Hirdetés
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Amiga A500 - A régi barátnő
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Digitális Állampolgárság Program
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- AuraSync kibeszélő topic
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joci93
senior tag
Sziasztok!
A belvároshoz közel valahol lehet kapni Varga Édes Bubis Rozé-t? Árkád-ban a Spar-ban néztük, ott csak száraz és félédes van.
Furcsa, több ezer emberrel találkozunk és egyik sem fog meg igazán. Aztán megismerünk valakit, aki megváltoztatja az életünket. Örökre.
-
Jinxb1rd
addikt
We are only Stardust...
-
szumoo
senior tag
válasz macilaci78 #73294 üzenetére
Akkor jól rémlett, hogy ez évek óta fennálló "jóság"...
Sz.
A nyúlon túl?
-
Rhino666
addikt
48nm-es, 1,5 szobás újszegedi lakás bérleti joga eladó! Iá: 4,5MFt
Alacsony rezsijű, minimális bérleti díjú IKV-s lakás, azonnal költözhető, Karácsonyi ajándéknak tökéletes.
Érdeklődés privátban!
Akko switchek és Krytox, Keychron kenőanyagok raktárról!
-
Polemius
senior tag
Nem tudjátok, az ünnepek alatt (leginkább a kettő között) hogyan alakul a parkolás? Kell fizetni/nem kell fizetni?
-
_Petya_
őstag
válasz SirRasor #73285 üzenetére
Meg amikor megkeresed őket, mert több százezer forintot szeretnél náluk hagyni, akkor arra sem méltóztatnak, hogy visszahívjanak.
Szerencsére, a Rolló-MR-es srácoknak kellett a pénzem, hibátlan minőségi munkát végeztek. Én őket ajánlom.
Fontos feladatot soha ne bízz olyan gépre, amit egyedül is fel tudsz emelni!
-
SirRasor
addikt
válasz ShadowX #73282 üzenetére
aranyablak.hu - vállalható árral dolgoznak és jó minőségűek az ablakok.
Asszem 70 körül volt egy 150x150-es ablak cseréje kiszállással, bontással, beépítéssel együtt.
5 rétegű üveges, alu vasalatos. Piszkosul jó! Már 2 éve megvan és ugyanolyan, mint első nap.
Bakay Nándor úton vannak.[ Szerkesztve ]
Make Love not war!
-
Gergello
addikt
válasz ShadowX #73280 üzenetére
Abban bízok nem is lesz, nem szabad engedni.
Rájöttek, hogy nem tudnak olyan jelöltet állítani, aki legyőzi Botkát, úgyhogy nem marad más beolvasztják ezt az ellenzéki várost.
Közös, együtt, összekapcsolva, stb... Még ha papíron 2 egyenrangú vezetője, polgármestere is lesz, gondolod, hogy nem az ellenzéki vezető fog dönteni. Ami jönne pénz (akárhonnan), az majd jöhet a "közösbe".Egy személyben nem dönthetnek erről, valamilyen "népszavazás" jellegűvel kell megpróbálniuk.
-
ShadowX
őstag
Lassan, de biztosan elkerülhetetlenné válik az ablakcserém (panel) . Olyan emberek véleményét várom, akik nem panelprogram keretében cseréltették ki őket. Elsősorban ár és vélemények (pozitív és negatív is) érdekelnének. Amennyiben lehet, kontakt is jöhet (ha nem publikus, akkor privátban). Köszönöm.
-
tisn
addikt
elfekvő xbox360 wireless controllere nincs valakinek?
-
ShadowX
őstag
válasz Gergello #73278 üzenetére
Nem szeretem az ennyire személyeskedő cikkeket (mindegy, hogy kiről szól).
Amúgy jó dolog lenne ez a fél megyét felölelő agglomeráció, klaszter, vagy bárhogy is nevezzük. Jó eséllyel sokkal többet lehetne kihozni a régióból és mint tudjuk, sok esetben az elsőség meghatározó faktor, így jó lenne mihamarabb komolyan venni ezt és nekilátni, nem csak hablatyolni róla. Magyarországon ilyen még nincs.
Ennek megvalósulásához mondjuk sok egyéb tényezőnek is teljesülnie kellene, ami állami felelősségvállalást is igényelne (pl. tömegközlekedés, lakhatási feltételek javítása, képzési oldal megreformálása és alkalmazkodása) a beruházói oldal mellett (irodaházak építése, fizetések normalizálása, stb..). De annyi mindent lehetne még írni, ami más jelenlegi problémákat is orvosolna...
-
Gergello
addikt
-
SirRasor
addikt
Eladó cuccaim:
Férfi Bering kabát - M/L-es - 5k
Nike női sapka - ÚJ, téli - 1kMás: VLC-ben pár hónapja nem megy a feliratkereső plugin. Akit érdekel a javítás:
telepített mappa: VLC\lua\extensions\VLSub.luac -t valamilyen HEX editorral meg kell nyitni és a 2x benne szereplő HTTP/1.1 -et át kell írni HTTP/1.0 -ra és menni fog.Make Love not war!
-
Rick4
félisten
-
Gondwana
addikt
5GHz a/n wifi (40MHz csatornaszélesség + MIMO), drágábban pedig ac (Thinkpad X201, 6300-as intel wifi, amikor 450Mbit/s-t ígér, olyankor azért nettó több, mint a felét tudhatja is, 25MByte/s másolást többször produkáltam vele)
... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] )
-
tisn
addikt
van olyan wifi stick/kartya, amivel ki tudom hasznalni a digi 100mbitet?
vagy huzzak at egy utp kabelt a lakason? -
Cyrin
addikt
válasz kispéé #73259 üzenetére
" látszik, hogy mi a hiba, nem melegszik fel a víz, nyitva maradt a termosztát..."
Ja, normális autóknál ez így működik. Egyértelmű hiba, egyértelmű javítás, utána egyértelműen jó...
Na ez nálam a mondeo-nál nem így van, erre az egyértelmű problémára ráköltöttem vagy 100 ezer ft-ot (van benne 3 termosztát, mindet kicseréltem, az alap termosztátot 3-szor is, plusz a hőmérséklet érzékelő szondát) és ugyanott vagyok, feladtam...és mindennel így van ezen...utálom ezt az autót....
[ Szerkesztve ]
-
kispéé
senior tag
-
martonx
veterán
-
martonx
veterán
válasz macilaci78 #73264 üzenetére
Az már csak volt Lombard ház vagy nem is tudom, létezik-e még a cég.
Én kérek elnézést!
-
macilaci78
nagyúr
válasz vizslakutya #73261 üzenetére
A Tisza Lajoson a Lombard ház melletti épületben a fsz-en balra van egy bőrös.
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
Krogoth
senior tag
válasz vizslakutya #73261 üzenetére
Retek utcán a Birodalmi Suszter foglalkozik bőrcuccokkal is.
-
vizslakutya
senior tag
Olyan helyet tud valaki szegeden ahol bőrkabátot átalakítanak dzsekinek?
>vizslát mindenkinek<> Xiaomi Redmi Note 13 Pro<
-
Doggy dog
senior tag
válasz kispéé #73259 üzenetére
Az a baj,hogy nem termosztát hibát dob.
Annak más a hibakódja,ettől függetlenül lehet azzal is gond,hogy nem megfelelően nyit-zár.
attix82?? Nem is tudtam,hogy fórumon belül valaki foglalkozik ilyesmivel.
Villamosságis?Merre van?APA LETTEM! Samsung Galaxy S4 Active GT-I9295
-
kispéé
senior tag
válasz Doggy dog #73258 üzenetére
Én voltam náluk régen műszakiztatni, meg eredetvizsgáztatni, nem volt velük gond, nem tudom, hogy szerelni mennyire tudnak.
Miért nem viszed el attix82-höz,Ő keni-vágja a témát,azt garantálom. (korrekt áron természetesen)
Amúgy én a helyedben nem gatyáznék, kicserélném a termosztátot, látszik, hogy mi a hiba, nem melegszik fel a víz, nyitva maradt a termosztát...[ Szerkesztve ]
-
őstag
Hali!
Olyan megbízható villanyszerelő szakembert keresek, aki csempén lévő foglalatot meg tudna erősíteni egy panel konyhában, mert mozog, valamint 3 lyukat is kellene fúrni.
Másik, hogy idén vennünk kell új műfenyőt. Most voltunk pár helyen (Auchan, Praktiker, Obi, Tesco) és neten is nézelődtem, de rengeteg van, nem tudunk választani. Páromnak a kevert ágas nem tetszik, pedig a Tescoban lett volna 10K-ért. Esetleg ötlet, hogy hol nézzem még, vagy ki milyet ajánl? 150 cm-es elég, árban max 20-25K-ra gondoltam, ha nagyon tetszik, olcsóbb természetesen lehet.
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
Doggy dog
senior tag
válasz Attix82 #73252 üzenetére
Már kaptam szerelőmtől is javaslatot a termosztát leellenőrzésére.
Viszont kellene egy autóvillamossági szaki,aki ki tudja mérni az érzékelőt.
Nem horror áron,értse a dolgát és megbízható legyen.(ritka az ilyen,mint bármi másnál)
Ha valaki tud ilyet,kérem jelezze nekem.APA LETTEM! Samsung Galaxy S4 Active GT-I9295
-
Rhino666
addikt
Numizmatikában és/vagy régebbi könyvekben jártas köztünk valaki? PÜ!
-
Doggy dog
senior tag
Sziasztok.
Az autó vízhőfok jeladó hibát ír.
Viszont ennél az Astránál (H 1.6 benzin) más fórumtársnál erre a hibakódra termosztátot kellett cserélni.Néztem a vízhőfokot 6-8km és 15 perc után 66°C.Rengeteg piros lámpával és kint 7,5 fok,nincs hideg.
Max vízhőfok 71,de elindulás után visszaesett 67re.
Vízhőfok mutató nincs,computerből néztem ki a hőfokokat.
Na most melyik lehet a hibás?Jeladó,vagy termosztát?Illetve a hőfokot jól mutathatja,vagy ha tényleg a jeladó a rossz,akkor az miatt mutathat fals adatot?[ Szerkesztve ]
APA LETTEM! Samsung Galaxy S4 Active GT-I9295
-
Rawulf
őstag
Majd fogok róluk is írni, illetve készítettem pár (a videónál is) érdekesebb képet is.
Most megyek alvadni, mert amíg odahaza téli időszámítás van a nyári helyett, addig 6 óra helyett most 7 óra az időeltolódás."Please state the nature of the medical emergency!"
-
Gergello
addikt
válasz Rawulf #73237 üzenetére
Amúgy nagyon profin, összeszedetten beszéltél, ha kicsit jobb lenne a technikai színvonala a videónak (képminőség, főleg hang) vagy több kínai csajt mutatnál, akkor csillagos 5-ös. Grat !
Jövőre nekem is a (termék)bemutató videók gyártása következik, szerencsére hangnélkül, kicsit már előre lábrázásom van tőle.
-
Thom!
veterán
Dell E5450 eladó
Szuper állapot, FHD IPS kifelző, magyar világítós bill, SSD, gyári töltő, kiváló akkuÉrd. privátban
-
tomama
aktív tag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani normális klímaszerelőt?Nem beüzemelésről,hanem javításról lenne szó. -
Rawulf
őstag
Ha érdekel valakit, akkor ma közelebbről szemrevételeztem egy kínai gyártót.
https://youtu.be/kTxmGHYFehk
Ha legalább jót röhögtök, miközben nézitek, már megérte."Please state the nature of the medical emergency!"
-
ebegab92
senior tag
Sziasztok!
Keresek 9-10 db 680 uF 4V-os 8x8 mm (ultra low ESR) kondenzátort. RET webshopjában nem találtam, csak 6.3V-osat (10x8 mm). Valakinek van-e elfekvőben vagy tud-e olyan helyet Szegeden, ahol akad?
ABIT kézikönyv,BIOS innen letölthető: http://sdrv.ms/X4IwiL
-
Thom!
veterán
szarfogáson nézz körül...
Annyiért nem lesz könnyű. A belsőségről nem is beszélek. -
Rhino666
addikt
Nem tudja valaki, hogy hol lehet Szegeden Newton-ingát kapni?
-
MODERÁTOR
Kiadó albérletet keresek Makkosház, Rókus, esetleg Tarján városrészben. 1 vagy 1,5 szoba, elsődlegesen bútorozottan. Maximum 55-60k/hó bérleti díjért. Ha valakinek vagy ismerősnek van kiadó ilyen lakása, akkor jelezzétek.
-
sarkanyolo2
őstag
Sziasztok!
Valakinek esetleg lenne 1-2 eladó LightScribe DVD-je?
٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶ /LG OLED55A13LA / Kanto YU6
-
Doggy dog
senior tag
Van-e valakinek OPCOM-ja,amivel rá tudnánk még ma nézni 1 H Astrára.
Hibát kellene törölni,hogy visszadobja-e.... Jártam már úgy,hogy Abs/Esp hibát adott és törlés után nem is dobta be újra.Valami kontakt mizéria volt.
Ha nem holnap beszélek a szerelőmmel.APA LETTEM! Samsung Galaxy S4 Active GT-I9295
-
G.Freeman
csendes tag
-
Rhino666
addikt
HTC One M9 80k
THL 4000 22kAkko switchek és Krytox, Keychron kenőanyagok raktárról!
-
Gergello
addikt
Láttátok ? Nagyon vagesz.
-
skopy
tag
Sziasztok
Ha esetleg valakit érdekel :
Ingyen letölthető az Assassin's Creed IIIAz akasztott embert, még az ág is húzza.
-
Rick4
félisten
válasz Gergello #73215 üzenetére
Nem lebeazélni akartalak róla, csak inkább a valamit valamiért elvre gondoltam...
Hát igen, egyébként nyilvánvaló, hogy erre az oldalra is rá kellene feküdni minden cégnek, a nagyok is sokszor gondban vannak azzal, hogy kinek mit meg mennyiért...
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Gergello
addikt
Értem amit elmondasz, de szerintem jól van ez így. Már néhány éve használjuk, így amúgy, csak most ez a szolgáltatóváltás kavarta meg kicsit. Telszám alapján nyitja meg az adatlapokat automatán, szerintem nagyon kényelmes.
Nem annyira helyhezkötött, azért, mert ha mindenképp mozgásba kell lendülni, akkor már korábban használtuk a Zoiper android-os változatát, jól működött. Nyilván ilyenkor le kellett mondani az autómata crm-ről. Mobil számok meg úgyis csak belső használatra vannak, azon ne keressenek az "izó" minősítés miatt...
Épületen belül egy Platronics headsetet használunk, külön "dedikált" wireless vevővel. Ez tényleg nagyon nagyon jó minőségű termék.
-
macilaci78
nagyúr
-
_Petya_
őstag
válasz Frenky89 #73210 üzenetére
Mindegyik, ami nem fa
Péládul a spájz fala az nálam farostlemez volt, azt nem volt kihívás lebontani. De a betont még fúrni sem lehet rendesen, az 1500 Ft-os spéci SDS befogású fúró hegy 10 lyukat bír, aztán vehetem a következőt.
-
ShadowX
őstag
válasz _Petya_ #73202 üzenetére
Azt el felejtettem mondani, hogy az összes alu-vezeték ki lett cserélve rézre a felújítás során (és elméletileg csatornázva van falon belül...de ez majd akkor derül ki, ha megnézem), szóval azzal elvileg nem lehetne gond. És pontosan olyan süllyesztett aljzatokra gondoltam, mint amit linkeltél, mert jelenleg kiemelő kerettel van megcsinálva. És ez szerintem ronda, plusz funkcióját tekintve sem hasznos.
A szomszédokat meg most már megmondom őszintén, hogy lef*s*m. Ami itt az elmúlt fél évben történt, az valami katasztrófa. Sok új lakónk lett, eddig vagy nem lehetett eladva minden lakás, vagy sok volt a nyugdíjas. Hátunk mögött zsákutca, füves focipályával, előttünk egy sor panel fogja fel a zajt, szóval nagyon csendes a környék. Viszont a lakók, akik ideköltöztek, olyan zsákos parasztok...azt hallgatom, hogy reggelente és esténként ordibálva szidják egymást (az anyázás általában köszönés helyett van, elképzelheted akkor mi lehet), plusz ha este 10-kor kell falat fúrni, akkor este 10-kor fúrnak falat. Úgyhogy nem fog érdekelni mit szólnak (persze én igyekszek minden felújítást munkaidőre időzíteni).
nap: köszönöm, a gipszet olvastam én is. Nem repedt meg a festék a gipszelt területen?
Ted_Beneky: köszi, megerősítetted Te is. -
_Petya_
őstag
válasz Ted_Beneky #73205 üzenetére
Akkor lehet én értettem félre, általában a villanyszerelésre szokták a mesterek lecsapni a telefont a panel szó hallatán
Szóval ha csak javítani kell, akkor egyrész nem értem mi a bajuk a mestereknek, másrészt meg ahogy többen is írták, gipszes glett a megoldás.
Túl vastagon ne rakd mert zsugorodik és kipotyog. Rigips Rimano-t tudom ajánlani, rajta van hogy milyen vastagságtól milyenig jó, miliméterben. 6-30-ast max 30mm vastagon rakhatod, de vannak benne 6mm-s szemcsék így nem tudod annál vékonyabbra húzni. Aztán van tovább, 3-6 és 0-3 is. Ha ügyes vagy kihagyhatod a 3-6-ot de akkor több réteg kell a 0-3ból.
Minden réteg felrakása előtt nedvesíteni kell a felületet, én egy spray flakonnal szoktam, különben túl hamar szárad, utolsó réteg száradása után csiszolás, festés, így meg sem fog látszani semmi.
[ Szerkesztve ]
-
Ted_Beneky
senior tag
-
_Petya_
őstag
Petya: Eredetileg sincs falidoboz a konnektoroknak, csak kijön a kábel a padlóból és kész...
Tudom, magam bontottam le nálunk az összeset. Nem valószínű. hogy kiemelő kerettel gondolta a kolléga megoldani, a képen süllyesztve van.
Na de oké, tegyük fel, hogy nem kell dobozt vésni, csak hornyot.Te amúgy próbáltál már (panel) betont horonymaróval vésni, vagy vésőkalapáccsal? Embertelen munka még a hornyot is kimarni... téglában még oké, de a panel beton valami borzasztó kemény, nem viszi semmi rendesen.
-
nap
addikt
válasz ShadowX #73201 üzenetére
Horonymaróval tudsz helyet csinálni a villanyvezetékeknek. Vagy vésőkalapáccsal. Aztán, ha kész a villanyszerelés, lehet gipszelni.
Nálunk a villanyszerelő gipsszel tüntette el a hornyok nyomát.
Nem lett tökéletes, mert a gipsz zsugorodott, ahogy száradt, ezért egy kis mélyedés maradt utána, de csak akkor lehetett észrevenni, ha az ember kereste a szemével. Szóval egy hónappal utána kellett volna gipszelni/glettelni, de annyira nem volt zavaró, hogy ezért újra kifessek.Petya: Eredetileg sincs falidoboz a konnektoroknak, csak kijön a kábel a padlóból és kész...
[ Szerkesztve ]
browser.tabs.insertRelatedAfterCurrent;false | wing32.dll -> Windows\SysWOW64 | január, február, itt a nyár...
-
_Petya_
őstag
válasz ShadowX #73201 üzenetére
Ismerem a problémát, hidd el nekem, nem akarod te azokat a konnektorokat oda rakni
Egy darab konnektorhoz kell ugye egy 65mm átmérőjű, 4-5 cm mély lyukat fúrni a betonba, ez még jó szerszámmal is sok idő, közben zeng a ház, utál az összes szomszéd.
A másik probléma az, hogy a kábelek bele vannak öntve az aljzatbetonba, valamint alumíniumból vannak, ami nagyon könnyen törik ha hajlítod. Tehát azon a rövid szakaszon kell bele egy toldás, aztán ennek a toldásnak, meg a kábelnek a padlótól a konnektorig megint vésni kell, utána javítani Ez persze plusz idő, zaj, felfordulás, ér ez neked ennyit? Plusz ha bármelyik kábel megtörik a szereléskor, akkor annyi, jöhet a falon kívüli kábelcsatorna, mert a betonba öntött kábelt lehetetlen kicserélni. No, ezért nem vállalja senki
Nálam hasonló helyzetre ez lett a megoldás: [link] [link]
Nálam újra kábelezés volt, a fent linkelt módon, én elégedett vagyok vele. Ráadásul ebben TV koax-ot, UTP-t is elvihetsz akár, nálam is így van.
-
ShadowX
őstag
Mivel itt van, aki tényleg ért hozzá, így először kikérem a véleményeteket.
Szóval annak idején, mikor felújíttattuk a lakást, az idióta villanyszerelő a konnektorokat az eredeti helyén hagyta meg, nevezetesen a padlóval egy szintben (az most mindegy, hogy miért maradt így, szerintem csuklik rendszeresen a "villanyszerelő" azóta is)...most már beigazolódott, hogy ez így nincs jól, és jó lenne, ha mondjuk 15 centivel feljebb lennének. Na most ugyebár a bontás után maradt lyukakat, véséseket jó lenne eltüntetni valami tartós megoldással, ami nem fog megrepedni, rá lehet glettelni és festeni (és az sem reped meg).
Milyen megoldást javasoltok? Esetleg ha van valakinek ilyen ismerőse, aki vállal ilyesmit, akkor szívesen fogadom. A villanyszerelés része megoldott, csak a bontás nyomait kellene eltüntetni. A legnagyobb gondom az, hogy ha kiejtem a számon a panel szót, akkor majdhogynem rám rakják a telefont (valamint nem is egy milliós felújítási tétel, így nem kezdenek bele).
Képen mutatva, ilyen eredményt szeretnél elérni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Új Lenovo Yoga 7 ProX Gamer Tervező Ultrabook -50% Ryzen 7 6800HS 32/1TB AMD 4GB + 3050 4GB 3K 120Hz
- HP EliteBook 840 G6 Fémházas Tartós Laptop 14" -70% i5-8365U 4Mag 16GB 512GB SSD FHD IPS
- Eladó JURA ENA 5 Svájci Kávéfőző gép
- AOC CU34G2X 34" 144Hz 21:9, ivelt Gaming monitor, monitorváltás miatt eladó!!
- Logitech G Pro X Superlight + Corepad Skatez PRO & Soft Grips
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest