Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 7 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 07:06:59

LOGOUT.hu

A topic a Microsoft Windows 7 operációs rendszerrel kapcsolatban felmerülő kérdésekkel fogalkozik:
Gyakori hibajelenség: A Windows Update csak keres-keres (svchost.exe jelentős a processzorterhelés), de nem talál frissitéseket. Itt a megoldás (Az angol nyelvű forrásanyag: http://wu.krelay.de/en/ )

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#64912) brd válasza petakpa1 (#64911) üzenetére


brd
nagyúr

Be, de relatíve nem egyszerű. Pontosabban megkerülni lehet. Létre kell hozni egy Windows ütemezett taskot (elindítod a feladatütemezőt), ami az adott programot elindítja megfelelően (indító könyvtár, emelt jogosultság, saját usered nevében futtatás stb.), indítási esemény nélkül, majd létre kell hozni egy parancsikont, ami ezt a feladatot elindítja:
%systemroot%\system32\schtasks.exe /run /tn "A taskod neve"
Ezzel 2 db kényelmi hiányosság még felmerül. Az egyik, hogy alapból ezen feladatok prioritása Low (alacsony) lesz, így háttérbe szorul a többi programmal szemben (a mai CPU-k korában főleg az I/O prioritás alacsony beállítása a gond, nem is a CPU idő prioritás), ezt úgy lehet megoldani, hogy exportálni (jobbgomb a feladaton), majd törölni kell a feladatot, átírni az exportált XML-ben a következő sort (a vége felé lesz) így:
<Priority>5</Priority>
Majd ez importálni (baloldalt az ütemezett feladat kategórián jobbgomb).
A másik gond az lehet, hogy megnyílhat és nyitva maradhat a feladat futásának idejére egy parancssori ablak, ez csúnya. :) Ezt úgy lehet megoldani, hogy a taskot indító parancssort egy hstart (az aktuális licence, nem tudom, hogyan működik, a nekem meglévő ingyenes verzió még gond nélkül működik idegesítő üzenetek nélkül - ha gondolod, elküldöm, persze meg is lehet vásárolni :) ) nevű programmal indítod el (64 bites rendszer esetén a hstart64-et érdemes használni):
%systemroot%\hstart64.exe /noconsole "%systemroot%\System32\schtasks.exe /run /tn "A taskod neve"" (Az idézőjelek fontosak!)

[ Szerkesztve ]

The only real valuable thing is intuition.

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 7 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.