) Hasaggymeg válasza Runner_fxr (#205663) üzenetére


Hasaggymeg
Topikgazda

Tetszik-e vagy sem, a pedelec létjogosultságot látszik szerezni... továbbá, bár ez itt lehet irreleváns, nekem eddig kizárólag pozitív érzéseim, tapasztalataim vannak ezzel kapcsolatban. Néha versengek egyik-másikkal, máskor elhúznak mellettem, de sokkal lehangolóbb lenne egysebességes acél tanyabájkokkal versengeni és előlük állni félre mint elektromos rásegítéssel tekerőkkel. :D
Aztán meg ki tudja meddig bírom még, esetleg mikor mondja be az unalmast rosszabbik térdem és akkor akár pontosan olyan kerékpárt kényszerülhetek hajtani melyre ma éppen köpködök. :U Sose mondd, hogy soha... ;)
Nejemnek egy párszor megemlítettem mennyivel jobban tudná tartani a tempót velem egy rásegítésessel, de olyan módon reagál, hogy attól itt a legvéresszájúbb rásegítés ellenes is elszégyellné magát. :U Ma azt mondtam neki, hogy ha annyira hardcore analóg és lenézi a rásegítést akkor vegyen egy hőskori egysebességes, 15 kg-os tankot és azzal keménykedjen, ne egy 2x11 sebességes könnyű aluvázassal. :D

[ Szerkesztve ]

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#205666) MPowerPH válasza Hasaggymeg (#205665) üzenetére


MPowerPH
félisten

Felesegemnek en is vennek. Bar neki elotte sem a tekeressel volt baja, hanem a lejtozessel. Meg talan a nagyon meredek emelkedoket nem szerette, de azert mindug megoldotta. :)

[ Szerkesztve ]

Don't Tread On Me

(#205667) Runner_fxr válasza MPowerPH (#205664) üzenetére


Runner_fxr
Ármester

Pedig meg fogod látni, hogy megkerülhetetlen lesz, ezzel nyilván nem azt mondom, hogy nem lesznek rásegítés nélküli bringák, de amint sikerül az akku technológiát tovább fejleszteni, a súly/kapacitás arányán jelentősen javítani, be fognak kerülni tömegével outikba, gravelekbe is, mert nem lesz számottevően nehezebb a bringa. Illetve elvékonyodik a ma még élesebb határvonal az analóg és E-MTB bringák között is, mert a súlyuk közelíteni fog egymáshoz. Persze már ma is léteznek elég jó súlyban lévő E-MTB bringák, csak kis akkuval.
Ha eljön ez az idő, amikor is jönnek a könnyű, kis méretű akkumulátorok nagy kapacitással, lehet 5 éven belül itt lesz, de maximum 10, nagyon kevesen fognak analóg gépeket venni és a fejlesztések is ebbe az irányba fognak menni, mivel ez lesz tömegével eladható.
Már most is az ebike iparág viszi a hátán a komplett kerékpár ipart.

A pedelec vásárlók többsége eleve trekkinget vesz, nem MTB-ot, tehát az erdőbe nem a többség jár, aki meg E-MTB-ot vesz és az erdőbe akar menni, hamar szembesülni fog azzal, hogy a sportot nem lehet megkerülni és bringázni is meg kell tanulni, tehát vagy beleszoknak vagy megunják, hogy bénáznak. Azon a néhány biztonságosabb turista útvonalon, amerre elmerészkednek a 0 kondival és 0 kerékpár kezelési tudással, szerintem nem sok vizet zavarnak. Én most magyar viszonylatban tudok nyilatkozni, itt én nem látom még azt, hogy olyan sok gondot okoznának az erdőkben az amatőr pedelec felhasználók.

Elég sok ismerősöm használja a Strava-t fanatikusan, én amúgy azt vettem észre, hogy akik tényleg komoly szinten vannak edzésben és kerékpár kezelésben is, nem fikázzák az ebike-ot. Inkább a középszerű/gyenge edzettségű, kerékpár kezelési technikával rendelkező, frusztrált emberek tulajdonsága ez. Biztos vannak kivételek, de általában nem a sport krémje szokta vehemensen szidni az pedelec felhasználókat. Nekem ez is beszédes.

Egy E-MTB-al tekerni is lehet kihívás, és simán mérhető az edzettséged, mert látod, hogy adott távon és szinten mennyit használsz el az akkuból, ahogy fejlődsz egyre kevesebb fogy az akkuból ugyan azon az útvonalon. 90-es évek közepe óta montizom, akárcsak sok ismerősöm, akik közül sokan E-MTB-on ülnek. Szerinted az életszerű lenne, hogy olyan emberek akik világ életükbe szerették a kerékpározást és a sportolást, egyszer csak azt mondják, á a tököm az egészbe én már lusta vagyok tekerni? Aztán átülnek egy olyan eszközre aminek semmi köze a sportoláshoz?

Nyilván nem kell mindenkinek mindent szeretnie, én ezt elfogadom, de az számomra értelmezhetetlen, hogy mi az ami a durva indulatokat kiváltja egyeseknél, csak azért mert valaki rásegítéssel teker, sok fórumon olvasni a gyűlölködő hozzászólásokat, bár egyre kevesebb, de még mindig túl sok. Nincs ebben a sztoriban ennyi, ki ezzel ki azzal élvezi a kerékpározást.

#205665 Hasaggymeg
A számok nem hazudnak, ha annyira rossz találmány lenne, nem vinnék mint a cukrot. :)
Facebook ma már tele van pedelec túrákkal, gerecse ebike pl, nem nagy pénz, fizess be egy túrára, vidd magaddal asszonyt is, aztán ki tudja. :)

Igen, ez egy jogos érvelés, ha annyira tökös valaki, akkor minek mindenből a legmodernebb, legkönnyebb? Múltkor tekertem egy baráti társasággal, volt ott egy 50-es fószer, nem ismertem, de állítólag neves versenyző volt régen, egy szakadt szar, filléres montival alázta a karbon csodákat, nem hittünk a szemünknek.

(#205668) xy.zsolt válasza Runner_fxr (#205667) üzenetére


xy.zsolt
őstag

Az e-bike......áh, de hagyjuk is :D 1000x leírtuk pro és kontra. Használja az akinek máskép nem megy úgy ahogy szeretné :K ....én még nem érzem szükségét.

[ Szerkesztve ]

BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.

(#205669) zsocy válasza xy.zsolt (#205668) üzenetére


zsocy
őstag

Szükségét én sem éreztem, de a végén kiderült hogy állati jó móka az egész, és végre olyanokkal is együtt mehettem akikkel eddig ez nem volt lehetséges, mert a feleségem soha nem jött volna velem egy ilyen hegymászásra. Ok, tény hogy nem voltunk éppen szuper technikásak a lefeléken, lassan mentünk, de az erdőbe ki lehet menni csak azért is mert szép, nem csak a verseny miatt.

Egy bérlést tényleg megér egy vezetett túra, fél napra kipróbálhatja bárki miről is van szó, aztán nem csak tippelget hogy milyen, és indulatból beszél róla, hanem lesz tapasztalata.
Én pl. náluk voltam, 12K/fő a bérlés és a túravezetés, de van sok másik ilyen cég máshol is.

De nem térítek itt tovább, lassan elmúlik a vállfájásom és visszaülök a jó kis analóg outimra mamilkodni tovább :DDD

(#205670) Jester01 válasza zsocy (#205669) üzenetére


Jester01
veterán

És milyen marconán jóképű fotómodelleket alkalmaznak :DDD

[ Szerkesztve ]

Jester

(#205671) Hasaggymeg válasza MPowerPH (#205666) üzenetére


Hasaggymeg
Topikgazda

+1, nálunk is a durvább terep és ereszkedés az ami visszatartó erő és (legalábbis egyelőre) nem a kondicíó, nejem pont annyival gyengébb nálam amennyivel egy nőnek illik...sőt, most győzködöm a Stravara, mert 50+ éves kora ellenére ahogy számolgattam bizony sok szegmensen a nők között egyből az első tízben figyelne. :K

Runner...korábban valahányszor megláttam egy rekumbenst azonnal olyan gondolataim támadtak, hogy na, újabb sz@rság, hogy zavarja itt a levegőt, meg, hogy milyen már fekve tekerni, itt mi bringázunk nem alszunk... aztán egyszer olvastam valakiről aki korábban sportszerűen bringázott és megsérült gerince miatt tért át fekvő bringára, és hát kissé elszégyelltem magam. :B Szerintem kissé nyitottabbnak kell lenni az újra és gyakran legyőzni zsigeri ellenszenvünket mielőtt elhamarkodva vélekedünk valamiről, mert hát pl. a BMW esetében sem a németek, vagy a BMW gyár a hülyék, hanem a sofőr aki esetlegesen "béemvésen" vezet, parkol. :U
Amúgy meg gyakran szórakoztat az egész mert mivel egyre nehezebb megkülönböztetni a rásegítésest a simától ( főleg éles szögben és némi háttérzajban) néha tippelgetem a testtartás és csapásszám, na meg a sebesség hármasból, hogy adott esetben ki és mivel tekerhet. :) Tőlem amúgy már kérdezték nem-e elektromos a bringám. :DDD
Ami a nejem/pedelec kombót illeti, valamelyik korábbi tesztnapon "intéztem" neki néhány pedeleces próbát ( ;] ), de szerencsétlenségére egyiknél leesett az (akkor még? :F ) külső csapásszám érzékelő és végig tolta a 25 kg-os bringával analóg módon. ;] ...folyton hangoskodott, hogy ez nem segít rá semmit neki, de gondoltam csak rinyál és javasoltam vegye fentebb a rásegítést, majd otthagytam...vagyis nem lett ez szerelem első látásra. :DDD

[ Szerkesztve ]

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#205672) arcitec válasza Hasaggymeg (#205671) üzenetére


arcitec
addikt

"Tőlem amúgy már kérdezték nem-e elektromos a bringám."
No no, nem lehet tudni mit rejt az a szép kék vázcső. ;]
U.I: Egyébként, ha könnyebb lenne (az én analóg bringám kb. 15kg) és némileg olcsóbb,
a dombok miatt én is becserélnék "digitális" bringára. :B

[ Szerkesztve ]

(#205673) MPowerPH válasza Runner_fxr (#205667) üzenetére


MPowerPH
félisten

Addig nincs baj, amig nem az lesz a merce, es nem lesz mindenkire tukmalva, hogy csak az ebike, mert rasegites nelkul tekerni mar gaz. Topikban van itt par ember, aki lazan letol 100km -et terepen, nekik teljesen folosleges, es nem szabadna mindenkire raeroltetni.
Irtam nem is olyan regen, hogy frankon hulyenek neztek a boltban, amikor megemlitettem, mennyiert akarok bicajt, es nem ebike -ot.

Don't Tread On Me

(#205674) AtisFace válasza MPowerPH (#205673) üzenetére


AtisFace
csendes tag

Speciel én is letolok simán 100km-ert terepen, mégis iszonyat jó hogy bele ugrottam egy pedelec montiba. Idén kb. ennek köszönhetem, hogy tudtam értelmesen montizni, mivel nagyon ritkán adja ki (és akkor is csak 2-3 órára), hogy érdemi terepre kijussak mtb-vel, akkor viszont aranyat ér, hogy sokkal többet tudok menni lefelé.

Halkan megjegyzem, hogy több versenyzőt is ismerek, akik XCO mezőny elejében vannak, mégis technikázni van e-bike.
Pedelec gépek között is nagy a különbség, az enyém csak 250watt-ot tud rásegiteni, de cserébe lényegében ugyanúgy mozog mint analóg társai. Bunnyhop-nál érezhető a plusz súly, viszont játékosabb mint az előtte lévő össztelós analóg gépem.

(#205675) jjeahh válasza Hasaggymeg (#205671) üzenetére


jjeahh
nagyúr

Én nem vagyok ebike ellenes, mint a haverjaim többsége, simán kéne egy télen hóban terepezni. Ugyanakkor azzal nem értek egyet, hogy mindenkinek jó lesz, ha az összes bringában motor lesz, szal igazat adok ebben MPowerPH-nak, hogy akinek fontos a sportteljesítmény mérése és a stravazás, meg a mászásban a kihívást látja, amit teljesen önerőből szeretne leküzdeni, annak nem biztos, hogy ebike való. Olyan ez, mint a különböző kategóriájú montik, lejtő b*ziknak sem való hardtail xc és teljesítményorientált mászógép embereknek sem enduró. Szerintem addig szép az élet, amíg vannak különböző gépek különböző igényekre.

Más: ha már mászás :D . Nálam valamiért laptopon nem lehet megnézni a videót insta linkről :F . Itt a második.

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#205676) sebgutkopf válasza Runner_fxr (#205667) üzenetére


sebgutkopf
őstag

Nekem az az érzésem, hogy az analóg mellé hazai felhasználásra 1-2 éven belül lesz egy ebike-om.
A felkészülés jegyében elkezdtem nézegetni a gépeket, hogy legyen egy listám, kb mi az ami megfelelhet az igényeimnek és "tetszik" is (szubjektív faktor is van :D).

Azt kell látnom, hogy digitálisban azért közel se olyan pazar a választék mint analóg hosszú rugóutas enduro gépek esetében, amikből manapság egyre több gyártónak van jobbnál jobb modellje és szinte el lehet veszni a kínálatban.

Tudnád tágítani a látókörömet, hogy mely gépek lehetnek még érdekesek?

A cél a hosszú rugóutas (lehetőleg 170-180 mm hátul, hunyorogva 160mm hátul) 29" kerekű ebike (a mullet szintén hunyorogva). Nekem nem előny a nagyon hosszú láncvilla hátul (inkább minél rövidebb legyen), valószínű itt vannak a motor miatt bajban az ebike-ok, talán a motortól a hosszú rugóút és a 29" kerék nem fér el egy moderáltabb hátsó háromszögben?

Amik eddig a listámon vannak:
- Scott Ransom eRide 910 (180/180 és full 29"), teszten kívül nem láttam, hogy gyártanák, kapni lehetne. :(
- Focus SAM2 (170/170 és full 29"), elég új típusnak tűnik, majd idővel talán lehet kapni, de amúgy se akarok idén rendelni

- Giant Reign E+ 0, ez már 2022 modell és létezik lehet majd rendelni (170/160) jól felszerelt, a hátul 160mm és a kisebb kerék kombója kevésbé lelkesít, de a maestro felfüggesztés jó és szép a bringa is
- Orbea Wild FS team: ez is csak 160-at mozog és talán a legkevésbé enduro-sabb az összes közül
- Santa Cruz Bullit: Ez legalább 170/170, de hátul ez is kis kerekes. Hátrány, hogy hazai garival ilyet szerintem nem lehet beszerezni csak valamely szomszéd országból. Esetleg tévedek?

Van valami ajánlásod ezek közül, esetleg más típus, amit nem fedeztem fel és a listán lenne a helye?

(#205677) Toobee válasza sebgutkopf (#205676) üzenetére


Toobee
veterán

Szerintem amit keresel, azt talán az SL széria nyújthatja, nézd meg az új Kenevot. Olyan rövid láncvillával dolgoznak, mint az analóg bringák esetén.

https://barbieripnk.hu/

(#205678) xy.zsolt válasza xy.zsolt (#205668) üzenetére


xy.zsolt
őstag

Srácok, így reggel visszaolvasva eléggé eltaláltam éjjel a tömör, beleköthetetlen megfogalmazását az e-bike létjogosultságának.
Reklámszlogen: "eBike, akinek máskép nem megy úgy ahogy szeretné" :D

[ Szerkesztve ]

BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.

(#205679) sebgutkopf válasza Toobee (#205677) üzenetére


sebgutkopf
őstag

Úgy emlékszem az SL-ek nem teljes erejű ebike-ok és ezért esett ki. Könnyű gép, az enduro formája (ez pozitívum), de kicsi akksi és visszafogott motor. Túrára biztosan jó, de a virtális bikepark érzéshez (turbo módban vigyen fel minél gyorsabban a pálya tetejére és minél többször egy nap) kevés az akksi/motor páros.

Ja meg a hülye gyerek igény: lehetőleg ne legyen kijelzője, ami letörhet, vagy nélüle is működőképes legyen, vagy úgy legyen elhelyezve hogy ne sérüljön, mert én nem mondok olyat, hogy nem fogok vele esni, pályán biztosan előfordul néha 1-1 esés és ami kiáll az ilyenkor letörik.

[ Szerkesztve ]

(#205680) xy.zsolt válasza xy.zsolt (#205678) üzenetére


xy.zsolt
őstag

Erről jut eszembe, Mi lett az utóélete Somatom Coming Out-jának? ;] Csak mert hallottam róla, de nem követtem, most visszanézve meg nem találom

BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.

(#205681) Friczy válasza Hasaggymeg (#205671) üzenetére


Friczy
senior tag

Kéretik a rekumbenst nem bántani :) Jó cucc az, bár teljesen áttérni nem tudtam, egyrészt városban sokkal kényelmetlenebb vele közlekedni, másrészt hegyre sokkal inkább kihívás menni, úgyhogy inkább olyan túrára megyek vele, ahol nagyobbrészt sík terep van.

(#205682) MPowerPH válasza jjeahh (#205675) üzenetére


MPowerPH
félisten

Beteg. :D Basszus, fele ennyire jo lenne a technikam. :O

Don't Tread On Me

(#205683) Toobee válasza xy.zsolt (#205678) üzenetére


Toobee
veterán

Zsolti, ezeket a kijelentéseket a nagyon beszűkült látóterű emberek nyilatkoztatják ki, általában. Te nem vagy ilyen. Outis szemmel nyilván más tészta. Én is azért nézelődöm most a 120/130 fully vonalon, mert Levo/Kenevo SL-re nincs pénz, amúgy biztosan azt vennék. Mi, gravity orientált népek máshogy működünk ám, mint a pálcikalábú outisok :DDD Itt a fókusz a minél több szinten van, de lefelé. Érdekes, Palotai Gabit is rendszeresen látom egy Trek e-bike-kal edzeni, mert amég én mentem 3 kört a Yokon, ő annyi idő alatt tolt le 8-at. Ha akarod, hulla vagy ugyanúgy, mire felérsz, ha viszont a lefelékre szeretnél edzeni inkább, akkor elég, ha abban fáradsz el. Nem olyan jó érzés ám 170-es pulzussal nekiindulni egy maximumális fókuszáltságot igénylő pályának. Ilyenkor történnek a nagy perecek is, mert szétesik az ember mozgása.

https://barbieripnk.hu/

(#205684) Toobee válasza sebgutkopf (#205679) üzenetére


Toobee
veterán

Gondolom a teszeket megnézted már róla, ahogy ismerlek. Technikai dolgokban, apró finomságokban azt tapasztaltam, hogy a topiklakók között az élbolyba tartozol. Szívesen olvasom a bikeparkos szemmel írt tapasztalataidat. Kíváncsian várom, hogy melyik bringára esik majd a választásod. SL vonal szerintem azért lenne jó neked, mert a tömege és a láncvillája miatt ezek állnak legközelebb az analóg bringákhoz. Kiegészítő akkut is lehet hozzá venni, de Attila is csupa jókat mondott nekem a Levoról. Nyilván, ha felvonónak akarod használni, nem bírja sokáig az akku. Norcoba lehet venni 900+-os verziót.

https://barbieripnk.hu/

(#205685) Maximum1


Maximum1
őstag

Szerintem lehet zárni a témát, elég sokan leégették magukat. 🙈 ;]

(#205686) MPowerPH válasza Maximum1 (#205685) üzenetére


MPowerPH
félisten

Szerintem meg mindenkinek lehet sajat velemenye a temarol. Mindenki masert teker, mas kihivasokat keres, es legfokeppen mas a vilagnezete.
De azt leirni, hogy elkerulhetetlen az, hogy 5 even belul mindenki eMTB -t hasznaljon, mert az analog elavult, az bullshit.

Toobee: Ez a Kenevo Super Light egyebkent elegge adja, normalis kiallasa van, nem olyan torz, mint a nagyobbak. Bar sulyadatot nem latok. 18,4kg, az mar nem hangzik rosszul. :N Az ilyen 22kg -s rettenetektol all fel a hatamon a szor.

[ Szerkesztve ]

Don't Tread On Me

(#205688) Maximum1 válasza MPowerPH (#205686) üzenetére


Maximum1
őstag

Szerintem meg CSAK annak lehet véleménye aki ki is próbálta és pont.

(#205689) MPowerPH válasza Maximum1 (#205688) üzenetére


MPowerPH
félisten

Honnan veszed, hogy nem probaltam? :F Kb. 3 eve irtam, hogy probaltam, keress vissza.

Egyebkent nem ertek ezzel sem egyet. Szerintem annak is lehet, aki nem probalta, leven a futok sem gurulos cipovel futnak, a kajakosok/kenusoknak sincs segedhajtas a hajo vegen.

[ Szerkesztve ]

Don't Tread On Me

(#205690) Hasaggymeg válasza Maximum1 (#205685) üzenetére


Hasaggymeg
Topikgazda

...de többen comming out-oltak is a témában, hogy vennének, vagy venni fognak. :DDD

#205675jjeahh...+MPowerPH...besz@rás a kiscsávó és technikája csak egy dolog, de milyen erő van benne, hisz az a bringa, testsúly-arányban messze nehezebb neki mint egy átlag kerékpárosnak...mennyi lehet a gyermek, 35 kg? Még ha egy 9 kg-os gépet is hajt olyan mintha én a 80kg-ommal 20 kilóssal tekernék. :U

#205687sí sakk...Bringaland, Speed Bike.

[ Szerkesztve ]

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#205691) xy.zsolt válasza Hasaggymeg (#205690) üzenetére


xy.zsolt
őstag

Én Somatom coming out-jára gondoltam, de mindegy.....majd rákérdezek attól akitől az infót kaptam. ;)

BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.

(#205692) Maximum1 válasza MPowerPH (#205689) üzenetére


Maximum1
őstag

Általában írtam , nem a személyednek szólt.

A hasonlataid meg nem állják meg a helyüket, pl. több maratonról ki van tiltva a karbontalpu nike, ugyan nem gurul, de már majdnem…
Megvan a helye az emtb nek is, az hogy itthon nem úgy használják, vagy nem mindenhol az egy dolog, az állami támogatás sem jó irányba vitte a dolgot, kb. mint a zöldrendszám.
A másik hogy nincsenek is komoly hegyeink.

Még egy érdekességet leírok, a Pilisben a suttyók veretik többnyire aszfalton, míg a Börzsönyben tök jó arc csapatok nyomják tisztelettudóan, komoly tudással az ösvényeken.
Legalábbis én így látom, járom mind2 erdőt.

Hasaggymeg
Én is vennék, de se helyem, se 1-1,5 millám 😟

[ Szerkesztve ]

(#205693) Ringman


Ringman
nagyúr

pont jövő héten lehet pályázni megint e-bike-ra, de limitált a résztvevő modellek és kereskedők száma: [link]

(#205694) MPowerPH válasza Maximum1 (#205692) üzenetére


MPowerPH
félisten

Ugye ezt is leirtam. Nem az eMTB -vel van bajom, hanem a felhasznaloival. Ahogy irod is, suttyok sajnos tobbsegben vannak. Jo arcokkal eddig csak az UK -ban talalkoztam, de ott is volt par olyan, aki szerintem az ebike -ja elott eleteben nem tekert egy km -et sem komolyabban. Itt a Mecsekben nem sok olyannal talalkozok, akik ilyet hasznalnak. Vasarnapi volt az elso megmaradt, negativ elmenyem.

Az elterjedeset pedig a tamogatasi rendszer segiti. Feltunt, hogy azonos katos ebike es analog monti joforman ugyan annyiba kerul.

[ Szerkesztve ]

Don't Tread On Me

(#205696) xy.zsolt válasza Toobee (#205683) üzenetére


xy.zsolt
őstag

Én ezt mind tudom és egyet is értek vele! :K A "reklámszlogent" nem gúnyolódásnak szántam....kár volt kitennem a ' ;] jelet' a végére. Szóval szerintem ül a szó szerint értelmezett megfogalmazás....rosszszándék nélkül. Remélem eljön az idő még mikor én is eBike-ra kényszerülök. :K

[ Szerkesztve ]

BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.

(#205697) MPowerPH


MPowerPH
félisten

Az elo-jezuska kozben befutott. :D


Innentol lesz szenvedes kivarni Januar veget. :O

Don't Tread On Me

(#205698) Hasaggymeg válasza Maximum1 (#205692) üzenetére


Hasaggymeg
Topikgazda

Én legtöbbet a Börzsönybe járok. ;]

síí sakk...én is úgy gondoltam. :)

MPowerPH...impozáns! :K

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#205699) ivana válasza MPowerPH (#205697) üzenetére


ivana
Ármester

Miért kell kivárni a január végét?

(#205700) MPowerPH válasza ivana (#205699) üzenetére


MPowerPH
félisten

Akkor igerik a bicajt hozza, amire ez megy...
Most akcios volt, egyebkent is csereltem volna, es fene tudja, hogy ez ellatasi lanc ismet beszakad e, es minden megdragul es honapokat kell majd varni, mig elerheto lesz.
Gyarilag ezzel kertem volna, akkor az plusz 2k EUR, ha jol remlik.

Runner beszelt ra erre is. :R Ha minden jol megy, O epiti majd ossze.

Don't Tread On Me

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.