- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- Andras-G: Az internet veszélyei [2. rész] - Facebook Marketpalce
- Navaren: Resident Evil Requiem szösszenet
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Lalikiraly: Commodore The C64, Ultimate
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Skizz
addikt
válasz
sergiooo
üzenetére
Hibakódot olvasnék, hátha csak törölve lett/kartonlap van a check engine előtt. Szar lambdaszonda esetén nő a fogyi, de azért ennyivel nem. Rángatásra valóban egr+alapjárati+pillangószelep kipucolása megoldás lehet, ess neki féktisztítóval, viszont az egr nem biztos, hogy túléli a túrát. Nekem pl. mázlim volt, ki/beszerelés (nettó fél nap kurvaanyázás - x16xel) után napokig dobta a hibakódot motorfékre, aztán elkussolt, de nem lesz már hosszú életű az tuti.
-
válasz
AMD Power
üzenetére
A motorter egy mero olaj volt vs. Sógor legalább "ért" hozzá?
Erre két válasz van:
- ért hozzá, azért passzolta le igen gyorsan
- ki se nyitotta a motorteret, mert nem mond neki semmit.Első valószínűbb, gyanítom annyira olcsó volt a sejthető állapot miatt hogy annyiért nem lehetett otthagyni.
trassher: akkor a 40 liter tankolás stimmelhet is.
-
-
haddent
addikt
válasz
AMD Power
üzenetére
Gondolod, hogy az átlagfelhasználót ez érdekli? Vagy ők azt gondolták, hogy a csippelés után amikor jön a feketeség az csak látványelem de nem káros?
Viccet félretéve, nem hiszem, hogy ettől bárkinek el kéne menjen a kedve a dízeltől úgy összességében. Konkrétan semmi nem változott, nem lettek rosszabbak, megbízhatatlanabbak vagy károsabbak. Csak egy újabb adag képmutatás-vakolat puffant nagyot ahogy leverték.
De tisztelet a kivételnek, aki szereti/né a dízelt de csak Euro6 -osnak megfelelőt hajlandó hajtani, annál jobban nem rongálja a környezetet
-
sergiooo
csendes tag
Sziasztok!
Most vettem egy 99-es evjaratu Opel Astra G 1,4-es benzines gepkocsit.
Elso tapasztalatok. Neha mikor meleg a motor rangat. Teletankoltam kb 40 L es csak 300 km-t bir megtenni aztan kigyullad a tank lampaja. Elotte egy Opel Corsa 1,2 City volt 40L uzemanyaggal joval 600km fole tudtam menni dinamikus porgos vezetessel.
Segitseget szeretnek kerni mi lehet a gond. A motorter egy mero olaj volt, most letakaritottam.
Varom valaszotokat!
-
haddent
addikt
válasz
Declare
üzenetére
Ezt most te mégis mire mondod?
Te írtad, hogy fűnyíró, én pontosan azt írtam, hogy max. egy ma már (szerintem mindenki szerint óriás) ~6 literes motorhoz képest, de amúgy nem, pont jó, tökéletes. Ebből kiragadtad az első felét, mintha én hurrogtam volna le
Na mindegy..tresh lehet, ettől még egyelőre most ez a lufi durrant ki nem kell durcizni
Ha úgy lesz ahogy mondod akkor abból mi jön le? Az hogy az egész egy óriási faxszág volt, nem kell irreális elvárásokat állítani. -
HWSW
tag
válasz
Declare
üzenetére
2005: belekerült a gáz, ~250e (Medic-Car). Németeknél klímatöltés, papíron szintén ~250e.
2009: megvettem, óra szerint 207e. 220e-nél óracsere, mert meghülyült, akarom mondani meghülyítettem (spirál hangos volt, ifjú Padavanként megkentem, zsírt bedolgozta a km órába = alapjáraton gurulva 90-et mutatott, csere, "új" óra 197e)
2011.06: új munkahely, ~210e. Nemsokára (talán augusztus) HF tömítés kakukk, gőzmozdony lettem. HF felújítás, dugattyúk gyűrűzése, új tömítések, SK. Aki a szelepeket bemarta, azt mondta, hogy még min. 100e km-ig OK lesz.
2012.10.01: [link]
2013.09.30: [link]
2013.12.27: [link] HF csere, többe kerültek a tömítések, mint a HF (szerencsémre találtunk egyet a közelben, Szakál Metál által bevizsgált, beleütve a sorszám, 10e huf.) Végül is többet ment el, mint 100e.
2014.10.01: [link]
2015.06.24: [link]
2015.09.24: passz, meg kell nézzem, kb. 465e.Olajfogyi: természetesen van, szárazabb az égés, nincs mi hígítsa az olajat. No meg a főtengely szimeringet és az olajteknő tömítést is ki kéne már cseréljem...
-
Declare
őstag
Olyat kell beletenni, amit ir a nagykönyv, vagy ha mar ilyen motorgeneral volt, akkor mond a szaki
nekem 5w30 van irva, az is megy bele es nem fogy belöle egy mm sem 
hany km nel volt a motorgeneral? Az lpg nek akar a generalhoz, akar az olajfogyihoz lehet köze? (elfogultsag nelkül ha kerhetem, tenyleg erdekel
)(#46933) deicide

-
Declare
őstag
válasz
trassher
üzenetére
valoban
hirtelen, amikor irtam az agyam összekapcsolta az autogyartassal....gepeszmernök akkor 
amugy valoban sokkal jobb lenne, ha a mai napig a jol bevalt 3literes szivo dizelekkel/benzinesekkel maszkalna mindenki, olmozott benzint es kevereket pufogna, katalizator es minden fele környezetvedelmi törekves nelkül.....sok bullshit

(#46926) haddent "2 literes turbo benzin fűnyíró? Mihez képest? Chevy small blockhoz képest igen," és?
szegeny decide, biztosan rosszul alszik emiatt 
(#46931) tresh

-
trassher
addikt
válasz
Declare
üzenetére
Én kifejezetten az 1.0 ecoboost-ra gondoltam.
Mechatronikai mérnök meg nem tervez autót csak a robotot ami legyártja de inkább csak programozza.
Azt kéne belátni hogy mindegy milyen autót terveznek, "mindegy mi hajtcsa" sehogy sem lesz környezetkímélő. Se a benzin, se a dízel, se a hibrid, se a tisztán elektromos. A környezetvédelmi norma csak egy bullshit ami papíron jól mutat, újgazdag meg örül mikor kihozza a szalonból és veri a mellét hogy milyen környezettudatos. -
lolka1980
aktív tag
Sziasztok!
Meg tudná mondani valaki pontosan mi a különbség a két tartó közt?
Thule kerékpártartó tetőre,"Thule FreeRide 532
Thule kerékpártartó tetőre, "ProRide 591"
Egymás mellé hány kerékpátártót tudnák elhelyezni max,természetesen kerékpárral?
Ti mit tudnátok ajánlani ezek helyett?
-
Borokafa
őstag
válasz
Declare
üzenetére
Az új tipusoknál az autógyártók (pl Renault) 700 órás -hideg-meleg teszttel ellenőrzik az élettartamot. Ez a teszt kb 250 k kilométernek felel meg valós használat esetében. Ha itt problémák merülnek fel az alkatrészekkel akkor a beszállítók -az autógyártó céggel közösen- tovább fejlesztik az alkatrészt. (Pl. hengerfej) A tesztelt motorok mennyisége a gyártón múlik. A sikeres és sikertelen tesztek után is darabjaira szedik a motort és minden alkatrész elhasználódását ellenőrzik.
-
Declare
őstag
válasz
Calogero
üzenetére
Nyugi, most a vw botrany kiboritotta a bilit, holnap atirjak a kibocsatasi adatokat 3x szorzoval, a gyari fogyasztasokat 1,3x szorzoval, aztan mindenki lenyugszik a p..a

Ezt a tsi hisztit nem unjatok?
Ha jol tudom egyikötök sem autoszerelö, mechatronikai mernök, akik fejlesztesekben reszt vesznek, de meg csak nem is hasznaltok TSI motoros autot. Ettöl függetlenül, mindenki eszmeletlenül keni vagja a temat, hogy mennyit bir ki egy alkatresz vagy sem 
Szep hangja van egy sor6 motornak ez oke, sajna el kell fogadni, hogy ez egyre inkabb luxusba megy at. Nekem hetköznapi autoskent böven eleg, hogy jol menjen es keveset fogyasszon. Egy 1.4 tsi jobban megy, mint az 1.7 dizel astram, de decide opc-je is csak egy kis "fos fünyiro motor", aztan megis több elmenyt okoz, mint itt mindanyiunknak az összes autoja együtt
.... pont letojom, hany literes, meg hagy hengeres, meg gyertyas, meg szelepes.... a tejföl bakterium kulturajan is ennyit paraztok, hogy hany bakterium vegzi a dolgat? 
-
haddent
addikt
válasz
trassher
üzenetére
Igen. Mekkora jó, hogy mentjük a golyóbist miközben 70 ezer km után teljes generál még egyszer ennyi és kuka, iszonyat drága az autó, iszonyat drága a szervizelése ami persze mindig kell, iszonyat drága a bődületes mennyiségű hulladék ami az így keletkezett roncsokból van, annak megsemmisítése vagy újrahasznosítása még drágább és károsabb.
De legalább a károsanyagok szintje alacsonyabb a kipufogógázban.Ja boccs nem, csak a tesztek idejére az, ala VAG.

Declare 2 literes turbo benzin fűnyíró? Mihez képest? Chevy small blockhoz képest igen, de szerintem 2 liter elegendő egy ilyen kis autónak ami direkt ilyen kis apróbb sportos méregzsák
-
Skizz
addikt
válasz
haddent
üzenetére
A legjobb az egészben, hogyha odalépsz neki, annyit eszik mint egy 2x ekkora V6-os, plusz az alapjárat dupláján már 3-400nm-t produkálnak a kis szaros sportmociba való benzintemetők. Na ha annak hosszú életet biztosít bármilyen forgalomban lévő kenés 30 ezres csereperiódussal, akkor lemegyek hídba. Szóval pro: tojással a pedál alatt eljár 5.9ből 3,5 barra fújt gumikkal, hátszéllel, kamion mögött, lejtnek, kontra: ha arra használod amire való, akkor ennek a 2-3x-osát, és lehet gyárakat felhúzni arra, hogy a sok ócska kütyüjét minden szervizlátogatás során le lehessen cserélni, aztán 200k-nál a motorját úgy, ahogy van kidobni a pibe. Ez aztán a környezetkímélés.

Calogero: a legszánalmasabb az egészben, hogy most úgy csinálunk, mintha ez meglepetés lenne.
-
Calogero
addikt
Baden-Württemberg tartomány Környezetvédelmi és Mérésügyi hivatala 29 új Euro 6 környezetvédelmi normának megfelelő típust vizsgált meg alaposan. Sem a Mazda 6 Skyactiv D, sem a BMW X3 kétliteres, sem az Opel Zafirába szerelt egyhatos turbódízel motorja nem teljesítette az előírásokat.
-
haddent
addikt
válasz
Calogero
üzenetére
Gyalázat ez az egész downsizing, persze nem csak az Opel. Az egy dolog hogy én hétköznapokban meg általános kis kompaktnak imádom az 1.6 és elég, de azért majd ha lesz pénze szeretnék 3.0 meg felette lévő dolgokat. És ló*** nem lesz addigra csak a sok kis makett-autó fosadék

-
Calogero
addikt
Az Astra K OPC-t is utolérte kisebb motor mizéria: [link]
-
BaKeSZ87
őstag
Benzines W1102-es fordulatszámmérős óracsoportra vadászom F Astrához, ha valaki tudna szerválni, megköszönném!

-
F_Gergely
őstag
válasz
Declare
üzenetére
Nálam egyszer kellett elemet cserélni abban is még az előző tulaj által vett elem volt. De amugy ha sokat nyitod a kocsit, gyorsan le tud merülni egy tesco-s elem.
Csak viszonyítás képp, egy rendes energizer elmegy mondjuk 5-6-8 órát, egy sima tescos meg 2 órát - tapasztalat onnan tudom, b'zmegoltam is hogy WTF
-
SPF
senior tag
Olyan létezhet, hogy egy új cr2032-es elem 9 hónap alatt lemerül a kulcsban?
-
F_Gergely
őstag
válasz
Declare
üzenetére
Én csak azt sajnálom hogy elfolyik, (valamennyit biztos eszik belőle a kocsi is), de a szerelőm haja is égnek áll már mert valahol mindig engedi az olajat. Pedig minden szart cseréltek, mikor a váltó lent volt ott is szimeringet mindent cseréltek. mégis "csöpög" belőle. Nem látványos, de tud pöttyözni ha éppen olyanja van...

-
Declare
őstag
válasz
F_Gergely
üzenetére
En is
szerintem a legjobb olaj! Mindenhol aradoznak rola, most apumnak is olyat vittem haza a tsi be es ö is azt mondta, hogy a reggeli hideg inditaskor is eszrevenni. A tsi motorokba külön ajanljak a moly-t 
toptec 4600 at hasznalod Te is?
Viszont ha Skizz tud igy mobil1 et szerezni, azzal sem lesz semmi baja, tuti olaj az is

-
Skizz
addikt
válasz
Declare
üzenetére
Igazából nekem a spórolás jelenesetben nem rizikófaktor, mivel ugyanazt az olajat veszem le a polcról, csak nem 8 rugót fizetek érte, hanem 5öt, csak az érdekelt, hogy mondjuk benzinkutakon gyakoribb -e a hamisítvány, vagy mittudomén... asszem 1-2 márkának van hologramja, meg címkéje eredetiségről, pont a mobil az egyik ilyen. De annyira jó, hogy még ezen is stresszelni kell, nem elég a többi.

-
Declare
őstag
Normalis boltbol, megbizhato netshopbol, normalis aron, normalis marka.

Ahanyan veszik az "okos olajat", meg pancsoljak a piros szinü "okos dizelt", ahhoz kepest kevesnek van baja
en mindenesetre ilyenekkel nem jatszom....mennyit sporol az ember es mennyit kockaztat, szerintem itt nincs arányban.Aztan utanna meg lehet hivni a trailert, meg nyüglödni, mint ahogy itt is volt erre pelda, meg nekünk is van ilyen "okos dizelt" tankolo ismerös....csak mondjuk ö evente minimum 1x megall az utszelen, mert eltömödik valami
de ha valakinek ez tesz jot a lelkenek, hogy ö megcsinalja amerikat, hat hajra 
(Skizz ez a vege nem neked szolt, csak igy kijött belölem
, mert mindig mosolygok ezeken a törteneteken....utanna meg megy persze a "sz@rfoslof..sz dizel/auto stb"....
) -
F_Gergely
őstag
Kulcs nélküli autó olyan mint az automata váltó.. kell a hóhérnak.
Náluk vannak olyan céges mondeók meg fucus-ok hogy nem kell hozzá kulcs. Motort leállítja, mondom fasza, most vedd le a gyújtást, ööö azt nem tudja
Kéne a francnak, maradok a mechanikus dolgoknál
Más:
Valami szivja az akksit, kicsit méricskéltem multival, a 17-es és 20-as biztit kivéve elvileg jónak tünt a dolog. A gondom az hogy mind a két bizti 30A és az elektromos ablakhoz tartoznak.
Most ilyenkor mi van? Ablakok működnek rendesen. Itt igazából elakadtam, hogy mi lehet a gond. -
zoo8800
veterán
Eddig a Kauffer és a Zs+U boltban vettem 6 cserényi olajat, szerintem azok eredetiek voltak. Se az olaj állagán, se a motor hangján nem tapasztaltam semmi szokatlant. A számlára rákerül az olaj pontos típusa is, nem csak annyi, hogy motorolaj.
De hogy a kérdésedre is válaszoljak, nincs ilyen törvény.
Új hozzászólás Aktív témák
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Autós topik
- Windows 11
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Házimozi belépő szinten
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Ennyit dobott egy telefon gyártási költségén a memóriakrízis a Xiaomi szerint
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- További aktív témák...
- Jura C60 I Szervizelve I Easy-cappuccino fej I 3 hónap garancia I Számla I Beszámítás
- Saeco Syntia digitális automata kávéfőző szálcsiszolt fém burkolattal
- Magyar menüs Saeco Picobaristo OTC tejtartállyal
- Elektronikus tárolómérleg 40 kg-ig, LCD alig használt
- Hankook Winter I cept evo téli 205/55 R16 91 H TL / Gyári acélfelni gumival 16x6,5 Salgótarjánban
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Air 13 M4 16GB RAM 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- Sony PS3/PS4/PS5 és kézikonzolok Okosítása és Szoftveres szintű javítása - MÁR 13.00-S PS4 IS!
- Apple iPhone 13 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 88%
- ÚJ 16" Dell Precision 5690 - Intel Ultra 7, 16 mag, 32 GB RAM, 512 GB SSD, RTX A1000 6GB 27% ÁFÁS
- Creative Sound BlasterX G6 7.1 USB külső hangkártya
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Lehet ,hogy fél árba volt, csak nehogy rámenjen gyorsan a másik fele is.
Viccet félretéve, nem hiszem, hogy ettől bárkinek el kéne menjen a kedve a dízeltől úgy összességében. Konkrétan semmi nem változott, nem lettek rosszabbak, megbízhatatlanabbak vagy károsabbak. Csak egy újabb adag képmutatás-vakolat puffant nagyot ahogy leverték.
Te írtad, hogy fűnyíró, én pontosan azt írtam, hogy max. egy ma már (szerintem mindenki szerint óriás) ~6 literes motorhoz képest, de amúgy nem, pont jó, tökéletes. Ebből kiragadtad az első felét, mintha én hurrogtam volna le
Na mindegy..

nekem 5w30 van irva, az is megy bele es nem fogy belöle egy mm sem 
)
hirtelen, amikor irtam az agyam összekapcsolta az autogyartassal....gepeszmernök akkor