Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
mohabá 007
aktív tag
válasz
bajaki
üzenetére
Én a helyedben a következőket tenném: szerelőnek megmondani,hogy hengerfej le,szelepek ki,ezek tisztítása,becsiszolása, új,minőségi szelepszár szimmeringek,szelepfedél pakolás beszerelése,és ennyi.
Azért csak halkan kérdezem:milyen spéci szerelő az,aki simán kiveszi a gyertyát úgy,hogy az ott lévő olajat nem törli ki,hagyja,hogy a trutyi simán becsorogjon a hengerbe.
Hengerfej levétellel gyűrűket nem tudsz cserélni,ahhoz motort kell bontani.
A kompresszióval Én nem jelenleg nem foglalkoznék.Annyi,amenyi,de mindegyikben azonos.
Hisz eddig,ugyanennyi kompresszióval "ment mint az állat" ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Motor beindítása után a gyertyakábeleket a gyertyakupaknál, cimbászold meg rendesen,lehet,hogy ott lesz a dadogás oka.(Nekem is volt dadogós .A kábel belsejében lévő vékony szál el volt porladva.Nagyobb fordulatnál már nem bírta az iramot,ezért kihagyott,dadogott)A lefalazott EGR-el a vezérlés megmarad,ami esetlegesen a motorhiba lámpát felvillantja hosszabb motorfék esetén,de a hiba a következő indulásnál eltűnik a műszerfalról és semmilyen más problémát nem okoz.
Az EGR-szelep működésének a lényege az , hogy a szívócsőbe visszavezeti a kipufogógáz egy részét.Tehát a kipufogógáz egy része újra elég az égéstérben .Erre a szelepre kizárólag a környezetvédelem miatt van szükség. A motornak tulajdonképpen nem kell EGR-szelep! -
Markizmark
addikt
válasz
bajaki
üzenetére
A kompressziót csak a szelepek, szelepülések, hengerfal és a gyűrűk állapota befolyásolja.
Az egr valóban csak a szelepekre ráégett koszon keresztül (nem zár rendesen a szelep) tudja befolyásolni.
De ez az olajzabálást nem befolyásolhatja szerintem. Ha fogy az olaj és közben füstöl is szépen, akkor vagy szelepszár szimering , vagy kopott gyűrű vagy talán rossz hengerfejtömítés.Érdekes dolgok ezek, faterral sokat szerelgettük a munka autóinkat. Minden nyáron volt pár olyan nap amikor könyékig olajos voltam. Idén NEGYEDSZERRE hengerfejes az egyik francia kisbuszunk. Mennie kell ... többször nem szedjük szét a motort. Negyedik garnitúra gyűrűkészlet van benne. Visszaállunk szépen Ford Transitra. Azokhoz a motorokhoz sohasem kell hozzányúlni
-
sziada5925
aktív tag
válasz
bajaki
üzenetére
Ha jól emlékszem, akkor 3 hengerben közel azonos volt a kompresszió. Írtad, hogy eszi az olajat, én arra gondoltam, hogy a szelepek nem tudnak rendesen zárni a ráégett olajkoksztól. X16XEL motornál ez nem meglepő jelenség.
A gyertyánál lévő olaj meg a szelepfedél tömítés hibája. -
gban
veterán
válasz
bajaki
üzenetére
Nekem gyanús, hogy kilukadt a hűtője, elment a vize, picit megfőtt a motorja, de nem annyira hogy elsőre mindenki kiszúrja, szerelő mondta, adja el mielőbb - és így is tett.
Vagyis előtte valóban minden oké volt, csak közbejött a hűtő kilukadása.
De simán lehet hogy nincs igazam, és lehet, sosem derül ki az élettörténete, hacsak le nem itatod az eladót, és el nem meséli véletlenül
-
törölt tag
válasz
bajaki
üzenetére
Az hogy a gyertyáknál áll az olaj az nem egyedi és nem nagy probléma. Szelepdekli tömítés az egy átlagos hibajelenség ennél. Ez megvolt az enyémnél is. Ha kiveszed a gyertyát befolyik a hengerbe az olaj, nem rétem honnét tudjátok hogy amit a hengerben látsz az nem a gyertyától folyt e be?
(#34879) AMD Power nem hibázott ha nem mért. Te meg tudod mondani mi a határérték egy 250 + ezer km-es kocsinál? mert az enyém tökéletesen szuperál 270 ezerrel. De nem tudom mennyi benne a kompresszió.
Érzésre kellett hogy jónak legyen. Inkább olyat kellett volna vinni aki már vezetett ilyet. Ezt nem csesztetésből mondom de autókeresgetés közben kompressziót méregetni...
Én azért felhívnám az előző tulajt. felajánlani neki hogy vagy vegye vissza vagy szálljon be a felújításba. Ugyanis ez bizonyíthatóan az ő eltitkolt hibája. ( szerintem) Én motornál jártam úgy hogy egy hét után kikönyökölt a hajtókar ( KTM LC4 )
Felújítás pedig nem egy nagy vaszizdasz és utána lesz egy nagyon zsír motorod. Sajnos ez benne van a használt dolog vásárlásban. Nem biztos egyáltalán hogy a világ nagy átveréséről van szó! Még ott van az is hogy egy ilyen motor kipróbálható bevizsgálható állapotban 50körül megy. Az sem egy járhatatlan út.. De mondjuk én a felújítást választanám !
-
Markizmark
addikt
válasz
bajaki
üzenetére
Valami nem kerek. Azt írtad amikor megvetted jó volt. A kopott motort nem tudom hogyan lehet eltitkolni, főleg úgy hogy csak most jöttek elő a dolgok.
A leírásod alapján olyan mintha a motor hirtelen kopott volna el. Ilyet az olajba kerülő víz okoz (szarakodó hengerfej) , vagy az eleve elégtelen kenés. Utóbbi esetén ki kellett volna gyulladjon az olajnyomás ikon.Nem tartom valószínűnek hogy az eladó tudta, hogy rossz a motor és valami csoda adalékkal rendbe tette amíg eladja. Persze ez sem kizárt.
-
lsebestyen
addikt
válasz
bajaki
üzenetére
Vígasztaljon az h elég sok ecoteces motort kell generálozni, pont azért amiket írtál. Használtautó vásárlás ennyiből zsákbamacska, mi tavaly vettünk használtan egy octaviat, szerelővel vettük, nem talált semmi hibát, persze azóta ráment 250k mert az egyik henger beszart, meg pl csak a hátsóablak törlőmotor volt 30k...
Csináld meg a generált, több kínja akkor valószínűleg nem lesz.
-
7Sony7
addikt
válasz
bajaki
üzenetére
Kérdezd meg a szerelőtől mennyibe kerül egy Teljes motorgenerál + kuplung felújítás, nézesd át a futóművet, fékrendszert, és a végösszeget vedd figyelembe mikor döntesz, ha még így is belefér, akkor állj csak neki szerintem. Nem biztos, hogy kelleni fog, de számolj rá.
yoleka: +1. Én sem adnám el az enyémet. Ha rendben van, jó ki autó ez. -
yoleeka
tag
válasz
bajaki
üzenetére
Nálunk csak a 2-es;4-es hengerben nem volt jó a kompresszió, 1000 km után simán ráöntöttem 0.6-0.8 liter olajat, gyűrűzés, és szelepszár szimering csere mehet, ha belefér, akkor a vezérlés is, nem tudom ez milyen az enyém láncos, és picit zörgött is. Én most estem túl rajta.
Neked kell eldönteni, hogy megpróbálod eladni/megcsinál(tat)ni, de, ha jó lesz, még egyszer annyit simán elmegy. Én már nem adom el az tuti, beleöltem 250k-t. Most lecserélem a kupplungot, meg a kinyomócsapágyat, és ennyi. Enyém 1.2-es C-s Corsa Z12XE kóddal.
-
haddent
addikt
válasz
bajaki
üzenetére
Rossz ezt olvasni. Nyilván empátiából kifolyólag is, de főként mert mi is most vettünk 1 hete. Eddig hibátlanul nagyon pöccre megy minden tényleg (elég kényes és érzékeny vagyok apró dolgokra is, de semmi!). Szombaton fogja először látni szerelő...
Neked meg sok sikert kitartást -
mephi666
nagyúr
válasz
bajaki
üzenetére
én ezt szereztem be múlt héten (f astra 1.4 8v c14nz)
gyújtógyertya Opel FLR8LDCU kétpólusú Eredeti Opel 3 840 Ft (4db)
nem is mondtam: ngk volt a korábbi 4 gyertya, egypólusúak... ránézésre szépen égtek végig, szép szürkék voltak, nem kormosak... kis olaj tapadt rájuk, de jártak megfelelően... gyertyacsere után lényegi változást nem vettem észre, de pár évre ez a kör is letudva (amire érdemes figyelni, a régi ngk-hoz még 21es kulcs kellett, az új gm/bosch-hoz meg már 16-os... minden más paraméterben egyeznek egyébként) ...ja és érdekesség kedvéért az ngk gyertyákból 2db made in france, 2 pedig made in japan volt

-
-
Declare
őstag
válasz
bajaki
üzenetére
Ha az egr a ludas egyaltalan....nekem is szorakozik a kocsi, megint jött az engine check lampa, de nekem olyankor le is korlatozza a fordulatot 2500 ra....de csak autopalyan es csak ilyen 120-140 tempomatos haladasnal....
sajnos sokmindent olvasgattam mar a neten, de nem talaltam egyertelmü megoldast....turbo pucoltatasa mint lehetöseg, de van akinek segitett, van akinek nem. Igy meg 60-70k t kiadni, hogy vagy vagy azert nem annyira vicces

-
törölt tag
válasz
bajaki
üzenetére
Nekem x16xel van. Abba van ilyen ? Mert ha igen. Nekem nincs vele bajom

Nem hinnem hogy egy. Újal problema lenne. Sokat hallom ezt az egr problemat . Nem tudom mitol koszolodik / mi a jo megoldas. Esetleg egy jo állapotú bontott ? Vagy itt csak es kizarolag a koszolodas a problema ? Olyan ez mint az alapjarati motor ? Mert arra nekem azt mondták hogy cserés de 3 éve csak 1 tisztítás kellett neki es jol működik
-
deicide
veterán
válasz
bajaki
üzenetére
Nekem ilyen az egyik gyújtókábel hibájánál volt, hogy bizonyos fordulaton megrángatta, mert ki-kihagyott az egyik henger.
Egyébként az egr nekem is ilyen, 2-3 hónapig tünetmentes, aztán kigyullad, kikormolom és megint nem jön elő egy darabig. De emiatt leállást csak egyszer produkált még 5-6 éve, azóta azért az alapjárati fordulatot megtartja sárga lámpával is. -
gban
veterán
válasz
bajaki
üzenetére
Keress vissza, nem a csati formája számít, hanem a computer protokollja.
De ha rám szűrsz, én is leírtam elég részletesen a dolgot, sok infó van benne.
Igaz, F-re vonatkozóan, de 2000-es évjárat.
Vagyis az enyémben formára OBD2, progi látja is hogy van ott valami, de nem kommunikál a computerrel.
Hogy a tiedben működik-e egy OBD2 kütyü átalakítóval, azt leginkább csak próbával deríted ki. -
AMD Power
titán
válasz
bajaki
üzenetére
Ne aggódjál nem csak te fogsz hamarosan hűtőt cserélni. Én eleve úgy vettem ,hogy a hűtő bal felső részén valahol ereszt vagy szivárog a cucc. Jó fagyálló szaga is van a "motortérnek". Viszont most ,hogy a hideg miatt jobban összehúzódik ,majd kitágul a hűtő egyre több víz fogy el belőle.

Télen szerintetek ha 1l többet megeszik a gép az teljesen normális nem?
-
törölt tag
válasz
bajaki
üzenetére
x16xel ?? enyém is rángatott amikor szar volt a kipufogó ! Bizakodj hogy megoldódik mert simán lehet. Én amugy még szentül hiszek abban hogy az alapjárati motor is okozhat rángatást. Tisztítás használ neki.
Ha csak ennyi a probléma akkor szerintem ez nem probléma mivel az 500 egy elég nyomott ár !
Hűtő mennyire gáz? enyém könnyezik vagy 1 éve. De nem tulajdonítottam még neki jelentőséget.
-
-
AMD Power
titán
válasz
bajaki
üzenetére

Nesze nektek a sza* E Corsa ,hogy fogy....
Még alig árulják, de már 30 ezer fogyott az új Opel Corsából
-
AMD Power
titán
válasz
bajaki
üzenetére
Bosal azok jók állítólag. De a tiédbe nem olcsó. 35e. A többi márka ilyen 25e környéke. De Bárdis már 10e is van.
-
KrAt
veterán
válasz
bajaki
üzenetére
Akkor nem én vagyok a hülye, hogy fura volt a "kemény" gázpedál és a kuplung együttese

(szintén újdonsült Gasztra tulaj)
Amúgy annyira élvezhető a kocsi, az 1.6-os motor nagyon korrektül viszi a kasztnit kis fordulaton is, az én tempómban simán lehet vele "nyomatékból" közlekedni. Csend és békesség van az utastérben, frankó hallgatni a 8 hangszórós, BT-s, kormányról (mellől) vezérelhető audiórendszert, sok elektronyos ablak is jó találmány (hátul ha résnyire lehúzom, pillanatok alatt lemegy a pára hátul is), a 4 lufira meg remélem sose lesz szükség.
Nyilván egy "fapados" autóból ültem át, de hatalmas élvezet minden perc

És a legpoénabb, hogy valszeg szinte véletlen találtam rá a piac egyik legfrankóbb Astrájára

-
trassher
addikt
válasz
bajaki
üzenetére
A motorhiba jelző nekem is ezt csinálja de nem érzek semmi problémát. A tulaj azt mondta hogy neki már 7 éve ilyen. Na én nekiálltam megnézni és a lambda szonda kábele el lehetett szakadva az egyik szálon és az van összerakva. Holnap majd csinálok róla képet is. Én erre gyanakodok, más hibát nem találtam rajta kivéve a jobb első futóművet. Abban egy szilent lesz cserés amikor idő lesz rá.
Pénteken vagy szombaton megy szerelőhöz és ki lesz cserélve a vezérlés, vízpumpa, gyertyák, olaj, összes szűrő. Utána már azért nyugodtabb leszek, sajnos eddig nem volt idő elvinni.tboy93 Én egy ilyet akarok majd rendelni aztán ráereszteni az autodata-t. Bluetooth-os nem kell, inkább laptopon buzerálom az ilyesmit.
-
-
-
válasz
bajaki
üzenetére
A fehér jellemzően céges szín, nem baj ha az volt, de alaposan át kell nézni. Nem vagyok opel mester, de úgy emlékszem az 1.6 16v ecotec, ami hajlamos zabálni az olajat. Na ha céges volt akkor valószínűleg rúgták amennyire nem szégyellték, ergo lehet füstöl mint állat. Meg kell nézni/nézetni hozzáértővel, akár jó is lehet.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó BONTATLAN Samsung Galaxy S24+ 12/256GB Lila / 12 hó jótállás
- MSI CreatorPro Z16P RTX A5500 TOUCH! (vapor chamberrel)
- Apple iPhone SE 2020 128 GB Fehér 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Honor 90 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Hisz eddig,ugyanennyi kompresszióval "ment mint az állat" ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

De ez benne van a pakliban. Főleg ha így lesz megvéve egy autó. Márkától függetlenül.

Szuzinál viszont NGK volt.