Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=- (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:19:58

LOGOUT.hu

Ez a topik a World of Warcraft világát érintő kérdésekkel, történetekkel és beszámolókkal foglalkozik.
Hivatalos rendszerkövetelmények WoW-hoz
Blizzard által támogatott videokártyák listája
Prohardveres, Blizzard in game Community
WoW Token goldárfolyama

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#59051) Healbacsi válasza Zedz (#59050) üzenetére


Healbacsi
őstag

Allj ra arra az embere.. nem korulotte 20 yardos korben, hanem allj ra.:) A stack magaban azt jelenti, hogy a raid/party alljon ossze egy kupacba, segitendo a healer munkajat, es/vagy egy mechanika igy kezelendo (osztott damage, stb)

[ Szerkesztve ]

(#59052) Zedz válasza Healbacsi (#59051) üzenetére


Zedz
addikt

Óó értem köszönöm! :R Ilyesmire gondoltam én is, csak nem voltam benne biztos ez idáig. :)

(#59053) k.kristof válasza Zedz (#59050) üzenetére


k.kristof
őstag

Magyarul kicsi a rakás, nagyot kíván :D

(#59054) thomeef válasza nonsen5e (#59039) üzenetére


thomeef
őstag

Az gyors volt, azt hittem kicsit tovább tart az új raid :)

"A férfi abban különbözik a fiútól, hogy egy nagyságrenddel drágábbak a játékai."

(#59055) Xirtam


Xirtam
veterán

Fájdítsátok a szívemet! Meséljetek mennyire sikerült jól a kiegészítő? Ti mint játékosok / rajongók véleményére legalább adok!

:R

(#59056) Cathfaern válasza Xirtam (#59055) üzenetére


Cathfaern
nagyúr

Best expansion ever. De tényleg. Én BC végén kezdtem, lényegében WotLK alatt lettem max. szintű, máig az a kedvenc, de szerintem a Wod eddigiek alapján hozza azt a szinvonalat, mint a WotLK volt.

(#59057) laceszgamer válasza Cathfaern (#59056) üzenetére


laceszgamer
addikt

Azért van pár kellemetlen rész is, arról sem érdemes megfeledkezni. Például a garrison a 3. karival már inkább nyűg mint jó poén. Naponta begyűjteni az érceket és növényeket, épületeket ellátni... akkor a napi küldetések az apexisért... elég hamar unalmassá válik a menj el xy helyre és farmolj le egy adag mobot.

Később ezek csak még jobban olyan tényezők lesznek amiket az emberek nem azért csinálnak, ha csinálnak mert kedvük van hozzá, hanem mert " kötelező " napi rutin.

Dovahkiin, Dovahkiin naal ok zin los vahriin wah dein vokul mahfaeraak ahst vaal! Ahrk fin norok paal graan fod nust hon zindro zaan Dovahkiin, fah hin kogaan mu draal!

(#59058) BoneDragon válasza laceszgamer (#59057) üzenetére


BoneDragon
veterán

Mert a 30 féle napi quest az nem volt unalmas, mi? Inkább csinálom ezt...

(#59059) Zedz válasza laceszgamer (#59057) üzenetére


Zedz
addikt

A Garrisonos dolgot észrevették a Blizzardos srácok is, ha minden igaz akkor épp azon törik a fejük, hogyan lehetne kényelemsebbé tenni az altok számára ezt az egészet.

Az apexis amúgy mire jó? Én legend küldi óta nem gyűjtöm, nem láttam mire lehetne érdemben elkölteni.

(#59060) #57919488 válasza Xirtam (#59055) üzenetére


#57919488
törölt tag

Jo kieg. Semmikeppen nem erdemes kihagyni.
A gepigeny viszont magas lett, nem kicsit. (A minimumhoz kepest legalabbis)

(#59061) Zedz:
Jo neked.
Nalam a MoP sokkal jobban ment, mert ott meg mentek a kozepes beallitasok itt meg mar a minimum megy csak.

[ Szerkesztve ]

(#59061) Zedz válasza #57919488 (#59060) üzenetére


Zedz
addikt

Magas lett? Nekem ugyanúgy fut a 2 éves laptopomon mint 2 éve is! :))

(#59062) laceszgamer válasza BoneDragon (#59058) üzenetére


laceszgamer
addikt

Arra sem mondom, hogy jobb volt, de még mindig egy fokkal változatosabb, mert legalább váltakoztak a küldik valamelyest, de itt viszont totál ugyan az minden helyszín, csak mások a mobok meg más itemet kell arrébb rúgni / kinyitni / kiszabadítani. Apexis meg heti 7k kell ha az ember nem akarja goldbol kivenni és épp honorja sincs mert nem pvp zik.

(#59059) Zedz

Apexisre fentebb írtam.
Garrison részre meg remélem lesz valami. :) Bár nem tudom, hogy nem voltak képesek ebbe belegondolni Blizznél, hogy sokadszorra akármilyen jó is legyen valami előbb-utóbb unalomba fullad.

Kezdetnek a legjobb lenne, ha például el lehetne küldeni a followereket akár fát gyűjteni vagy ilyesmi és ne kelljen utána mászkálni, ha az embernek nincs kedve, szintúgy a herba/mininget is begyűjteni a garrisonos bányából / kertből.

Dovahkiin, Dovahkiin naal ok zin los vahriin wah dein vokul mahfaeraak ahst vaal! Ahrk fin norok paal graan fod nust hon zindro zaan Dovahkiin, fah hin kogaan mu draal!

(#59063) thomeef válasza #57919488 (#59060) üzenetére


thomeef
őstag

Az újabb gépeken inkább gyorsabb lett, az tény hogy régebbi konfigokon megesik hogy lassabb. De a régi konfig idővel úgyis megújul :DDD

"A férfi abban különbözik a fiútól, hogy egy nagyságrenddel drágábbak a játékai."

(#59064) nonsen5e válasza Zedz (#59061) üzenetére


nonsen5e
addikt

Hogy 2 éve vagy 3 hónapja az oly mindegy mert panda-panda. Amúgy azt figyeltem meg, hogy új hardverrel szinte ugyanúgy fut, ha nem jobban, régivel pedig drasztikusan esett az fps.

D4 klán: HunPH - invért privát rám

(#59065) BoneDragon válasza laceszgamer (#59062) üzenetére


BoneDragon
veterán

Még mindig nem értem a problémádat. 3 karival kell megcsinálni konkrétan 1 napi küldetést, ami max 10 perc. Ehelyett eddigi kiegekbe volt kb 20-25 napi q amit ugyan úgy meg kellett csinálni a többi karival is. Szóval melyik is az unalmasabb? De ha neked 3 órán át tartó napi q változatosabb volt, akkor írj a blizzárdnak. :)

(#59066) laceszgamer válasza BoneDragon (#59065) üzenetére


laceszgamer
addikt

Előbb említettem, hogy ott legalább egy adagból váltakozott, meg nem is volt semmi olyasmi ami nélkülözhetetlen lett volna a jutalmak között = semmi sem történt ha az ember nem foglalkozott vele, MoP-ban is meg lehetett úgy lenni a végén főleg, hogy elment az ember szigetre, lecsapott egy adag békát és megvolt hetekre előre a tokenre való.

Itt viszont ha apexis kell az egyetlen lehetséges út ha az ember csinálja ezeket a napi feladatokat vagy épp szimplán elmegy öldösni az egyik ilyen zónába... nem több mint napi grind.

De nem vitatkozni akarok ezen, csak a véleményem a dologról. :)

Dovahkiin, Dovahkiin naal ok zin los vahriin wah dein vokul mahfaeraak ahst vaal! Ahrk fin norok paal graan fod nust hon zindro zaan Dovahkiin, fah hin kogaan mu draal!

(#59067) #57919488 válasza thomeef (#59063) üzenetére


#57919488
törölt tag

A minimum meg elmegy de egy szamomra amugy minden tekintetben jo laptopot nem valtanek le csak jatek miatt. Elmultak mar azok az idok, akkor inkabb keresek mas jatekot vagy vegleg be kell fejezni a jatekos korszakot :)

[ Szerkesztve ]

(#59068) Cathfaern válasza laceszgamer (#59066) üzenetére


Cathfaern
nagyúr

Apexis az egyetlen út? Lehet apexisből, goldból, honorból, meg garrison resource-ból is venni. Ha tényleg nem érdekel a garrison, akkor a resource-ból jövő ingyen van. Ja meg ha van lvl3-as dwarven bunker / war mill, akkor heti 1-et ingyen is kapsz.
Ehhez képest MoP egy katasztrófa volt. Főleg 5.0, ahol a daily questelés kötelező volt raidereknek. Minden szakma, minden valoros cucc, minden elérhető nem alapszintű dolog daily questekhez volt kötve. Most ha nem szeretnél apexis farmolni? Nem gond, szerezz valahogy goldot, vagy pvp-zz, vagy áldozz rá garrison resource-t, és soha 1 darab apexisre nem lesz szükséged.

(#59069) painkillerx válasza Zedz (#59050) üzenetére


painkillerx
tag

mindenki álljon rá

(#59070) thomeef válasza #57919488 (#59067) üzenetére


thomeef
őstag

Hát én ezzel úgy vagyok, hogy a hétköznapi stresszt valamivel le kell amúgy is vezetni, ki kell kapcsolna az agyat és ha ez heti pár óra játékkal megoldható, akkor nekem megéri. So csak akkor hagyd abba ha már semmi örömödet nem leled benne :)

[ Szerkesztve ]

"A férfi abban különbözik a fiútól, hogy egy nagyságrenddel drágábbak a játékai."

(#59071) frostitualt válasza Cathfaern (#59056) üzenetére


frostitualt
tag

"Best expansion ever." max a mop-hoz képest. A szakmákat tönkreverték, a garizonnak valahogy nem látom értelmét, nekem úgy tűnik, mintha elfogyott volna az ötlet félúton. És ugyanezt érzem a follover-es cuccon is, ok fasza küldjük őket, mert hoznak xp-t és fejlődnek: de jó!! Ok küldjük őket mert hoznak garizon resource-ot... de minek????? Ja és hoznak még low ilevel szemetet (a 640low ilevel az szemét) Ha a garizon guild szintű lenne talán lenne némi értelme, pl raid, rbg előtt most is a leader garizonjában bandázunk... Én az első karinál még felhúztam, a többinél csak kinyitottam azota se jártam ott.

Az insták jók, a hc-k is, jó, hogy nem maradtak a scenario vonalon a raid viszont elég könnyűre sikerült. A pvp siralmas, unbalanced lebutított. Az egyik tag kérdezte ts-en milyen naga egeret vegyen, valaki beszólt 1 gombosat.. először mi is röhögtünk... hát ilyen.

(#59072) frostitualt válasza laceszgamer (#59066) üzenetére


frostitualt
tag

"Itt viszont ha apexis kell az egyetlen lehetséges út ha az ember csinálja ezeket a napi feladatokat vagy épp szimplán elmegy öldösni az egyik ilyen zónába... nem több mint napi grind."

Te sose láttad még azt a vendort?

(#59073) Cathfaern válasza frostitualt (#59071) üzenetére


Cathfaern
nagyúr

"Ja és hoznak még low ilevel szemetet (a 640low ilevel az szemét)"
Followerek idővel mythic szintű geart is hozhatnak. Figyeli a rendszer, hogy milyen szintű raidben progresszelsz, és ahhoz képest +1 szinttel nagyobb geart fognak majd hozni a followerek. De ez pár hét hogy aktiválódjon, hogy a progress versenybe ne szóljon bele.

"Ok küldjük őket mert hoznak garizon resource-ot... de minek?"
Ha nagyon más nem, akkor bónusz roll, lásd pár hsz-el korábban :)

Mondjuk Garrisont aláírom, hogy szubjektív, nem mindenkinek jön be egy ilyen stílusú minigame. De alapvetően több emberrel találkoztam akinek tetszik, mint akinek nem.

"A szakmákat tönkreverték"
Ezt nem igazán értem. De már többedszer látom, szóval biztos bennem van a hiba.

"Az egyik tag kérdezte ts-en milyen naga egeret vegyen, valaki beszólt 1 gombosat.."
Én azért mage-el bőven kihasználom a Logitech G600 gombjait :) (pedig nem is pvp-zek) Oké, van ~4 amin nincs combatban használt spell, de szerintem nem is volt normális, hogy MoP-ban hunterrel ~30 keybindom volt.

"raid viszont elég könnyűre sikerült"
Meg van már a 7/7 Mythic? :) LFR tényleg túrista mód, de annak az is a szerepe. Mostani normal se vészes, de az ugye a régi flex, annál se az a lényeg, hogy hülyére szívd magad.

(#59074) tPedro_ válasza Cathfaern (#59073) üzenetére


tPedro_
őstag

A szakmakkal csak az a bajom, hogy az irdatlan mennyisegu alapanyag szukseglettel total visszafogtak a craftolast. Kb. egy heten egy normalis itemet lehetett kesziteni. Igy az aruk is rohadt magas volt eleinte.
Aztan most, hogy eltelt par het es mar tobb mindent lehetne craftolni, bejott a raid, igy az alap craftolt cuccokat senki nem veszi.
Persze lehet oket upgradelni, de ahhoz megint csak annyi alapanyag kell (es draga), hogy megintcsak tobb mint egy het kell hozza.
Eddigi tapasztalatom szerint rohadtul nem eri meg semmit craftolni (tailor, lw, bs), kiveve a glyphek, azok mennek ezerrel, gondolom hasonloan a gemek es a potik is, azokat nem probaltam.

A garrison nekem egyebkent rohadtul bejon, Csak azt nem ertem, hogy csupa 100-as followerrel, mindnek 615+ ilvl, de van amelyik 630 felett van, es megis kapok 100-as szint alatti kuldeteseket, sot a 615-os kuldetest se lattam egy hete, annal magasabbat meg soha...

(#59075) Xirtam válasza Cathfaern (#59056) üzenetére


Xirtam
veterán

Akkor nincs mese! Januárban vissza kell térnem! :D

(#59076) BoneDragon válasza laceszgamer (#59066) üzenetére


BoneDragon
veterán

Igen nagyon változatos volt...úgy 2 napig. ;] Reménytelen..

(#59077) Zlcsi


Zlcsi
senior tag

hordás karit hol érdemes kezdeni (pve)?

(#59078) Xirtam válasza Zlcsi (#59077) üzenetére


Xirtam
veterán

Gondolom még mindig a Ragnaroson! :)

(#59079) Zedz válasza Xirtam (#59078) üzenetére


Zedz
addikt

Ragnaros az PvP szerver. :)

(#59080) Xirtam válasza Zedz (#59079) üzenetére


Xirtam
veterán

Már régóta nincs így szétszedve. A legnagyobb populációval kb. a Ragnaros rendelkezik. Ami PVE-ben nagyon erős. Bár jó kérdés, hogy most hogy áll a dolog fél éve nem loggoltam be.

(#59081) Fl3x válasza frostitualt (#59071) üzenetére


Fl3x
aktív tag

Linkeld mar be a HC, mythic killjeid, csak h tudjuk mibol vonod le ezt a kovetkeztetest. En 5/7 hc nal vagyok es egyaltalan nem konnyu, csak elso boss ami konyebb.

[ Szerkesztve ]

" Nem az számít mekkorát ütsz, hanem hogy hány ütést állsz ki mikor talpon kell maradni!"

(#59082) thomeef válasza Zedz (#59079) üzenetére


thomeef
őstag

Ettől függetlenül egyeduralkodó pve-ben is a magyar közösség körében, a legjobb magyar pve klánok mind ragnán vannak.

(#59081) Fl3x Ő a helyi "Haldoklik a WoW" troll, ne is foglalkozz vele :)

[ Szerkesztve ]

"A férfi abban különbözik a fiútól, hogy egy nagyságrenddel drágábbak a játékai."

(#59083) Cathfaern válasza Xirtam (#59080) üzenetére


Cathfaern
nagyúr

+ thomeef:
Ha direkt PvE realmet akar, mert nem akarja hogy random pistike legankelje questelés közben, akkor mindegy mennyire jó ragnán a PvE progress.

(#59084) Xirtam válasza Cathfaern (#59083) üzenetére


Xirtam
veterán

Jogos!

(#59085) ldave


ldave
félisten

Elhasználtam a 90-es boost-ot egy panda monkra, épp most tankoltam végig az első instát (slag mines) vele, elég élvezetes volt, annyi skill van, hogy azt se tudtam mit nyomjak. Szerencsére nem halt senki, de ez lehet inkább a healernek volt köszönhető :)

A Slime draws near! Command?

(#59086) #57919488 válasza ldave (#59085) üzenetére


#57919488
törölt tag

A Panda Monk felhuzasa a letezo leggyorsabb pedig a jatekban :D

frostitualt:
Neked soha semmi sem eleg jo :N

[ Szerkesztve ]

(#59087) ldave válasza #57919488 (#59086) üzenetére


ldave
félisten

Az lehet, de mivel egy 30-as monk és egy 60-as dk közül választottam, számomra egyértelmű volt, hogy inkább a kisebbre használom el.

A Slime draws near! Command?

(#59088) warcat válasza Cathfaern (#59073) üzenetére


warcat
veterán

Nem kell hozzá pár hét,szimplán 15 akármilyen bosskill az adott nehézségen,és a következő alkalommal +1es ládát kapsz.Példa: megölöd HC Kargathot 8x, HC Butchert 7x,akkor már mythic lesz a lootláda.
Mivel csak lootmentés van mythicen kivül,zárt raidlock nincs,ezért kifarmolható.

EA: It's in the crate!

(#59089) pckownz válasza #57919488 (#59086) üzenetére


pckownz
senior tag

Ja... Baratnommel egyutt jatszunk, o egy panda monkot nevel, en pedig blood dk-t. Recruit miatt alapbol jobb az xp, de kiakaszt, hogy napi 2 lvl-t ram ver, mert a pandas daily xp boostot ad neki :D

(#59090) Cathfaern válasza warcat (#59088) üzenetére


Cathfaern
nagyúr

Hmm ezt jó tudni, nem tudtam hogy figyelembe veszi azt is, hogy ha úgy ölöd le a bosst, hogy nem kapsz lootot belőle.

(#59091) whitezo88


whitezo88
nagyúr

eközben Shattrathban... [link]

(#59092) #57919488


#57919488
törölt tag

Amugy kar, hogy Garrison-nal csak Human es Orc epiteszet van.
Remelem kesobb azert lesz majd mas epiteszeti lehetoseg is kinezetre :)
Na meg picit remenykedtem, hogy lesz ujra sok sok Demon de inkabb csak sok Orc-ot raktak be mindenfele.

[ Szerkesztve ]

(#59093) frostitualt válasza Fl3x (#59081) üzenetére


frostitualt
tag

Ha mondjuk raid-elél volna uduar-t meg naxx-ot akkor tudnád mi a nehéz...

(#59094) Cathfaern válasza #57919488 (#59092) üzenetére


Cathfaern
nagyúr

Dev interjúban volt szó erről, szerintük is tök jó lenne, de a fajok hatalmas száma miatt erre pontosan 0 az esély. Ezért csinálták meg úgy, hogy egyes épületek utalnak valamelyik fajra (pl. alli dwarven bunker értelemszerűen a törp fajra).

frostitualt:
Ugye nem WotLK-s Naxx-ról beszélünk?

(#59095) Retro11 válasza frostitualt (#59093) üzenetére


Retro11
senior tag

Te meg, ha tudnál helyesen írni, az tök jó lenne, hidd el. Egyébként, ha annak idején toltad volna a Twin Emperors ellen, akkor meg nem hoznád fel Ulduart példának. Ezzel csak arra célzok, hogy a nehézség érzete lehet szubjektív. :))

[ Szerkesztve ]

(#59096) Zedz válasza thomeef (#59082) üzenetére


Zedz
addikt

Én ezt tudom, de lehet valaki azért keres PvE szervert, mert nem szeretné ha megmurdálnák a nagyvilágban. :) Ragnánk nincs sok nyugta az embereknek. :D ;]

(#59097) #57919488 válasza Cathfaern (#59094) üzenetére


#57919488
törölt tag

Allis oldalon szerintem picit jobb a Garrison kinezete, de hordan sem mondanam csunyanak mert a havas resz miatt nagyon hangulatos amugy :) (csak hat ugye az a ronda Orc barlanglako epiteszet :DDD )

(#59096) Zedz:
Jobb egy olyan realm ahol jo a kozosseg es ha valaki megis nyugodtan akar egyedul szorakozni akkor barmikor elmeletileg at tudjak hivni PvE realm-re is.
Ragna alli oldal meg eleg barati, de komolyan. Vannak sokkal durvabb / aranytalanabb realm-ek is.

[ Szerkesztve ]

(#59098) Zedz válasza #57919488 (#59097) üzenetére


Zedz
addikt

A helyett hogy inkább eredetileg PvE realm-ra menne, és tudna raidelni a haverokkal akik PvP-znek? :D

Hordás PvE realmot keresett valaki, ajánlották neki Ragnát, és csak megjegyeztem hogy az nem lesz se PvE se nyugodt. :P

[ Szerkesztve ]

(#59099) Fl3x válasza frostitualt (#59093) üzenetére


Fl3x
aktív tag

Meg mindig nem tudom hany killed van hc es mythic szinten, h a nehezsegeket firtasd :-)

" Nem az számít mekkorát ütsz, hanem hogy hány ütést állsz ki mikor talpon kell maradni!"

(#59100) nonsen5e válasza Fl3x (#59099) üzenetére


nonsen5e
addikt

Velem van együtt a Paragonban, most öltük meg a 7/7 mythicet csak nem szeretne dicsekedni vele. :K :U :DDD

D4 klán: HunPH - invért privát rám

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=- (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.