- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Mr. Y: Motoros sztorik #06
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- Őskoczka
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
MasterDeeJay #9 üzenetére
ha kapok egyet ami 0-ás akkor az az első hogy megy rá egy komplett felület teszt írás olvasással. De ez sem garancia semmire.
Pontosan.
A gyártás utolsó fázisában végrehajtanak egy felület ellenőrzést.
Amelyik szektor elbukik bele kerül az elektronika hibajegyzékébe. Onnantól a meghajtó számára nem léteznek.
A felújított meghajtók esetében is ezt használják. Abban sem fog találni hibás szektorokat. Ha mégis akkor nagy a baj. Levélnehezék jelölt a meghajtó. Ja, ma már levél sincs sok, szóval hulladék udvar. -
Mondjuk én nem igazán adok már a smart értékekre amióta több hdd-vel találkoztam ami egész egyszerűen kinullázódott. Meg amúgy is hozzáértő bele is tud nyúlni. HDSentinelt megvettem eredetiben mert a saját általam beüzemelt HDD-ket így legalább tudom felügyelni de ha kapok egyet ami 0-ás akkor az az első hogy megy rá egy komplett felület teszt írás olvasással. De ez sem garancia semmire.
-
A SMART csak egy felületes előírás. A gyártók egyedi mérésre használhatják az egy SMART adatokat. Részben vagy egészben.
Ezt általában kommunikálják. A HD Sentinel ez ügyben sohasem állt jól. A meghajtók teszteléséhez a gyártók biztosítanak olyan szoftvert, ami garantáltan korrekten adja vissza a merevlemez/SSD állapotát.
Azt érdemes használni a megbízható adatai okán.
Más megközelítésből szemlélve a dolgot. Volt merevlemezem, ami a teszt szerint kiváló állapotban volt, még évekig használható állapotban. Aztán a felmozgató IC egyik lába átment izzószálba. A kiszállt füst okán évekre elszállt a tartalma. Később részlegesen sikerült adatokat visszaszerezni egy jó elektronikával.Az alkatrészekben használt hőmérő nem hitelesített mérőeszköz. Általában ellenállás mérhető. Azt lehet a valóban mért adatok alapján behangolni. Ez esetben is a gyártó szoftverei a mértékadóak. Illetve a BIOS/UEFI szolgáltatott adatai tekinthetők a legpontosabbnak.
Az egy másik történet, hogy a utility gyártók sem törekszenek a pontosításra. Évekig marad a nyilvánvalóan lehetetlen hőfok jelzése. A jobb programokban legalább eltolást lehet állítani.
-
Alusky
senior tag
Szomorú, hogy a mai napig nem képesek a smartot normálisan megoldani, nekem is van egy vinyóm meg egy SSD-m amire új kora óta azt írja, hogy túl magas kor meg hiba várható több paraméterben is, miközben a küszöbértéket át sem lépte egyiknél sem.
Na hát a másik agyhalál mikor hőmérőt nem képesek valamibe tenni vagy 9 fokot ír a 20 fokos szobában.
-
Fjoe
tag
Kicsit off, de ha már ilyen furcsa időknél tartunk: Pár hete voltam az egyik ismerősnél, áramszünet után nem akart futni nála a szoftver a futóműállító gépen. Újratelepítette a programot, de nem segített. Persze Windowsos, gondoltam megnézem, hátha tudok vele mit kezdeni:
A dátum és a telepítési dátum is 7173.12.30 voltSzóval a Windows örökké élni fog
Egyébként láttam már hasonló "elállítódott" dátumokat Windowson, de ilyen mértékű eltérést eddig nem tapasztaltam. A dátum beállítása és egy újra telepítés után természetesen működött ismét a program. -
Legfrissebb Pro hdsenti jól írja ki. Ezek szerint nemrég javíthatták ki.
-
-
vlaci79
senior tag
Szia, program fejlesztőjének küldj riportot.
Ha programbiba javítja.
VLaci -
kcsa
veterán
Csak kíváncsiságból ránéztem...
Az már részletkérdés, hogy nem stimmel a találat -
Laza 81 év
Mikor is jött ki az első kereskedelmi hdd?
Amúgy SMART nem ír semmire eltolást? HDsentinelbe lehet ezzel variálni AFAIK
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- NBA és kosárlabda topic
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hosszabb bemutatót kapott a Borderlands 4
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Windows Insider Program
- Autós topik
- Nagyrobogósok baráti topikja
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Új Bontatlan Mac Studio M4 Max 2025 14cCPU /32cGPU / 36GB RAM / 512GB SSD - Azonnal Átvehető Deák.
- BONTATLAN Új Iphone 16e 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető Deák térn
- ÚJ bontatlan S9 45mm Silver Stainless steel Cellular milanese fémszíj 199.900 azonnal átvehető Deák
- ÚJ kipróbálásra felbontott MacBook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billentyűzet Azon
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest