Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 7 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 07:06:59

LOGOUT.hu

A topic a Microsoft Windows 7 operációs rendszerrel kapcsolatban felmerülő kérdésekkel fogalkozik:
Gyakori hibajelenség: A Windows Update csak keres-keres (svchost.exe jelentős a processzorterhelés), de nem talál frissitéseket. Itt a megoldás (Az angol nyelvű forrásanyag: http://wu.krelay.de/en/ )

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#42545) vodika


vodika
tag

Üdv Mindenkinek!

Segítségre lenne szükségem mert akadt egy probléma amit már 3 napja nem tudok megoldani és kiver az ideg tőle... :W
Gyors probléma leírás (láttam már hasonlókat a fórumben de nem pont ilyet):
Adott egy friss install hivatalosan aktívált Windows 7 Prof. 32 bit amin az Automatic Update minden indulás után a kikapcsolt állapotba kerül attól függetlenül hogy előtte kézzel beállítottam hogy mindent húzzon le és toljon fel automatikusan. Jön egy reboot és minden visszaáll a deaktívált állapotba.
Amit történt install alatt: (lehet nem fontos de leírom)
Az install után az első amit csináltam az online aktíválás volt ami sajnos nem ment zavartalanul. A gép kér pár percet majd kis homokozás után kiírta hogy nem jó az aktíváási kód. Ez kb. 15 perccel a telepítés után volt közben már láttam hogy magától húzogatja az update csomagokat le a netről, szóval akkor ment minden faszagányosan. Gondoltam hogy ne legyen gond fledobok gyorsan egy Malwarebytes-ot meg egy Bitdefendert (utóbit csak azért mert volt egy 9 hónapos ingyen használat akció gondoltam kipróbálom eddig mindíg ESET ment fel...). Na ezek után indítottam az online aktíválást mert gondoltam hogy már ideje lenne. Na amikro kiírta hogy nem jó a licensz felugrott egy hibaüzenet de csak fél szemmel néztem oda mert ideg voltam az aktíválás miatt és valami olyat írt hogy az automatikus update funkció most deaktíválásra kerül vagy mi...
Közben a 24 órás heldesken a magam kifinomult angolságával... :Y :Y sikerült az aktíválás. na mondom minden fasza. Aztán elindult az update kézzel nyomtam rá és csak futott futott. Nem emléákszem hogy ment mert volt pár install hiba is meg sok újraindulás de ment miden igaz azt hiszem minden indulás után kézzel nyomtam a frisstíések keresésére. Aztán kb. 3 óra töltögetés és install után nem volt több.
Gondoltam minden fasza és ennyi. Aztán rá 2-3 napra tánt fel hogy van egy fontos üzim, az autom,atic update nincs bekapcsolva. na mondom ez izgi, de nem gyanakodtam nyomtam egy aktíválást (kiválasztottam a legördülő menűböl azt csá) majd újraindítottam de megint a manual modban volt. Na azóta nem tudok ezzel mit kezdeni..
Amit csináltam:: bújtam a fórumokat sok tippet kaptam de semmi nem segített. Mocsok sok tool-al nézem már malware-t, vírust, rootkit-et meg minden mást de elvileg tiszta a gépem. (Bitdefender, Malwarebytes, Kaspersky, online tool-ok, Dr. Web, egyén install nélküli szűrések stb.) Szóval szerintem tiszta a gép. Próbáltam a Microsoft tooljait is Fix it, meg sok egyéb. Volt köztük javíto package is stb. minden ugyanaz. Aztán lejebb ástam: nézem az elinduló service-ket. Na itt leálltam mert kifogytam az ötletekből... Elvileg azt hiszem 4 folyamat kell az Automatic Update-hez. Windows Update, a BITS, valami Crypto service meg talán még 1. Na ezek közül indulás után csak a Windows Update fut automatikban az összes tébbi kézi illetve a 4-ik ami nem jut eszembe nincs is benne a lsitában azt hiszem.

Szóval: ötlet...? Láttam a batch file-t ami minden indulás után lefuthat... Akár működhet is de kurvára izgat hogy nem-e valami vírus vagy egyéb mocsok vana gépen...? Miért nem tudom aktíválni ezt a szolgáltatást...??
Előre is köszi minden expert segítségét! :R :R :R :R
Üdv:

Istvan

Ezek mennek, meg a bárányfelhők.... Priviben gyorsabb! Normál esetben válaszolok privikre, kérlek tedd ezt TE is! Köszi!

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 7 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.