Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Üzlet és Szolgáltatások  »  Yettel topik (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-28 10:49:25

LOGOUT.hu

Yettel topic
▼ Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves! ▼
Aktuális:
Inflációkövető díjkorrekció 2024

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#79101) Boha


Boha
aktív tag

Akkor kipróbálom, hátha alapból már független. Köszönöm a válaszokat.

OBORZIL

(#79102) Ice&Lime válasza bedibazsa (#79068) üzenetére


Ice&Lime
veterán

Van egy kis gondom ezzel, probaltam megrendelni smsben az 1 gb-ot es ez az uzenet jott vissza hogy: Tajekoztetjuk, hogy a szolgaltatas megrendelesere nem vagy jogosult.
Tud valaki segiteni?

(#79103) Viktor0610 válasza Ice&Lime (#79102) üzenetére


Viktor0610
MODERÁTOR

Próbáld a MyTelenor appban.
Az szerintem egyszerűbb.

Samsung Galaxy A54

(#79104) Ice&Lime válasza Viktor0610 (#79103) üzenetére


Ice&Lime
veterán

Es azt hogyan telepitem fel a telora?

(#79105) bedibazsa válasza Ice&Lime (#79104) üzenetére


bedibazsa
senior tag

AppStore - iOS, Google Play - Android

(#79106) simpley válasza Ice&Lime (#79104) üzenetére


simpley
őstag

ne viccelj, komolyan kérdezed? ;]
Ha iPhone-os vagy, AppStoreban a keresőbe írod hogy MyTelenor Magyarország, ha droidos akkor ugyan ezt írod a keresőbe a Play Google-áruházban.

signed by simpley.

(#79107) Rataxes


Rataxes
csendes tag

Sziasztok!
72 éves anyum ma bement a telenorhoz ügyet intézni, és az ügyintéző rásózott a 2 éves hibátlan állapotú Samsung A40 helyett egy új A12-est, ami egyértelműen visszalépés az előző telefonhoz képest (memória, háttértár, kijelző, stb.). Természetesen 2 év hűséggel. Értem én hogy mindenhol értékesítési kényszer van, de ilyen gátlástalanul kihasználni egy idős ember hozzá nem értését... Felháborító.
Beszéltem az ügyfélszolgálattal, azt mondták csak hiba esetén van 3 napig csere lehetőség, elállni a személyes szerződéskötés miatt nem tud. Van esetleg valami tippetek/kiskapu, hogyan lehetne visszaadni a telefont, és elállni a szerződéstől?

(#79108) Viktor0610 válasza Rataxes (#79107) üzenetére


Viktor0610
MODERÁTOR

Keressétek meg a Telenort írásban, írjátok le a problémát.

Samsung Galaxy A54

(#79109) szabonagyur válasza Rataxes (#79107) üzenetére


szabonagyur
félisten

Nem nepszeru komment, de hogyan beszelte ra? Ha itt rabeszeltek csak ugy barmire elgondolkoznek azon, hogy az ilyen ugyek intezeset elvenni tole (nem csak itt, mindenhol). Alapbol nem is ertem minek kell 72 evesen egyedul menni ilyen helyre, foleg a jelenlegi helyzetben mit nem tudtal volna Te megoldani vagy o telefonon vagy neten?

[ Szerkesztve ]

Eladó: iPhone 13Mini 2 év gari, iPhone 6S 32GB

(#79110) 4Grider válasza szabonagyur (#79109) üzenetére


4Grider
nagyúr

Nem véletlen, hogy jelentősen megszigorították a termékbemutatós áruvásárlási szerződések szabályzását, mert sok tízezrével verték át az ettől nem idősebb embereket a termékbemutatók során olyan termékekkel, amiknek a 90%-a a 10%-át nem érte az eladási árnak.
Természetesen mindenki nem beszélhető rá akármire, de egy jó kereskedő egy-két perc alatt képes egy ügyféligényt a saját érdekeinek megfelelően kiszolgálni.
Ennek megfelelően nem árt az idősebbeket felkészíteni/elkísérni olyan helyeken ügyintézni, ahol biztosan találkoznak olyan ügyintézővel, aki esetleg a saját érdekeit is nézi.
Anyám hasonló korú, megbeszéltem vele előre, hogy ha hasonló döntést hoz, felhív előtte.

(#79111) asdf_ válasza szabonagyur (#79109) üzenetére


asdf_
veterán

Áldozathibáztatás level végtelen.... :U

(#79112) Rataxes válasza szabonagyur (#79109) üzenetére


Rataxes
csendes tag

Ez itt eléggé offtopic, de anyum egyébként teljesen képben van, csak picit szenilis, meg bratyizós, így egy kis jópofizással könnyen rá lehet tukmálni dolgokat. Egyébként nem egyedül ment, a nővérem is elkísérte, de sajna telefon témában ő sincs képben.

4Grider: pont a fentiek miatt eddig mindig én intéztem vele a telefon vásárlást, gondosan kiválasztva a megfelelő készüléket, mintha magamnak venném. Mivel most nem volt téma a telefonvásárlás, hanem behálózták, sajna nem volt mire felkészülnöm.

[ Szerkesztve ]

(#79113) szabonagyur válasza asdf_ (#79111) üzenetére


szabonagyur
félisten

Nem, de ha nem cselekvokeptelen es nincs az egvilagon senkije akkor legalabb annyira hibas a csaladdal egyutt, mint aki rabeszel barmit is eroszakosan(?).

Arra pedig tovabbra sem erkezett valasz, hogy mi volt az a nagyon fontos ugyinteznivalo 72 eves a virus kozepedte es mas nem tudott megtenni helyette.

Ez meg akkor barhol elojohet ennyi erovel, hogy megvesz olyat amit nem akart csak mert megy egy Tv reklam stb. Ha nem volt tema az uj telefon akkor megis hogy??

[ Szerkesztve ]

Eladó: iPhone 13Mini 2 év gari, iPhone 6S 32GB

(#79114) Rataxes válasza szabonagyur (#79113) üzenetére


Rataxes
csendes tag

Kicsit úgy érzem most magam mintha valami büntetőjogi per vádlottja lennék. Anyum az előfizető, nővéremnek is az ő "fő előfizetésében van alszáma", és neki mentek új telefont venni, mert a régi meghibásodott. És ha már ott voltak Rá is rásóztak egyet. Gondolom hirtelen jött ötlet volt, jómagam nem tudtam róla, már csak arról értesültem hogy új telefont vett. Nyilván a szakmai felkészültségének hiánya és a túl hirtelen jött döntéshozatal valamilyen formában az Ő hibájaként is felróható, ettől függetlenül egyértelműen megtévesztő, és agresszív kereskedelmi gyakorlatnak vélem hogy egy rosszabb telefont rásóztak a meglévő helyett azt sokkal korszerűbbként feltüntetve.

(#79115) szabonagyur válasza Rataxes (#79114) üzenetére


szabonagyur
félisten

Miért tudta szerinted az eladó, hogy milyen telefonja van?

Ha hibásokat keresünk legalább 50-50% a felelősség hiszen ha ketten voltak ott és egy telefont akartak venni mert a másikkal nincs gond akkor egyet kell venni.

Illetve továbbra is miért nem intézed Te? A telefont is meg tudtátok volna venni az ő előfizetésére neten keresztül stb.

[ Szerkesztve ]

Eladó: iPhone 13Mini 2 év gari, iPhone 6S 32GB

(#79116) simpley válasza Rataxes (#79107) üzenetére


simpley
őstag

istenem... :( nagyon sajnálom, talán beszélnék a szülőkkel hogy ne dőljenek be ilyen csábításnak, vagy akkor intézzed nekik te az ilyem dolgokat, ahogy én is.. online intézhető már a számlabefizetés is pld..

signed by simpley.

(#79117) viktorhu válasza szabonagyur (#79113) üzenetére


viktorhu
veterán

Nem kell hozzá cselekvőképtelennek lennie.

Azt a generációt úgy szocializálták, hogy nem lehet csak úgy nemet mondani. Lehet, hogy végig érti, hogy nem jó, ami történik, de a finom tiltakozásait "kifogáskezeli" a rámenős sales-es, és amúgy meg ha elé teszik a papírt, hogy itt kell aláírni, akkor aláírja. Nagyon sokan vannak így, és nem a koruk miatt, hanem a korszak miatt, amiben felnőttek.

(#79118) szabonagyur válasza viktorhu (#79117) üzenetére


szabonagyur
félisten

Bullshit es ezzel zartam a temat reszemrol.

Eladó: iPhone 13Mini 2 év gari, iPhone 6S 32GB

(#79119) prsq válasza viktorhu (#79117) üzenetére


prsq
tag

Meg úgy szocializálódtak, hogy jóhiszeműek (mai szemmel naivak), mert az ő korukban még nem volt bevett szokás az átverés. Nekem is kellett már idős szüleimet (2-3 kellemetlen eset után) "kondicionálnom", mert muszáj volt. (Az egyes számú szabály: SOHA SEMMIT nem írunk alá - és nem mondunk igent sem - ott rögtön, helyszínen, gondolkodási idő nélkül.)

Ők nem ebben nőttek fel, az ő idejükben az adott szó még számított, volt tisztesség és becsület. Ezért könnyű célpontok a mai "üzletkötőknek" nevezett gazembereknek, akiknek csak a jutalék számít.

[ Szerkesztve ]

(#79120) szabonagyur válasza prsq (#79119) üzenetére


szabonagyur
félisten

Csak itt elég szomorú, hogy ketten voltak, melyből az egyikük nem az említett "kor" gyermeke, de persze ott is van magyarázat.

Nagyanyám 96 évesen él egyedül mégsem vertek rá még sosem semmit, pedig falun aztán napi szinten mennek a tüzifa árusok stb.

Eladó: iPhone 13Mini 2 év gari, iPhone 6S 32GB

(#79121) viktorhu válasza prsq (#79119) üzenetére


viktorhu
veterán

Nagyon sokan vannak így, a nyolcvan körüli korosztály elég durva dolgokat mesélt, és itt nem is elsősorban a politikai környezetre kell gondolni, hanem az abszolút tekintélytisztelet kultúrájára, falun egyszerűen a kemény büntetések terhe mellett nem volt divat sem a szülőknek, sem a tekéntetes tanító asszonynak nemet mondani. Nagyon sok embert megtört az a nevelés, vagy így, vagy túlkompenzálva és túl karakán vagy bizalmatlan lett tőle stb. Elég durva, ahogy idős korukban is milyen nehezen mesélnek, még mindig bűntudatuk van bármilyen módon rossz fényben feltüntetni a szüleik viselkedését. A veréseken egyebeken kívül egy érdekes visszatérő elem az egyoldalú tegezés (a szülő tegezte a gyerekét, de ha a gyerek visszategezte, akkor "nem ittad meg a lábvizemet" stb.) Szóval ők megtanulták a "tiszteletet". Az ő szüleik meg a két háborút túlélt korosztály volt, el sem tudjuk képzelni, hogy ők milyen terhet vittek magukkal.

A nagymamám mondogatta mindig, hogy soha nem volt olyan jó élete, mint idősen a kis nyugdíjával.

(#79122) E.Kaufmann válasza viktorhu (#79121) üzenetére


E.Kaufmann
addikt

Ez is, meg konfliktuskerülés is. Tegnap is de beszóltam volna a buszon a parasztjának, aki miután felvette a telefont, lehúzta a maszkot a buszon :W
Mint zenekedvelőt ilyen beszólásért már meg akartak ütni az Astóriánál :D (ezt a mondatomat sokan nem értik, mikor emlegetem, ezek szerint csak én hallgattam rongyosra a Czinege a Bokorban kazettát, az idézet az A oldalon a második jelenetben van)

[ Szerkesztve ]

Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!

(#79123) Halászbá válasza szabonagyur (#79120) üzenetére


Halászbá
kezdő

Azért ezt ne úgy képzeljük el hogy fenyegették a nénit.

Valószínűleg szép nyájassan el mondták neki hogy az övé márt nagyon elavult és ez sokkal jobb stb.

Nekem is elő adták hogy miért fizetek a helló data csomagért olyan sokat, vegyek inkább hiper m net-et az sokkal jobb és olcsóbb.

De nem az, mondtam a hölgynek, de az már elavult mondta Ő kedvesen.

A legszebb az egészben hogy nem is a fent említett csomag miatt voltam ott.

Mielőtt ítélkezel vedd figyelembe hogy nem mindenki van képben az élet minden területén, ezért még jobban megbízik a "hivatalos intézményekben" és az ott dolgozókban, akik sajnos néha aljas módon átverik.

(#79124) viktorhu válasza E.Kaufmann (#79122) üzenetére


viktorhu
veterán

Szerettem fiatalabb koromban idősekkel beszélgetni, hihetetlen személyes belátást tudnak adni olyan korokba, ami azután nem pótolható a történelemkönyvekből, amikor ők távoznak.

Volt egy osztrák néni, aki iskola után az éhezés elől Magyarországra jött cselédnek a két háború között. Amikor a szerződése lejárt, indult volna haza, odament az uraság fia, és azt mondta, hogy ne menjél, gyere hozzám feleségül. Ő meg nem tudta azt mondani, hogy nem, az uraság kb. kézen fogta, és elvitte az anyakönyvvezetőhöz, és gyorsan meg is voltak a papírmunkával. Jó katolikusokként együtt is maradtak életük végéig. Jött a háború, szalmakazalban bújtatta a németek elől a zsidó szomszédasszonyt, aztán őt bújtatta a zsidó szomszédasszony, amikor az oroszok gyűjtötték a németeket. Elképesztő derűvel mesélt a múlt nehézségeiről, de kizárt, hogy ezek a dolgok ne hagyjanak mély nyomokat az ember lelkén.

(#79125) lm83 válasza Rataxes (#79107) üzenetére


lm83
őstag

Sajnos tényleg vannak ilyen ügyintézők.
Anyósom is lassan ennyi idős lesz már. Ő szokta magának az ilyet intézi, de az első ilyen eset után már nem hagyja magát egyből rábeszélni.
Szépen felíratja papírra milyen telefon mennyiért milyen előfizetéssel stb.
Aztán szépen felhív minket és megbeszéljük vele, hogy megéri-e, meg melyik készülék legyen.

(#79126) szabonagyur válasza Halászbá (#79123) üzenetére


szabonagyur
félisten

Továbbra is, mit keres vírus idején egy 72 éves, legveszélyeztettebb korosztályban levő személy a Telenorban? Főleg ha eddig sem ő maga intézte ezeket, telót lehet venni online/telefonon is és ahogy a posztból kiderül a fia ért ehhez is.

Bármi is történt, semmi keresnivalója nem lett volna, nem olyan ügyet intézett amihez be kellett menni. Ha nem ő megy már duplán is védve van, nem verik át és nem kap el semmit.

Eladó: iPhone 13Mini 2 év gari, iPhone 6S 32GB

(#79127) aprokaroka87 válasza szabonagyur (#79126) üzenetére


aprokaroka87
nagyúr

Elnézést de tudomásom szerint a Telenor nem tiltja meg azt hogy egy 72 éves be menjen ügyet intézni.

Persze jobb lenne nyilván online, de attól hogy valaki 72 éves joga van ahhoz hogy a saját ügyeit ő intézze.

(#79128) szabonagyur válasza aprokaroka87 (#79127) üzenetére


szabonagyur
félisten

Megteheti nem mondtam, hogy nem. De amikor a csapból is az folyik, hogy védd az időseket ő meg önként bemegy egy forgalmas üzletbe, akkor nem tudok mit mondani.

Eladó: iPhone 13Mini 2 év gari, iPhone 6S 32GB

(#79129) galaxys80 válasza szabonagyur (#79126) üzenetére


galaxys80
veterán

Bármi is történt, semmi keresnivalója nem lett volna

Ezt ugye viccnek szántad?
Semmilyen magyarországi törvény vagy határozat nem tiltja, hogy ott legyen. Innentől se neked, se másnak semmi köze hozzá, hogy hová és mikor megy.

ő meg önként bemegy egy forgalmas üzletbe, akkor nem tudok mit mondani.

Nem is kell. Nem a te dolgod.

[ Szerkesztve ]

(#79130) szabonagyur válasza galaxys80 (#79129) üzenetére


szabonagyur
félisten

Nem viccnek, de felőlem mindenki azt csinál amit akar, csak bicska nyitogató, hogy a fiacskája hagyja csináljon amit akar úgy, hogy tudja befolyásolható, aztán meg jön ide sírni, hogy hogy kihasználták.

De persze ez egy standard viselkedés, hogy utólag egyszerűbb szidni a másikat mint megelőzni a dolgokat.

Na de tényleg hagyom a témát, semmi értelme bármit is írnom mivel egy nézet van és azt nem is akarjátok átgondolni sem.

[ Szerkesztve ]

Eladó: iPhone 13Mini 2 év gari, iPhone 6S 32GB

(#79131) asdf_ válasza szabonagyur (#79130) üzenetére


asdf_
veterán

Azért elképesztően egyedi értékrended van, hogy nem abban látod a problémát, hogy egy suttyó showroomos rásóz valami szart egy idős emberre, hanem az a gondod, hogy minekmentoda. Jogában áll megtenni? Igen. Ha nem lenne vírushelyzet, akkor ugyanígy átkúrták volna? Igen. Van-e tehát bármi relevanciája annak, hogy vírushelyzet van? Nincs, De te csak ezen lovagolsz már isten tudja hány hsz. óta... :W Következő lépés az lesz, hogy linkeled hogyan kell gyámság alá venni a mamát? :U

[ Szerkesztve ]

(#79132) szabonagyur válasza asdf_ (#79131) üzenetére


szabonagyur
félisten

rásóz valami szart egy idős emberre

Ezt nem tudjátok Ti sem. Ez egy feltételezés, illetve volt mellette egy másik ember is aki nem idős volt, mégsem mondott semmit. Gondolom ő meg hipnózist kapott vagy nyalókával elterlték a figyelmét.

Jogában van itt mindenkinek mindenhez, bezzeg esze ahhoz senkinek, hogy van egy idős szülő aki - köztudottan - manipulálható akkor foglalkozok vele a baj megtörténte előtt.

Eladó: iPhone 13Mini 2 év gari, iPhone 6S 32GB

(#79133) cherubion08 válasza szabonagyur (#79132) üzenetére


cherubion08
aktív tag

Itt a te stílusod a bicskanyitogató. Srác csak leírta mi van,segítséget kért. Persze okosságot nem tudtál mondani,csak okoskodtál. Béke :DD

(#79134) joey04 válasza szabonagyur (#79126) üzenetére


joey04
titán

mit keres vírus idején egy 72 éves, legveszélyeztettebb korosztályban levő személy a Telenorban?

:DDD :DDD :DDD

"Ha nem vennél a kezedbe gyorsabb telefont, akkor soha nem mondanád meg, hogy mennyivel gyorsabb telefonok vannak jelenleg a piacon."

(#79135) Landsmann válasza szabonagyur (#79126) üzenetére


Landsmann
addikt

Én azt mondom, hogy nem olyan forró az a kása mint amilyen forrónak láttatják.

Videóim: http://www.youtube.com/landsmann?sub_confirmation=1

(#79136) viktorhu válasza Landsmann (#79135) üzenetére


viktorhu
veterán

Szerintem nincs közöttünk olyan, akit ne próbáltak volna megbízhatónak hitt nagyvállalatok sales-esei átverni direkt hazugsággal, szóval még csak nem is a portéka szépítésével, ami érthető és elfogadható lenne. Szóval a történetben semmi szokatlan nincsen sajnos

(#79137) zsida.kornel válasza viktorhu (#79136) üzenetére


zsida.kornel
tag

Mondjuk a magentáknál próbáltak édesapámra pár éve rátukmálni egy samsung a5-öt, bár őt nem egyszerű csőbe húzni mert telefonra amúgy sem szeret költeni, és mindent szeret egyben kifizetni. Mondta a srác hogy kamatmentes részletre nagyon megéri, mert havi x forint csak. Gyorsan osztottam szoroztam, és kijött, hogy 20al drágább mint árukeresőn a legolcsóbb, de nevesebb boltban. Kérdeztem is az eladótól hogy ez miért is éri meg nekünk? Függő készülék, és még drágább is. Csak dadogott, hogy de hát ez kamatmentes részletre van, az havi x ezer forint, ja és az volt benne az igazán biznisz hogy vállaszthattál, hogy a havi díjjad legyen kedvezményes, vagy a készülék a hűség alatt, így nyilván mindkettő olcsóbb lett. :D
Aki nincs tisztában az árakkal, piaccal, erre egyből rákap, mert "hozzáértőnek" tűnik az eladó, és ő mint nem hozzáértő ugy gondolja hogy jó boltot csinál mert nagyon sok kedvezményt adnak, ez nagyon megéri, de az az idő sajnos elmúlt már.

[ Szerkesztve ]

(#79138) adika4444 válasza viktorhu (#79136) üzenetére


adika4444
addikt

Imádják hülyének nézni az embert. Idős rokonomat is akarták, csak ő kiröhögte őket, és közölte, hogy megkérdez egy olyat, aki nem jutalékért dolgozik. Utána meg arról akarták meggyőzni, hogy akit megkérdez (én) biztos el akarok neki adni valami mást, jutalékért.

De engem is akartak már hülyére venni, mondom a konkrét típust az egyik nagy áruházban, hogy mit kérek, erre rám akarja tukmálni a háromszor drágábbatt. Udvariasan jeleztem, hogy nem ezért jöttem.

Valamilyen szinten mindkét tábornak igaza van. Manapság tényleg nagyon rámenősek az eladók és tudni kell nemet mondani. Sajnálom ami a hölggyel történt, de az eladó is bérért és jutalékért dolgozik, és ha valaki megveszi az árut, nem okvetlen tud vagy akar mérlegelni, hogy miért nem lenne adott vevő számára előnyös a bolt.

[ Szerkesztve ]

üdv, adika4444

(#79139) Landsmann válasza adika4444 (#79138) üzenetére


Landsmann
addikt

No igen, csak ha valakit egy helyen így csőbe húznak, azt sok embernek el fogja mondani és több vevőt veszíthet a bevétellel együtt, mint amennyire szert tesz az ilyen csőbe húzással. Nekem is van olyan Telenor üzlet, ahova többet be nem teszem a lábam és akit csak tudok, le is beszélek róla. Szerencsére van másik, ahol viszont tényleg udvariasak, segítőkészek. Többször voltunk már ott és alapból kedvesek, míg a másik helyen többször volt negatív és semleges tapasztalat. Így inkább mellőzzük azt az üzletet.

Videóim: http://www.youtube.com/landsmann?sub_confirmation=1

(#79140) viktorhu válasza adika4444 (#79138) üzenetére


viktorhu
veterán

Az nem az ő felelőssége, ha a vevő nem tud mérlegelni. Ha hazudik, az már igen. Pl. ha mobilszolgáltatótól azzal hívnak, hogy lejár a szerződés, és most már mindenféleképpen újat kell kötni. "Kötelező újat kötni?" - "Igen."

Szerződés-hosszabbítás, csomagváltással, telefonon, sok net, kevés beszéd:

"- nem járnék jobban, ha kiegészítő díjcsomaggal oldanám meg a netet egy alapcsomag mellé?
- az teljesen egyedi, és csak a szerződéskötés után látom, hogy milyen kiegészítő internetet ajánl fel mellé a rendszer Önnek. Jobban jár egy külön mobilnet előfizetéssel, kap mellé egy kis routert, simán elfér zsebbe is, wifis, és azt használhatja a mobiljával." (ügyfél simán átvált az új díjcsomagra, mellé bekapcsolja a kívánt adatcsomagot, és havi több ezer forintot megspórol)

"- szeretnék x hitelkártyát
- szuper, ezt tessék kitölteni!
- ez nem x hitelkártya, ez az y (magas értékesítői jutalékos) hitelkártya megrendelője
- jaaaa elnéztem, tessék, itt van az x hitelkártya megrendelője

Átvételkor:
- Tessék itt van a pin kód...
- De én x hitelkártyát kértem...
- Jaaaaaj, ne haragudjon, eltévesztettem, véletlenül a magasjutalékos kártyát rendeltem meg :( Nagyon sajnálom, visszaküldjük? Először ezt akkor meg kell szüntetni, és az egy teljesen új hitelelbírálás lesz. De ez tényleg egy nagyon jó kártya, nem akarja kipróbálni, ha már úgyis?"

"Önnek egy nagyon elavult díjcsomagja van, már vannak nála sokkal korszerűbbek"
És hogy mitől korszerűbb egy díjcsomag?
- ha távközlési szolgáltatás, akkor pl. korszerűbb technológiával készült az új díjcsomag, sokkal stabilabb lesz tőle a kapcsolat
- ha pénzügyi, akkor sokkal kedvezőbbek a díjak, mert ez is jár hozzá meg az is (és akkor zárjuk be a régi bankszámlát, és nyissunk egy újat, hogy az új ügyintézőé legyen az ügyféljutalék).

Ezek nem férnek bele szerintem. A portéka szépítése igen, a nagyobb jutalékkal járó termék előnyeinek kidomborítása igen, a hazugság nem. Nekem is volt jó régen olyan időszakom, amikor jobb híján értékesítettem, de szerintem sokkal jobban működött a kölcsönös előnyre való törekvés - nyilván próbáltam magasabb értékben eladni a vevőnek, de olyannak / olyat, amiből aztán neki is öröme lesz, akiről meg éreztem, hogy nem akar vásárolni, csak nem tudja azt mondani, hogy nem, azokat meg inkább elengedtem fél perc után, és megmaradt ugyanaz az energiám az előbbi kategóriára.

[ Szerkesztve ]

(#79141) zsida.kornel válasza viktorhu (#79140) üzenetére


zsida.kornel
tag

Ilyennel viszont csőbehúzták fatert a magentáknál, kérdezte az ügyintéző hogy frissíti e a díjcsomagot, mert az újabb hasonló ár mellett 2szer annyi netet ad. Direkt megkérdezte hogy ugyan az e, mondták hogy persze, (régi csomag ugyanezen a néven futott, csak azt megszüntették), azt persze elfelejtették közölni hogy a hálózaton kívüli 150 perc helyett már csak 90 van ebben a csomagban, és persze a hűség miatt mire rájöttünk már nem lehetett reklamálni, meg kifutott csomagra vissza se tud tenni csak x napon belül.
Alig várom, hogy a kedves ügyintéző úr/hölgy felhívjon, és megpróbálja nekem elmagyarázni, hogy mennyivel jobban járok ha leváltom a HelloData Start csomimat, már az érvekre is kiváncsi lennék mit tud felhozni, bár lehet nem tudnának semmilyen jobb csomagot azért nem hívtak még. Az lenne az első, hogy érthetően mondanám a hívásrögzítőnek, hogy nem váltom le a csomagot, addig amíg az olyan szinten nem szűnik meg, hogy anélkül, hogy én engedélyezném lekerülök róla. :DDD
Egyébként megtörténhet, hogy kifutott díjcsomag esetén nélkülem is bontják a szerződést, vagy csak akkor ha pl nem fizetem a számlát vagy hasonlók?

(#79142) viktorhu válasza zsida.kornel (#79141) üzenetére


viktorhu
veterán

Engem hívtak hd start ügyben, hogy van sokkal korszerűbb díjcsomagjuk, szerencsére itt nem dobták be a modernebb technológiát, mert az ott végképp sok lett volna :) Csak azt mondta el, hogy ott is lenne 100 giga net, ami simán elég, meg több hívás, és milyen jó lesz. Mondtam neki, hogy a 100 giga elég is lenne, de nem akarok érte többet fizetni, és ezt simán megértette. Szóval ő normális volt.

(#79143) asdf_ válasza viktorhu (#79142) üzenetére


asdf_
veterán

Nekem az volt a kedvencem, amikor felhív (a vodától, mint voda ügyfelet a céges előfizetéssel kapcsolatban), hogy lenne egy ajánlata és elkezdi mondani, ami közelében sincs az igényeinknek/szokásainknak. Tehát egy üzletkötö felhív ajánlattal úgy, hogy nem tudja a havi költést, nem tudja milyen csomagban vagyok, hogy hűségben vagyok, a SIM-ek számát talán tudta, de lehet, hogy azt sem. Gondolom ki volt adva, hogy hány ügyfelet kell megtéríteni, aztán nulla infóval hívogassa őket, mondanom sem kell, nagyon rövid beszélgetés volt.

[ Szerkesztve ]

(#79144) bedibazsa válasza asdf_ (#79143) üzenetére


bedibazsa
senior tag

Sajnos ez van, igen, a kisemberen a vezetőség leveri, hogy hány számot kell felhívni, mit kell mondani. Észérvek nem érdeklik őket. Ebből a szempontból egyik telco cég sem különb.

(#79145) PitLee válasza zsida.kornel (#79141) üzenetére


PitLee
őstag

Nem tudom előfizunál hogy van, de kártyásnál változott a módi.

Anno PannonGSM-től hoztam a Privátot és csak kb 5 éve váltottam, már meg nem mondom az ép aktuális Telenorra, tehát nem molesztáltak az évek alatt, de most valami új szél van, mert még tavaly szóltak, hogy megszűnik a "régi" és amikor először feltöltöm zsével a kártyát átdobnak az újra csók és puszi.

(#79146) Somatom


Somatom
veterán

Fény utcai piac (Moszkva tér mellett). Euroquattro -s kártya nem megy 2G fölé. Tud vki helyi hibáról?

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

(#79147) sacaboy


sacaboy
tag

Sziasztok!
Kaposvári telenor saját üzletben nincs valakinek ismerőse? Egy iphone 11 128gb -os fehér telefont szeretnék venni. Egyedül ebben az üzletben látott a központ 128gb-os 11-et, viszont a színt nem tudta megmondani, azt tanácsolta, hogy hívjam fel az üzletet. Reggel óta próbálom, kicseng, de nem veszi fel senki. Az üzlet 50km-re van tőlem, potyára nem szeretnék odaautózni.

Toshiba Satellite L850-1H4 - Apple iPhone 11 - Apple iPad AIR 3

(#79149) Somatom válasza Somatom (#79146) üzenetére


Somatom
veterán

Nem Telenor hiba volt. Rebootoltam a telót és lett 4G. Fura jelenség egy Samu Note -tól.

Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G

Útvonal

Fórumok  »  Üzlet és Szolgáltatások  »  Yettel topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.