- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Essejó: MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
-
LOGOUT
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Josi
aktív tag
válasz
AMD Power #5849 üzenetére
első doktornő tulajdonostól, végig Baumgartnernél szervizelve, nagyszervíz után(szíjak, görgők, vízpumpa)
Azért nekem ez gyanús, itt minden autót női tulajok adnak el?
És mikor volt a nagyszervíz? mert 5 év vagy 90e km a csereperiódus.
Én utánakérdeznék azért a szervízben.
De lehet, hogy csak én vagyok túl pesszimista. -
AMD Power
titán
Ehhez mit szóltok?
RENAULT MEGANE Classic 1.4 16V Alize
Louis: Tesóm Toledo II ugyan ezt produkálta... most mintha egy picit másabb "hangosabb" lenne. Lehet ,hogy az új görgök miatt.
-
Louies
aktív tag
Na tegnap megcsinálták az autómnak a kötelező szervízelést
Vezérműszíj GATES 6k
Feszítők SKF 24k
Vízpumpa ? 17k
Hosszbordás dayco 5k
Hűtővíz komplet csere 40 C 3k
Szerelés 5k
=szum60kLegközelebb Olaj+olajszűrő lesz
-
rob210
Topikgazda
Egyébként vasárnap végre sikerül lecserélni a vezérműszíjat és egyéb apróságot amit ilyenkor kell.
45.000.- megvan minden.
Szerintem jó ár. -
Füge007
senior tag
válasz
Füge007 #5828 üzenetére
Nos a kuplungmunkahenger hidraulika működtető szára tört el, meghegesztette a szerelőm 3000.- volt a javítás.
Az új munkahenger 47.000.- lett volna, mert ugye szár magában nincs, miért is lenne?!
Mindenesetre fellélegeztem, most nagyon nem hiányzott volna egy húzós számla!
-
biker
nagyúr
megvan a "check injection" hiba oka, talán nemsokára a javítása is. Felraktunk egy műszert, ami grafikont is rajzol, nem csak értéket mutat, mint a többi.
konkrétan minden működik (EGR, turbónyomás szabályzó, szenzorok) csak épp konstans kb 0,2-0,3bar-al magasabb a turbónyomás mint amit kér.
ha 1,2-t kér, 1,4-1,5, ha 2-t kér, akkor 2,3, és 2,5 felett kidobja a hibát, és kicsit le is esik a teljesítménye, hogy ne menjen fölé.
mivel szabályoz, leragadva nincs a szaki szerint, szerinte beállítás kérdése, mert van ezeken lehetőség összehangolásra, de ehhez ugye menni kell, vagy járatni. a görbék szépen párhuzamosan mentek, csak felette volt a kért értéknek.jövő héten beállítják, ha lehet, illetve mondták, kérjek a renaultnál szoftver frissítést, ha van hozzá, hátha megoldja, mert a kéziféket is kell programozni
-
benvolio
őstag
válasz
AMD Power #5830 üzenetére
Én elhiszem..., hogy motorcsere után ennyi van benne.
Egyébként erről jut eszembe, hogy az utcánkba kb. másfél éve egy helyben áll egy szép Megane /hasonló korú lehet/. Szerintem külföldön dolgozhat a gazdája, mert a muterja /azt hiszem az/ az néha lesepri róla havat stb. /műszaki van rajta/ De senki nem járt vele 1,5 éve az tuti. Ez az állás /csillag garázs/ mennyit árt a kocsinak szerintetek? /a belső alkatrészekre gondolok/
-
AMD Power
titán
Ki hiszi ezt el?
-
Füge007
senior tag
Kuplungracsni hibája volt már valakinek(2004 1.5 dCI)? Ma elment a kuplungom miatta, remélem nem lesz drága a javítás, holnap kiderül.
-
Szplöttyy
senior tag
Na én is megosztok pár hibajelenséget, meg tapasztalatot. Renault Clio II 2004 1.5DCi: menet közben izzitáslámpa néha világít néha nem, olyankor az autó nem megy. Féltem, hogy ugyanaz a turbó hiba mint ami a Laguna 1.9DCi-n volt, de nem, gázpedálszenzor... Másik, Renault Espace 98' 2.0 16V benzin. Imádomszeretem... Borzalmas nagy batár, hihetetlen kényelmes... Viszont, gyujtás elötti állása a kulcsnak, ahol kijelző világít zene és fűtés megy... Szóval szól a zene, meghúzom bármelyik ablakemelő kapcsolót a 4 közül, zene elhalkul és kiírja hogy "Phone" elengedem a kapcsolót zene tovább... WTF?
-
Louies
aktív tag
Milyen vizpumpát érdemes venni? a renaultba
-
ABE
őstag
Konkrétan az az eset jutott eszembe, amikor Twingon kigyulladt az egyik hibajelzés, leálltam az út szélére, leállítás és pihentetés után kialudt. De utána bementem a szervizbe, és kiolvasták a hibát, hogy gyújtáskimaradás volt. Szerintem érdemes rákötni gépre az autót ilyen esetben, biztos ami biztos alapon.
-
rob210
Topikgazda
válasz
Grafiqs #5816 üzenetére
Az nem kevés víz amit a hidrogén hajtásod fogyaszt.
Én megnézném nagyon gyorsan, hogy a vízcsöveknél nincs-e valami enyhe szivárgás szivárgások, amik rögtön el is párolognak menet közben.Illetve a szelepfedél betöltő nyílásánál van-e hab bár azt írtad olaj ok.
Illetve most hogy feltöltötted vízzel nézd meg majd rövidebb menet után ahol kicsit pörgött is a gép hogy vannak-e a maradék vizedben pöttyök.Amúgy télen mindenkinek fogy a vize csak nem ennyi és nem ilyen gyorsan.
-
Grafiqs
őstag
Kiderült, hogy mi okozta a hibát. Banális dolog. Elfogyott a hûtôvíz. Így ahogy mondom. Ma már erôsen forralta is a vizet, alig értem vele haza 3km-rôl. Felöntöttem vízzel (ioncserélt) és fagyállóval (foszfátmentes), légtelenítettem és minden tutti.
Ellenben itt jön a következô érdekes kérdés. Hová is tünt a víz. Termosztát 1,5 hónapos. Vízpumpánál nem látok folyás nyomot, és az autó alatt sincs semmi. Hengerfejnél sem látok semmi különöset. Olaj is rendben, és a kipuffból is csak a szokásos páramennyiség csapódik ki az aszfalton. Jah, 3 hete löktem bele 2dl vizet, mert annyi hijja volt, hogy maxon legyen.
biker: Ha a hibajelzô lámpa jelzése valódi hibát jelentene akkor annak mindenképpen nyoma marad és ki lehet olvasni a hibakódot. Valószinüleg, csak valami kontakt dolog lehet.
-
biker
nagyúr
Na, miután át lett nézetve a szekér (scenic II, 2004-es 1,5dci), és jónak itéltetett, elhoztam.
Eladó 45km-ről hozta idáig, ét a városon, hiba computerben nem volt, minden jóKimentem M0, 100km/h: check injection
városban semmi baja, eltűnik a jelzés, 2perc múlva.Érdekes, hogy 4-ben 3000-es fordulaton 80-nál tartósan (1-2km soroksári út) nem jön ki semmi, tehát nem fordulatszám függő, mert 100-nál 5-ben 2200 körül forog csak.
Mire elmentem az irodánkkal kapcsolatos renault service-be, megint nem volt benne a hiba
Mi ez, hogy előjön, eltűnik? ilyet még sosem láttam, minden kocsimnál, ha előjött a motor hiba, az benen maradt amig a szerviz ki nem törölte.
holnapután elvileg megy a szerelőmhöz a tervezett vezérlés cserére, és megnézik, de azt mondták, ez lehet kontakthiba vagy akár teli gázolajszűrő is, nem tudom.
kicsit most le vagyok hangolva
-
Grafiqs
őstag
Tanácsot szeretnék kérni. 2 napja elkezdett hülyéskedni a fûtésem. Konkrétan hol van hol nincs mint a mesében. A motor hûtésével nincsen baj, szépen nyit a termosztát. A fûtôradiátor 3 éve lett cserélve. A termosztát, a hûtôfolyadékkal együtt pedig 2 hónapja.
Van esetleg tippetek?G
-
rob210
Topikgazda
A rossz utak eszik a szilenteket ez igaz.
Viszont létezik sport szett az autóhoz.
Na az sokkal lassabban megy tönkre mert keményebb jóval, viszont a stabilitáson kívül másban nem változik az autó, értem ezt azon, hogy nem fog jobban felütni egy kátyú és nem lesz hangosabb sem a futómű. -
Ebit
addikt
emlékeim nem csalnak, a renönál, a lengőkarral együtt szerelt trapézgömbfej, olcsób volt, mint a külőnálló, de lehet, hogy csak akciózták.
A szilentek,sajnos főleg ezeken az utakon hajlamosak a gyakori kiverődésre, az általad linkeltel, még nem találkoztam, de van néhány, amit alig lehet a helyére beilleszteni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Új Cosori Premium Air Fryer / forrólevegős sütő, 5.5L (CP158-AF-RXB)
- Smart Fortwo - 600 Benzin - Kabrió - Klíma - Nagyon szép állapotban
- Goodyear EfficientGrip Performance 2 205/50 R17 93W méretű nyári gumi
- Siemens EQ6 Series 700 premium ritka tipus keveset használt
- Eladó a saját tesztemben szereplő PVY Z20 Pro Evo elektromos kerékpár kiváló állapotban, házhozszá
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600X 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB FSP CMT240 Zalman 500W
- Huawei MediaPad T5 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest