- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- crok: Android ADB, TWRP, ROM, GApps, MicroG, Shizuku, APK és egyéb segédeszközök
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- weiss: Filmzene hasonlóság
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2026-03-19 13:04 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
nemethsza
tag
-
nemethsza
tag
-
nemethsza
tag
-
nemethsza
tag
Igen, fali, ezért is gondolom, hogy vezetékes. Most nincs is ember a háznál, de majd megnéz(et)em... szerencsére most nem sürgős.
Gyanítom, hogy vezeékes a cucc, így kellene vmi wireless kapcsolat. De - mivel a kazán oldalán lehet az adattáblája, ahhoz meg oda kellene mennem, le kellene szerelnem a burkolatot, abban se vagyok biztos, hogy maga a kazán - bár tökre nem értek a kazánokhoz - tudja ezt. Reméltem, valaki "ránézésre" felismeri, és okosít....
De akkor egyelőre marad, hogy amikor tudom, megnézem az adattáblát.
Thx -
nemethsza
tag
-
nemethsza
tag
-
nemethsza
tag
Sziasztok!
Fűtés (alap) távoli "vezérléséhez" kérek segítséget :-)
Adott egy családi ház, ahol van egy kazán (nem látszik a táblája, de talán Westen star 24) és egy fali termosztát (ránézésre Computherm Q3).
Mivel a ház nem folyamatosan lakott, így most mindig a szomszédot kell megkérni, hogy tolja fel a fűtést, hogy érkezésre a kecó ne legyen hideg.
Ezt lenne jó, ha a tulaj meg tudná oldani távolról... minél egyszerűbben :-DElőre is köszi!
-
nemethsza
tag
Sziasztok!
Tud valaki olyan okos ajtózárat, ami nem csak hengerzárral működik, hanem fel lehet szerelni olyan ajtóra is, amit kéttollú kulcs nyit?
(Új ajtó, többponton záródik, mindkét oldalon kilincs, záráshoz nem kell emelni.)
Thx! -
nemethsza
tag
Sziasztok,
néhány éve az egyik ismerősnél Shelly 2.5-ösökkelautomatizáltamkényelmesítettem a motoros redőnyöket, azóta is nagy megelégedéssel használja a Google hangvezérlését erre (ez volt a cél).
Most van egy ugyanilyen kérés, de nem követem igazán a témát, így inkább kérdezek:
mi most a best buy a redőnyök "vezérlésére"?
Semmi egyéb nem feladat, nem akar okosotthont, csak kényelmet: hanggal fel-le. :-)
Wifis kis relé a redőnykapcsolók mögé (mély doboz van).
Működjön, inkább többé, mint kevésbé üzembiztosan :-)
Thx! -
nemethsza
tag
-
nemethsza
tag
-
nemethsza
tag
-
nemethsza
tag
Srácok,
adott egy Daikin Altherma hőszivattyú. Hogy lehet (lehet szerelő nélkül) kikapcsolni a gyári távkapcsban lévő termosztátot, hogy egy másik vezérelje? -
nemethsza
tag
-
nemethsza
tag
-
nemethsza
tag
-
nemethsza
tag
Srácok, nem vagyok otthon, és nem találom az applikációban (ios) a restore-t :-(
Valaki esetleg tudna segíteni?
Thx! -
nemethsza
tag
Srácok,
a Shelly 2.5-nél hogyan kell resetelni?
Vmilyen tűvel meg kell nyomni a megfelelő lyukat, vagy
maga a piros jelzőfény a resetgomb?
Thx! -
nemethsza
tag
-
nemethsza
tag
Srácok,
tudom, nem szorosan a topic témája, de….
Jön a Karácsony, ezzel együtt előkerülnek a nagy körültekintéssel megvásárolt ledfüzérek stb-k, amelyek egy része - “szerencsésen” - elem(ek)ről kapja a tápot. Ennél fogva - ugye - nem lehet beilleszteni semmilyen kényelmi rendszerbe (anyum pl. kifejezetten szereti hangutasítással kapcsolni a karácsonyfa fényeit (korábban vkinek be kellett másznia a fa alá a kapcsolóhoz)…
Nem vagyok no1 villanyász, de szinte kizárt, hogy ezeket a csodákat nem lehetne átmókolni pl usb-csatlakozósra… Tudom, áramerősség, feszültség, AC-DC, és meg egy sor kifejezés dereng….
Érdemes egyáltalán gondolkodni ezen? Vagy engedjem el, és inkább cseréljem le a kérdéses fényfüzéreket fixtáposra?
Thx! -
nemethsza
tag
-
nemethsza
tag
-
nemethsza
tag
-
nemethsza
tag
-
nemethsza
tag
-
nemethsza
tag
-
nemethsza
tag
-
nemethsza
tag
Srácok,
segítsetek, pls, belekeveredtem :-(
Egy Rapsberry 400-on fut a HA. Sok hónapja integráltam több Xiaomi Mi Temperature and Humidity Monitort. Lecseréltem a fw-t ATC-re, és a Passive BLE Monitor alatt ott is voltak az eszközök, és az adatok is jöttek.
Néhány napja azt vettem észre, hogy a HA alatti adatok nem változnak. Mivel nem találtam rá semmi értelmes okot, töröltem az eszközöket, az integrációt, és újra feltettem. Most viszont a Passive BLE Monitor nem szedi össze a jeleket.
Tuti, valami triviálist nem veszek észre, de teljesen belekeveredtem :-(
Mi(ke)t nézzek meg?
Thx! -
nemethsza
tag
Az ő (és családtagja) szokásait (és a helyi adottságokat) ő ismeri legjobban, így ő találhatja ki, mi (vagy mik sorozata) lehet a trigger.
pl:
ha az emeleten a gyerek jön ki a szobájából (A-mozgásérzékelő pl), és megy a fenti mosdóba (2-nyitásérzékelő), majd lejön a lépcsőn a nappaliba (3-mozgásérzékelő), akkor A-2-3=ő dolgainak lejátszása. Ha en kelek előbb (B-mozgásérzékelő), akkor B-2-3=az én dolgaim.
De azt, hogy milyen a kecó, milyenek a szokások (megy-e tkeppen mindig pisilni a gyerek, mielőtt lemegy), csak ő tudja. -
nemethsza
tag
-
nemethsza
tag
Ez egy kb 5 éves, alulfagyasztós hűtő.
Jah, ha ez fontos: fehér.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
De akkor egy 5 perces visszakapcsolással nem nyírom ki pár év alatt?Ha jól figyeltem, akkor a kompresszor bekapcsolása nem kötődött a socket visszakapcsolásához. (Úgy írtam meg az automatizációt, hogy küldjön üzenetet, ha visszakapcsol, a kompresszort meg este hallom)
-
nemethsza
tag
-
nemethsza
tag
-
nemethsza
tag
-
nemethsza
tag
-
nemethsza
tag
-
nemethsza
tag
Köszi mindenkinek.
Az adott socketek olyan helyen vannak, ahol alapvetően nem zavar, ha ki-kikapcsol (írtam rá egy automatizmust, ami 1 perc múlva visszakapcsolja), csak az a kérdés, hogy pl. a hűtőt "nem zavarja-e", ez az időnkénti 230-megvonás.
Gondolom, ez azért nem ugyanaz a kapcsolás, mint amikor a kompresszor kikapcsol, majd vissza
-
nemethsza
tag
-
nemethsza
tag
-
nemethsza
tag
-
nemethsza
tag
-
nemethsza
tag
-
nemethsza
tag
Az a különbség - pl -, hogy a sufnituning a megoldás ?minőségére?, a te "vicc"-ed meg a valaki más igényére vonatkozott.
De jól láthatóan neked az nem fér bele, hogy a megoldásodról bárki véleményt alkosson, az viszont mindenképp, hogy TE bárkit minősíts.
Ha egyáltalán érted ezt a különbséget... -
nemethsza
tag
-
nemethsza
tag
Szerintem ez Okos Otthon topic.
Kérdeztél, próbáltak segíteni, kiderült, hogy nem is okos otthon érdekel, majd "leviccezel" valamit, ami a te problémádnál sokkal közelebb áll a topic témájához.
Nice :-)
Kinek a pap.... én mondjuk nem akarom "állítgatni" a klímát, ha nem vagyok otthon (mondjuk akkor se gyakran, amikor otthon vagyok, majd az automatizmusok intézik, ahogy sok lámpa kapcsolását, a redőnyök mozgatását sb.), mert szerintem meg az a vicc. A "hány fok van otthon"-t se akarom látni távolról, majd "szól" a rendszer, ha nem annyi, amennyinek lennie kellene...
Segíthet még valamiben a közösség?
Peace. -
nemethsza
tag
-
nemethsza
tag
Hát.
1 db vezérlőre a 8 fiók világítását szegmentálva (ledszakasz+drót+ledszakasz+drót+sfb), oszt’ annyi 🙂
HA tényleg csak fiókvilágításra kell (nyitva világít, zárva nem), akkor egyátlagos 1xW/m-es szalagnál nem érdemi a fogyasztásnövekedés, hiszem egy fiók általában jóval kevesebbet van nyitva, mint zárva. A projekt bekerülési költsége tippre jóval alacsonyabb lesz, hátrányként nem csak abban a fiókban lesz világos, amelyiket kinyitod, hanem a többiben is, lévén egy kör. -
nemethsza
tag
-
nemethsza
tag
-
nemethsza
tag
-
nemethsza
tag
-
nemethsza
tag
Simán mennie kellene Tuya applikációval is, és akkor tudod mindenféle szétszedés nélkül integrálni, akár localban is. Szerintem.
-
nemethsza
tag
-
nemethsza
tag
-
nemethsza
tag
-
nemethsza
tag
-
nemethsza
tag
-
nemethsza
tag
Sziasztok,
próbálom a HA-t összehozni Google Assistanttal Nabu Casa nélkül, de nem megy :-(
Elképzelhető, hogy az a bibi, hogy a DuckDNS csak http-s domaint enged, ehhez meg https kellene? -
nemethsza
tag
-
nemethsza
tag
-
nemethsza
tag
-
nemethsza
tag
Ja 😂
Ez csak attól függ, a kávé mennyire fontos. Ha az, akkor egy sima okosdugaljjal tudod időzíteni a bekapcsolást (nálam így megy, ezzel elértem, hogy nem kell várnom a gép bemelegedésére, de ennyi), ha meg a kávé minősége nem fontos, akkor tuti van (vagy lesz előbb-utóbb) smart automata. -
nemethsza
tag
-
nemethsza
tag
-
nemethsza
tag
-
nemethsza
tag
-
nemethsza
tag
-
nemethsza
tag
Mondjuk szerintem egy jól összerakott rendszerben vannak alternatívák. Ha pl. nincs HA (azt pedig az én - remélhetően minél távolabbi - halálom esetén bárki kihúzza a konnektorból) a világításoknál van fizikai kapcsoló. Ugyanígy a redőnyöknél, a kapu is működhet, csak nem okos, etc. etc. HA nélkül max. az automatizálások nem mennek. Gondolom.
-
nemethsza
tag
-
nemethsza
tag
-
nemethsza
tag
-
nemethsza
tag
-
nemethsza
tag
-
nemethsza
tag
Persze, gondolom értem. Talán a példád volt kicsit extrém (bár, ki tudja, kinek lehet értékes adat, hol van a sarokkanapém), de igen. Ez is olyan ingyen, mint általában minden. Pláne, ha nem “gázos” a cél, miért nem ajánl a cég x összegért gyári local megoldást? Nem kell a pénz? Vagy nem ez a pénz kell….
-
nemethsza
tag
Mondjuk aki az én kéglim alaprajzát (a takarított terület alaprajza) a kínaiaktól akarja megszerezni, az megérdemli. 10 emeletes csúszózsalus épület, kb. azonnal megtalálod a neten.
-
nemethsza
tag
-
nemethsza
tag
-
nemethsza
tag
-
nemethsza
tag
-
nemethsza
tag
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
A lapcsalád Alapelvei itt is betartandók!
- Apple iPhone 13 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó garancia / Akku:100%
- Keresünk Galaxy S21/S21+/S21 Ultra/S21 Fe
- ELADÓ FÓLIÁZOTT HP EliteBook 840 G9 i7-1265U 16GB 512GB 14" FHD+ 1 év teljeskörű garancia
- Prémium! Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Rog C VIII / R9 3950X / RTX 3080 / 1TB SSD / 32GB
- BESZÁMÍTÁS! Asus Z390 i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2080 Super 8GB Aerocool P500B Digi ARGB 750W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)