Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-22 11:39:34

LOGOUT.hu

Renault, topik összefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#5701) AMD Power válasza Ebit (#5700) üzenetére


AMD Power
titán

Neked abból milyen Thaliád van? Diesel, benzines??

[ Szerkesztve ]

Eladó Samsung Watch Active 2. https://hardverapro.hu/apro/elado_mukodokepes_samsung_watch_active_2_40mm_okos/friss.html

(#5702) nagymalac válasza AMD Power (#5699) üzenetére


nagymalac
csendes tag

Miért cégeset vettél? Azokról ugye tudja az ember ,hogy gyilkolva vannak...

Leginkább az ára miatt vettem cégest, mert az akkori piaci árnál 200 ezerrel olcsóbb volt. Az egyik haverom ajánlotta ö annál a cégnél dolgozik, és mondta, hogy a többi autójukat az ott dolgozók mind megvették, és hogy ezekkel nem igazán volt a cégnek problémája. Szerintem ez önmagában is jelent valamit. Azért nagyjából átnézettem egy szerelővel mit is veszek.

Csak hozzá teszem a kollégám kereskedésben vásárolt autójáról utólag derült ki, hogy céges volt, és nem is mondták neki.

Mindent egybevetve az elmúlt két év és 30 ezer Km után, azt kell mondanom nem bántam meg, hogy megvettem. Remélem nem is fogom. :K

Két fajta ember van a normális és a horgász, én az utóbbiba tartozom.

(#5703) AMD Power válasza nagymalac (#5702) üzenetére


AMD Power
titán

Hiaba szervizelek oket ha halalra vannak hajtva. Tul sok ismerosom van aki ceges autot hasznal/hasznalt. Gyilkoltak oket. Kereskedesben nem vennek autot.

Eladó Samsung Watch Active 2. https://hardverapro.hu/apro/elado_mukodokepes_samsung_watch_active_2_40mm_okos/friss.html

(#5704) mycso válasza AMD Power (#5703) üzenetére


mycso
Topikgazda
LOGOUT blog

Hát elég nehéz az autóvásárlás...az biztos.
Egyébként nagyjából mind1 is, hogy honnan vesz az ember autót mert minden eshetőséggel be lehet szívni illetve jól is lehet járni vele.

Ahogy előttem is írták egy normális cégnél azért normálisan vannak szervizelve, ott ugye ahogy te is írtad a futással van "baj" illetve annyi, hogy sokat futottak. Egyébként ha így cégtől sikerül venni akkor viszont az ár az ami ugye döntő lehet. (enyém is céges volt az akkori piaci ár alatt 5-600k-val vettem meg)

Ugye amit sokan erőltetnének, hogy magánszemélytől --> természetesen itt is nagyon sok olyan van, hogy az illető a tankoláson kívül az ég világon semmit nem költött az autóra. Ugyan nem futott annyit mint egy céges, de lehet motorikusan már a sokat futottnál is rosszabb állapotban van. Természetesen itt a legjobb a helyzet ha a gazdi vigyázott rá-keveset futott akkor valóban jó vétel.

Kereskedés, hát itt az előzőhöz hasonlóan megint elég vegyes lehet a dolog. Egy biztos, ha valaki oda beviszi az akármilyen állapotú autóját, azt a kereskedés nem igazán szervizeli le. Tehát ha egy patent autót visznek be akkor azzal szintén jól járhat az ember, viszont itt is kilehet fogni sz@rt...
Van 1-2 kereskedés akik fél-1 év garanciát adnak a náluk vásárolt használt autókra (itt nálunk tavaly asszem valamelyik ford kereskedésbe láttam ilyet). Nyilatkozni nem tudok róla, hogy ez milyen jellegű garancia, de utána lehet érdeklődni.

Na meg ugye van a tökéletes eset: rokon/barát/stb. autójának megvásárlása, amiről tudjuk az utolsó csavarig, hogy mit/mikor/miért javítottak/nem javítottak....

Én sok szerencsét kívánok neked a következő autód megvásárlásához. :R

“The Night is Dark and Full of Terrors”

(#5705) Ebit válasza AMD Power (#5701) üzenetére


Ebit
addikt

Az enyém 2004. 1.5 dci 65 Le, az asszonyé 1.5 dci 82 LE

(#5706) AMD Power válasza mycso (#5704) üzenetére


AMD Power
titán

Nagyon úgy néz ki,hogy ebben az évben már nem fogok új kocsit venni. A dCi ugye lutrik a benzinesek meg ugye egy csőddel érnek fel. Gyűjtögetem a pénzt... nézegetem őket és majd meglátjuk. Csak a Bónusz besorolásomat jó lenne nem elveszteni.

Köszönöm a jókívánságokat! :R

[ Szerkesztve ]

Eladó Samsung Watch Active 2. https://hardverapro.hu/apro/elado_mukodokepes_samsung_watch_active_2_40mm_okos/friss.html

(#5707) ABE válasza mycso (#5704) üzenetére


ABE
őstag

Kicsit OFF, de a témához kapcsolódik:

A céges autóknál van még egy faktor, mégpedig a szerviz nemtörődömsége. Hiába van papíron karbantartva az autó, ha gyakorlatban a sumákolás megy. Példa erre édesapám tapasztalata: sok embernek a beosztásához jár autó, tehát nem kulcsos, nem kinyomomabelét autó, hanem olyanok, amiket egy-egy ember használ, szóval sokan úgy kezelik, mint a saját autójukat. A cég ezeket az autókat bérli, és ezekre az autókra van egy szerződés, hogy meghatározott időközönként az adott márkaszervizbe kell vinni, aminek aztán a lízing lejártával elővásárlási joga van az autókra. Szigorúan ki van kötve, hogy a szervizperiódusokat be kell tartani, tehát egyfajta biztosíték lenne magának a márkakereskedőnek is, hogy x év múlva, amikor cserélik a flottát, műszakilag nem elhanyagolt autót kap.

Na most, ezek viszont ennek ellenére olyan szinten letojják az autót... A szervizelés úgy történik, hogy reggel odamegy a céghez az autóért valaki, délután pedig visszaviszi (elvileg) átvizsgálva, javítva, kötelező dolgokat elvégezve. De ki ellenőrzi, hogy ezeket a munkákat tényleg elvégezték? Senki. Vagy ha igen, és az autó használója észrevesz valami stiklit? Nem lesz abból semmi... Apám autójában elkezdett fogyogatni a hűtővíz, utána kellett tölteni rendszeresen. Épp ment kötelezőre az autó, le lett adva a hibalistában, hogy valahol folyton elvész a hűtővíz, és a ventilátor emiatt gyakran bekapcsol. Mit csináltak? Azt mondták, hogy semmi hiba nincsen, és minimum vízszinttel adták vissza az autót. Mondanom sem kell, hogy egyre gyorsabban kezdett fogyni a víz, így végül megint vissza kellett küldeni, alkatrészcsere lett a vége. De ugyanígy szoktak lenni olyan dolgok, hogy fel van írva pl., hogy izzó éppen kiégett, vagy az ablaktörlő cserére érett, aztán még ezeket sem csinálják meg...

[ Szerkesztve ]

(#5708) rob210 válasza mycso (#5704) üzenetére


rob210
Topikgazda

Van egy két kereskedés akik fél egy év garanciát adnak.
Ezt rosszul tudod, ha kereskedésnél veszed a használt autót akkor két eset van.

A magyar kereskedelmi és forgalmazási szabályok alapján (törvény xyxvz paragrafus)
Ha kereskedésből származik az autó arra:

-. fél év garanciát köteles a kereskedő vállalni, amennyiben csak közvetítő, azaz az ideglenesen forgalomból kivont autót a te nevedre az előző tulajdonos nevéről íratja át.

-. egy év garanciát köteles az autóra vállalni, amennyiben a kereskedő cég a bejegyzett tulajdonos és úgy kerül a te nevedre az autó.

:R

Renault power

(#5709) mycso válasza ABE (#5707) üzenetére


mycso
Topikgazda
LOGOUT blog

Amit most ide leírtál akár minden egyes autóra igaz lehet nem csak a cégesre. Bárki beviszi a kötelezőre, ha akarja a szerviz akkor átveri, főleg ha a tulaj nem rendelkezik a megfelelő műszaki tudással, vagy kezdettől nem is szakszervizbe viszi, hanem a "józsi-haverral" csinálgatják vagy ugye egyáltalán hozzá sem nyúl, csak ha már baj van.

Akkor ezek fényében nem is érdemes használt autót venni, sőt újat sem, mert lehet megszívat a szerviz. Ám ha valaki ennyire burúlátóan áll hozzá akkor ne autót vegyen, hanem buszbérletet (azzal talán nem tudja megszívni).

Az a baj, hogy ebben az autós témában ezen a szálon a végletekig el lehet menni, tehát ennyire mélyen lehet felesleges is ezzel foglalkozni.

Meg azért úgy gondolom, hogy ezeknél az évi 50-70ezret futó (főleg ezeknél az érzékeny dieseleknél) cégeseknél azért csak elvégzik "valamennyire" ezeket a szervizeket, hiszen a garanciaidőn belül a szerviznek sem lenne jó ha kiderülne az ő hibájukból kell esetlegesen egy 3-500ezres szervizelést csinálni, mert valami megadja magát az autón. Természetesen vannak ellenpéldák is..
(egyébként ahonnan az enyém van, ott volt a cégnél egy ún. "gépjármű flottakezelő", akinek a feladatai között volt az autók felügyelete műszaki/esztétikai --> tehát szerviz után ha valami kimaradt akkor bizony ment vissza amíg ki nem lett javítva)

“The Night is Dark and Full of Terrors”

(#5710) biker


biker
nagyúr

Ha minden jól megy, én is cserélek a napokban.
a 98/12. Scenic I-et egy 2006/05 kiadású 1.4 16V kiadásra.

Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |

(#5711) ABE válasza mycso (#5709) üzenetére


ABE
őstag

Ez nem borúlátás, hanem egy jelenség leírása volt a céges autók említésére reagálva, hogy hiába van meg az akarat a bérlő/tulajdonos és a használó részéről, a szerviz keresztül tudja húzni a számítást. Igen, magánszemélyként is meg lehet szívni, csak ahova nagyobb flottát hordanak, szerintem még könnyebben tudnak csalni. Ennyi volt a mondandóm lényege.

[ Szerkesztve ]

(#5712) mycso válasza ABE (#5711) üzenetére


mycso
Topikgazda
LOGOUT blog

Vágom amit leírtál, megértettem elsőre is. :R

Azért is írtam oda, hogy ebben a témában akármeddig el lehet +/- irányba kalandozni, csak felesleges.

“The Night is Dark and Full of Terrors”

(#5713) ABE válasza mycso (#5712) üzenetére


ABE
őstag

Marad az alapvető tétel: alaposan körüljárni a kinézett autót. :)

(#5714) AMD Power válasza biker (#5710) üzenetére


AMD Power
titán

Te aztán tudsz élni. :R

Eladó Samsung Watch Active 2. https://hardverapro.hu/apro/elado_mukodokepes_samsung_watch_active_2_40mm_okos/friss.html

(#5715) biker válasza AMD Power (#5714) üzenetére


biker
nagyúr

Talan inkabb sporolni
Kb ennyit koltok szerelore, mint a torleszto lenne

Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |

(#5716) AMD Power válasza biker (#5715) üzenetére


AMD Power
titán

Annyi baj van mar vele?:(

Eladó Samsung Watch Active 2. https://hardverapro.hu/apro/elado_mukodokepes_samsung_watch_active_2_40mm_okos/friss.html

(#5717) biker válasza AMD Power (#5716) üzenetére


biker
nagyúr

Sok futas, sok baj

Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |

(#5718) biker


biker
nagyúr

de azt hiszem, marad a diesel 15 paripa...

Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |

(#5719) biker válasza biker (#5718) üzenetére


biker
nagyúr

verekednek a kocsiért :)
4442979 a hasznaltautón

[ Szerkesztve ]

Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |

(#5720) AMD Power válasza biker (#5719) üzenetére


AMD Power
titán

Nem mondod? :) Nekem is szerencsém volt mikor eladtam a kocsit. 5 nap alatt elvitték.

Eladó Samsung Watch Active 2. https://hardverapro.hu/apro/elado_mukodokepes_samsung_watch_active_2_40mm_okos/friss.html

(#5721) biker válasza biker (#5719) üzenetére


biker
nagyúr

Elkelt, 2 nap, 2 erdeklodo, aki hamarabb fizetett, vitte, masik meg csalodottan letette a telefont, mert csak holnap lett volna penze, ha elviszik a kocsijat
Sajna arra meg nem varhatok, ha nem foglalozza le

Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |

(#5722) AMD Power válasza biker (#5721) üzenetére


AMD Power
titán

Gratulálok! Mennyiért vitték el ha szabad tudnom?

Eladó Samsung Watch Active 2. https://hardverapro.hu/apro/elado_mukodokepes_samsung_watch_active_2_40mm_okos/friss.html

(#5723) biker válasza AMD Power (#5720) üzenetére


biker
nagyúr

Dede
630ert mondjuk ilyen allapotu 13eves kocsit nem kapni

Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |

(#5724) biker válasza AMD Power (#5722) üzenetére


biker
nagyúr

Remelem az ujat se banom meg
2004/11 1,5dci scenic dynamiqe

Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |

(#5725) AMD Power válasza biker (#5724) üzenetére


AMD Power
titán

Én most elég sokat olvasgattam kérdezősködtem a dCi mocikról. Még a nagy Renault szerint is 120e km jönnek a komoly problémák. :(

Eladó Samsung Watch Active 2. https://hardverapro.hu/apro/elado_mukodokepes_samsung_watch_active_2_40mm_okos/friss.html

(#5726) biker válasza AMD Power (#5725) üzenetére


biker
nagyúr

Van egy ceges 2007 megane, 1,5dci 130ekm es egy 2,2dci master hasonlo futassal, hibatlanok
Olvastam en is sokat, de benzinesekre is eleg rosszat irnak (injektorok, trafok, stb)

Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |

(#5727) AMD Power válasza biker (#5726) üzenetére


AMD Power
titán

Sajnos a trafo nem csak Renault betegség a benzineseknél.
Én pl a dCi Thaliakat néztem. 1 millióból már nagyon jót tudnék venni. :R

[ Szerkesztve ]

Eladó Samsung Watch Active 2. https://hardverapro.hu/apro/elado_mukodokepes_samsung_watch_active_2_40mm_okos/friss.html

(#5728) AMD Power válasza biker (#5726) üzenetére


AMD Power
titán

Őket ismeri valaki?

Eladó Samsung Watch Active 2. https://hardverapro.hu/apro/elado_mukodokepes_samsung_watch_active_2_40mm_okos/friss.html

(#5729) mycso válasza AMD Power (#5725) üzenetére


mycso
Topikgazda
LOGOUT blog

Inkább 180-200e a saját tapasztalataim alapján...(3db 106 lovas 1.5dci és egy 86lovas 1.5 dc i megane). De itt sem kell feltétlen milliós tételekre gondolni.

“The Night is Dark and Full of Terrors”

(#5730) AMD Power válasza mycso (#5729) üzenetére


AMD Power
titán

Én főleg csak a népítélet illetve a Renaultclubbos kollégákra tudok alapozni.

Eladó Samsung Watch Active 2. https://hardverapro.hu/apro/elado_mukodokepes_samsung_watch_active_2_40mm_okos/friss.html

(#5731) AMD Power válasza AMD Power (#5730) üzenetére


AMD Power
titán

Bár én mondjuk azt csinálnám ,hogy ha dCi lenne ,hogy nem 5 mikronos meg stb gázolaj szűrőt vennék hanem 2-3 mikronosat. Igy kisebb rá az esély ,hogy megdöglenek idő előtt a porlasztócsúcsok. És persze nem 10-12e km cserélném hanem 8e km után

Purflux szűrők állitólag jók.

Eladó Samsung Watch Active 2. https://hardverapro.hu/apro/elado_mukodokepes_samsung_watch_active_2_40mm_okos/friss.html

(#5732) biker válasza AMD Power (#5731) üzenetére


biker
nagyúr

Ugy erted, nem 30e km hanem 8e km lenne a szerviz intervallum?

Nepitelet, ehhe, en is olvastam de...
Hany negativ tapasztalat van fenn? 50? 100?
Hany dci motor fut? (renault, nissan, dacia) kb 50.000?
A forumokba csak az ir akinek baja van, az akinek nincs, nem, ez orokervenyu

Persze, nem orokelet, de a tonkremenetele se torvenyszeru

Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |

(#5733) AMD Power válasza biker (#5732) üzenetére


AMD Power
titán

Igen arra gondoltam. De persze a hangsúly gázolajszűrűn van!

Sok jót is olvastam a dCi-ről... nem csak rosszat.

Eladó Samsung Watch Active 2. https://hardverapro.hu/apro/elado_mukodokepes_samsung_watch_active_2_40mm_okos/friss.html

(#5734) Ebit válasza AMD Power (#5731) üzenetére


Ebit
addikt

Bár én mondjuk azt csinálnám ,hogy ha dCi lenne ,hogy nem 5 mikronos meg stb gázolaj szűrőt vennék hanem 2-3 mikronosat. Igy kisebb rá az esély ,hogy megdöglenek idő előtt a porlasztócsúcsok. És persze nem 10-12e km cserélném hanem 8e km után

60 ezer km a kőteleő csere, a mikronokkal, 2 t olajjal kár dobálozni, bagyon sok ember ezek nélkül is használja sokáig hibamentesen.

(#5735) rob210


rob210
Topikgazda

Egy konklúzió bár nem értek a DCI-motorokhoz, minél nagyobb lóerőszámot hoznak ki ugyan abból a motorból annál nagyobb a meghibásodás esélye.

Tehát a 86 lovas sokkal tovább bírja mint a nagyobb teljesítményűek.
A környékemen 3 dci, 2megan, 1clio van és mind a 3 86 lovas az egyik 210.000Km-nél jár semmi baja a másikban 154.000.Km van semmi baja a 3.-ikban 79.000.-Km van az még nem mérvadó.

Viszont a volt kollégám sport cliója elég hamar beadta a kulcsot konkrétan 4 év alatt 91.000.Km-nél.
:R

Ebből én ezt a következtetést vontam le.

hiszen az is tény a szívó diesel tovább bírja mint a turbós.
:R

Ellenpéldát nem kell hozni biztos, hogy van.

Renault power

(#5736) mycso válasza rob210 (#5735) üzenetére


mycso
Topikgazda
LOGOUT blog

Nem feltétlen, tehát nem biztos az, hogy a leg erősebb a végletekig van hegyezve, hanem a technika picit másabb: [link]

Tehát az erősebbnél tesznek is érte, hogy bírja.

egyik példa a sok közül: (csak hogy legyen +példa is)
106 lovas megane dci, 207-nél 2 csúcs javítva, 217 nél komplett hengerfej felújétás+2csúcs javítva (aki használta pszichopata módon hajtotta hengerfejesre vágta), most jár ~280k km-nél most lassan a turbo kezd kehes lenni (minimálisan eszi az olajat).
207-ezerig olaj+szűrő cserék...

a másik 106-osnál valahol 150k km-nél volt egy turbo csere (de ugye ez megint használattól függ), a 3. 106-os szintén 200k km felett van, annak emlékeim szerint még nem volt a motorjához nyúlva, ott kormánymű problémák voltak...a 86 lovasnál pedig 200k km körül volt az összes csúcs cserélve..

Én azt mondom, ha kb.200k-t elmegy ezen problémák nélkül, az már nagyon jó.
(egyébként egyértelmű, hogyha a rizikófaktort szeretnénk csökkenteni akkor nem cr diesel vagy nem is turbo diesel vagy egyszerűen nem is diesel hanem benzines...)

[ Szerkesztve ]

“The Night is Dark and Full of Terrors”

(#5737) biker válasza mycso (#5736) üzenetére


biker
nagyúr

szerintem a kulcs a használatban van.
hogyan használják...

van egy barátom, 1,6 benzines marea. 120ezernél teljes motorgenerál.
hát ő szereti hallani, mikor az elektronika leszabályozza a fordulatot :) és úgy vezet

Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |

(#5738) Ebit válasza rob210 (#5735) üzenetére


Ebit
addikt

A motor mindegyiknél ugyanaz/ 1.5 dci /, csak a befeecskendezés, feltöltés változik és jellemzően ezekkel szokott gond lenni.

Ezenkivúl a nagyobb teljesitményű motorokat jobban terhelik.

(#5739) biker válasza Ebit (#5738) üzenetére


biker
nagyúr

"Ezenkivúl a nagyobb teljesitményű motorokat jobban terhelik."

pont fordítva
ugyanazon kasztniban ugyanazon teherbírás a max, a motor erősebb, még kevesebbet is fogyaszt sokszor.

nem? de :)

Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |

(#5740) AMD Power válasza Ebit (#5734) üzenetére


AMD Power
titán

Miért ezzel a szűrős dologgal mi a probléma? :F

Eladó Samsung Watch Active 2. https://hardverapro.hu/apro/elado_mukodokepes_samsung_watch_active_2_40mm_okos/friss.html

(#5741) Ebit válasza AMD Power (#5740) üzenetére


Ebit
addikt

Röviden csak annyi, hogy sokan az 5 mikronosokkal, is hibátlanul használják, és betartva a gyártó által előirt csereperiodusokat.

Szokás szerint kiragadnak egy paramétert, és túlhangsűlyozzák, ha ennyire egyszerű lenne a megoldás, a gyártó, már kőtelezően előirná a gyakoribb szűrő cseréket, mint ahogy a vezérlés esetében megtette, és ezáltal elkerülhetné a garanciális, szavatossági igényeket.

Én azt tanácsolom ezeknél az autóknál, a benzinesek esetében is, hogy olyan értéken vásároljál használlan, ahol az esetleg bekővetkező nagyjavitás összege is a rendelkezésedre áll./ a dieselnél ezt grisan 300 ezerből kompletten megoldható, a benzines enél kisebb összeg,de ott viszont járulékosan a gyújtótrafókat szükséges cserélni, kivétel a 8 szelepes verzió/

[ Szerkesztve ]

(#5742) Ebit válasza biker (#5739) üzenetére


Ebit
addikt

Nagyobb motor magasabb önsűly, és nyilvánvalóan, aki erősebb motort vásárol, az ki is szeretné használni, tehát a túlmotorizált autóhoz szerintem eltérő vezetési stilus párosul, és a teljesitmény, a nagyobb üzemanyag mennyiségből keletkezik.

(#5743) biker válasza Ebit (#5742) üzenetére


biker
nagyúr

Nem...
Ugyaz az 1.5dci motor 86le es 106le eseten mennyi a sulykolonbseg? 10kg se
Innentol nem ertem. Kisebb motort is lehet nagyon hajtani
Volt 116le pdtdi kocsim, pont ugy mentem vele, mint az 1.5dci vel
Nem mondom, hogy abszolut nincs igazad de pusztan az azonos kocsi azonos kobcenti eseten az erosebb motoros eszik kevesebbet azonos hasznalatnal

Te mindig egyszerre tobb ismeretlent valtoztattal meg :)

Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |

(#5744) biker


biker
nagyúr

Tenyleg, 2004-es scenichez szerelesi guide van valakinek?
Hatha jol jon majd :)

Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |

(#5745) mycso válasza biker (#5744) üzenetére


mycso
Topikgazda
LOGOUT blog

Scénic 2-höz van egy ilyenem, csak nem igazán sikerül működésre bírni....valami html alapú leírás lenne, és se firefox se ie alatt nem akar működni. Illetve az alkönyvtáraiban sok mindent megtalálok pdf/html formába, ha kell elküldöm aztán majd megnézed tudod-e használni.

2-vel fentebbivel nekem is ez a tapasztalatom, hogy a 106-ossal kevesebb fogyival is el lehet járni. Illetve a megane esetében a 86 lovas pl. autópályás közlekedésre nem igazán javallott(bár szerintem még a 106 lovas sem oda való, valahogy sz@r a váltó áttételezése), illetve a 86-ossal főúton 2-3x meg kell gondolni egy előzést városban viszont tökéletes.
Egyik ismerős egy 86 lovas megne2 helyett nemrég kapott egy 1.9dci megane3-at,(céges autó) hát teljesen oda van meg vissza viszont itt már tényleg él a nagyobb motor - több fogyasztás --> aszondja kb. 1 literrel többet eszik átlagosan.

[ Szerkesztve ]

“The Night is Dark and Full of Terrors”

(#5746) Ebit válasza biker (#5743) üzenetére


Ebit
addikt

az erosebb motoros eszik kevesebbet azonos hasznalatnal

Ez nálunk az asszony esetében igy van / az övé papiron erősebb /, bár a teljesen azonos használat, csak elvileg létezik

Az önsúlynál én arra is gondoltam, hogy jobban felszerelt is az autó, bár vizsgálhatjuk azonos felszereltség mellett is. ;)

Te mindig egyszerre tobb ismeretlent valtoztattal meg :)

Igen, most tét nélkül beszégetünk, nem kell számolgatni.

(#5747) biker válasza mycso (#5745) üzenetére


biker
nagyúr

köszi, várom

Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |

(#5748) biker válasza Ebit (#5746) üzenetére


biker
nagyúr

én mikor nézegetem az új autók leírását, akkor így szokott lenni, pl
(vegyes)
benya: 1,4: 7l, 1,6: 6,8l, 1,8: 7,1l
diesel: 1,5(kicsi) 5l, 1,5(nagy) 4,8l

Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |

(#5749) AMD Power válasza Ebit (#5741) üzenetére


AMD Power
titán

Ezt mo-n szerinted hányan tartják be rendesen? Sajnos sok magyarnak egy fa kocka való és nem egy autó. Nekem ez a bajom....

Eladó Samsung Watch Active 2. https://hardverapro.hu/apro/elado_mukodokepes_samsung_watch_active_2_40mm_okos/friss.html

(#5750) Ebit válasza biker (#5748) üzenetére


Ebit
addikt

Na most akkor beszéljünk konkrétan:

1.5 dCi 95 LE * FAP / 110 LE FAP /
110 LE FAP EDC

Optimalizált nyomaték – teljesítmény szintet
kínálnak rendkívül kedvező fogyasztással
párosítva. Vegyes fogyasztás: 4,9–5,3 l/100 km,
CO2 kibocsátás: 130–138 g/km

1.9 dCi 130 LE FAP
Ez a meglepően csendes és erős motor
a dCi technológia legjavát használja.
Vegyes fogyasztás: 5,5–5,6 l/100 km,
CO2 kibocsátás: 145–149 g/km
2.0 dCi 160 LE FAP / 150 LE FAP AUT
Kitűnő ár-érték aránya mellett az akusztikai
komfortja is figyelemreméltó. A dCi 150 motor
kizárólag automata sebességváltóval rendelhető.
Vegyes fogyasztás: 6,6–7,0 l/100 km,
CO2 kibocsátás: 173–184 g/km

1.6 16V 110 LE
Alacsony fordulatszámon biztosít magas
nyomatékot, a 6. sebességes váltóval
pedig a fogyasztás is optimalizálható.
Vegyes fogyasztás: 7,4–7,5 l/100 km,
CO2 kibocsátás: 174–177 g/km

1.4 TC e 130 LE
Ez a motor a legújabb „downsining” fejlesztések
eredménye. Az 1,4-es hengerűrtartalom ellenére
egy 2,0 literes motor nyomatékával és egy
1,8 literes teljesítményével rendelkezik.
Vegyes fogyasztás: 7,1–7,3 l/100 km,
CO2 kibocsátás: 168–173 g/km

jelen esetben a Scenicre vonatkozó paraméterek.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.