Hirdetés

2024. május 11., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:08:33

LOGOUT.hu

Okos Otthon összefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#50220) Degeczi válasza spst (#50217) üzenetére


Degeczi
nagyúr

Ezért írtam a sok év alatt szerzett saját tapasztalatból, mi egy gyakori buktató - de jössz az elméleti fejtegetéssel, h olyan nem lehet. Hát majd meglátod egyszer magad is, de...

Könnyen lehet unknown egy érzékelő: már a rendszerindítás során is (ott attól függ, okoz-e gondot, h maga a rendszer hogyan áll éppen: hiszen lehet, h maga a lámpa sem elérhető még), hálózatról leszakadás esetén is, vagy ha frissíted, újraindítod a szenzort biztosító integrációt. Teszem azt egy Zigbee2mqtt-t, vagy magát az mqtt szervert.

Ha nem használsz "from"-ot csak "to"-t, az bizony tartalmazza az ilyen határozatlan állapotból on-ba vagy off-ba ugrásokat is, tehát fölkapcsolod vele a lámpát ha ilyen hiányos a trigger, ezért kell mindig from is. Akkor viszont bonyolult az elkülönítés az action alatt, épp mit is kell csinálni - és nincs is értelme az egésznek. Nincs abból semmi probléma, ha nagyon sok miniautomatizálásod van: jól olvasható a kódjuk, stabilak, ki-be kapcsolhatóak egyenként, könnyen tesztelhetőek. Az összetartozóakat úgyis egy-egy file-ba írod, számodra tökéletesen átláthatóan.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.