Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gerner1
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- bacsis: Gyere el a 10. BRSZK-ra!
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
-
LOGOUT
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motorkódot/ teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
-
-
Benir8
senior tag
Sziasztok!
Barátomnak van egy Seat Altea XL 2008-as BLS641610/77 kw autója.
Ez ugye egy 1.9 TDI volkswagen motor? Ebben van DPF?
Az a helyzet, hogy semmit nem tudunk az elő életről, még az se hogy mikor volt cserélve az olaj, milyet rakott bele a szerelő. Ezért mielőtt eladja, végeznék neki fontos karbantartást.
Olajcserét állnék neki cserélni, szűrőkkel együtt(levegő, olaj stb.)
Összefoglalóban megadott linkben nem vagyok tisztában milyen gyártó/olaj kell bele. Tudnátok ebben segíteni?
Tudom elég fura, szívó benzines kocsimba egyszerűbb a dolog. -
diegho
nagyúr
A 7-es száraz DSG-nél milyen problémák lehetnek? 115k körül van a céges Octavia 3, lehet még most kellene szabadulni tőle.
-
i-sti
senior tag
válasz
bitpork #171787 üzenetére
Igen, MMI 3G High
[Audi MMI 3G High 6.29.1 – 8R0 051 884 GH – Europe only] -
-
i-sti
senior tag
Valaki felrakta már a
6.29.1
verziójú MMI térképeket? -
molnarpeter
nagyúr
válasz
bendeguz76 #171779 üzenetére
Otthon nyugodtan töltheted. Ha nem reseteli, keress rá, csak gyújtáson kell hagyni egy percre, ilyesmik.
-
i-sti
senior tag
válasz
bendeguz76 #171779 üzenetére
Így van. Többit megoldja ő. Nem eltéveszteni a betöltő nyílást.
-
bendeguz76
aktív tag
Most hozzánk került 2015-ös audi a6 kiírta,hogy 1200 km múlva kell bele adblue adalék.nem volt még adble-s autónk.beletöltöm a folyadékot és kész?semmit nem kell kiütni stb?
-
papg79
tag
válasz
bitpork #171775 üzenetére
Akkor lehet, hogy nekem is ugyanaz, mert indítás után mindig várok kb. egy percet, hogy felálljon az olajnyomás, és csak utána indulok el. Akkor veszem észre, hogy időnként megremeg. De semmin nem lehet észrevenni, se a sebváltón, ha kiszállok, a kasztnin sem venni észre, csak én érzem.
-
-
Tudom h csak egy malac vagyok de magad írod h külön figyelni kell hogy észrevedd. Nem lehet h ilyenkor az automata szívató miatt megemelkedő hideg motoros fordulat állóhullámot csinál és azt érzed?
-
papg79
tag
válasz
atos19881101 #171768 üzenetére
Jó, megfogom nézni. Annak lehet szerinted köze hozzá, hogy az izzító kábelhíd (azt hiszem így hívják) egy helyen el van repedve. Tervbe van már a cseréje, csak a gyári horror áron van, az utángyártottról meg mindenki lebeszél.
-
papg79
tag
válasz
atos19881101 #171766 üzenetére
Azt még nem próbáltam
-
papg79
tag
válasz
atos19881101 #171764 üzenetére
Alapjáraton csinálja, de alig lehet észrevenni, és a fordulatszámmérőn sem látni ingadozást. Kb 4-5 másodpercenként remeg egy picit, de ha nagyon figyel az ember, akkor veszi észre. Menet közben semmi ilyen tünet nincs, nem rángat. Alapjáraton, ha kinyomom a kuplungot, teljesen megszűnik.
-
atos19881101
senior tag
válasz
papg79 #171763 üzenetére
Szintén győri vagyok. Interdiesel-nél nézték meg az enyém. Kiszedés, tisztítás, visszarakás olyan 80k volt 2 éve.
Nekem volt, hogy lámpánál a féken állva szépen mozgott a sofőr ajtón a kárpit. (automata)
De nem mindig csinálta.ha kinyomom a kuplungot abbahagyja
Azaz menet közben produkálja? Alapjáraton nem? -
papg79
tag
válasz
atos19881101 #171762 üzenetére
S hogy rázta? Folyamatosan, vagy bizonyos időközönként? Mert az enyémet alig észrevehetően, bizonyos időközönként rázza meg. Meg ami még érdekes, ha kinyomom a kuplungot abbahagyja. Ha ez a gond, az frankó, fogalmam sincs, hogyan tudnám megnézetni, mert győrben nem tudom, hol csinálnak ilyet. Mennyibe fájt Neked ez a mutatvány?
-
atos19881101
senior tag
válasz
papg79 #171761 üzenetére
Hidegen és melegen más a gázolaj viszkozitása, azaz a befecskendezést is befolyásolja a hőmérséklet. Melegen sokkal hígabb...
Nálam a remegést egy "hugyozó" PD elem okozta. Annyit vettem észre, hogy rázza a kasztnit alapjáraton. Gyorsan ki is szedettem, amíg nem a dugattyúval együtt kellett.
-
papg79
tag
válasz
atos19881101 #171758 üzenetére
Engem zavar, hogy miért remeg, csak az a furcsa, hogy míg jó idő volt, nem volt ilyen. Tavaly is csinálta ezt télen, meg is mutattam egy autószerelőnek, aki annyit kérdezett, hogy ha kinyomom a kuplungot, abbahagyja-e, és arra megszűnik a remegés, ekkor mondta, hogy valszeg a kettőstömegű lendkerék. Aztán, ahogy bejöttek a jó idők, ez megszűnt, de mos, hogy reggelente 8, 10 fokok vannak újra előjött.
-
atos19881101
senior tag
válasz
papg79 #171740 üzenetére
A remegést szvsz valamelyik PD elem okozza. Nem porlaszt megfelelően. Viszont ezt csak padon tudják megmondani. Ha valóban így van, akkor ezzel a motort is tönkre tudod vágni (kiégetheti a dugattyút). Sztem ne foglalkozz vele.
Mágus
Octavia 1.6 BFQ. Alapjárat ingadozást MAP okozhat? Volt már, hogy le is fulladt. A motor újra lett gyűrűzve, hengerfej rendbe rakva. Gyertyák újak, befecskendezők is átnézve. Hibakód nincs. -
tibi.234
tag
sziasztok, alany még mindig egy 1.6 crtdi cayc skoda octavia ki lettek cserélve az injektorok de még mindig van az a csörgő hang valaki járt már így ? hol keressem a hibát ?
-
Dika22
tag
Szevasztok. Tesóm B5-s Passatjával van egy kis gond. Menet közben nagyon kormol. Turbó nyomás/csövek rendben, légtömeg mérő és turbó nyomás érzékelő cserélve, és mégis nagyon kormol. 90 lovas létére nagyon jól megy, ezektől függetlenül. Mi lehet a gond géppel, én adagolóra tippelek. 90 lovas, 1.9 TDI, Ahu motorkód
-
i-sti
senior tag
válasz
zeus_2k14 #171751 üzenetére
Szerintem műszakival fog rendes ára lenni.
Anélkül szerintem keveset. Legtöbben olyan autót keresnek hogy beülnek és mennek.
Amúgy annyira rendben van hogy gond nélkül át megy műszaki?
Ha igen akkor miért adod el?
Ha nem akkor rá kell költeni hogy hozd műszakiztatható állapotba. Azt a pénzt viszont nem fogod viszont látni eladáskor
Új hozzászólás Aktív témák
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen egeret válasszak?
- Hardver vagy nem hardver, az itt a kérdés
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Politika
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Gitáros topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Intel GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- ShieldUp Fóliavágógép tartozékaival
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- Fedezd fel a Sharkoon 650W 80+ Gold erejét - elérhető most!0% THM-re is!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest