Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Krumple: [Xpenology] DSM 7.3 telepítése proxmox 9 alatt - GUIval
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
TJ2
csendes tag
válasz
FearFmRadio
üzenetére
Szerintem ezen kár paráznod, online kapcsolat nélkül is lehetne "visszaszámlálás".
Mivel már egy TV is számtech eszköz, ezért a frissítések nagyrészt szerintem jó dolgok.
Persze van, aki a Windowst sem frissíti.
Egy komoly cégnél a PC-k, telefonok, stb. frissítése kötelező, mert egy idő után nem engedik fel az elavult cuccokat a hálózatra, de azért otthon sem mindegy a biztonság.
Én ránéztem a Samsung OLED első frissítéseinek tapasztalataira a megfelelő fórumokon, mielőtt hagytam volna a tv-nek felrakni, de aztán elengedtem a dolgot, mert nagy hülyeséget nem csináltak soha vele, sőt érzékelhető javulást is hoztak pl. a menük sebességében.
Aki paranoiás annak is inkább csak a kivárást javaslom. Ha valamit el is rontanak, akkor általában a következő frissítésben javítják a visszajelzések alapján. A csalódott vásárló nem jó üzlet nekik sem... -
TJ2
csendes tag
válasz
alaves
üzenetére
Az OS és a beállitások két teljesen külön kezelt téma, más emberek foglalkoznak vele. Buildeltél már fw-ert valaha bármilyen eszközre? Az összes variáció paraméterei szépen külön kezelve vannak és csak a végén áll össze egy fw az általános részekből (boot loader, OS) és a specifikus paramétertáblákból, amikor buildelik. Ez nem olyan, mint a windows ami mindenen fut, ez egy célhardver. Mint pl ps4 vagy ps5, xbox összes variánsára külön fw készül.
-
TJ2
csendes tag
Már az analóg mozikban sem 24 Hz volt, hanem 48/72 Hz. Az fps az persze mindig 24. A frame rate az nem ugyanaz, mint a refresh rate.
https://vanillavideo.com/articles/refresh-rates-explained-60hz-120hz/
A TV meg szépen beáll 100-120 Hz között, ahová kell és nem ijed meg a tizedestörtektől sem. Ezen a problémán már rég túl vagyunk. Ami infót kiír a tv a forrásról, az mindig a bemeneti fps (frame rate). Valós refresh rate információval nem terhelnek. (Akár 120 Hz! Ott van a dobozon.) Belső lejátszó sw-ét sem cseszik el direkt. És hogy miért nem megy le 24 fps-re? Szerintem mert nem szükséges és mert amúgy is sample&hold, tehát szemre nem lesz különbség. Vagy pl. bármilyen mozgásjavítás bekapcsolásakor nem kell frekit váltani. -
TJ2
csendes tag
válasz
dgyuri0123
üzenetére
Meddig trollkodsz még? Mit nem értesz azon, hogy valakinek hiányzik egy funkció? Nekem is baromira hiányzik, és még sok másik embernek is. Ez nem olyan dolog, aminél számít, hogy egyetértesz-e vele. Nekem is van külső lejátszóm, csak a DTS miatt használom néha, és ez full szívás. Illetve szivatás. Legalább meg lehetne venni külön, de nem.
-
TJ2
csendes tag
De még ezután se biztos, hogy menni fog:
You can reach the monitor's max refresh rate over any connection, but your graphics card needs to support Display Stream Compression (DSC) for 10-bit signals over DisplayPort
(Rtings)
Az se árt, ha a kábel megfelelő DP1.4 HBR3 , DP8K, stb. -
-
TJ2
csendes tag
válasz
dgyuri0123
üzenetére
A Klotz az egyik legelismertebb kábel márka a zenész és stúdióvilágban. Valószinűleg te sokkal jobban hallassz, mint azok a csepűrágó hangmérnökök, akik ebből élnek.
Szerintem vegyél a nyomtatódhoz is jó drága USB kábelt, hátha szebben fog nyomtatni…
A műholdas adattovábbítás és az internet irdatlan kábelrengetének korában vajon hány másodperc alatt omlana össze a civilizációnk, ha képtelenek lennénk bithelyesen eljuttatni egy nyomorult zeneszámot 3-5 perc alatt 1 méterrel odébb? Egy modern USB (3.2) kábelen kb. 3500 db cd minőségű audio (sztereo, tömörítetlen) adatfolyamot lehet továbbítani egyszerre!!! Egy ősi USB2 kábelen is kb 3-400-at.
De mágikus módon egy DAC elé bekötve ugyanezek a kábelek már 1 db ilyen adatfolyammal sem tudnak megbírkózni bithelyesen… Fura dolgok ezek. -
TJ2
csendes tag
Na még egy utolsó próbálkozás:
https://www.cnet.com/culture/why-all-hdmi-cables-are-the-same/ -
TJ2
csendes tag
válasz
dgyuri0123
üzenetére
Tanítók???
Na azok nem voltak. Viszont voltak aranyfülű mesterek, akik megmondják, hogy melyik földrészen nyomták a CD-t és milyen irányban van bekötve a hangfalkábel! Na persze nem vakteszten!
Édes jó istenem, annyi félművelt, nárcisztikus ember sehol sem dédelgeti a misztikus hülyeségeit, mint a hifisták-audiofilek között, amit persze a gyártók kegyetlenül kihasználnak.
Nordost kábel: "Unlike conventional power cables, which have propagation speeds that are less than 50% the speed of light, the Valhalla 2 Reference Power Cord has a speed of 91% the speed of light." He?! Van hdmi kábelük is: "All of this ensures that you will be able to enjoy the clear image, enriched color saturation, and deep blacks that only the best HDMI/4K cables can provide. "(Coming-out: kb. 10-15 évig egyre drágább-és-drágább Nordost kábeleket vettem. Szégyellem, de ez van. Sok éve már tiszta vagyok, és mind analóg volt.)
MQA: nincs tömörítés, csak "unfolding"!
AudiQuest: Ethernet kábel Diamond széria, 1.300.000 Ft/3m! Miért adnék pénzt egy olyan cégnek, amelyik nyíltan hülyének nézi a vásárlóit? (Afenébe, van egy NightOwl fejhallgatóm tőlük.
)
És ezek csak a kirakatba rakott hülyeségek, mi butyog még odalent! A shakti kővek, a színes pötyök a hangfalra, a kábelek elemelése a földről, az erősítő alá rakott márványtömbök, a 67-ben gyártott orosz katonai elektroncsövek, a levegőbe porlasztott hangzásjavító spray-k!Kedves Dgyuri, köszönhetően a "tanítóidnak", te a vallás irányából közelíted meg a hifit, én meg a tudomány oldaláról. Te hinni akarsz benne, én meg amíg nincs több független mérés által bizonyítva valami, addig bullshitnek kezelem, akármennyi birka bégeti is.
Kérj meg bárkit, hogy cserélgesse a csuda USB kábeledet, két db 500 ft-ossal. Meg lennék lepve, ha 50% fölött lenne a találati arányod. Nem skálázódnak azok sehová. El akarod hinni, ezért elhiszed. Méghogy ércesebb a "hangja" egy USB kábelnek, édes istenem... Visszamondod az avonline "szakértőinek" a "tesztjét".
De bocsánat, tudom, értelmetlen a vita, befejeztem. -
TJ2
csendes tag
válasz
dgyuri0123
üzenetére
"Hiába digitális a jel, ha analóg módon közlekedik egyik helyről a másikra. Egy digitális jel annyira lesz érintetlen, amennyire a rézdrót engedi. Pont úgy, mint analóg jel esetében.
"Kedves Dgyuri,
A jel valóban ki van téve ugyanúgy zavarásoknak, de a digitális technika "csodája", hogy ez nem számít. Sokak számára ez felfoghatatlan mágia, pedig Morze már 1830 körül kitalálta az alapelvet, ami azóta egy "picit" tovább is fejlődött.
Egy HDMI kábel felfogható egy hosszban limitált, de marha gyors Ethernet kábelnek. A rajta átküldött "videojel" felfogható rengeteg állóképnek (pl. jpg). Házi kísérlet, másolj át rengetegszer egy fotót otthoni hálózaton két gép között, vagy akár a világ két vége között. Legyen mondjuk 1 milliárd alkalom, vagy több, amennyire ráérsz. Oszd meg velünk azt a példányt, amelyiken több lett a "zaj" vagy "képhiba". Próbáld egyre gyengébb minőségű kábelekkel is, ha akarod. Vagy küldd át wifin, ami annyira szar kábel, hogy már nincs is.Végigjártam a hifi/audiofil szamárlétrát, mérnökként is eltartott vagy 10 évig, míg rájöttem, hogy a nagy része bullshit, hülyítés vagy nettó hazugság. Főleg a kábeleknél.
-
TJ2
csendes tag
válasz
Vhiktor
üzenetére
Csak arra gondolok, hogy a DV képmódokban (főleg az IQ-nál), talán több tér van "optimalizálásra", hogy több részlet legyen látható, kicsit úgy hajlik a görbe, hogy szebbnek tűnjön a kép, holott a "filmmaker"-ek nem is úgy akarták azt bemutatni...
Másik oldalról nézve ugyanezt a problémát, ha a DV és HDR10 is tökéletesre van kalibrálva, akkor minden pixelnél ugyanaz a szín, fényerő stb. kell legyen, függetlenül a HDR10/DV képmódtól ugyanazon a TV-n. (De akár különböző típusoknál is, amennyiben hasonlóan fedik le az adott színteret). Ha pedig minden pixel egyforma, akkor meg nem lehet különbség a képkockák között sem. Ha a képkockák egyformák, akkor a kép is ugyanaz. Akkor meg hogyan lehet jobb a DV bármiben? Ha bármiben jobb/más, akkor el kell térjen a kalibrált beállításoktól, nem? -
TJ2
csendes tag
-
TJ2
csendes tag
https://www.trustedreviews.com/versus/sony-a95l-vs-samsung-s95c-4305920
Tetszik, nem tetszik, jelenleg az első helyekért a QD-OLED típusok versenyeznek… Még 1-2 év, pár új FW és nem lesz több kérdés. -
TJ2
csendes tag
Az rtings-en vegyes felhasználásnál és a hdr gaming-nál az s95b a legjobb TV ever. Műszerekkel mérve.
Valóban írják, hogy a game mode-ban kellett állítani ezt-azt. Ezzel együtt is a legjobb volt.
Az új FW-rel még nem tesztelték. Az én tapasztalatom, hogy mostmár a ps5 hdr beállítását végigfuttatva szemre tökéletes képet ad alapbeállításon is, míg korábban tényleg piszkálni kellett.
Ez ennyire hihetetlen? Miért nem örültök, hogy jó lett? Csak szidni jó valamit?
Küldjetek mérést, hogy a 14.30-cal is “vállalhatatlan” a gyári Game mode, mert amit én látok, az nem ez.
Egyébként azerintem nem tilos filmmaker-ben játszani, a game mode semmilyen tv/monitornál nem a színhelyességéről híres, ezért eddig soha nem is használtam ilyet.
Meg amúgy melyik játékmódot szidjátok éppen? Van normál, rpg, rts, fps, sport és egyedi profil és elég különbözőek.
-
TJ2
csendes tag
Szerintem szorítkozzunk a saját tapasztalatokra, mindenre lehet olyat találni a neten, ami ADHD-s emberek egy csoportja szerint szar. Egyébként követem azt a topikot is.
ÉN kipróbáltam, a Game módos fényerő tracking problémák gyakorlatilag megszűntek a 14.30-as FW-rel, nincs szükség Maxlux, meg akármilyen modokra sem, persze ízlés dolga, tuningolni mindig lehet, hogy az utolsó fél % hibát is kivegyük, de az más kérdés.
Rejtélyes bug-okkal már az előző FW-en sem találkoztam.
A képe sokkal jobb/szebb Game módban, mint az előző LG Oledemnek.
Hihetetlen, hogy amiket tesztelők műszerekkel lemérve a jelenleg megvehető legjobbnak tartanak, azt egyesek néhány panaszkodó miatt "vállalhatatlannak" tekintik.
Én elhiszem, hogy ennél a tv-nél a game mód még a normál HDR-nél is összetettebb (HDR10+gaming opciókat pl. senki sem érti még igazán), aztán egyesek nem tudják bekalibrálni, aztán jönnek fröcsögni a fórumokra. De egy átlag felhasználó csak a fantasztikus képet látja pl. a God of War/ Horizon és gondolom a többi PS5 játékban is.
HDR Game mód kalibrálási nehézségeiről gondolom Vhiktor tudna mesélni.
Ez a TV, ha fontos a játék, akkor az egyik legjobb választás (bármelyik W-OLED-hez képest). -
TJ2
csendes tag
válasz
üzenetére
Samsungban már rég nem szar a Game mód. Nekem a 14.20-ban sem volt bajom vele (elvileg kicsit sötét volt), de a legújabb 14.30 FW-ben meg már mindenki szerint ok minden.
Játékra nem találsz jobb tv-t most, az az igazság. Döbbenetesen jól néz ki vele minden PS5 játék. Filmeken ritkán látszik a különbség (kivéve természetfilmek), de a játékoknak pont nagyon jól áll a szélesebb/fényesebb színtartomány. -
TJ2
csendes tag
válasz
bigdigit
üzenetére
Bigdigit, tudod mi a kisiskolás szórakozás? Ez a béna trollkodás, amit itt előadsz.
Azt se tudod, hogy a célzássegítés a legtöbb konzolos játéknál kikapcsolható? Az már elég hardcore akkor?
Egy Last of us, God of war, Horizon Zero Dawn, Detroit, Elden Ring ezek neked gyorsan nyomjunk valamit szórakozások? Meg ez a primitív PC fanboykodás hogy jön egyáltalán az oled tv topicba? -
TJ2
csendes tag
A tényekhez nem kell elfogultság:
Rec. 2020: 73% (LG G2) Vs 87% S95B
A samsung 20%-kal több színt tud. A matekzsenik kedvéért: 73 x 1.2 = 87
A color volume különbség még drasztikusabb:
https://www.rtings.com/tv/tools/compare/lg-g2-oled-vs-samsung-s95b-oled/31238/32382?usage=1&threshold=0.10
A qd olednél az RGB színek fényereje duplája(!j a wolednek.
És ez nem vélemény, “természetesebbnek láttam”, meg hasonlók, hanem tény. Minden review oldal ugyanezt mérte.
Magyarra fordítva, amikor nagy fényerő van, akkor a woledes LG Pana, Sony, stb az nagyrészt a fehér pixeléből tud dolgozni, a Samu viszont a valódi színnel hozza ugyanazt a fényerőt.
Ha szerintetek egy színes tv-nél a színek nem olyan fontosak, azt elfogadom. De a tény attól még tény, jelentős a különbség.
Mindenki el tudja dönteni, hogy neki elég egy 73 lóerős autó, vagy inkább egy 87 lóerőset szeretne, dupla nyomatékkal. -
TJ2
csendes tag
Szövegértelmezési problémád van. Ez nem a Samsung Tv kiforratlansága miatt van, hanem azért mert kétféle használt színtér létezik HDR-ben. Amikből a “jobbikhoz” a Woledek hozzá sem tudnak szagolni, tehát mindegy, mire állítod, a Samsungon viszont érdemes beállítani a “jobbikat” és szebb képet fogsz vele látni, ha olyan a film.
-
TJ2
csendes tag
Jött ki új FW (14.30) a Samsunghoz, állítólag a Game HDR tone mappingja megjavult, de nekem eddig se volt vele bajom.
A menü gyorsabb lett, az időnkénti akadások teljesen megszűntek, és nem felejti el a DLNA forrásokat.
A fórumok szerint erre már tényleg szabad frissíteni, bár valaki szerint még mindig hiányzik párszáz cd/m2.
-
TJ2
csendes tag
Szerintem ne süllyedjünk ilyen mélyre, hogy random szar minőségű Youtube videókkal próbáljuk bizonygatni a saját véleményünket. Innen már csak 1 lépés a lapos Föld hívők, vagy a Balaton-tagadók YT csatornája.
Aztán meg jönnek a hifisták a krionizált, bejáratott ezüstkábeleikkel, oszt vége a dalnak. -
TJ2
csendes tag
Nem semmi, egy rosszul beállított tv-nek rosszabb a képe, mint egy jobban beállítottnak?
Én elhiszem, hogy valakinek már-már hitvallássá válik egy TV (???), de én jobban hiszek pl egy jól felszerelt, objektivitásra törekvő tesztoldalnak:
https://www.rtings.com/tv/tools/compare/sony-a95k-oled-vs-samsung-s95b-oled/31217/32382?usage=1&threshold=0.10
A két TV szinte teljesen megegyezik! Illetve valószinűleg a saját panel miatt a Samu itt-ott kicsit jobb is???
Akkor miről is beszélünk? Ja, hogy de a DV akkor is az isten.
-
TJ2
csendes tag
válasz
Lujo123
üzenetére
Mondjuk azt nem értem, hogy az anyaghasználatnak mi köze a garanciaidőhöz, vagy akár a tartóssághoz. Eltörik a láb vagy a panel ott álltában???
Nem a műanyag burkolat szokott tönkremenni a TV-ken, én legalábbis nem hallottam még ilyet. Ráadásul a Samsungon pont fém a hátlap, bár én eddig szürke műanyagnak néztem. A láb az tuti műanyag, de az meg elég masszív darab. A panel vékony, de arra meg semmilyen erő nem hat a saját súlyán kívül. Nem hinném, hogy csak úgy kettérepedne majd.
Szerintem ez már csak tapintás/ízlés/prémiumérzet dolga.
Az autókban is bebizonyosodott, hogy az olcsóbb, kopogós műanyagok sokszor tartósabbak, mint a puhább, bevonatos, lehámló cuccok.
Alumínium szebb lett volna talpnak aláírom, na bumm, nem a talpat fogom nézni, hanem a képernyőt.
-
TJ2
csendes tag
válasz
üzenetére
Ez a szétbontós videó már csak azért is érdekes, mert nekem sem tűnik túl minőséginek az S95B, de ebből kiderül, hogy rozsdamentes acél a keret, fém a hátlap és még panelhűtőrétegek is vannak...
Szó se róla, én is visszasírom a B7V kecses alumíniumtalpát, de a széles műanyagtalp sokkal jobb a kábelek elvezetése szempontjából, ráadásul a látszó részén annak is van egy nagy szálcsiszolt acél lap... Ráadásul talpat amúgy is egyre kevesebben használnak.
Persze kinek mi a minőségi, de szerintem a Samsung elég jó helyre rakta a pénzt ennél a típusnál: a képminőségre.
Az, hogy nem "természetes" a kép, meg már hifis "szakértői" zóna, mint mikor azt mondják, hogy nem elég "levegősek" a hangszerek. De a kép közben szinte minden mérhető módon jobb, mint az LG-ké, a többi meg beállítás kérdése. Elsőre nekem is furák voltak az erős színek, meg a nagy csúcsfényerő, le is tekertem mindent. Most már kezdem megszokni, és ezt-azt visszarakni.
Mindenesetre azt az effektet nem tudta a "régi" LG, hogy a napfényes korallzátonyos természetfilmnél olyan érzésed van, mintha kiúsznának a színes halak a képből.
Egy új TV-t és egy új hifit, hacsak nincs valami ordenáré nagy hibája, akkor lehetetlen 14 napon belül igazából értékelni. Az is lehet zavaró, hogy több az "információ" a képben/hangban, ezért fárasztóbb nézni/hallgatni eleinte. Időt kell neki adni, hogy megszokja az agyunk. Vagy ahogy a hifisták mondják, hogy "bejáratódjon" a cucc.
-
TJ2
csendes tag
válasz
FollowTheORI
üzenetére
A HDR-nek mint betűszónak kifejezetten csak a pixelek fényerejéhez (min/max) van köze. A minimum az OLEDnél meg van oldva, mert az ugye a tök fekete. Ezért leginkább a max fényerőt kell a TV-hez igazítani.
A sima HDR 10 bites felbontással 1024 fényerőszintet tud megkülönböztetni színenként. Innen a HDR10 név. Összesen 1024*1024*1024 féle kombináció van, vagyis kb egymilliárd. (A régi SDR az 8 bit ugye, az 256-ot.) A metaadat annyit mond meg a film elején, hogy a 0-hoz és az 1024-hez milyen fényerő (nit) tartozik elméletileg. A TV ez alapján próbálja a fényerőket átskálázni a lehető legjobban a saját rendszerére, figyelembe véve gammát, színtereket, a saját beállításait, meg minden egyebet persze.
A Dolby Vision ugyanezt teszi, csak jelenetenként. Tehát egy éjszakai jelenetben pl finomabb lépcsőkben tudja a sötét árnyalatokat megjeleníteni (ha nincs semmi világos a jelenetben pl. láng v szikra) mivel az 1024 lépcső az a feketétől csak a sötétig tart. Ugyanez miatt a ragyogó kék égen a fehér felhőknél is finomabb színátmeneteket tud elvileg. A TV persze 10 bites a teljes tartományán, azaz nem tud kisebb lépcsőkben kapcsolni pixeleket, de mondjuk higgyük el, hogy így egy picit precízebben lehet követni az eredeti képet.
Ráadásul a Dolby Vision ezt 12 biten csinálja, ami ugye 4096 fényerőszint/szín. De 12 bites tv meg nincs, tehát ez is leskálázódik szépen 10 bitre. Vagyis egy alpixel számolt értéke nem csak pl. 500 lehet, hanem 499.75 is. Ebből az infóból lehet mondjuk egy picit ditherelni, azaz egy nagyobb összefüggő területen (ha van ott olyan) a környező pixelek fényerejét lejjebb venni 499-re, másokét 500-ra, hogy átlagban kijöjjön a 499.75. De ez csak tipp, lehet, hogy ilyet nem csinálnak, mert minek, nehézkes, meg inhomogén lehet a felület.
HDR10+ meg ugyanaz, mint a DV, csak maradtak 10 biten.
Tehát, ha van egy 10 bites filmed, 1000 nitre masterelve és ezt megjeleníted egy 1000 nites 10 bites OLED képernyőn, akkor szerintem semmi különbséget nem fogsz látni HDR10/HDR10+ között, de még egy 12 bites DV anyag is pont ugyanúgy fog kinézni szerintem.
Mondjuk egy háttérvilágításos LCD-n már jóval hasznosabbak lehetnek a dinamikus metaadatok, mert akkor a TV precízen és pont jelenetváltáskor tudja a backlightot hozzáállítani a következő jelenethez. Elkerülve a jelenet közbeni állítgatást, villódzást, stb. Lásd dynamic contrast/brightness/backlight funkció LCD-ken, amit mindenki utálni szokott.
Jobban belegondolva, ez a metaadatos ötlet valószinűleg eredetileg kifejezetten a backlight állítgatása miatt jöhetett létre. -
TJ2
csendes tag
Technikailag persze, hogy van különbség DV és sima HDR között, nem mondtam hogy nincs. LG B7 tulajként próbáltam DV és HDR filmváltozatok között különbséget tenni remux (60-80 GB) méretben, de én nem láttam semmit. Kivéve mikor lila volt a DV.
Utána már nem is fárasztottam magam, hogy DV-ket keressek. Ez természetesen más tévén, másik szemmel, lehet, hogy másképp látszik, aláírom.
Közben utánaolvastam, és a dinamikus HDR akkor fontos, ha a tv csúcsfényereje a master alatt van. Ilyenkor jelenetenként átskálázza a fényerót, hogy beleférjen a tv limitjébe. Jelenleg általában 1000 nit a masterek fényereje, ha ezt hozza a TV, akkor kvázi nincs szükség dinamikus HDR metaadatokra.
A “szemkiverős” planet earth II pl. kb 500 nit. -
TJ2
csendes tag
Újdonsült Samsung 65” S95B tulaj vagyok, LG 55B7 volt eddig.
A panel egyenes (szerintem eddig kb. egyvalakinél lehetett görbe, azóta terjed ez a rémhír), a kezelés LG után fura, de eddig minden megoldható volt valahogy. Dolby Vision és sima HDR közötti különbséget szerintem nincs ember, aki látná, de jó tudni, hogy a Dolby marketing részlege jól végzi a dolgát.
Ha valami hiányzik, az a DTS, de azt az LG is dobta már rég.
Na de egy tévénél mi a legfontosabb? A kép. A B7 is szuper tv még mindig, és az újabb LG-k persze egyre jobbak lettek, de ez tényleg egy következő generáció. Ha az áruházakban láttál valaha valami Samu QLED csoda demót, ahol lerobbantak a színek a képről, na ez kb. ugyanazt a ragyogó képet hozza, ha kell, csak éppen tökéletes feketékkel.
Ezt már tényleg csak letekerni, kalibrálni kellhet, mert “túl jó”, de képességekben fölötte van, az biztos. Mindezt kb egy C2 áráért, messze a prémium kategória ára alatt.
(Nekem az is jólesett, hogy a dobozon Made in Hungary felirat van.) -
TJ2
csendes tag
Én is szkeptikus voltam a PS4 pro 4K képességeivel kapcsolatban, olyannyira, hogy eleinte 1080p-ben használtam.
Azt még talán az okoskodók is elismerik, hogy nagyon nem mindegy, hogy 1080p-t vagy 1600p-t skálázunk fel 2160p-re, másrészt a PS4 Pro valamilyen speciális, a többinél fejlettebb felskálázást használ (checkerboarding, olvastam róla valahol, aztán kapcsoltam be a 4K-t a Pro-n
.
A gyakorlatban amit én látok ebből, az az, hogy a fotelt egy méterre odahúzva a tv elé (B7V) sincs nyoma semmiféle mosottas éleknek, vagy egyéb képi hibáknak. A kép tökéletesen éles 4K HDR képnek látszik, nagyon sok mozifilm megirigyelhetné ezt a képminőséget! (Horizon Zero Dawn és God of War alapján) -
TJ2
csendes tag
válasz
goranje
üzenetére
Fura, hogy senki sem adott eddig neked használható választ...
A helyzet az, hogy semmit nem kell fejleszteni. Hálózaton megosztod a lejátszandó tartalmakat, 4K videó, fotók, akármi, és a tv kiválóan lejátsza. Minden fájllal boldogul, amivel próbáltam eddig (ilyen-olyan letöltött 4K HDR filmek is), kezel feliratokat, hangsávokat, stb. Mint egy beépített Kodi/XBMC.
Se lejátszót, se PC-t, semmit nem kell fejleszteni, hogy kihasználd. Legfeljebb a hálózatot, ha eddig nem volt, vagy nagyon lassú.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tesla topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Warhammer 40.000
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Diablo IV
- Vezetékes FÜLhallgatók
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Háztartási gépek
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- LG OLED EVO 55 G1 GALERY design
- Hisense 65A85H 4K Ultra HD Smart Dolby Vision IQ , Dolby Atmos 120Hz Gaming OLED TV
- LG OLED55G43LS Gyári Garancia Számlával
- LG 83B4 - 83" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- ÚJ Samsung OLED 4K 83S95F Vision AI Smart TV (2025) 55S95F 65S95F 77S95F 3év ÁRGARANCIA
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Dell XPS 13 9305 13 FHD üzleti notebook -i5 1135G7 8GB DDR4 512GB SSD Intel IRIS XE W11
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 2700X / 16GB DDR4 / GTX 1080Ti 11GB / 256SSD + 2TB HDD
- Panasonic CF-20 ütésálló, ipari notebook & tablet számlával, garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black - 1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen,MS3489
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

"