Hirdetés

2024. május 25., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Kultúra, művészet, média  »  Sorozatok (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:03:45

LOGOUT.hu

Sorozatokkal kapcsolatos gyakori kérdések és alapvető tudnivalók.

Mi az a "SPOILER", miért van szükség a spoiler jelzésre / formázásra (spoiler gombra)?
Spoilernek számít a cselekmény részleteinek vagy egészének a leírása. Különösen fontos a spoiler jelzés, ha valami váratlan, megdöbbentő fordulatot, eseményt stb. írunk/lövünk le (például: XY szereplő meghalt), mert nem szeretnénk elrontani mások szórakozását.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#72121) negyven2 válasza negyven2 (#72118) üzenetére


negyven2
veterán

btw. csak hogy ezt is ajánljam:

Jury Duty - Official Trailer

Ahogy írtam ez egy kvázi mockumentary hoax reality show (bár szalagcímben olvastam olyat, hogy a real-life 'The Truman Show'). Az alapszituációja amúgy kb. tényleg annyi, hogy egy Ronald Gladden nevű átlag amerikai hónpolgárt behívnak esküdtnek egy tárgyalásra, a tárgyalásról amúgy dokumentumfilmet forgat egy stáb. Viszont azt Ronald nem tudja, és nem is sejti, hogy itt valójában a stáb miatta van ott. Ugyanis rajta kívül (bíró, ügyvéd, ügyész, teremőr és a maradék 11 esküdt) mindenki beépített ember. Főleg sorozatos, általában karakter, epizód színészek.

A legismertebb közülük amúgy James Marsden. A 8 részes sorozat, azért nem nevezhető konkrét hoax reality-nek, mert amikor nincs ott Ronald, akkor is szerepben maradnak. Itt a humor forrása a különböző karakterek és az általuk kellettet furcsaságokra épül, és arra, hogy ezt hogyan reagálja le a nem beavatott főszereplőnk. Bár IMDb-n több mint 30000 szavazat alapján jelenleg 8.3-on áll, de értelemszerűen nem való mindenkinek. Ha nem jön be egy-két rész alapján akkor nem érdemes erőltetni.

"Zombies can’t swim. Famously underutilised anti-zombie measure. Walking Dead would have been over in one series if Rick Grimes had used his brain and gone to the Everglades."

Útvonal

Fórumok  »  Kultúra, művészet, média  »  Sorozatok (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.